![]() |
#781 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Korzystam z chwili kiedy jjestem sama w domu a maleństwo ślicznie śpi. Przeleciałam Was z lekka bo ogólnie to nie nadrobie wszystkiego ;/ Co do porodu ja na początku byłam zawiedziona że nei rodziłam sn i wydawało mi się że przeżyłam dramat przy cc(głownie przez tą reakcje na znieczuelnie) ale teraz się cieszę i drugie dziecko też chce rodzić cc, juz nawet rana mnie nie boli a blizna kompletnie mi nie przeszkadza. Black, pisałaś o sytuacji z kp. U mnie sprawa wygląda identycznie, też mam cycki twarde, cieknie z nich, ale pokarmu mało, i laktator ciężko cokolwiek wydobyć. A jak długo Mała nie je to wtedy mam takie grudki w piersiach. Zastanawiam się czy by sie nie wybrac do poradni lakta, bo boje sie ze te grudki zostaną juz na zawsze... ;/ Dziewczyny mam problem... Otóż moja dzidzia ma jakieś problemy skórne. Do tej pory myslalam że to zwykła ciemieniucha i trądzik, ale teraz boje się że może skaza... ![]() Blanka oprocz tego że ma straszna ciemieniuche to te placki żółte jakby zeschnięta ropa ma też na uszach i za uszami, do tego ma takie czerwone krostki na buzi takie jakby łojotokowe nasilają się przy płaczu i ogólnie po przepoceniu, na dworze zanikają ale takie trochę szorstkie w dotyku. Dodam, że nie ma żadnych suchych plackow na twarzy ani innej części ciała. Jak myślice co to może być ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Heh, dlatego ja jestem teraz jeszcze bardziej zawiedziona, że mój skarb postanowił się jednak obrócić w ostatnim momencie. Trochę jestem rozżalona z tego powodu, że tyle tu cesarek, tyle dziewczyn ich nie chciało, a miały, a ja chciałam i jak na złość - jednak nie miałam.
![]() ![]() Onaella, boże, masakrycznie to brzmi. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-11 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziwi mnie to tym bardziej, że oni już podczas porodu wiedzieli, że będą komplikacje, dziecko urodziło się z gorączką bo i mnie złapała wysoka. Obydwoje mieliśmy infekcję przez co przez 5 dni leżeliśmy pod kroplówkami z antybiotykami. Mi podczas porodu nawet nerki przestały pracować ![]() no i to wszystko przyczyniło się, że nie udało mi się karmić piersią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Ehh, ja nie rozumiem, po co tak ryzykować? Mogli od razu Cię wziąć pod skalpel, a nie czekać tyle czasu - tyle bólu, cierpienia, to przecież jest ogromna! trauma dla kobiety...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
Wspolczuje Wam Mamuski przygod z Tesciowymi sobie tez wspolczuje moja tesciowa Pani Dobra Rada
![]() ![]() Zazdroszcze wszystkim co ich dzieci sypiaja 5 godzin ![]() ![]() Zastanawia mnie mianowicie jedna rzecz zawsze nosilam rozmiar miseczki D w ciazy juz wiedzialam ze nie bede mogla karmic p , po cc dostalam tabletki na zatrzymanie pokarmu a w tej chwili mam rozmiar B i moje pozostalosci po piersiach to flaczki pytam sie o co kaman ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Lurker ;)
|
Ja zawsze chcialam miec CC ale teraz stwierdzam, ze szkoda ze nie rodzilam naturalnie. Przez CC nie wiadomo kiedy bede mogla cwiczyc, zeby wrocic do formy. Blizne mam pod falda skory i tluszczu i jestem pewna ze to mi zostanie.
Onaella tez mialam jakies drgawki, nie moglam tego opanowac. Zaczely sie przy mocniejszych bolach. Dopiero po chyba 7 h zorientowali sie ze skoro rozwarcie nadal jest na 3 cm to sama nie urodze. Anestezjolog przed cesarka nie mogl mi sie wbic bo cala sie trzeslam. Jak juz lezalam ze znieczulonym dolem to rece nadal mi lataly. Do teraz sie zastanawiam czy to reakcja na stres czy bol. Black bo lekarze nie mysla o matce( brzydko mowiac maja ja w dupskach), mysla tylko o dziecku i ich zdaniem( tego nie kwestionuje) najlepszy dla dziecka jest porod naturalny. Na cesarke decyduja sie dopiero gdy jest zagrozenie zycia dziecka. Takie odnioslam wrazenie po 2 tygodniowym pobycie i 3 probach porodu zakonczonych cesarka.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-03-11 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#789 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a trauma była i chyba dalej jest ![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
LENOVA-Moze ale nie musi ...powinnas wyeliminowac ze swojej diety nabial oraz produkty wysoko bialkowe i zaobserwowac co sie dzieje a najlepiej zebys pokazala pediatrze skoro sie niepokoisz
Edytowane przez alex501 Czas edycji: 2013-03-11 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jest godzina 2 w nocy i jak zawsze dziecko mi zasypiało po jedzonku tak teraz zasneło ale na rękach i nie da rady odłożyć do łożeczka bo płacz. Ja nie chce spędzić nocy na fotelu ![]() ![]() Onaella- straszne co przeszłas ![]() ![]() Dobra kolejna próba (już 4) odłożenia młodego tam gdzie spać powinien.
![]() |
#792 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#793 |
Rozeznanie
|
Basiu dobrze, że już w domku!
u nas niestety wczoraj zaczął się katar ![]() ![]() z dobrych nowinek - skończył się nam skok rozwojowy i od wczoraj mamy dziecko z nowym oprogramowaniem, gada non stop, śmieje się i je nie częściej niż 1,5 godziny. wiecie jaka to ulga po 2 miesiącach jak jadł mi np co 30 min. powiem wam, że mam stresa trochę i schizuje, że on głodny cały czas skoro mi nie wisi. jeszcze tylko tego kataru się pozbyć ![]() teraz idę spać do kolejnego odciagania glutow
#794 |
Zakorzenienie
|
Onaella, al ty rodzilas w UK, dobrze kojarze? U nas juz nie praktykuja porodow kleszczowych.. niby ten nasz kraj troche do dupy, ale jesli chodzi o porody to chyba maja lepsze podejscie, u nas pewnie bys jednak miala cc. Strasznie Ci wspolczuje tego co przeszlas..
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zadomowienie
|
Lenova mamy identycznie!!!
Dzis mamy wizyte u lekarza takze po poludniu dam Ci znac co.to za cholerstwo jest!
#796 |
Zakorzenienie
|
Teściowie są the best! Bokeh ją właśnie też nie wiem co to za widok miałby być. Ale dla mnie najgorsze było to że przyjechali przeziębieni,do 2-tygodniowego dziecka!
Co do porodu. Ją w sumie od razu chciałam cc a to dlatego że panicznie bałam się bólu porodowego. Leżąc na sali po wszystkim i patrząc na dziewczyny po porodzie sn,troche im zazdrościlam że tak sprytnie chodzą. Ale teraz,po tym co piszecie i po przeczytaniu wszystkich naszych opisów porodu,to myślę że super że miałam cc. Już prawie doszłam do siebie,rana mało boli. Więc nie jest źle. |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Moja Ola bardzo dobrze znosi szczepienia, więc było ok. Płakała tylko zaraz o wstrzyknięciu, bo to bolesna szczepionka. Po powrocie strasznie się do mnie tuliła a potem było wszystko ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie i narazie Mamusie
![]() Zaraz lece do szkoły ![]() Dzisiaj późno skończe to pewnie bede miała do nadrabiania ze ho ho ![]() Ps. Wiecie jak mnie reka boli po szczepionce? Podniesc jej nie mogę. Wcale sie nie dziwie dzieciaczkom ze są marudne, bo są bardzo obolałe, moja miała 3 wkłucia, bo z nfz. Cała noc w miarę spokojna, tylko o 2.30 dzieciatko postanowiło sobie ze mna porozmawiać i nie spać do 4 ![]() ![]()
#799 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie chciałam CC, wolałam rodzić SN. Nawet lekarz na przedostatniej wizycie chciał mi dać możliwość wyboru. Ja stwierdziłam, że chcę SN. Teraz bogu dziękuję, za CC bo nie wiadomo jakby się skończyło u mnie, miałam okropne obrzęki w tułowiu, lekarze mieli problem z zszyciem bo strasznie krwawiłam miałam ogromne ilości wody zatrzymanej, aż krew rozrzedziło do tego stopnia. Potem lekarze sami stwierdzili, że była to najlepsza decyzja jaką mogli podjąć. ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Rozeznanie
|
Cześć, pierwsza noc w domu za nami. Może to dziwne, ale po tym pobycie w szpitalu nie umiałam się odnaleźć we własnym domu, łóżku, cały czas zaglądałam do Krzysia czy dobrze oddycha, czy nie chrapie noskiem itd. Dostałam jakieś takiej wielkiej obawy, zamiast wypocząć cały czas myślałam o szpitalu, w nocy wydawało mi się, że zaraz przyjdzie pielęgniarka z antybiotykiem do Krzysia, a tu nikt nie przychodził, mówię Wam szok, może to dziwnie zabrzmi, ale dopiero rano zrozumiałam, że jesteśmy już w domu
#801 |
Zakorzenienie
|
Nina a jaki masz pas?
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi, że kiedyś na necie znalazłam informację, że jak dziecko ma kolki to kupić właśnie olejek kminkowy i nasmarować brzuszek dziecka. I ma pomóc ![]() Ja zaczynam od dziś wsuwac kminek, choć go nie cierpię ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Mojego męża kuzynka miała tak samo. Wody jej odeszły, nie zrobili cesarki tylko tak chodziła całą dobę bez wód, a jak w końcu urodziła to dziecko było wysuszone i musieli pod lampami trzymać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do porodów. Dla mnie ból po cc był straszny. Nie wiem czy sn czy cc gorsze, każda z nas inaczej to przechodzi. Ja o następnym porodzie jeszcze nie myśle, co bym wolała. ![]() ![]() Niech ten marzec się skonczy, ja chce juz liscie na drzewach !! :P
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
Lenova- u nas takie objawy to było a w zasadzie jest łojotokowe zapalenie skóry
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak jest po cesarce z dochodzzniem do siebie ale ja wole mieć bliznę widoczna tylko dla mojego tż a nie taką którą widzi każdy jak sie rozbiorę ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() |
#807 |
Raczkowanie
|
A mnie przy cc zaczęli ciąc prawie na żywca. Czułam jak mnie nacinają z prawej strony i rozrywaja palcami skórę...A w akcie desperacji podniosłam nogi do góry-taki odruch. A moja gin zdziwiona " o matko! ona jeszcze nogi podnosi" .Pi....a jedna
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Black wydaje mi się, że to tylko takie odczucie z ta blizną. Ja też na początku tak miałam jak się dotykałam, że nie wiadomo jak duża ona jest. A teraz tak się zagoiło, że szczerze mówiąc nie wiem w którym miejscu dokładnie było to nacięcie
![]() Moja Zuza ładnie pospała. Zjadła o 21, potem o 2:30 i o 6 ![]() Czy bąki Waszych pociech też śmierdzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Niunia w ogóle nie chce spać w dzień... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- To musiało być straszne co przeżyłaś czując to wszystko. Nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.