|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
#3002 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
bardzo wymownie prawda.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czyli na BM pojadę sobie sama i mam go gdzieś. a nad SR sie zastanawiam, 1 spotkanie dzisiaj.. a kolejne w czwartek, można ponoć odrobić z kolejną grupą..
|
|||
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzusio okrąglutki, a synuś słodziutki.
|
|
#3005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ada super kwiatuszki, brzuszek też
a synuś przystojniak ![]() Cytat:
![]() zjadłabym coś ... tak jak do tej pory mało jadłam to od wczoraj non stop coś pożeram :/ aż się mąż śmiał bo skarżył się w nd mojej mamie że mało jem to się ucieszył że się przejęłam ;P no ale bez przesady ... zrobił wczoraj sałatkę, miała być na dwa dni do obiadu, zjadłam do wieczora, potem zrobił jeszcze jedną żeby była na dziś, to zjadłam na pierwsze i drugie śniadanie ale z mężowym błogosławieństwem
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-03-12 o 14:24 |
|
|
|
|
#3006 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A też szczerze liczyłam, że taki ręczny mi wystarczy. Ale wiem, że czasami dziewczynom jakoś to idzie z tymi ręcznymi. Cytat:
![]() I jedyne co zapamiętał ze wszystkich zajęć to, że podczas porodu można zrobić kupę I tyle wyniósł z zajęć.------- Ja znowu mam katar i kaszel. Masakra jakaś. Wyprałam pierwszą turę ciuszków Ada |
||
|
|
|
#3007 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wczesniej kupowalam ale tylko przez kup teraz.. on tez musial 2 założyć bo z 1 kontem miał jakies nieporozumienie, wzieli go za inną osobe o tym samym nazwisku i allegro jakas sprawe mu chcialo zakladac a moj biedny tz nie mial pojecia o co chodzi i musial listownie wyjaśniać |
||
|
|
|
#3008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A synuś cudowny, pokazuje brzuszek jak mama 100 lat i wszystkiego dobrego
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-03-12 o 14:25 |
|
|
|
|
#3009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi jakby tempo rośnięcia maleje, w brzuniu mam 95 cm i przez jakieś ostatnie 3 tyg. urosło mi tylko 3 cm, co do Wagi to niecałe 3 tyg. temu miałam 9,5 kg na plusie, teraz podejrzewam też coś w granicach 11, w czwartek zdam konkretniejszą relację bo mam wizytę ![]() z pranko, ja wykorzystałam 2 dni pięknej pogody z zeszłego tygodnia, bo lubię jak pranie mi schnie na balkonie a nie w domu, resztę będę kończyć w przyszłym tygodniu, a mam tego naprawdę sporo ![]() Możesz napisać co tam dokadnie pakowałaś do tej torby? bo muszę zrobić próbę i nie wiem czy czegoś nie pominęłam...
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3011 |
|
Wtajemniczenie
|
ada-
świetne te żonkile od babci Twój brzuszek bardzo zgrabny, a synek śliczny
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Zaraz nadrobię, ale muszę Wam coś napisać bo jestem bardzo zszokowana i cała w emocjach. Właśnie wróciłam od kosmetyczki i tam obok jest fryzjerka do której chodzę, która była w ciąży podobnie jak ja i miała rodzić na koniec czerwca. No i jak byłam u niej jakiś czas temu to mówiła, że jej się lekko odkleja łożysko i krwawiła i idzie od nast. dnia leżeć, bo dostała leki. No i dziś się dowiedziałam,że ponad tydzień temu znów mocno krwawiła i miała skurcze, więc pojechali do Raszei. Tam jej dali coś na powstrzymanie i tyle...Leżała tam tydzień i nic poza tym jej nie robili, w końcu po tygodniu przewieźli ją na Polną. I tam się okazało, że ona nie ma prawie w ogóle wód płodowych, że jej już pękł pęcherz, a ona ma zakażenie organizmu sięgające 90%!!!!! Urodziła dziś, córeczkę, która waży 600gr. - na razie nie wiadomo czy przeżyje, ale na szczęście fryzjerka dochodzi do siebie, zbijają jej zakażenie. Ale cała sprawa to masakra. Jaak mogli tego nie zauważyć w I szpitalu i doprowadzić do takiego stanu.Przy okazji wyszło, że inna znajoma urodziła na Polnej zdrowe dziecko, ale jak jej położyli dziecko na piersi chwilę po porodzie to kobieta zmarła. Dla mnie to są szokujące informacje, bo kurna co z tą całą opieką medyczną?!!!
