|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
wstawiam link do szafy Helenki, dziś właśnie kurier przywiózł ubranka i okazały się tak słodkie, że musiałam zrobić sesję
https://plus.google.com/photos/11741...CKePhavm6YitdATo narazie wszystkie ciuszki jakie mamy...przydałaby się jakaś bielizna, bodziaki, te sprawy, ale nic mi się nie podoba ![]() Paulina- z tej sytuacji, którą opisałaś, wychodzi na to, że jestem trochę głupia, bo zapłaciłam za wysyłkę kurierem 14 zł koperty z... 6 sztukami. Ale tak mi się podobały, że stwierdziłam, że skoro nie ma innej opcji wysyłki.... i też mi wyszło po 7 zł z groszami za sztukę..
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-03-12 o 16:37 |
|
|
|
#3062 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Z wielkim Allem można się kontaktować tylko za pomocą ticketów, czas oczekiwania na odpowiedź to zwykle ok. 48 godzin. Cytat:
Cytat:
![]() Ada - śliczny brzuszek i Twój i synka, a żonkile przepiękne. Sto lat Ja wróciłam z sądu. Rozprawa trwała 3 minuty, sędzina po raz kolejny ją odroczyła. Prokuratura ma mnie w pompie i to chore państwo dzięki swoim chorym przepisom też. Już się nawet nie denerwuję, bo to nie ma sensu. |
|||
|
|
|
#3063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zacznę sie pakować jak już będę miała co pakować...czekam aż przyjdą te koszule co zamawiałam, ale nie wiadomo czy w tej dostawie będą mieć te komplety co ja zamówiłam. Kurcze nie rozumiem jak można wystawiać coś czego sie nie ma na stanie...Ale babka ma dzwonić w czwartek czy ma czy co. Później muszę to wyprać razem z ręcznikami które zamierzam zabrać i dopiero wtedy pakowanie.
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=ASEjSYlnbzM Mamusie marcowo-kwietniowe pisały o tym filmiku. Właśnie go oglądam i polecam bo bardzo ciekawie facet gada
|
#3066 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przespałam się z myślą o tej chuście i rano od razu kliknęłam ![]() Ale fajnie, że wystawili raz jeszcze, skorzystasz z okazji ![]() --- Odwiedziło mnie dziś trzech kurierów i w końcu mogłam wyjść do sklepu i miła niespodzianka mnie spotkała Postawili mi pod nosem paczkomat |
||||
|
|
|
#3067 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co? Śnił mi isę dziś mój poród:
Wstałam z łózka, wody PLUM i mąż poród odbierał. Ja się drę: co ty robisz? miała być cesarka, a dziecko już obok mnie leży i się uśmiecha, takie duże, roczne Możecie wkleić na pierwszą stronę |
|
|
|
#3068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale gdzie, w sypialni, w kuchni? Fajnie, już nie będziesz musiała na kurierów czyhać.
|
|
#3069 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wypróbuję jak Mały sie urodzi ![]() Cytat:
![]() BYł mega łagodny i szybki, "se" urodziłam i po sprawie i zaraz normalnie chodziłam z synkiem
|
||
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wczoraj śniło, że piersią karmiłam Cytat:
|
||
|
|
|
#3071 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wracam do Was po wędrówkach po mieście. Złapałam moją lekarkę w ostatniej chwili, żeby zwolnienie mi wypisała
ale udało się ![]() Cytat:
![]() Nie można ich stosować od początku, dopiero od 7kg. Można dokupić wkładkę niemowlęcą, ale ja się na to nie piszę, bo będę miała chustę (lub chusty ) ale można to rozważać.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poprawiaj sobie nastrój jak możesz ![]() Cytat:
Cytat:
za pomysłowość! Super to wykombinowałaś!Cytat:
Cytat:
Straszne. Nie wiem co powiedzieć....
|
||||||||
|
|
|
#3072 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
śliczne i takie dorosłe
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa masakra... gorzej niż średniowiecze.
A propo tej linii, to ona po porodzie zniknie tak??
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
one są wszystkie takie pyciunie, max 62...no, oprócz tej ciemnej sukienki, nie wiedziałam wtedy, że taki rozmiar to chyba na półtoraroczne bebe
|
#3075 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Srraszne! TO jej niezłą traumę zafundowali. Opieki medycznej w naszym kraju nie ma, a jak się zdarzy, że jest, to tylko przypadek. Bo głównie nie ma. Służba zdrowia ma wyjechane na pacjenta....! A dlaczego zmarła ta druga kobieta wiadomo? |
|
|
|
|
#3078 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brzuszek super i jaki malutki a synek słodki![]() Cytat:
![]() za JulcięCytat:
a fryzjerka w ktorym tyg urodziła? Cytat:
za wizytęo kurcze to musicie się juz zaczac stresować |
||||
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze wiedzieć
dziewczyny byłaby taka koszula do porodu?? Bo ona potem i tak do wyrzucenia?? http://allegro.pl/koszula-do-porodu-...084513122.html
|
#3080 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale faktycznie wielki![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nawet nie wiedziałam, że musiałby płacić prowizję z mojej głupoty, gdybym wiedziała nawet bym tego pierwszego maila nie wysłała![]() Justi super, że kupiłaś te chusty, też je kupię ale chyba po wypłacie, bo poszalałam w tym miesiącu już z resztą jedną chustę już mam i coś sobie wiążę jak mi sie nudzi, bo za każdym razem wydaje mi się, że zwiążę łądniej niż za pierwszym razem a wychodzi na to, że jest brzydziejAda sto lat Podczytywałam jednym okiem i nie pamiętam czy jakieś dramaty się rozgrywały dziś czy nie? |
||||
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
kwietniówka już urodziła a ja póki co,,goła i wesoła"
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dramatów raczej brak
|
|
|
|
|
#3083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też coś takiego kupie |
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie tak myślę, że szkoda na koszulę 40 zł jak i tak pójdzie w kosz...
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tak samo góra za koszule dam 20zł
|
|
|
|
#3086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
((no chyba , że w szpitalu w którym prawdopodobnie będę rodzić dają jakieś szpitalne koszule... )) nowej ładnej i drogiej raczej nie założyłabym na poród
|
|
|
|
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jej z 1,5 tyg temu odszedł czop i od tego czasu była w szpitalu. ale fakt, dziś sobie pomyślałam że w sb zacznie się de facto 35 tydzień ![]() pakuj pakuj wiecie co, życie jest tak cholernie niesprawiedliwe ... pisałam Wam kiedyś że koleżanka zaszła w ciążę w tym samym czasie co ja. było kilka dni różnicy między TP. po moim pierwszym wyjściu ze szpitala poroniła. teraz znów im się udało, ale dostałam właśnie smsa że jest po zabiegu i zaś poronienie ... i nie wiadomo czy to nie z nerwów bo dwa tyg temu lekarz nie słyszał serduszka, a niby już powinien (było widać serduszko bijące na usg, nam z kolei lekarz tłumaczył że na początku nie słychać), to był jakoś 6 tydzień i ją nastraszył, przejęła się biedna i zaczął ją brzuch mocno boleć, pojechała do szpitala, było wszystko ok ale zatrzymali ją na obserwacji. potem zrobili usg, że niby jej lekarz źle wyliczył owulację i ciąża jest wcześniejsza. ale zaczęła krwawić z nadżerki, i zostawili ją na dłużej. w efekcie leżała od dwóch tyg w szpitalu i nie wiem co się stało ostatecznie ale znów nie wyszło ;( ;( |
|
|
|
|
#3088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pytam bo dziś kupił mi wyborczą i tam pisze apropo zmian, że chcą wprowadzić 8 tygodni tacierzyńskiego do wyboru przez 2 lata, ale nie można tego wziąć jak żona jest na macierzyńskim. Cytat:
|
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
Przyszła mi darmowa próbka Sudocremu
|
#3090 |
|
Rozeznanie
|
JENNY kupujemy wózek babyactive, zamawiamy na necie na początku kwietnia (ma iść 2 tyg.) Oglądaliśmy różne rózniste, jeździliśmy do dużego miasta (my mieszkamy na zadooopiu) i koniec końców za najlepszy uznaliśmy ten właśnie, który stał w sklepie w naszej mieścinie, babka nam powiedziała, że nie ma na niego zwrotów i dużo się sprzedaje ich. To, co nas przekonało, to fakt, że jest dość lekki i ma sporą gondolę - doświadczone mamy tak radziły - cena jest b.dobra (wózka z gondolą potrzebuje się ponoć 7 - 8 miesięcy) - a ja wolę sobie potem kupić fajną spacerówkę, którą będę używać i 2 lata
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

Z wielkim Allem można się kontaktować tylko za pomocą ticketów, czas oczekiwania na odpowiedź to zwykle ok. 48 godzin. 
Ślub 27. X. 2012
70 na 80 cm

Przespałam się z myślą o tej chuście i rano od razu kliknęłam 

za pomysłowość! Super to wykombinowałaś!
Straszne. Nie wiem co powiedzieć....