Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 20:19   #871
wadera4
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
niestety z autopsji wiem, że nie jest oczywistością, że nie będziesz łyżeczkowana. na mnie leki poronne nie działały i i tak musieli mnie wyłyżeczkować... robiłaś badania na grupę krwi?
Proszę nie przerażaj mnie... Powiedziałam, że nie chcę zabiegu i się zgodził. Tak, robiłam - 0Rh+, a czemu pytasz?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:19   #872
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

dziękuję wam dziewczynki! po tym jak perse mi to wyliczyła to się uspokoilam....też tz mówi ze jest ok...z norm wychodzi 3-4 tc a od dnia OM wychodzi 5 tc .....

wader przykro mi co się stało? napiszesz coś?

santom

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:20   #873
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór kobitki
Chyba już czas do Was dołączyć, choć jeszcze nie poroniłam, ale wypłakałam już chyba wszystkie łzy, bo moje dziecko umarło....
Przykro mi

Eliza napiszę Ci pw

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:23   #874
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę nie przerażaj mnie... Powiedziałam, że nie chcę zabiegu i się zgodził. Tak, robiłam - 0Rh+, a czemu pytasz?
bo jeśli miałąbyś Rh- to musiałabyś mieć zabieg i podane przeciwciała. nie chcę Cię straszyć, ale po prostu uświadomić, że niestety nie zawsze jest tak jak zaplanujemy... ja jetsem po 2# i każde było inne, inaczej dochodziłam do siebie po zabiegu, zabieg też wyglądał inaczej...
dziękuję za przepis
Stary 2013-03-12, 20:25   #875
BYou
MBZ♥

Wadera bardzo mi przykro
niestety u mnie też kończyło się zabiegami bo same tabletki nie wystarczały

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:26   #876
Mmedeah88
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39721056]
Wszystko zrozumiałam Jak już wypróbujesz tę Zoyę, to koniecznie napisz

Holo też nie bardzo mi podchodzą..[/QUOTE]

Ok Tyle że jedna z Zoyek jest o frostowym wykończeniu, a druga glitterowym, co nijak ma się do kremów. A powiem Ci, że zdarza się, że w obrębie jednej marki lakiery różnią się jakościowo od siebie w zalrżności od koloru i wykończenia właśnie. Ale oczywiście zdam relację
A gdzie byś chciała zamawiać ewentualnie te Zoyki? Bo w PL one są niedostępne, ewentualnie na alledrogo je można znaleźć.

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak to doprawiacie? Bo ja mam wrażenie, że z parowara wszystko smakuje tak samo - czy to ryba, czy warzywa ogólnie - mdłe
Dzień wcześniej ładuję cycka do marynaty- oliwa z oliwek + marynata (ew. przyprawa) do kurczaka + to, co mi się pod rękę podwinie (pieprz, papryka słodka, ostra, curry itp.). Jeszcze niedobre nie wyszło
A warzyw nie doprawiam- ewentualnie ziemniaki już na talerzu.

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
tak piszecie dzisiaj o tych lakierach, że aż naszła mnie ochota na pomalowanie paznokci
tylko czy któryś z moich lakierów jeszcze ma datę ważności aktualną....?
Zeberko, toż to chemia sama jest! Póki lakier nie ma konsystencji gluta totalnego- maluj!

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
mam wynik ale chyba mały trochę ;( wynik to 2274 a w poniedziałek tydzień temu było 303
Agatko, piękna beta przecież!
A ile Ty byś chciała?

Cytat:
dzięki dziewczynki! ja mam już dola jeszcze baba z kliniki zadzwoniła ze lekarz mnie nie przyjmie w czwartek tylko w sobotę na 9.40 a mój tz w pracy do 9
Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
moja Ami,jutro kończy 3 m-ce
Cytat:
a malujesz się w ogóle?
ja od razu lepiej się czuję jak sobie zrobię maseczkę, nałożę nakładki wybielające na zęby. mam karnet to chodzę na solarium, ciało od razu jest inne i dziś byłam na depilacji pach. pamiętacie pisałam o tej depilacji. nie wiem ile czasu minęło 2-3 tyg. na razie nic mi nie wyrosło.
Ja też się od razu lepiej czuję, kiedy jestem "zrobiona".

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39728474]Ja się dzisiaj pomalowałam, żeby wypróbować nowe kosmetyki (zawsze tak robię, bo się boję o ewentualne uczulenie)... i normalnie się czuję jak inny człowiek. Nie ma szans, jutro bez kreski nie wychodzę.[/QUOTE]

I dobrze! Zadbana kobieta to szczęśliwa kobieta. Szczęśliwa kobieta to szczęśliwa mama. A szczęśliwa mama to szczęśliwe Dzieciątko! O!

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej laseczki

nie wiem czy mnie pamietacie jeszcze, ale wpadlam Wam troche sloneczka przyniesc meldowalam sie tutaj jakos w listopadzie, po stracie malenstwa no ale tydzien temu test wyszedl pozytywnie i mam nadzieje, ze obydwie z agatka za 8 miesiecy bedziemy mogly pochwalic sie malenstwami
Hej!
Gratuluję serdecznie!
Tego Ci życzę!

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Widzę ze coraz wiecej AM z naszego mamusiowego wątku juz jest przy nadziei, zatem chyba teraz czas na Wike i na mnie Do dzieła zatem
Tak jest!

Rena, super, że wizyta udana! Z tego co piszesz wygląda, że doktorek rzeczywiście sensowny

Wadera, bardzo mi przykro...
Napisz coś więcej o sobie, jeśli masz ochotę.
Tu się możesz spokojnie wygadać.
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:35   #877
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Ok Tyle że jedna z Zoyek jest o frostowym wykończeniu, a druga glitterowym, co nijak ma się do kremów. A powiem Ci, że zdarza się, że w obrębie jednej marki lakiery różnią się jakościowo od siebie w zalrżności od koloru i wykończenia właśnie. Ale oczywiście zdam relację
A gdzie byś chciała zamawiać ewentualnie te Zoyki? Bo w PL one są niedostępne, ewentualnie na alledrogo je można znaleźć.

Wiesz co, na razie się na nie nie czaję. Ale często podczytuję bloga Urban State of Mind (znasz?) i ona tam prezentuje różne lakiery, właśnie najczęściej Essie, ale były też Zoye i któraś mi się strasznie, ale to straaaasznie spodobała, dlatego się zainteresowałam.

Wadera witaj w naszym gronie... Strasznie mi przykro z powodu tego, co Cię spotkało
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:44   #878
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
I w dodatku jaka śliczna Amelka A jakie ma wielkie oczy )))
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Santom gratulacje

Agatko bardzo ładnie beta przyrasta
ja w tej ciąży zdałam się na bladą kreskę na teścieod poczatku byłam na duphastonie ale nie poszłam na badanie krwi i wyczekałam na wizytę do 7 tygodniasama nie wiem skąd miałam siłę i tyle spokoju by nie szukać lekarza na wczasach

Wika, pytałaś o imiętrwają negocjajce z Mężem

Pani, Zeberka pięknie wszystko ubrała w słowa mocno

Luna to czekamy na Kamisia

Czarna Ślicznotka
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
moim zdaniem beta piękna - nie stresuj się dziewczyno !! będzie dobrze

prześliczna

ja nie pamiętam - jeszcze mnie tu nie było, ale gratuluję i mam nadzieję, że niedługo dołączę

ja właśnie po wizycie jestem i wreszcie trafiłam do konkretnego lekarza wizyta prawie 50 minut i tylko 120zł zapłaciłam, ale mniejsza o to - wytłumaczył wszystko i przebadał dokładnie. Muszę zrobić jeszcze dwa badanka w celu potwierdzenia lub nie zespołu antyfosfolipidowego i badanie histeroskopii. Generalnie gościu bardzo konkretny i to ostatnie badanie zrobi na nfz powiedział, że skoro staramy się w tym miesiącu to już mam brać aspirynę protect i całą tabletkę a nie pół, no i jak zajdę w ciążę teraz to dołączy zastrzyki z heparyny, bo to często daje efekt. Mój TŻ urósł, bo jego badanie określił jako wyjątkowo dobre, bo zdarza się taki dobry wynik raz na kilkaset par, które on badał jestem zadowolona, że do niego trafiłam - młody, fajny i konkretny pan doktor
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
hej

Paniczko najgorsze już za Wami, teraz będzie tylko lepiej ani się nie obejrzysz a będziesz z Michałkiem śmigać po parku

Pracuję Olek chodzi do żłobka 3 dni w tygodniu, jesteśmy już przeprowadzeni i czekamy na wiosnę

Ja też szczepiłam 5w1 i ciągle zastanawiam się nad pneumo dzisiaj byłam u lekarki i jak dowiedziała się że Olo do żłobka chodzi to od razu padło pytanie czy był na pneumo szczepiony i mam się zastanowić

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Agatka beta piękna, przyrasta prawidłowo

Eliza moja koleżanka skorzystała z dawstwa komórek i ma zdrowego, ślicznego synka

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Czarnula Amelcia jest cudna
Dziękuje bardzo za miłe komentarze o Amelci

Rena-super,że wizyta się udala

Cytat:
Dobry wieczór kobitki
Chyba już czas do Was dołączyć, choć jeszcze nie poroniłam, ale wypłakałam już chyba wszystkie łzy, bo moje dziecko umarło....
Przykro mi
Ja tez musiałam być łyżeczkowana bo leki na mnie nie działały.
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:48   #879
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
mam wynik ale chyba mały trochę ;( wynik to 2274 a w poniedziałek tydzień temu było 303
agatka bo dostaniesz po tył.ku szybko przeliczyłam i beta Ci idealnie przyrasta

wadera witaj. przykro mi

paznokcie schną, oglądam "emkę" (m jak m)
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:59   #880
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
paznokcie schną, oglądam "emkę" (m jak m)
jaki kolor?
ja rzuciłam emke, jakoś mi się przejadła
Stary 2013-03-12, 21:02   #881
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
moi w niedzielny poranek
słodko!
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Wiedziałam ze w tym szpitalo-hotelu musi być dostęp do netu właśnie poczytałam wasze posty
Dochodz cie teraz do siebie!!!!

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
]. ja z laktacja tez walcze i chyba powoli przegrywam
a masz na miejscu np dordce laktacyjnego? kogos kto by Ci pomógł? cos doradził?

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
my mamy teraz etap "mami-synka" nic tylko mamoooo cały dzień, wszędzie łazi za mną mój mały ogonek, mam nadzieję, ze to minie. za 2 dni kończymy 10 m-cy i nie mam pojęcia kiedy to zleciało,
AAAAagusia pokaz synusia!!!!!
Cytat:
Witam sie kolejny dzien z łozka..
zdrówka
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
W koncu dobre wiadomości
Paciora nie ma, za to jest rozwarcie na luźny palec
Gin badał mnie na skurczu i mówił że moge urodzić za pare godzin albo jutro, a jeśli nie to na 100% w tym tyg, tak już bez żartów
LUNA! to czekamy i zaciskam kciuki by ekspresem poszło!!!!!

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Muszę się jeszcze pochwalić Stasio w końcu zaczął ciągnąć głowę przy ciągnięciu za rączki, teraz nawet sam leżąc odpycha się łokciami i pięknie ciągnie głowę.
klask i:
Cytat:
Dobry wieczór kobitki
WiTaj! przykro mi z powodu Twojej straty. ja dołaczylam do tego forum w podobnych okolicznosciach z wyrokiem ale jeszcze przed #. Duzo sil dla Ciebie!!! Pisz u nas to pomaga!!!!!!

RENA! ciesze sie ze z wizyty jestes zadowolona!!!
CZARNULA! ale Amilcia slicznotka!!!!!!!!!!!!!!! !

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:09   #882
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Na usg w 9 tyg. dowiedziałam się, że zarodek obumarł... Od tamtego czasu zrobiono jeszcze 2 usg, dla pewności, i we wtorek, jeśli sama nie zacznę krwawić, dostanę leki na poronienie... Boję się, bo nie wiem czego mogę się spodziewać jak to będzie wyglądało...
Ale cieszę się, że uniknę łyżeczkowania...
Cytat:
Ja też miałam poronienie zatrzymane... Tabletki niby zadziałały, ale i tak macica się nie oczyściła w 100% i musiałam mieć łyżeczkowanie.
I to nie bardzo od Ciebie zależy, niestety, czy będzie potrzebny zabieg, czy nie... To stwierdzi lekarz na usg.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39731284]Wiesz co, na razie się na nie nie czaję. Ale często podczytuję bloga Urban State of Mind (znasz?) i ona tam prezentuje różne lakiery, właśnie najczęściej Essie, ale były też Zoye i któraś mi się strasznie, ale to straaaasznie spodobała, dlatego się zainteresowałam. [/QUOTE]

Znam tego bloga. Ale myk jest taki, że dziewczyna, która go prowadzi, mieszka w Nowym Jorku- dlatego ma dostęp do takich perełek. Z tego też powodu nie zaglądam tam regularnie, żeby sobie nie robić apetytu na kosmetyki w PL niedostępne
Pamiętasz nazwę?

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
paznokcie schną
O, ja też miałam pazurkowy wieczór- zrobiłam sobie manicure japoński. Namachałam się jak dzika

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2013-03-12 o 21:10
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:17   #883
Konto usunięte

wiem, że Urbanek jest z NY.

Chyba to:
http://urbanstateofmind.blogspot.com...ya-phoebe.html
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:52   #884
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
a masz na miejscu np dordce laktacyjnego? kogos kto by Ci pomógł? cos doradził?
mam ale teraz to Marysia - pociumka z 3 minuty do 5 i zaczyna sie denewowac i plakac. wtedy ja zaczynam miec stresa, ze cos nie tak do tego Tz probuje nas dwie uspokajac i kolko sie zamyka. jestem zmeczona i nie wyspana wiec stres robi swoje w sztbkim tempie. chyba mam tzw baby blues. zastanawiam sie czy powrot na callage byl dobrym pomyslem

wadera4 trzymj sie, tule mocno

Edytowane przez measia
Czas edycji: 2013-03-12 o 21:59 Powód: wyzalenie sie
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:55   #885
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ooo, paznokciowo się zrobiło. Ja ostatnio zainwestowałam w odżywkę Nail Tek i odżywkuję się

Wróciłam z fitnessu, byliśmy też u teściów. I chyba w tym roku powtórzymy wakacje w Hiszpanii. Tyle, że dodatkowo z moimi rodzicami i siostrą (z mężem) teściowej

Cytat:
oszzz ty, który masz dzień? ja korzystałam z tej tabelki http://www.babymed.com/hcg-level-in-early-pregnancy

Cytat:
Dobry wieczór kobitki
przytulam bardzo

Cytat:

I dobrze! Zadbana kobieta to szczęśliwa kobieta. Szczęśliwa kobieta to szczęśliwa mama. A szczęśliwa mama to szczęśliwe Dzieciątko! O!
klask i:

Measia, Czarnula
super ślicznotki

dobranoc
Stary 2013-03-12, 22:11   #886
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Zeberko mi idzie podobnie jak Tobie -1kg. Po weekendzie i makowcu nie ważę się. Staram się dużo pić wody niegazowanej i pokrzywy
Mobilizuje mnie brak spodni. Mam 10 par które są za ciasne, a tylko 2 dobre
A Kasi smakuje kozie mleko
ja ciasne wywaliłam- i tak nigdy nie wejdę w takie rozmiary....
teraz mam trzy pary gaci ale jedne lada moment będą się nadawać jedynie po domu....
Kasia uwielbia kozie mleko- pochłania 180ml w mig, wcześniej zdarzało się, że 120ml mm piła na raty....
za to przez ostatnie dni odchodzą jej zupki i coś słabiej smakują kleiki....
wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że zęby pójdą niebawem...
po tym kozim mleku to siłę ma jeszcze większeą i problem aktualny 1,5 tygodnie temu (brak raczkowania) jest już rozwiązany- nie nadążam chodzić za moim raczkującym dzieckiem, doganiam ją jak zatrzymuje się aby wstać przy łóżku, szafie, koszu na śmieci itp...

rena-życzę aby nowy gin aby szczęśliwie poprowadził Was po II kreski a potem do szczęśliwego rozwiązania

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
TŻ panicznie się bał, że zacznę mu gotować na parze, a teraz sam chce tylko takie mięso
z moim identycznie było- przerażony był jak kiedyś zjadł u nas danie z parowaru, że po ślubie takie będzie ciągle musiał jeść a potem polubił
ostatnio sam mi mówił, że dawno parowaru nie było a chętnie by zjadł coś na parze gotowanego

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
moja Ami,jutro kończy 3 m-ce
pięknotka

agatko - proszę nie stresować siebie i nas bo beta pięknie rośnie
co do wizyty - rozumiem- ja też zawsze chciałam aby Tz-et był na każdej....

Cytat:
mam nadzieje, ze obydwie z agatka za 8 miesiecy bedziemy mogly pochwalic sie malenstwami
trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

Pracuję Olek chodzi do żłobka 3 dni w tygodniu, jesteśmy już przeprowadzeni i czekamy na wiosnę
jakieś fotki będą?

Cytat:
Na usg w 9 tyg. dowiedziałam się, że zarodek obumarł... Od tamtego czasu zrobiono jeszcze 2 usg, dla pewności, i we wtorek, jeśli sama nie zacznę krwawić, dostanę leki na poronienie... Boję się, bo nie wiem czego mogę się spodziewać jak to będzie wyglądało...
Ale cieszę się, że uniknę łyżeczkowania...
witaj- bardzo mi przykro- trudny niezmiernie czas przed Tobą
z łyżeczkowaniem jest tak jak dziewczyny piszą- nie zawsze macica się sama "oczyści"
co do Twoich obaw to przepraszam, jeśli Cię wystraszę ale jestem po dwóch # i przy pierwszym też nic nie wiedziałam na ten temat
byłam w podobnie wysokiej ciąży jak Ty, gin powiedziała, że mam czekać aż się sama "oczyszczę" i to będzie taki większy okres
nie ma potrzeby iść do szpitala
no i pomyliła się podwójnie
niestety poronienie to nie okres, to bardziej poród przepraszam, ze będzie dosłownie ale musisz liczyć się z tym, że maleńki płód wyjdzie na zewnątrz - dla mnie to był największy szok , nikt mnie na to nie przygotował- myślałam, że faktycznie będę jedynie mocno skrzepowato krwawić, tymczasem trzeba się przygotować na to, że w 9tc jest inaczej
poza tym gin która prowadziła moją pierwszą ciążę nie wzięla pod uwagę, że mam krew Rh"-" a pacjentki z taką krwią muszą dostać przeciwciała do 72 h po każdym poronieniu i porodzie
w moim wypadku mimo poronienia w domu nie obyło się bez szpitala i bez łyżeczkowania

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:14   #887
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
nie wiem czy mnie pamietacie jeszcze, ale wpadlam Wam troche sloneczka przyniesc meldowalam sie tutaj jakos w listopadzie, po stracie malenstwa no ale tydzien temu test wyszedl pozytywnie i mam nadzieje, ze obydwie z agatka za 8 miesiecy bedziemy mogly pochwalic sie malenstwami
gratulacje! spokojnej ciąży

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
ja właśnie po wizycie jestem i wreszcie trafiłam do konkretnego lekarza wizyta prawie 50 minut i tylko 120zł zapłaciłam, ale mniejsza o to - wytłumaczył wszystko i przebadał dokładnie. Muszę zrobić jeszcze dwa badanka w celu potwierdzenia lub nie zespołu antyfosfolipidowego i badanie histeroskopii. Generalnie gościu bardzo konkretny i to ostatnie badanie zrobi na nfz powiedział, że skoro staramy się w tym miesiącu to już mam brać aspirynę protect i całą tabletkę a nie pół, no i jak zajdę w ciążę teraz to dołączy zastrzyki z heparyny, bo to często daje efekt. Mój TŻ urósł, bo jego badanie określił jako wyjątkowo dobre, bo zdarza się taki dobry wynik raz na kilkaset par, które on badał jestem zadowolona, że do niego trafiłam - młody, fajny i konkretny pan doktor
za wizytę

Cytat:
Dobry wieczór kobitki
witaj. przykro mi..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:15   #888
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ooo, paznokciowo się zrobiło. Ja ostatnio zainwestowałam w odżywkę Nail Tek i odżywkuję się
miałam, nie przekonała mnie. lepsza okazała się tańsza eveline
Stary 2013-03-12, 22:17   #889
zebrawpaski
Zakorzenienie

measia- jak czytam Twoje posty, że jesteś to tu, to tam, tam jedziesz i jeszcze tam to padam z podziwu jak Ty to organizujesz i nie dziwię się, że jesteś zmęczona, niewyspana i masz baby blues
musisz zwolnić!
przede wszystkim Alę poustawiać aby pomagała
P.S- zdjęcie Ala i Marysia cudne
widzisz podobieństwa?

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

inutilku- zazdroszczę wakacji...u nas była perspektywa Bałtyku ale niestety coraz mniej prawdopodobna

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-03-12, 22:19   #890
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
z moim identycznie było- przerażony był jak kiedyś zjadł u nas danie z parowaru, że po ślubie takie będzie ciągle musiał jeść a potem polubił
ostatnio sam mi mówił, że dawno parowaru nie było a chętnie by zjadł coś na parze gotowanego
faceci mój kiedyś wrócił do domu i z przedpokoju nasłuchiwał czy słychać skwierczenie z patelni, bo tak się bał, że na parze gotuję

ja się muszę dokształcić w przepisach do pary bo po porodzie pewnie często te garnki będą w użyciu a nie chcę jeść tylko kilku rzeczy na krzyż.
Stary 2013-03-12, 22:24   #891
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
a malujesz się w ogóle?
ja od razu lepiej się czuję jak sobie zrobię maseczkę, nałożę nakładki wybielające na zęby. mam karnet to chodzę na solarium, ciało od razu jest inne i dziś byłam na depilacji pach. pamiętacie pisałam o tej depilacji. nie wiem ile czasu minęło 2-3 tyg. na razie nic mi nie wyrosło.
BERBIE- podjęłaś jakieś decyzje w związku z ostatnią wizytą u gina?
tak mnie nakręciłaś tym solarium.... niestety teraz dla mnie to marzenie ściętej głowy
nie pamiętam kiedy ostatnio sobie coś kupiłam, mam nadzieję, że na przyszłą wiosnę będę sobie mogła wszystko "odbić"
tymczasem mogę jedynie wrzucić link do nowych zdjęć z remontu (jak zgram- bo na razie ciągle na aparacie)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-03-12, 22:37   #892
BYou
MBZ♥

Monika ja często gotuję w parowarze i korystam z przepisow stąd:http://ekscentrycznyparowar.blogspot.com/

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:37   #893
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
BERBIE- podjęłaś jakieś decyzje w związku z ostatnią wizytą u gina?
tak mnie nakręciłaś tym solarium.... niestety teraz dla mnie to marzenie ściętej głowy
nie pamiętam kiedy ostatnio sobie coś kupiłam, mam nadzieję, że na przyszłą wiosnę będę sobie mogła wszystko "odbić"
tymczasem mogę jedynie wrzucić link do nowych zdjęć z remontu (jak zgram- bo na razie ciągle na aparacie)
dzwoniłam do rodzinnej położnej ginekolog, powiedziała, że nie widzi potrzeby robienia histeroskopii. przesłałam jej na maila wyniki badań, ma je przejrzeć i zadzwonić. poza tym jutro biorę ostatnia globulkę przeciw grzybkowi i w następnym tygodniu wybiorę się do lokalnego ginekologa żeby sprawdził, czy grzybka już nie ma i powiem, żeby zrobił mi usg i obejrzał macicę.

co do zakupów i solarium ja tez jestem na etapie zaciskania pasa, i nic sobie nie kupuję. ostatni zakup to 2 pary czarnych spodni na ciuchach i czarna koszula. od jakiegoś czasu tylko w tym chodzę i jeszcze jakiś czas tak zostanie więc nie ma sensu czegoś kupować... moja mama obkupiła się czarnymi ciuchami więc jej trochę podbieram (nosimy podobne rozmiary). ale co do usług typu solarium, kosmetyczka, gdybym z nich zrezygnowała to bym chyba zwariowała. maszynką się golić w pewnych miejscach nie mogę a gdybym chodziła zarośnięta czułabym się jak jakiś brudas. henna co 2 tygodnie też obowiązkowa, bo sama niezdolna jestem.
Stary 2013-03-12, 22:54   #894
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Monika ja często gotuję w parowarze i korystam z przepisow stąd:http://ekscentrycznyparowar.blogspot.com/
dzięki przejrzę w wolnej chwili.
Stary 2013-03-12, 23:19   #895
zebrawpaski
Zakorzenienie

Katarzynka na starych i na nowych "śmieciach"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7201.jpg (95,6 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7180.jpg (68,2 KB, 49 załadowań)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-03-12, 23:27   #896
Konto usunięte

Jaka modeleczka Jak ona wdzięcznie pozuje...

Santom bardzo się cieszę!

Berbie - gratuluję wytrwałości w tych zabiegach. Mnie się nie chce położyć maseczki raz na tydzień.. A tak się jednak inaczej człowiek czuje, jak coś ze sobą zrobi.
Stary 2013-03-12, 23:59   #897
zebrawpaski
Zakorzenienie

tak troszeczkę się pochwalę

http://deccoria.pl/galeria,id,91688,1,kuchnia.html
http://deccoria.pl/galeria,id,85666,1,salon.html
http://deccoria.pl/galeria,id,93373,...garderoba.html
http://deccoria.pl/galeria,id,85664,1,holl.html

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39735467]Jaka modeleczka Jak ona wdzięcznie pozuje...

[/QUOTE]

Perse- chciałam wiele razy Kasię z "ukrycia" nagrać jak się bawi czy coś tam sobie gaworzy ale to nie możliwe - jak tylko widzi aparat od razu głowę w jego stronę kieruje- jak większość maluchów zresztą

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

BERBIE- z depilacją jestem na bieżąco ale swoim postem zmotywowałaś mnie do "zrobienia" paznokci
mam nadzieję, że nie zaśpię przez to do pracy

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-03-13, 01:01   #898
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Zebra, kochana, widze ze Twoja córa rośnie na piękną modeleczkę Widać, ze zarówno na starych jak i na nowych śmieciach świetnie sie czuje

A propos deccorii (ja tez kiedys tam mialam swoje zdjecia powrzucane), to powiem Ci, ze pieknie urzadzilas mieszkanie
Rozumiem ze jest to w domku jednorodzinnym? (sądząc po widokach z okna ? )

Zadam niedyskretne pytanie, ile Cie wyniosła cała kuchnia, ze wszystkim ?
I czy macie ogrzewanie podlogowe w calym mieszkaniu? Jaki koszt jest polozenia takiego ogrzewania?

Sorrki ze tak wypytuje, ale czeka mnie niedlugo podobna rozrywka, a Twoje pomysly bardzo do mnie przemawiają

W ogole jak widze cale mieszkanie po remoncie to normalnie
Jestes dekoratorem wnetrz? Cudownie

Na moje oko to kilkadziesiąt tys lekko tam włozyliscie...
Juz sie nie moge doczekac kiedy ja zaczne placic fachowcom

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 03:54   #899
pani22ka
Zakorzenienie

Jeżu, nie mogę się doczekać momentu kiedy w końcu pomaluje paznokcie będzie znaczyło, ze ogarniam, jestem w domu

Amalia, kasia - lachony jak marzenie!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 07:53   #900
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Wadera, bardzo mi przykro...
Napisz coś więcej o sobie, jeśli masz ochotę.
Tu się możesz spokojnie wygadać.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39731284]
Wadera witaj w naszym gronie... Strasznie mi przykro z powodu tego, co Cię spotkało [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
WiTaj! przykro mi z powodu Twojej straty. ja dołaczylam do tego forum w podobnych okolicznosciach z wyrokiem ale jeszcze przed #. Duzo sil dla Ciebie!!! Pisz u nas to pomaga!!!!!!
Dziękuję Wam kochane za wsparcie nie dałam rady wszystkich zacytować. Myślę, że na razie nie mam jeszcze o czym pisać, bo krwawienie dopiero przede mną, a samej utraty dziecka chyba nie da się wyrazić słowami...

Cytat:
Ja też miałam poronienie zatrzymane... Tabletki niby zadziałały, ale i tak macica się nie oczyściła w 100% i musiałam mieć łyżeczkowanie.
I to nie bardzo od Ciebie zależy, niestety, czy będzie potrzebny zabieg, czy nie... To stwierdzi lekarz na usg.
Ale ja się tak boję tego łyżeczkowania... Może będziecie się śmiać, ale najbardziej to chyba narkozy, boję się że się nie obudzę już...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości