|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Cytat:
![]() Ja niestety jestem niewymiarowa, więc spodni na all nie będę kupować
|
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja żem amatorka jest
|
|
#903 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ma jedne (!!!!) dżinsy obecnie, ostatnią koszulę kupił rok temu, nie da się wyciągnąć na żadne zakupy ani jak mu chcę coś po drodze kupić - NIE, ON DZISIAJ NIE MA NASTROJU. Ale telefon ma najnowszy, na komputerze chodzą wszystkie gry, aparat i obiektywy kosztowały nas już chyba tyle, co meble do 2 pokojów... |
||
|
|
|
#904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wydaje mi się, że nie ![]() To trzymamy kciuki i relacji oczekujemy!!!! A i dałabyś trochę kapuśniaczku jak już zrobisz Cytat:
Dla mojego telefon jest ważniejszy niż moja osoba
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
DZIĘKUJĘ WAM KOCHANE
za te slowa przemile!!! Nie uczylam sie nigdzie, sama dzialam ![]() Pasja wziela sie z biedy powaznie, po prostu pomyslalam kiedys, ze wszystko brzydkie lub nieciekawe musi sie dac JAKOS zmienic niewielkim kosztem. Drewna nie ruszam jedynie, tylko odnawiam, bo drewno samo w sobie najpiekniejsze
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam dziewczynę u której bóle się w sobotę i praktycznie nie spała do poniedziałku, o 22 odeszły jej wody, a dziecko było we wtorek o 8:30 W sumie 3 dni. Jej tż miał całe nadgarstki sine, tak go maltretowała.Ale w większości porody trwają krócej, więc spokojnie dziewczyny.
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath piękne cuda
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39721203]
Mój to samo. Ma jedne (!!!!) dżinsy obecnie, ostatnią koszulę kupił rok temu, nie da się wyciągnąć na żadne zakupy ani jak mu chcę coś po drodze kupić - NIE, ON DZISIAJ NIE MA NASTROJU. Ale telefon ma najnowszy, na komputerze chodzą wszystkie gry, aparat i obiektywy kosztowały nas już chyba tyle, co meble do 2 pokojów...[/QUOTE] OMG to tak jakbym o swoim czytała Ostatnie zakpuy dla siebie zrobił chyba w lipcu.....Nigdy nie ma nastroju na zakupy nawet jak MA na to kase!!!!! Własnie! Ale telefon-musi byc super...Komp,kolumienki,g łośniczki do kina domowego,tv.....Nie wspomne nawet ile kosztowały kabelki do podłączenia kina Bo bez nich dźwięk nie byłby taki ......OMG Cytat:
![]()
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na zakupach i myślałam, że mnie będą wynosić ze sklepu.
Moja kośćogonowa/pośladek/noga odmówiły całkowicie posłuszeństwa, ból taki, że zesr.... się można. Ja już nie wiem co mam z tym zrobić Lachryma, jakbym ja się Twojej doktor trafiła, to by mnie kazała na głodówce jechać do końca ciąży Kocyk mam upatrzony z mikrofibry jeden, drugi chcę jakiś lżejszy kupić, no jeszcze pewnie będzie taki wydziergany przez nas podszyty białym polarkiem (znalazłam wielki motek wełny błękitnej i kocyk polarowy biały na strychu )Eveewe, obyśmy się nie musiały wspierać w tej słodkiej sprawie Irmith, ja jestem jeszcze głęboko w lesie z imionami, tzn. ja chcę Antosia (dziewczynka miałabyć Pola) ale Tż ciągle mi mówi, że on jeszcze nie zdecydował Enlevee, raz machnęłam ręką i wylałam pełną wielką szklankę soku na komórkę leżącą obok, a mleko - nachyliłam się, żeby nalać szczeniakom mleko do mieseczek i mi wyjechała centralnie w michę z kieszeni bluzki koszulowej Paznokcie - teraz jakby ciut wolniej mi rosły ![]() Malaczarnakejt - wyglądasz super w tej sukience! Oliath, ja już nie komentuję Twoich zdolności, bo normalnie osiądziesz na laurach jak tak Cię będziemy wszystkie chwalić i talent nam się rozleniwi ![]() ------ zjadłam obiadek: kasza gryczana, gotowany kalafior, surówka z jabłka i marchewki i kotleciki z cyca kurzego
|
|
|
|
#911 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziecko pewnie też będę rodzić w pośpiechu bo mała nie da mamie pognić w szpitalu ![]() Cytat:
Cytat:
źle mi się kojarzyCytat:
kiedyś.. ![]() Cytat:
za wizytę ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719791]No ja mam akurat tam najbliżej, gdzie indziej już muszę jechać autobusem, a po podwyżkach cen biletów KZK GOP to mi się nie opłaca, ale na glukozę pojadę, bo 2 godzin tam nie wysiedzę... No ale proszę - wpisy dziewczyn potwierdzają moje pilne obserwacje Nawet jest taki dżołk: Co mówi kobieta po wyjściu z łazienki? "Ładnie wyglądam"? A co mówi facet po wyjściu z łazienki? - "Na razie tam nie wchodź". [/QUOTE]![]() Cytat:
jakbym z tym liczyła to też by wyszło że tyle rodziłam ja liczyłam swój czas od pierwszego poważnego skurczu.Cytat:
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal walczę z wózkami. Chciałabym kupić w drugiej połowie czerwca, ale mam problem bo nie wiem co wybrać. Oglądam też używane, ale nie za bardzo są, albo drogie albo w złym stanie.
Jakie wózki kupiłyście/kupicie? Czy któraś ma już swój 100% typ - ewentualnie 2-3 typy? Plisss podajcie Już nie bedę wiecej o tym pisać, jak zdecyduje się wreszcie.A może wiecie coś o jakiejś premierze wózkowej tegorocznej?
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-12 o 13:29 |
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurku kciuki za wizytę
Ciekawe ile się Marcelkowi urosło ![]() U mnie cholerka zaczęło sypać znowu. Podobno w moim regionie od dzisiaj w nocy do czwartku ma spaść nawet do 45 cm śniegu |
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
No... a ja zrobiłam dużo rzeczy jak na siebie
![]() Otóż zapisałam się na jutro do ginekologa, aby mi wypisał skierowania na badania dla mojego gina prywatnie. Po co mam płacić jak on może to zrobić w dwie minuty, tak czy tak im firma płaci mój pakiet więc nie stracą ![]() Natomiast zapisałam się do pulmunologa na przyszły poniedziałek (tutaj podziękowania dla czerwonego balonika, który mnie kiedyś zapytał czemu nie chodzę do niego, a do alergologa). Otóż sprawdziłam i miał wcześniej termin więc idę i dopytam o moje duszności w ciąży związane z astmą. A na 6 kwietnia i tak jestem umówiona do alergologa, który mnie prowadzi, więc akurat. I to wszystko przez internet załatwiłam, wszystko w enel-medzie, więc się wybadam a kasa zostanie w kieszeni
|
|
|
|
#915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pola ale ja mam dużo do zrobienia w życiu jeszcze ![]() Kejt Ty się orientujesz kiedy zaczynają się rozłazić kości 'cipne'? mnie tak bolą kości w kroku że masakra, budzi mnie to w nocy jak się przewracam :/
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drewno musi dobrze oddychać, jeśli już farba to akrylowa i lakier też, a najlepiej jak tylko kolorek w postaci bejcy i lakier Odnowiłam 3 lata temu wszystkie okna w mojej chałupce, zdarłam kilka warstw olejnej, wyszlifowałam, zagruntowałam, p/kornikowy preparat a na to wszystko dałam lakierobejcę w kolorze powiedzmy toffi (no bo jak to ja muszę mieć swoją mieszankę a nie gotowca ze sklepu ).
|
|
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze smaki mi robisz
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
My jesteśmy zdecydowani na Navington Cadet
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2013-03-12 o 13:34 |
|
|
|
|
#922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie podoba mi się regulacja oparcia w spacerówce, moim zdaniem interesująco wyglądają te wózki Jedo. Niestety wybór pierwszego wózka to masakra, potem jest już łatwiej ![]() Cytat:
zazdraszczam
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry brzuszeczki
Wy takie ranne ptaszki a ja wstałam o 11.30 bo nie mogłam wczoraj usnąć (poszłam spać jakoś po 1) ![]() Samantha7 widać u Ciebie sprawdziła się stara prawda, że im bardziej człowiek się stara tym gorzej, a jak już odpuści to bach... surprise ![]() Ale z tymi wydatkami na leczenie to rzeczywiście nieciekawie macie ![]() Oliath tak, tak dawałaś podobny przepis, pamiętam ![]() A wózeczek jak nówka sztuka ![]() Piesio kochany Handluj... elaine-blath za wizytę![]() rasha90, stokrotka24, czarownica1, BelleFramboise za nowo rozpoczęte tc ![]() magdalennne za serdzuszkokooocur za 22tc i piękny brzusio![]() Ewusia709 może rzeczywiście skonsultuj się z gin, do tego jakieś przeziębienie Cię bierze zdróweczka za tydzień![]() Persephone_ wesoło miałaś w tym labku, nie ma co a zapiekanką smaka mi narobiłaś![]() lachryma ta gin ma coś z głową chyba ja tyję średnio kg na miesiąc czyli już 5 na plusie i moja gin powiedziała, że idealnie przybieram na wadze![]() dzoan Kacper Jak zawsze potrafiłam go przekabacić na mojej to w tej kwestii jest nieugięty![]() Kathe za wizytę i egzamin ![]() malaczarnakejt rzeczywiście ramiączka przydługie ale skrócenie ich to nie problem bardzo Ci w niej ładnieAle pędzicie, co nadrobię to kolejnych 5 stron
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No jak czujesz to przy przewracaniu to pewnie mamy to samo, ja się zastanawiam czy to nie za wcześnie
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz też skontrolować spojenie łonowe- ono się dzieli na 2 kości i w połowie możesz wyczuć przerwę. Do 1 cm jest to normalne. |
|
|
|
|
#927 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.adbor.pl/25,MARSEL Fajny jest..tylko Tż uwaza ze ciężki.Poza tym dziewczyny wczesniej pisały ze spacerówka wąska i czy malutka sie w niej zmiesci jak np.zimą poowijam ja kocem itp. ? A to moj drugi typ,mam zamiar wybrac sie zobaczyc go i pojezdzic: http://www.bebetto.pl/ Chodzi mi o model Bebetto MURANO Oczywiscie rozglądac sie bedziemy nadal ![]() Cytat:
Cytat:
elegancko rozegrane ![]() Cytat:
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja często się czuję tak, jakbym miała zakwasy w pachwinach, a biodra to wogóle masakra, pcham jakieś poduszki między kolana w nocy, budzi mnie ból, muszę się przekręcac i choć chwilę leżeć na płasko, żeby przeszło, a ten ból "rwa kulszowa" to już wogóle mnie doprowadza do wycia i lania łez. |
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki dzięki, że jakiś odzew jest
Kolejne mamusie pisać proszę Będę spisywała co która napisze i obczaję sobie wszystko. |
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn nie nie- mam po prostu prywatną opiekę medyczną w pakiecie z pracy, ale tam nie uczęszczam do gina.. Chodzę prywatnie do swojego, ale z racji tego, ,że badań w ciąży też jest trochę to tam chodzę i proszę po prostu o skierowania na badania i zawsze np mówię, że mojego gina akurat nie ma, a nie chcę płacić no i wypisują. Dla nich to żaden w sumie problem. Ale przepisałam się na dzisiaj na 16:20, bo idę do kobiety u której byłam w 5tc i która wydała mi się bardzo miła, więc też problemów nie powinna robić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

ja żem amatorka jest 

za tydzień

Już nie bedę wiecej o tym pisać, jak zdecyduje się wreszcie.
Ciekawe ile się Marcelkowi urosło
nie podoba mi się regulacja oparcia w spacerówce, moim zdaniem interesująco wyglądają te wózki Jedo. Niestety wybór pierwszego wózka to masakra, potem jest już łatwiej