|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
niestety to żadne pocieszenie, pod prysznicem też można przeoczyć :/ ale dziewczyny, przecież u nas wszystko będzie książkowo
|
#3243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja i tak liczę, że wody odejdą później a poród zacznie się skurczami
|
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zadomowienie
|
ja też, myślisz, że nas uchroni?
Cytat:
no ale trzeba wierzyć w karmę
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
A ten Zawitkowski to któreś z tych Katowickich? Chyba sobie je do kapownika wpiszę, bo się gubię co i jak.
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
A ochraniacz na łóżeczko zmienia się tak często jak pościel? Bo nie wiem czy kupić 2 komplet pościeli z ochraniaczem czy sobie darować?
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
darować ja pościel, kołdrę i poduszkę zamierzam kupić później, przecież na początku dziecko nie śpi na poduszce? a wszystkie widzę kupujecie...? a kołderka na maj- sierpień?
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-03-12 o 21:53 |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To na to nie idę, za daleko ![]() Czasami może być zimno, przecież u nas lata bywają od 15-35 stopni. Ja nie mam kołderki, a razie co takiego maluszka nakryję rozłożonym rożkiem, bo też ciepły a maluszek się zmieści pod nim. Na cieplejsze dni będę nakrywać samą poszwą.
|
|
#3252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poscieli nawet nie piorę a kołdry i poduszki nie kupuję, na zime kupię o ile będzie potrzeba.A ochraniacz jak wypiorę rano to w lecie przez dzień wyschnie ![]() Cytat:
ma leżeć płasko
|
||
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też kołdrę i poduszkę kupię na jesieni. Tak jak Xal piszę, jak będzie chłodniej to przykryję rożkiem. A poza tym mała będzie spać w śpiworku
|
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam w ogóle fisia na punkcie pasowania czegoś, musi idealnie się zgrywać bo wariuje.. niecierpie jak mi coś odstaje... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-12 o 22:05 |
|
|
|
|
#3255 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
więcej nas tu minimalistek, faktycznie ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
słusznie
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- No bo w sumie nie wiemy jeszcze co się przyda a co nie. Mężuś nie podejmuje dyskusji "bo się nie zna" więc jak coś będzie potrzebne to dostanie listę i sio do sklepu się pozna.
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
Puściłam muzyczkę yt i mówię mężowi, że mała lubi tą piosenkę a on: zobaczymy po kim będzie miała gust muzyczny (on ma FATALNY!!!
), ja: całe szczęście, że to dziecko ze mną przebywa |
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
była droższa, grubsza i cięższa, na lato odpada. Chyba jednak zostanę przy silikonie + koc.
|
|
#3260 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Xal i jej macanki : ))
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wybór, najważniejsze, że problem wózkowy masz już z głowy
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą ja się zastanawiam gdzie ja to dziecko w moim mieszkanku upchnę.. Było takie ładne i przestrone jak kupowaliśmy a teraz zaczynam mieć wszędzie pudła- 3 kartony pampersów na jednej szafie (kupiłam bo robilam tort z pampersów i nie wiedziałam ile pójdzie), karton z wózka na drugiej szafie, za sofą upchane złożone łożeczko, w sypialni za łóżkiem upchnięty materacyk i przewijak, za drzwiami upchniete pudło z ubrankami.. za drugimi drzwiami moje ubrania w których się nie mieszcze a nie mieszczą się w szafie.. wózek stoi po srodku salonu.. w piwnicy same pudła..
jeszcze przydałoby sie jakieś miejsce w kuchni w szafkach.. A jeszcze dojdą zabawki, mata edukacyjna, nowe ciuszki... |
|
|
|
#3264 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój mąż ma wiele zalet, ale niech tylko mała nie ma gustu muzycznego i wyczucia rytmu po nim, bo biedne to dziecię będzie |
||
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
my też będziemy musieli bo nam sie łóżeczko nie zmieści.. tylko nie wiem kiedy to zaczniemy robić.. ja mam wy..j..eb.ane najwyżej tż będzie zamiast pic z kolegami pępkowe składal lóżeczko i przestawiał meble..
A propo słuchu to ja bym wolała zeby miał po moim TŻcie.. Słuch ma troche lepszy ode mnie chociaż ja dyplomowany muzyk jestem a on muzyk amator:p Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-12 o 22:27 |
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizualnie Tako wydaje się być masywniejszy niż Jedo; chociaż mi się dalej podobają oba wózki ![]() Z tego co pamiętam to Alive ma największą i chyba najszerszą gondolkę (Alive: dł. 90cm/szer. 40cm, Jedo: dł. 80cm/szer.35cm, a np. X-lander x-move dł. 75cm/szer. 31cm) z wszystkich wózków jakie oglądałam do tej pory. I mimo, że wagowo podobnie (Alive i Jedo ok 14-15kg) to Alive wydaje mi się cięższy. Porównując Alive i chyba to był Tako Baby Heaven to Baby Heaven jest lepszy dla wysokich osób. Ja mimo że mam 1,72 cm to wyglądałam przy nim śmiesznie W Alive nie podoba mi się ten kosz i plastikowa gondola, ale to kwestia gustu. Oba wózki (Tako i Jedo) mają pompowane koła i przednie skrętne z możliwością blokady. Jak sobie pojeździłam po sklepie to oba mi spasowały. Tylko na tą chwilę Alive odpada ze względu na ten fotelik i nawet go nie rozkładaliśmy itd. Kurde nie wiem co Ci jeszcze napisać ![]() Muszę się jeszcze raz przejechać do sklepu czy hurtowni zobaczyć Maxi Cosi no i poszukać sklepu, żeby pooglądać Mutsy. Najbardziej brałam pod uwagę X-landera X-move, ale trochę mnie zniechęciły negatywne opinie, poza tym jest mały patrząc rozmiarowo na Tako czy Jedo no i za cenę zestawu X-landera (3000 zł z bazą, 2500 zł tylko z fotelikiem MC) mam np. Jedo + fotelik MC + bazę (+ 500 zł zaoszczędzone) ![]() Z tego co widziałam na stronie hurtowni => http://www.ewozki.eu/ <= to Mutsy Transporter mają za 1699,00 zł (2w1), Mutsy Evo za 1789,00 zł (2w1), a Maxi Cosi Mura 4 za 2799,00 zł (3w1). Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-12 o 22:29 |
|
|
|
|
#3267 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to tylko teraz tak źle wygląda- kartony na śmietnik, łóżeczko jak rozłożysz to materac pójdzie do niego, przewijak też na nie, ubranka wiadomo do szafy lub komody, Twoje ubrania w których się nie mieścisz, jak się zaczniesz mieścić wrócą na swoje miejsce, wózek...wózek to dla mnie największy problem, bo mam mini holik a nie chcę mieć wózka na środku pokoju, a tu nie będzie chyba wyjścia, szlag!! podoba mi się ten przewijak, Mysia, konkretnie dąb, ciężko znaleźć dębowe łóżeczko i przewijak nie wiem czemu... A ten jest super. Chyba się skuszę , ale z modyfikacjami (właściciel strony sam zachęca do własnego projektu) tylko budżet nie przewidywał zakupu przewijaka, happy : ) ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
zwłaszcza, że dziewczynka. wiem, co mówię ; ) nie chcieli mnie na scholę, od tańca uciekam do wc do dzisiaj : ) niech Ninka dziedziczy inne rzeczy po tacie
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-03-12 o 22:31 |
||
|
|
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
Moja sypialnia jest malutka, i ciężko mi znaleźć odpowiednie rozwiązanie dla łóżeczka
Może mój Tż cos wymyśli , a jeszcze tv i ciężko się go pozbyć
|
|
|
|
#3269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tym bardziej na czczo
|
|
#3270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam takie czasami od stycznia, drobniutkie, na dosłownie 2-3 milimetry ale ewidentnie czerwone. gin mówiła że Młody tak nisko leży i naciska na szyjkę że po prostu mi puszczają delikatnie naczynka krwionośne. dlatego tak się na ten pessar naparłam i faktycznie o wiele rzadziej się zdarzają. ja kupuje pościel na jesień - teraz tylko prześcieradło i jakiś kocyk do przykrycia/pieluchę (w upały). |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

ale lepsze to nić wody odchodzące w wannie, pamiętam, że ktoś tu pisał, ze się tego boi
a powiedz mi, dostałaś jakieś potwierdzenie, że masz miejsce zarezerwowane?

była droższa, grubsza i cięższa, na lato odpada. Chyba jednak zostanę przy silikonie + koc.
za wybór, najważniejsze, że problem wózkowy masz już z głowy
tym bardziej na czczo