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dobre, to trzeba jeść niech ci na zdrowie wyjdzie zdrowiej
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coraz więcej takich przypadków się słyszy. Ta cała służba zdrowia woła o pomstę do nieba. Tylko strajkować potrafią, bo za mało kasy zarabiają
|
|
#3015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem wychodzą takie rzeczy - mam nadzieje że maleństwo przeżyje taka maleńka kruszynka..
|
|
#3017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla babci za talent- żonkile i grzybki świetneTwój Synuś jest przeeeeesłodki a brzuszek i figurkę masz rewelacyjną SEXIIII MAMA ![]() Cytat:
za wizytę dobrze, że upomniałaś się o tą glukozę dziwne że sam nie kazał Ci jej zrobić ![]() Cytat:
![]() a czemu ta druga zmarła po porodzie ? jejjj... masakra jakaś |
|||
|
|
|
#3018 |
|
Raczkowanie
|
Ada wszystkiego najlepszego! zdrowia i szczęśliwego porodu
Wczoraj była wizyta u gina, ale po powrocie ok. 20 już byłam nieźle zmęczona i nie miałam siły zdawać relację. Ogólnie wszystko ok, poza tym że dostałam z☠☠☠kę (no dobra, nie taką typową, lecz raczej uwagę) że mam ograniczać sól i uważać na kilogramy bo za dużo przytyłam. W sumie ok. 12 kg, jestem w 29 tc (28 tc i 3 dzień wczoraj). W ogóle najpierw bada mnie położna, dopiero potem jest właściwa wizyta u lekarza. No i położna mówi, że dobrze tyje, ale morfo mi spadła (hemoglobina, czerwone krwinki, hematokryt - ale nadal są w normie), a gin z kolei nie zwraca większej uwagi na wyniki badań (np. nie zwrócił w ogóle uwagi na kiepskie wyniki moczu (bakterie), położna też nie, gdybym nie była z tym u internisty, to pewnie nic by z tym nie było zrobione Następna wizyta 08 kwietnia o 18:00. Jenny ![]() Z synusiem wszystko ok, nadal pozostaje synkiem (a nie córeczką) waży prawie 1200 gr. Uśmiechał się do nas (takie miałam wrażenie z usg) i machał rączkami, aż mi łezki poleciały ze wzruszenia a nie lubię się rozklejać publicznie. Dziś ugotowałam rosół, taki prawdziwy. Część zamrożę (na po porodzie), część będzie na dziś i na jutro. Umówiłam się też do dentysty (jutro idę, zobaczymy co tam się dzieje) i do dermatologa na za tydzień - bo wyskoczyło mi jakieś znamię takie brązowe w miejscu gdzie nie dochodzi światło to chyba tylko ja mam takie szczęście... idę to skontrolować i będę chciała wyciąć.. Synek nadal bez imienny, a nam się żadne imię nie podoba... znaczy się mężowi się podoba Szymon, a mnie mniej. Mnie się podoba Maksymilian, ale za długie (mamy długie nazwisko) i mężowi się nie podoba. Dalej upodobań brak. Ostatecznie miał być Jan, ale już był Jan o takim samym nazwisku co nasze, ale zmarł w dzieciństwie (brat teścia) i niefajnie dawać małemu personalia zmarłego. Jesteśmy w kropce.
|
#3019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
OMG ![]() straszne ... współczuję |
|
|
|
|
#3020 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jak skompletuje całą wyprawkę, uszyję ten kocyk i dokończę pranie to zrobię jakieś zwierzaczki ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() jaka Ty jesteś szczuplutka ślicznie wyglądasz a synek i jego brzuszek uroczy
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mniej dalej uważam, że będąc ze znajomymi w komfortowych warunkach domowych należy zadbać też o ich komfort i po prostu na tą chwilkę podejść do innego pokoju. Dla mnie to nie kwestia oceny czy ktoś jest normalny czy nie, ani też nie kwestia tego czy Ktoś będzie się gapił na moje piersi, dla mnie to uszanowanie czyjegoś zdania. Cokolwiek robię ze znajomymi to ustalam to z nimi: idę do knajpy- wspólnie wybieramy, jadę na wycieczkę- wspólnie rozmawiamy które miejsca wybrać, a które nie. Dlatego uważam, że i w tej kwestii powinnam uszanować to, że niektórych to krępuje ( nie brzydzi, tylko krępuje) i po prostu na tą chwilkę wyjąść, bo jak sama piszesz to 20-30min. Nie mniej nikogo nie przekonuję do takiego postępowania, to moje zdanie i mam zamiar tak robić. Szczęśliwie też wszystkie moje znajome tak robiły, a ja co najwyżej dreptałam za nimi do pokoju dotrzymać towarzystwa. Zdaje sobie sprawę, że to kwestia dość emocjonalna i nie mam zamiaru w związku z tym krytykować czy potępiać osób o innym zdaniu. Przy okazji Jenny, jakbyś mogła zmienić mi na pierwszej stronie wiek, bo oszukuję już od kilku miesięcy 31 lat poproszę
|
|
#3022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. maxi cosi mura 2. x landera 3. tako alive z tym, że na razie na żywo widziałam tylko xlandera, i też sprzedawca mówił, że jest na niego gwarancja 2 lata a nie rok (tak jak wcześniej wspomniała Mysia) więc chyba to jest standardowy czas z tego co się orientuję. Muszę zobaczyć jeszcze te 2 pozostałe modele i zdecydować. Fotelik będziemy kupować maxi cosi cabrio fix.
|
|
#3023 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale sie zastanawiał czy z czasem sie one nie resetują?bo chyba też bede musiala zalożyć drugie kontoCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja zaraz lece do lekarza ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie wiedzą, obecnie robią sekcję zwłok....Ale i tak mnie ta sprawa mocno ruszyła, bo jakoś ciężko mi uwierzyć, że nie mieli jakiś sygnałów. Siniejące paznokcie, mówienie przyszłej mamy, że się czuje źle czy słabo....no ja teraz po prostu siedzę i mam tylko nadzieję, że jak pójdę za tydzień czy dwa to się okaże, że u tej fryzjerki jednak wszystko idzie w dobrym kierunki.
Póki co ciężko mi się otrząsnąć.
|
#3025 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przepiękny brzuchol i bardzo zdolna babcia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już mam za sobą, a dziś pojechaliśmy jeszcze do IKEI pokupowaliśmy jeszcze jakieś pierdoły i znów kupiłam materiał i będę szyła przybornik, ale to jak odpocznę i raczej po czwartkowej wizycie dopiero
|
|
#3026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w mojej opinii, a jak będzie, to czas pokaże ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- dołączam się do pytania? przecież chyba nie tak po prostu?
|
|
#3027 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ja oglądałam i znowu wiało nudą.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jest jeszcze Maksym. A co do Jana, to może faktycznie macie rację, skoro brat teścia zmarł w dzieciństwie, ale suma sumarą każdy kiedyś umrze. Może to właśnie być taki miły gest. Zależy jak do tego podejdziecie. ![]() Cytat:
Proszę o zmianę na 24, chociaż rocznikowo już nawet 25. Ale co tam, listopad daleeeeeeko.
|
||||
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Cześć Dopiero wróciliśmy do domu , 4h poza domem w tym prawie 2h w banku , ale widać już zielone światełko tylko trzeba jeszcze trochę poczekać
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-12 o 14:55 |
|
|
|
|
#3029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn. mam w domu ale taką starą, naprawdę starą wyjadaczkę ew. doszyje coś na nim od siebie, albo przyszyje jakieś tasiemki
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak masz rację, też wolałabym zapłacić 20 zł niż siedzieć z igłą bo bardzo nie lubię szyć ręcznie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

). Na pewno będę chciała go wziąć na temat związany ze wsparciem męża podczas porodu i z opieką nad noworodkiem, a etapy porodu, kiedy jechać do szpitala i takie tam to mu daruję
czyli na BM pojadę sobie sama i mam go gdzieś. a nad SR sie zastanawiam, 1 spotkanie dzisiaj.. a kolejne w czwartek, można ponoć odrobić z kolejną grupą..

* Dziękuje

a jem ciągle tak samo. Więc przybywa mnie teraz 1 kg na tydzień i mam nadzieję że to się w końcu zatrzyma 

07.07.2012
Coraz więcej takich przypadków się słyszy. Ta cała służba zdrowia woła o pomstę do nieba. Tylko strajkować potrafią, bo za mało kasy zarabiają
taka maleńka kruszynka..

a nie lubię się rozklejać publicznie.
od razu go wiozą na operację po porodzie.