![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Hej Wam
![]() widze ze piszecie o bliznach, na pewno na poczatku przeszkadza blizna na pipce ale po pewnym czasie mi w ogole przestala przeszkadzac, w sumie zapomnialam ze ona tam w ogole jest a i maz nic nie narzekal ![]() teraz nie bylam nacinana wiec dojscie do siebie po porodzie bylo duzo lepsze ale szczerze mowiac nie mam ochoty przechodzic tego 3 raz ![]()
#872 |
Zakorzenienie
|
Eff, zazdroszczę, bo właśnie to nacięcie jest chyba najgorsze ze wszystkiego... Miałam nadzieję, że tego uniknę, ale się nie udało i głównie dlatego mi się ten poród tak nie podobał... Z czasem pewnie się ta blizna rozejdzie, ale mimo wszystko, mi to przeszkadza, że byłam tam pocięta i podczas dzisiejszej próby myślałam tylko o tym na przykład.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39718710]Nawijko, spróbuj myś to krochmalem, jeśli zejdzie, to skaza raczej nie.[/QUOTE]
a moge rozrobic sobie tego krochmalu w miseczce i myc np za kazdym razemjak zmieniam pieluszke? i jakie wtedy sa proporcje? Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39718385] Ja mam wakacje zawodowo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() o kurcze, ja bym sie bała ze dziecko sie zrazi do cyca... ja jak podaje mojemu to robi takie miny jakbym mu nie wiem jaka krzywde robila ![]() Cytat:
2 chrzestne? a to tak mozna? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#875 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz juz sa bezzapachowe ale do niedawna walił takimi smierdzielami ze szok!!! nic tylko maske przeciwgazowa wypadaloby nosic ![]() moj tez słabo spi ale dzieki temu nocki sa rewelacyjne wiec z dwoja złego zdecydowanie wole ta wersje ![]() Cytat:
![]() No nie gadaj! Poważnie????? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
często jak jest taki problem psychiczny to kobiety poród też źle znoszą bo był nastawione na coś innego a potem występuje deprecha ja Ciebie rozumiem,bo sama byłam szyta po sam tylek, mialam coś ponad 20 szwow, minęło 12 lat i do dziś czuję jak czasem ciągnie,szczególnie przy zmianie pogody lub podczas orgazmu sex przez pierwsze pol roku byl koszmarny ale mocno zaciskalam zęby bo nie chcialam sie zalic tz (o ja glupia ![]() nie wybrażam sobie ciecia krocza drugi raz bo wtedy za bardzo cipke utożsamiałabym z macierzyństwem ![]() no i nie wiem czy dasz wiarę mnie po cc stosunek też bolał ![]() poniżej na bialo: może będziecie się smiać ale myślałam żeby zaopatrzeć się w zabawki z nocnej szafki- tj kulki bo one podobno wzmacniaja mięśnie a mnie nadal troszkę boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
Proszę
![]() ![]() Ja miałam cc i cieszę sięz tego.Mimo iż panicznie się bałam, trzęsłam jak galareta na stole, masakrycznie wspominam pionizowanie się i ból rany, ale teraz wiem,że dobrze się stało. Też przeżywałabym nacięcie... ![]() Jak szłam na salę porodową,to położna mi powiedziała "nie wiem co jest gorsze, nacięcie brzucha czy nacięcie krocza"... |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
nina, straszne jest to, co spotkalo Twoja znajoma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
pstryczku moja ma problem z zaśnięciem wieczorem, ale budzi się właściwie tylko na karmienie dwa razy w nocy. Ale od 6 rano już na nogach i gotowa na marudzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam do oddania witamine K. Całe opakowanie,nie otwierałam więc również mogę oddać. Predzej pisałam ale nikt się nie zgłosił.
BLACK- Ja jak wiesz też byłam nacięta i blizna przeszkadzała mi wyłącznie na początku. Po prostu dlatego że była świeża jeszcze i nie mogłam szaleć tam z maszynką ![]() ![]() ![]()
#881 |
Zakorzenienie
|
Co do chusteczek - my poki co uzywalismy Pampers i Cleanic Dzidzius. Obie firmy polecam, mokre, fajne.
Chociaz nam malo tych chusteczek idzie, bo jak wielki kupsztal to wole uzyc zwyklej wody i platkow kosmetycznych ![]() Ktos jeszcze tu jedzie na pieluchach new born? ![]() Kubus ma w sumie ok 4kg i nie wiem wlasciwie kiedy przerzucic sie na 2... Caly czas wydaja mi sie taaaakie wielkie. |
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Basiu witamy w domku ![]() Black ja pękłam w kierunku odbytu, wiesz co teraz przeżywam jak muszę zrobić dwójeczkę :/ a co do tego że cesarka trochę lepsza, to jak leżałam na wywołaniu to obok były 3 cesarki, jakie to było miłe, wszystko cichutko, jakieś żarciki itd i nagle krzyk dzidziusia ![]() ![]() ![]() kurczę muszę się zabrać za opis porodu ![]() i witam wszystkie nowe mamusie ![]() ![]() ja Was tylko trochę podczytałam, muszę czytać i odnosić się fragmentami, bo przy Małym cały czas jest coś do roboty, dzisiaj ponad 2 godziny było przewijanie, karmienie i przewijanie znów 2 razy bo ogroooomne kupsztalki poszły i był bardzo niespokojny, w sumie się nie dziwię... potem uspokajanie i wreszcie po prawie 2,5 h usnął ![]() do tego walczę z tym uczuleniem, dziadostwo straszne, swędzi masakrycznie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Black, ale NAPRAWDĘ ta blizna nie jest brzydka!!! Ja też czuję zgrubienie, czuję tą bliznę, ale poza cieniutką jasnoróżową kreseczką naprawdę nic innego tam nie ma..... Mój mąż nie widzi różnicy, a, jak on to powiedział, częściej tam zaglądał niż ja
![]() ![]()
#884 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Black, uwierz, nie masz jeszcze tak najgorzej. nie ty pierwsza i nie ostatnia masz blizne. postaw sie na moim miejscu - jestem prawie 3 miechy po porodzie (chyba najszybszym na watku ![]() ![]() ![]() i co ja mam powiedziec???? Dziewczyny, nalezy sie cieszyc ze mamy ZDROWE DZIECI a to czy blizna jest taka czy siaka to chyba nie jest az takie wazne. Startujecie w wyborach na miss krocza 2013 czy jak? ![]() wiadomo, na poczatku sa problemy z sexem itd ale to sa poczatki!!! potem wszystko sie ustabilizuje! OOOO! otóż to! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Co do opisu... Nawijko czemu nie ma mojego na pierwszej stronie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pstryczek ma racje, ta to przeżyła, moja koleżanka też teraz pękła po powrocie do domu, brrrr cierpi do tej pory 1,5 miesiąca po porodzie zresztą chyba nie ma laski, ktorej pierwszy raz po sn był bajkowy tyle czasu był ból w cipce że jeszcze długo nie będziesz mogla się wyluzować żeby było jak dawniej Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-03-12 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
cholera, przegapiłam parę stron :/
Marsi, ja też myślałam o tym ![]() ![]() Eeeeh.. powiem wam, że chyba mnie za ciasno zszyli, i podczas ostatniego razu, nie wiem, rozerwało mnie trochę? Parę dni bolało dość mocno i zauważyliśmy z mężem, że jest troszkę inaczej niż było przed..... Nie wiem, teraz nie boli, nie szczypie, i jakby już nie było tak czerwone..... Czemu poród nie kończy się na sali porodowej?! ![]() A co do drugiego dziecka - nie chcę sn absolutnie, nie chcę cc bo się panicznie boję, nie chcę ciąży bo za dużo mnie to psychicznie kosztowało, a wiem, że będę chciała drugie dziecko, mąż chce już teraz zaraz ![]() ![]()
#890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze, że te nasze Maleństwa nie potrafią nam powiedzieć o co im chodzi, jedyny język jaki znają to płacz... ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
szaja, dzieki, sprobuje z tym krochmalem.
nancy, co one maja z tym przykrywaniem? Smieszy mnie to, zwlaszcza, ze jak chodzilam w ciazy, to tesciowa smiala sie ze swojej siostry, ktora syna strasznie opatulala koldrami, kocykami, itp ![]() Jesli chodzi o blizne po sn - mi jest w zasadzie obojetna, nie robie z tego jakiegos halo, bo uznaje, ze to jest konsekwencja naciecia. Tak musi byc i tyle. Ja zdecydowanie wolalam byc nacieta niz mialabym np niekontrolowanie peknac po samo udo. |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi odnośnie tej skazy,tak bardzo chciałam tego uniknąć u mojego dziecka, mam nadzieję jednak że lekarz tego nie potwierdzi ale jak czytam na necie to raczej na jedno wychodzi...
Szaja karmię pół na pół-czyli nie mogę w ogóle nic mlecznego jeść? A tamto mleko modyfikowane to na receptę? I po co ta dio- cośtam? Ewadylewska daj znać co Tobie lekarz powiedział. Dzięki dziewczyny za życzenia:-* |
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polac tej pani!! ![]() Przegapilam pewnie ![]() Zaraz sie poprawie ![]() Powiem Ci, ze mojego tez nie ma ![]() nancy, pewnie, ze mozesz w tej czesci wstawic opis ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-03-12 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |||
Raczkowanie
|
Hej,
nie jestem na bieżąco niestety, nie dam rady wszystkiego przeczytać. No właśnie, Hania zaczęła mi się rzadziej wypróżniać, wasze dzieci też tak mają? Robi kupkę tak co 2-3 dni, normalną. Podobno zdarza się podczas karmienia piersią tzw. trawienie bezresztkowe, pokarm matki zostaje przetrawiony prawie w całości no i nie ma z czego tej kupy zrobić. A śmierdzące bąki robia właśnie dzieci, które się rzadko wypróżniają. Cytat:
Dziewczyny, a przy tej skazie to karmicie nadal piersią? Nie jecie w ogóle nabiału? A na szczepienia to normalnie chodzicie, czy są jakieś przeciwskazania? Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
co do chrzestnych to ponoć takmożna, ale to nietety też i od parafii zależy ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() dokłądnie o to samo mi chodzi
![]() |
#896 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak mialam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-03-12 o 11:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | ||
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39651469]Dziewczyny, jakie warzywa i owoce jecie, co jecie na surowo?[/QUOTE]
Z owoców jabłka i banany, na surowo. Ale w kuchni uśmiechają się do mnie 2 mandarynki ![]() ![]() Cytat:
![]() I chyba ja idę pierwsza do golenia, bo my planujemy na koniec maja. Wczoraj nawet byliśmy na bierzmowaniu mojego brata (starego konia), bo ma być świadkiem i chrzestnym, więc musiał zrobić na szybko. Ala przespała nam całą mszę, chyba biskup jej za bardzo przynudzał na kazaniu. Ale przyznam szczerze, że jestem zaskoczona propozycją TŻ, co do ślubu, bo nie ukrywam, że to facet z przeszłością (jest ode mnie starszy o 13 lat). Jest po rozwodzie (miał tylko ślub cywilny), a później był z inną kobietą, z którą ma dziecko (z żoną dzieci nie miał). Jak się poznaliśmy, to wyznawał zasadę, że żaden ślub nie jest człowiekowi potrzebny, bo to nic nie zmienia. W życiu bym nie pomyślała, że wyjdzie z taką propozycją. W ogóle wiele zasad mu się pozmieniało, staremu chłopu. Czyżbyśmy mu z Alą aż tak w głowie zamieszały? ![]() Cytat:
![]() Nie bolało i nie boli. I tyle byłoby nadrabiania, bo maleństwo coś mi marudzi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ktoras kiedys ladnie napisala ze takie maluszki poprostu nie potrafia same zasypiac i swoja sennosc "manifestuja" wlasnie w taki sposob ![]() Ups! ![]() cwaniary pewnie maja fejsa ![]() Wszystkiego naj naj naj Kochana!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te biale chusteczki tez mam - czekaja na swoja kolej ![]() Kurcze, w sumie czesto sie zdarza, ze rzeczy do skory wrazliwej cuchna :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.