Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 13:09   #901
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
myślicie, że takie spodnie będą mocno poszerzać w biodrach ze względu na fason i te kieszenie?
http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...063644117.html
myślę nad takimi na wiosnę, ale sama nie wiem
myślę, że nie. Bardzo fajne
Ja niestety jestem niewymiarowa, więc spodni na all nie będę kupować

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:10   #902
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Niekoniecznie, mogla bez boli lezec 2,5 doby, bo jej np. wody odeszly a akcji nie bylo

.
ja żem amatorka jest
Stary 2013-03-12, 13:11   #903
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
myślicie, że takie spodnie będą mocno poszerzać w biodrach ze względu na fason i te kieszenie?
Mnie by zrobiły szafę 3-drzwiową, ale Ty jesteś szczupła i zgrabna, więc będą wyglądać ładnie.

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Własnie kurier dostarczył nowy telefon mego Tż-a.Nie wiem jaki ale podobno bajerancki więc wiem ze mam go dziś z głowy.I przez nastepne dni tez,bedzie sie nim bawił,rozpracowywał itp.
Faceci sa jak dzieci
Mój to samo.
Ma jedne (!!!!) dżinsy obecnie, ostatnią koszulę kupił rok temu, nie da się wyciągnąć na żadne zakupy ani jak mu chcę coś po drodze kupić - NIE, ON DZISIAJ NIE MA NASTROJU. Ale telefon ma najnowszy, na komputerze chodzą wszystkie gry, aparat i obiektywy kosztowały nas już chyba tyle, co meble do 2 pokojów...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:11   #904
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm.. bardziej obstawiałabym jeżeli chodzi o materiał bo taki śliski się wydaje. Ja spodni bez kieszeni z tyłu nawet nie kupuję, więc to wszystko zależy jak się będą układać Ale wydaje mi się, że nie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja wizytuje....

No ide po ziemniaki bo robie kapuśniaczek...
To trzymamy kciuki i relacji oczekujemy!!!! A i dałabyś trochę kapuśniaczku jak już zrobisz

Cytat:
Własnie kurier dostarczył nowy telefon mego Tż-a.Nie wiem jaki ale podobno bajerancki więc wiem ze mam go dziś z głowy.I przez nastepne dni tez,bedzie sie nim bawił,rozpracowywał itp.
Faceci sa jak dzieci

Dla mojego telefon jest ważniejszy niż moja osoba
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:17   #905
Oliath
Zakorzenienie

DZIĘKUJĘ WAM KOCHANE
za te slowa przemile!!!
Nie uczylam sie nigdzie, sama dzialam
Pasja wziela sie z biedy powaznie, po prostu pomyslalam kiedys, ze wszystko brzydkie lub nieciekawe musi sie dac JAKOS zmienic niewielkim kosztem. Drewna nie ruszam jedynie, tylko odnawiam, bo drewno samo w sobie najpiekniejsze
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:18   #906
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj dostaliśmy późnych wieczorem smsa od znajomego o treści (jego żona miała termin porodu na 05.03): "my już po, synek waży 4150 gr, było ciężko, rodziła 3 dni, jeśli Ola też tak będzie miała to już jej współczuję".
Ola to ja
zastanawiam się o co chodzi i jak oni liczyli te 3 dni, przecież to niemożliwe to ich drugie dziecko, pierwszą mają dziewczynkę, teraz synek. dziś będziemy do nich dzwonić i wypytam co tam się działo
Moja bratowa rodziła 36 godzin. Licząc od pierwszego bólu do wyjścia dziecka. To było 19 lat temu, rozwarcie robiło się powoli, ona jeczala, a nie chcieli zrobić jej cc. Po wyglądała jak wampir na głodzie.

Znam dziewczynę u której bóle się w sobotę i praktycznie nie spała do poniedziałku, o 22 odeszły jej wody, a dziecko było we wtorek o 8:30 W sumie 3 dni. Jej tż miał całe nadgarstki sine, tak go maltretowała.

