Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 20:36   #2971
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
Duuuuużo zależy od pędzla, jakiego używasz. Dobry pędzel sam maluje za Ciebie Może wybierz się kiedyś do Douglasa albo MACa z lekko tylko umalowanymi oczami (np. kredką i wytuszowane rzęsy) i poproś, żeby Ci tak ładnie cienie nałożyli?
A co sądzisz o pędzlach e.l.f.a?
Postanowiłam zakupić Sleeka Au naturel i jakieś pędzle bo nie mam
Wybrałam sobie taki do załamania powieki: http://allegro.pl/elf-defining-eye-b...082338937.html
A dalej nie wiem, zakładam, że jeden dość szeroki, drugi węższy do precyzyjnej roboty. Ale jakiej wielkości brać?
Od tego bym brała, może coś doradzicie http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=21628038
Może: http://allegro.pl/elf-pedzel-do-rozc...093334897.html
http://allegro.pl/elf-eyeshadow-brus...063208717.html

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2013-03-11 o 20:43
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 22:08   #2972
unblabla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Sol w stu procentach. Każdy element garderoby będzie wyglądać super, o ile dopasowany jest do garderoby. A smoking jest na pewno ciekawym i nietypowym rozwiązaniem.
macie rację, będę próbować coś znaleźć

co do pędzli, ja mam hakuro h77 i h76, fajne tanie pędzle, i można nimi wszystko zrobić jeden precyzyjny, drugi do rozcierania, w zupełności mi wystarczają. Pędzle elfa raczej nie są jakieś rewelacyjne, a ja jestem zdania, że warto zainwestować.
unblabla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 22:21   #2973
Ashira
Wtajemniczenie

Hej
mam nadzieję, że można wtrącić swoje 3 grosze
juz od dawna Was podczytuję, a zdjęcia jakie wrzucanie - marzenie!

Planuję kupić w lumpeksie kurtkę jeansową odpruć jej rękawy i postrzępić przy ramionach a na barkach poprzyszywać ćwieki - co sądzicie?
Zamówiłam jakiś czas temu ćwieki przyszywane a teraz poza tym, że przerobiłam jeden sweter zabrakło mi pomysłów co z nimi zrobić.

Co do pędzli - elf'a do cieni nie polecam. Mam jeden, do podkladu i jest idealny. Generalnie mam miliony pędzli, ale używam H79 z Hakuro do rozcierania, z EcoTools 'języczek' do precyzyjnego nakładania cieni, mam 2 pędzle z Essence do nakładania cieni i dwustronny z H&M z jednej strony część do kresek/brwi (ja uzywam do kresek) a z drugiej strony kulka. To taki mój zestaw którego używam najczęściej, oczywiscie jesli chodzi o same cienie

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 22:35   #2974
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashira Pokaż wiadomość
Hej
mam nadzieję, że można wtrącić swoje 3 grosze
juz od dawna Was podczytuję, a zdjęcia jakie wrzucanie - marzenie!

Planuję kupić w lumpeksie kurtkę jeansową odpruć jej rękawy i postrzępić przy ramionach a na barkach poprzyszywać ćwieki - co sądzicie?
Zamówiłam jakiś czas temu ćwieki przyszywane a teraz poza tym, że przerobiłam jeden sweter zabrakło mi pomysłów co z nimi zrobić.
ja tak zrobiłam parę lat temu, tylko że używałam normalnych ćwieków, i w sumie nie mam ich tam dużo. do dziś w niej chodzę i bardzo ją lubię
Stary 2013-03-11, 23:18   #2975
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

Co do pędzli - elf'a do cieni nie polecam.
1. jestem za a nawet przeciw
2. czemu konkretnie, rozlatują się czy coś?

Cytat:
Napisane przez unblabla Pokaż wiadomość
co do pędzli, ja mam hakuro h77 i h76, fajne tanie pędzle, i można nimi wszystko zrobić jeden precyzyjny, drugi do rozcierania, w zupełności mi wystarczają.
Ile mniej więcej te Hakuro kosztują? Ja mam chyba pięćdziesiątkę do podkładu i sobie chwalę ale kosztował coś koło 20 zeta albo więcej :/ Chwilowo mam ograniczone finanse.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Unblabla, ceny sobie sprawdziłam, a powiedz, większego używasz i do nakładania jasnych, ciemnych cieni i nakładania cieni w załamaniu powieki? Nie brudzi się za bardzo w trakcie jednego malowania?

