|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
http://allegro.pl/matex-podklad-higi...016974181.html a na górę prześcieradło
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Marchewka- ja na materac położę ceratkę i na to prześcieradło
|
|
|
|
#2943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i zdrowe Maleństwo ![]() Cytat:
Trzymam kciuki byś w razie czego wygrała spór i koniecznie napisz mu negatywa. Cytat:
![]() Cytat:
Ada sto lat!!!!
|
|
#2944 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wszystko gotowe, materacyk się wietrzy, tylko prześcieradła nie zakładamy jeszcze.
|
||
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra to dwa ostatnie pytania:
1. Kupujecie i śpiworek i rożek cz tylko jedno z tych, czy w ogóle nie kupujecie? 2. Jakie przybory kupujecie do kąpieli? nie chodzi o kosmetyki tylko jakieś myjki, wiaderka/kubki do polewania itp? |
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. mam rożek i mam śpiworek. Rożek na początek i "na wynos" później do wózka, a spiworek zamiast kołderki żeby się nie odkrywała 2. Mam myjkę taką z delikatną gąbeczką, ale tylko jedną bo nie wiem czy to będzie poręczne. Wiaderek, podpórek itp nie kupuję. W razie konieczności polewania to mam garczki 0,5l w kuchni
|
|
#2947 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
z drugiej strony kobiety czasami zachowują się w taki sposób z zazdrości..i np. nie życzą sobie żeby ich partner czasami nie zobaczył cycka kolezanki ![]() więc z fochem proponują inne pomieszczenie do na karmienia dziecka... też się spotkałam z takim potraktowaniem..i nie czułam się przyjemnie ..ale też widziałm zazdrośc i zawiśc w jej oczach... Cytat:
|
|||
|
|
|
#2948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do kąpieli tylko gąbeczka. ale nie wiem czy będę jej używać. mamy też fajną matę do kąpieli, ale sama bym raczej nie kupowała, moja mama kupiła. |
|
|
|
|
#2949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po badaniach
Dziś mimo, że dopiero w 3cim laboratorium dostałam to czego chciałam to muszę przyznać, że zostałam bardzo miło zaskoczona w pierwszym z nich na co jakiś mężczyzna, swoją drogą muszę powiedzieć, że przystojny za chwilę dołączyły się popierając go inne babki, że facet ma racje i żebym się nie bała starych dziadków bo jak coś to "oni mi pomogą i mnie obronią" Po takim długim spacerze...zasnęłam na 2 godziny ![]() A i po drodze byłam w aptece, w której pracuje siostra mojej przyjaciółki. Sama ostatnio urodziła synka więc spytałam który laktator poleca... Mówiła, że niepotrzebnie wydała od razu ponad 200 stówy na jakiś elektryczny a ty czy siak najlepiej sprawdza się jej odciągacz pokarmu firmy LAKTA taki ze strzykawką, koszt około 30 zł. Mówiła, że trzeba samej wypróbować, bo każdemu inny bardziej pasuje, ale akurat wg niej tej jest najlepszy i najwięcej go schodzi. Jakoś mnie przekonała do tego Akurat go nie mieli więc kupiłam jakąś wersję jeszcze bardziej podstawową, najzwyklejszy odciągacz pokarmu SANITY za 10 zł żeby mieć w razie wu do szpitala, a jak będzie nawał mleka to wyślę męża po laktatorowy ratunek Cytat:
, tylko zaskoczyłam się do ceny, bo wcześniej jakoś nie sprawdzałam tego i nie podejrzewałam, że takie coś może tyle kosztować, myślałam, że z 200-300zł to już takie jedno z porządniejszych, a tu widzę teraz, że są po ponad 400 albo nawet około 600 zł. Piękne są te wzory z firmy którą wkleiłaś
|
|
#2950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój wie :P Cytat:
![]() 3. żadnych myjek, gąbek, wiaderek, miseczek wanienka + ręka i tetra na spód
|
|||
|
|
|
#2951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
loney
za żyrafkęjoasia za wizytęPaulina bardzo dużo Ci policzył za przesyłkę! ja teraz dostałam paczkę z all z ciuszkami i kobietka kazała za przesyłkę (8 ciuszków) zapłacić 5,5 zł. Mimo że na paczce było 15 zł. I zastanawiam się jak jej się to opłacało bo za te ciuszki łącznie z przesyłką wyszło mi 27 zł. Najlepiej na początku pytać sprzedawcę bo niektórzy chcą za każdą przesyłkę oddzielnie a i tak wysyłają w jednej. Zapytaj też o odbiór osobisty, może akurat znasz kogoś w tym mieście co Ci odbierze i wyśle. 9,5 zł za wysyłkę w kopercie? coś mu się chyba pomyliło bo ja ostatnio sprawdzałam jak wysyłałam lustro i 11 zł było za paczkę a ważyła 2 kg. Zobacz sobie ceny na stronie z poczty polskiej. A za wysyłkę w takiej większej kopercie bąbelkowej płaciłam 5,50 zł (też do 2 kg), więc na prawdę nie wiem skąd on wytrzasnął tą cenę. |
|
|
|
#2953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam i śpiworek który jest od urodzenia Wiko ale nie wiem czy będę używac..i rożek (nawet 3) bo bardzo lubię i na początku śiwtnie mi pomagają....potem też przydatne jako maty i kołderki..uwielbiam ten wynalazek...becików nigdy nie miałam i chyba nie chce.. ![]() myjki dla mnie najbardziej łatwe w utrzymaniu w czystości to takie zwykłe polarowe lub frotkowe kawałki materiałowe bez gąbki ... wycinam takie kwadraciki lub kółeczka i tym myję dzieciątko ...a tak to reką ![]() wiaderko mi potrzebne takie malutkie...do różnych celów... |
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Ta gazetka była do wczoraj.
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
O ja, jaki filmik w TVP info puścili przed chwila..
Jechał sobie radiowóz z kamerą.. a obok jechała babka, nie zatrzymała się na pasach i potrąciła przechodnia.. az tak wyleciała babka w powietrze.. |
|
|
|
#2956 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Wiem wiem, zaraz powiecie, że tu chodzi o zdrowie mojego dziecka itp.. ale na serio nie mam aktualnie za dużo pieniążków i każda stówka się dla mnie liczy.Mój gin robi USG tylko 3 razy w czasie ciąży. 1 raz byłam prywatnie w 19tc. Oczywiście jeśli miałabym jakiekolwiek wątpliwości , że coś z moim dzieciaczkiem może być źle, to nie chodziłabym w ogóle do tego ginekologa... Cytat:
na pewno chcieli dobrzemój TŻ też niestety wie co to cellulit ja kupiłam myjkę, ale nie wiem czy będę używać, wyjdzie w praniu ![]() ale nic do wanienki nie mam zamiaru wkładać ![]() i także mam tylko rożek . no kołderkę też kupiłam, ale to już jak dzidziuś wyrośnie z rożka, albo jak nie będę go używała ![]() zobaczy się
|
|||
|
|
|
#2957 | |||
|
Zakorzenienie
|
storyl za 29t
![]() ada 100 lat spełnienia marzeń i radości na każdy dzień Cytat:
i jaka Zuzia jest duża i szybkiego pozbycia się infekcji życzę Cytat:
Cytat:
|
|
#2958 |
|
Wtajemniczenie
|
mój niby wie, ale jak go wysłałam po balsam na rozstępy to o mały włos nie wrócił z antycellulitowym, dobrze że zadzwonił
w sumie ten drugi też bym musiała kupić bo mam okropny ;(
|
|
|
|
#2959 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zgłosiłam na all, zobaczymy czy coś to da w ogóle.. mam jeszcze taki pomysł nie wiem czy dobry bo ona jeszcze ma wystawiona kieckę warta jakieś 60zł od 1zł ale juz ktoś dał 1zł i pytam jej czy jak jeszcze cos wylicytuje to wysle mi w 3 listach i napisala ze tak więc mnie by sie wtedy opłacało jakbym za np 2zł ta sukienkę wylicytowała ale aukcja sie kończy za kilka dni dopiero.. |
|||
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
![]() można ten program "o matko" oglądnąć gdzieś na necie? metropolitan za synka i wizytęklauda za wizytę a zdjęcia ja nie widzęAda wszystkiego najlepszego karolina za 29 tc
|
|
|
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety balsamy to tylko pic na wodę, nic nie dają... jedynie co mogą uelastycznić skórę i cellulit może być trochę mniej widoczny, ale on i tak zostaje |
|
|
|
|
#2962 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamciatka- nie przytyłaś aż tak dużo... Ja miałam w skończonym 25tc +10-11kg, więc zdecydowanie więcej niż Ty
![]() karolina2121, ankaaa206- za wygranie aukcji!antoinettee- za brzuszek! i za wizytę!vil- raz jeszcze za wózek! My chcieliśmy szprychy, a wyszło, że będzie plastik... Nie ma aż tak dobrze, żeby w używce wszystko w 101% odpowiadało Tity- trzymam mocno za Twoją szyjkę! Niech wytrzyma jeszcze trochę!lonely- za żyrafkę. Ja się kurczę nie mogę zmobilizować do tego, żeby samej coś Młodemu wydziergać ![]() Banka, Can- dużo zdrówka dla Waszych pociech! Aaś- jak można się dowiedzieć o ciąży dopiero w 34tc :mdleje:Ty w ogóle lepiej opowiadaj jak się czujecie z dziewczynkami? klauda88- za brzuszek!No i dla Was wszystkich za kolejne tygodnie ciąży i za udane wizyty!ada32- wszystkiego najlepszego! spełnienia wszystkich marzeń! ----- Znowu z doskoku i znowu masa nadrabiania ![]() No, ale niestety. O ile jestem bardzo silną osobą, o tyle wczoraj puściły mi już wszystkie nerwy, poryczałam się z tej bezsilności przy Mężu jak bóbr i przespałam prawie cały dzień (tak, tak... dalej się ciągnie historia pt.: "kredytowe wymagania pani analityk"). Powiem Wam, że autentycznie poczułam się wczoraj jak szmatławiec z racji tego, że jestem w ciąży... ![]() No, ale nie smęcę Wam już. Historia ciągnie się nadal, ale próbuję z tym walczyć. I tak oto wczoraj zakupiłam synusiowi piękny nowy sweterek Marks&Spencer za całe 5 zł i fajową bluzę New Looka za 4 zł A dzisiaj wracając z banku sobie kolejne trampy za całe 19,90 No i drożdżóweczkę pyszną i kawałek ciasta do kawy. Muszę sobie jakoś umilać chwile, bo autentycznie widzę tutaj jakąś depresję... Tymczasem spadam, bo zaraz Mężu przyjdzie, zajrzę do Was pewnie później, bo wieczorem K. gra, więc będę się nudziła
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-03-12 o 13:00 |
|
|
|
#2966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tż sie cieszy bo mówi że przynajmniej nie będę głupot licytować Tak w ogóle to chce dziś iść na Bezpiecznego Malucha. No to tż nie idzie, bo nie ma czasu "na pierdoły"..ehh... na SR nie, na darmowe warsztaty też nie, strasznie jestem zawiedziona..mam sobie sama jechać..super ;( |
|
|
|
|
#2967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. żadnych przyborów nie kupuje. tylko wanienkę |
|
|
|
|
#2969 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny, wszystkie jesteśmy kobietami, w dodatku teraz w ciąży, za chwilę będziemy matkami, duża część karmiącymi piersią, więc bądźmy bardziej wyrozumiałe wobec samych siebie.... ja rozumiem takie podejście, żeby uciekać za krzaki gdzieś u jakichś starych bab, ale u młodych ciężarnych dziewczyn??? troche więcej wsparcia i tolerancji!! Bo nieraz większą tolerancję się spotyka wobec nastolatki, której cyc cały prawie z brodawą razem wypada z za małego topu, albo całe striny spod dżinsów widać i tego się nie komentuje, a karmienie wielce gorszy. No sorry.... |
||||
|
|
|
#2970 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja znów dziś jakaś tąpnięta jestem. Wyprawiłam męża do pracy i teraz mam czas dla was. Jeśłi chodzi o wózek to bez zmian zero informacji... maarchewka Jesli chodzi o łóżeczko to będę dawać ceratkę pod materac na początek. Rożek na pewno kupię bo tak jak dziewczyny pisały jak mała nie będzie chciała w rożku być to może się przydać jako kołderka. Śpiworka nie kupuję, ale chyba jakiś dostałam od kuznki Tż z tym, że nie zamierzam go używać. Myjek jak na razie nie kupuję. Pielucha na dno i ręka na razie wystarczy. Choć nie wiem jak Tż myśli bo on będzie kąpał małą. Cytat:
Cytat:
Powiedzcie mi jak to jest z tacierzyńskim?? Wiem, że teraz są dwa tygodnie. Ale Tż może je wziąć jak ja jestem na macierzyńskim czy dopiero jak wrócę do pracy? A co jeśli nie będę miała gdzie wracać i będę szukać pracy czyli siedziec w domu bez żadnej kasy?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

za wizytę i zdrowe Maleństwo
07.07.2012 

Po takim długim spacerze...zasnęłam na 2 godziny 

. Wiem wiem, zaraz powiecie, że tu chodzi o zdrowie mojego dziecka itp.. ale na serio nie mam aktualnie za dużo pieniążków i każda stówka się dla mnie liczy.
spełnienia marzeń i radości na każdy dzień
od razu go wiozą na operację po porodzie.

za wizytę!