Ale w większości porody trwają krócej, więc spokojnie dziewczyny.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:19   #907
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hmm.. bardziej obstawiałabym jeżeli chodzi o materiał bo taki śliski się wydaje. Ja spodni bez kieszeni z tyłu nawet nie kupuję, więc to wszystko zależy jak się będą układać Ale wydaje mi się, że nie
no właśnie też mam wrażenie, że materiał jest jakiś taki świecąco- błyszczący
Stary 2013-03-12, 13:20   #908
idzia111
Zakorzenienie

Oliath piękne cuda
Stary 2013-03-12, 13:21   #909
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39721203]

Mój to samo.
Ma jedne (!!!!) dżinsy obecnie, ostatnią koszulę kupił rok temu, nie da się wyciągnąć na żadne zakupy ani jak mu chcę coś po drodze kupić - NIE, ON DZISIAJ NIE MA NASTROJU. Ale telefon ma najnowszy, na komputerze chodzą wszystkie gry, aparat i obiektywy kosztowały nas już chyba tyle, co meble do 2 pokojów...[/QUOTE]
OMG to tak jakbym o swoim czytała
Ostatnie zakpuy dla siebie zrobił chyba w lipcu.....Nigdy nie ma nastroju na zakupy nawet jak MA na to kase!!!!! Własnie! Ale telefon-musi byc super...Komp,kolumienki,g łośniczki do kina domowego,tv.....Nie wspomne nawet ile kosztowały kabelki do podłączenia kina Bo bez nich dźwięk nie byłby taki ......OMG : hahaha:
Cytat:
DZIĘKUJĘ WAM KOCHANE
za te slowa przemile!!!
Pasja wziela sie z biedy powaznie, po prostu pomyslalam kiedys, ze wszystko brzydkie lub nieciekawe musi sie dac JAKOS zmienic niewielkim kosztem. Drewna nie ruszam jedynie, tylko odnawiam, bo drewno samo w sobie najpiekniejsze

Stary 2013-03-12, 13:26   #910
czarownica1
Zakorzenienie

Byłam na zakupach i myślałam, że mnie będą wynosić ze sklepu.
Moja kośćogonowa/pośladek/noga odmówiły całkowicie posłuszeństwa, ból taki, że zesr.... się można. Ja już nie wiem co mam z tym zrobić

Lachryma, jakbym ja się Twojej doktor trafiła, to by mnie kazała na głodówce jechać do końca ciąży
Kocyk mam upatrzony z mikrofibry jeden, drugi chcę jakiś lżejszy kupić, no jeszcze pewnie będzie taki wydziergany przez nas podszyty białym polarkiem (znalazłam wielki motek wełny błękitnej i kocyk polarowy biały na strychu)

Eveewe, obyśmy się nie musiały wspierać w tej słodkiej sprawie

Irmith, ja jestem jeszcze głęboko w lesie z imionami, tzn. ja chcę Antosia (dziewczynka miałabyć Pola) ale Tż ciągle mi mówi, że on jeszcze nie zdecydował

Enlevee, raz machnęłam ręką i wylałam pełną wielką szklankę soku na komórkę leżącą obok, a mleko - nachyliłam się, żeby nalać szczeniakom mleko do mieseczek i mi wyjechała centralnie w michę z kieszeni bluzki koszulowej
Paznokcie - teraz jakby ciut wolniej mi rosły

Malaczarnakejt - wyglądasz super w tej sukience!

Oliath, ja już nie komentuję Twoich zdolności, bo normalnie osiądziesz na laurach jak tak Cię będziemy wszystkie chwalić i talent nam się rozleniwi
------

zjadłam obiadek: kasza gryczana, gotowany kalafior, surówka z jabłka i marchewki i kotleciki z cyca kurzego
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:26   #911
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja też jeszcze nie mam wybranego i jakoś nie spieszno mi, musi się obudzić we mnie chyba zew macierzyństwa, żeby wybrać imie i kupić coś dla dziecka
hehe ja nie mam czasu narazie na kupowanie czego kolwiek, sporo rzeczy po mojej małej się nada dziecko pewnie też będę rodzić w pośpiechu bo mała nie da mamie pognić w szpitalu

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Pomożecie mi?

Czy któraś orientuje się z wózkami Babyactive?

Bo tak widziałam w sklepie Babyactive Jest za 1200zł (opcja 2 w 1), a w innym sklepie Babyactive Jest 8 za 700zł (też 2 w 1). Czy to jest to samo? W sensie czy model Jet to to samo co Jet 8?

Jestem w szoku, bo na all ceny tez coś koło 1000-1200 a ty nagle 700.
Niestety nie znam ich :/

Cytat:
Tez jestem zawiedziona :nie wiem:.
Nelly przeslicznie, a zarejestruja Wam Nelly czy NELA jak w polskim kalendarzu?
Zawsze mozecie mowic Nel, Nelly jak u mnie - nie ma Lilo ani Lila w kalendarzu, to bedzie oficjalnie Lilianna

Gabriela, Gabriel i Mikolaj - wszystkie super czemu Gabriel nie pasi?
Znałam pewnego Gabrysia źle mi się kojarzy

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
za tydzień

Spokojnie my też jeszcze nie mamy imienia i potrwa dłuuugo nim się zdecydujemy.. Na razie w myślach mamy Kacpra, w sumie to jedyne imię, na które mąż nie stękał..aczkolwiek sporo osób odradza.. w tym mój brat, który zna kilku Kacprów i twierdzi, że wszyscy to debile
A imię Gabrysia bardzo ładne, moja młodsza siostra takie ma i bardzo fajnie się go używa.. przeważnie Gabi, co jej bardzo odpowiada..a Gabrysia, Gabryśka zamiennie..

Też nie przemyśleli, żeby robić poczekalnię jedną dla chorych i zdrowych.. sama bałabym się tam siedzieć, zwłaszcza w takim okresie, gdzie tyle zachorowań.. Dobrze, że nie zwariowałaś tam i trzymam kciuki, żeby żaden zarazek się do Ciebie nie przykleił
Dla mnie Gabrysia to cudne imię pewnie jeszcze zrobimy podejście kiedyś..

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Oliath gratuluje córeczki ) moj tez juz polozenie główkowe, ale gin powiedział ze jeszcze 50razy moze sie obrócic
no i moja relacja z 3D z soboty:
dzidzi zdrowa!!! wszystk ook, zadnych niepokojacych zmian tak sie ciesze
mam duze lozysko i gin powiedział, ze moge miec mdlosci, ale nie mam no i zeby za duzo nie przytyla w ciazy bo najgorsze dla kobiety jest duzo tycie w ciazy i pozniej z tym zwiazane problemy ;/
przerpaszam, ze nie odzywałam się, ale w pon mialam egzamin i zdałam
no i juz zaczelam zakupy ciuszkowe dla mojego synka chyba juz mu kupilam na all z 7 par spodni a jesli przeskoczy 56 rozmair to chyba sie zalamie bo sa takie slodkie :P
no i chcialabym juz kupic lozeczko, pieluchy tetrowe itp

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

ja przytylam 6 kg do 23 tc ;/ ale z moja waga poczatkowa to nie powinno tak byc ;/
za wizytę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719791]No ja mam akurat tam najbliżej, gdzie indziej już muszę jechać autobusem, a po podwyżkach cen biletów KZK GOP to mi się nie opłaca, ale na glukozę pojadę, bo 2 godzin tam nie wysiedzę...

No ale proszę - wpisy dziewczyn potwierdzają moje pilne obserwacje

Nawet jest taki dżołk:

Co mówi kobieta po wyjściu z łazienki? "Ładnie wyglądam"? A co mówi facet po wyjściu z łazienki? - "Na razie tam nie wchodź".
[/QUOTE]

Cytat:
wczoraj dostaliśmy późnych wieczorem smsa od znajomego o treści (jego żona miała termin porodu na 05.03): "my już po, synek waży 4150 gr, było ciężko, rodziła 3 dni, jeśli Ola też tak będzie miała to już jej współczuję".
Ola to ja
zastanawiam się o co chodzi i jak oni liczyli te 3 dni, przecież to niemożliwe to ich drugie dziecko, pierwszą mają dziewczynkę, teraz synek. dziś będziemy do nich dzwonić i wypytam co tam się działo
hmm może liczyli od odejścia czopa śluzowego? jakbym z tym liczyła to też by wyszło że tyle rodziłam ja liczyłam swój czas od pierwszego poważnego skurczu.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
OK, sukienka dotarła, ale jako, że nie mam dużego lustra, to musiałam przejżeć się w aparacie :P ustawiłam samowyzwalacz i jest krzywo, ale wrzucę Wam. Ogólnie wydaje się fajna, chociaż jakbym miała jakieś 10 cm więcej, to paski fajniej by się układały. Ramiączka za długie i to łączenie kółkiem na plecach mi się nie podoba, jak mąż wróci do domu, to poproszę, żeby złapał te ramiączka, może uda mi się je przeszyć na prosto Ale ogólnie mi się podoba. I sorki za czarny stanik, ale nie chciało mi się przebierać :P
Fajna a jaki brzusio już ładny

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:28   #912
idzia111
Zakorzenienie

Ja nadal walczę z wózkami. Chciałabym kupić w drugiej połowie czerwca, ale mam problem bo nie wiem co wybrać. Oglądam też używane, ale nie za bardzo są, albo drogie albo w złym stanie.

Jakie wózki kupiłyście/kupicie?
Czy któraś ma już swój 100% typ - ewentualnie 2-3 typy?

Plisss podajcie Już nie bedę wiecej o tym pisać, jak zdecyduje się wreszcie.

A może wiecie coś o jakiejś premierze wózkowej tegorocznej?

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-12 o 13:29
Stary 2013-03-12, 13:29   #913
Anulka_p
Zakorzenienie

Kocurku kciuki za wizytę Ciekawe ile się Marcelkowi urosło

U mnie cholerka zaczęło sypać znowu. Podobno w moim regionie od dzisiaj w nocy do czwartku ma spaść nawet do 45 cm śniegu
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:29   #914
enlevee
Zakorzenienie

No... a ja zrobiłam dużo rzeczy jak na siebie

Otóż zapisałam się na jutro do ginekologa, aby mi wypisał skierowania na badania dla mojego gina prywatnie. Po co mam płacić jak on może to zrobić w dwie minuty, tak czy tak im firma płaci mój pakiet więc nie stracą
Natomiast zapisałam się do pulmunologa na przyszły poniedziałek (tutaj podziękowania dla czerwonego balonika, który mnie kiedyś zapytał czemu nie chodzę do niego, a do alergologa). Otóż sprawdziłam i miał wcześniej termin więc idę i dopytam o moje duszności w ciąży związane z astmą. A na 6 kwietnia i tak jestem umówiona do alergologa, który mnie prowadzi, więc akurat.

I to wszystko przez internet załatwiłam, wszystko w enel-medzie, więc się wybadam a kasa zostanie w kieszeni no i trochę się poruszam, bo trzeba tam dojechać hahaha

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-12, 13:29   #915
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Moja kośćogonowa/pośladek/noga odmówiły całkowicie posłuszeństwa, ból taki, że zesr.... się można. Ja już nie wiem co mam z tym zrobić

Lachryma, jakbym ja się Twojej doktor trafiła, to by mnie kazała na głodówce jechać do końca ciąży
Kocyk mam upatrzony z mikrofibry jeden, drugi chcę jakiś lżejszy kupić, no jeszcze pewnie będzie taki wydziergany przez nas podszyty białym polarkiem (znalazłam wielki motek wełny błękitnej i kocyk polarowy biały na strychu)

Eveewe, obyśmy się nie musiały wspierać w tej słodkiej sprawie

Irmith, ja jestem jeszcze głęboko w lesie z imionami, tzn. ja chcę Antosia (dziewczynka miałabyć Pola) ale Tż ciągle mi mówi, że on jeszcze nie zdecydował

Enlevee, raz machnęłam ręką i wylałam pełną wielką szklankę soku na komórkę leżącą obok, a mleko - nachyliłam się, żeby nalać szczeniakom mleko do mieseczek i mi wyjechała centralnie w michę z kieszeni bluzki koszulowej
Paznokcie - teraz jakby ciut wolniej mi rosły

Malaczarnakejt - wyglądasz super w tej sukience!

Oliath, ja już nie komentuję Twoich zdolności, bo normalnie osiądziesz na laurach jak tak Cię będziemy wszystkie chwalić i talent nam się rozleniwi
------

zjadłam obiadek: kasza gryczana, gotowany kalafior, surówka z jabłka i marchewki i kotleciki z cyca kurzego

Pola to mój typ na kolejną córę po Gabrysi ale ja mam dużo do zrobienia w życiu jeszcze a tu taki siusior wyskoczył i zaburzył plan działania

Kejt Ty się orientujesz kiedy zaczynają się rozłazić kości 'cipne'? mnie tak bolą kości w kroku że masakra, budzi mnie to w nocy jak się przewracam :/

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2013-03-12, 13:30   #916
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
DZIĘKUJĘ WAM KOCHANE
za te slowa przemile!!!
drewno pomalowane farbą olejną to dla mnie bandziorstwo!
drewno musi dobrze oddychać, jeśli już farba to akrylowa i lakier też, a najlepiej jak tylko kolorek w postaci bejcy i lakier

Odnowiłam 3 lata temu wszystkie okna w mojej chałupce, zdarłam kilka warstw olejnej, wyszlifowałam, zagruntowałam, p/kornikowy preparat a na to wszystko dałam lakierobejcę w kolorze powiedzmy toffi (no bo jak to ja muszę mieć swoją mieszankę a nie gotowca ze sklepu).
Stary 2013-03-12, 13:30   #917
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Biedulko

Kurcze smaki mi robisz
Stary 2013-03-12, 13:30   #918
malaczarnakejt
Zakorzenienie

My jesteśmy zdecydowani na Navington Cadet

Filipiśko

Stary 2013-03-12, 13:31   #919
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nadal walczę z wózkami. Chciałabym kupić w drugiej połowie czerwca, ale mam problem bo nie wiem co wybrać. Oglądam też używane, ale nie za bardzo są, albo drogie albo w złym stanie.

Jakie wózki kupiłyście?

Na razie wygrywa u mnie Jedo Bartatina
Stary 2013-03-12, 13:32   #920
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:

Jedo FYN, kolor jeszcze do uzgodnienia z Tż, bo on chce taki do którego ja się muszę przekonać. Typ prawie na 100%, kupno gdzieś w maju pewnie, albo może wcześniej, jak przyduszę Tż.
Stary 2013-03-12, 13:33   #921
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Kejt Ty się orientujesz kiedy zaczynają się rozłazić kości 'cipne'? mnie tak bolą kości w kroku że masakra, budzi mnie to w nocy jak się przewracam :/
Nie wiem czy wiem na 100% o co ci chodzi, ale jeśli wiem, to mam to samo od kilku dni. Szczególnie kiedy przewracam się w łóżku na drugi bok.

Edytowane przez Anulka_p
Czas edycji: 2013-03-12 o 13:34
Stary 2013-03-12, 13:33   #922
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

hmm ja na wózek podstawowy mam xlandera xa i sobie chwalę ale nie podoba mi się regulacja oparcia w spacerówce, moim zdaniem interesująco wyglądają te wózki Jedo. Niestety wybór pierwszego wózka to masakra, potem jest już łatwiej

Cytat:

Otóż zapisałam się na jutro do ginekologa, aby mi wypisał skierowania na badania dla mojego gina prywatnie. Po co mam płacić jak on może to zrobić w dwie minuty, tak czy tak im firma płaci mój pakiet więc nie stracą
Natomiast zapisałam się do pulmunologa na przyszły poniedziałek (tutaj podziękowania dla czerwonego balonika, który mnie kiedyś zapytał czemu nie chodzę do niego, a do alergologa). Otóż sprawdziłam i miał wcześniej termin więc idę i dopytam o moje duszności w ciąży związane z astmą. A na 6 kwietnia i tak jestem umówiona do alergologa, który mnie prowadzi, więc akurat.

I to wszystko przez internet załatwiłam, wszystko w enel-medzie, więc się wybadam a kasa zostanie w kieszeni no i trochę się poruszam, bo trzeba tam dojechać hahaha
Woow jeden gin wystawia Ci skierowanie na badania dla drugiego gina zazdraszczam

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2013-03-12, 13:34   #923
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Dzień dobry brzuszeczki
Wy takie ranne ptaszki a ja wstałam o 11.30 bo nie mogłam wczoraj usnąć (poszłam spać jakoś po 1)

Samantha7 widać u Ciebie sprawdziła się stara prawda, że im bardziej człowiek się stara tym gorzej, a jak już odpuści to bach... surprise
Ale z tymi wydatkami na leczenie to rzeczywiście nieciekawie macie

Oliath tak, tak dawałaś podobny przepis, pamiętam ale u nas się je jeszcze panieruje, pyyychaaa
A wózeczek jak nówka sztuka
Piesio kochany takie spojrzenie rozczulające ma Handluj...

elaine-blath za wizytę

rasha90, stokrotka24, czarownica1, BelleFramboise za nowo rozpoczęte tc

magdalennne za serdzuszko

kooocur za 22tc i piękny brzusio

Ewusia709 może rzeczywiście skonsultuj się z gin, do tego jakieś przeziębienie Cię bierze zdróweczka i za tydzień

Persephone_ wesoło miałaś w tym labku, nie ma co a zapiekanką smaka mi narobiłaś zamówiłaś te spodnie na all?

lachryma ta gin ma coś z głową chyba ja tyję średnio kg na miesiąc czyli już 5 na plusie i moja gin powiedziała, że idealnie przybieram na wadze

dzoan Kacper ja bym tak chciała ale mężydło protestuje Jak zawsze potrafiłam go przekabacić na mojej to w tej kwestii jest nieugięty

Kathe za wizytę i egzamin

malaczarnakejt rzeczywiście ramiączka przydługie ale skrócenie ich to nie problem bardzo Ci w niej ładnie

Ale pędzicie, co nadrobię to kolejnych 5 stron

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:34   #924
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Biedulko

Kurcze smaki mi robisz
dobre dobre, kaszka zdrowa bardzo, może w dooope tak nie pójdzie
Stary 2013-03-12, 13:35   #925
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wiem na 100% o co ci chodzi, ale jeśli wiem, to mam to samo od kilku dni. Szczególnie kiedy przewracam się w łóżku na drugi bok.[/QUOTE]

No jak czujesz to przy przewracaniu to pewnie mamy to samo, ja się zastanawiam czy to nie za wcześnie

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2013-03-12, 13:35   #926
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Generalnie relaksyna, która rozluźnia stawy zaczyna działać pod koniec ciąży. Teraz mogą Cię tak boleć, bo rośniesz, kręgosłup się wygina, może jakiś ucisk na nerw.
Możesz też skontrolować spojenie łonowe- ono się dzieli na 2 kości i w połowie możesz wyczuć przerwę. Do 1 cm jest to normalne.

Filipiśko

Stary 2013-03-12, 13:36   #927
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ogladałam na żywo taki :

http://www.adbor.pl/25,MARSEL
Fajny jest..tylko Tż uwaza ze ciężki.Poza tym dziewczyny wczesniej pisały ze spacerówka wąska i czy malutka sie w niej zmiesci jak np.zimą poowijam ja kocem itp. ?

A to moj drugi typ,mam zamiar wybrac sie zobaczyc go i pojezdzic:

http://www.bebetto.pl/
Chodzi mi o model Bebetto MURANO

Oczywiscie rozglądac sie bedziemy nadal
Cytat:
Kocurku kciuki za wizytę Ciekawe ile się Marcelkowi urosło

U mnie cholerka zaczęło sypać znowu. Podobno w moim regionie od dzisiaj w nocy do czwartku ma spaść nawet do 45 cm śniegu
Nieee
Cytat:

elegancko rozegrane
Cytat:
drewno pomalowane farbą olejną to dla mnie bandziorstwo!
drewno musi dobrze oddychać, jeśli już farba to akrylowa i lakier też, a najlepiej jak tylko kolorek w postaci bejcy i lakier

Odnowiłam 3 lata temu wszystkie okna w mojej chałupce, zdarłam kilka warstw olejnej, wyszlifowałam, zagruntowałam, p/kornikowy preparat a na to wszystko dałam lakierobejcę w kolorze powiedzmy toffi (no bo jak to ja muszę mieć swoją mieszankę a nie gotowca ze sklepu).
Uwielbiam drewno w domu Nadaje taką przytulnosc i jest piekne
Stary 2013-03-12, 13:36   #928
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy wiem na 100% o co ci chodzi, ale jeśli wiem, to mam to samo od kilku dni. Szczególnie kiedy przewracam się w łóżku na drugi bok.
podobno luzujemy się tu i ówdzie prawie od początku.
ja często się czuję tak, jakbym miała zakwasy w pachwinach, a biodra to wogóle masakra, pcham jakieś poduszki między kolana w nocy, budzi mnie ból, muszę się przekręcac i choć chwilę leżeć na płasko, żeby przeszło, a ten ból "rwa kulszowa" to już wogóle mnie doprowadza do wycia i lania łez.
Stary 2013-03-12, 13:37   #929
idzia111
Zakorzenienie

dziewczynki dzięki, że jakiś odzew jest co do wózków.

Kolejne mamusie pisać proszę

Będę spisywała co która napisze i obczaję sobie wszystko.
Stary 2013-03-12, 13:38   #930
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
hmm ja na wózek podstawowy mam xlandera xa i sobie chwalę ale nie podoba mi się regulacja oparcia w spacerówce, moim zdaniem interesująco wyglądają te wózki Jedo. Niestety wybór pierwszego wózka to masakra, potem jest już łatwiej

Woow jeden gin wystawia Ci skierowanie na badania dla drugiego gina zazdraszczam

Tzn nie nie- mam po prostu prywatną opiekę medyczną w pakiecie z pracy, ale tam nie uczęszczam do gina.. Chodzę prywatnie do swojego, ale z racji tego, ,że badań w ciąży też jest trochę to tam chodzę i proszę po prostu o skierowania na badania i zawsze np mówię, że mojego gina akurat nie ma, a nie chcę płacić no i wypisują. Dla nich to żaden w sumie problem.

Ale przepisałam się na dzisiaj na 16:20, bo idę do kobiety u której byłam w 5tc i która wydała mi się bardzo miła, więc też problemów nie powinna robić

Tomuś
3470g, 54cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości