|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3422 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ok to juz nie czuje sie taka wyrozniona tymi kilogramami ![]() Cytat:
Kawal Florianka! ![]() ![]() ![]() Na wlasnie ja tez zerknelam na nasza liste i czo? Przede mna jeszcze tylko joanna200 i troskava- obu dzisiaj nie widzialam ![]() Do czwartku wieczorem naprawde jeszcze nie moge. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3423 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
Witam,
nie wiem czy mnie pamiętacie, kiedyś pisałam kilka razy, jednak pracowałam i nie miałam możliwości i czasu na czytanie postów i dyskusje na wątku...od pewnego czasu jestem na l4 i często zaglądam tutaj, aby poczytać opinie, wymiany poglądów, a także uzyskać informacje o badaniach, wynikach, wyprawce etc. Przyjmiecie mnie... ![]() Gratuluję ostatnich porodów, zdrówka dla maluszków Ewa i Dragusia byłyście dzielne ![]() Cieszę się z Wami na kolejne tygodnie ciąży i trzymam kciuki za przyszłe mamusie ![]() Jestem dzisiaj po wizycie u ginekologa, mały waży 3300 g, obw. główki według badań to około 33 cm z kawałkiem, szykuje się duży chłopaczek.. za dwa tygodnie mam isc na KTG, odebrac posiew i zglosic sie do gina, gdy maly bedzie przybieral tak 'ladnie' na wadze to w 39 tygodniu plany beda na cc. Na plusie coś około 15 kg.. musiałabym podejrzeć bo zapominam o tym, wtedy lepiej się czuję ![]() Termin porodu wyznaczony miałam na 15.04., a ostatnia @ jeśli dobrze policzylismy była 8.07.2012. Synek jest ruchliwy, i czesto wariuje, wybrzusza sie tu i tam. Wyprawka wyszykowana, ostatnie rzeczy zamowione na allegro: laktator m.in. i inne kosmetyki i akcesoria. Więc czekamy na pakowanie i akcje w najbliższych 4 tygodniach.
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-12 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3425 |
Rozeznanie
|
łojeja, opuścić Was na 3 godzinki i ile nadrabiania
Dragusia gratuluję Florka, niezły klusek z niego, a jaki słodziutki ![]() ![]() Kolina również gratulacje ![]() ![]() Anies i Eluśka witamy na wątku ![]()
![]() |
#3426 | |||||
Rozeznanie
|
nadrabiam powoli..
![]() Cytat:
![]() może faktycznie się spotkamy, ja jutro przez 8 na badanie na IP.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3427 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane!!!
Ja wpadłam do Was się tylko na szybko odmeldować że już z Ksawciem jesteśmy w domciu. Dziś nas wypuścili. Pobyt się nieco przedłużył ze względu na mój stan. Miałam dość nieciekawą sytuację podczas porodu, ale o tym opowiem Wam wkrótce. Mały jest zdrowy i jestem w nim zakochana na zabój ![]() ![]() ![]() ![]() Nie jestem w stanie Was nadrobić, bo ani nie mam na tyle czasu, ani sił, bo muszę jak najwięcej leżeć ![]() Może jutro (jak mi synuś pozwoli) przeczytam choć kilka ostatnich stron żeby móc do Was na dobre powrócić. Tymczasem pozdrawiam wszystkich i dla świeżo upieczonych mamuś: takinna, nestelle, klementyna1, pani22ka, kwiatuszekkk21, Ewkaaa8891, Dragusia88
OGROMNE GRATULACJE!!!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Brawo dla nowych mamus
![]() takinna, nestelle, klementyna1, pani22ka, kwiatuszekkk21, Ewkaaa8891, Dragusia88 ![]() ![]() ![]() nabierajcie sil i zdrowka dla maluszkow.. ![]() Dla mamus, które już po porodzie dochodza do siebie samych pieknych chwil z mluszkami zycze ![]() A dla brzuszkow i mamy czyli dwupaki serwuje zdrowa inke z mlekiem albo cole, w ramach podlizania sie i wkupienia :P ![]() ![]()
![]() |
#3429 | |
Wtajemniczenie
|
No jaki pucuś kochany!!! Nie wiem dlaczego mam wrażenie, że jest podobny do Dragusi
![]() Cytat:
Czekamy na Ciebie z niecierpliwością! I oczywiście powrotu do sił... ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- poproszę colę!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3431 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() słodki !!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() GRATULACJE! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3433 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy byl poruszany na tym watku temat urlopu macierzynskiego. Aktualnie jest tak, ze musze zglosic dzien porodu, ja badz moj maz...
Wiem, tez ze aby zaklad pracy i zus wyplacil zasilek macierzynski nalezy przedstawic dokument potwierdzajacy date odbytego porodu (skrócony odpis aktu urodzenia dziecka).. czyli to wystarcza.. obecnie przysluguje mamusiom 20 tygodni macierzynskiego + 4 tygonie dodatkowego, na ktory skladamy pisemny wniosek??? Wniosek na ten urlop roczny rodzicielski mozna skladac teraz, jesli urodzone dziecko pojawi sie po 17 marca?? Jeszcze to nie weszlo prawda?? Wiem, ze mialy byc objete tym kobiety, ktore w dniu 1.09.2013 beda przebywaly na macierzynskim badz dodatkowym 4 tygodniowym, ale nie wiem jak to wyglada w praktyce.. czytalam o 14 dniach na zlozenie wniosku o udzielenie takiego urlopu.. moze ktoras z Was sie orientuje, ja jestem poczatkujaca w kadrach wiec chcialabym fachowej porady ![]()
![]() |
#3435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3436 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za przyjęcie...
![]() ![]() Dla mamusiek cukrzycowych zielona herbatka malinowa moze byc?? Ja dzisiaj popijam inke z mlekiem jak szlona jakas i na kolację zaserwowałam grapefruita, banana i pomarancza.. mam ochote do tego na nalesnika z serem ale czuje sie pelna ![]() Sorceresss, Zaciazona cola też jest super.. ![]() ![]() Chanel_coco zdrówka dla Was ![]() Nestelee duży mały... ciekawe jak tam za 2 tygodnie sytuacja z waga bedzie wygladala.. jestem straszna panikara wiec chcialabym jak najmniej przebojow i bolesci, no ale...czas pokaze ![]() Ewa i za malego i za Ciebie.. niech rosnie i przybiera na wadze.. ![]() Panika rowniez kciukasy, aby maluszek sily nabieral ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Pytanie na szybko bo właśnie uczyłam się składać wózek.. ma któraś tutka grandera?? Byla u mnie kolezanka i mowi mi, ze jej bratowa narzekala, a u nas juz stoi i czeka...no coz.. taki sobie wybralismy.. w sumie nie wierze opiniom, dla jednego bedzie dobre to a dla drugiego tamto i tak to bywa, przekonamy sie na wlasnej skorze.
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-12 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na razie z rocznym jest cisza.... Chyba, że to cisza przed burzą i nie zdziwiłabym się gdyby przesunęli, to na 2014r. A co do normalnego macierzyńskiego, to przed upływem tych 20tyg składa się wniosek o 4 dodatkowe tygodnie. ![]() Muszę jutro jechać do ZUSu, do przychodni w końcu się zarejestrować... Nie chce mi się... Leń mnie już dopada straszny ![]()
27.11.2009 - pierwsza randka ![]() 02.08.2012 - nasz ślub ![]() 25.03.2013 - me + you = Sławek ![]() Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-03-12 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam termin na 14.04 wyznaczony ![]() ![]() Cytat:
![]() Póki co, odpoczywaj Kochana. My tu doskonale rozumiemy wszystko i cierpliwie czekamy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem u siebie w miescie w przychodni, tz u siebie w miejscie gdzie zameldowany, malego nie wiem gdzie zglaszac.. poki co mieszkamy 'u mnie' Ja musze sie dowiedziec o becikowe, gdzie u mnie sie sklada. I mam dodatkowe ubezpieczenie w firmie to na pieluszki wpadnie kaska.. ![]() Jesli chodzi o meldunek to standardowo tam gdzie matka sie melduje, chyba ze za zgoda matki tam gdzie ojciec, jesli sa rozne meldunki. Z aktem urodzenia (urzad stanu cywilnego) idzie sie do urzedu miasta.gminy.. pesel nadaja do ok miesiaca bodajze. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Nyaa ile Twój maluszek waży jeśli można zapytać?? będziemy porównywać.. chociaż się nie da bo rózne czynniki wpływają na to.. mój gin się smial, mówi, ze nastepnym razem wybierac mam plemniki slabsze.. hihi inny material genetyczny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do brzuszka to tez mi tak mniej więcej tydzień temu opadł. Nawet mąż zauważył, że "jakoś tak nisko mam teraz ten brzuch " ![]() Najważniejsze, że maluszki się dobrze rozwijają i są zdrowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3442 | |
Zakorzenienie
|
o ja cie jaki slodki Paczus
![]() ![]() Cytat:
![]() i witam NOWE mamusie ![]() coco ![]() no i ![]() ![]() ja tak na szybko was przelecialam .. ale mialam ''gosci'' godzinke siedzieli wiec teraz moge spokojnie isc spac dzis czuje ze uda mi sie spac bez problemow ![]() wiec dobranoc .. slodkich snow ![]() , |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Nyaa dokładnie... zdrowo niech rosna.. tak ma byc. Moj w 31/32 tygodniu wazyl ok. 2320... i te plus minus co mi lekarz na usg pisze to nie wiem jak do tego podejsc
![]() Kasia spokojnego snu.. ja mam nadzieje, ze mi rece nie zdretwieja w nocy, bo wstawac i tak bede, prawie lunatykuje co 2 godziny.. ![]() Pytałam lekarza o te drętwienie i wykład mi taki powiedział, że już wiem.. to normalne.. ![]()
![]() |
#3444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie za to budzi ból nogi - zawsze prawej. To nie jest skurcz, ale tak jakoś dziwnie boli, że muszę nią trochę powierzgać, żeby przeszło Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-03-12 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Bzinka, właśnie mi dziś gin powiedział o co chodzi.. o hormony, zatrymywanie wody, i uciskanie tkanki tłuszczowej/miesniowej na zylki, uklad nasz.. ze koncowki konczyn maja to do siebie, ze na calym odcinku do konca opuszkow uciskane jestemy... acespargin mi nie pomogl, wiec nie prosilam.. mowil, ze taki urok.. ja masuje, albo maz w nocy podstawiam rece i od nadgarstka tak masuje, a opuszki macam i ciagne by przeszlo... a i zauwazylam, ze jak soli prawie nie ma w moich pokarmach to jest troszke lzej.. przetrwac nam zostalo
![]() Dziewczyny mialyscie robiony wymaz z pochwy na posiew, to jest badanie na bakterie ew. paciorkowca ?? musze zrobic, zeby na za 2 tyg bylo gotowe ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Nyaa.. mój dziś też pytania zadawał.. to o plemniki ile ich jest w wytrysku to o inne takie tam, z tz rozmowe zawiazal.. a ja czekalam na ta wage malego a ten gadu gadu.. U lekarzy wszystko to norma widocznie... no ale wyjasnil mi pare rzeczy tak wiec juz nie powiem troche od ostatniej wizyty go polubilam, bo poprzednio zirytowal mnie, najbardziej nie lubie ze nie odbiera tylko sms pisac ale jak ma ludzi jak mrowek to coz.. przezyje juz to jakos..
![]() |
#3447 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3448 | ||||||
Kniaginia
|
O! Ile fajnych wiadomości!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję! ![]() Łobuziak jeden! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To ja idę spać. Dobranoc ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to sie zastanawiam dlaczego mnie kregoslup nie boli, ale pewnie kwestia czasu, albo przyzwyczajenia, wczesniej pobolewal, ale za to mam dretwienie rak i bolace pachwiny.. wyrownalo sie ![]() ![]() ![]() Maria hej ![]() Klauda chyba tak do 4 dni max sie czeka na wyniki, robia do tego jakis audiogram wiesz jak to wyglada u mnie chyba to koszt 25 zł albo 35 zł.. nie wiem szybko przejrzalam oferte laboratorium, jutro zadzwonie zapytam
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-12 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3450 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a na usg wychodziło 4,5 kg ![]() Cytat:
Cytat:
będę walczyć ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.