Stary 2013-03-11, 23:21   #2976
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
1. jestem za a nawet przeciw
2. czemu konkretnie, rozlatują się czy coś?

Ile mniej więcej te Hakuro kosztują? Ja mam chyba pięćdziesiątkę do podkładu i sobie chwalę ale kosztował coś koło 20 zeta albo więcej :/ Chwilowo mam ograniczone finanse.
ad.1. zapytałam bo chyba jestem jedyną osobą na świecie, która nigdy w życiu nawet w dzieciństwie nie miała kurtki jeansowej i jak przymierzam to wydaje mi się, że wyglądam jak Panowie po 50tce spacerujący latem bulwarem z wyeksponowanym mięśniem piwnym (przepraszam jeśli kogoś uraziłam, ale takie mam dziwne skojarzenie ) i mimo, że za kamizelkami też nie przepadam (mam straszny kompleks na punkcie swoich ramion) myślę, że taki dodatek w każdym stroju wyeksponuje jego charakter. a jak nie to ćwieki odpruję a kamizelke wywale, nie szkoda ze te kilka zł z lumpa

2. po pierwsze strasznie gubiły włosie i deformowały się po praniu. po drugie - po zakupie innych pędzli odczułam różnicę nie jestem profesjonalistką, nie znam się, ale po prostu momentalnie je wywaliłam bo stwierdziłam, że po co się męczyć.

Ja za swój pędzel Hakuro H79 dałam mniej więcej 15 zł + przesyłka. Jeśli nie masz funduszy to może spróbuj pędzli z Essence? koszt około 8 zł w Naturze a ja wciąż ich używam.
Mam te:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...yes-brush.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...dow-brush.html

Do nakładania cieni wciąż go używam, ten opisany jako do smoky eyes służył mi do nakładania cieni w zew. kąciku i rozcierania. Teraz raczej też już tylko nim nakładam cienie, bo do rozcierania mam Hakuro a do załamania używam kulki z H&M (nawiasem mówiąc koszt bodajże około 10 zł, ale to z 2 lata temu kupowałam). Ale Essence wciąż mi służy
o ile zrozumiałam dopiero co zaczynasz przygodę z makijażem oczu, myślę, że na początek wystarczyłby któryś z nich a z czasem sama zdecydujesz czy chcesz czegoś więcej

nie dekold a dekolt!
Stary 2013-03-11, 23:32   #2977
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Jeśli nie masz funduszy to może spróbuj pędzli z Essence? koszt około 8 zł w Naturze a ja wciąż ich używam.
Mam te:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...yes-brush.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...dow-brush.html

Do nakładania cieni wciąż go używam, ten opisany jako do smoky eyes służył mi do nakładania cieni w zew. kąciku i rozcierania. Teraz raczej też już tylko nim nakładam cienie, bo do rozcierania mam Hakuro a do załamania używam kulki z H&M (nawiasem mówiąc koszt bodajże około 10 zł, ale to z 2 lata temu kupowałam). Ale Essence wciąż mi służy
o ile zrozumiałam dopiero co zaczynasz przygodę z makijażem oczu, myślę, że na początek wystarczyłby któryś z nich a z czasem sama zdecydujesz czy chcesz czegoś więcej

Dzięki Taaa, do tej pory używałam pacynek dawanych wraz z cieniami ale mnie tutaj zmotywowano do ulepszenia technik makijażowych i zmiany kolorystyki
Akurat sprzedawca od Sleeka ma oba essence po 6 zeta więc bym wzięła hurtem. Czyli ten smokey nada się do nakładania cieni na większe powierzchnie i rozcierania a eyeshadow do precyzyjnej roboty np. na dolnej powiece i w załamaniu?

Stary 2013-03-11, 23:41   #2978
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Taaa, do tej pory używałam pacynek dawanych wraz z cieniami ale mnie tutaj zmotywowano do ulepszenia technik makijażowych i zmiany kolorystyki
Akurat sprzedawca od Sleeka ma oba essence po 6 zeta więc bym wzięła hurtem. Czyli ten smokey nada się do nakładania cieni na większe powierzchnie i rozcierania a eyeshadow do precyzyjnej roboty np. na dolnej powiece i w załamaniu?
Powiedziałabym raczej, że odwrotnie. Ten płaski do nakładania cieni a ten węższy do nakładania w załamaniu i rozcierania tego. Dolna powieka chyba też raczej ten płaski.
Swoją drogą ja wypracowałam swoje własne metody i techniki i pewnie połowa wizażystek złapała by się za głowę, ale chyba chodzi o efekt i moją wygodę Jakbym miała się męczyć to bym się nie malowała w ogóle.

Ja też właśnie buszuję na allegro, postanowiłam kupić Dermacol. Macie jakieś doświadczenia? Potrzebuję dobrego korektora bo generalnie nie mam z cera najmniejszych problemów więc jak raz na pół roku coś mi się pojawi na skórze to jest wielka panika i nie wiem co mam zrobić ze sobą. Do tego 2 tygodnie temu miałam operację i będę miała bliznę na środku szyi i myślę, że na jakieś większe okazje może mi Dermacol posłużyć jako kamuflaż.

A wracając do tematu - słyszałam, że podobno w H&M są teraz całkiem niezłe ramoneski wiecie coś na ten temat?
I korzystając ze zwolnienia lekarskiego może w końcu uda mi się wszyć do spódnicy podszewkę do ziemi. Kupiłam na wyprzedaży długą koronkową spódnicę, ale jakże modną równocześnie z podszewką długości mini. Okropnie nie podoba mi się ten trend, do tego nie pasuje absolutnie do mojej figury. Postanowiłam więc ową spódnicę przerobić, wszyć jak wcześniej wspomniałam podszewkę do ziemi i zastanawiam się tylko czy zostawić jako spódnicę czy może przerobić na sukienkę.
Jak myślicie - długa czarna koronkowa spódnica? Można to nosić?

edit: i jeszcze Sleek'a polecam, dobry zakup! Ja mam paletkę PPQ i używam prawie codziennie.

nie dekold a dekolt!

Edytowane przez Ashira
Czas edycji: 2013-03-11 o 23:43
Stary 2013-03-11, 23:47   #2979
unblabla
Raczkowanie

Ja biorę tyle cienia, żeby mi wystarczyło na powiekę, resztę strzepuję/ wycieram o rękę lub wilgotny wacik jak jest mocno zabrudzony. Zwykle najpierw nakładam jasny cień, później ciemny i go rozcieram, bo do tego ten pędzel jest ale też on jest dosyć ostro zakończony i jak się uprzeć cały makijaż można nim zrobić, tylko no, jest mało precyzyjny.

I ja też mam podwójny pędzel z H&Mu ale odkąd mam hakuro to praktycznie go nie używam
Stary 2013-03-11, 23:50   #2980
cotka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Poszliśmy dla własnej frajdy na kilkumiesięczny kurs tańca towarzyskiego i tam mieliśmy oprócz tańców standardowych i latynoamerykańskich elementy rock'n'rolla - fajne to było, ale nie szło nam na tyle dobrze, żeby to jakoś poważniej kontynuować, poza tym ja mam problemy z kręgosłupem i po kilku takich wyczynach: http://www.youtube.com/watch?v=twzqh...ailpage#t=110s miałam potem problemy z normalnym poruszaniem się przez cały następny dzień Pomijam fakt, że do dzisiaj nie wierzę, że coś takiego w ogóle zrobiłam
Ja sie nie spodziewam, ze bylabym w tym jakas szczegolnie dobra, ale potrafie byc bardzo uparta i moze czegos bym sie w koncu nauczyla
Jak masz problemy z plecami to w ogole podziwiam, ze chcialas probowac! ja na szczescie nie mam, ale za to nie namowie chlopa na taniec towarzyski wiec mimo wszystko zazdroszcze
Stary 2013-03-11, 23:51   #2981
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Powiedziałabym raczej, że odwrotnie.

Jak myślicie - długa czarna koronkowa spódnica? Można to nosić?

edit: i jeszcze Sleek'a polecam, dobry zakup! Ja mam paletkę PPQ i używam prawie codziennie.
1. więc w zasadzie ten jeden pędzel to tak dla picu żeby nie brudzić wszystkimi kolorami drugiego? Ze mną taka rozmowa o pędzlach jak z facetem. Nie wiem czy warto brać oba czy tylko ten do smokey?
2. foty, foty. Bez podszewki pewnie jest bardziej efektownie bo dokładnie widać koronkę.
3. mam tylko nadzieję, że opanuję trudną sztukę kunsztownego makijażu

Stary 2013-03-12, 00:03   #2982
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
I ja też mam podwójny pędzel z H&Mu ale odkąd mam hakuro to praktycznie go nie używam
u mnie dokładnie tak samo

Cytat:
1. więc w zasadzie ten jeden pędzel to tak dla picu żeby nie brudzić wszystkimi kolorami drugiego? Ze mną taka rozmowa o pędzlach jak z facetem. Nie wiem czy warto brać oba czy tylko ten do smokey?
2. foty, foty. Bez podszewki pewnie jest bardziej efektownie bo dokładnie widać koronkę.
1. płaski pędzel jest szerszy i łatwiej umożliwi Ci nałożenie cienia w większej ilości na większej powierzchni. A drugi jest węższy i łatwiej nim dotrzesz w załamanie powieki, czy kącik oka. Obydwa są miękkie i na upartego obydwoma mogłabyś rozetrzeć granice cieni, ale tym węższym zrobisz to precyzyjniej i nie rozetrzesz wszystkiego na powiece jednym pociągnięciem co przed chwilą precyzyjnie nałożyłaś.
Ja popełniłam te wszystkie błędy to teraz się mogę wymądrzać

2. Z fotami może być ciężko bo noszę kołnierz ortopedyczny i to chyba nie są akrobacje dla mnie. Ale jeśli coś wymyślę to wstawię. Na pewno ładniej by było widać tę koronkę, ale jak mówiłam nie podoba mi się taki krój a do tego na pewno nie z moimi nogami, zdecydowanie należę do większych kobiet niestety

nie dekold a dekolt!
Stary 2013-03-12, 00:28   #2983
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
A co sądzisz o pędzlach e.l.f.a?
Postanowiłam zakupić Sleeka Au naturel i jakieś pędzle bo nie mam
Wybrałam sobie taki do załamania powieki: http://allegro.pl/elf-defining-eye-b...082338937.html
A dalej nie wiem, zakładam, że jeden dość szeroki, drugi węższy do precyzyjnej roboty. Ale jakiej wielkości brać?
Od tego bym brała, może coś doradzicie http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=21628038
Może: http://allegro.pl/elf-pedzel-do-rozc...093334897.html
http://allegro.pl/elf-eyeshadow-brus...063208717.html
Wiesz co, tak naprawdę niewiele znam się na pędzlach 90% swoich pędzli nabyłam drogą wymianek, jeden z kolei wzięłam za darmola, bo dostałam bon, resztę kupiłam na wyprzedażach czy promocjach po śmiesznych cenach Ulubione to Smashbox nr 20, nie umiałabym się bez niego obejść - idealnie rozciera kredkę. Drugi to MAC 217 - niesamowity do blendowania. Mam jeszcze pędzel z Sephory 235 do rozcierania cieni, mięciutki jest, ale plamy robi i nadaje się do Może lepiej by się sprawdził do nakładania jasnych cieni na środek powieki?

Wiem, że powyższe są dobre, bo używam ich codziennie, świetnie mi pasują, a czytałam też mnóstwo pochlebnych recenzji zanim je zanabyłam, także to nie tylko moje zdanie

Ashira, a pstryknij fotę samej spódnicy, na przykład na wieszaku na białej ścianie
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 00:38   #2984
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
1. płaski pędzel jest szerszy i łatwiej umożliwi Ci nałożenie cienia w większej ilości na większej powierzchni. A drugi jest węższy i łatwiej nim dotrzesz w załamanie powieki, czy kącik oka. Obydwa są miękkie i na upartego obydwoma mogłabyś rozetrzeć granice cieni, ale tym węższym zrobisz to precyzyjniej i nie rozetrzesz wszystkiego na powiece jednym pociągnięciem co przed chwilą precyzyjnie nałożyłaś.
Ja popełniłam te wszystkie błędy to teraz się mogę wymądrzać
A! Dzięki W ogóle widzę, że ten do smokey ma dobre recenzje (więc wezmę go na pewno), ewentualnie zamiast eyeshadowa brać któryś Hakuro?

Popieram pomysł na fotkę spódnicy na wieszaku.

Stary 2013-03-12, 00:46   #2985
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:

Ashira, a pstryknij fotę samej spódnicy, na przykład na wieszaku na białej ścianie
w sumie tez prawda

Cytat:
A! Dzięki W ogóle widzę, że ten do smokey ma dobre recenzje (więc wezmę go na pewno), ewentualnie zamiast eyeshadowa brać któryś Hakuro?

Popieram pomysł na fotkę spódnicy na wieszaku.
powiem Ci, że.. nie wiem ja mam do cieni tylko h79. I ja jestem zadowolona.
unblabla pisała o h77 i h76. Z tego co widzę H77 jest podobny do essence smoky więc bym sobie odpuściła. Może wtedy ten H76 który jest precyzyjny. Zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. Widziałam makijaż jaki wrzuciłaś, do niego bym sobie H76 odpuściła bo nie wymaga takiej precyzji. Poszukaj może innego jeśli Ci się nie spieszy, ja przed swoim zamówieniem spędziłam chyba 3 dni wertując wszelkie strony i szukając opinii. Aż w końcu się wkurzyłam i po prostu zamówiłam ale zamawiałam jeszcze pędzel do różu i pudru więc trochę naczytać się musiałam
Może niech Dziewczyny podpowiedzą, ale jak na mój gust na początek obydwa pędzle Essence są dobre, do tego tanie. No chyba, że ktoś ma jakiś sprawdzony Hakuro uniwersalny Albo np. jakąś kulkę do załamania powieki. I do cieni Sleek'a polecam co najmniej 2 pędzle - są bardzo napigmentowane (zwłaszcza czarny, którego używam prawie codziennie) a mycie pędzla w trakcie robienia makijażu nie wchodzi w grę. Do tego jakieś poprawki itd.

Jutro postaram się pstryknąć fotę spódnicy

nie dekold a dekolt!

Edytowane przez Ashira
Czas edycji: 2013-03-12 o 00:48
Stary 2013-03-12, 00:57   #2986
unblabla
Raczkowanie

to ja się jeszcze wtrącę w temat pędzli
już od kilku miesięcy próbuję coś do pudru kupić i ciągle nie mogę się zdecydować macie coś do polecenia?
Stary 2013-03-12, 01:10   #2987
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Zależy jaki efekt chcesz osiągnąć.

Widziałam makijaż jaki wrzuciłaś, do niego bym sobie H76 odpuściła bo nie wymaga takiej precyzji. Poszukaj może innego jeśli Ci się nie spieszy, ja przed swoim zamówieniem spędziłam chyba 3 dni wertując wszelkie strony i szukając opinii.
1. żebym to ja wiedziała
2. no raczej nie zamierzam tworzyć ostrych kresek w oczo..nych kolorach tylko beżowo-brązowe rozmycia. Np. jak tu: http://2.bp.blogspot.com/-6ArfqZSXeG...K8/s1600/b.jpg
To rozumiem, że spokojnie brać oba essence i co najwyżej wraz z nabraniem wprawy i zrozumieniem zasad makijażu inwestować dalej
Strony przeglądam i całkiem głupnę bo wg bloggerek minimum 5 pędzli to podstawa A najlepiej żeby każdy kosztował z 70 zeta i był sprowadzany z USA Nie wiem czy moja facjata zasługuje na takie inwestycje...

Zamiast spać przeglądam makijażowe blogi...

W temacie koronkowych maxi:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2896696_Diptic.jpg (174,3 KB, 72 załadowań)

Czas edycji: 2013-03-12 o 01:34
Stary 2013-03-12, 06:36   #2988
201608160903
Konto usunięte

do dziewczyn pytających o h&m - przy zapisie do newslettera jest -25% na jeden nieprzeceniony produkt, opłaca się bardzo

ja mam dziś zabieg i... się boję trzymajcie kciuki.
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:51   #2989
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
to ja się jeszcze wtrącę w temat pędzli
już od kilku miesięcy próbuję coś do pudru kupić i ciągle nie mogę się zdecydować macie coś do polecenia?
Do pudru w kamieniu i sypkiego używam pędzla z EcoTools, do podkładu używam pędzla Powder Brush z e.l.f.'a

Cytat:
1. żebym to ja wiedziała
2. no raczej nie zamierzam tworzyć ostrych kresek w oczo..nych kolorach tylko beżowo-brązowe rozmycia. Np. jak tu: http://2.bp.blogspot.com/-6ArfqZSXeG...K8/s1600/b.jpg
To rozumiem, że spokojnie brać oba essence i co najwyżej wraz z nabraniem wprawy i zrozumieniem zasad makijażu inwestować dalej
Strony przeglądam i całkiem głupnę bo wg bloggerek minimum 5 pędzli to podstawa A najlepiej żeby każdy kosztował z 70 zeta i był sprowadzany z USA Nie wiem czy moja facjata zasługuje na takie inwestycje...
tak sądzę, że wystarczy no tak no bo jak polskim pędzlem zrobić ładny makijaż, to się da tylko tymi z USA! nie używałam nigdy MACa i może faktycznie jest super, ale ja daję radę tym co mam
mam sporo pędzli... ale jestem pędzlomaniakiem
I ja bym właśnie tak zrobiła jak piszesz, sama uczyłam się na tanich pędzlach i z czasem dobierałam resztę. A z "lepszych" pędzli mam tylko ten do blendowania z Hakuro i języczek z EcoTools - wiec sama wciaz uzywam tych z Essence

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
ja mam dziś zabieg i... się boję trzymajcie kciuki.
trzymam kciuki!
nie wiem o jaki zabieg chodzi ale 2 tygodnie temu miałam powazną operację, pierwszą w życiu i od razu taką. I żyję więc będzie dobrze!

nie dekold a dekolt!
Stary 2013-03-12, 10:54   #2990
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
I ja bym właśnie tak zrobiła jak piszesz, sama uczyłam się na tanich pędzlach i z czasem dobierałam resztę.
Żeby nie było jednak za prosto przez noc zaczełam się zastanawiać czy nie lepiej nie oszczędzać i brać zestaw:
Hakuro H79 + H76
albo H79/essence smokey (zastanawia mnie, że na KWC essence ma lepsze opinie) + Maestro 420 r. 6 lub 8.

Czas edycji: 2013-03-12 o 10:57
Stary 2013-03-12, 11:44   #2991
Solciuchna
Zakorzenienie

Wiesz, taka inwestycja to moim zdaniem oszczędność, bo kupujesz coś, co jest dobre i nie będziesz chciała tego wymieniać, starczy Ci na całe lata
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:21   #2992
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Wiesz, taka inwestycja to moim zdaniem oszczędność, bo kupujesz coś, co jest dobre i nie będziesz chciała tego wymieniać, starczy Ci na całe lata
Tylko nie wiem czy akurat warto brać te Hakuro bo wyczytałam na KWC, że 79 się rozczapierza i drapie, o dziwo essence smokey ma lepsze recenzje mimo niższej ceny :/

Stary 2013-03-12, 12:25   #2993
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie wiem czy akurat warto brać te Hakuro bo wyczytałam na KWC, że 79 się rozczapierza i drapie, o dziwo essence smokey ma lepsze recenzje mimo niższej ceny :/
Tylko pewnie Essence kupują dziewczyny, dla których często jest to pierwszy pędzel i nie mają porównania do innych Oczywiście Essence da się pomalować, ale gdy już wypróbujesz te lepsze pędzle zauważysz ogromną różnicę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0.jpg (54,5 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8b913e709a00baa7c4f4c096cb840a997e75f1ae_large.jpg (62,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 347d8326b2f7aa28a30ce9bfea705c07433bd1f1_large.jpg (61,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1670_507726652596758_1365951955_n_large.jpg (58,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2883076__MG_8181-collage.jpg (47,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2883313_lookbook_air_max_fun.jpg (43,2 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3147008388_1_6_7DorJb4S_large.jpg (23,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130310122751596066_large.jpg (20,5 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fashioncoolture-30-01-2013-look-du-jour-black-leather-romwe-spikes-studded-boots-online-store-2_.jpg (64,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1008_large.jpg (28,1 KB, 51 załadowań)

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:27   #2994
Jigoku
Zakorzenienie

2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Jenny_Packham_Fall_2007_4NEgr4gQWgHl_large.jpg (32,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kox60_large.jpg (87,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg la_mini_robe_disco_de_poppy_delevingne_4698_north_545x.jpg (54,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg large_0781f730-1db8-45ac-9cd2-f52c31be1930_large.jpg (41,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg london__east__leather_skirt__zara__black__jumper__pointed_boots-fashionvibe-blog-blo_large.jpg (38,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg look-37-38-053_large.jpg (49,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Lookbook_women5_large.jpg (33,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg luxe-glam-print-sweatshirt_large.jpg (46,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nighn708_large.jpg (41,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Poppy+Delevigne+Outerwear+Leather+Jacket+9f6Sxm6Qbaql.jpg (38,5 KB, 32 załadowań)

książki
Stary 2013-03-12, 12:32   #2995
Jigoku
Zakorzenienie

3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2878774__MG_0302-collage.jpg (86,1 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2881859__MG_9794.jpg (56,7 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2893423__MG_9769-small.jpg (32,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8545141189_9b436da869_o.jpg (41,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Poppy1.jpg (142,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg poppy-delevigne-khaki-pants.jpg (38,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rotwl2_large.jpg (53,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Sidelines-Tank-White-9-500x718_large.jpg (37,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg street_style-black_jeans-burgundy_trend-grey_swetaer-chains-necklace-trendy_taste-5_large.jpg (52,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg street_style-fur-vest-leather_jacket-pants-spiked_booties-michael_kors_bag-green-hat-trendy_tast.jpg (50,1 KB, 31 załadowań)

książki
Stary 2013-03-12, 12:33   #2996
Jigoku
Zakorzenienie

4
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg takki.jpg (97,3 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg today2_zps982c51f0.jpg (142,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_lhs2b4ryyJ1qhj9cfo1_500_large.jpg (31,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_ljm5af9lQg1qbxcmlo1_500_large.jpg (26,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_lp713dlvUe1qb8pwyo1_500_large.jpg (39,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_lsahyjKBmi1qhqecbo1_500_large.jpg (53,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_lwd48xYjpK1r6vqsjo1_500_large.jpg (40,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_lxi2gcos4n1r7idx4o1_500.jpg (32,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_lzpxfnr8Wq1qamdn0o1_500.jpg (64,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_m0drotsrUd1qfrtudo1_500.jpg (62,4 KB, 37 załadowań)

książki
Stary 2013-03-12, 12:35   #2997
Jigoku
Zakorzenienie

5
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tumblr_m5qbywQ32Z1qe2hddo1_500.jpg (50,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_m8neikpgov1qabn08o1_1280_large.jpg (61,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_m8oge9AnsJ1r5k32fo1_500.jpg (44,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_ma3wyhyX441qd36rxo1_1280.jpg (51,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_magsbyjlag1qeqf1do1_500_large.jpg (48,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_mb0m3ftpQn1qd36rxo1_500_large.jpg (34,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_mb2wc1IDZ11qad2wmo1_500_large.jpg (27,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_mbju1uzo2X1qfrtudo1_500.jpg (88,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_mbpjmmhnzE1qa2iryo1_r1_500.jpg (63,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_mc712skV2t1rif4wwo1_500.jpg (69,6 KB, 33 załadowań)

książki
Stary 2013-03-12, 13:34   #2998
abiblabla
Zakorzenienie

Jigoku, super zdjęcia

czy ta laska ma bloga?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1363087907
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1363087907
Stary 2013-03-12, 13:53   #2999
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotka Pokaż wiadomość
Ja sie nie spodziewam, ze bylabym w tym jakas szczegolnie dobra, ale potrafie byc bardzo uparta i moze czegos bym sie w koncu nauczyla
Jak masz problemy z plecami to w ogole podziwiam, ze chcialas probowac! ja na szczescie nie mam, ale za to nie namowie chlopa na taniec towarzyski wiec mimo wszystko zazdroszcze
U mnie to TŻ zaproponował w sumie, może swojego jakoś też naciągniesz Fajna sprawa

Kurde mam za 2 dni obronę i zero pomysłu co na tyłek wciągnąć

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:47   #3000
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Tylko pewnie Essence kupują dziewczyny, dla których często jest to pierwszy pędzel i nie mają porównania do innych Oczywiście Essence da się pomalować, ale gdy już wypróbujesz te lepsze pędzle zauważysz ogromną różnicę
A Ty czego używasz? Jeszcze myślę o Maestro.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości