Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 12:39   #811
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Luna Stasio miał wrodzone zapalenie płuc. Dostał 8 i 7 pkt Apgar
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:42   #812
Wika28
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
W najlepszych czasach mojej lakieromanii miałam grubo ponad 100 lakierów.
teraz nie wiem, dawno nie liczyłam, część poleciało na Allegro, ale też inne przybyły (np. wczoraj dostałam 4 lakiery Misa), ale około setki będzie.

A na blogu jest do wygrania 40 mini buteleczek lakierów Virtual Zapraszam wszystkie chętne
(nie trzeba mieć swojego bloga )
rzeczywiście, nieźle, no i podziwiam ja też kosmetykoholik, ale do lakierów jakoś nie mogłam się nigdy przekonać. Zawsze coś tam w domu robię: zmywam, piorę, sprzątam i później - najczęściej w pracy - zauważam jakieś niedoróbki, no i to mnie zniechęciło ostatecznie do malowania paznokci. Jedynie lakier bezbarwny mi służy no i paznokcie u nóg latem obowiązkowo maluję ale to wszystko pewnie kwestia trwałości lakierów, może gdybym w coś dobrego zainwestowała, byłoby inaczej

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Ja nie moge sie opanowac zeby tam nie wlazic. Ale teraz na szczescie jestem na odwyku do konca postu - nie kupuje perfum (chociaz mnie strasznie ręka świerzbi zeby kliknąc jakies perełki .. )
A z ulubionych hmmm,.. Ostatnio ukochałam oudy.. Bardzo lubie je i vanilie na zime - np Armani Prive rose d arabie, czy JdP Arabian Nights. Bardzo tez lubie kilka zapachow Micallef - vanilla, royal muska czy gaiac. Bardzo lubie takze TM Aliena - Benefitowa Carmella, szelakie odmiany, Chanelkową madmłazelle i rodzinke chance'ów, poza tym niektore Diory, Hermesy, Lutensy .. Z ulubionych to jeszcze Fendi Theorema i Benefitowa Carmella. Z bardziej ludziowych to , ysl cinema, paco rabanne lady million, tom ford black orchid, chloe, givenchy le secret, jimmy choo, gucci itd itp .. Ogolnie lista jest baaaaaardzo dluga.
No to mamy trochę wspólnego z tych bardziej ludziowych Alien to moja miłość absolutna od kilku lat, zaraz obok niego L`Eu D`Issey Issey Miyake zupełne przeciwieństwa a oba kocham niezmiennie Theorema odchodzi trochę w dal, ale Szanele jak najbardziej z tym że ja bardziej w kierunku allure, ale chance eu fraiche też mi serce podbiło w niszę boję się pójść, bo przepadnę zasmakowałam trochę L`Artistanów i uciekłam a ostatnich "muszmieciów" wizażowych nie znam

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hehe to ja mam jedne niezmienne od 5 lat Ralph Lauren Ralph i żaden inny mu niedorównuje
Podziwiam chociaż ja też mam 2 zapachy, których raczej nie zdradzę
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:46   #813
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39720498]Ja nudziaki na co dzień - na dłonie.
Na stopach zawsze kolor.

I z kolei ja nie lubię lakierów o wykończeniu perłowym, oj strasznie nie znoszę.
[/QUOTE]
Tez nie lubię Choć teraz już rzadko spotyka się takie typowe perły.

Najbardziej lubię kremowe wykończenie, albo malutkie drobinki, albo całkiem metaliczne, jak np. ten.
Wszystko zależy od nastroju i aktualnej fanaberii

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:48   #814
fiolusiek
Zakorzenienie

Muszę się jeszcze pochwalić Stasio w końcu zaczął ciągnąć głowę przy ciągnięciu za rączki, teraz nawet sam leżąc odpycha się łokciami i pięknie ciągnie głowę. W piątek u neurologa mu opadała a w poniedziałek u pediatry to zrobił, a dziś sam się tak bawi
Rośnie jak na drożdzach waży już 8.150g

Iza zrób betę. Twoje objawy są takie jak na początku ciąży
Stary 2013-03-12, 12:50   #815
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
od dziś się odchudzam nie jakimiś beznadziejnymi dietami, ale jedząc zdrowiej - tak postanowiłam i tego się trzymam uwielbiam warzywa i dlatego wczoraj z TŻ kupiliśmy parowar i oczywiście warzywka na dziesiejszy obiadek czy któraś z Was używa parowaru i ma jakieś genialne przepisy na dania z niego ?? nie mam dużego doświadczenia, ale szperam w necie
tak sobie myślę, że moja nadwaga na pewno miała duży wpływ na moje 4 # więc muszę się wziąć za siebie...w wakacje udało się zgubić 7kg, ale w zimę wróciło 2kg :/ więc teraz do wakacji plan jest surowy
Myśmy dostali na ślub parowar, więc siłą rzeczy coś tam próbuję w nim gotować, ale powiem szczerze, że dania z parowaru jakoś mnie nie zachwycają. Ryba nie ma smaku, warzywa też takie sobie, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia.Najbard ziej smakują mi ziemniaczki pokrojone w kostkę i przyprawione zwykłą przyprawą do ziemniaków Niestety, najbardziej lubię je następnego dnia odsmażone na masełku
Stary 2013-03-12, 12:57   #816
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Jaka ta nakładka? Bo nie słyszałam o takiej a parowar to dla mnie przesada bo używałabym tylko raz na jakiś czas-nienawidze warzyw
to taki rodzaj garnka z dziurkami, który wkłada się w drugi zwykły garnek do jednego nalewasz wody a w drugi wkładasz warzywka czy co tam chcesz
tu jest wersja rozbudowana http://allegro.pl/garnek-4-5-l-do-go...018875529.html ale są też takie tylko z jednym poziomem

no to trzymam za Was nie ma żartów dawaj znać jak będzie się coś działo

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Myśmy dostali na ślub parowar, więc siłą rzeczy coś tam próbuję w nim gotować, ale powiem szczerze, że dania z parowaru jakoś mnie nie zachwycają. Ryba nie ma smaku, warzywa też takie sobie, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia.Najbard ziej smakują mi ziemniaczki pokrojone w kostkę i przyprawione zwykłą przyprawą do ziemniaków Niestety, najbardziej lubię je następnego dnia odsmażone na masełku
no ja jadłam już kilka dań u mojej siostry i smakowały z sosem czosnkowym...mniam...i dziś właśnie taki obiadek szykuję z łososiem - przyprawiłam go i nie wiem czy dobrze zrobiłam ale uczymy się jakby co na błędach

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-03-12 o 12:52
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:59   #817
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Bo już wcale nie rósł, miał za mało wód płodowych (4,71), łożysko nie bardzo już działało....
To dobrze, że lekarze szybko zadziałali...

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Medi acard biorę od kilku dni dopiero, tak ból nóg mam taki jakby one ciężkie były normalnie jak z betonu do tego mi dretwieja, ale ten acard pomaga na chwilę ze jest ok a na wieczór jest to samo....
A przed II nigdy tak nie miałaś? Mi się często zdarza czuć taki ciężar w nogach, zwłaszcza latem- wtedy też dochodzi puchnięcie...
Mój gin mówił, że acard profilaktycznie daje się po 2 # lub przy zespole anty... Ale będę musiała mu powiedzieć o tych moich dolegliwościach...

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
prosze bardzo, moje dwie Laseczki
Urocze zdjęcie A Marysia fruwa
Jak tam zachowanie Ali?

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Wczoraj jak robiłam to był 34 dc.
Izka, ale akurat progesteron da się łatwo "naprawić". Także nie martw się, Kochana

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
Kochana, super, że się odezwałaś Jesteś dzielną mamuśką i sama się przekonasz lada moment jak Torres będzie przybierał mój Mikusiek ważył też tylko 3kg a póżniej zrobił się z niego niezły pulpecik trzymajcie się cieplutko
dziewczyny, nie mam kompletnie czasu na forum, jednak na informacje od Pani czekałam z niecierpliwością i starałam się chociaz zerkać czy nic nie napisała...
za wszystkie trzymam mocno kciuki, no i za marcóweczki również
my mamy teraz etap "mami-synka" nic tylko mamoooo cały dzień, wszędzie łazi za mną mój mały ogonek, mam nadzieję, ze to minie. za 2 dni kończymy 10 m-cy i nie mam pojęcia kiedy to zleciało, jak czytam o Waszych oczekiwaniach na porody to aż się łezka kręci bo przecież to było tak niedawno... lecę bo mały usnął więc mam godzinę na ogarnięcie mieszkania i prasowanie. ostatnio śpi mi tylko raz dziennie po godzinie, nie wiem skąd to moje dziecko bierze siły na buszowanie
pozdrawiamy mocno
Fajnie, że skrobnęłaś parę słów
No, Synuś Ci rośnie, rośnie! Ucałuj Go on nas!

Cytat:
Dzień dobry!
W koncu dobre wiadomości
Paciora nie ma, za to jest rozwarcie na luźny palec
Gin badał mnie na skurczu i mówił że moge urodzić za pare godzin albo jutro, a jeśli nie to na 100% w tym tyg, tak już bez żartów
I mówi że właściwie to może mnie już zostawić w szpitalu dziś ale stwierdziłam ze wole pochodzić jeszcze ile się da zamiast leżeć. Jak mnie złapią skurcze chociaż delikatnie bolesne to mam odrazu jechać do szpitala. Ale jak do jutra się nic nie rozwinie to chyba pójde po to skierowanie niech mnie położą

Jaka ta nakładka? Bo nie słyszałam o takiej a parowar to dla mnie przesada bo używałabym tylko raz na jakiś czas-nienawidze warzyw
No, to rzeczywiście już nie są żarty Lunka, cały czas trzymamy kciuki i razem z Tobą czekamy na rozkręcenie się akcji

A ja nakładkę mam taką szklaną, sprzedawaną do kompletu z garnkami. Ja robię na niej w sumie tylko pierś z kurczaka z warzywami. Kiedyś się mąż na jakąś rybkę szarpnął. Ogólnie fajna rzecz, bo rzucasz do jednego gara na tę nakładkę mięso i warzywa, gotujesz 20 min i masz gotowy obiad. Poza tym plus też jest taki, że to jest naprawdę smaczne i zrobione bez tłuszczu!

Perse, ja mam dwa Essie i dwie Zoye. Oba Essiaki mam czerwone- wystarczy 1, max 2 warstwy do pełnego krycia. Natomiast Zoyek jeszcze nie użyłam- póki co moje pazury są w dość kiepskim stanie, a ja nie lubię takich malować.
Ja mam w swojej kolekcji 100 buteleczek z małym hakiem (i z tą liczbą na wątku lakierowym plasuje się na końcu listy ). Mam w swojej kolekcji sporo "burżujków", ale je kupuję w sumie głównie ze względu na odcień, a w przypadku OPI- na nazwy Ale powiem Ci, że jest mnóstwo niskopółkowych lakierów w dobrej jakości. Także nie musisz wydawać tych 30-40 zł za flaszkę, żeby mieć dobry jakościowo lakier
Chyba mi trochę chaotyczna wypowiedź wyszła, ale tak mi się kręci w głowie od wczoraj, że nie ogarniam...

Fiol, brawa dla Stasia!

Hosenko, bardzo mi się podobają Twoje pazurki
Ja z kolei uwielbiam nietuzinkowe lakiery- duochromowe, holograficzne, wielowymiarowe glittery... Kremów mam dość mało w swojej kolekcji

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2013-03-12 o 13:04
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:02   #818
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
od dziś się odchudzam nie jakimiś beznadziejnymi dietami, ale jedząc zdrowiej - tak postanowiłam i tego się trzymam uwielbiam warzywa i dlatego wczoraj z TŻ kupiliśmy parowar i oczywiście warzywka na dziesiejszy obiadek czy któraś z Was używa parowaru i ma jakieś genialne przepisy na dania z niego ?? nie mam dużego doświadczenia, ale szperam w necie
tak sobie myślę, że moja nadwaga na pewno miała duży wpływ na moje 4 # więc muszę się wziąć za siebie...w wakacje udało się zgubić 7kg, ale w zimę wróciło 2kg :/ więc teraz do wakacji plan jest surowy
nie mam parowaru bo brakuje mi miejsca w kuchni, no i jakoś bardzo często nie gotuję na parze. mam za to garnki do gotowania na parze, jeden ten na wodę + 2 z dziurami. przy 2 poziomach już można obiad zrobić, a koszt niewielki bo komplet kosztował ok 30zł.
co do przepisów to u mnie z pary najczęściej szło mięsko: filet z kurczaka/indyka, albo rybka i jakieś warzywa.
mięso na parze robi się błyskawicznie, warzywa dużo dłużej, więc trzeba je wstawić wcześniej, nie raz też na raty bo jedne zrobią się szybciej, inne wolniej. a i mięso do pary przyprawiałam bardziej niż do smażenia, bo jednak jak przyprawi się tak samo to z pary jest bardziej mdłe niż smażone.
na parze też często odgrzewam coś, jak zostają usmażone kotlety na drugi dzień, albo jak w garmażerce czasem kupujemy coś to żeby nie smażyć drugi raz ani nie wysuszać w piekarniku to wrzucam na chwilę na parę.

Cytat:
Dzień dobry!
W koncu dobre wiadomości
Paciora nie ma, za to jest rozwarcie na luźny palec
Gin badał mnie na skurczu i mówił że moge urodzić za pare godzin albo jutro, a jeśli nie to na 100% w tym tyg, tak już bez żartów
I mówi że właściwie to może mnie już zostawić w szpitalu dziś ale stwierdziłam ze wole pochodzić jeszcze ile się da zamiast leżeć. Jak mnie złapią skurcze chociaż delikatnie bolesne to mam odrazu jechać do szpitala. Ale jak do jutra się nic nie rozwinie to chyba pójde po to skierowanie niech mnie położą
to trzymamy kciuki za szybki poród

ja jak się naczytałam na marcowym to już nie wierzę w takie stwierdzenia lekarzy, że kobieta urodzi na dniach albo w ciągu paru godzin, jak dziewczyny słyszały takie rzeczy przez parę tygodni i tyle samo chodziły z rozwarciem, kompletnie skróconą szyjką i bez czopa i nic się nie działo
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:07   #819
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Tez nie lubię Choć teraz już rzadko spotyka się takie typowe perły.

Najbardziej lubię kremowe wykończenie, albo malutkie drobinki, albo całkiem metaliczne, jak np. ten.
Wszystko zależy od nastroju i aktualnej fanaberii

Ja najbardziej kremowe i matowe lub maleńkie drobinki, takie metaliczne też nie dla mnie, choć bardzo ładnie to wygląda

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Perse, ja mam dwa Essie i dwie Zoye. Oba Essiaki mam czerwone- wystarczy 1, max 2 warstwy do pełnego krycia. Natomiast Zoyek jeszcze nie użyłam- póki co moje pazury są w dość kiepskim stanie, a ja nie lubię takich malować.
Ja mam w swojej kolekcji 100 buteleczek z małym hakiem (i z tą liczbą na wątku lakierowym plasuje się na końcu listy ). Mam w swojej kolekcji sporo "burżujków", ale je kupuję w sumie głównie ze względu na odcień, a w przypadku OPI- na nazwy Ale powiem Ci, że jest mnóstwo niskopółkowych lakierów w dobrej jakości. Także nie musisz wydawać tych 30-40 zł za flaszkę, żeby mieć dobry jakościowo lakier
Chyba mi trochę chaotyczna wypowiedź wyszła, ale tak mi się kręci w głowie od wczoraj, że nie ogarniam...

Wszystko zrozumiałam Jak już wypróbujesz tę Zoyę, to koniecznie napisz

Holo też nie bardzo mi podchodzą..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:42   #820
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
Urocze zdjęcie A Marysia fruwa
Jak tam zachowanie Ali?
Ala jak chce to jest fajna. np w sobote ugotowala obiad dla wszystkich pod moja kontrola. a jak chce to mozna mowic i nic nie dociera, ona wie lepiej i juz.
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:49   #821
agatkaa1
Zakorzenienie

luna super wieści! to czekamy!
nie, nie robiłam badań....

rena u mnie nie ma diagnostyki także wyniki przez neta nie realne....jednak od kwietnia w jednym z lab chyba będzie można ....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:57   #822
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

to trzymamy kciuki za szybki poród

ja jak się naczytałam na marcowym to już nie wierzę w takie stwierdzenia lekarzy, że kobieta urodzi na dniach albo w ciągu paru godzin, jak dziewczyny słyszały takie rzeczy przez parę tygodni i tyle samo chodziły z rozwarciem, kompletnie skróconą szyjką i bez czopa i nic się nie działo
Chyba też bym nie uwierzyła, ale skurcze coraz boleśniejsze i rozwarcie dwa razy większe niż tydzień temu. Zresztą powiedział że może mnie równie dobrze odrazu zostawić na porodówce, więc mu uwierzyłam

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:36   #823
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

A ja nakładkę mam taką szklaną, sprzedawaną do kompletu z garnkami. Ja robię na niej w sumie tylko pierś z kurczaka z warzywami. Kiedyś się mąż na jakąś rybkę szarpnął. Ogólnie fajna rzecz, bo rzucasz do jednego gara na tę nakładkę mięso i warzywa, gotujesz 20 min i masz gotowy obiad. Poza tym plus też jest taki, że to jest naprawdę smaczne i zrobione bez tłuszczu!
Cytat:
nie mam parowaru bo brakuje mi miejsca w kuchni, no i jakoś bardzo często nie gotuję na parze. mam za to garnki do gotowania na parze, jeden ten na wodę + 2 z dziurami. przy 2 poziomach już można obiad zrobić, a koszt niewielki bo komplet kosztował ok 30zł.
co do przepisów to u mnie z pary najczęściej szło mięsko: filet z kurczaka/indyka, albo rybka i jakieś warzywa.
mięso na parze robi się błyskawicznie, warzywa dużo dłużej, więc trzeba je wstawić wcześniej, nie raz też na raty bo jedne zrobią się szybciej, inne wolniej. a i mięso do pary przyprawiałam bardziej niż do smażenia, bo jednak jak przyprawi się tak samo to z pary jest bardziej mdłe niż smażone.
na parze też często odgrzewam coś, jak zostają usmażone kotlety na drugi dzień, albo jak w garmażerce czasem kupujemy coś to żeby nie smażyć drugi raz ani nie wysuszać w piekarniku to wrzucam na chwilę na parę.
Dziewczyny, a jak to doprawiacie? Bo ja mam wrażenie, że z parowara wszystko smakuje tak samo - czy to ryba, czy warzywa ogólnie - mdłe

Cytat:
Chyba też bym nie uwierzyła, ale skurcze coraz boleśniejsze i rozwarcie dwa razy większe niż tydzień temu. Zresztą powiedział że może mnie równie dobrze odrazu zostawić na porodówce, więc mu uwierzyłam
no to będziemy witać kolejne dzieciątko
Stary 2013-03-12, 14:40   #824
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Oby wszystko szybko poszło
Stary 2013-03-12, 14:47   #825
zebrawpaski
Zakorzenienie

fioluś- nie zapytałam jak u Ciebie odchudzanie?

tak piszecie dzisiaj o tych lakierach, że aż naszła mnie ochota na pomalowanie paznokci
tylko czy któryś z moich lakierów jeszcze ma datę ważności aktualną....?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:50   #826
agatkaa1
Zakorzenienie

a ja mam parowar z garnka i druszlaka plus pokrywka :p po co lepszy

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-03-12, 14:55   #827
fiolusiek
Zakorzenienie

Zeberko mi idzie podobnie jak Tobie -1kg. Po weekendzie i makowcu nie ważę się. Staram się dużo pić wody niegazowanej i pokrzywy
Mobilizuje mnie brak spodni. Mam 10 par które są za ciasne, a tylko 2 dobre
A Kasi smakuje kozie mleko
Stary 2013-03-12, 15:00   #828
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny, a jak to doprawiacie? Bo ja mam wrażenie, że z parowara wszystko smakuje tak samo - czy to ryba, czy warzywa ogólnie - mdłe
ja jestem leniwa w kwestii przypraw i używam gotowych mieszanek typu przyprawa do kurczaka, ryby, a na warzywa trochę soli. smak rzeczywiście jest inny, ale zależy też co się gotuje. fileta z kurczaka już bym nie usmażyła, jak posypię przyprawą do kurczaka, najlepiej pikantną to dużo lepszy jest z pary niż patelni. kiedyś TŻ panicznie się bał, że zacznę mu gotować na parze, a teraz sam chce tylko takie mięso
a, nasze ulubione: filet z kurczaka na parze, na koniec rzucam plaster pomidora i sera.
Stary 2013-03-12, 15:31   #829
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
ja rybę normalnie wcześniej przyprawiłam, tak jak lubię czyli zioła i przyprawa do ryby a na warzywka sypnęłam soli morskiej i zioła, do tego zrobiłam sos czosnkowy na jogurcie - jestem właśnie po obiadku - wyszło przepysznie!!! od dziś wszystko na parze jutro robię mięsko - dziś przyprawię a jutro będzie pyyyyszne

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Zeberko mi idzie podobnie jak Tobie -1kg. Po weekendzie i makowcu nie ważę się. Staram się dużo pić wody niegazowanej i pokrzywy
Mobilizuje mnie brak spodni. Mam 10 par które są za ciasne, a tylko 2 dobre
to ja od dziś się dołączam do akcji

Cytat:
ja jestem leniwa w kwestii przypraw i używam gotowych mieszanek typu przyprawa do kurczaka, ryby, a na warzywa trochę soli. smak rzeczywiście jest inny, ale zależy też co się gotuje. fileta z kurczaka już bym nie usmażyła, jak posypię przyprawą do kurczaka, najlepiej pikantną to dużo lepszy jest z pary niż patelni. kiedyś TŻ panicznie się bał, że zacznę mu gotować na parze, a teraz sam chce tylko takie mięso
a, nasze ulubione: filet z kurczaka na parze, na koniec rzucam plaster pomidora i sera.
muszę spróbować jutro też robię obiadek na parze oczywiście
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:48   #830
czarnula 1982
Rozeznanie

Witam.
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Wiedziałam ze w tym szpitalo-hotelu musi być dostęp do netu właśnie poczytałam wasze posty i rycze dalej.... Dziękuję wam wszystkim ze jesteście! Dziękuję za mega wsparcie!

Torres nie byl rodzony, był wykurzany a to jednak różnica.... Także marcinki niech nie martwią się tylko czekają na normalna akcję porodowa
Znieczulenie miało działać 2 godziny, działało tylko godzinkę i torres zdecydował się wyjść. Nie było to proste, nie umiałam przeć, w końcu zrobiło się nie ciekawie i jak się urodził to nie było sielanki pt. Ramiona matki, odcięcie pępowiny przez ojca, tylko ratowanie maluszka.... Tyle go widziałam co ułamek sekundy na moim łonie.... Najgorsze parę sekund w życiu. Jak nie słychać płaczu dziecka. Bo nie usłyszałam....
Torres mierzył 52 cm, 2650 wagi i 6 pkt. Ale dziś już go wyjęli z inkubatora i leży w cieplarnianym łóżeczku. Na innym piętrze niż ja, choć mamy wszak system mama z dzieckiem.... Heh. Koleżanka z pokoju ma swoje szczęście przy sobie, ja od czasu do czasu mogę odwiedzić synka...
Jestem słaba, mam koszmarna słabizna w sobie, poznałam ból koszmaru pt hemoroidy... Teraz zaczynam walkę o laktację.... Na każde próbę kamienia jadę na wózku.... Mało komfortowa sytuacja.....

Ależ się rozpisałam..... Mam nadzieje ze nie zanudzilam na śmierć!
Paniczko,buziaczki dla ciebie i synka

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak mnie głowa boli ze aż mi niedobrze z bólu

A tu zaraz do pracy trzeba iść.
mnie po owulacji w 24dc bolała strasznie głowa i tak tylko przez jeden dzień,w 30 dc zrobiłam test i II kreski słabe wyszły a teraz te kreski mają 3m-ce

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Muszę się jeszcze pochwalić Stasio w końcu zaczął ciągnąć głowę przy ciągnięciu za rączki, teraz nawet sam leżąc odpycha się łokciami i pięknie ciągnie głowę. W piątek u neurologa mu opadała a w poniedziałek u pediatry to zrobił, a dziś sam się tak bawi
Rośnie jak na drożdzach waży już 8.150g

Duzy już Stasiu jest,ciekawe ile moja waży ,26 idziemy na szczepienie to się dowiemy.

A moja Amela jutro kończy 3 m-ce,nie wiem kiedy to zleciało
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:55   #831
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
fioluś- nie zapytałam jak u Ciebie odchudzanie?

tak piszecie dzisiaj o tych lakierach, że aż naszła mnie ochota na pomalowanie paznokci
tylko czy któryś z moich lakierów jeszcze ma datę ważności aktualną....?
U mnie od porodu (6.12.12) jest - 6kg, strasznie to opornie idzie. Jeszcze mi zostały 4kg do wagi sprzed ciąży.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:07   #832
agatkaa1
Zakorzenienie

dziewczynki ile powinna beta przyrosnac przez tydzień?

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-03-12, 16:15   #833
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
dziewczynki ile powinna beta przyrosnac przez tydzień?
nie ma takich reguł, najważniejsze żeby rosła. ja nie wyliczałam o ile przyrosła, uspokajał mnie sam fakt, że przyrosła.

masz wynik??
Stary 2013-03-12, 16:18   #834
maksikola
Wtajemniczenie

pani wzruszyłam się... trzymajcie się. A Twój Michałek jest cudowny.

luna czyli jeszcze kilka lub kilkanaście godzin... aaa!

perse niezła kolekcja, przeważająca część to ciemne lakiery, takie lubisz ja bardziej lubię czerwone, różowe choć ostatnio kupiłam ciemny z deborah.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:28   #835
agatkaa1
Zakorzenienie

mam wynik ale chyba mały trochę ;( wynik to 2274 a w poniedziałek tydzień temu było 303

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-03-12, 16:38   #836
pani22ka
Zakorzenienie

Agatko, znalazłam w necie kalkulator wzrostu bety. Tam bardzo szerokie widełki były. Grunt ze przyrasta! Jest dobrze!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:39   #837
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
perse niezła kolekcja, przeważająca część to ciemne lakiery, takie lubisz ja bardziej lubię czerwone, różowe choć ostatnio kupiłam ciemny z deborah.

Ale jak kiedyś pokazałaś taki intensywny różowy lakier bodajże z Gosha, to szukałam potem podobnego, bo uwielbiam ten kolor, jest taki śliczny.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:41   #838
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:
mam wynik ale chyba mały trochę ;( wynik to 2274 a w poniedziałek tydzień temu było 303
jak dla mnie super wynik i się już wyluzuj Agatka no stressss wiem ze latwo mi sie mowi a sama nie tak dawno tak samo reagowalam, ale stres naprawde nie jest wskazany. zresztą masz pewnie normy na wyniku więc tam widzisz ze Twoj wynik odpowiada tyg ciąży

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:43   #839
Konto usunięte

Cytat:

Agatko, o 48 h - 66%.

No to tak: w środę powinno być ok. 500, w piątek ok. 835, w niedzielę ok. 1400, dzisiaj ok. 2300 Na moje oko rośnie idealnie POWTARZAM: IDEALNIE
Stary 2013-03-12, 16:43   #840
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
najważniejsze, że przyrasta możesz jeszcze powtórzyć za kilka dni dla pewności.

na moich wynikach przedziały bety dla danych tygodni były koszmarnie rozlazłe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości