Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 09:34   #751
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Dobra mykam
Muszę wyekspediować męża do pracy, iść z psem na porządny spacer (ostatnio chodziliśmy tylko dookoła bloku), a potem mam sprzątanie perfekcyjnej pani domu

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:38   #752
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość

Oj dziewczyny dziewczyny..piękne piekło mi wczoraj ta mamuśka zgotowała jak wróciła z pracy.. wystarczyło jej 5 minut bym musiała usiąść bo bym z wrażenia omdlała,...Przyszła z pracy i mówi że gdzieś tam wisi ogłoszenie o wynajem mieszkania itd. a zaraz zaczyna latać po mieszkaniu i dowalać się wszystkiego, stoi metr ode mnie a drze się tak że cały budynek na pewno słyszał. Posprzątane było, nie na błysk ale było..źle się czułam więc nie bd szorować wszystkiego. Albo się dowaliła że po co schowałam ręcznik tż jak do prania miał iść po 1 razie to mówię że będzie w weekend to nie bd znowu nowego wyciągać to się tego dowaliła choć wiedziała że bd jeździł co weekend. "tak se bd jeździł a co On nic nie myśli" i coś o rachunkach pieprzy, 2 tygodnie jestem a rachunki z tego co wiem są po miesiącu był 3 dni w robocie więc wiadomo że dużo tygodniówki nie dostał a i tak wszystko dał na zakupy tutaj i zostało mu tyle co na podróż i by śniadanie zjeść w Krk..
Ona zrobiła ten dym tylko po to by nas wypędzić bo mój brat zjedzie tu na urodziny ale to dopiero koło 16 kwietnia oO. Oczywiście na braciszka jedzie ile wlezie, pensja Niemiecka grosza im nie wyśle ale i tak jest kochany.. :/
Tż załatwił że w piątek przeniesiemy sie do jego biologicznej mamy ale zmęczona jestem tymi wędrówkami..ile można ;/ jak nie bd wyjścia to się pojedzie ale poproszę go dziś by zadzwonił do mojej mamy i spróbował się z nią jeszcze raz dogadać by chociaż do tych świąt tam być bo święta u rodziców Piotrka mamy spędzić

Dla mnie takie sytuacje są kolejnym argumentem za tym, by jak najszybciej powiedzieć mamie o ciąży. Jak ona widzi tę sytuację? Nie pracujesz i nie szukasz pracy, jesteś zmęczona , źle się czujesz, więc nie możesz jej pomóc. Ona nie wie dlaczego to wszystko. Poza tym znowu będziecie wędrować "gdzieś" przed pójściem na swoje, bo mama miała pretensje o bałagan? Spróbujcie się porozumieć zamiast znowu uciekać, bo humory. Każdy je czasem ma. Nie chcę oczywiście oceniać jak to wygląda u ciebie, bo nie znam twojej sytuacji, ale skoro u mamy mogłaś się "schronić" po mieszkaniu u mamy TŻa, to coś to znaczy. Nie może być taki diabeł straszny jak go malują.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hej mamuski

Jesteśmy z Marlcelkiem rzadko ale czytamy Was codzniennie.

Każdej zostawiamy buziaka w 22 tygodniu
za tygodnie i za brzuszek. Piękny. Zgrabny taki, ładny No cudo
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:38   #753
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Ja już dzisiaj obskoczyłam labka (morfologia, mocz, przeciwciała). Zrobiłam sobie śniadanko i herbatkę, włączyłam laptopa i w trakcie brania go na kolana co Wylałam herbatę, zalałam ładowarę piloty, ładowarkę do telefonu. Na szczęśćie lapek działa, a jeśli chodzi o piloty to nie wiem, tż wróci i psrawdzi, ja i tak nie włączam telewizora
otwórz piloty żeby wyschły w środku bo może coś do środka naciekło, a trzeba szybko reagować w takich przypadkach

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:40   #754
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dzieki, FIAZO, przypomnialas mi o podlewaniu, bo zielenina zaschnie niedlugo na amen

Dzis decoupage zegara sciennego, pomagam najstarszej prezent dla kolegi stuningowac . Zakupki zrobione, na obiad krupnik wczorajszy i pizza z mrozonki (dzien lenia mam ), musze jedna szafke w kuchni oproznic i zdjac ze sciany, umyc lodowke, poprasowac i pomeczyc meza jak wroci, zeby mnie do gina podwiozl po L4 - bo wczoraj na od srody nie mogli mi wypisac
To faktycznie dzień lenia pp
Stary 2013-03-12, 09:46   #755
czarownica1
Zakorzenienie

a ja zamiast pracować to sięgnęłam wełny i robię próbkę kolorystyczną, żeby Mama zaczęła robić sweterek w paski dla Lokatorka
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:47   #756
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry !!!

Dziś znów się obudziłam o 4 i nie mogłam juz spać Za to jak budzik zadzwonił nie mogłam podnieść głowy z poduszki, do tego jakis katar i ból gardła sie przyplątał, nie wiadomo skąd bo wczoraj się nigdzie nie włóczyłam Normalnie się dziś czuję jak jakaś kaleka, oczy jak szparki, znów mam te poranne słabosci i dusznosci... Będę musiała chyba zadzwonić do lekarza i spytać czy mogę z tym normalnie funkcjonować

Dumna jestem z siebie bo wczoraj zrobiłam znów serię ćwiczeń, choć oczywiście baaardzo mi się nie chciało to z nudów się zmusiłam
Dziś kończymy 24tc

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dla wszystkich, których waga z dnia na dzień rośnie, popełniacie jeden najważniejszy w życiu błąd!
Źle się ważycie!
Instrukcja:
http://demotywatory.pl/4067864/Prawi...ob-wazenia-sie
Dzięki Margoś, na Ciebie zawsze można liczyć

Cytat:
Mi się śniło, że syn mi się urodził
I w czasie tych dwóch godzin kangurowania wzięłam mojego biednego małego noworodka i poszłam szukać Tż, bo nie mogłam się do niego dodzwonić, ale go nie znalazłam, a musiałam wrócić do szpitala, żeby się nie zorientowali, że wyszłam;p
Wszystkie wskazówki na niebie i ziemi wskazują, że Twoja Niespodziewajka jest rodzaju żeńskiego, sny sprawdzają się na odwrót, więc pewnie TŻ będzie przy Tobie grzecznie asystował i nie będziesz musiała go szukać

czarownica1 Dziękujemy za dokładne informację odnośnie diety, bardzo kompleksowo opracowane i napewno się przyda, nawet niecukrzycowym, co by zdrowiej się odżywiać

Cytat:
Wklejam Wam na dobry poczatek dnia fotki wypranego wozia - uwaga, na raczce torba z zyrafka dokupiona od jednej babeczki za 9 zeta ale utrafilam kolory, nieprawdaz?
I jeszcze mojego psa Wam wkleje za moment, bo sie plata pod nogami i uwagi domaga - oraz mojej sniadaniowej paroweczki z Lidla
Świetna robota, powóz aż się błyszczy

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam z rana!

u mnie śniegu po kostki za oknem, a ja dwa dni temu sobie welurowe nowe buty kupiłam i dupa, nie wyjde w nich.
wracam do starych gratów.

szykuję się do roboty, udaję, że chce mi się wstawać.

Ja tez się dzisiaj musiałam przeprosić z kozakami i puchową kurtką, jak zobaczyłam na termometrze -7 to prawie padłam

Cytat:
dziewczyny ja Wam strasznie zazdroszczę kopniaczków i ruchów.
ja raz zułam tak bardziej, z tydzień temu i od tamtej pory za bardzo to nic.
a juz bym chciała, to już 22 tydzień....
jutro idę do położnej na wizytę, więc ją popytam i pomęczę te ruchy
Nasze Maluszki mają lepsze i gorsze dni tak samo jak my, więc jednego dnia są bardziej aktywne, poźniej odpoczywają, mają tez własny temperament, jedne są spokojne inne buszują. Jak obrócą się pleckami to tez możemy nie czuć ruchów przez dłuższy czas.
Nasz Tymuś to raczej spokojny jest kopnie raz, dwa razy i spokój na kilka godzin, nieliczne dni jest bardziej aktywny i można sie z nim pobawić, tak że więcej kopie. Jeszcze z 2 tygodnie temu to bywały dni, ze wcale go nie czułam, ale teraz chyba podrósł i czuję codziennie, nawet przez brzuch da się go wymacać gdzie się usadowił

Cytat:
A nie on zna komende HANDLUJ, leci wtedy po swoja prasowana kosc i handluje za ludzkie zarcie
Może powinniście z niego zrobić jakiegoś biznespsa, skoro ma taką smykałkę do interesów i potrafi za taką byle kość wymienić super paróweczkę

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Z serduchem wszystko ok na szczęście, a mały rozbrykany niesamowicie
Cieszymy się że wszystko dobrze

Cytat:
A jeszcze mam takie pytanie... kupujecie żel do kąpieli żeby wlać do wanienki? Czy to jest niepotrzebne?
Ja sie własnie zastanawiam czego używać, bo każdy poleca coś innego.
Napewno zastanowię się z 3 razy zanim zastosuję jakieś oliatum, czy napewno potrzebne, bo moją chrześnicę do tego przyzwyczaili od małego i później nie dało się na nic innego zmienić bo dostawała uczulenia, a to drogie cholerstwo. I jeszcze dodatkowo ją balsamem musieli po kąpieli smarować też specjalnym bo miała skóre strasznie suchą i wrażliwą. I na ich nauczce postanowiłam, że my będziemy używać tych emolientów dopiero jak zajdzie taka konieczność, a nie od urodzenia jak oni. Bo być może wcale nie było konieczności tego używać.

Cytat:
i piękny brzusio, taki okrąglutki, śliczny

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:51   #757
czarownica1
Zakorzenienie

Oliath, ona tak tylko groźnie wygląda, zobaczysz, że łatwo Ci pójdzie, zdolniacho jedna
Mnie właśnie Mama jeszcze namawiała, żebym materiały przejrzała skoro wzięłam się za wełny, ale ciekawe kto za mnie jeszcze popracuje
a wypadałoby się wygrzebać z wielkiego szlafroka Tż i pojechać po jakieś zakupy i przewietrzyć mózgownice

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Ewusia, widzę, że i Ty coś spać nie mogłaś... może coś w powietrzu wisi?
A wskazówki dobre i dla niecukrzycowych Mam bo mniej zbędnych kilogramów dojdzie na tym systemie odchudzania (mam nadzieję )
Stary 2013-03-12, 09:54   #758
surka
Zakorzenienie

Cytat:
PYTANIE DLA MAM W OKOLICACH 20 TYDONIA
Czy wasze maleństwa też tak szaleją i się wiercą i kopią sporo??
Czy to tylko te moje takie nadpobudliwe
Moje prawie wogóle nie daje o sobie znać, czasami zastanawiam się czy tam jest

Cytat:
Wklejam Wam na dobry poczatek dnia fotki wypranego wozia - uwaga, na raczce torba z zyrafka dokupiona od jednej babeczki za 9 zeta ale utrafilam kolory, nieprawdaz?
I jeszcze mojego psa Wam wkleje za moment, bo sie plata pod nogami i uwagi domaga - oraz mojej sniadaniowej paroweczki z Lidla
Odpicowany jak ta lala

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
pytałam się wczoraj lekarza czy 3,5kg w 4 tygodne to jednak nie za dużo... stwierdził, że norma książkowa na świecie +10kg, w Polsce +20kg. Najlepiej by było jakbym się pośrodku zmieściłaD hahha

Cytat:
dziewczyny ja Wam strasznie zazdroszczę kopniaczków i ruchów.
ja raz zułam tak bardziej, z tydzień temu i od tamtej pory za bardzo to nic.
a juz bym chciała, to już 22 tydzień....
jutro idę do położnej na wizytę, więc ją popytam i pomęczę te ruchy
Ja ewentualnie czuję, jak coś mi się tam przewraca, ale żeby w rękę mnie kopnął to

Cytat:
A nie on zna komende HANDLUJ, leci wtedy po swoja prasowana kosc i handluje za ludzkie zarcie

Cytat:
Jeszcze zna siad, lezec, buda, łapa, piątka, turlaj się, poproś, szukaj i przynieś. Za wałówę nauczy sie wszystkiego w dwa dni . Tylko "zdechł pies" go przerasta, to jest wulkan energii
Mój nie zna buda, ale słowa bawimy się i jemy albo s to jego ulubieńcy

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
świetny jest - mój na "Nemo" nie reaguje, za to na "masz" zjawia się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki
i jeszcze na kosteczka i wszelkie odmiany tego słowa.

A oprócz słów, to dobrym przywołaniem dla mojego psiurka jest otwarcie lodówki

Cytat:
Hej mamuski

Właśnie twój brzusio kojarzy mi się ze 100% chłopakiem

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Moja koleżanka kupiła ostatnio w lidlu albo biedronie 3 bukiety żonkili za 2,99zł jeden..I mówiła, ze pięknie się rozwinęły i cudnie wyglądają..zwłaszcza w takim większym bukiecie
To było w biedronce, też kupiłam 10 żonkili za 2,99 zł

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
otwórz piloty żeby wyschły w środku bo może coś do środka naciekło, a trzeba szybko reagować w takich przypadkach
Mój mąż będzie ci wdzięczny
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:08   #759
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Dobra mykam
Muszę wyekspediować męża do pracy, iść z psem na porządny spacer (ostatnio chodziliśmy tylko dookoła bloku), a potem mam sprzątanie perfekcyjnej pani domu

Ja w niedziele miałam iśc na spacer i tak się zasiedziałam że poszłam na spacer do sklepu który jest 100m od bloku Ale spacer zaliczony
Piękny plan, to po południu wpraszamy się do Ciebie z biała rekawiczką?? chociaż po malowaniu to chyba wszędzie będzie bardziej bialo i na rękawiczce nie bedzie nic widać, to może odpuść sobie te porządki
a pokoik już gotowy zielony?

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
a ja zamiast pracować to sięgnęłam wełny i robię próbkę kolorystyczną, żeby Mama zaczęła robić sweterek w paski dla Lokatorka
Super, napewno taki sweterek będzie bardzo słodki

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Ewusia, widzę, że i Ty coś spać nie mogłaś... może coś w powietrzu wisi?
A wskazówki dobre i dla niecukrzycowych Mam bo mniej zbędnych kilogramów dojdzie na tym systemie odchudzania (mam nadzieję )
Mnie się od kilku dni poprzestawiało i śpię od 22 do ok 4-5 nad ranem, po czym budzę się, wstaję do wc, wracam do łóżka i nie mogę już usnąć i się przekładam z boku na bok do rana, chęć do spania przychodzi z powrotem ok 6 rano, a o 6,30 dzwoni budzik
No i przylatuje do pracy taka mega senna, że ledwie na nogach stoje i teraz to marzę o kanapie i ciepłym kocyku...
Ale biorę się zaraz za robotę to moze mi szybciej zleci do 16stej

Stary 2013-03-12, 10:09   #760
dzoan
Zakorzenienie

Ewusia brawo za tydzień

Jakiś dupny dzisiaj dzień.. jestem zmęczona i śpiąca i nie mam zupełnie na nic ochoty.. dopiero połowa zmiany, a ja czuję jak wymiękam.. A na 16 jeszcze mam szkołę rodzenia.. cieszyłam się, że mogę na nią chodzić, ale dzisiaj jakoś nie potrafię

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:10   #761
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie i Brzusie
Dostałam SMSa z poczty, że przesyłka już nadana, widzę, że rano dotarła do Warszawy, więc może już dziś dostanę sukienkę, którą zamówiłam w sobotę

Cytat:
Nerwicowe jakieś bierze bo przecież "my ją wszyscy wykańczamy " a czy na menopauze to nie wiem, nie spytam bo bd miała pretekst do kłótni

Ty to wiesz jak apetyt człowiekowi rozbudzić..mniaaaam

Oj dziewczyny dziewczyny..piękne piekło mi wczoraj ta mamuśka zgotowała jak wróciła z pracy.. wystarczyło jej 5 minut bym musiała usiąść bo bym z wrażenia omdlała,...Przyszła z pracy i mówi że gdzieś tam wisi ogłoszenie o wynajem mieszkania itd. a zaraz zaczyna latać po mieszkaniu i dowalać się wszystkiego, stoi metr ode mnie a drze się tak że cały budynek na pewno słyszał. Posprzątane było, nie na błysk ale było..źle się czułam więc nie bd szorować wszystkiego. Albo się dowaliła że po co schowałam ręcznik tż jak do prania miał iść po 1 razie to mówię że będzie w weekend to nie bd znowu nowego wyciągać to się tego dowaliła choć wiedziała że bd jeździł co weekend. "tak se bd jeździł a co On nic nie myśli" i coś o rachunkach pieprzy, 2 tygodnie jestem a rachunki z tego co wiem są po miesiącu był 3 dni w robocie więc wiadomo że dużo tygodniówki nie dostał a i tak wszystko dał na zakupy tutaj i zostało mu tyle co na podróż i by śniadanie zjeść w Krk..
Ona zrobiła ten dym tylko po to by nas wypędzić bo mój brat zjedzie tu na urodziny ale to dopiero koło 16 kwietnia oO. Oczywiście na braciszka jedzie ile wlezie, pensja Niemiecka grosza im nie wyśle ale i tak jest kochany.. :/
Tż załatwił że w piątek przeniesiemy sie do jego biologicznej mamy ale zmęczona jestem tymi wędrówkami..ile można ;/ jak nie bd wyjścia to się pojedzie ale poproszę go dziś by zadzwonił do mojej mamy i spróbował się z nią jeszcze raz dogadać by chociaż do tych świąt tam być bo święta u rodziców Piotrka mamy spędzić

PYTANIE DLA MAM W OKOLICACH 20 TYDONIA
Czy wasze maleństwa też tak szaleją i się wiercą i kopią sporo??
Czy to tylko te moje takie nadpobudliwe
Współczuję takiej atmosfery w domu
Mój Fi rusza się wieczorami, ok 6 rano i ok. śniadania :P Czasami po obiedzie. Ale grzeczniutki. Mężowi kopać nie chce, a on tak ubolewa nad tym, bo chciałby poczuć...
Cytat:

A jeszcze mam takie pytanie... kupujecie żel do kąpieli żeby wlać do wanienki? Czy to jest niepotrzebne?
Ja mam płyn do kąpieli Balneum i Olejek pod prysznic też tej firmy, ale sama się nim myję, żeby nie było rozstępów :P Ale mam jeszcze 2 opakowania, więc i Fi się załapie pewnie

Cytat:
Hej mamuski

Ale brzunio!

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dobry!
A nie orientujesz się ile czasu musisz czekać od momentu wysłania Twoich dokumentów do ZUS?
Ja się właśnie wczoraj wnerwilam, bo na l4 jestem od 18 stycznia, a moje papiery wysłali dopiero 8 marca. Mają 30dni na wypłatę więc pewnie w połowie kwietnia dostanę pieniądze. ..
Moje było wystawione 31 stycznia, ale był zwrot z błędem, koleżanka z pracy dzwoniła do ZUSu, to do 15 marca mam mieć pieniądze...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:11   #762
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mój mąż będzie ci wdzięczny

mój kiedyś pracował w serwisie telefonów i ratował m.in. utopione telefony i jak siostrzenica utopiła telefon w napoju, kazał rozebrać żeby wyschło

Synek
Stary 2013-03-12, 10:12   #763
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Trafilas mieszaniec Jacka Russella z Airedale Terrierem, po polujacych rodowodowych rodzicach, taki mezalians pani Russelowej

Jeszcze zna siad, lezec, buda, łapa, piątka, turlaj się, poproś, szukaj i przynieś. Za wałówę nauczy sie wszystkiego w dwa dni . Tylko "zdechł pies" go przerasta, to jest wulkan energii
hehe jak miałam piesiorka to zdechł pies wykonywał cały dzień bez komendy ale jak był potrzebny to stanął na wysokości zadania

Cytat:
za wizytę
Mój Glut wstaje koło 11
I też mi wszyscy mówią, że po porodzie będę mieć raj na ziemi

Odwaliłaś kawał dobrej roboty...

Fajny psiorek

Dochód nie ma nic wspólnego z opłacanymi składkami
Oczywiście mogą się doczepić, jeżeli chcesz płacić najwyższe dopuszczalne składki tj. 250% podstawy- nie wiem ile to wychodzi)... Wtedy zasiłek jaki otrzymasz będzie na granicy 6 czy 8 tys./m-c to wtedy mogą mieć wątpliwość, jeżeli będziesz mieć niski dochód czy stratę... ale jeżeli chcesz normalny zasiłek ten w okolicy 1200zł/m-c myślę, ze nie będzie im się chciało kontrolować

6-8 tysi a ile wynosi max zasiłek?? 12tysi?

Ja tam jestem na stracie od ponad roku

Lubimy takie konstruktywne mądrzenie
Każda rada jest bardzo cenna
Jak będę się za bardzo mądrzyć dajcie znać

Cytat:

Odpowiedź poniżej

Cytat:
Ja tylko niezastapione, wyprobowane i genialne mydelko BAMBINO
O tak moja córa ma 17mcy i bambino to jest cała jej kosmetyczka

Cytat:
Aaaaaaa, Margo i reszta dziewczyn, na wszelkie podraznienia, odparzenia i suchosci najlepsza na swiecie jest zwykla maka ziemniaczana, do kapieli 1-2 lyzki (--> tzw. śliska woda ), do pudrowania i w ogole.
A kiedy moja mlodsza odparzyla sie/ uczulila od jakichs tanich pieluch tak, ze miala zywe rany na cipuszynie i NIC nie pomagalo, uratowala nas wlasnie maka + masc TORMENTIOL - tylko Tormentiol chyba () nie dla noworodkow jakby co.
Dokładnie mąka ziemniaczana świetnie daje radę gdzie inne specyfiki nie działają no i na problemy skórne polecam jeszcze nadmanganian potasu do kąpieli, zwłaszcza dla mam córek bo farbuje na różowo ale poważnie skuteczny jest i dla maluszka i dla mamy z raną poporodową.

Cytat:
Hej mamuski

nieźle jak ten czas leci brzusio klasa

Cytat:
no toż on jest genialny

no jasne, w kupie raźniej

no się właśnie przymierzałam do tommee bo butelki chce z tej serii, ale skoro taki filigranowy, to trzeba jakąś porządną dojarkę kupić

Wiesz ma on fanki oczywiście ale ja nie polecam, drogi i nieskuteczny.

a ja się witam w 23 tyg
23 też pięknie ja mam urzędowo 22 ale z usg wychodzi ciągle 23

Cytat:
umiesz zrobić sweterek? zazdraszczam, ja to tylko szaliki jednokolorowe

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu

Edytowane przez irmith
Czas edycji: 2013-03-12 o 10:13
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:12   #764
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dostałam SMSa z poczty, że przesyłka już nadana, widzę, że rano dotarła do Warszawy, więc może już dziś dostanę sukienkę, którą zamówiłam w sobotę
koniecznie się pochwal jak już dojdzie

Synek
Stary 2013-03-12, 10:14   #765
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:

mój kiedyś pracował w serwisie telefonów i ratował m.in. utopione telefony i jak siostrzenica utopiła telefon w napoju, kazał rozebrać żeby wyschło
ja raz utopiłam w soku jabłkowym, a raz w mleku (tel na gwarancji) i za każdym razem dostałam nowy z nową gwarancją
Stary 2013-03-12, 10:15   #766
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
koniecznie się pochwal jak już dojdzie
Pochwalę się, no chyba, że nie będzie czym :P

Filipiśko

Stary 2013-03-12, 10:16   #767
czarownica1
Zakorzenienie

Irmith, no ja tu już kiedyś pisałam.... ze mnie takie koło gospodyń wiejskich, czyli to co manualne nie jest mi obce a i Mama doskonała w tym temacie
Stary 2013-03-12, 10:17   #768
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Irmith, no ja tu już kiedyś pisałam.... ze mnie takie koło gospodyń wiejskich, czyli to co manualne nie jest mi obce a i Mama doskonała w tym temacie
Ja się zabrałam za kocyk szydełkowy, ale muszę popruć kwadraty, bo z kwiatkiem wzór i mi jakoś nie pasuje dla chłopaka :P

Filipiśko

Stary 2013-03-12, 10:19   #769
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
przegapiłam składam samokrytykę fajnie ja to tylko krzyżyki i w dodatku już mi się nie chce :/

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2013-03-12, 10:21   #770
czarownica1
Zakorzenienie

Do Dziewczyn z problemami kibelkowymi:
a próbowałyście jeść Błonnik np. z zieloną herbatą, sprzedawany w tekturowym pudełku, tylko nie pamiętam firmy bo wywaliłam kiedyś pudełko i zostawiłam w samej torebce?
Ja nie mam problemów, ale do pochrupania kupuję i czasem (np. dziś ) jem z jogurtem nat. Zawsze mnie przegoni drugi raz w ciągu dnia

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Ja się zabrałam za kocyk szydełkowy, ale muszę popruć kwadraty, bo z kwiatkiem wzór i mi jakoś nie pasuje dla chłopaka :P
no to dziergamy co by Maluszkom cieplutko jesienią było

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
przegapiłam składam samokrytykę fajnie ja to tylko krzyżyki i w dodatku już mi się nie chce :/
Irmith, to haftuj sukienusie w kwiatusie

------
ok. 26 marca będzie 15 stopni
Stary 2013-03-12, 10:22   #771
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dziś kończymy 24tc

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Żałuj robi się je zgotowanych ziemniaków, mąką, jajkiem, potem panieruje i smaży, ale dokładnego przepisu ci nie podam, bo sama ich nie robię (próbowałam ze 2 razy i d... blada, nie wyszło ) i nie pamiętam przepisu
Jak dla mnie brzmi apetycznie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Dla baby Tz wybrał juz od początku bo zawsze chciał mieć córkę - Lillian. I on w ogóle nie bierze pod uwagę,ze może byc chłopak. Mowi,ze wie co zrobił
Cytat:
Super macie imie dla dziewuszki, moja w brzusiu bedzie wlasnie Lilianna, Lilo . Zycze Ci z calego serca coreczki
Mi też bardzo podoba się imię Liliana, nie wiem jeszcze co noszę pod sercem, ani co na to imię mój tż, ale bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Tak mi się jeszcze przypomniała historia e-znajomej, też ze stanów... 10 lat prawie łykała antyki. Jak pojechali do stanów starali się o dziecko. Po dłuższym czasie przebadała się ona (wszystko ok), więc mąż zawiózł spermę do badania, a tu... ANI JEDNEGO PLEMNIKA. Lekarze wezwali ich ponownie bo nie znali takiego przypadku i myśleli, że wadliwa próbka, a tu to samo. Po wnikliwych badaniach okazało się, że facet ma plemniki, piękne i zdrowe, ale... nigdy nie wyrosły mu nasieniowody, więc wytrysk był, ale bez TEJ WAŻNEJ zawartości. Z pierwszego in nitro mają bliźniaki - parkę Pytanie - po co się biedna natruła 10 lat tabletami...
Biedna nie potrzebnie się truła, ale fajnie, że w końcu im się udało dojść do tego co stanowi problem

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
umiesz zrobić sweterek? zazdraszczam, ja to tylko szaliki jednokolorowe
Ja nawet szalików nie potrafię
Stary 2013-03-12, 10:30   #772
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

czarownica chyba spodnie w samochody

surka ja się nuczyłam tu z wizażu

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2013-03-12, 10:31   #773
fiazo
Zakorzenienie

ja kiedyś umiałam szalik robić. Moja babcia dużo umiała i ladnie robiła, tylko co zrobić, że kobieta nie umiała tego przekazać. Moja mama skarpety umie zrobić.

Ja za to bez problemu na maszynie szyję, zrobię nawet wykrój. Ale teraz idę na wygodę i niosę do siostry, ona ma maszynę przemysłową i na co dzień szyje więc jej sprawniej idzie, a ja specjalnie do mamy bym musiala na maszynę jechać

Synek
Stary 2013-03-12, 10:33   #774
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ewusia brawo za tydzień

Jakiś dupny dzisiaj dzień.. jestem zmęczona i śpiąca i nie mam zupełnie na nic ochoty.. dopiero połowa zmiany, a ja czuję jak wymiękam.. A na 16 jeszcze mam szkołę rodzenia.. cieszyłam się, że mogę na nią chodzić, ale dzisiaj jakoś nie potrafię
Łączę się w bólach bo ja dzisiaj taka połamana, że się czuję jak kaleka

Cytat:
O super, to czekamy na fotki

Stary 2013-03-12, 10:43   #775
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzień dobry Żabki

Witam sie i jaaa
Chata wysprzątana do konca.Czekam az podłoga wyschnie i biegne jesc bo jestem mega głodddna.Zaraz sobie tosty z szynką serem i cebulką stworzę.A potem Was nadrobie
W planach na obiados-spaghetti
Nikt dzis nie wizytuje???W razie gdyby ktosik sie nie przyznał to trzymam
Stary 2013-03-12, 10:45   #776
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Najdrozsza Ty moja, sprawdzialam, DOSTALAM niestety wszystkie nieaktualne albo niedostepne, wczoraj dostalam odp. od producenta, ze koszt uszkodzonej wtryskarki przewyzsza dochod ze sprzedanych wanienek tego typu i juz nie wznowia raczej produkcji... Ktora tu szukala takiej wanienki?...
To byłam ja, widzę niedobre wiadomościszkoda, będzie trzeba zdecydować się na inny model?

Co do imion, zawsze mówiłam że moja córeczka będzie Pola, niestety Tż nie zaakceptował tego pomysłu i wymyśliliśmy NELLY (Neli, Nela)

Zapomniałam, witamy w 24 tygodniu

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly

Edytowane przez BelleFramboise
Czas edycji: 2013-03-12 o 10:46
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:48   #777
fiazo
Zakorzenienie

ja mam w planach jakieś porządki tylko nie wiem co by tu ruszyć ...

a wieczorkiem będą gofry już jest do odbioru gofrownica i tż dziś odbierze

Synek
Stary 2013-03-12, 10:48   #778
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie Kochane

Margosiu z dotacją z UP jest tak, że aby dostać to trzeba starać się o tą typową. Są też 40 000 zł, ale tam ciężko wskórać coś jest. Natomiast ta która wynosi 6-krotność przeciętnego wynagrodzenia z ostatniego kwartału, czyli coś około 20 000 jest realna. Z moich znajomych może 1-2 os nie dostały a mam pokaźną grupę biznesmenów, hehe jak to brzmi. Jak jakaś szycha, ale spokojnie na własnej działaności nie jest tak różowo, z resztą pewnie wiesz sama. Ludzie zakładają swoje działalności bo nie mają pracy albo mają słabą. A tak sam jesteś u siebie szefem i sam siebie opier...

No i ważny jest jeszcze biznesplan. Jeśli na danym terenie jest dużo takich firm to szanse na dostacje maleją. Trzeba wymyślić coś konkurencyjnego, wbić się w niszę. A z tego co pisałam na pw z zainteresowaną to ona ma duże szanse. Wiadomo trzeba za kasą pochodzić, ale to jest już jakaś suma i na ulicy nie lezy, więc warto się postarać. Tym bardziej że praktycznie w każdej działalności potrzebne są środki na początek. Nawet jak wydaje się, że nie, to jak się wszystko uwzględni wychodzi, że jednak tak.

Ogólnie zależy co kto, gdzie i kiedy chce otwierać.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:52   #779
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj wymysliłam na obiad lasagne, ale już mi się nie chce jej robić. Ale obiecane tż, więc będę musiała się zmobilizować
Stary 2013-03-12, 10:54   #780
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzień dobry Żabki

Witam sie i jaaa
Chata wysprzątana do konca.Czekam az podłoga wyschnie i biegne jesc bo jestem mega głodddna.Zaraz sobie tosty z szynką serem i cebulką stworzę.A potem Was nadrobie
W planach na obiados-spaghetti
Nikt dzis nie wizytuje???W razie gdyby ktosik sie nie przyznał to trzymam
jacie ale smaka mi robisz

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
To byłam ja, widzę niedobre wiadomościszkoda, będzie trzeba zdecydować się na inny model?

Co do imion, zawsze mówiłam że moja córeczka będzie Pola, niestety Tż nie zaakceptował tego pomysłu i wymyśliliśmy NELLY (Neli, Nela)

Kurcze wy macie typy na imiona a ja w lesie z tym tematem, miała być Gabrysia ale męska wersja już mi nie leży :/ a na Mikołaja małż się nie godzi wrrr

24tydzień jeszcze chwila i zaczną się czerwone posty

Magdalenka 5.11.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości