|
|
#2971 | |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV
Cytat:
Postanowiłam zakupić Sleeka Au naturel i jakieś pędzle bo nie mam ![]() Wybrałam sobie taki do załamania powieki: http://allegro.pl/elf-defining-eye-b...082338937.html A dalej nie wiem, zakładam, że jeden dość szeroki, drugi węższy do precyzyjnej roboty. Ale jakiej wielkości brać? Od tego bym brała, może coś doradzicie http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=21628038Może: http://allegro.pl/elf-pedzel-do-rozc...093334897.html http://allegro.pl/elf-eyeshadow-brus...063208717.html Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2013-03-11 o 20:43 |
|
|
|
|
#2972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do pędzli, ja mam hakuro h77 i h76, fajne tanie pędzle, i można nimi wszystko zrobić jeden precyzyjny, drugi do rozcierania, w zupełności mi wystarczają. Pędzle elfa raczej nie są jakieś rewelacyjne, a ja jestem zdania, że warto zainwestować.
|
|
|
|
|
#2973 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() mam nadzieję, że można wtrącić swoje 3 grosze ![]() juz od dawna Was podczytuję, a zdjęcia jakie wrzucanie - marzenie! Planuję kupić w lumpeksie kurtkę jeansową odpruć jej rękawy i postrzępić przy ramionach a na barkach poprzyszywać ćwieki - co sądzicie? Zamówiłam jakiś czas temu ćwieki przyszywane a teraz poza tym, że przerobiłam jeden sweter zabrakło mi pomysłów co z nimi zrobić. Co do pędzli - elf'a do cieni nie polecam. Mam jeden, do podkladu i jest idealny. Generalnie mam miliony pędzli, ale używam H79 z Hakuro do rozcierania, z EcoTools 'języczek' do precyzyjnego nakładania cieni, mam 2 pędzle z Essence do nakładania cieni i dwustronny z H&M z jednej strony część do kresek/brwi (ja uzywam do kresek) a z drugiej strony kulka. To taki mój zestaw którego używam najczęściej, oczywiscie jesli chodzi o same cienie
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2975 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. czemu konkretnie, rozlatują się czy coś? Cytat:
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Unblabla, ceny sobie sprawdziłam, a powiedz, większego używasz i do nakładania jasnych, ciemnych cieni i nakładania cieni w załamaniu powieki? Nie brudzi się za bardzo w trakcie jednego malowania? |
||
|
|
|
#2976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i mimo, że za kamizelkami też nie przepadam (mam straszny kompleks na punkcie swoich ramion) myślę, że taki dodatek w każdym stroju wyeksponuje jego charakter. a jak nie to ćwieki odpruję a kamizelke wywale, nie szkoda ze te kilka zł z lumpa ![]() 2. po pierwsze strasznie gubiły włosie i deformowały się po praniu. po drugie - po zakupie innych pędzli odczułam różnicę nie jestem profesjonalistką, nie znam się, ale po prostu momentalnie je wywaliłam bo stwierdziłam, że po co się męczyć.Ja za swój pędzel Hakuro H79 dałam mniej więcej 15 zł + przesyłka. Jeśli nie masz funduszy to może spróbuj pędzli z Essence? koszt około 8 zł w Naturze a ja wciąż ich używam. Mam te: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...yes-brush.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...dow-brush.html Do nakładania cieni wciąż go używam, ten opisany jako do smoky eyes służył mi do nakładania cieni w zew. kąciku i rozcierania. Teraz raczej też już tylko nim nakładam cienie, bo do rozcierania mam Hakuro a do załamania używam kulki z H&M (nawiasem mówiąc koszt bodajże około 10 zł, ale to z 2 lata temu kupowałam). Ale Essence wciąż mi służy o ile zrozumiałam dopiero co zaczynasz przygodę z makijażem oczu, myślę, że na początek wystarczyłby któryś z nich a z czasem sama zdecydujesz czy chcesz czegoś więcej
|
|
#2977 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Dzięki Taaa, do tej pory używałam pacynek dawanych wraz z cieniami ale mnie tutaj zmotywowano do ulepszenia technik makijażowych i zmiany kolorystyki ![]() Akurat sprzedawca od Sleeka ma oba essence po 6 zeta więc bym wzięła hurtem. Czyli ten smokey nada się do nakładania cieni na większe powierzchnie i rozcierania a eyeshadow do precyzyjnej roboty np. na dolnej powiece i w załamaniu? |
|
|
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą ja wypracowałam swoje własne metody i techniki i pewnie połowa wizażystek złapała by się za głowę, ale chyba chodzi o efekt i moją wygodę Jakbym miała się męczyć to bym się nie malowała w ogóle.Ja też właśnie buszuję na allegro, postanowiłam kupić Dermacol. Macie jakieś doświadczenia? Potrzebuję dobrego korektora bo generalnie nie mam z cera najmniejszych problemów więc jak raz na pół roku coś mi się pojawi na skórze to jest wielka panika i nie wiem co mam zrobić ze sobą. Do tego 2 tygodnie temu miałam operację i będę miała bliznę na środku szyi i myślę, że na jakieś większe okazje może mi Dermacol posłużyć jako kamuflaż. A wracając do tematu - słyszałam, że podobno w H&M są teraz całkiem niezłe ramoneski wiecie coś na ten temat? I korzystając ze zwolnienia lekarskiego może w końcu uda mi się wszyć do spódnicy podszewkę do ziemi. Kupiłam na wyprzedaży długą koronkową spódnicę, ale jakże modną równocześnie z podszewką długości mini. Okropnie nie podoba mi się ten trend, do tego nie pasuje absolutnie do mojej figury. Postanowiłam więc ową spódnicę przerobić, wszyć jak wcześniej wspomniałam podszewkę do ziemi i zastanawiam się tylko czy zostawić jako spódnicę czy może przerobić na sukienkę. Jak myślicie - długa czarna koronkowa spódnica? Można to nosić? ![]() edit: i jeszcze Sleek'a polecam, dobry zakup! Ja mam paletkę PPQ i używam prawie codziennie.
nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec! nie dekold a dekolt! nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść... ![]() bynajmniej ≠ przynajmniej! Edytowane przez Ashira Czas edycji: 2013-03-11 o 23:43 |
|
|
|
|
#2979 |
|
Raczkowanie
|
Ja biorę tyle cienia, żeby mi wystarczyło na powiekę, resztę strzepuję/ wycieram o rękę lub wilgotny wacik jak jest mocno zabrudzony. Zwykle najpierw nakładam jasny cień, później ciemny i go rozcieram, bo do tego ten pędzel jest
ale też on jest dosyć ostro zakończony i jak się uprzeć cały makijaż można nim zrobić, tylko no, jest mało precyzyjny.I ja też mam podwójny pędzel z H&Mu ale odkąd mam hakuro to praktycznie go nie używam
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak masz problemy z plecami to w ogole podziwiam, ze chcialas probowac! ja na szczescie nie mam, ale za to nie namowie chlopa na taniec towarzyski wiec mimo wszystko zazdroszcze
|
|
|
#2981 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ze mną taka rozmowa o pędzlach jak z facetem. Nie wiem czy warto brać oba czy tylko ten do smokey?2. foty, foty. Bez podszewki pewnie jest bardziej efektownie bo dokładnie widać koronkę. 3. mam tylko nadzieję, że opanuję trudną sztukę kunsztownego makijażu
|
|
|
|
|
#2982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja popełniłam te wszystkie błędy to teraz się mogę wymądrzać ![]() 2. Z fotami może być ciężko bo noszę kołnierz ortopedyczny i to chyba nie są akrobacje dla mnie. Ale jeśli coś wymyślę to wstawię. Na pewno ładniej by było widać tę koronkę, ale jak mówiłam nie podoba mi się taki krój a do tego na pewno nie z moimi nogami, zdecydowanie należę do większych kobiet niestety
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
90% swoich pędzli nabyłam drogą wymianek, jeden z kolei wzięłam za darmola, bo dostałam bon, resztę kupiłam na wyprzedażach czy promocjach po śmiesznych cenach Ulubione to Smashbox nr 20, nie umiałabym się bez niego obejść - idealnie rozciera kredkę. Drugi to MAC 217 - niesamowity do blendowania. Mam jeszcze pędzel z Sephory 235 do rozcierania cieni, mięciutki jest, ale plamy robi i nadaje się do ![]() Wiem, że powyższe są dobre, bo używam ich codziennie, świetnie mi pasują, a czytałam też mnóstwo pochlebnych recenzji zanim je zanabyłam, także to nie tylko moje zdanie ![]() Ashira, a pstryknij fotę samej spódnicy, na przykład na wieszaku na białej ścianie
|
|
|
|
|
#2984 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
W ogóle widzę, że ten do smokey ma dobre recenzje (więc wezmę go na pewno), ewentualnie zamiast eyeshadowa brać któryś Hakuro? Popieram pomysł na fotkę spódnicy na wieszaku. |
|
|
|
|
#2985 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam do cieni tylko h79. I ja jestem zadowolona.unblabla pisała o h77 i h76. Z tego co widzę H77 jest podobny do essence smoky więc bym sobie odpuściła. Może wtedy ten H76 który jest precyzyjny. Zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. Widziałam makijaż jaki wrzuciłaś, do niego bym sobie H76 odpuściła bo nie wymaga takiej precyzji. Poszukaj może innego jeśli Ci się nie spieszy, ja przed swoim zamówieniem spędziłam chyba 3 dni wertując wszelkie strony i szukając opinii. Aż w końcu się wkurzyłam i po prostu zamówiłam ale zamawiałam jeszcze pędzel do różu i pudru więc trochę naczytać się musiałam ![]() Może niech Dziewczyny podpowiedzą, ale jak na mój gust na początek obydwa pędzle Essence są dobre, do tego tanie. No chyba, że ktoś ma jakiś sprawdzony Hakuro uniwersalny Albo np. jakąś kulkę do załamania powieki. I do cieni Sleek'a polecam co najmniej 2 pędzle - są bardzo napigmentowane (zwłaszcza czarny, którego używam prawie codziennie) a mycie pędzla w trakcie robienia makijażu nie wchodzi w grę. Do tego jakieś poprawki itd. Jutro postaram się pstryknąć fotę spódnicy
nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec! nie dekold a dekolt! nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść... ![]() bynajmniej ≠ przynajmniej! Edytowane przez Ashira Czas edycji: 2013-03-12 o 00:48 |
||
|
|
|
#2986 |
|
Raczkowanie
|
to ja się jeszcze wtrącę w temat pędzli
już od kilku miesięcy próbuję coś do pudru kupić i ciągle nie mogę się zdecydować macie coś do polecenia?
|
|
|
|
#2987 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. no raczej nie zamierzam tworzyć ostrych kresek w oczo..nych kolorach tylko beżowo-brązowe rozmycia. Np. jak tu: http://2.bp.blogspot.com/-6ArfqZSXeG...K8/s1600/b.jpg To rozumiem, że spokojnie brać oba essence i co najwyżej wraz z nabraniem wprawy i zrozumieniem zasad makijażu inwestować dalej ![]() Strony przeglądam i całkiem głupnę bo wg bloggerek minimum 5 pędzli to podstawa A najlepiej żeby każdy kosztował z 70 zeta i był sprowadzany z USA Nie wiem czy moja facjata zasługuje na takie inwestycje...Zamiast spać przeglądam makijażowe blogi... W temacie koronkowych maxi: Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2013-03-12 o 01:34 |
|
|
|
|
#2988 |
|
Konto usunięte
|
do dziewczyn pytających o h&m - przy zapisie do newslettera jest -25% na jeden nieprzeceniony produkt, opłaca się bardzo
![]() ja mam dziś zabieg i... się boję trzymajcie kciuki.
|
|
|
|
#2989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no tak no bo jak polskim pędzlem zrobić ładny makijaż, to się da tylko tymi z USA! nie używałam nigdy MACa i może faktycznie jest super, ale ja daję radę tym co mam ![]() mam sporo pędzli... ale jestem pędzlomaniakiem I ja bym właśnie tak zrobiła jak piszesz, sama uczyłam się na tanich pędzlach i z czasem dobierałam resztę. A z "lepszych" pędzli mam tylko ten do blendowania z Hakuro i języczek z EcoTools - wiec sama wciaz uzywam tych z Essence ![]() trzymam kciuki! nie wiem o jaki zabieg chodzi ale 2 tygodnie temu miałam powazną operację, pierwszą w życiu i od razu taką. I żyję więc będzie dobrze!
|
|
#2990 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Hakuro H79 + H76 albo H79/essence smokey (zastanawia mnie, że na KWC essence ma lepsze opinie) + Maestro 420 r. 6 lub 8.
Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2013-03-12 o 10:57 |
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, taka inwestycja to moim zdaniem oszczędność, bo kupujesz coś, co jest dobre i nie będziesz chciała tego wymieniać, starczy Ci na całe lata
|
|
|
|
#2992 |
|
Nindżopesz
|
Tylko nie wiem czy akurat warto brać te Hakuro bo wyczytałam na KWC, że 79 się rozczapierza i drapie, o dziwo essence smokey ma lepsze recenzje mimo niższej ceny :/
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście Essence da się pomalować, ale gdy już wypróbujesz te lepsze pędzle zauważysz ogromną różnicę
|
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Jigoku, super zdjęcia
czy ta laska ma bloga? https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1363087907 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1363087907
|
#2999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajna sprawa ![]() Kurde mam za 2 dni obronę i zero pomysłu co na tyłek wciągnąć
|
|
#3000 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Jeszcze myślę o Maestro.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

Może wybierz się kiedyś do Douglasa albo MACa z lekko tylko umalowanymi oczami (np. kredką i wytuszowane rzęsy) i poproś, żeby Ci tak ładnie cienie nałożyli? 

jeden precyzyjny, drugi do rozcierania, w zupełności mi wystarczają. Pędzle elfa raczej nie są jakieś rewelacyjne, a ja jestem zdania, że warto zainwestować.

trzymajcie kciuki.