MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 21:35   #3451
BYou
MBZ♥

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Dziewczyny bo mam mentlik w głowie po urodzeniu maluszka dostajemy dokumenty w szpitalu i z tym idziemy do usc po akt urodzenia. Z aktem do urzędu miasta po pesel czy usc załatwia to automatycznie?
Jeśli jest zameldowanie czasowe to można tam załatwiać pesel czy trzeba jechać do stałego?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 21:43   #3452
Anies06
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za ciepłe przyjęcie Dziękuję też za informacje co do paciorkowca, lekarz nic nie wspomniał, że mam od razu jechać. Cały czas nam powtarzano że 6 godzin po odejściu wód, nawet jak powiedziałam o paciorkowcu to nic nie wspomniał. Jutro zadzwonię do mojej położnej i jej powiem o tym paciorkowcu i dopytam w takim razie. Mi ten paciorkowiec nie wyszedł z pochwy tylko z odbytu, swoją drogą w miejscu gdzie mam abonament medyczny lekarz nie chciał mi zrobić z odbytu tylko z pochwy, bo przecież dziecko nie rodzi się przez odbyt Musiałam drugi raz gdzie indziej, w moim szpitalu, ciesze się, że zrobiłam i mój lekarz podkreślił jakie to ważne...Pocieszyłyście mnie, że nie tylko ja taki słonik. Wujkowie się pytali czy na pewno nie noszę bliźniaków Ponoć taka waga to też trochę te obrzęki.
Anies06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 21:48   #3453
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dziewczyny bo mam mentlik w głowie po urodzeniu maluszka dostajemy dokumenty w szpitalu i z tym idziemy do usc po akt urodzenia. Z aktem do urzędu miasta po pesel czy usc załatwia to automatycznie?
Jeśli jest zameldowanie czasowe to można tam załatwiać pesel czy trzeba jechać do stałego?

Po urodzeniu dostaniemy dokumenty w szpitalu, pozniej udajemy sie do Urzedu Stanu Cywilego po akt odpis urodzenia dziecka, z aktem do Urzędu Miasta, oni Pesel nadadza ale po jakims tam czasie.. tak mi mowiono.. wazny na poczatek ten akt urodzenia.. pesel pozniej dostarczyc mozna tam gdzie trzeba..
Może jeszcze ktos sie wypowie
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 21:48   #3454
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
dziewczynki ja chyba głupia jestem - właśnie zaczęłam gotować rosół bo mam na niego ochotę
mi się często zdarza gotować w nocy

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
cześć
a ja urodziłam wczoraj
miałam cc, trochę przyspieszone ze względu na stwierdzone kilka dni temu wielowodzie, a że w usg wyszły już dobre wymiary dzidziusia, rozwiązano mi ciązę w 38tyg
gratulacje

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Przedstawiam Floriana Miłosza
no wygląda porządnie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy byl poruszany na tym watku temat urlopu macierzynskiego. Aktualnie jest tak, ze musze zglosic dzien porodu, ja badz moj maz...
Wiem, tez ze aby zaklad pracy i zus wyplacil zasilek macierzynski nalezy przedstawic dokument potwierdzajacy date odbytego porodu (skrócony odpis aktu urodzenia dziecka).. czyli to wystarcza.. obecnie przysluguje mamusiom 20 tygodni macierzynskiego + 4 tygonie dodatkowego, na ktory skladamy pisemny wniosek???
Wniosek na ten urlop roczny rodzicielski mozna skladac teraz, jesli urodzone dziecko pojawi sie po 17 marca?? Jeszcze to nie weszlo prawda?? Wiem, ze mialy byc objete tym kobiety, ktore w dniu 1.09.2013 beda przebywaly na macierzynskim badz dodatkowym 4 tygodniowym, ale nie wiem jak to wyglada w praktyce.. czytalam o 14 dniach na zlozenie wniosku o udzielenie takiego urlopu.. moze ktoras z Was sie orientuje, ja jestem poczatkujaca w kadrach wiec chcialabym fachowej porady
tak, ale generalnie z macierzyńskim jest też tak, że zaczyna się jak skończy się L4 albo najpóźniej w dniu porodu, nie zawsze jest to ten sam termin
we wnioskach się nie orientuję, ale póki co na pewno nie mamy żadnego prawa ani podstaw do podejmowania decyzji o rocznym macierzyńskim bo nie ma ustawy do niego. i dopóki ustawa nie wejdzie możemy sobie gdybać co i jak, a ona może wcale nie wejść. ja póki co wolę o tym nie myśleć i nie gdybać bo nie zdziwię się jak nadejdzie 1 września a w temacie ustawy zapadnie cisza.

Cytat:
Pytanie na szybko bo właśnie uczyłam się składać wózek.. ma któraś tutka grandera?? Byla u mnie kolezanka i mowi mi, ze jej bratowa narzekala, a u nas juz stoi i czeka...no coz.. taki sobie wybralismy.. w sumie nie wierze opiniom, dla jednego bedzie dobre to a dla drugiego tamto i tak to bywa, przekonamy sie na wlasnej skorze.
nie, ale byłam nim bardzo zainteresowana jakiś czas temu. co do opinii to każdy wózek ma i dobre i złe, nie ma wózków idealnych.

Cytat:
Dziewczyny mialyscie robiony wymaz z pochwy na posiew, to jest badanie na bakterie ew. paciorkowca ?? musze zrobic, zeby na za 2 tyg bylo gotowe
miałam, wynik na 3 dzień, ale mi gin robił na wizycie i nosiłam to do laboratorium.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ja sobie zaserwowałam na kolację kubełek ze skrzydełkami z KFC i kubełek frytek
za mną chodzi McDonalds.. wiem, że syf, ale i tak za mną chodzi.. daaaaawno nie jadłam i tylko moja nadwaga mnie powstrzymuje. ale jak Młody będzie się ociągał to pewnie się skuszę w końcu
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 21:50   #3455
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez Anies06 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za ciepłe przyjęcie Dziękuję też za informacje co do paciorkowca, lekarz nic nie wspomniał, że mam od razu jechać. Cały czas nam powtarzano że 6 godzin po odejściu wód, nawet jak powiedziałam o paciorkowcu to nic nie wspomniał. Jutro zadzwonię do mojej położnej i jej powiem o tym paciorkowcu i dopytam w takim razie. Mi ten paciorkowiec nie wyszedł z pochwy tylko z odbytu, swoją drogą w miejscu gdzie mam abonament medyczny lekarz nie chciał mi zrobić z odbytu tylko z pochwy, bo przecież dziecko nie rodzi się przez odbyt Musiałam drugi raz gdzie indziej, w moim szpitalu, ciesze się, że zrobiłam i mój lekarz podkreślił jakie to ważne...Pocieszyłyście mnie, że nie tylko ja taki słonik. Wujkowie się pytali czy na pewno nie noszę bliźniaków Ponoć taka waga to też trochę te obrzęki.
Mi lekarz polecil zrobic posiew z wymazu pochwy.. a nic wiecej nie zlecil.. wiec moze jak cos wychodzi to wtedy?? hmm zglupiec mozna..tyle tych badan robia.. jak bylam w laboratorium ostatnio to babka mowila, a nie mogliby lekarze najpierw badac, wyniki porobic a potem kobietom pozwalac w ciaze zachodzic, chyba miala te gorsze dni :brzyda l:
Stary 2013-03-12, 21:50   #3456
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
uffffffffffff... jestes jeszcze w 2-paku, a juz sie balam, ze ja nastepna w kolejce
jeszcze jestem
jutro do szpitala przed 8 i mam nadzieje, że będziemy rodzić..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 21:51   #3457
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
cześć
a ja urodziłam wczoraj
miałam cc, trochę przyspieszone ze względu na stwierdzone kilka dni temu wielowodzie, a że w usg wyszły już dobre wymiary dzidziusia, rozwiązano mi ciązę w 38tyg

Damian jest zdrowy, urodził się z wagą 3180g i 55cm długości

jesteśmy w szpitalu, chyba w czwartek wyjdziemy jak wszystko będzie dobrze
Damianek dziś już ładnie chwyta cyca, ja nabieram pokarmu,
no, będzie dobrze

ja mam dobra opiekę, w zasadzie nie czuję bólu, wczoraj mocniej przez jakieś 2h ale dostałam leki i przeszło, wczoraj też już wstawałam
dziś sama już chodzę, wzięłam prysznic, ogólnie lepiej się czuję niż po pierwszym cięciu

gratuluję kolejnym mamusiom
trzymam za kolejne - szczęśliwe porody
Kolina, GRATULACJE!!!
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Przedstawiam Floriana Miłosza
powtórzę się... ale Florek wykapana mamusia
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Zauważyłyście, że prawie wszystkie nasze dzieciaczki rodzą się przed terminem
taaaak....
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzięki za przypomnienie - już miałam wpisać Torres, bo nie znałam imienia. Szukam wagi i wzrostu jeszcze.
z tego co kojarzę, to Michałek jest u Pani
Cytat:
Witam,

nie wiem czy mnie pamiętacie, kiedyś pisałam kilka razy, jednak pracowałam i nie miałam możliwości i czasu na czytanie postów i dyskusje na wątku...od pewnego czasu jestem na l4 i często zaglądam tutaj, aby poczytać opinie, wymiany poglądów, a także uzyskać informacje o badaniach, wynikach, wyprawce etc. Przyjmiecie mnie... będzie mi ciężko zapewne, ale mam ochotę przez te kilka tygodni przed porodem udzielać się, a także już po wymieniać się informacjami, żałuje, ze nie miałam więcej czasu troszkę wcześniej.

Gratuluję ostatnich porodów, zdrówka dla maluszków Ewa i Dragusia byłyście dzielne
Cieszę się z Wami na kolejne tygodnie ciąży i trzymam kciuki za przyszłe mamusie

Jestem dzisiaj po wizycie u ginekologa, mały waży 3300 g, obw. główki według badań to około 33 cm z kawałkiem, szykuje się duży chłopaczek.. za dwa tygodnie mam isc na KTG, odebrac posiew i zglosic sie do gina, gdy maly bedzie przybieral tak 'ladnie' na wadze to w 39 tygodniu plany beda na cc. Na plusie coś około 15 kg.. musiałabym podejrzeć bo zapominam o tym, wtedy lepiej się czuję .
Termin porodu wyznaczony miałam na 15.04., a ostatnia @ jeśli dobrze policzylismy była 8.07.2012. Synek jest ruchliwy, i czesto wariuje, wybrzusza sie tu i tam. Wyprawka wyszykowana, ostatnie rzeczy zamowione na allegro: laktator m.in. i inne kosmetyki i akcesoria. Więc czekamy na pakowanie i akcje w najbliższych 4 tygodniach.
Eluśka, witaj
Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!!!
Ja wpadłam do Was się tylko na szybko odmeldować że już z Ksawciem jesteśmy w domciu. Dziś nas wypuścili. Pobyt się nieco przedłużył ze względu na mój stan. Miałam dość nieciekawą sytuację podczas porodu, ale o tym opowiem Wam wkrótce.
Mały jest zdrowy i jestem w nim zakochana na zabój On chyba we mnie też, bo z cycem się nie rozstaje
Nie jestem w stanie Was nadrobić, bo ani nie mam na tyle czasu, ani sił, bo muszę jak najwięcej leżeć
Może jutro (jak mi synuś pozwoli) przeczytam choć kilka ostatnich stron żeby móc do Was na dobre powrócić.
Tymczasem pozdrawiam wszystkich i dla świeżo upieczonych mamuś:
takinna, nestelle, klementyna1, pani22ka, kwiatuszekkk21, Ewkaaa8891, Dragusia88

OGROMNE GRATULACJE!!!!
Coco, czekamy w takim razie na relacje No i super, że już w domku
Cytat:
Dziewczyny nie wiem czy byl poruszany na tym watku temat urlopu macierzynskiego. Aktualnie jest tak, ze musze zglosic dzien porodu, ja badz moj maz...
Wiem, tez ze aby zaklad pracy i zus wyplacil zasilek macierzynski nalezy przedstawic dokument potwierdzajacy date odbytego porodu (skrócony odpis aktu urodzenia dziecka).. czyli to wystarcza.. obecnie przysluguje mamusiom 20 tygodni macierzynskiego + 4 tygonie dodatkowego, na ktory skladamy pisemny wniosek???
Wniosek na ten urlop roczny rodzicielski mozna skladac teraz, jesli urodzone dziecko pojawi sie po 17 marca?? Jeszcze to nie weszlo prawda?? Wiem, ze mialy byc objete tym kobiety, ktore w dniu 1.09.2013 beda przebywaly na macierzynskim badz dodatkowym 4 tygodniowym, ale nie wiem jak to wyglada w praktyce.. czytalam o 14 dniach na zlozenie wniosku o udzielenie takiego urlopu.. moze ktoras z Was sie orientuje, ja jestem poczatkujaca w kadrach wiec chcialabym fachowej porady
ja pytałam w kadrach, to podanie o urlop (te 20tyg) powiedziały żeby złożyć jak najszybciej - najlepiej zaraz po wyjściu ze szpitala. A chyba minimum 7 dni przed zakonczeniem tego urlopu składa się podanie o dodatkowe 4 tygodnie. O tej dodatkowej połowie roku na macierzyńskim to jeszcze cisza... nawet nie wiadomo czy i kiedy wejdzie
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

wydaje mi się, że nie wszędzie jest możliwość dostania szpitalnej koszuli. nam w SR nikt słowem nie wspomniał, a chyba położna by powiedziała gdyby taka możliwość była.
no właśnie nei wiem jak to jest...Ostatnio jak byłam w szpitalu to pojawila się tez moja koleżanka - jechaął prosto od gina, więc nie miała przy sobie żadnych rzeczy no i koszulę jej dali... I z tego co widziałam, to Tż jej przywiózł tylko szlafrok a własnej koszuli nie... chodziła więc w tej szpitalnej... A ta koszula taka ogromna, chyba za kolano, na biuście wiązanana sznureczki... No i oczywiście biała... Ciekawe czy taką samą ewentualnie daliby do porodu Faktem jest, że te koszule które sobie nabyłam drobie nie były, bo kosztowały 14-18zł... ale tak czy inaczej, szkoda mi ich żeby wywalić je po chwili... Tym bardziej, że kupowaąłm typowo do karmienia - i tak sobie myslę po co kupowaąłm do karmienia jesli miałyby pierwszego karmienia nie dotrwać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-12, 21:52   #3458
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
kwestia szpitala. u nas coś wysyłają i idzie się tylko odebrać akt urodzenia. a potem nie wiem jeszcze.

Cytat:
Po urodzeniu dostaniemy dokumenty w szpitalu, pozniej udajemy sie do Urzedu Stanu Cywilego po akt odpis urodzenia dziecka, z aktem do Urzędu Miasta, oni Pesel nadadza ale po jakims tam czasie.. tak mi mowiono.. wazny na poczatek ten akt urodzenia.. pesel pozniej dostarczyc mozna tam gdzie trzeba..
zamotane to. na szczęście wszystko chłop będzie załatwiał
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 21:54   #3459
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mi się często zdarza gotować w nocy

tak, ale generalnie z macierzyńskim jest też tak, że zaczyna się jak skończy się L4 albo najpóźniej w dniu porodu, nie zawsze jest to ten sam termin
we wnioskach się nie orientuję, ale póki co na pewno nie mamy żadnego prawa ani podstaw do podejmowania decyzji o rocznym macierzyńskim bo nie ma ustawy do niego. i dopóki ustawa nie wejdzie możemy sobie gdybać co i jak, a ona może wcale nie wejść. ja póki co wolę o tym nie myśleć i nie gdybać bo nie zdziwię się jak nadejdzie 1 września a w temacie ustawy zapadnie cisza.

miałam, wynik na 3 dzień, ale mi gin robił na wizycie i nosiłam to do laboratorium.

za mną chodzi McDonalds.. wiem, że syf, ale i tak za mną chodzi.. daaaaawno nie jadłam i tylko moja nadwaga mnie powstrzymuje. ale jak Młody będzie się ociągał to pewnie się skuszę w końcu
Mi dziś gin wypisał do 15.04 l4 czyli do dnia porodu.. niektorzy nie chca wypisac podobno.. okreslil to brzydko mowiac ''sku...............o bo taka prawda.. przed porodem konczy sie l4 i nie wypisane kolejne skutkuje tym, ze wchodzi macierzynski, oszukuja..i okradaja na 1 tydzien badz 2..

nio ja mam zaniesc do labo w nastepnym tyg.. zrobie tak by na 26 miec wiedze co i jak

ja mam rowniez ochote na McD.. Ahh na tortille, albo kanapke drwala ktorej chyba teraz nie ma
Stary 2013-03-12, 21:55   #3460
BYou
MBZ♥

Dzięki jutro zadzwonię i dopytam co z meldunkiem czasowym

Stary 2013-03-12, 22:45   #3461
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Eluśka, witaj

ja pytałam w kadrach, to podanie o urlop (te 20tyg) powiedziały żeby złożyć jak najszybciej - najlepiej zaraz po wyjściu ze szpitala. A chyba minimum 7 dni przed zakonczeniem tego urlopu składa się podanie o dodatkowe 4 tygodnie. O tej dodatkowej połowie roku na macierzyńskim to jeszcze cisza... nawet nie wiadomo czy i kiedy wejdzie

Hej Mokka, na koniec zawitalam do mamusiek, teraz mam czas i w ogole
A ja muszę się dopytać.. bo u mnie niby sam akt urodzenia wystarczy, i wtedy po porodzie automatycznie wchodzi macierzynski.. a o podaniu nie wiem nic.. chcociaz napisac nie zaszkodzi a o 7 dniach przed koncem na dodatkowe 4 to wiem... ustawa pewnie nie wejdzie, oni obiecuja..pod wybory wejdzie hihi

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
jeszcze jestem
No to trzymamy kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-12, 22:53   #3462
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Dokładnie, też przeczytałam gdzieś o tym 2014.. i ciekawe jak to bedzie, poki co pewne mamy te 20 tygodni + 4 tyg..
Ja jestem u siebie w miescie w przychodni, tz u siebie w miejscie gdzie zameldowany, malego nie wiem gdzie zglaszac.. poki co mieszkamy 'u mnie'
Ja musze sie dowiedziec o becikowe, gdzie u mnie sie sklada. I mam dodatkowe ubezpieczenie w firmie to na pieluszki wpadnie kaska.. u meza tez tylko inne swiadczenie/stawka.
Jesli chodzi o meldunek to standardowo tam gdzie matka sie melduje, chyba ze za zgoda matki tam gdzie ojciec, jesli sa rozne meldunki. Z aktem urodzenia (urzad stanu cywilnego) idzie sie do urzedu miasta.gminy.. pesel nadaja do ok miesiaca bodajze.
do dwóch tygodni

Cytat:
w usc wskazujesz miejsce gdzie będzie dziecko zarejestrowane i usc nadany pesel przesyła do właściwego urzędu tam odbierasz.

Cytat:
usc sam przesyła pesel do urzędu, z aktem idzie się do zusu

i teraz ... (dziewczyny, które już urodziły- czy nadal tak jest)- zus wydaje dokument potwierdzający przebywanie na macierzyńskim i to zawozi się do pracy....

Cytat:
jeszcze jestem

to kciukasy za Was

Cytat:
Hej Mokka, na koniec zawitalam do mamusiek, teraz mam czas i w ogole
A ja muszę się dopytać.. bo u mnie niby sam akt urodzenia wystarczy, i wtedy po porodzie automatycznie wchodzi macierzynski.. a o podaniu nie wiem nic.. chcociaz napisac nie zaszkodzi a o 7 dniach przed koncem na dodatkowe 4 to wiem... ustawa pewnie nie wejdzie, oni obiecuja..pod wybory wejdzie hihi

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

No to trzymamy kciuki
na sto procent jest tak,ze przed zakończeniem 20 tygodni składa się o dodatkowe 4
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 22:56   #3463
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
jeszcze jestem

O kurczaki!!! No to trzymam mocno kciuki!!
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 22:59   #3464
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

w usc wskazujesz miejsce gdzie będzie dziecko zarejestrowane i usc nadany pesel przesyła do właściwego urzędu tam odbierasz.

usc sam przesyła pesel do urzędu, z aktem idzie się do zusu

i teraz ... (dziewczyny, które już urodziły- czy nadal tak jest)- zus wydaje dokument potwierdzający przebywanie na macierzyńskim i to zawozi się do pracy....

na sto procent jest tak,ze przed zakończeniem 20 tygodni składa się o dodatkowe 4
a to widzisz inaczej jest.. dzięki za informacje

http://www.rossnet.pl/konkursy/konku...contestId=1332 może ktoś jest zainteresowany

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-03-12 o 23:02
Stary 2013-03-12, 23:21   #3465
Dragusia88
Zakorzenienie

hej dziewczynki. Dziekujemy za mile slowa. Nadrobilam was w konu.leze na poporodowej do rana bez synka to mialam czas. Poopowiadam jak wroce do domu te moje przeboje. moj maly spory ale mojakolezanka z pokoju urodzila uwaga 5200 hhe tez cesarka.hihi a usg pokazywalo 4600. witam nowe brzuchatki i gratuluje dzieciaczkow mowm mamusom. a i cala nasz trojka urodzona we wtorek ja tz i syn. i dziewczynki macie racje wszyscy mowia ze synus cala mama

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 23:27   #3466
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Dragusia to super podobny, podobny czekamy na wiesci.
Stary 2013-03-13, 01:25   #3467
Villga
Zadomowienie

Dziewczyny, chyba mi wody odchodzą... Albo to, albo sie posikuję
No i brzuch boli i byłam w toalecie- 2 razy... Nigdy tego nie robię w nocy. Myślę, że się zaczyna...
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 02:37   #3468
pani22ka
Zakorzenienie

Cisnij, dziolcha, Cisnij! Powodzenia!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 04:04   #3469
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
No ja zauwazylam. Nie obrazilabym sie na 39 lub poczatek 40 TC, a tak to od dzis cos przesladuje mnie mysl, ze przenosze... juz coraz to ciezej ehhh.
ja pod koniec ciąży też myślałam, że już przenoszę, ale na szczęście urodziłam szybciej

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzięki za przypomnienie - już miałam wpisać Torres, bo nie znałam imienia. Szukam wagi i wzrostu jeszcze.
nie ma za co
teraz masz pełno roboty ))

Cytat:
Jestem dzisiaj po wizycie u ginekologa, mały waży 3300 g, obw. główki według badań to około 33 cm z kawałkiem, szykuje się duży chłopaczek.. za dwa tygodnie mam isc na KTG, odebrac posiew i zglosic sie do gina, gdy maly bedzie przybieral tak 'ladnie' na wadze to w 39 tygodniu plany beda na cc. Na plusie coś około 15 kg.. musiałabym podejrzeć bo zapominam o tym, wtedy lepiej się czuję .
Termin porodu wyznaczony miałam na 15.04., a ostatnia @ jeśli dobrze policzylismy była 8.07.2012. Synek jest ruchliwy, i czesto wariuje, wybrzusza sie tu i tam. Wyprawka wyszykowana, ostatnie rzeczy zamowione na allegro: laktator m.in. i inne kosmetyki i akcesoria. Więc czekamy na pakowanie i akcje w najbliższych 4 tygodniach.
witaj ponownie
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!!!
Ja wpadłam do Was się tylko na szybko odmeldować że już z Ksawciem jesteśmy w domciu. Dziś nas wypuścili. Pobyt się nieco przedłużył ze względu na mój stan. Miałam dość nieciekawą sytuację podczas porodu, ale o tym opowiem Wam wkrótce.
Mały jest zdrowy i jestem w nim zakochana na zabój On chyba we mnie też, bo z cycem się nie rozstaje
Nie jestem w stanie Was nadrobić, bo ani nie mam na tyle czasu, ani sił, bo muszę jak najwięcej leżeć
Może jutro (jak mi synuś pozwoli) przeczytam choć kilka ostatnich stron żeby móc do Was na dobre powrócić.
Tymczasem pozdrawiam wszystkich i dla świeżo upieczonych mamuś:
takinna, nestelle, klementyna1, pani22ka, kwiatuszekkk21, Ewkaaa8891, Dragusia88

OGROMNE GRATULACJE!!!!
super, że jesteście w domku
odpoczywajcie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki. Dziekujemy za mile slowa. Nadrobilam was w konu.leze na poporodowej do rana bez synka to mialam czas. Poopowiadam jak wroce do domu te moje przeboje. moj maly spory ale mojakolezanka z pokoju urodzila uwaga 5200 hhe tez cesarka.hihi a usg pokazywalo 4600. witam nowe brzuchatki i gratuluje dzieciaczkow mowm mamusom. a i cala nasz trojka urodzona we wtorek ja tz i syn. i dziewczynki macie racje wszyscy mowia ze synus cala mama
o mamo to ładne dzieci się rodzą u was hihi

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
No i brzuch boli i byłam w toalecie- 2 razy... Nigdy tego nie robię w nocy. Myślę, że się zaczyna...
jak tam wieści z frontu?

ciśnij dziołcha ciśnij

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 04:34   #3470
Dragusia88
Zakorzenienie

villga cisnij. a wy co spicie jeszcze? Ja juz nie. Niedljgo ide do synka. Milego dnia.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 05:22   #3471
Villga
Zadomowienie

Rozwarcie na 2 palce mówią że wolno idzie. Wody odeszły. Jak mi badala rozwarcie to myślałam że zejde. Podobno szyjka twarda i długa. Coś tam o oksytocynie gadaly... Trzymajcie kciuki.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 05:46   #3472
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Hej, ja tez juz nie spie... od jakiejs 1 - 2 sporadycznie przysypiam, boli mnie bardzo jak wstaje, ledwo chodze i ledwo wstaje, jak leze nie czuje sie okresowo RACZEJ.. nie wiem, chodze siku, znowu mi sie chce.. poczekam jeszcze troche.. mam nadzieje, ze to jeszcze nie teraz..
W nocy sie spakowalam... na szybko, no i mam nadzieje, ze to nie juz... maly wariuje, wybrzusza sie prawie caly czas od tej 2..napina sie i dol brzucha taki napiety.

Dragusia super, że już będziesz z synkiem

Villga kciuki trzymamy

Strippi hej

Idę poleze troszkę.. jak na łóżko wejdę

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-03-13 o 05:48
Stary 2013-03-13, 06:02   #3473
BYou
MBZ♥

dzień dobry

Villga

Stary 2013-03-13, 06:08   #3474
pani22ka
Zakorzenienie

Villga, nie ma odwrotu oksy zgładzi szyjkę

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 06:10   #3475
czarny flamaster
Zadomowienie

Witam....
Niech mi ktoś wytłumaczy co takiego fascynującego jest w godzinie 3 rano, że co noc się o tej budzę? Zwariować można!
Mały wczoraj znów dał do wiwatu, potem coś mi w stawie w biodrze przeskoczyło i całą noc jak się przewracałam czułam jak mi kość skacze.... Suuuuper. Tu brzuch boli (jak zwykle), tu noga skacze, tu spać nie idzie, tu boli miednica....
Nie no! Ja się sypię normalnie!

Zaraz z mężem zbieramy się do wyjścia. Mam nadzieję, że zmieszczę się za kierownicą, bo dawno nie prowadziłam, a brakuje mi tego strasznie Potem trzeba by posprzątać mieszkanie i zrobić pranie.
Wczoraj z ciekawości wyliczyłam, że jeśli chciałabym 1 września być jeszcze na macierzyńskim, to musiałabym synka przenosić przez prawie 11 dni, heh, no niestety nie sądzę by lekarz pozwolił skoro na następnej wizycie (w terminie porodu) przedłuży L4 o tydzień i będziemy umawiać się na oddział jak mały sam nie ruszy.

Villga trzymam kciuki za Ciebie
Udanego dnia dziewczyny!

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 06:26   #3476
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Witam....
Niech mi ktoś wytłumaczy co takiego fascynującego jest w godzinie 3 rano, że co noc się o tej budzę? Zwariować można!
Mały wczoraj znów dał do wiwatu, potem coś mi w stawie w biodrze przeskoczyło i całą noc jak się przewracałam czułam jak mi kość skacze.... Suuuuper. Tu brzuch boli (jak zwykle), tu noga skacze, tu spać nie idzie, tu boli miednica....
Nie no! Ja się sypię normalnie!
Nie wiem co ciekawego, ale cos w tym jest, bo ja tez zawsze rowno o 3 sie budze ... Za kazdym razem, jak w morde strzelil

Powodzenia za kierownica
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 06:26   #3477
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry
Ale paskudna pogoda, miałam wybrać się na małe zakupy ale do miasta oddalonego 20km i się rozmyśliłam, bo takie zimno do tego pada ni to deszcz ni to śnieg naprawdę już nie mogę doczekać sie wiosny

Cytat:
Witam,

nie wiem czy mnie pamiętacie, kiedyś pisałam kilka razy, jednak pracowałam i nie miałam możliwości i czasu na czytanie postów i dyskusje na wątku...od pewnego czasu jestem na l4 i często zaglądam tutaj, aby poczytać opinie, wymiany poglądów, a także uzyskać informacje o badaniach, wynikach, wyprawce etc. Przyjmiecie mnie... będzie mi ciężko zapewne, ale mam ochotę przez te kilka tygodni przed porodem udzielać się, a także już po wymieniać się informacjami, żałuje, ze nie miałam więcej czasu troszkę wcześniej.
Witaj

Cytat:
jeszcze jestem
oby się zaczęła akcja P

Cytat:
Napisane przez Anies06 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za ciepłe przyjęcie Dziękuję też za informacje co do paciorkowca, lekarz nic nie wspomniał, że mam od razu jechać. Cały czas nam powtarzano że 6 godzin po odejściu wód, nawet jak powiedziałam o paciorkowcu to nic nie wspomniał. Jutro zadzwonię do mojej położnej i jej powiem o tym paciorkowcu i dopytam w takim razie.
Mi też lekarz mówił, że jak odejdą wody to od razu jechać.

Cytat:
Oooo jaaa... zaczyna się

Cytat:
Rozwarcie na 2 palce mówią że wolno idzie. Wody odeszły. Jak mi badala rozwarcie to myślałam że zejde. Podobno szyjka twarda i długa. Coś tam o oksytocynie gadaly... Trzymajcie kciuki.
będzie dobrze, czekamy na informację
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 06:30   #3478
maria28
Kniaginia

Witam z rana

Cytat:
jeszcze jestem
Trzymam kciuki!!

Cytat:
Cytat:

Cytat:
Hej, ja tez juz nie spie... od jakiejs 1 - 2 sporadycznie przysypiam, boli mnie bardzo jak wstaje, ledwo chodze i ledwo wstaje, jak leze nie czuje sie okresowo RACZEJ.. nie wiem, chodze siku, znowu mi sie chce.. poczekam jeszcze troche.. mam nadzieje, ze to jeszcze nie teraz..
W nocy sie spakowalam... na szybko, no i mam nadzieje, ze to nie juz... maly wariuje, wybrzusza sie prawie caly czas od tej 2..napina sie i dol brzucha taki napiety.
eluśka, ale Ty jeszcze masz trochę czasu do terminu, czyż nie?

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Witam....
Niech mi ktoś wytłumaczy co takiego fascynującego jest w godzinie 3 rano, że co noc się o tej budzę?
http://www.filmweb.pl/film/Egzorcyzm...+w+nocy,522627

maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 06:47   #3479
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Maria mam wlasnie i nie bardzo wiem o co chodzi... leze i obserwuje...
Jakby coś się miało dziać to by więcej się już działo... póki co nie ma skurczy takich okresowo bolacych,wiec moze maly mnie tak uciska, nie wiem... zobaczymy.. ja termin mam na 15.04. za 2 tygodnie wizyta i ktg.. może idę zjem śniadanko i poleżę, to mały się uspokoi, może głodny..
Nigdy mnie tak nie bolało, nie chodziłam jak pokraka

Czarny flamaster, mi6ka
ja tez tak mam, tylko, ze u mnie i pory ostatnio juz rozne wchodza.. ale 3:45 było często... a wczesniej co godzine badz co 2, z boku na bok, maly sie uruchamial okolo 22 i tak nocka cala.. wesolo...

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-03-13 o 06:49
Stary 2013-03-13, 06:47   #3480
Malpka
Zakorzenienie

hej

zapraszam do głosowania
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości