|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
a możę zrobimy trzy lub cztery dziewczyny dyżurujące ... i każda z nas mogłaby do jednej lub dwóch czy tam wszystkich napisac o porodzie ..
na pierwszej stronie można podac które to mamy i wtedy każda z nas pw dostałaby po prośbie oczywiście numer ![]() jak myślicie? |
|
|
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
zabrzmiało jakbyś zamierzała leżeć w tej wannie, z tą książką, do jutra ale przecinek uratował zdanie ![]() pa
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, ze jak mi czop odejdzie (pozwalam mu za miesiąc |
|
|
|
|
#3215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Idę się kąpać. Jestem trochę zalatana i mam chorego męża w łóżeczku
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Motylku dobrze, ze jest ok i możesz poleżeć w domu.
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
piękności
pawie oczko to mam nadzieje że u mnie też ta waga zacznie zwalniać ![]() a do torby pakuję: Dokumenty: -dowód osobisty -karta ciąży - ostatnie badania - grupa kri Dla mnie: - maszynka do golenia (w razie "w") - dwa opakowania chusteczek chigienicznych - woda do picia - gumka i opaska do włosów - pomadka do ust - dwie pidżamy - skarpetki - szlafrok - płyn do lewatywy - klapki pod prysznic - kapcie - kubek/talerzyk/sztućce - szampon - pasta do zębów - szczoteczka do zębów - szczotka do włosów - kosmetyki - mydło bambino - szare mydło - gaza - zasypka taka żółta ta rany, nie pamiętam nazwy - dezodorant - podpaski duże dwa opakowania - majtki poporodowe - ręcznik mały i duży - stanik - aparat - ładowarka do telefonu - jakieś drobne pieniądze Dla dziecka: - 3 x pielucha tetrowa - 15 szt pieluszek pampers - ubrania na 3 dni (porobiłam zestawy) - niedrapki x2 - ręcznik - rożek - chusteczki nawilżone i to chyba na tyle ![]() Magiusia jestem w szoku, jak lekarze mogli doprowadzić do takiego stanu whatIThink za wizytę
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to prawdopodobnie wynik infekcji, choć sam za bardzo nie chciał mówić czy to aby na pewno nie czop - kazał się nie martwić i zapewniał, że szybko nie urodzę, bo wszystko na swoim miejscu.
|
|
#3219 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
, ale film był świetny (w wersji szwedzkiej) ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3221 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś koło 23-24tc., dlatego ta Malutka tylko 600g
Cytat:
Mam nadzieję, że jak już się nieco pozbiera to za trzecim razem się uda i donosi pięknie zdrowego Maluszka Cytat:
za wizytę. Faktycznie nieduży jak na 34tc, ale przynajmniej mamie będzie łatwiej rodzić.![]() Cytat:
Cytat:
No właśnie, daj nam znaka, bo chyba każda z nas codziennie zastanawia się co u Ciebie i co z psem.
|
|
#3222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak za miesiąc wypadnie to też nie będę płakać ![]() Cytat:
I śniadanie: 2 lub 3 kanapki z chleba razowego i wędliny drobiowej albo jakiejś ryby. Do tego zawsze warzywa: sałata, pomidor, ogórek kiszony, papryka (co akurat mam w domu) i czasem jajko na twardo II śniadanie : jogurt naturalny + muesli lub owoc, czasem kilka orzechów obiad: drób lub ryba (gotowane lub pieczone w folii), czasem jakiś sos(dziś jadłam dietetyczne spaghetti z mięsa z indyka, z duszoną na wodzie cebulką i czosnkiem) do tego pełnoziarniste makarony, ryż brązowy, grube kasze. Do obiadu zawsze surówka, często z kapusty pekińskiej lub kiszonej (mogę jej dużo więcej zjeść niż salaty ) z olejem rzepakowym tłoczonym na zimno (polecam! smak dużo lepszy niż oliwa, a te same cudowne właściwości). Dorzucam orzechy włoskie alo ziarno słonecznika.Podwieczorek: owoce z twarożkiem (najczęściej maliny, truskawki, śliwki lub jabłko) + orzechy I kolacja: 2 kanapki podobne jak na śniadanie II kolacja (na pół h przed spaniem) - 1 kanapka, ewentualnie jogurt naturalny Godziny posilków różnią mi się w zależności od tego kiedy zacznę dzień, ale pomiędzy posilkami mam ok 3h. Mam nadzieję, że komuś to pomoże
|
||
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) może odejść, babka spłukuje i do widzenia nawet nie zauważy
|
|
|
|
|
#3224 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mój mąż jedzie ze mną na Bezpiecznego Malucha i spotkanie z P.Zawitkowskim, bo chce; a na SR też jeździ ale trochę marudzi, szczególnie jak się spotkania przedłużają No ale już zapłacone więc nie będziemy odwoływać, a jak nie będzie chciał jechać to pojadę sobie sama pociągiem tylko i tak będzie po mnie musiał przyjechać, bo koniec po 21 ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz mi, dostałaś jakieś potwierdzenie, że masz miejsce zarezerwowane?
|
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ash a co pijesz i w jakich ilościach przez cały dzień ?? I czy zamiast jogurtu naturalnego może być np. coś typu jogobella i do tego musli ??
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-12 o 21:09 |
|
|
|
|
#3227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ktora to pisala ze cos jej wyskoczylo na dole jakies znamie i ze bedzie chciala usunac???????? gdzies mi post uciekl , nie nie usuwaj, zazwyczaj wszytko co wyskakuje w ciazy w 98 % znika wiec poczekaj, ja w poprzedniej ciazy mialam duzego guza na dziasle i tez znikl , mialam cos dziwnego na dole hmmm jakas narosl, tez znikla takze poczekaj troszke
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
) ale pampersiki to troszke a maloo nie mysle ze ze 20-30 szt bedzie w sam raz ..
|
|
#3228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem z siebie dumna. Wysłałam właśnie deklaracje za 2012 rok przez internet Zawsze bałam się tych wynalazków ale przeraziła mnie perspektywa stania w kolejce i się skusiłam
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-03-12 o 20:59 |
|
|
|
|
#3229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: Sprawdziłam na stronie i faktycznie pisze, że niby tylko dla mam; ale najwyżej dopytam jeszcze raz w mailu/telefonicznie, może babka przeoczyła info ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-12 o 21:00 |
||
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napiszę do nich chyba, że czekam na potwierdzenie Wiem, że chcieli aby były same mamy bo ilość miejsc jest dość mocno ograniczona
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Lublana oczywiście że można poronić ze stresu. Ja jak chodziłam do pracy to plamiłam i lekarz powiedział że to przez nerwy i nakazał mi iść na L4 i później resztę ciąży dobrze przechodziłam. Aaś ale masz atrakcje ![]() happy piękne ciuszki Ashy dzięki za jadłospis banka pampersów 15 a resztę będzie TŻcik donosił na bieżąco
|
|
|
|
#3232 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Happy blue - ale te ciuszki są piękne
Cytat:
za wizytę, może jeszcze Maluszek się przekręci, przecież czasem tuż przed porodem nawet dzieci się przekręcają Cytat:
chcę na bieżnię, na rower.. na siłownię.. chcę być znowu szczupła i przesypiać komfortowo noc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wrzuć koniecznie fotki jak już kocyk będzie gotowy ![]() a gdzie i jaki materiał kupiłaś ? Cytat:
świetny wózek i te fotelki podobno są rewelacyjne gratuluję i zazdroszczę zakupu Cytat:
ale duuuży Maluszek ![]() niedługo u nas się zacznie ciekawe która będzie pierwsza ![]() Cytat:
mi się podoba ten czerwony ale też szary i czarny Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to na każdych warsztatach pisze, że ilość miejsc ograniczona
|
|
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnei wciagnelam 2 opakowanie malin z jogurcikiem i te jakies slodsze od wczorajszych mniammm dlaczego maliny nie rosnal zima???????????
|
#3235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja chciałam dokończyć wyprawkę żeby móc się dalej bawić w szycie ale, ale dziś kupiłam materiał na zebrę więc zobaczymy kiedy mnie wene natchnie ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam na gimnastyce i w kinie na hitchcocku - fajny film ![]() moje negocjacje nie odniosły wielkiego sukcesu ale stanęło na 50 zł zniżki dobre i to, bo i tak maja najtaniej ![]() to pochwalę się co zamawiam młodemu http://dino.sklep.pl/nowy/pacyga-Loz...0-p-14812.html http://dino.sklep.pl/nowy/pacyga-sza...r-p-14814.html http://dino.sklep.pl/nowy/pacyga-reg...r-p-14818.html kolor brąz i gwiazdki do tego materac http://dino.sklep.pl/nowy/materac-la...m-p-10265.html miała być komoda z przewijakiem w pokoju młodego, ale postawiłam na taką mobilną żeby była do kąpieli w łazience też - kolor wengehttp://allegro.pl/stolik-do-przewija...088008003.html lecę dalej nadrabiać
|
|
|
#3237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pisałam o tym wcześniej, że pewnie na zawieszenie jest krótsza gwarancja
|
|
#3238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Jogurty owocowe w ogóle nie wchodzą w grę niestety... Zawierają za dużo cukru. Muesli też trzeba przeskanować skład, a najlepiej robić własną mieszankę, bo nie można jeść suszonych owoców i słodzonych płatków.Cytat:
Ja właśnie tyle zarobiłam sprzedając stare rolki męża i się mega cieszę (nie sądziłam, że ktoś kupi rolki w rozmiarze 47
|
||
|
|
|
#3239 | |||
|
Zadomowienie
|
albo niech ułoży sie w napis: Jestem czopem
Cytat:
Cytat:
o cholerka to nieźle, myslałam, ze musi byc choć kropelka... Dobrze, ze gin Cię uspokoił. Cytat:
ale lepsze to nić wody odchodzące w wannie, pamiętam, że ktoś tu pisał, ze się tego boi
|
|||
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() realizacja 3-6 tygodni więc dobrze, że teraz zamawiam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

za wizytę

, ale film był świetny (w wersji szwedzkiej) 
07.07.2012 

No nic, napiszę najwyżej do kogoś na priv o numer poproszę. Najlepiej kogoś aktywnego z końca listy (czerwiec) ktoś chętny? No chyba żę nie chcecie wiedzieć że rodzę 
mysle ze ze 20-30 szt bedzie w sam raz ..