|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
dziewczyny miałam Was pytać wczoraj, ale zapomniałam-
czy Wam też tak strasznie szybko rosną paznokcie w ciąży? U mnie to jest jakiś dramat po prostu.. tak szybko, że nie nadążam za nimi
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719791]Co mówi kobieta po wyjściu z łazienki? "Ładnie wyglądam"? A co mówi facet po wyjściu z łazienki? - "Na razie tam nie wchodź". [/QUOTE]![]() A teraz uciekam robić obiad, sam nie chce się zrobić
|
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj dostaliśmy późnych wieczorem smsa od znajomego o treści (jego żona miała termin porodu na 05.03): "my już po, synek waży 4150 gr, było ciężko, rodziła 3 dni, jeśli Ola też tak będzie miała to już jej współczuję".
Ola to ja ![]() zastanawiam się o co chodzi i jak oni liczyli te 3 dni, przecież to niemożliwe to ich drugie dziecko, pierwszą mają dziewczynkę, teraz synek. dziś będziemy do nich dzwonić i wypytam co tam się działo
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719791]No ja mam akurat tam najbliżej, gdzie indziej już muszę jechać autobusem, a po podwyżkach cen biletów KZK GOP to mi się nie opłaca, ale na glukozę pojadę, bo 2 godzin tam nie wysiedzę...
No ale proszę - wpisy dziewczyn potwierdzają moje pilne obserwacje Nawet jest taki dżołk: Co mówi kobieta po wyjściu z łazienki? "Ładnie wyglądam"? A co mówi facet po wyjściu z łazienki? - "Na razie tam nie wchodź". [/QUOTE]no jak masz jechać to co innego, ja mam kilka labo w zasięgu nóg, jedne dalej inne bliżej ale da się dojść wiec wybieram sobie Cytat:
ja kiedyś też panicznie bałam się ciąży ale potem jak nie mogłam zajść to było stwierdziliśmy, że szkoda, ze wcześniej nie wpadliśmy
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokoik zielony W sobotę Tż przykręci karnisz i założy listwy podłogowe, po świętach wymienią drzwi i będzie cudny ![]() ![]() Cytat:
Miałam przygotowany profesjonalny biznes-plan bo pomagał mi znajomy, a w okolicy nic podobnego nie działa... Za to dotacje otrzymały kolejne sklepy odzieżowe... Więc mi witki opadły... Cytat:
![]() Najlepiej to jakby zamiast tyć chudła? ![]() Cytat:
za egzamin i wizytę ![]() ![]() Nadrobiłam to mogę iść sprzątać
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719977]Z każdej sytuacji jest wyjście, trzeba tylko chcieć, a nie siedzieć i narzekać.
Ja nie powiem, bo jestem w komfortowej sytuacji, od dawna mieszkam sama (tzn. z TŻem), ale też inaczej nie zdecydowałabym się na dziecko. Na studiach panicznie się bałam ciąży, zabezpieczaliśmy się nawet podwójnie czasami... Za to teraz moja głowa jest spokojna i mogę się spokojnie oddać oczekiwaniu na dziecko, a nie stresować innymi rzeczami. Wiem, że czasem układa się inaczej, ale jak już się ułoży inaczej, to ja robiłabym wszystko, żeby to jakoś wyprostować, a nie pakowałabym się w jeszcze większe stresy.[/QUOTE] My po wpadce z prezerwatywą zabezpieczaliśmy się przez pewien czas potrójnie. Zaprzestaliśmy jednak, bo oboje nie mieliśmy żadnej przyjemności z przytulanek. Zaprzestaliśmy oczywiście z takiej metody, a nie z zabezpieczania się w ogóle, ale wróciliśmy to tego podwójnego
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719977]Z każdej sytuacji jest wyjście, trzeba tylko chcieć, a nie siedzieć i narzekać.
Ja nie powiem, bo jestem w komfortowej sytuacji, od dawna mieszkam sama (tzn. z TŻem), ale też inaczej nie zdecydowałabym się na dziecko. Na studiach panicznie się bałam ciąży, zabezpieczaliśmy się nawet podwójnie czasami... Za to teraz moja głowa jest spokojna i mogę się spokojnie oddać oczekiwaniu na dziecko, a nie stresować innymi rzeczami. Wiem, że czasem układa się inaczej, ale jak już się ułoży inaczej, to ja robiłabym wszystko, żeby to jakoś wyprostować, a nie pakowałabym się w jeszcze większe stresy.[/QUOTE] Ja ciesze sie ze wyprowadzilismy sie 500 km dalej.Chociaz nie jest nam teraz lekko finansowo-ale wole zyc skromniej ale spokojnie i bez stresu.Na Sląsku wiecznie nam sie problemy mnozyły,ktoś mnie codziennie wku***** i itp. itd.Tu spokojnie siedze w domu,nie stresuje sie,nie denerwuje.Mysle o sobie o maluszku-dbam o nas jak najlepiej.Z rodziną mam kontakt przez neta i tel. I jest w porządku.Odwiedze ich na pewno w kwietniu.Tu tez nie mamy lekko,mamy swoje problemy ale jestesmy sami,nikt sie nie wtrąca
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
Przeraża mnie wasze tempo pisania
Musiałabym wziąć zwolnienie z pracy na miesiąc, żeby wszystko nadrobićDo posiadaczek zwierząt i nie tylko: Myślicie, że psy wyczuwają ciążę? Tzn nie swoją, tylko ciążę ich pani ![]() Mój labrador od kilku tygodni, kiedy widzi, że idę do łazienki, musi wleźć za mną, kładzie się pod kabiną i mnie pilnuje ![]() A drugi pies z kolei (suczka), często mi się przytula do brzucha głową To takie słodkie, ale nie wiem, czy to przypadek czy faktycznie coś wyczuwają...?
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
superancko
|
|
#852 |
|
Konto usunięte
|
Ja już sobie nie wyobrażam inaczej.
Ciasne, ale własne, nawet jeśli ma być to jeden pokój. Z mamą już i tak miałam dość napięty kontakt (a raczej taki sobie po prostu, dość kiepski). A jak się wyprowadziłam z domu, to zyskałam w niej naprawdę dobrą przyjaciółkę. Może nie zwierzam jej się ze 100% rzeczy, ale mogę pogadać o wszystkim i zawsze, ale to zawsze mogę na nią liczyć - przekonałam się w poprzedniej ciąży. Teraz często dzwonimy do siebie, kiedyś często chodziłyśmy na zakupy. |
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie- dzoan- wcześniej mi nie zacytowało.. tak, to zgaga
Właśnie tak nisko tak samo i mi podchodzi nawet pod serce. Nieprzyjemne strasznie, ale takie same dolegliwości miała moja mama i coś mi się wydaje, że mnie to nie opuści jeszcze przed długi czas
|
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
OK, sukienka dotarła, ale jako, że nie mam dużego lustra, to musiałam przejżeć się w aparacie :P ustawiłam samowyzwalacz i jest krzywo, ale wrzucę Wam. Ogólnie wydaje się fajna, chociaż jakbym miała jakieś 10 cm więcej, to paski fajniej by się układały. Ramiączka za długie i to łączenie kółkiem na plecach mi się nie podoba, jak mąż wróci do domu, to poproszę, żeby złapał te ramiączka, może uda mi się je przeszyć na prosto
Ale ogólnie mi się podoba. I sorki za czarny stanik, ale nie chciało mi się przebierać :P
|
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
|
#858 |
|
Konto usunięte
|
woow jaka laseczka
![]()
|
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po sąsiedzku. Rodzice na dole, my na górze. Teraz póki nie mamy jeszcze gotowej własnej kuchni i łazienki na górze, to bywa ciężko, ale wiem, że później będzie wspaniale. Skoro teraz nie jest najgorzej (zdarzają się wiadomo jakieś zgrzyty zawsze), to później, jak już się "rozdzielimy" musi być już tylko lepiej. Nie ukrywam jednak, że wymaga to innego rodzaju podejścia. Cierpliwości, zaciśnięcia czasem zębów, ugryzienia się w język. Ja daję sobie z tym rade, mąż ciągle się uczy ale tak już jest kiedy żyje się razem. Trzeba chodzić na kompromisy, czasem zrobić coś dla świętego spokoju. Nie uważam, że to jakaś ujma i chyba dlatego całkiem nieźle nam wychodzi, mimo, że ja i mąż jesteśmy dość upartymi ludźmi. Na szczęście rodzice też to wiedzą i też na kompromisy chodzą
|
|
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Sexy mama
|
#862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy obcy Pies chcąc do mnie podejść ryzykuje zycie. Mój niedźwiadek nie toleruje innych oprócz swojego kłapouchego braciszka
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę coś przekąsić i zająć się obiadem. Dziś placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków wg przepisu naszej najbardziej pracowitej mamusi, a do tego zupka jarzynowa z wczoraj. Do później Mamusie
|
|
|
|
#866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A poza tym jak się dogadujecie, to pewnie, że to dobre rozwiązanie. Ja na przykład pisałam głównie o sytuacji, gdzie są jakieś spięcia, które potem rzutują na życie jednych i drugich. |
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Ide po kawke z mlekiem.Jakaś zamulona jestem.
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosimy o kciuki bo te wizażowe mają dobre fluidy ![]() Mój jest tak zaborczy, że mimo, że tamte zna od małego to wczoraj Tż jak go nie głaskał tylko innego to mu doskoczył do gardła brutal jeden
|
|
|
|
|
#869 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale zachowanie Twoich psiaków słodkie Po moim kocie, (który mieszka teraz z rodzicami) zauważyłam, że wciska się koło mnie, gdy zdarzy mi się u nich kimnąć.. ja się skulę, a on między moimi nogami a głową leży.. tylko druga sprawa, że on też tam śpi w dzień..tak naprawdę wtarguję na jego terytorium |
||||
|
|
|
#870 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

Hahaha ale miałam zaciesz na twarzy,miłe to było ....a potem w domu juz zastanawiałam sie czy jestem az taka gruba 
[/QUOTE]

to ich drugie dziecko, pierwszą mają dziewczynkę, teraz synek. dziś będziemy do nich dzwonić i wypytam co tam się działo

Właśnie tak nisko tak samo i mi podchodzi nawet pod serce. Nieprzyjemne strasznie, ale takie same dolegliwości miała moja mama i coś mi się wydaje, że mnie to nie opuści jeszcze przed długi czas