|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Dobra mykam
![]() Muszę wyekspediować męża do pracy, iść z psem na porządny spacer (ostatnio chodziliśmy tylko dookoła bloku
|
#752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Dla mnie takie sytuacje są kolejnym argumentem za tym, by jak najszybciej powiedzieć mamie o ciąży. Jak ona widzi tę sytuację? Nie pracujesz i nie szukasz pracy, jesteś zmęczona , źle się czujesz, więc nie możesz jej pomóc. Ona nie wie dlaczego to wszystko. Poza tym znowu będziecie wędrować "gdzieś" przed pójściem na swoje, bo mama miała pretensje o bałagan? Spróbujcie się porozumieć zamiast znowu uciekać, bo humory. Każdy je czasem ma. Nie chcę oczywiście oceniać jak to wygląda u ciebie, bo nie znam twojej sytuacji, ale skoro u mamy mogłaś się "schronić" po mieszkaniu u mamy TŻa, to coś to znaczy. Nie może być taki diabeł straszny jak go malują. Cytat:
za tygodnie i za brzuszek. Piękny. Zgrabny taki, ładny No cudo
|
||
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zamiast pracować to sięgnęłam wełny i robię próbkę kolorystyczną, żeby Mama zaczęła robić sweterek w paski dla Lokatorka
|
|
|
|
#756 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
Dziś znów się obudziłam o 4 i nie mogłam juz spać Normalnie się dziś czuję jak jakaś kaleka, oczy jak szparki, znów mam te poranne słabosci i dusznosci... Będę musiała chyba zadzwonić do lekarza i spytać czy mogę z tym normalnie funkcjonować ![]() Dumna jestem z siebie bo wczoraj zrobiłam znów serię ćwiczeń, choć oczywiście baaardzo mi się nie chciało to z nudów się zmusiłam ![]() Dziś kończymy 24tc Cytat:
![]() Cytat:
![]() czarownica1 Dziękujemy za dokładne informację odnośnie diety, bardzo kompleksowo opracowane i napewno się przyda, nawet niecukrzycowym, co by zdrowiej się odżywiać ![]() Cytat:
Świetna robota, powóz aż się błyszczy ![]() Cytat:
Ja tez się dzisiaj musiałam przeprosić z kozakami i puchową kurtką, jak zobaczyłam na termometrze -7 to prawie padłam ![]() Cytat:
Nasz Tymuś to raczej spokojny jest kopnie raz, dwa razy i spokój na kilka godzin, nieliczne dni jest bardziej aktywny i można sie z nim pobawić, tak że więcej kopie. Jeszcze z 2 tygodnie temu to bywały dni, ze wcale go nie czułam, ale teraz chyba podrósł i czuję codziennie, nawet przez brzuch da się go wymacać gdzie się usadowił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cieszymy się że wszystko dobrze Cytat:
Napewno zastanowię się z 3 razy zanim zastosuję jakieś oliatum, czy napewno potrzebne, bo moją chrześnicę do tego przyzwyczaili od małego i później nie dało się na nic innego zmienić bo dostawała uczulenia, a to drogie cholerstwo. I jeszcze dodatkowo ją balsamem musieli po kąpieli smarować też specjalnym bo miała skóre strasznie suchą i wrażliwą. I na ich nauczce postanowiłam, że my będziemy używać tych emolientów dopiero jak zajdzie taka konieczność, a nie od urodzenia jak oni. Bo być może wcale nie było konieczności tego używać. i piękny brzusio, taki okrąglutki, śliczny
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath, ona tak tylko groźnie wygląda, zobaczysz, że łatwo Ci pójdzie, zdolniacho jedna
Mnie właśnie Mama jeszcze namawiała, żebym materiały przejrzała skoro wzięłam się za wełny, ale ciekawe kto za mnie jeszcze popracuje a wypadałoby się wygrzebać z wielkiego szlafroka Tż i pojechać po jakieś zakupy i przewietrzyć mózgownice ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Ewusia, widzę, że i Ty coś spać nie mogłaś... może coś w powietrzu wisi? A wskazówki dobre i dla niecukrzycowych Mam bo mniej zbędnych kilogramów dojdzie na tym systemie odchudzania (mam nadzieję )
|
|
|
|
#758 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A oprócz słów, to dobrym przywołaniem dla mojego psiurka jest otwarcie lodówki ![]() Cytat:
Właśnie twój brzusio kojarzy mi się ze 100% chłopakiem![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#759 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale spacer zaliczony Piękny plan, to po południu wpraszamy się do Ciebie z biała rekawiczką?? chociaż po malowaniu to chyba wszędzie będzie bardziej bialo i na rękawiczce nie bedzie nic widać, to może odpuść sobie te porządki a pokoik już gotowy zielony? Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
No i przylatuje do pracy taka mega senna, że ledwie na nogach stoje i teraz to marzę o kanapie i ciepłym kocyku... Ale biorę się zaraz za robotę to moze mi szybciej zleci do 16stej
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia brawo za tydzień
![]() Jakiś dupny dzisiaj dzień.. jestem zmęczona i śpiąca i nie mam zupełnie na nic ochoty.. dopiero połowa zmiany, a ja czuję jak wymiękam.. A na 16 jeszcze mam szkołę rodzenia.. cieszyłam się, że mogę na nią chodzić, ale dzisiaj jakoś nie potrafię
|
|
|
|
#761 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie i Brzusie
Dostałam SMSa z poczty, że przesyłka już nadana, widzę, że rano dotarła do Warszawy, więc może już dziś dostanę sukienkę, którą zamówiłam w sobotę Cytat:
![]() Mój Fi rusza się wieczorami, ok 6 rano i ok. śniadania :P Czasami po obiedzie. Ale grzeczniutki. Mężowi kopać nie chce, a on tak ubolewa nad tym, bo chciałby poczuć... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mój kiedyś pracował w serwisie telefonów i ratował m.in. utopione telefony i jak siostrzenica utopiła telefon w napoju, kazał rozebrać żeby wyschło |
|
|
|
#763 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak był potrzebny to stanął na wysokości zadania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O tak moja córa ma 17mcy i bambino to jest cała jej kosmetyczka ![]() Cytat:
no i na problemy skórne polecam jeszcze nadmanganian potasu do kąpieli, zwłaszcza dla mam córek bo farbuje na różowo ale poważnie skuteczny jest i dla maluszka i dla mamy z raną poporodową.Cytat:
brzusio klasa Cytat:
ja mam urzędowo 22 ale z usg wychodzi ciągle 23 ![]() Cytat:
jednokolorowe
Martusieńka 11.10.2011 ![]() Szymon16.07.2013 Magdalenka 5.11.2014 i wystarczy nam tego miodu ![]() Edytowane przez irmith Czas edycji: 2013-03-12 o 10:13 |
|||||||
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
koniecznie się pochwal jak już dojdzie
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę się, no chyba, że nie będzie czym :P
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Irmith, no ja tu już kiedyś pisałam.... ze mnie takie koło gospodyń wiejskich, czyli to co manualne nie jest mi obce a i Mama doskonała w tym temacie
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zabrałam za kocyk szydełkowy, ale muszę popruć kwadraty, bo z kwiatkiem wzór i mi jakoś nie pasuje dla chłopaka :P
|
|
|
|
#769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie ja to tylko krzyżyki i w dodatku już mi się nie chce :/
|
|
#770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Do Dziewczyn z problemami kibelkowymi:
a próbowałyście jeść Błonnik np. z zieloną herbatą, sprzedawany w tekturowym pudełku, tylko nie pamiętam firmy bo wywaliłam kiedyś pudełko i zostawiłam w samej torebce? Ja nie mam problemów, ale do pochrupania kupuję i czasem (np. dziś ) jem z jogurtem nat. Zawsze mnie przegoni drugi raz w ciągu dnia ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() ------ ok. 26 marca będzie 15 stopni |
||
|
|
|
#771 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#772 |
|
Wtajemniczenie
|
czarownica chyba spodnie w samochody
![]() surka ja się nuczyłam tu z wizażu
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś umiałam szalik robić. Moja babcia dużo umiała i ladnie robiła, tylko co zrobić, że kobieta nie umiała tego przekazać. Moja mama skarpety umie zrobić.
Ja za to bez problemu na maszynie szyję, zrobię nawet wykrój. Ale teraz idę na wygodę i niosę do siostry, ona ma maszynę przemysłową i na co dzień szyje więc jej sprawniej idzie, a ja specjalnie do mamy bym musiala na maszynę jechać |
|
|
|
#774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Żabki
![]() Witam sie i jaaa Chata wysprzątana do konca.Czekam az podłoga wyschnie i biegne jesc bo jestem mega głodddna.Zaraz sobie tosty z szynką serem i cebulką stworzę.A potem Was nadrobie W planach na obiados-spaghetti ![]() Nikt dzis nie wizytuje???W razie gdyby ktosik sie nie przyznał to trzymam
|
#776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda, będzie trzeba zdecydować się na inny model?Co do imion, zawsze mówiłam że moja córeczka będzie Pola, niestety Tż nie zaakceptował tego pomysłu i wymyśliliśmy NELLY (Neli, Nela) ![]() Zapomniałam, witamy w 24 tygodniu
Edytowane przez BelleFramboise Czas edycji: 2013-03-12 o 10:46 |
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam w planach jakieś porządki tylko nie wiem co by tu ruszyć ...
a wieczorkiem będą gofry już jest do odbioru gofrownica i tż dziś odbierze
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane
Margosiu z dotacją z UP jest tak, że aby dostać to trzeba starać się o tą typową. Są też 40 000 zł, ale tam ciężko wskórać coś jest. Natomiast ta która wynosi 6-krotność przeciętnego wynagrodzenia z ostatniego kwartału, czyli coś około 20 000 jest realna. Z moich znajomych może 1-2 os nie dostały a mam pokaźną grupę biznesmenów, hehe jak to brzmi. Jak jakaś szycha, ale spokojnie na własnej działaności nie jest tak różowo, z resztą pewnie wiesz sama. Ludzie zakładają swoje działalności bo nie mają pracy albo mają słabą. A tak sam jesteś u siebie szefem i sam siebie opier... No i ważny jest jeszcze biznesplan. Jeśli na danym terenie jest dużo takich firm to szanse na dostacje maleją. Trzeba wymyślić coś konkurencyjnego, wbić się w niszę. A z tego co pisałam na pw z zainteresowaną to ona ma duże szanse. Wiadomo trzeba za kasą pochodzić, ale to jest już jakaś suma i na ulicy nie lezy, więc warto się postarać. Tym bardziej że praktycznie w każdej działalności potrzebne są środki na początek. Nawet jak wydaje się, że nie, to jak się wszystko uwzględni wychodzi, że jednak tak. Ogólnie zależy co kto, gdzie i kiedy chce otwierać. |
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A ja dzisiaj wymysliłam na obiad lasagne, ale już mi się nie chce jej robić. Ale obiecane tż, więc będę musiała się zmobilizować
|
|
|
|
#780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
24tydzień jeszcze chwila i zaczną się czerwone posty
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

był 3 dni w robocie więc wiadomo że dużo tygodniówki nie dostał a i tak wszystko dał na zakupy tutaj i zostało mu tyle co na podróż i by śniadanie zjeść w Krk..
za tygodnie i za brzuszek. Piękny. Zgrabny taki, ładny 
Normalnie się dziś czuję jak jakaś kaleka, oczy jak szparki, znów mam te poranne słabosci i dusznosci... Będę musiała chyba zadzwonić do lekarza i spytać czy mogę z tym normalnie funkcjonować 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a ile wynosi max zasiłek??
no i na problemy skórne polecam jeszcze nadmanganian potasu do kąpieli, zwłaszcza dla mam córek bo farbuje na różowo 
fajnie
) i nie pamiętam przepisu

niestety wszystkie nieaktualne albo niedostepne, wczoraj dostalam odp. od producenta, ze koszt uszkodzonej wtryskarki przewyzsza dochod ze sprzedanych wanienek tego typu i juz nie wznowia raczej produkcji... Ktora tu szukala takiej wanienki?...