|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
a polozna nie chciala naciac, czy nie zdazyla, mialas jakies znieczulenie? ja jak glupia najbardziej wlasnie boje sie tego pekania czy nacinania :strach-drzwi: ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() GRATULACJE Cytat:
kolejna marcowa mama, do terminu zostalo Wam juz niewiele ![]() Cytat:
|
|
|
#3482 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Villga- cisnij dziolcha, cisnij! Elus-nie wpychac sie w kolejke! Czarny flamaster- ja sie budze o 1, 2, 3, 4, 5 eeee. Dzis nie bylo tak zle, poszlam spac o 2, wstalam o 6, budzilam sie 4 razy ale po siusiu udawalo mi sie od razu zasnac. Takze nocke uwazam ze udana
|
|
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Zaciazona.. nie chce sie wpychac, uwierz mi
i mam nadzieje, ze nie bedzie takiej sytuacji.. poczekam cierpliwiev![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Głos oddany ![]() Ale ten mój mąż jest.. mówię mu i stękam jak wrócił, że coś tam się dzieje, boli i w ogóle, wrócił z trasy okolo 3.. wiec chwile porozmawialismy, poszlismy spac.. i okolo 5 mowie, ze dalej cos sie dzieje.. a on popatrzyl obrocil sie na drugi bok i spi.. no czujny jest jak nie wiem co, ale biedak zmeczony.. pewnie jakbym jeczala bardziej to by sie zerwal na rowne nogi
|
|
#3484 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za powodzenie akcji
|
||||
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz juz bede sie bala za kazdym razem ;(
|
|
|
|
|
|
#3487 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kciuki za szybki powrot do formy ![]() Cytat:
slicznotek ![]() Cytat:
![]() ale moj maz nie lubi.. Cytat:
mamy podobny termin Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kciuki zacisniete, dziołcha
|
|
|
#3488 |
|
Rozeznanie
|
A tak poza tym to czesc dziewczynki
Ja tam mam dzis mocne postanowienie, zeby sie juz tak nie lenic. Zaraz wyprasuje wczorajsze pranie, wstawie nowe, sprzatam mieszkanie od rana (w sumie duzo roboty nie ma), pakuje walizki, drukuje plan porodu i ide do biedry i piekarni na zakupki ![]() ![]() Normalnie aktywnosci wiecej niz przez ostatnie 3 dni ![]() ![]() ![]() A za Was dziewczynki trzymam dzis mocno kciuki, jak juz pisalam Ahh duuuzo dzieciaczkow przybywa |
|
|
|
|
#3489 |
|
Kniaginia
|
U nas remont się skończył. Teraz czekamy na meble i drzwi, wiec mieszkać się jeszcze nie da.
Najchetniej bym pojechala do tamtego mieszkania, żeby zacząć sprzątać po tym remoncie, wszystko jest w pyle. No ale...muszę się wreszcie spakować. Dlaczego mi to tak wolno idzie? Kopnijcie mnie w tyłek. |
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Ewkaaa8891, Dragusia88, Kolin
Ewkaaa8891 trzymam kciuki za małego dużo zdrówka i niech ładnie przybiera na wadze ![]() Dragusia a waga Florka dobrze że cc bo sn to sobie nie wyobrażam buziaki dla was i szybkiego powrotu do domku ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Tak poza tym to Dzień dobry Ja jak zwykle brakoczas a na dodatek komp mi się wczoraj coś wywalił, wiecie że nawet nie mam od tygodnia czasu jechać na zakupy by kupić proszek i płyn do prania i stwierdziłam że zamówię na allegro i od soboty zamawiam a dziś już środa Widzę nowe Mamusie na wątku to witam serdecznie aaa no i wczoraj skończyłam 34 tydzień więc leci mi 35 ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Agnjeska śliczną masz tą córeczkę Jaśminka Malpka głosy oddane staram się oddawać w pracy i w domku w miarę możliwości i czasu ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Dragusia Florek jest boski ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Któraś z Mamuś pytała się ile maleństwo ważyło w 33 tygodniu a więc moja Anielka w 33t3d ważyła 2098g. Już wiem która klauda88 ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Nestelle teraz to Ty masz wakacje odpoczywaj póki możesz bo później jak wrócisz do swoich obowiązków z przed porodu a teraz jeszcze Roszek to może być cieżko, choć ty jak dla mnie Bohaterem jesteś i za Twoje siły podziw Choć moja mama 4 dzieci wychowała rano odprowadzała do żłobka przedszkola i szła do pracy poźniej zgarniała z powrotem obiad ugotować posprzątać więc też ją podziwiam strasznie
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-03-13 o 08:54 |
|
|
|
|
#3491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze się pochwalę że moja kuzynka którą byłyśmy za dzieciaka bardzo zżyte tak do ukończenia szkół jest z drugim dzieckiem w ciąży i ma tp na połowę sierpnia i też będzie dziewczynka więc między naszymi córkami będzie taka sama różnica wieku jak między nami
Na dodatek na 9 września bratowa ma termin i jak się okaże że też dziewczynka więc będą 3 kuzynki w tym samym wieku jakby się dogadały jak my to by było super
|
|
|
|
|
#3493 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja Ci powiem, że z Twojej mamy jest naprawdę bohaterka. Teraz z pozycji matki jestem tego pewna. 4 dzieci i praca - padam przed nią na kolana
|
|
|
#3494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale słodziak Cytat:
|
|
|
#3495 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Ja kobietki tylko na chwilę - właśnie wróciłam od lekarza. Moja dzisiejsza nocka to 40 min. snu ![]() dostałam antybiotyk - jakiś niezbyt mocny , syropy itp także zaraz spróbuje zasnąc. Miłego dnia
|
|
#3496 |
|
Rozeznanie
|
Tak jest!!
![]() Witam się i znikam. O 10-tej ktg, a potem wizyta u dupologa. Aż ciekawa jestem co dziś wymyśli
|
|
#3497 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
cos musi byc na rzeczy ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś, dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków Witam nowe mamusie na forum ![]() Ja po wczorajszej wizycie. Myślałam, że zejdę tam na zawał, mój lekarz jest dziwny! Stwierdził, że mam strasznie mały brzuch (to fakt), no i pyta jak tam wychodziła waga malucha na ostatnim usg, więc mu mówię, że bez szału, ale w normie. No nic, robi mi usg, mierzy, mierzy i mówi, że za małe jakieś to dzieciątko, ja już łzy w oczach, jak za małe, milion pytań co w związku z tym. A ten se bada, bada i mówi, że no tak, grubasek nie będzie, ale zupełnie w normie, 36 tydzień - 2,5kg. Chudzinka z długaśnymi nogami. I tak sobie myślę, że niektóre z Was pisały (chyba Obserwuję Cię), że jej dziecko ma długie nóżki i to może zawyżać wagę, to skoro mój ma długie nóżki to może jest jeszcze chudszy niż pokazuje usg. Wiem, że motam, ale po wyjściu z gabinetu nie wiedziałam czy mam płakać, czy co. A tak poza tym to nic nie wskazuje na to żebym miała urodzić przed terminem i o to się modlę, bo zawsze to maluszek jeszcze trochę przybierze na wadze. Zastanawia mnie jeszcze jak to jest, że ja przytyłam tylko 200g, a maluszek 800g w miesiąc
|
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie biało ![]() Ciekawe jak tam joanna, mam nadzieję że ją zostawią a ja do niej dolacze
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Rozeznanie
|
to ja podobnie, ten sam termin a 14 kg na plusie, a na dodatek msuze się pochwalic, ze calą ciaże piękny brzuszek , a wczoraj patrze a tu po lewej stronie 3 takie wieksze czerwone rozstępy !!!!!!
toż to sie załamałam aż sie poryczałam, ale juz dziś lepiej, najwazniejsze zeby z dzidziem było wszystko dobrze,a rozstępy fuj fuj, może nie bedzie tak źle,a jak będzie to nic, maż powiedział że mam sie nawet tym nie przejmować aaa KOCHANYYY MÓJ POCIESZYCIEL |
|
|
|
|
#3502 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tego podania to być może tylko u mnie w pracy tak sobie dyrektorka wymyśliła... Ale w sumie się nie dziwię, bo chyba pod 200stu pracowników, więc przynajmniej kadry mają informację kiedy która urodziła... tym bardziej, że na rejestrację dziecka w urzędzie jest chyba 2 tyg? A takie podanie to po kilku dniach Tż zaniesie mi do kadr i już Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widzę, że od tego tygodnia nasze maluchy juz nie czekają do weekendu Zaczęły się sypać jak z rękawa![]() Cytat:
Wiem to po sobie, bo mi też na co dzien nic nie dokucza... więc nawet jak mnie coś lekko zakłuje to już robi mi sie gorąca i staję na baczność![]() zagłosowane
|
|
|
#3503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nooo ja podobnie START z 57 a TERAZ 71
|
|
|
|
|
|
#3504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do tego, że Ty przybrałaś tylko 200g a Mały 800g - no to wygląda na to, że Ty schudłaś o 600g (Mały sobie od Ciebie wziął) ![]() Cytat:
W każdym razie mam nadzieję, że mi nei wyskoczą w ostatnim tygodniu
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
, ja się witam z moim śpiochem który właśnie wstał ..... jest Cytat:
villga - i czekamy ....oliwka- to dla mamy ,4 dzieci i praca ....
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka ja wiem, że niepokój.. ale to jest coś mocno bolącego, ciągnięcie do dołu, i prawie nie chodzę, zdrzemnęłam się, i z lozka ledwo wstalam, nie wiem tak ma byc pewnie, nic mi nie odchodzi tylko ten bol..moze maly mi tak nisko juz zaczal uciskac?? Wczoraj wyszlam do sklepu i troche nadwyrezylam lewy bok, tak kolo pachwiny, moze stad ten bol dodatkowo..
A aktywnosc to mam, leze, malo co robilam to i pisanie mi sie rozkrecilo... ![]() Mariolci to jest nas 3 z podobnym terminem, albo 4
|
|
#3509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a lekarz mogl sobie oszczedzic takich mruczanek podczas badania
|
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ewkaaa8891, Dragusia88, Kolin wielkie gratulacje dla Was! |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

jak tylko z Karolkiem troszkę się dotrzemy to migiem do Was wracam 

to se dziecko wychowałam, ale jabłka z marchewką co przed chwilą sobie zrobiła to już nie mogła 

Ciekawe jak to w "moim" szpitalu jest

Teraz juz bede sie bala za kazdym razem ;(

Nieprzyjemne uczucie bardzo, staram się ruszać nimi wtedy, żeby krew napłynęła i czucie wróciło.

ale nam się złożyło, że wszytskie jednego dnia
05.07.2008