Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 12:15   #841
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

dziewczyny miałam Was pytać wczoraj, ale zapomniałam-

czy Wam też tak strasznie szybko rosną paznokcie w ciąży? U mnie to jest jakiś dramat po prostu.. tak szybko, że nie nadążam za nimi
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:15   #842
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
A czy pisałam Wam że w niedziele stałam z Tż-em w kolejce po chleb w naszych delikatesach??? Przed nami stali jacyś kibice wracający z meczu i jeden z nich spojrzał sie z usmiechem na mnie : ,,chłopaki,odsuncie sie i przepuścćie tę panią w ciąży " Hahaha ale miałam zaciesz na twarzy,miłe to było ....a potem w domu juz zastanawiałam sie czy jestem az taka gruba
Jak miło, a mówią, że w polsce nie ma kulturalnych kibiców tylko samych kiboli

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719791]Co mówi kobieta po wyjściu z łazienki? "Ładnie wyglądam"? A co mówi facet po wyjściu z łazienki? - "Na razie tam nie wchodź".
[/QUOTE]

A teraz uciekam robić obiad, sam nie chce się zrobić
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:16   #843
lachryma
Zakorzenienie

wczoraj dostaliśmy późnych wieczorem smsa od znajomego o treści (jego żona miała termin porodu na 05.03): "my już po, synek waży 4150 gr, było ciężko, rodziła 3 dni, jeśli Ola też tak będzie miała to już jej współczuję".
Ola to ja
zastanawiam się o co chodzi i jak oni liczyli te 3 dni, przecież to niemożliwe to ich drugie dziecko, pierwszą mają dziewczynkę, teraz synek. dziś będziemy do nich dzwonić i wypytam co tam się działo
Stary 2013-03-12, 12:16   #844
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719791]No ja mam akurat tam najbliżej, gdzie indziej już muszę jechać autobusem, a po podwyżkach cen biletów KZK GOP to mi się nie opłaca, ale na glukozę pojadę, bo 2 godzin tam nie wysiedzę...

No ale proszę - wpisy dziewczyn potwierdzają moje pilne obserwacje

Nawet jest taki dżołk:

Co mówi kobieta po wyjściu z łazienki? "Ładnie wyglądam"? A co mówi facet po wyjściu z łazienki? - "Na razie tam nie wchodź".
[/QUOTE]
no jak masz jechać to co innego, ja mam kilka labo w zasięgu nóg, jedne dalej inne bliżej ale da się dojść wiec wybieram sobie

Cytat:
A czy pisałam Wam że w niedziele stałam z Tż-em w kolejce po chleb w naszych delikatesach??? Przed nami stali jacyś kibice wracający z meczu i jeden z nich spojrzał sie z usmiechem na mnie : ,,chłopaki,odsuncie sie i przepuścćie tę panią w ciąży " Hahaha ale miałam zaciesz na twarzy,miłe to było ....a potem w domu juz zastanawiałam sie czy jestem az taka gruba
fajnie, miło z ich strony

ja kiedyś też panicznie bałam się ciąży ale potem jak nie mogłam zajść to było stwierdziliśmy, że szkoda, ze wcześniej nie wpadliśmy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:16   #845
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
czy Wam też tak strasznie szybko rosną paznokcie w ciąży? U mnie to jest jakiś dramat po prostu.. tak szybko, że nie nadążam za nimi
u rąk tak, nóg nie (i dobrze )
Stary 2013-03-12, 12:16   #846
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Ja w niedziele miałam iśc na spacer i tak się zasiedziałam że poszłam na spacer do sklepu który jest 100m od bloku Ale spacer zaliczony
Piękny plan, to po południu wpraszamy się do Ciebie z biała rekawiczką?? chociaż po malowaniu to chyba wszędzie będzie bardziej bialo i na rękawiczce nie bedzie nic widać, to może odpuść sobie te porządki
a pokoik już gotowy zielony?
Uszy mi zmarzły na spacerze
Pokoik zielony
W sobotę Tż przykręci karnisz i założy listwy podłogowe, po świętach wymienią drzwi i będzie cudny
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
23 też pięknie ja mam urzędowo 22 ale z usg wychodzi ciągle 23

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Zapomniałam, witamy w 24 tygodniu

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Margosiu z dotacją z UP jest tak, że aby dostać to trzeba starać się o tą typową. Są też 40 000 zł, ale tam ciężko wskórać coś jest. Natomiast ta która wynosi 6-krotność przeciętnego wynagrodzenia z ostatniego kwartału, czyli coś około 20 000 jest realna. Z moich znajomych może 1-2 os nie dostały a mam pokaźną grupę biznesmenów, hehe jak to brzmi. Jak jakaś szycha, ale spokojnie na własnej działaności nie jest tak różowo, z resztą pewnie wiesz sama. Ludzie zakładają swoje działalności bo nie mają pracy albo mają słabą. A tak sam jesteś u siebie szefem i sam siebie opier...

No i ważny jest jeszcze biznesplan. Jeśli na danym terenie jest dużo takich firm to szanse na dostacje maleją. Trzeba wymyślić coś konkurencyjnego, wbić się w niszę. A z tego co pisałam na pw z zainteresowaną to ona ma duże szanse. Wiadomo trzeba za kasą pochodzić, ale to jest już jakaś suma i na ulicy nie lezy, więc warto się postarać. Tym bardziej że praktycznie w każdej działalności potrzebne są środki na początek. Nawet jak wydaje się, że nie, to jak się wszystko uwzględni wychodzi, że jednak tak.

Ogólnie zależy co kto, gdzie i kiedy chce otwierać.
Ja starałam się o tą do 20 tys.
Miałam przygotowany profesjonalny biznes-plan bo pomagał mi znajomy, a w okolicy nic podobnego nie działa...
Za to dotacje otrzymały kolejne sklepy odzieżowe...
Więc mi witki opadły...
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka!
dziś byłam z rana u mojej gin (jeden z 2 lekarzy do których chodzę) po l4 i po skierowanie na badania. przy okazji stwierdziła, że mi zmierzy ciśnienie i zważy. i ta krótka wizyta potwierdziła, że babka ma świra na punkcie wagi ciężarnych. po zważeniu mnie, po raz drugi usłyszałam, że mam hamować z jedzeniem, bo do 20 tygodnia kobieta powinna przytyć 2 kilo. ja przytyłam już 5 kg, więc na 22tc to już w ogóle skandal

chodzę tylko do niej, bo daje mi skierowania na badania za free, tamten drugi drugi lekarz jest o niebo lepszy...
Fajna ta Pani doktor.. ale w ciąży to sama chyba nigdy nie była?
Najlepiej to jakby zamiast tyć chudła?
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Oliath gratuluje córeczki ) moj tez juz polozenie główkowe, ale gin powiedział ze jeszcze 50razy moze sie obrócic
no i moja relacja z 3D z soboty:
dzidzi zdrowa!!! wszystk ook, zadnych niepokojacych zmian tak sie ciesze
mam duze lozysko i gin powiedział, ze moge miec mdlosci, ale nie mam no i zeby za duzo nie przytyla w ciazy bo najgorsze dla kobiety jest duzo tycie w ciazy i pozniej z tym zwiazane problemy ;/
przerpaszam, ze nie odzywałam się, ale w pon mialam egzamin i zdałam
no i juz zaczelam zakupy ciuszkowe dla mojego synka chyba juz mu kupilam na all z 7 par spodni a jesli przeskoczy 56 rozmair to chyba sie zalamie bo sa takie slodkie :P
no i chcialabym juz kupic lozeczko, pieluchy tetrowe itp
za egzamin i wizytę
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam się w 21 tygodniu

Nadrobiłam to mogę iść sprzątać

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:17   #847
Anulka_p
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719977]Z każdej sytuacji jest wyjście, trzeba tylko chcieć, a nie siedzieć i narzekać.

Ja nie powiem, bo jestem w komfortowej sytuacji, od dawna mieszkam sama (tzn. z TŻem), ale też inaczej nie zdecydowałabym się na dziecko. Na studiach panicznie się bałam ciąży, zabezpieczaliśmy się nawet podwójnie czasami... Za to teraz moja głowa jest spokojna i mogę się spokojnie oddać oczekiwaniu na dziecko, a nie stresować innymi rzeczami. Wiem, że czasem układa się inaczej, ale jak już się ułoży inaczej, to ja robiłabym wszystko, żeby to jakoś wyprostować, a nie pakowałabym się w jeszcze większe stresy.[/QUOTE]

My po wpadce z prezerwatywą zabezpieczaliśmy się przez pewien czas potrójnie. Zaprzestaliśmy jednak, bo oboje nie mieliśmy żadnej przyjemności z przytulanek. Zaprzestaliśmy oczywiście z takiej metody, a nie z zabezpieczania się w ogóle, ale wróciliśmy to tego podwójnego
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:17   #848
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719977]Z każdej sytuacji jest wyjście, trzeba tylko chcieć, a nie siedzieć i narzekać.

Ja nie powiem, bo jestem w komfortowej sytuacji, od dawna mieszkam sama (tzn. z TŻem), ale też inaczej nie zdecydowałabym się na dziecko. Na studiach panicznie się bałam ciąży, zabezpieczaliśmy się nawet podwójnie czasami... Za to teraz moja głowa jest spokojna i mogę się spokojnie oddać oczekiwaniu na dziecko, a nie stresować innymi rzeczami. Wiem, że czasem układa się inaczej, ale jak już się ułoży inaczej, to ja robiłabym wszystko, żeby to jakoś wyprostować, a nie pakowałabym się w jeszcze większe stresy.[/QUOTE]

Ja ciesze sie ze wyprowadzilismy sie 500 km dalej.Chociaz nie jest nam teraz lekko finansowo-ale wole zyc skromniej ale spokojnie i bez stresu.Na Sląsku wiecznie nam sie problemy mnozyły,ktoś mnie codziennie wku***** i itp. itd.Tu spokojnie siedze w domu,nie stresuje sie,nie denerwuje.Mysle o sobie o maluszku-dbam o nas jak najlepiej.Z rodziną mam kontakt przez neta i tel. I jest w porządku.Odwiedze ich na pewno w kwietniu.Tu tez nie mamy lekko,mamy swoje problemy ale jestesmy sami,nikt sie nie wtrąca
Stary 2013-03-12, 12:18   #849
arrabbiata
Zadomowienie

Przeraża mnie wasze tempo pisania Musiałabym wziąć zwolnienie z pracy na miesiąc, żeby wszystko nadrobić

Do posiadaczek zwierząt i nie tylko: Myślicie, że psy wyczuwają ciążę? Tzn nie swoją, tylko ciążę ich pani
Mój labrador od kilku tygodni, kiedy widzi, że idę do łazienki, musi wleźć za mną, kładzie się pod kabiną i mnie pilnuje
A drugi pies z kolei (suczka), często mi się przytula do brzucha głową To takie słodkie, ale nie wiem, czy to przypadek czy faktycznie coś wyczuwają...?
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:20   #850
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
u rąk tak, nóg nie (i dobrze )
No ja mam tak samo

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-12, 12:20   #851
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

rosną,rosną
Cytat:
wczoraj dostaliśmy późnych wieczorem smsa od znajomego o treści (jego żona miała termin porodu na 05.03): "my już po, synek waży 4150 gr, było ciężko, rodziła 3 dni, jeśli Ola też tak będzie miała to już jej współczuję".
Ola to ja
zastanawiam się o co chodzi i jak oni liczyli te 3 dni, przecież to niemożliwe to ich drugie dziecko, pierwszą mają dziewczynkę, teraz synek. dziś będziemy do nich dzwonić i wypytam co tam się działo
OMG ale hardkor
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Pokoik zielony
W sobotę Tż przykręci karnisz i założy listwy podłogowe, po świętach wymienią drzwi i będzie cudny

:
superancko
Stary 2013-03-12, 12:21   #852
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja już sobie nie wyobrażam inaczej.
Ciasne, ale własne, nawet jeśli ma być to jeden pokój.

Z mamą już i tak miałam dość napięty kontakt (a raczej taki sobie po prostu, dość kiepski). A jak się wyprowadziłam z domu, to zyskałam w niej naprawdę dobrą przyjaciółkę. Może nie zwierzam jej się ze 100% rzeczy, ale mogę pogadać o wszystkim i zawsze, ale to zawsze mogę na nią liczyć - przekonałam się w poprzedniej ciąży. Teraz często dzwonimy do siebie, kiedyś często chodziłyśmy na zakupy.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:22   #853
enlevee
Zakorzenienie

a właśnie- dzoan- wcześniej mi nie zacytowało.. tak, to zgaga Właśnie tak nisko tak samo i mi podchodzi nawet pod serce. Nieprzyjemne strasznie, ale takie same dolegliwości miała moja mama i coś mi się wydaje, że mnie to nie opuści jeszcze przed długi czas

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-12, 12:23   #854
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Przeraża mnie wasze tempo pisania Musiałabym wziąć zwolnienie z pracy na miesiąc, żeby wszystko nadrobić

Do posiadaczek zwierząt i nie tylko: Myślicie, że psy wyczuwają ciążę? Tzn nie swoją, tylko ciążę ich pani
Mój labrador od kilku tygodni, kiedy widzi, że idę do łazienki, musi wleźć za mną, kładzie się pod kabiną i mnie pilnuje
A drugi pies z kolei (suczka), często mi się przytula do brzucha głową To takie słodkie, ale nie wiem, czy to przypadek czy faktycznie coś wyczuwają...?
Czują.Mój Owczarek Kaukazki stał sie wobec mnie jeszcze bardziej czujny i troskliwy.Na spacerze idzie przy nodze,jak zwolnie to sie zatrzyma i na mnie poczeka.Jak jestesmy na placu to nasłuchuje każdego większego hałasu zeby móc w razie czego szybko mnie obronic.Wobec Tż-a tez jest opiekunczy i obronny ale nie w takim stopniu.A mniejszy Piesio chodzi za mną krok w krok jak zawsze i czasem przyciska łeb do brzucha zeby go czochrac ale nie wiem czy zdaje sobie sprawe z ciąży ....
Stary 2013-03-12, 12:24   #855
malaczarnakejt
Zakorzenienie

OK, sukienka dotarła, ale jako, że nie mam dużego lustra, to musiałam przejżeć się w aparacie :P ustawiłam samowyzwalacz i jest krzywo, ale wrzucę Wam. Ogólnie wydaje się fajna, chociaż jakbym miała jakieś 10 cm więcej, to paski fajniej by się układały. Ramiączka za długie i to łączenie kółkiem na plecach mi się nie podoba, jak mąż wróci do domu, to poproszę, żeby złapał te ramiączka, może uda mi się je przeszyć na prosto Ale ogólnie mi się podoba. I sorki za czarny stanik, ale nie chciało mi się przebierać :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka1.jpg (36,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka2.jpg (43,8 KB, 42 załadowań)

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:26   #856
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
OK, sukienka dotarła, ale jako, że nie mam dużego lustra, to musiałam przejżeć się w aparacie :P ustawiłam samowyzwalacz i jest krzywo, ale wrzucę Wam. Ogólnie wydaje się fajna, chociaż jakbym miała jakieś 10 cm więcej, to paski fajniej by się układały. Ramiączka za długie i to łączenie kółkiem na plecach mi się nie podoba, jak mąż wróci do domu, to poproszę, żeby złapał te ramiączka, może uda mi się je przeszyć na prosto Ale ogólnie mi się podoba. I sorki za czarny stanik, ale nie chciało mi się przebierać :P
Śliczna
Stary 2013-03-12, 12:27   #857
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
brawo za 20 tydzień fajny blog poczytałam sobie dzisiaj
dziękuję
Stary 2013-03-12, 12:27   #858
Konto usunięte

woow jaka laseczka
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:28   #859
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ciesze sie ze wyprowadzilismy sie 500 km dalej.Chociaz nie jest nam teraz lekko finansowo-ale wole zyc skromniej ale spokojnie i bez stresu.Na Sląsku wiecznie nam sie problemy mnozyły,ktoś mnie codziennie wku***** i itp. itd.Tu spokojnie siedze w domu,nie stresuje sie,nie denerwuje.Mysle o sobie o maluszku-dbam o nas jak najlepiej.Z rodziną mam kontakt przez neta i tel. I jest w porządku.Odwiedze ich na pewno w kwietniu.Tu tez nie mamy lekko,mamy swoje problemy ale jestesmy sami,nikt sie nie wtrąca
My mieszkamy bardzo, bardzo, bardzo blisko Po sąsiedzku. Rodzice na dole, my na górze. Teraz póki nie mamy jeszcze gotowej własnej kuchni i łazienki na górze, to bywa ciężko, ale wiem, że później będzie wspaniale. Skoro teraz nie jest najgorzej (zdarzają się wiadomo jakieś zgrzyty zawsze), to później, jak już się "rozdzielimy" musi być już tylko lepiej. Nie ukrywam jednak, że wymaga to innego rodzaju podejścia. Cierpliwości, zaciśnięcia czasem zębów, ugryzienia się w język. Ja daję sobie z tym rade, mąż ciągle się uczy ale tak już jest kiedy żyje się razem. Trzeba chodzić na kompromisy, czasem zrobić coś dla świętego spokoju. Nie uważam, że to jakaś ujma i chyba dlatego całkiem nieźle nam wychodzi, mimo, że ja i mąż jesteśmy dość upartymi ludźmi. Na szczęście rodzice też to wiedzą i też na kompromisy chodzą
Stary 2013-03-12, 12:28   #860
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
OK, sukienka dotarła, ale jako, że nie mam dużego lustra, to musiałam przejżeć się w aparacie :P
wyglądasz suuper! naprawdę!
Stary 2013-03-12, 12:28   #861
Rockyyy
Zakorzenienie

Sexy mama
Stary 2013-03-12, 12:30   #862
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Czują.Mój Owczarek Kaukazki stał sie wobec mnie jeszcze bardziej czujny i troskliwy.Na spacerze idzie przy nodze,jak zwolnie to sie zatrzyma i na mnie poczeka.Jak jestesmy na placu to nasłuchuje każdego większego hałasu zeby móc w razie czego szybko mnie obronic.Wobec Tż-a tez jest opiekunczy i obronny ale nie w takim stopniu.A mniejszy Piesio chodzi za mną krok w krok jak zawsze i czasem przyciska łeb do brzucha zeby go czochrac ale nie wiem czy zdaje sobie sprawe z ciąży ....
Czują czują, mój jest obecnie u rodziców Tżta przygotowywany do wystawy (już na szczęście jest w sobotę, więc piesio wróci do mamusi ) ale jak tam byliśmy to jak nigdy pilnował mnie jak oga w głowie. Jak psy rodziców Tżta do mnie podchodziły to wskakiwał przede mnie i nie dał się tknąć, ani nie dał mi ich pogłaskać. Jest zaborczy sam z siebie, ale wydaje mi się, że naprawdę czuje hormony mamusi

Cytat:
Super i bardzo ładnie w niej wyglądasz

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-12, 12:31   #863
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-03-12, 12:32   #864
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Czują czują, mój jest obecnie u rodziców Tżta przygotowywany do wystawy (już na szczęście jest w sobotę, więc piesio wróci do mamusi ) ale jak tam byliśmy to jak nigdy pilnował mnie jak oga w głowie. Jak psy rodziców Tżta do mnie podchodziły to wskakiwał przede mnie i nie dał się tknąć, ani nie dał mi ich pogłaskać. Jest zaborczy sam z siebie, ale wydaje mi się, że naprawdę czuje hormony mamusi
Wystawe ma chłopak?Bede trzymać kciuki-niech zamiecie konkurencje
Każdy obcy Pies chcąc do mnie podejść ryzykuje zycie. Mój niedźwiadek nie toleruje innych oprócz swojego kłapouchego braciszka
Stary 2013-03-12, 12:33   #865
Anulka_p
Zakorzenienie

Lecę coś przekąsić i zająć się obiadem. Dziś placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków wg przepisu naszej najbardziej pracowitej mamusi, a do tego zupka jarzynowa z wczoraj. Do później Mamusie
Stary 2013-03-12, 12:33   #866
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
My mieszkamy bardzo, bardzo, bardzo blisko Po sąsiedzku. Rodzice na dole, my na górze. Teraz póki nie mamy jeszcze gotowej własnej kuchni i łazienki na górze, to bywa ciężko, ale wiem, że później będzie wspaniale. Skoro teraz nie jest najgorzej (zdarzają się wiadomo jakieś zgrzyty zawsze), to później, jak już się "rozdzielimy" musi być już tylko lepiej. Nie ukrywam jednak, że wymaga to innego rodzaju podejścia. Cierpliwości, zaciśnięcia czasem zębów, ugryzienia się w język. Ja daję sobie z tym rade, mąż ciągle się uczy ale tak już jest kiedy żyje się razem. Trzeba chodzić na kompromisy, czasem zrobić coś dla świętego spokoju. Nie uważam, że to jakaś ujma i chyba dlatego całkiem nieźle nam wychodzi, mimo, że ja i mąż jesteśmy dość upartymi ludźmi. Na szczęście rodzice też to wiedzą i też na kompromisy chodzą
W domku to jest całkiem inaczej niż na 50 metrach...
A poza tym jak się dogadujecie, to pewnie, że to dobre rozwiązanie. Ja na przykład pisałam głównie o sytuacji, gdzie są jakieś spięcia, które potem rzutują na życie jednych i drugich.
Stary 2013-03-12, 12:34   #867
Rockyyy
Zakorzenienie

Ide po kawke z mlekiem.Jakaś zamulona jestem.
Stary 2013-03-12, 12:35   #868
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Wystawe ma chłopak?Bede trzymać kciuki-niech zamiecie konkurencje
Każdy obcy Pies chcąc do mnie podejść ryzykuje zycie. Mój niedźwiadek nie toleruje innych oprócz swojego kłapouchego braciszka
Noo ma swoją pierwszą wystawę w życiu i trzech konkurentów, zobaczymy jak mu pójdzie Prosimy o kciuki bo te wizażowe mają dobre fluidy
Mój jest tak zaborczy, że mimo, że tamte zna od małego to wczoraj Tż jak go nie głaskał tylko innego to mu doskoczył do gardła brutal jeden

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-12, 12:36   #869
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Ola to ja
No dziwne.. Jedna z moich koleżanek leżała z jakąś panią, która nie mogła urodzić.. już była po terminie, dawali jej środki na wywołanie i nadal nic.. 2 dni to min trwało nim urodziła.. a zapłakana już chodziła, bo w szpitalu ogólnie ze 2 tyg wcześniej już leżała.. To moze o to Twojemu znajomemu chodziło? że mimo wywoływania nie mogła urodzić.. może jakieś skurcze miała, ale nic konkretnego się nie działo, a się męczyła przez tyle czasu..? W każdym razie nie pocieszyli Cię...

Cytat:
Ja aż tak nie zauważyłam u siebie.. wydaje mi się, że normalnie mi rosną

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Pokoik zielony
U mnie też pokoik zielony..taki blado zielony i ma jakiś składnik, który odbija światło..taka seria.. i dzięki temu taki fajny rozświetlony mały pokoik.. dla synusia

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to jest z psami..ja kociara jestem Ale zachowanie Twoich psiaków słodkie
Po moim kocie, (który mieszka teraz z rodzicami) zauważyłam, że wciska się koło mnie, gdy zdarzy mi się u nich kimnąć.. ja się skulę, a on między moimi nogami a głową leży.. tylko druga sprawa, że on też tam śpi w dzień..tak naprawdę wtarguję na jego terytorium więc może po prostu chce mi dać do zrozumienia, żebym wypiep...z jego wyrka

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:38   #870
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Witam się w 21 tygodniu

Cytat:
no to tylko się cieszyć, że kibice mają trochę kultury

Cytat:
ekstra wygląda ta sukienka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości