|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
hej
czarownica dzieki oliath jak pieknie uprany wozek i torba faktycznie pod kolor jak nic. A my wczoraj poszlismy na urodziny do mojej mlodej chrzestnego, jak wrocilam i uspilam "gada" to znow wizaz szwankowal, nie moglam sie zalogowac. ![]() A dzis idziemy do kina
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie żeby mnie cieszyło Twoje połamanie..ale raźniej jest
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jeszcze nie mam wybranego i jakoś nie spieszno mi, musi się obudzić we mnie chyba zew macierzyństwa, żeby wybrać imie i kupić coś dla dziecka
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Pomożecie mi?
Czy któraś orientuje się z wózkami Babyactive? Bo tak widziałam w sklepie Babyactive Jest za 1200zł (opcja 2 w 1), a w innym sklepie Babyactive Jest 8 za 700zł (też 2 w 1). Czy to jest to samo? W sensie czy model Jet to to samo co Jet 8? Jestem w szoku, bo na all ceny tez coś koło 1000-1200 a ty nagle 700. |
|
|
|
#785 | |||
|
Konto usunięte
|
Hej.
Byłam w labie, ale tak się wkurzyłam... Kolejka chyba 100 osób. W labie oczywiście jedna pielęgniarka. A ja tam nienawidzę siedzieć, bo to jest poczekalnia do labu i do lekarza i wszystkie zarazy tam krążą :/ Raz pół godziny siedzenia tam kosztowało mnie 2 tygodnie choroby. A jeszcze co 5 minut kłótnie, kto jest za kim, czy z siuśkami można wejść bez kolejki i że to jest skandal tak traktować ludzi! Chwała, że miałam w torebce słuchawki... Jeszcze na dodatek nie zrobiłam jednego badania, bo mi wcześniej powiedziały, że ono kosztuje 15 zł, a kosztuje 40... No ale już szczęśliwie wylazłam, poszłam na targ po warzywka, dzisiaj będzie zapiekanka ziemniaczano-pieczarkowa z warzywami i kiełbasą I zjadłam pyszną świeżą bułkę, Artusiowi smakowało, chwilę pokopał i poszedł spać Możliwe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się urodziłam w sierpniu (6., ciekawe, której z Was uda się trafić na termin urodzin Perse:P) i moja babcia mnie wkładała w puchowy becik.... Oczywiście ilość potówek niezmierzona Mama mi mówiła, że NAJLEPSZA jest właśnie kąpiel w mące ziemniaczanej na takie coś ![]() Właśnie chyba Tormentiol ma jakiś szkodliwy składnik, ale jest chyba coś podobnego lub o podobnej nazwie dla dzieci... Na tym blogu o składach kosmetyków ta dziewczyna o tym pisała. Cytat:
Ja dzisiaj wstałam dobre pół godziny przed budzikiem i byłam przerażona, że już tak późno, a ja nie słyszałam budzika...... Nie zasnęłam już potem aż do pobudki TŻa. |
|||
|
|
|
#786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nelly przeslicznie, a zarejestruja Wam Nelly czy NELA jak w polskim kalendarzu? Zawsze mozecie mowic Nel, Nelly jak u mnie - nie ma Lilo ani Lila w kalendarzu, to bedzie oficjalnie Lilianna ![]() Cytat:
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Perse współczuje przygody w labie. Już słysze te baby ,, ja tylko coś zapytać sie" itp.
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
hejka!
dziś byłam z rana u mojej gin (jeden z 2 lekarzy do których chodzę) po l4 i po skierowanie na badania. przy okazji stwierdziła, że mi zmierzy ciśnienie i zważy. i ta krótka wizyta potwierdziła, że babka ma świra na punkcie wagi ciężarnych. po zważeniu mnie, po raz drugi usłyszałam, że mam hamować z jedzeniem, bo do 20 tygodnia kobieta powinna przytyć 2 kilo. ja przytyłam już 5 kg, więc na 22tc to już w ogóle skandal ![]() chodzę tylko do niej, bo daje mi skierowania na badania za free, tamten drugi drugi lekarz jest o niebo lepszy...
|
#789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisałam do brata kiedy On ma przyjechać bo myślałam że o to jej chodzi (bo zawsze nocuje w moim pokoju) ale pisał że sam nie wie..więc zgłupiałam.. Pokój posprzątałam dziś dokładnie chociaż wiem że jak ona bd chciała to znajdzie sposób na doczepkę.. Śliczny "hefcik" poleciał z nerwów..pozbierałam się i układam dalej..maluch szaleje. Buziaki dla was
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzieńSpokojnie my też jeszcze nie mamy imienia i potrwa dłuuugo nim się zdecydujemy.. Na razie w myślach mamy Kacpra, w sumie to jedyne imię, na które mąż nie stękał..aczkolwiek sporo osób odradza.. w tym mój brat, który zna kilku Kacprów i twierdzi, że wszyscy to debile A imię Gabrysia bardzo ładne, moja młodsza siostra takie ma i bardzo fajnie się go używa.. przeważnie Gabi, co jej bardzo odpowiada..a Gabrysia, Gabryśka zamiennie.. ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39718547]Hej. Byłam w labie, ale tak się wkurzyłam... Kolejka chyba 100 osób. W labie oczywiście jedna pielęgniarka. A ja tam nienawidzę siedzieć, bo to jest poczekalnia do labu i do lekarza i wszystkie zarazy tam krążą :/ Raz pół godziny siedzenia tam kosztowało mnie 2 tygodnie choroby. A jeszcze co 5 minut kłótnie, kto jest za kim, czy z siuśkami można wejść bez kolejki i że to jest skandal tak traktować ludzi! Chwała, że miałam w torebce słuchawki... [/QUOTE] Też nie przemyśleli, żeby robić poczekalnię jedną dla chorych i zdrowych.. sama bałabym się tam siedzieć, zwłaszcza w takim okresie, gdzie tyle zachorowań.. Dobrze, że nie zwariowałaś tam i trzymam kciuki, żeby żaden zarazek się do Ciebie nie przykleił |
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz plan na dzis wykonalam w wiekszej czesci
Mam duzo zachomikowanych szklanych opakowan z duzej Nescafe, beda cale kremowe z ciemnobraz koronka i moze popodpisywane ladnym retro charakterem pisma albo ozdobione innym badziewiem w starym stylu Nareszcie mam czas, zeby sie realizowac
|
#794 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tylko coś tam.. a reszta lincz No po prostu śmiech na sali.Cytat:
Ja też już jestem +5, nie wiem, ile będzie do końca, ale tak jak pisała chyba Domi - nie to jest najważniejsze, tylko to, żeby dziecko przybierało. Co za lekarka.... Cytat:
Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Wybacz, ja już nie komentuję Twoich postów, bo musiałabym się co 5 min. zachwycać W domu musisz mieć jak w pudełeczku, wszystko pięknie i przytulnie, poozdabiane i w ogóle. Ja nie umiem powiesić jednej ramki ze zdjęciami, więc nawet nie myślę o takich rzeczach, jak Ty zapewne masz... Swoją drogą mogłabyś kiedyś zrobić zdjęcia tych cudów
|
||||
|
|
|
#795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Twoje wpisy aż mnie motywują do tego żeby wreszcie ruszyć siedzenie i się za coś zabrać, a jest co robić
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maniaczka jakaś |
|
|
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliath gratuluje córeczki
) moj tez juz polozenie główkowe, ale gin powiedział ze jeszcze 50razy moze sie obrócic ![]() no i moja relacja z 3D z soboty: dzidzi zdrowa!!! wszystk ook, zadnych niepokojacych zmian tak sie ciesze ![]() mam duze lozysko i gin powiedział, ze moge miec mdlosci, ale nie mam no i zeby za duzo nie przytyla w ciazy bo najgorsze dla kobiety jest duzo tycie w ciazy i pozniej z tym zwiazane problemy ;/przerpaszam, ze nie odzywałam się, ale w pon mialam egzamin i zdałam ![]() no i juz zaczelam zakupy ciuszkowe dla mojego synka chyba juz mu kupilam na all z 7 par spodni a jesli przeskoczy 56 rozmair to chyba sie zalamie bo sa takie slodkie :Pno i chcialabym juz kupic lozeczko, pieluchy tetrowe itp ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- ja przytylam 6 kg do 23 tc ;/ ale z moja waga poczatkowa to nie powinno tak byc ;/ |
|
|
|
#798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Znowu siostra ma partnera Kacpra i nie stwierdziłam póki co u niego cechy debilizmuCytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39718839]LOL moja mama przytyła ze mną 17 kilo, a potem wróciła do swojej wagi bez problemu Ja też już jestem +5, nie wiem, ile będzie do końca, ale tak jak pisała chyba Domi - nie to jest najważniejsze, tylko to, żeby dziecko przybierało. Co za lekarka.... [/QUOTE] Moja przełożona w pracy przy każdej ciąży(2) przybrała równo po 16 kg, a jest teraz jak szczpiorek
|
|||
|
|
|
#799 |
|
Raczkowanie
|
No dobrze, czas się zabrać za tłumaczenie umowy licencyjnej... ale mam Was na oku
|
#800 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Miałam paskudna noc, nie dosc, ze nie moglam zasnac, a jak zasnełam to sniły mi sie takie głupoty, az w koncu zaczełam krzyczec przez sen i Tż mnie obudziół szarpiac bo inaczej sie nie dało. Potem lezałam i zaczał bolec brzuch, wziełam nospe, lezałam na jednym boku i zaczał mnie bolec kregosłup ![]() Za to dzis wizyta i w koncu po długiej przerwie zobacze mojego szkraba [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39704945]Współczuję ![]() Ja mam teraz znowu trochę inny problem jelitowy ![]() Dla zainteresowanych: Najpierw były zaparcia. Potem biegunka. A teraz - mam takie skurcze jelit, że nagle jak zaboli, to widzę gwiazdki, ale nic się nie dzieje potem, po 3 minutach przechodzi, a całkowicie - po wizycie w WC, ale nie każdy skurcz się nią kończy, więc się męczę. A na drugi dzień od rana powtórka. Słodko...[/QUOTE] Ale jak na razie chodze do wc codziennie od jakis 4 dni dla mnie to sukces i ciesze sie niesamowicie Cytat:
![]() Cytat:
bardzo ladnie z ich strony ![]() Cytat:
i jednak chciałam zeby Tż-owi imie tez sie podobałoCytat:
a była 1 marca i tak przez prawie 2 miesiace byłam bez wypłąty. Bo styczniowa poszła na samym poczatku na wypłaty itp. i została pensja Tż. A wczoraj na kolacje udałam sie do mamy i były frytki, maluszkowi chyba bardzo smakowały bo fikał po nich ogromnie jak nic, teraz tylko frytki jesc
|
||||
|
|
|
#801 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lilo ćwiczy BOKS ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39709705]Bardziej kolekcjonerka ![]() Niektórych z nich JESZCZE nie używałam:P http://i.imgur.com/ICo4ICG.jpg Generalnie lubię wszystkie. Pierwszy rząd to bezpieczne nudziaki, lakiery na "muszę pomalować a mam 2 minuty", jakieś odżywki i mięta/turkus. Drugi - wszelkie moje ulubione ZIMNE odcienie taupe, szarości, niebieskiego, granatowego, fioletu, czarny. To najbardziej lubię, zwłaszcza na nóżkach. Te za nimi się nie zmieściły, ale gama kolorystyczna ta sama ![]() I ostatni rząd to róże, korale, łososiowe i czerwienie. Mam tylko jedną klasyczną czerwień. Bardzo lubię te intensywne fuksjowe. Z firm to różnie, Golden Rose, Miss Sporty, Essence, Rimmel, Joko, dwa Ingloty i jeden Essie [/QUOTE]Nieźle...lakieromania ![]() Na robienie dzieci
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty i zdanego egzaminu
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
w średnim wieku, tak 40-43 lata.
|
#804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za egzamin i wizytęCytat:
|
||
|
|
|
#805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też kupujemy Nescafe i w sumie nigdy nie pomyślałam o pomalowaniu ich..ciekawa jestem jaki efekt będzie Cytat:
Cytat:
za wizytę i zdrowego dzidziusia za zdany egzamin (a co to dokładnie za egzamin? )
|
|||
|
|
|
#806 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
A orientowaliście się czy zarejestrują wam Nelly bez problemu w Urzędzie? Często jeśli nie mają imienia gdzieś tam na swoich specjalnych listach, to je "spolszczają". Teraz rzadziej się to zdarza, ale kiedyś zarejestrowanie Xawerego było nie do pomyślenia i nadal w wielu USC jest z tym problem.
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719244] A zauważ, że prawie żaden facet nie ma problemów z WC. To znowu w większości tylko zmora kobiet.... |
|
|
|
|
#809 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postarałas sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, ze z serduszkiem wszystko w porzadku ![]() Cytat:
okraglutkiOstatnio kazdy mi mowi, ze mam nisko brzuszek chyba bede musiała o to spytac lekarza, ja tam nie widze roznicy, nigdy wczesniej w ciazy nie byłam
|
||||
|
|
|
#810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

12.06.2010

Nie żeby mnie cieszyło Twoje połamanie..ale raźniej jest

). Postanowiłam zadzwonić do niej, zapytać co słychać tym bardziej, że dawno się nie widziałyśmy. Przy okazji chciałam się pochwalić, że będę mamusią. Nie zrobiłam tego wcześniej, bo ona z mężem starali się o dzidzię bezskutecznie już drugi rok
tak jakoś głupio było mi się chwalić, nie chciałam jej ranić... No i dzisiaj zadzwoniłam do niej a ona mi mówi, że jest w ciąży!
Mama mi mówiła, że NAJLEPSZA jest właśnie kąpiel w mące ziemniaczanej na takie coś
szkoda, będzie trzeba zdecydować się na inny model?

Cieszę się bardzo, zawsze to jakieś zabezpieczanie bo urlopie macierzyńskim. Chociaż moja praca to nie żaden szczyt marzeń, ale praca to praca. Teraz jestem na L4 i kasa trochę mniejsza bo brak premii, ale no cóż...