Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 09:19   #4471
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

my chyba nie pojedziemy nigdzie w tym roku po pierwsze mąż w maju wraca ze szkolenia, od razu ruszamy z remontem-trzeba tego dopilnować a później to ja już będę tocznikiem więc bez sensu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:36   #4472
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
swędzą mnie cycki od kilku dini.. smaruję je mustella i może mam jakies uczulenie
Mnie też swędzą. Najbardziej sutki. Widać coś tam się dzieje i tak ma być

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no blagam bzdura
To było 8 lat temu, więc może wtedy Ktoś jej nagadał, że tak trzeba i uwierzyła, bo młoda siksa była, albo po prostu była tak przewrażliwiona, że ciągle chciała mieć małego na oku.

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
Bambosz to moj facet
Hehe no to mi się udało określenie o brzuch mi chodziło oczywiście ale na pewno Twój TŻ Bambosz też jest fajny

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
no wiec bylam na wizycie.. troche sie naczekalismy bo duzo osob do niego chodzi... lekarz cud miod i orzeszki!!! moje malenstwo ma 7 cm od glowki do pupci a z nozkami okolo 10! D. byl ze mna ale on ma problem z wyrazaniem uczuc i emocji... dzidzi zzdrowe, serducho bije jak dzwon dostalam zelazo z powodu anemi i codziennie tez mam brac urosept.. jutro powtorka moczu. mam zadzwonic do gin i podac wyniki. za 3 tyg morfologia. gin powiedzial, ze nie jest wyludzaczem i nie kaze pacjentkom przychodzic zeby tylko zinterpretowac wynik wiec mam do niego zadzwonic i powiedzoec. wizyta kolejna za 5 tyg. czyli 15.04.. i jakos nie bylo problemu z wypisaniem L4 na tyle czasu.. aha no i dodam, ze widzialam jak cos latalo miedzy nogami mowil ze glowy nie da bo czasem mozna pomylic z lechtaczka po czym mlody obrocil sie i pomerdal nozkami i widac bylo ewidentnie, ze lechtaczka to nie jest tak wiec bedzie Tomasz Piotr ogolnie jestem mega zadowolona!!!
Tomuś rośnie jak na drożdżachKolejny chłopak na forum, więc moja szansa na córcię rośnie
Mój mąż też jest taki powściągliwy w wyrażaniu uczyć. Ciągle muszę z niego wyciągać emocje ulubionym moim i jego pytaniem jest "cieszysz się?"

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Farbowałam włosy balsami z henną.Zmieszałam jasny brąz i platynowy blond.Chciałam poprawić mój kolor i nadać chłodny odcień.A wyszedł...ciemny brąz ze złotymi refleksami
Ups. Rozumiem, że za ciemny wyszedł? Ja przed samymi świętami będę farbować, bo mam ogromne odrosty. Muszę tylko obczaić te farby bez amoniaku. Mam nadzieje, że kolor mi się nie sfiksuje przez hormony.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja maluję paznokcie, nawet częściej niż kiedyś, bo stwierdziłam, że kobieta w ciąży też powinna o siebie dbać i czuć się piękna
Racja, że powinna być zadbana, ale większość lakierów zawieraja formaldehyd i toluen, które są szkodliwe dla każdego, a co dopiero dla ciąży.
Cyt.: "Formaldehyd jest używany jako substancja utwardzająca w lakierze. Wdychanie go może podrażniać oczy, nos, gardło i płuca. Długotrwały kontakt z formaldehydem zwiększa ryzyko raka, jednak szanse na to, że zaszkodzi płodowi są znikome, ponieważ formaldehyd szybko rozkłada się w ciele.

Toluen
stosuje się, aby lakier był bardziej gładki w użyciu. Jego wdychanie ma podobne skutki jak w przypadku formaldehydu. Wysokie stężenie toluenu może ponadto uszkodzić system nerwowy płodu i prowadzić do wad wrodzonych.

Kontakt z formaldehydem i toluenem można ograniczyć poprzez używanie lakierów bez formaldehydu i toluenu, lub stosowanie ich co najwyżej raz w tygodniu. Istotne jest wietrzenie pomieszczenia podczas malowania paznokci i nie dmuchanie na nie, aby przyspieszyć wysychanie; to tylko zwiększa ilość wdychanych substancji.

W przypadku zmywaczy do lakieru można spać spokojnie. Są one bezpieczne w czasie ciąży, jednak stosowanie zmywaczy z acetonem w dużej ilości może prowadzić do wad rozwojowych i wrodzonych u dziecka. Jednak nawet używanie lakieru codziennie nie powinno negatywnie wpłynąć na płód. Na wszelki wypadek można stosować zmywacze bez acetonu, a po zmyciu lakieru dokładnie umyć dłonie."
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:47   #4473
kaska87
Zakorzenienie

ja tam myślę, że jednak z tą płcią jak mój gin powiedział, że jeszcze nic pewnego i mogą być jeszcze zmiany chociaż na mamusiowych wątkach widzę, że przewaga chłopaczków

Stary 2013-03-12, 09:48   #4474
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Myślałam o tym żeby spędzić parę dni poza domem z dala od niego ale jedyna znajoma do której moglabym pójść mieszka po drugiej stronie krakowa co uniemożliwiłoby mi dojazd do pracy..
przykro mi
zastanów się czy dostaniesz pomoc od rodzicow, po co masz się męczyć, może jest Mu potrzebna terapia szokowa w tę albo w tę.
Rozumiem, że Ci cięzko, finansowo rózniweż, gdyby nei to, to moja siostra byłaby już dawno rozwódką, no ale teraz podjęła w końcu decyzję i jest spokojna, dziecko też
siły, wytrwałości życzę

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mające jeden pokój - a nie boicie sie że cały dzien na paluszkach będziecie musiały chodzić? bo my niby moglibysmy zostawić jak jest, tylko że jak wtedy robić cokolwiek? Siedzieć cały dzień cicho, wieczorem też, nic ugotowac czy zmyć jak dziecko śpi, bo do kuchni nie mamy drzwi... My z tego powodu na razie planujemy postawić jakąś ściankę i oddzielić kąt dla dzidzi ale nie weim czy dobrze myślimy...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Klusko

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Tak jest!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To lepiej zainwestuj w śpiworek/rożek na początek
Nie znam chyba ani jednej mamy, co by od urodzenia kołdry używała

Ja mam 4 rożki na pierwsze 3 m-ce, potem śpiworki w 3 rozmiarach, dopiero po roczku kołderka pójdzie w ruch.
tak mam zamiar zrobić

Cytat:
W ogóle to mam pełną lodówkę (tż się poskarżył rodzicom, że kiepsko z kasą i teściowa zrobiła MEGA zakupy, aż z lodówki wypada ), a na nic nie mam ochoty
Na wszystko mnie mdli...
miło z jej strony

Cytat:
W ogóle, to pokażę Wam, jak mi brzuch urósł
Normalnie masakra
Zaraz wszyscy w pracy będą pytać, a tylko szef wie
super brzucho

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nadrobię Was za chwilę, a na razie się pochwalę, że jestem po usg. Niestety mały tak się ruszał, że wszystko dało mu się zobaczyć i zmierzyć oprócz przezierności karku i długości ciała. Podobno przezierność ma tak małą, że aż prawie niewidoczną, ale zmierzyć się nie da, więc za tydzień muszę iść znowu. Ale widzieliśmy już, że ma 5 palców u rąk i wszystkie narządy, dokładnie go obejrzała. Ginka powiedziała, że na 90% to chłopak Zdziwiłam się, że tak szybko mówi, ale się akurat ciągle się wystawiał tą częścią ciała... No zobaczymy, ale jeśli zostanie chłopiec to będzie chyba Pawełek Normalnie szok, że coś takiego mi się tam w brzuchu rusza, a ja nic nie czuję i prawie nie wierzę, że to się dzieje naprawdę...
Stary 2013-03-12, 09:49   #4475
shure
Zadomowienie

wariatki naskrobalyscie tyle ze nie moge nadrobic.
ja jestem dalej w szpitalu:/ nie komentuje nawet naszej sluzby zdrowia i zainteresowania pacjentem... musze sama dopominac sie o leki i badania.. lecza mnie luteina i nospa... juz 11 dni w tym balaganie .. kobiecie w ciazy podaja 3-4 tabletki nospy codziennie no to sadze ze to cos nie tak;/

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:51   #4476
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Racja, że powinna być zadbana, ale większość lakierów zawieraja formaldehyd i toluen, które są szkodliwe dla każdego, a co dopiero dla ciąży.
Cyt.: "Formaldehyd jest używany jako substancja utwardzająca w lakierze. Wdychanie go może podrażniać oczy, nos, gardło i płuca. Długotrwały kontakt z formaldehydem zwiększa ryzyko raka, jednak szanse na to, że zaszkodzi płodowi są znikome, ponieważ formaldehyd szybko rozkłada się w ciele.

Toluen
stosuje się, aby lakier był bardziej gładki w użyciu. Jego wdychanie ma podobne skutki jak w przypadku formaldehydu. Wysokie stężenie toluenu może ponadto uszkodzić system nerwowy płodu i prowadzić do wad wrodzonych.

Kontakt z formaldehydem i toluenem można ograniczyć poprzez używanie lakierów bez formaldehydu i toluenu, lub stosowanie ich co najwyżej raz w tygodniu. Istotne jest wietrzenie pomieszczenia podczas malowania paznokci i nie dmuchanie na nie, aby przyspieszyć wysychanie; to tylko zwiększa ilość wdychanych substancji.

W przypadku zmywaczy do lakieru można spać spokojnie. Są one bezpieczne w czasie ciąży, jednak stosowanie zmywaczy z acetonem w dużej ilości może prowadzić do wad rozwojowych i wrodzonych u dziecka. Jednak nawet używanie lakieru codziennie nie powinno negatywnie wpłynąć na płód. Na wszelki wypadek można stosować zmywacze bez acetonu, a po zmyciu lakieru dokładnie umyć dłonie."
Dzieki za bardzo wazne info. Ja mam tipsy zelowr od slubu i chce je zdjac wlasnie acetonem u maniciurzystki i tak odwlekam bo niewiem czu to niezaszkodzi bobofrutowi i paznokcie napewno beda zniszczone i chcialam stosowac odzywke.eveline 4 w 1 ale ona napewno ma jakas ostra chemie bo jest dobra
Ja sie zbieram na wizyte na 13 i licze na szybkie usg moze cos bedzie.widac bo to juz 16 tydz... a moj brzuxh przy was to plaska deska ;(
Stary 2013-03-12, 09:52   #4477
Natala84
Zakorzenienie

u nas zdarzało się że lampka się w nocy świeciła, ale tylko wtedy gdy po prostu zasnęłam przy karmieniu świadomie nie zostawialam w nocy zapalonego światła

co do wakacji, to ja właśnie wczoraj zarezerwowałam, jedziemy 1 lipca do Ślesina miejsce fajne, nad jeziorem no i blisko dość, bo niecałe 200 km od Łodzi. W zeszłym roku bylismy z młoda w Bułgarii, ale w tym już będzie za późno na takie wojaże w przyszłym groszek będzie już duży, to pewnie też gdzieś dalej wybędziemy

w czwartek pogrzeb

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:54   #4478
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
ja jestem dalej w szpitalu:/ nie komentuje nawet naszej sluzby zdrowia i zainteresowania pacjentem... musze sama dopominac sie o leki i badania.. lecza mnie luteina i nospa... juz 11 dni w tym balaganie .. kobiecie w ciazy podaja 3-4 tabletki nospy codziennie no to sadze ze to cos nie tak;/
to ja byłam mega pozytywnie zaskoczona personelem szpitala, nawet w nocy przychodziła pielęgniarka pytać czy wszystko ok no i też brałam no-spe bo jest rozkurczowa i nie szkodzi dzidzi dla niej gorsze są Twoje bóle brzucha i skurcze
tylko ja miałam duphaston bo mi zmienili z luteiny

ja chciałabym nad morze jechać, ale od nas to drugi koniec Polski i chyba nie dam rady no i ten remont, pojedziemy za rok, dzidzia już będzie mobilna

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-03-12 o 09:56
Stary 2013-03-12, 09:55   #4479
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
no wiec bylam na wizycie.. troche sie naczekalismy bo duzo osob do niego chodzi... lekarz cud miod i orzeszki!!! moje malenstwo ma 7 cm od glowki do pupci a z nozkami okolo 10! D. byl ze mna ale on ma problem z wyrazaniem uczuc i emocji... dzidzi zzdrowe, serducho bije jak dzwon dostalam zelazo z powodu anemi i codziennie tez mam brac urosept.. jutro powtorka moczu. mam zadzwonic do gin i podac wyniki. za 3 tyg morfologia. gin powiedzial, ze nie jest wyludzaczem i nie kaze pacjentkom przychodzic zeby tylko zinterpretowac wynik wiec mam do niego zadzwonic i powiedzoec. wizyta kolejna za 5 tyg. czyli 15.04.. i jakos nie bylo problemu z wypisaniem L4 na tyle czasu.. aha no i dodam, ze widzialam jak cos latalo miedzy nogami mowil ze glowy nie da bo czasem mozna pomylic z lechtaczka po czym mlody obrocil sie i pomerdal nozkami i widac bylo ewidentnie, ze lechtaczka to nie jest tak wiec bedzie Tomasz Piotr ogolnie jestem mega zadowolona!!!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
pisalysmy dzis o tym, ze na tym etapie narzady wygladaja identycznie, wiec jeszcze sie nie nakrecaj, bo plec na tym etapie mozna zgadywac na podstawie katu nachylenia tego co jest
może lekarze się bardziej orientują od nas

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
a ja mam juz takie odrosty, ze masakra.. ale zafarbuje dopiero za 2mce jak pojade do PL ...
a malujecie pazurki?
farbuję włosy i maluję paznokcie

od życia przed ciąza teraz moje się rózni tym:
nie palę, nei piję, nie dzwigam i chyba tyle

Cytat:
ciekawe ilu z nich na następnej wizycie okaże się dziewczynkami
Tobie tego można życzyć?

Cytat:
Gratulacje Ja się właśnie zastanawiam, na ile to rozpoznanie płci jużjest wiarygodne, ale lekarka powiedziała, że na 90%, a tu dziewczyny piszą, że jeszcze za wcześnie. A w ogóle cała moja rodzina jest przekonana, że będzie dziewczynka, bo same dziewuchy są i jak wczoraj zadzwoniłam do babci, to prawie się popłakała, że raczej chłopak...
myślę, że lekarze są bardziej kompetentni w tym względzie niż dziewczyny
Stary 2013-03-12, 09:57   #4480
Sojka1990
Zadomowienie

Czesc dziewczyny wpadam do was poniewaz bede chciala odsprzedac ciuszkowa wyprawke po mojej corci 0-6mscy. Jesli ktoras bylaby chetna to zdjecia moge wyslac na maila moja Gwiazda jest z wrzesnia wiec ubbranka odpowiednie do pory roku w ktorej bedziecie rodzic (przepraszam ze bez polskich znakow ale pisze z telefonu)
Pozdrawian! Mama wrzesniowa 2012

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-03-12, 09:58   #4481
shure
Zadomowienie

wszystko fajnie tylko ze te leki to moge brac w domu a nie lezec tu .. jeszcze pan lekarz powiedzial ze moge nawet i 2 miesiace tu lezec jak oni beda chcieli;/

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:58   #4482
vea7
Zakorzenienie

Uff... nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ale macie ładne brzuszki...ja się nie mam za bardzo czym chwalić, mimo że jutro kończę 14tc...osobiście, widzę różnicę w stosunku do stanu sprzed ciąży, ale osoba postronna raczej się nie zorientuje.
Kochana, ja bym chciała przed ciąża mieć takie jak Ty w ciąży Zamienimy się?

Cytat:
dzięki.. ja właśnie się załamałam i to był kolejny powód.. cholera, jestem w 13 tygodniu, za chwilę zaczynam 4 miesiąc a tu że wyglądam niekorzystnie i nie powinnam tek eksponować...
Bosz.. kopnij D. w de... wyglądasz pięknie i baaardzo korzystnie. Kiecę kup i wypinaj dumnie brzuszek, bo nie ma nic piękniejszego niż szcześliwa kobieta dumna ze swojej ciąży

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Wogóle robiłyście testy na HIV?
Ja się dowiadywałam w labolatorium, chciałam zrobić prywatne, powiedzieli mi, że owszem, można zrobić za 30 parę zł, ale i tak trzeba mieć skierowanie.Bez sensu.Dziwić się potem, że ludzie nie wiedzą i zarażają innych.
Testy można zrobić bezpłatnie w stacji krwiodawstwa - zawsze robią test przed pobieraniem krwi. Nie ma natomiast obowiązku oddania po zrobieniu testu - trochę takie wyjście "na skróty", ale jeśli nie ma innej opcji..

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Tylko, że Tymon, nie Tymoteusz. Albo Tomek- Tomasz
Oba super

Cytat:
Napisane przez basiaporc Pokaż wiadomość
Witam, czy można się dopisać do listy...?OM 30.11.2012 ja termin mam na 11 wrzesnia 2013 chociaż kojarzy mi się z WTC w USA...
Heh.. ja brałam ślub 11 września... Bartek skwitował, że jak katastrofa, to przynajmniej w odpowiednim terminie

Cytat:
uwielbiam to, że w takich momentach gdy czuję się źle i chowam się pod kołdrą, przychodzi do mnie moja kicia, robi MIAAUU, mruczy i kładzie się obok
Ja chce kotka

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tak z innej beczki Jeszcze daleko mi do drzwi do domu bo to koszt ok 6tyś ale prześladują mnie te z kwiatkami (tylko mają byc ciemniejsze) lub te jasne (chodzi o szkło )->oczywiście w wersji ciemnej.
Wiesz co, te wklejone tak sobie mi się podobają... Ale jeśli piszesz, że dom "w klimacie" to może by się zastanowić nad jakimś ciekawym szkłem - barwionym albo witrażowym - ale w mega prostym układzie tafli?

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Nie pojawiałam się bo mam mało czasu i dużo obowiązków, z tż wszystko się sypie i zmierza ku końcowi.. Nic się nie zmieniło, nie pomaga w domu i na dodatek w ogóle nie liczy sie ze mną ani dzieckiem, ubliża mi, krzyczy.. Mam dość, coraz bardziej dociera do mnie że nie mogę wiązać życia z takim człowiekiem.. Nie wiem już co robić, cały czas jestem zmartwiona, przysłania mi to radość ciąży, nie mogę skupić się na dziecku i sobie..
Nie chce dłużej zanudzać i poruszać przykrych tematów..
Papug, kurcze, strasznie przykre co piszesz... ale może rzeczywiściej tak jak dziewczyny piszą, kopnać chłopa tamże - jeśli się poprawi i zrozumie, to super, jeśli nie, to szkoda Ciebie i dziecia później - niepotrzebnie bedziesz sie denerwowała i męczyła z facetem. Moja znajoma kopnęła w tyłek swojego byłego męża i do dzisiaj twierdzi, ze to najlepsze, co mogła zrobić. Na początku było jej ciężko, ale teraz pięknie wyszła na prostą - ma dzieciaka, dużego dzieciaka, czyli kolejnego męża, który świata poza nimi nie widzi i ogólnie jest szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
JESTEM!! wyczekałam się na tramwaj z 30min, ale warto było! dostałam ze 3 kartki różnych dziwnych wskaźników, ale najważniejsze były 2 zdania. pierwsze w środku, że wyniki są w normie, i drugie pod koniec, że wynik jest ujemny i ryzyko wad małe
No i super

Powiało testosteronem na forumie
To chyba teraz czas na dziewczynki, prawda?

Gratuluję hurtowo brzuszków i potencjalnych dziedziców płci męskiej

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:59   #4483
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam myślę, że jednak z tą płcią jak mój gin powiedział, że jeszcze nic pewnego i mogą być jeszcze zmiany chociaż na mamusiowych wątkach widzę, że przewaga chłopaczków
bo statystycznie rzecz biorac wiecej rodzi sie w polsce chlopcow i to od lat. dopiero na starosc wiecej jest kobiet. wiecie, my to te bardziej zywotne i nieskore do ekstremalnych zachowan grozacych smiercia (np. jazda po pijaku...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:59   #4484
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Tobie tego można życzyć?

Stary 2013-03-12, 10:02   #4485
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Shure, trzymaj się Kochana
Niestety szpitale to zło... z pewnymi wyjątkami... mam nadzieję, ze szybko Cię wypuszczą

WYMIENIĘ

Stary 2013-03-12, 10:04   #4486
karolson
Zakorzenienie

Question Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
u nas zdarzało się że lampka się w nocy świeciła, ale tylko wtedy gdy po prostu zasnęłam przy karmieniu świadomie nie zostawialam w nocy zapalonego światła

co do wakacji, to ja właśnie wczoraj zarezerwowałam, jedziemy 1 lipca do Ślesina miejsce fajne, nad jeziorem no i blisko dość, bo niecałe 200 km od Łodzi. W zeszłym roku bylismy z młoda w Bułgarii, ale w tym już będzie za późno na takie wojaże w przyszłym groszek będzie już duży, to pewnie też gdzieś dalej wybędziemy

w czwartek pogrzeb
Przykro z powodu pogrzebu 3- maj sie ja bylam raz zryczalam sie jak bobr.
Co do wakacji mam zamiar jechac jak zwykle nad morze tylko tak na poczatku czerwca na 10 dni tylko niewiem gdzie bo z takich wiekszych miasgeczek to tylko w ustce niebylam wie. poki co to tam byl ktos? Szkoda.tylko ze tz musi zaplanowac urlop bo jak trafi 2 tyg deszczu to lipa wiec jak nikt inny niebedzie mial wolnego fo jak bedzie slonce to l4 albo przesunie.
Stary 2013-03-12, 10:05   #4487
rubinka25
Rozeznanie

Dzień dobry mamuśki!

Dziś mam USG genetyczne. Już nie mogę się doczekać.
I powiem szczerze, że jakoś się nie stresuję. Cieszę się, że znów zobaczę mojego małego orzeszka. Dziś pierwszy raz mąż idzie ze mną na wizytę. Na początku nie był przekonany, bo mówiłam mu że może być to USG dowcipne, ale teraz widzę, że też nie może się doczekać. W końcu co innego obejrzeć zdjęcia z USG, a co innego zobaczyć to maleństwo na żywo. Wizyta na 16:40, więc wieczorem dam znać co i jak.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:07   #4488
Natala84
Zakorzenienie

LaLoca, ale piszesz o długotrwałym wdychaniu tych substancji nie sądze żeby malowanie paznokci 1-2 razy w tygodniu łapało się w kategorię "długotrwałe"... POwietrze którym oddychamy na co dzień tez cudowne nie jest, ale jakoś trzeba żyć

Shure, współczuje i 3mam kciuki żebyś szybko wyszła

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:07   #4489
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki!

I powiem szczerze, że jakoś się nie stresuję. Cieszę się, że znów zobaczę mojego małego orzeszka. Dziś pierwszy raz mąż idzie ze mną na wizytę. Na początku nie był przekonany, bo mówiłam mu że może być to USG dowcipne, ale teraz widzę, że też nie może się doczekać. W końcu co innego obejrzeć zdjęcia z USG, a co innego zobaczyć to maleństwo na żywo. Wizyta na 16:40, więc wieczorem dam znać co i jak.
ciekawe czy kolejny siusiak będzie

Stary 2013-03-12, 10:09   #4490
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Mnie też swędzą. Najbardziej sutki. Widać coś tam się dzieje i tak ma być

To było 8 lat temu, więc może wtedy Ktoś jej nagadał, że tak trzeba i uwierzyła, bo młoda siksa była, albo po prostu była tak przewrażliwiona, że ciągle chciała mieć małego na oku.

Hehe no to mi się udało określenie o brzuch mi chodziło oczywiście ale na pewno Twój TŻ Bambosz też jest fajny

Tomuś rośnie jak na drożdżachKolejny chłopak na forum, więc moja szansa na córcię rośnie
Mój mąż też jest taki powściągliwy w wyrażaniu uczyć. Ciągle muszę z niego wyciągać emocje ulubionym moim i jego pytaniem jest "cieszysz się?"

Ups. Rozumiem, że za ciemny wyszedł? Ja przed samymi świętami będę farbować, bo mam ogromne odrosty. Muszę tylko obczaić te farby bez amoniaku. Mam nadzieje, że kolor mi się nie sfiksuje przez hormony.

Toluen stosuje się, aby lakier był bardziej gładki w użyciu. Jego wdychanie ma podobne skutki jak w przypadku formaldehydu. Wysokie stężenie toluenu może ponadto uszkodzić system nerwowy płodu i prowadzić do wad wrodzonych.

Racja, lepiej uważać. Ja używam np.lakierów Inglot, bo nie zawierają obu substancji.
Stary 2013-03-12, 10:22   #4491
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
ciekawe czy kolejny siusiak będzie
Ja mam nadzieję, że będzie. Jakoś mam przeczucie na chłopaka.
Mam trzech braci, a oni mają razem 3 synów i 1 córkę. Więc statystycznie większe szanse u mnie na chłopaka.
No ale u męża wręcz na odwrót. On ma 2 siostry i 2 siostrzenice i jeszcze jedną w drodze.
Ale i tak czuję, że będzie siusiak!!!

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:27   #4492
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

Rubinko
, zazdroszczę
Ja miałam mieć dzisiaj, ale przełożyłam na czwartek... i teraz żałuję
Ha, ciekawe czy dobrze czujesz i będzie kolejny forumowy chłopak

WYMIENIĘ

Stary 2013-03-12, 10:31   #4493
matallewar
Zakorzenienie

A ja dziś o 18:20 mam wizytę i chyba mnie na usg umowi, genetyczne

Nie mam netu w pracy i nie ma jak cokolwiek robić.

Są jakieś propozycje nazw dla wątku?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-03-12 o 10:32
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:32   #4494
tancerka212
Zakorzenienie

Shure właśnie myślałam o tobie, dobrze że napisałaś trzymaj się dzielnie... nie zazdroszczę sytuacji no ale teraz najważniejszy maluszek
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:32   #4495
201704210903
Konto usunięte

jak zajmiecie wszystkich chłopkaów to dla mnie dziewczyna tylko zosatnie..... na razie to same chłopy
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:34   #4496
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
w czwartek pogrzeb
przykro mi

Cytat:

fajnie, że idziecie razem
mój tez już dopytuje a to dopiero 27-go

Cytat:
LaLoca, ale piszesz o długotrwałym wdychaniu tych substancji nie sądze żeby malowanie paznokci 1-2 razy w tygodniu łapało się w kategorię "długotrwałe"... POwietrze którym oddychamy na co dzień tez cudowne nie jest, ale jakoś trzeba żyć
najlepiej tylko leżeć i nie oddychać za głęboko, wszak nasze powietrze nei jest najlepsze

poza tym sporo osób rzuca moim ulubionym hasłem: ciąża to nei choroba a zaraz ta sama osoba tego nei rób, tego nei wolno
Stary 2013-03-12, 10:35   #4497
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, nadrobię Was za chwilę, a na razie się pochwalę, że jestem po usg. Niestety mały tak się ruszał, że wszystko dało mu się zobaczyć i zmierzyć oprócz przezierności karku i długości ciała. Podobno przezierność ma tak małą, że aż prawie niewidoczną, ale zmierzyć się nie da, więc za tydzień muszę iść znowu. Ale widzieliśmy już, że ma 5 palców u rąk i wszystkie narządy, dokładnie go obejrzała. Ginka powiedziała, że na 90% to chłopak Zdziwiłam się, że tak szybko mówi, ale się akurat ciągle się wystawiał tą częścią ciała... No zobaczymy, ale jeśli zostanie chłopiec to będzie chyba Pawełek Normalnie szok, że coś takiego mi się tam w brzuchu rusza, a ja nic nie czuję i prawie nie wierzę, że to się dzieje naprawdę...
gratulacje!:ro za:

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
gratulacje!

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
W ogóle, to pokażę Wam, jak mi brzuch urósł
Normalnie masakra
Zaraz wszyscy w pracy będą pytać, a tylko szef wie

I wrzucam Wam dzisiejszą zabawę Edzika
Dziecko miasta bawiło się w korek
super brzuszek a Edzik słodki

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-03-12 o 10:38
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:35   #4498
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
taki jak z ten?
Stary 2013-03-12, 10:35   #4499
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Klusko
śliczny ehhh....:love :

inwersja dobre nowiny, super

Dziewczyny ja czuje chłopaka tez haha ciekawe w pt genetyczne może coś więcej sie dowiem

a widziałyście ta reklame bebilona? jak mężczyźni opowiadaja o żonach, że tak fajnie łączą pracę z domem id ziećmi? popłakałam się, chciałabym żebby mój TŻ też tak mówił kiedyś.... buuuuuuuu

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-03-12 o 10:37
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:37   #4500
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie
nie mam dzisiaj weny... mdli mnie... ale słowa mdłości nie włączajmy w nazwę bo mnie będzie jeszcze bardziej mdliło
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości