Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 13:23   #901
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hahaha No niezle i nasi faceci tez maja cos wspolnego...Japonia
niech już ciepło będzie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Onaella, al ty rodzilas w UK, dobrze kojarze? U nas juz nie praktykuja porodow kleszczowych.. niby ten nasz kraj troche do dupy, ale jesli chodzi o porody to chyba maja lepsze podejscie, u nas pewnie bys jednak miala cc. Strasznie Ci wspolczuje tego co przeszlas..
o, jedna dziewczyna z grudniówek miała kleszczowy, dzieciaczek po porodzie miał paskudną bliznę na jednym policzku

Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
A mnie przy cc zaczęli ciąc prawie na żywca. Czułam jak mnie nacinają z prawej strony i rozrywaja palcami skórę...A w akcie desperacji podniosłam nogi do góry-taki odruch. A moja gin zdziwiona " o matko! ona jeszcze nogi podnosi" .Pi....a jedna
o ja cię współczuję

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Bo w Polsce rodzić po ludzku nie istnieje. Na Polskich porodówkach to jak w fabryce, byle szybciej i potem 90 pare procent nacięć krocza.
u mnie czekali do ostatniej chwili, chyba na ostatnim parciu dopiero nacięli, z tego co kojarzę chyba naprawdę im zależało, żeby nie nacinać

Cytat:

Powoli jeszcze mrozy mają wrócić
u nas dziś -4 :/

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze mój storczyk nie umrze śmiercią tragiczną

Nawijka
, tak jak mówisz, widzialam babki co przyszły z porodówki same o własnych siłach po sn. Ja dopiero wstałam o 12 h po, ledwo. Nikt mi nie pomogł w niczym no ale cóż. Jeszcze zwalała sie salowa co taka sala zajechana;] Bo we dwie z kompanką byłysmy po cc i o tej samej porze musiałysmy wstać. No a po 5 dniach od cc zaczęłam chodzić w miare normalnie co prawda zgięta jeszcze no ale juz było lepiej ;p
Dzidzią się zajmowałąm sama mimo mega bólu Ach te nasze kruszynki
ja pitolę, ja 3 dni po porodzie jeszcze mdlałam :/ nie wiem jak to możliwe

Cytat:
Zgadzam się z Tobą w 100%. Też bym wolała mieć bliznę na brzuchu ehh
Lekarz który mnie szył...zrobił to paskudnie. Moja ginka aż potem na wizycie pytała kto mnie szył!! Bo tak brzydko kur...a...szkoda gadac.
Przy pierwszym razie tez bolalo cholrnie i nic z tego nie wyszło Potem za drugim razem było trochę lepiej ale nie umiałam się rozluźnić i skupić bo tak się bałam
ale wiesz, mąż się przyzwyczai, a nikt inny chyba oglądać tego nie będzie

Cytat:
Dokładnie...też byłam nacinana i pewnie gdyby nie to to byłoby o wiele lepiej
ja byłam nacinana a w środku i tak pękłam
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Co do chusteczek - my poki co uzywalismy Pampers i Cleanic Dzidzius. Obie firmy polecam, mokre, fajne.
Chociaz nam malo tych chusteczek idzie, bo jak wielki kupsztal to wole uzyc zwyklej wody i platkow kosmetycznych

Ktos jeszcze tu jedzie na pieluchach new born?
Kubus ma w sumie ok 4kg i nie wiem wlasciwie kiedy przerzucic sie na 2... Caly czas wydaja mi sie taaaakie wielkie.
ajajajajaj...my już na 3 lecimy od 1,5tyg

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-03-12 o 13:25
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:29   #902
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Eeee tam...nie czytaj głupot na necie Lepiej zapytać Nas
hehe przecież pytam

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
dokładnie

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

A co do storczyków to piękne kwiaty... ja miałam dwa... Piękne fioletowe (piękne przez pierwsze dwa tygodnie).... Potem zaczęły opadać płatki no i zostały dwa badyle ehhh...nie wiem. Ciężko o nie dbać.
U mojej mamy storczyki co nie przyjadę to zawsze kwitną.
A moje kwitną z 2 tygodnie i zostaja badyle. Jeden przez rok mi nie kwitł.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:31   #903
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi odnośnie tej skazy,tak bardzo chciałam tego uniknąć u mojego dziecka, mam nadzieję jednak że lekarz tego nie potwierdzi ale jak czytam na necie to raczej na jedno wychodzi...

Szaja karmię pół na pół-czyli nie mogę w ogóle nic mlecznego jeść? A tamto mleko modyfikowane to na receptę?
I po co ta dio- cośtam?

Ewadylewska daj znać co Tobie lekarz powiedział.

Dzięki dziewczyny za życzenia:-*
Nie możesz, odstaw całkiem, a potem (gdy wszelkie objawy znikną) próbuj pomału: jeden plasterek sera, trochę mleka do kawy i tak dalej.
I tak, mm tylko receptowe w taki wypadku.

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a przy tej skazie to karmicie nadal piersią? Nie jecie w ogóle nabiału? A na szczepienia to normalnie chodzicie, czy są jakieś przeciwskazania?
Odstawilam nabiał, a przy skazie wskazane jest wręcz karmienie piersią. Szczepienia normalnie - potem któraś tam szczepionka jest na bazie białka kurzego, i trzeba patrzeć przy wprowadzaniu jaja do diety czy nie było głupiej reakcji.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:38   #904
laurka23
Zakorzenienie

Basiu dobrze że już w domku. Ja też nie umiałam się odnaleźć w domu na początku jak wróciliśmy z Michasiem ze szpitala. Ale przejdzie

Cytat:
debrah, dzieki za odp odnosnie masla. Totalny kulinarny laik ze mnie

Maly lezal sobie na przewijaku. Przebrany, ubrany, zapatrzony w karuzele. ppoprosilam tesciowa, zeby zerknela na niego, a ja poszlam do lazienki. wracam, a Kubus wciaz lezy na przewijaku, ALE przykryty kocykiem po sama szyje

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jeszcze mu bigosem popraw albo krokietami z grzybami i kapusta ja pierdziu, ale poglądy.... jak mi moja tesciowa mówi ze bedzie karmiła małego tym czy tamtym to jej zapędy ucinam w zarodku- ja bede karmiła tym co uwazam za stosowne

mnie tam pasuja ale tylko zielono-białe, zadowolona jestem jeszcze z Bambino
Zszokowała mnie kobieta. Na pewno nie zostawia Misia pod jej opieką. Jest wredna i w dupie ma nasze zdanie.
Co do dad to ja zielone też lubię. Lawendowe są bee.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Może śmierdzą te baki bo kupy od soboty nie było

Ponawiam pytanie czy jak czyścicie fridą jedną dziurkę od nosą to drugą zatykacie palcem czy nie :conf used:
Nie zatykam

Cytat:
Oj zadziwiają. Moja koleżankę tak załatwili w szpitalu rodziła w powiatowym w Starachowicach. Pojechała w dniu terminu do szpitala, bo nic sie nie działo. Leżała na patologii dwa dni, bo mieli wywoływać, nawet USG jej nie zrobili przez ten czas. Dziecko było owinięte pępowiną jak się okazało. No w sumie to nic strasznego dziecko dostało 10 punktów i było w bardzo dobrym stanie wg. nich.
Potem zaczęło się niewinnie, bo pediatra zauważyła, ze mały krzyżuje nóżki jak ma wyprostowane i dała skierowanie do neurologa żeby to sprawdzić (w większości przypadków wszystko jest ok). No i niestety diagnoza najprawdopodobniej porażenie mózgowe, wynikające z niedotlenienia okołoporodowego. Masa badań w tym badania rechabilitacyjne (dla matki najgorsze co moze byc), pobyty w szpitalu. Lekarze w Kielcach na Neurologii jej powiedzieli, że w Starachowicach mogli nawet się nie skapnąć, że dziecko jest niedotlenione ( tacy wyuczeni). Dziecko jest rehabilitowane niewiadomo czy kiedykolwiek bedzie chodzic, mając 5 miesiecy po rehabilitacji zaczoł podnosic główkę, ale danej do rączki zabawki niestety jeszcze nie utrzymywał. Dziesięć razy dziennie jest rehabilitowany, z czego ona robi sama 9 a jeden raz przychodzi rehabilitantka.
Dla mnie to jest paranoja jak można doprowadzic do takiej sytuacji, przecież dwa dni leżała na patologii, można było zrobic to USG
Straszne to co piszesz

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zdecydowanie moj namber łan!!!!!!
widze ze twoja tesciowka znacznie podniosla poprzeczke!!!! ciezko bedzie ja przebic

Wróciliśmy z Michasiem ze szczepienia. Był śpiący i głodny więc strasznie płakusiał Dostał tylko przeciw żółtaczce. Resztę mu odroczyła pediatra ze względu na zapalenie płuc. Za miesiąc mamy. Uff. Teraz moja myszka śpi. Strasznie mi go żal.

Co do seksu po cc mnie też bolało. Ja nie chciałam cc, może inaczej, wiedziałam że nie mam żadnych wskazań do cc więc uważałam że nie będę miała No ale blizna po prawie 8 tyg. nadal mi przeszkadza, zwłaszcza to że majtki mi ją uwierają, i spodni nie mogę normalnych nosić bo boli
Lecę pomóc robić obiad mamie.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:39   #905
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Dziewczyny jak któraś używa to ja mam ponad połowę Espumisanu to mogę oddać.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:39   #906
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ajajajajaj...my już na 3 lecimy od 1,5tyg
O! A ja tu z new bornami wylatuje

W sumie nie wiem. Kikut juz dawno odpadl, ale widac, ze pepek nie jest jeszcze zagojony (strupek jest jeszcze w srodku). Moge to zakrywac pampersem? Wydawalo mi sie, ze powinien byc doplyw powietrza...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-03-12 o 13:43
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:39   #907
BlackSanctum
Zakorzenienie

Może macie rację, dziewczyny, ale na razie jestem zła i nie wiem, naprawdę nie wiem, czy będę w stanie rodzić drugi raz sn. Naprawdę, wolałabym cesarkę... Ale zobaczymy za kilka lat - kto wie, może trafię z którąś z Was znów na poczekalnię w tym samym czasie...

Poród kleszczowy? Ło matko, co to w ogóle jest? Dobra, już przeczytałam, masakra...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-12 o 13:45
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:42   #908
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Black - mam pytanko. Bo Ty robiłaś sobie okłady z liści kapusty na piersi tak?? Jak to robiłaś ? Też mam zamiar takie coś spróbować na te moje piersi...

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Tak naprawdę wszystko ma swoje plusy i minusy
Ja robiłam tak, liście kapusty do worka i do lodówki. Potem na zasadzie masaż piersi pod gorącym prysznicem, przystawiałam Małą, te zimne liście kapusty tłukłam wałkiemtzn. mąz w domu to robił(ponoć nie wolno robić tego metalowym narzędziem, położna mówiła) i wkładałam do stanika, jak zrobiły się ciepłe to od razu wymieniałam na następne zimne liście. A ponieważ to było w spzitalu i w nocy , to jak mi się kapusta skończyła, to przed każdym karmieniem masowałam gorącą wodą piersi i na drugi dzien już było ok

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-03-12 o 14:16
Stary 2013-03-12, 13:59   #909
Lubcia
Zadomowienie

Hej mamuśki
Ja właśnie z maleństwem wróciliśmy z wizyty patronażowej od lekarza i niestety dostaliśmy skierowanie do szpitala ponieważ nasz Wojtuś przybrał tylko 30gram od wyjścia ze szpitala Musi przejść badania czy coś mu poważniejszego nie dolega. Proszę trzymajcie kciuki za nas aby wszystko było dobrze
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:00   #910
zoffka
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39721581] Odstawilam nabiał, a przy skazie wskazane jest wręcz karmienie piersią. Szczepienia normalnie - potem któraś tam szczepionka jest na bazie białka kurzego, i trzeba patrzeć przy wprowadzaniu jaja do diety czy nie było głupiej reakcji.[/QUOTE]

Dzięki wielkie za odp.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Ja właśnie z maleństwem wróciliśmy z wizyty patronażowej od lekarza i niestety dostaliśmy skierowanie do szpitala ponieważ nasz Wojtuś przybrał tylko 30gram od wyjścia ze szpitala Musi przejść badania czy coś mu poważniejszego nie dolega. Proszę trzymajcie kciuki za nas aby wszystko było dobrze
Ojjj. Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:02   #911
nafiyqa
Zakorzenienie

Lubcia, kciuki zacisniete!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:06   #912
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki
Bardzo mocno trzymam kciuki!!

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Aaaa nie pochwaliłam się, Michaś w miesiąc przybrał 1600 gram i ma już 60 cm Pielęgniarka aż 2 razy ważyła, niedowierzając Waży już 5200
Stary 2013-03-12, 14:08   #913
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Wróciliśmy z Michasiem ze szczepienia. Był śpiący i głodny więc strasznie płakusiał Dostał tylko przeciw żółtaczce. Resztę mu odroczyła pediatra ze względu na zapalenie płuc. Za miesiąc mamy. Uff. Teraz moja myszka śpi. Strasznie mi go żal.
Ojojoj, macie zapalenie pluc?

Cytat:
Hej,

No właśnie, Hania zaczęła mi się rzadziej wypróżniać, wasze dzieci też tak mają? Robi kupkę tak co 2-3 dni, normalną. Podobno zdarza się podczas karmienia piersią tzw. trawienie bezresztkowe, pokarm matki zostaje przetrawiony prawie w całości no i nie ma z czego tej kupy zrobić. A śmierdzące bąki robia właśnie dzieci, które się rzadko wypróżniają.

Można, ja tak robię, bo moja ma wrażliwą skórę, bardzo skłonną do odparzeń. Ale proporcji nie znam, tak robię "na oko"
moj tez tak robil, nawet rzadziej ale wtedy byl prawie na samym cycu a teraz po kryzysie dostaje wiecej mm i dzis od rana zrobil mi juz 2 qpki, dla mnie szok!

To napisz mi te proporcje "na oko" pliz

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:08   #914
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak któraś używa to ja mam ponad połowę Espumisanu to mogę oddać.
Ja używam ale to nie jest tak że od otwarcia można używać tylko przez 30dni? Potem trzeba wyrzucić?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:09   #915
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki

będzie dobrze, trzymam kciuki
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:11   #916
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki

biedulki, trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!!!
Cytat:
[/COLOR]Aaaa nie pochwaliłam się, Michaś w miesiąc przybrał 1600 gram i ma już 60 cm Pielęgniarka aż 2 razy ważyła, niedowierzając Waży już 5200
wow, nieźle!

Stary 2013-03-12, 14:12   #917
mala_19kw
Zakorzenienie

Lubcia- przykro mi że czeka was szpital. Trzymam kciuki za szybki powrót.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:18   #918
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
O! A ja tu z new bornami wylatuje

W sumie nie wiem. Kikut juz dawno odpadl, ale widac, ze pepek nie jest jeszcze zagojony (strupek jest jeszcze w srodku). Moge to zakrywac pampersem? Wydawalo mi sie, ze powinien byc doplyw powietrza...
Ja od początku zakrywałam.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Hej mamuśki
kciuki zaciśnięte

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ja używam ale to nie jest tak że od otwarcia można używać tylko przez 30dni? Potem trzeba wyrzucić?
tak, espumisan tylko 30 dni po otwarciu jest ważny !!!!!
Stary 2013-03-12, 14:26   #919
onaella
Zakorzenienie

a ja korzystając z tego, że me Dziecię śpi zrobiłam bułeczki czosnkowe i cebulowe ( dałam suszoną karmelizowaną cebulkę więc będzie jeszcze pyszniej )

jak ja uwielbiam odpoczywać w kuchni

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:28   #920
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Hej mamuśki
Kciuki zaciśnięte
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:29   #921
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Hej mamuśki
Lubcia, trzymam za Was kciuki, dobrze, że pediatra odpowiednio zareagował i skierował Was do szpitala. U mnie było tak, że na wizycie przy ważeniu w 14 dobie był nie tyle mały przyrost, ale duży spadek wagi, a wyuczona pani pediatra zaleciła raz dziennie, wieczorem dokarmiać dziecko 40 ml mm!!!
Dzięki Bogu dzień później trafiłam na niesamowitą panią z poradni laktacyjnej, jak zobaczyła mojego syna za głowę się złapała i powiedziała, że przy takich spadkach dziecko powinno być w szpitalu. Na szczęscie jesteśmy już na prostej od wagi najniższej 14.02- 3690g w dniu wczorajszym mielismy już 4700g obyło się bez szpitala, ale robiliśmy badania krwi i moczu i na szczęście wszystko powychodziło bez zastrzeżeń. Tak więc nie martw się za dużo na wyrost, będzie dobrze.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:30   #922
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
jak ja uwielbiam odpoczywać w kuchni
przybijam piątkę! ja też
Stary 2013-03-12, 14:36   #923
zoffka
Raczkowanie

Cytat:

moj tez tak robil, nawet rzadziej ale wtedy byl prawie na samym cycu a teraz po kryzysie dostaje wiecej mm i dzis od rana zrobil mi juz 2 qpki, dla mnie szok!

Wlewasz litr wody do garnka i zagotowujesz. W tym czasie rozpuszczasz trochę mąki ziemniaczanej (tak. ok. płaską łyżkę) w 1/3 szkl. zimnej wody. I wlewasz to do gotującej się wody. Wychodzi taki niezbyt gęsty, w sam raz do przemywania buźki czy pupy.
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:43   #924
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lubcia, kciuki za was

Basiu, zapomnialam, bardzo sie ciesze, ze juz w domku jestescie!

My dzisiaj dzien pt "nie wiem czego chce, ale chce tego bardzo" Wisienko, uwielbiam ten tekst w rezultacie najlepiej na raczkach u mamy i spimy juz tak godzine, a mi reka za chwile odpadnie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:44   #925
ewadylewska
Zadomowienie

Byłyśmy u lekarza, te zmiany skórne, co i Lenova opisywała to łojotokowe zapalenie skóry, skaza białkowa nie. Smarować mamy suche miejsca Emolium. i już
Stary 2013-03-12, 14:46   #926
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Ogłoszenie

Dziewczyny mam do oddania krople In Favit baby K+d3 w kropelkach z pompką dozująca. Jedno opakowanie mam nie ruszone, drugie otwarte ale zużyte dosłownie 4 krople. Jeśli ktoraś potrzebuje to chętnie oddam bo u nas sie zmarnują.

Jakby co to prosze info na priv, bo nie wiem czy dzisiaj zdąże coś poczytać. jesteśmy po szczepionce.. masakraaaaaaa

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:01   #927
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Byłyśmy u lekarza, te zmiany skórne, co i Lenova opisywała to łojotokowe zapalenie skóry, skaza białkowa nie. Smarować mamy suche miejsca Emolium. i już
i po strachu
Stary 2013-03-12, 15:13   #928
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Miesiąc temu wyszliśmy ze szpitala po przebytym zapaleniu płuc
Stary 2013-03-12, 15:22   #929
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Wlewasz litr wody do garnka i zagotowujesz. W tym czasie rozpuszczasz trochę mąki ziemniaczanej (tak. ok. płaską łyżkę) w 1/3 szkl. zimnej wody. I wlewasz to do gotującej się wody. Wychodzi taki niezbyt gęsty, w sam raz do przemywania buźki czy pupy.
Dziekuje!!!
A jak czesto moge przemywac? raz dziennie czy czesciej?
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

My dzisiaj dzien pt "nie wiem czego chce, ale chce tego bardzo" Wisienko, uwielbiam ten tekst w rezultacie najlepiej na raczkach u mamy i spimy juz tak godzine, a mi reka za chwile odpadnie
u nas podobnie
teraz zasnal mi na rekach ale odlozylam go bo juz nie moglam i o dziwo sie nie rozbudzil pewnie pośpi szalowe 5 minut ale co tam. dobre i tyle
jak go wzielam na rece izaczelam lulac to jak sie zaczal usmiechac w glos i tak patrzyl na mnie tymi swoimi slipkami caly szczeslwy jakby conajmniej 6 w lotka szczelil to az mi łzy popłyneły
Bosze, jak ja go kocham

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
[SIZE=4]

Jakby co to prosze info na priv, bo nie wiem czy dzisiaj zdąże coś poczytać. jesteśmy po szczepionce.. masakraaaaaaa

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Miesiąc temu wyszliśmy ze szpitala po przebytym zapaleniu płuc
a no wlaśnie bo tak napisalas jakbyscie teraz mieli... chyba musze poćwiczyc czytanie ze zrozumieniem

Stary 2013-03-12, 15:29   #930
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

a no wlaśnie bo tak napisalas jakbyscie teraz mieli... chyba musze poćwiczyc czytanie ze zrozumieniem
to ja źle napisałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości