|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: JAK ZROBIĆ BIŻUTERIĘ-KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
nie, drut srebrny jest sztywny i jesli chcesz zrobic loopik to tylko za pomoca odpowiedneigo narzedzia
|
|
|
|
|
#392 |
|
Przyczajenie
|
Cieszy mnie to niezmiernie, ponieważ byłam bardzo zdziwiona, gdy sie okazało że moge ten drut we wszystkie strony palcami wywijać - a jak robiłam kolczyki ze szpilek, to szpilki był sztywne!
Bardzo Ci dziękuje, strasznie mi pomogłaś |
|
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki potrzebuje wsumie to natychmiast sklep w którym dostane wszlekiego rodzaju bigle srebne i jak z najmniejsza opłata za przesyłke czy jest to realne???
PROSZE O SZYBKA POMOC!!!
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
adresy sklepow internetowych sa podane w innym watku redakcyjnym, czyli na gorze str glownej.
|
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki wielkie za kurs
Ja zlozylam juz zamowienie i czekam na dostawe, a jak uda mi sie cokolowiek zrobic to sie wam pochwale
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak tak ja to wiem ale chodzilo mi o szybka pomoc a nie siedzenie pol dnia i szukanie myslałam ze znajdzie sie osoba ktora wie gdzie sa wszystkie rodzaje bigli i jak najmniejsza cena przesyłki . . ale teraz to juz po fakcie dokonanym jest i tak
|
|
|
|
#397 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich gorąco i zwracam się z prośbą o poradę w jaki sposób najlepiej wyprostować drucik i taki cienki i te grubsze??? Z góry wielkie dzięki dla tych, którzy zechcą się podzielić swoimi uwagami i doświadczeniem
Pozdrowionka
|
|
|
|
|
#398 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja mam pytanie: jakiej grubosci linka stalowa nadaje sie najlepiej do robienia kolczykow? Bo z tego co widze na qnszcie to sa rozne...
|
|
|
|
|
#400 |
|
Przyczajenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;3881538]"Palcyma"
[/quote]A czy poza "palcyma" są inne metody? Bo tak palcami, a jeśli o mnie chodzi paznokciami fajnie się prostuje cienkie druciki, ale z takim np. 0,8 mm to juz troszkę gorzej idzie ... a mi chodzi o to, żeby doprowadzić do linii prostej druty, które zwinięte są w okrąg... czy ktoś używa poza rękoma, palcami, paznokciami innych sprzętów albo ma jakąś metodę na idealnie prosty drucik?
|
|
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#402 |
|
Przyczajenie
|
Hej Biżuterio-Twórczynie!
![]() Ja od pewnego czasu też się w to (świetnie) bawię i tworzę różne dyndajki ale teraz zamarzyło mi się zrobić taką plecionkę z małych koralików, np na bransoletkę... taką, że w jakiś specjalny sposób przeplata się przez te koraliczki żyłkę i wychodzą takie cudeńka... http://www.pakamera.pl/zdjecie.php?p...40_mainpic.imgDomyślam się, że gdzieś tu w przepastnych archiwach wizazu jest taki kurs albo podpowiedzi, ale nie mogę się dokopać, choć próbuję, ale metodycznie przeprnąć przez wszystkie wątki to chyba bym musiała tydzień urlopu wziąć Będę niezmiernie wdzięczna za wskazówki jak się robi takie plecioneczki!Pozdrowionka |
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
witam
na podforum z biżuterią jestem pierwszy raz i trochę się tutaj gubie ![]() kilka dni temu mnie naszło żeby robić bransoletki. tzn na początek jedną dla siebie. Tylko nie mam pojęcia jak wogóle zacząć. Interesuje mnie coś w stylu bransoletek tybetańskich. Niewiem jak korale nawlekać itd zeby uzyskać pożądany efekt. Jedyne z czym mialam styczność w przeszłości to makrama ![]() Co do korali, tez nie potrafie znalaeźć odpowiednich (szukałam na allegro). Chodzi mi o coś takiego... http://sklep.bizu4u.pl/sklep/1/0_33b...42cb068dc4.jpg http://sklep.bizu4u.pl/sklep/1/0_c4a...d67ec22233.jpg Jeżeli post w złym temacie to przepraszam ![]() Ps. Jestem oczarowana biżuterią i waszymi zdolnościami Pozdrawiam
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt mi nie pomoże ? Żadna z was nie miała styczności z takimi bransoletkami ?
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Ja np. nie miałam. To mnie wygląda na przeplatanie koralików rzemykiem, potem wykończenie węzełkami. Ale więcej Ci nie pomogę .. Może gdybyś sama usiadła z koralikami i jakimś sznurkiem i poplątała na różne sposoby, to by Ci wyszło?
|
|
|
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
To jest makrama, przynajmniej tak mi się wydaje... Makrama połączona z koralikami. Poszukaj książek sprzed 20 lat lub przekop to forum bo gdzieś już chyba było o tym...
|
|
|
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
Ten drut jest zapewne aluminiowy i dlatego można go tak wyginać.
|
|
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
gaga87
Dziewczyny, a ja mam pytanie: jakiej grubosci linka stalowa nadaje sie najlepiej do robienia kolczykow? Bo z tego co widze na qnszcie to sa rozne... mi najbardziej odpowiada ta grubsza 0,45 bodajże. jest bardziej elastyczna od tej cieńszej, albo taka cieńsza jakaś mi się mało elastyczna trafiła
|
|
|
|
|
#409 |
|
Rozeznanie
|
chciałam zareklamować kurs aniielicy. na razie jeden, ale przygotowany już jest drugi i liczę, że na stronie pojawi się więcej
pozdrawiam http://www.zyciekrakowa.pl/nowahuta/.../view/1456/51/
Mój blog o modzie. Fashion as my lifestyle. http://nowohucianka.blox.pl/html Powiększ sobie biust Bransoletki hand-made Do czytania - nowości z 23.09 Kosmetyki i wishlista brak komputera przez najbliższe dni ![]() |
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
będzie więcej
mam w głowie kilka kolejnych kursów Tylko trochę czasu brak na zrealizowanie pomysłów
|
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedzcie czy znacie może jakąś książkę lub poradnik z których można krok po kroku uczyć się wyrobu biżuterii?? jeśli tak to bardzo proszę o tytuły...
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
Tak, ten wątek pierwsze posty
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Jedno pytanie.Na jakim druciku jest wykonana ta bransoletka?
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
na 0,4 pewnie. Ale ja nie polecam robienia takich bransolet na drutach. Metal kruszeje z biegiem czasu i bransa się rozleci. Linka stalowa jest lepszym rozwiązaniem.
|
|
|
|
|
#415 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ja mam takie pytanie
.Kupiłam taką bransoletkę---->bransoletka.JPG i chciałabym do niej już sama dorobić sobie kolczyki w podobnym stylu. Bransoletka zrobiona jest na żyłce. Tylko w sklepach, z tego co widzę, są dwa rodzaje żyłki - silikonowe i żyłki jubilerskie nieelastyczne. Którą powinnam wybrać? Nie mam pojęcia jak one dokładnie wyglądają.
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O 0,4 wiem...nie trwały drut,bo za cienki,ale wygląda ta bransa cudownie...
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Żyłka silikonowa, to po prostu gumka, zatem na niej kolczyków raczej nie rób ;) |
|
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#419 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;3977760]Żyłka silikonowa, to po prostu gumka, zatem na niej kolczyków raczej nie rób ;)[/quote]
Dzięki, czyli jubilerska pozostaje
|
|
#420 |
|
Przyczajenie
|
JAK ZROBIĆ BIŻUTERIĘ-KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
Mogłybyście dać jeszcze wasze dzieła
Chętnie popatrzę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.

Ja zlozylam juz zamowienie i czekam na dostawe, a jak uda mi sie cokolowiek zrobic to sie wam pochwale
Pozdrowionka 

jestem również
?!