MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 07:48   #3481
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Cześć! Jesteśmy już w domu jak tylko z Karolkiem troszkę się dotrzemy to migiem do Was wracam maluszek jest cudny nie mogę oderwać od niego łap i ciągle go głaszczę i w ogóle

tak żem cisnęła że popękałam i to dość mocno jak się dziś okazało... póki co nie dam rady siedzieć na tyłku, więc i z przed laptopem nie bardzo ale myślę, że niedługo zacznę Was nadrabiać
ciesze sie, ze jestescie juz w domu

a polozna nie chciala naciac, czy nie zdazyla, mialas jakies znieczulenie?

ja jak glupia najbardziej wlasnie boje sie tego pekania czy nacinania :strach-drzwi:
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
właśnie usłyszałam: "mamo zamów jakąś pizzę bo mi po prostu w brzuchu burczy" to se dziecko wychowałam, ale jabłka z marchewką co przed chwilą sobie zrobiła to już nie mogła
spryciula
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
a czy wiecie, że O 12:25 PRZEZ CC DRAGUSIA URODZIŁA??? :D
FLOREK WAZY 4750 I MA 61 CM
no nareszcie, najbardziej wyczekiwany chlopiec
GRATULACJE
Cytat:
Napisane przez Anies06 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Podczytuję Was od dawna, ale intensywnie odkąd jestem w domku i już nie pracuję. Postanowiłam więc się ujawnić. Czekamy na Zuzię, a termin porodu mamy na 26.03, szczególnie więc śledzę wypowiedzi Trolli, bo ten sam termin mamy. Nasza mała waży 3,5 kg i na razie nie szykuje się jeszccze, brzuch wysoko, skurczy i rozwarcia brak. Wczoraj dowiedziałam sie, że mam paciora..Mam miec podany antybiotyk w trakcie porodu. Na razie największą niedogodnością są dla mnie okropne obrzęki, ale ciśnienie i mocz w normie, rozstepy i waga 25 kg na plusie, ale ponoć nie widać tgego p0 mnie. Gratuluję Dziewczyny Maluszków Czy mogę popisac z Wami?
witaj
kolejna marcowa mama, do terminu zostalo Wam juz niewiele
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja też bym w sumie chętnie rodziła w szpitalnej, bo po prostu szkoda mi swoich rzeczy... Tylko tak się właśnie zastanawiam jaka jest praktyka... Czy standardowo daja koszule szpitalną czy może liczą, że się o nią nie poprosi Ciekawe jak to w "moim" szpitalu jest
u nas na szczescie mozna wybierac, albo swoja koszula albo szpitalna - ja wybieram szpitalna, szkoda mi swoich rzeczy - nigdy nie wiadomo jak sie porod potoczy, byc moze bedzie to krwawa masakra?
Stary 2013-03-13, 07:49   #3482
Zaciazona
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki. Dziekujemy za mile slowa. Nadrobilam was w konu.leze na poporodowej do rana bez synka to mialam czas. Poopowiadam jak wroce do domu te moje przeboje. moj maly spory ale mojakolezanka z pokoju urodzila uwaga 5200 hhe tez cesarka.hihi a usg pokazywalo 4600. witam nowe brzuchatki i gratuluje dzieciaczkow mowm mamusom. a i cala nasz trojka urodzona we wtorek ja tz i syn. i dziewczynki macie racje wszyscy mowia ze synus cala mama
Mega GRATULACJE! a za wage 5.200 to ja dziekuje.

Villga- cisnij dziolcha, cisnij!

Elus-nie wpychac sie w kolejke!

Czarny flamaster- ja sie budze o 1, 2, 3, 4, 5 eeee. Dzis nie bylo tak zle, poszlam spac o 2, wstalam o 6, budzilam sie 4 razy ale po siusiu udawalo mi sie od razu zasnac. Takze nocke uwazam ze udana
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 07:54   #3483
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Zaciazona.. nie chce sie wpychac, uwierz mi i mam nadzieje, ze nie bedzie takiej sytuacji.. poczekam cierpliwiev

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

zapraszam do głosowania

Głos oddany

Ale ten mój mąż jest.. mówię mu i stękam jak wrócił, że coś tam się dzieje, boli i w ogóle, wrócił z trasy okolo 3.. wiec chwile porozmawialismy, poszlismy spac.. i okolo 5 mowie, ze dalej cos sie dzieje.. a on popatrzyl obrocil sie na drugi bok i spi.. no czujny jest jak nie wiem co, ale biedak zmeczony.. pewnie jakbym jeczala bardziej to by sie zerwal na rowne nogi
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 08:04   #3484
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Rozwarcie na 2 palce mówią że wolno idzie. Wody odeszły. Jak mi badala rozwarcie to myślałam że zejde. Podobno szyjka twarda i długa. Coś tam o oksytocynie gadaly... Trzymajcie kciuki.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ja pod koniec ciąży też myślałam, że już przenoszę, ale na szczęście urodziłam szybciej
czyli jest nadzieja

Cytat:
hej dziewczynki. Dziekujemy za mile slowa. Nadrobilam was w konu.leze na poporodowej do rana bez synka to mialam czas. Poopowiadam jak wroce do domu te moje przeboje. moj maly spory ale mojakolezanka z pokoju urodzila uwaga 5200 hhe tez cesarka.hihi a usg pokazywalo 4600. witam nowe brzuchatki i gratuluje dzieciaczkow mowm mamusom. a i cala nasz trojka urodzona we wtorek ja tz i syn. i dziewczynki macie racje wszyscy mowia ze synus cala mama
Milego poznawania maluszka
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
jeszcze jestem
jutro do szpitala przed 8 i mam nadzieje, że będziemy rodzić..
za powodzenie akcji
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 08:04   #3485
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
hej

zapraszam do głosowania
poszło x3
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 08:10   #3486
Mi6ka
Rozeznanie

Jezu no co Ty tu wklejasz Teraz juz bede sie bala za kazdym razem ;(
Stary 2013-03-13, 08:12   #3487
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
pocieszę Cię, że spałam na cycach, a moje to rozmiar F
tylko obudziłam się kilka razy cała mokra i pościel też

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
cześć
a ja urodziłam wczoraj
miałam cc, trochę przyspieszone ze względu na stwierdzone kilka dni temu wielowodzie, a że w usg wyszły już dobre wymiary dzidziusia, rozwiązano mi ciązę w 38tyg

Damian jest zdrowy, urodził się z wagą 3180g i 55cm długości

jesteśmy w szpitalu, chyba w czwartek wyjdziemy jak wszystko będzie dobrze
Damianek dziś już ładnie chwyta cyca, ja nabieram pokarmu,
no, będzie dobrze

ja mam dobra opiekę, w zasadzie nie czuję bólu, wczoraj mocniej przez jakieś 2h ale dostałam leki i przeszło, wczoraj też już wstawałam
dziś sama już chodzę, wzięłam prysznic, ogólnie lepiej się czuję niż po pierwszym cięciu

gratuluję kolejnym mamusiom
trzymam za kolejne - szczęśliwe porody
GRATULACJE!
kciuki za szybki powrot do formy

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Sie robi. Uwijam się jak w ukropie (prawie). Człowiek odejdzie na chwilę od stanowiska i od razu opier***.

Cytat:
Przedstawiam Floriana Miłosza
slicznotek
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Ja miałam smaka na sałatke warzywną i robiłam dzisiaj a przy okazji się tyle ogórków kiszonych najadłam, że szok. Chyba nadrabiam, bo nie miałam do tej pory żadnych szczególnych zachcianek ( no może nie licząc słodyczy, ale w sumie przed ciążą też uwielbiałam słodkie, a teraz mam wymówkę ).
ohh salatka warzywna..
ale moj maz nie lubi..
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Witam,

nie wiem czy mnie pamiętacie, kiedyś pisałam kilka razy, jednak pracowałam i nie miałam możliwości i czasu na czytanie postów i dyskusje na wątku...od pewnego czasu jestem na l4 i często zaglądam tutaj, aby poczytać opinie, wymiany poglądów, a także uzyskać informacje o badaniach, wynikach, wyprawce etc. Przyjmiecie mnie... będzie mi ciężko zapewne, ale mam ochotę przez te kilka tygodni przed porodem udzielać się, a także już po wymieniać się informacjami, żałuje, ze nie miałam więcej czasu troszkę wcześniej.

Gratuluję ostatnich porodów, zdrówka dla maluszków Ewa i Dragusia byłyście dzielne
Cieszę się z Wami na kolejne tygodnie ciąży i trzymam kciuki za przyszłe mamusie

Jestem dzisiaj po wizycie u ginekologa, mały waży 3300 g, obw. główki według badań to około 33 cm z kawałkiem, szykuje się duży chłopaczek.. za dwa tygodnie mam isc na KTG, odebrac posiew i zglosic sie do gina, gdy maly bedzie przybieral tak 'ladnie' na wadze to w 39 tygodniu plany beda na cc. Na plusie coś około 15 kg.. musiałabym podejrzeć bo zapominam o tym, wtedy lepiej się czuję .
Termin porodu wyznaczony miałam na 15.04., a ostatnia @ jeśli dobrze policzylismy była 8.07.2012. Synek jest ruchliwy, i czesto wariuje, wybrzusza sie tu i tam. Wyprawka wyszykowana, ostatnie rzeczy zamowione na allegro: laktator m.in. i inne kosmetyki i akcesoria. Więc czekamy na pakowanie i akcje w najbliższych 4 tygodniach.
witaj z powrotem
mamy podobny termin
Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!!!
Ja wpadłam do Was się tylko na szybko odmeldować że już z Ksawciem jesteśmy w domciu. Dziś nas wypuścili. Pobyt się nieco przedłużył ze względu na mój stan. Miałam dość nieciekawą sytuację podczas porodu, ale o tym opowiem Wam wkrótce.
Mały jest zdrowy i jestem w nim zakochana na zabój On chyba we mnie też, bo z cycem się nie rozstaje
Nie jestem w stanie Was nadrobić, bo ani nie mam na tyle czasu, ani sił, bo muszę jak najwięcej leżeć
Może jutro (jak mi synuś pozwoli) przeczytam choć kilka ostatnich stron żeby móc do Was na dobre powrócić.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Eluśka ja mam tak samo, budzę się w nocy i nie mam czucia w rękach, jakby krążenie ustało. A wcale ich nie uciskam ani nic Nieprzyjemne uczucie bardzo, staram się ruszać nimi wtedy, żeby krew napłynęła i czucie wróciło.
ojjj u mnie podobnie.. a tez nie uciskalam pod glowa czy poduszka
Cytat:
Rozwarcie na 2 palce mówią że wolno idzie. Wody odeszły. Jak mi badala rozwarcie to myślałam że zejde. Podobno szyjka twarda i długa. Coś tam o oksytocynie gadaly... Trzymajcie kciuki.
uuu czyzby dzisiaj rozwiazanie?
kciuki zacisniete, dziołcha
Stary 2013-03-13, 08:15   #3488
Mi6ka
Rozeznanie

A tak poza tym to czesc dziewczynki Ja tam mam dzis mocne postanowienie, zeby sie juz tak nie lenic. Zaraz wyprasuje wczorajsze pranie, wstawie nowe, sprzatam mieszkanie od rana (w sumie duzo roboty nie ma), pakuje walizki, drukuje plan porodu i ide do biedry i piekarni na zakupki Normalnie aktywnosci wiecej niz przez ostatnie 3 dni

A za Was dziewczynki trzymam dzis mocno kciuki, jak juz pisalam Ahh duuuzo dzieciaczkow przybywa
Stary 2013-03-13, 08:33   #3489
maria28
Kniaginia

U nas remont się skończył. Teraz czekamy na meble i drzwi, wiec mieszkać się jeszcze nie da.
Najchetniej bym pojechala do tamtego mieszkania, żeby zacząć sprzątać po tym remoncie, wszystko jest w pyle. No ale...muszę się wreszcie spakować. Dlaczego mi to tak wolno idzie? Kopnijcie mnie w tyłek.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 08:53   #3490
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Ewkaaa8891, Dragusia88, Kolin Dziewczyny Gratuluję Wam serdecznie i życzę szybkiego powrotu do sił i samych szczęśliwych chwil z maluszkami.

Ewkaaa8891 trzymam kciuki za małego dużo zdrówka i niech ładnie przybiera na wadze Spieszno mu było do rodziców

Dragusia a waga Florka dobrze że cc bo sn to sobie nie wyobrażam buziaki dla was i szybkiego powrotu do domku

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Tak poza tym to Dzień dobry

Ja jak zwykle brakoczas a na dodatek komp mi się wczoraj coś wywalił, wiecie że nawet nie mam od tygodnia czasu jechać na zakupy by kupić proszek i płyn do prania i stwierdziłam że zamówię na allegro i od soboty zamawiam a dziś już środa

Widzę nowe Mamusie na wątku to witam serdecznie

aaa no i wczoraj skończyłam 34 tydzień więc leci mi 35

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Agnjeska śliczną masz tą córeczkę Jaśminka

Malpka głosy oddane staram się oddawać w pracy i w domku w miarę możliwości i czasu

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Dragusia Florek jest boski jaka pyzunia słodka Jeszcze raz olbrzymie gratulacje

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Któraś z Mamuś pytała się ile maleństwo ważyło w 33 tygodniu a więc moja Anielka w 33t3d ważyła 2098g. Już wiem która klauda88

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Nestelle teraz to Ty masz wakacje odpoczywaj póki możesz bo później jak wrócisz do swoich obowiązków z przed porodu a teraz jeszcze Roszek to może być cieżko, choć ty jak dla mnie Bohaterem jesteś i za Twoje siły podziw
Choć moja mama 4 dzieci wychowała rano odprowadzała do żłobka przedszkola i szła do pracy poźniej zgarniała z powrotem obiad ugotować posprzątać więc też ją podziwiam strasznie

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-03-13 o 08:54
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 08:54   #3491
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Cześć! Jesteśmy już w domu jak tylko z Karolkiem troszkę się dotrzemy to migiem do Was wracam maluszek jest cudny nie mogę oderwać od niego łap i ciągle go głaszczę i w ogóle

tak żem cisnęła że popękałam i to dość mocno jak się dziś okazało... póki co nie dam rady siedzieć na tyłku, więc i z przed laptopem nie bardzo ale myślę, że niedługo zacznę Was nadrabiać

pani22ka i klementyna gratulacje ale nam się złożyło, że wszytskie jednego dnia jednak te weekendy mają coś w sobie
super ze już w domku szybkiego powrotu do formy

Cytat:
a czy wiecie, że O 12:25 PRZEZ CC DRAGUSIA URODZIŁA??? :D
FLOREK WAZY 4750 I MA 61 CM
Gratulacje ! to dopiero porządny chłopak

Cytat:
Napisane przez Anies06 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Podczytuję Was od dawna, ale intensywnie odkąd jestem w domku i już nie pracuję. Postanowiłam więc się ujawnić. Czekamy na Zuzię, a termin porodu mamy na 26.03, szczególnie więc śledzę wypowiedzi Trolli, bo ten sam termin mamy. Nasza mała waży 3,5 kg i na razie nie szykuje się jeszccze, brzuch wysoko, skurczy i rozwarcia brak. Wczoraj dowiedziałam sie, że mam paciora..Mam miec podany antybiotyk w trakcie porodu. Na razie największą niedogodnością są dla mnie okropne obrzęki, ale ciśnienie i mocz w normie, rozstepy i waga 25 kg na plusie, ale ponoć nie widać tgego p0 mnie. Gratuluję Dziewczyny Maluszków Czy mogę popisac z Wami?
witaj
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 09:02   #3492
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziewczyny jeszcze się pochwalę że moja kuzynka którą byłyśmy za dzieciaka bardzo zżyte tak do ukończenia szkół jest z drugim dzieckiem w ciąży i ma tp na połowę sierpnia i też będzie dziewczynka więc między naszymi córkami będzie taka sama różnica wieku jak między nami Na dodatek na 9 września bratowa ma termin i jak się okaże że też dziewczynka więc będą 3 kuzynki w tym samym wieku jakby się dogadały jak my to by było super
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 09:07   #3493
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
jeszcze jestem
jutro do szpitala przed 8 i mam nadzieje, że będziemy rodzić..
Wow - zaczyna się dziać!!!!!! Czekamy na informację. Trzymam kciuki.
Cytat:
Dziewczyny, chyba mi wody odchodzą... Albo to, albo sie posikuję
No i brzuch boli i byłam w toalecie- 2 razy... Nigdy tego nie robię w nocy. Myślę, że się zaczyna...
Cytat:
Kochana - zaciskam z całej siły. Oby przyspieszyło się. Mnie też szło wolno i dobrze tego nie wspominam, ale nie podano mi oksy. Jeśli Tobie dadzą, to pewnie nieźle przyspieszy i nie będzie tak źle. DO BOJU!!!!!!

Toś mnie rozbawiła. Konkretna odpowiedź na pytanie o co chodzi z godziną 3....

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Choć moja mama 4 dzieci wychowała rano odprowadzała do żłobka przedszkola i szła do pracy poźniej zgarniała z powrotem obiad ugotować posprzątać więc też ją podziwiam strasznie
Ja Ci powiem, że z Twojej mamy jest naprawdę bohaterka. Teraz z pozycji matki jestem tego pewna. 4 dzieci i praca - padam przed nią na kolana
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 09:08   #3494
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
najpierw przebieram, potem karmienie
15 min jeden cyc, 15 drugi i potem dokarmiam odciągniętym, bo przy cycu przysypia
no i zasypia z nami w łóżku i dopiero później mąż przenosi
moj 15 minut nawet nie ciągnie bo wcześniej usypia a jak uśnie to nie da rady mu włożyć cyca do buzi

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
cześć
a ja urodziłam wczoraj
miałam cc, trochę przyspieszone ze względu na stwierdzone kilka dni temu wielowodzie, a że w usg wyszły już dobre wymiary dzidziusia, rozwiązano mi ciązę w 38tyg

Damian jest zdrowy, urodził się z wagą 3180g i 55cm długości

jesteśmy w szpitalu, chyba w czwartek wyjdziemy jak wszystko będzie dobrze
Damianek dziś już ładnie chwyta cyca, ja nabieram pokarmu,
no, będzie dobrze

ja mam dobra opiekę, w zasadzie nie czuję bólu, wczoraj mocniej przez jakieś 2h ale dostałam leki i przeszło, wczoraj też już wstawałam
dziś sama już chodzę, wzięłam prysznic, ogólnie lepiej się czuję niż po pierwszym cięciu

gratuluję kolejnym mamusiom
trzymam za kolejne - szczęśliwe porody
Gratulacje!

Cytat:
Przedstawiam Floriana Miłosza
ale słodziak

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!!!
Ja wpadłam do Was się tylko na szybko odmeldować że już z Ksawciem jesteśmy w domciu. Dziś nas wypuścili. Pobyt się nieco przedłużył ze względu na mój stan. Miałam dość nieciekawą sytuację podczas porodu, ale o tym opowiem Wam wkrótce.
Mały jest zdrowy i jestem w nim zakochana na zabój On chyba we mnie też, bo z cycem się nie rozstaje
Nie jestem w stanie Was nadrobić, bo ani nie mam na tyle czasu, ani sił, bo muszę jak najwięcej leżeć
Może jutro (jak mi synuś pozwoli) przeczytam choć kilka ostatnich stron żeby móc do Was na dobre powrócić.
Tymczasem pozdrawiam wszystkich i dla świeżo upieczonych mamuś:
takinna, nestelle, klementyna1, pani22ka, kwiatuszekkk21, Ewkaaa8891, Dragusia88

OGROMNE GRATULACJE!!!!
super ze juz w domku
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 09:16   #3495
anika_s
Wtajemniczenie

Cześć!
Ja kobietki tylko na chwilę - właśnie wróciłam od lekarza. Moja dzisiejsza nocka to 40 min. snu choroba mnie połozyła na łopatki - w nocy się dusiłam i musiałam siedzieć na łózku bo o leżeniu nie było mowy
dostałam antybiotyk - jakiś niezbyt mocny , syropy itp
także zaraz spróbuje zasnąc.
Miłego dnia
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 09:19   #3496
achna79
Rozeznanie

Cytat:
hej

zapraszam do głosowania
Tak jest!!

Witam się i znikam. O 10-tej ktg, a potem wizyta u dupologa. Aż ciekawa jestem co dziś wymyśli
Stary 2013-03-13, 09:24   #3497
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
U nas remont się skończył. Teraz czekamy na meble i drzwi, wiec mieszkać się jeszcze nie da.
Najchetniej bym pojechala do tamtego mieszkania, żeby zacząć sprzątać po tym remoncie, wszystko jest w pyle. No ale...muszę się wreszcie spakować. Dlaczego mi to tak wolno idzie? Kopnijcie mnie w tyłek.
Kopniaka nie widze, ale moge Cie bacikiem

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

Toś mnie rozbawiła. Konkretna odpowiedź na pytanie o co chodzi z godziną 3....

Taaaa, no wlasnie moja mama przez cale dziecinstwo i mlodosc mowila w zlosci, ze bede miala keidys takiego czorta jak ja cos musi byc na rzeczy

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja kobietki tylko na chwilę - właśnie wróciłam od lekarza. Moja dzisiejsza nocka to 40 min. snu choroba mnie połozyła na łopatki - w nocy się dusiłam i musiałam siedzieć na łózku bo o leżeniu nie było mowy
Miłego dnia
Kuruj sie
Stary 2013-03-13, 09:24   #3498
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!
Miłego dnia
Oj - niedobrze. Oby antybiotyk szybko postawił Cię na nogi - 3 tygodnie zostały - niedużo.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 09:24   #3499
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś, dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków
Witam nowe mamusie na forum

Ja po wczorajszej wizycie. Myślałam, że zejdę tam na zawał, mój lekarz jest dziwny! Stwierdził, że mam strasznie mały brzuch (to fakt), no i pyta jak tam wychodziła waga malucha na ostatnim usg, więc mu mówię, że bez szału, ale w normie. No nic, robi mi usg, mierzy, mierzy i mówi, że za małe jakieś to dzieciątko, ja już łzy w oczach, jak za małe, milion pytań co w związku z tym. A ten se bada, bada i mówi, że no tak, grubasek nie będzie, ale zupełnie w normie, 36 tydzień - 2,5kg. Chudzinka z długaśnymi nogami. I tak sobie myślę, że niektóre z Was pisały (chyba Obserwuję Cię), że jej dziecko ma długie nóżki i to może zawyżać wagę, to skoro mój ma długie nóżki to może jest jeszcze chudszy niż pokazuje usg. Wiem, że motam, ale po wyjściu z gabinetu nie wiedziałam czy mam płakać, czy co.

A tak poza tym to nic nie wskazuje na to żebym miała urodzić przed terminem i o to się modlę, bo zawsze to maluszek jeszcze trochę przybierze na wadze. Zastanawia mnie jeszcze jak to jest, że ja przytyłam tylko 200g, a maluszek 800g w miesiąc

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 09:34   #3500
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie biało
Ciekawe jak tam joanna, mam nadzieję że ją zostawią a ja do niej dolacze

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 09:41   #3501
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Ja mam 17 kg na plusie a przede mną jeszcze miesiąc
to ja podobnie, ten sam termin a 14 kg na plusie, a na dodatek msuze się pochwalic, ze calą ciaże piękny brzuszek , a wczoraj patrze a tu po lewej stronie 3 takie wieksze czerwone rozstępy !!!!!!
toż to sie załamałam aż sie poryczałam, ale juz dziś lepiej, najwazniejsze zeby z dzidziem było wszystko dobrze,a rozstępy fuj fuj, może nie bedzie tak źle,a jak będzie to nic, maż powiedział że mam sie nawet tym nie przejmować aaa KOCHANYYY MÓJ POCIESZYCIEL

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 09:41   #3502
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Mokka, na koniec zawitalam do mamusiek, teraz mam czas i w ogole
A ja muszę się dopytać.. bo u mnie niby sam akt urodzenia wystarczy, i wtedy po porodzie automatycznie wchodzi macierzynski.. a o podaniu nie wiem nic.. chcociaz napisac nie zaszkodzi a o 7 dniach przed koncem na dodatkowe 4 to wiem... ustawa pewnie nie wejdzie, oni obiecuja..pod wybory wejdzie hihi
no widzę właśnie wzmożoną aktywność u Ciebie od kilku dni
A co do tego podania to być może tylko u mnie w pracy tak sobie dyrektorka wymyśliła... Ale w sumie się nie dziwię, bo chyba pod 200stu pracowników, więc przynajmniej kadry mają informację kiedy która urodziła... tym bardziej, że na rejestrację dziecka w urzędzie jest chyba 2 tyg? A takie podanie to po kilku dniach Tż zaniesie mi do kadr i już
Cytat:
Dragusia, jeszcze raz gratulacje Ja jak Go tylko zobaczyłam to od razu pomyślałam, że dziecka byś się nie wyparła - taki do Ciebie podobny
Cytat:
Dziewczyny, chyba mi wody odchodzą... Albo to, albo sie posikuję
No i brzuch boli i byłam w toalecie- 2 razy... Nigdy tego nie robię w nocy. Myślę, że się zaczyna...
Cytat:
no to się zaczęło... Widzę, że od tego tygodnia nasze maluchy juz nie czekają do weekendu Zaczęły się sypać jak z rękawa
Cytat:
Hej, ja tez juz nie spie... od jakiejs 1 - 2 sporadycznie przysypiam, boli mnie bardzo jak wstaje, ledwo chodze i ledwo wstaje, jak leze nie czuje sie okresowo RACZEJ.. nie wiem, chodze siku, znowu mi sie chce.. poczekam jeszcze troche.. mam nadzieje, ze to jeszcze nie teraz..
W nocy sie spakowalam... na szybko, no i mam nadzieje, ze to nie juz... maly wariuje, wybrzusza sie prawie caly czas od tej 2..napina sie i dol brzucha taki napiety.
eluśka, jeśli na codzień żadne bóle Ci nie dolegają to takie różne incydenty od razu wywołują neipokój Wiem to po sobie, bo mi też na co dzien nic nie dokucza... więc nawet jak mnie coś lekko zakłuje to już robi mi sie gorąca i staję na baczność
Cytat:
hej

zapraszam do głosowania
zagłosowane
Stary 2013-03-13, 09:42   #3503
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Haloo ja też nie jestem chudziną :-P startowałam z 56 kg a teraz mam 71;-)

nooo ja podobnie START z 57 a TERAZ 71

Stary 2013-03-13, 09:47   #3504
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!
Miłego dnia
Wracaj do zdrowia

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Witam się i znikam. O 10-tej ktg, a potem wizyta u dupologa. Aż ciekawa jestem co dziś wymyśli
Trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja po wczorajszej wizycie. Myślałam, że zejdę tam na zawał, mój lekarz jest dziwny! Stwierdził, że mam strasznie mały brzuch (to fakt), no i pyta jak tam wychodziła waga malucha na ostatnim usg, więc mu mówię, że bez szału, ale w normie. No nic, robi mi usg, mierzy, mierzy i mówi, że za małe jakieś to dzieciątko, ja już łzy w oczach, jak za małe, milion pytań co w związku z tym. A ten se bada, bada i mówi, że no tak, grubasek nie będzie, ale zupełnie w normie, 36 tydzień - 2,5kg. Chudzinka z długaśnymi nogami. I tak sobie myślę, że niektóre z Was pisały (chyba Obserwuję Cię), że jej dziecko ma długie nóżki i to może zawyżać wagę, to skoro mój ma długie nóżki to może jest jeszcze chudszy niż pokazuje usg. Wiem, że motam, ale po wyjściu z gabinetu nie wiedziałam czy mam płakać, czy co.
Mój również malutki i chudziutki w 36t 5d ważył 2,5kg
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 09:49   #3505
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Witam,

nie wiem czy mnie pamiętacie, kiedyś pisałam kilka razy, jednak pracowałam i nie miałam możliwości i czasu na czytanie postów i dyskusje na wątku...od pewnego czasu jestem na l4 i często zaglądam tutaj, aby poczytać opinie, wymiany poglądów, a także uzyskać informacje o badaniach, wynikach, wyprawce etc. Przyjmiecie mnie... będzie mi ciężko zapewne, ale mam ochotę przez te kilka tygodni przed porodem udzielać się, a także już po wymieniać się informacjami, żałuje, ze nie miałam więcej czasu troszkę wcześniej.

Gratuluję ostatnich porodów, zdrówka dla maluszków Ewa i Dragusia byłyście dzielne
Cieszę się z Wami na kolejne tygodnie ciąży i trzymam kciuki za przyszłe mamusie

Jestem dzisiaj po wizycie u ginekologa, mały waży 3300 g, obw. główki według badań to około 33 cm z kawałkiem, szykuje się duży chłopaczek.. za dwa tygodnie mam isc na KTG, odebrac posiew i zglosic sie do gina, gdy maly bedzie przybieral tak 'ladnie' na wadze to w 39 tygodniu plany beda na cc. Na plusie coś około 15 kg.. musiałabym podejrzeć bo zapominam o tym, wtedy lepiej się czuję .
Termin porodu wyznaczony miałam na 15.04., a ostatnia @ jeśli dobrze policzylismy była 8.07.2012. Synek jest ruchliwy, i czesto wariuje, wybrzusza sie tu i tam. Wyprawka wyszykowana, ostatnie rzeczy zamowione na allegro: laktator m.in. i inne kosmetyki i akcesoria. Więc czekamy na pakowanie i akcje w najbliższych 4 tygodniach.
hej to podobnie jak ja , termin mam na 14. 04 , a moze bedzie wczesniej cesarka bo mój mały cesarz nie zrobił jeszcze fikoła główką w dół

Stary 2013-03-13, 09:55   #3506
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś, dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków
Witam nowe mamusie na forum

A tak poza tym to nic nie wskazuje na to żebym miała urodzić przed terminem i o to się modlę, bo zawsze to maluszek jeszcze trochę przybierze na wadze. Zastanawia mnie jeszcze jak to jest, że ja przytyłam tylko 200g, a maluszek 800g w miesiąc
OtTakaJa - waga Twojego Maluszka wydaje się ok jak na 36 tydz. Z tego co się orientuję, to waga poniżej 2200 w tym tyg ciąży jest dla gina niepokojąca i wtedy zazwyczaj kieruje do szpitala na kontrolę przepływów w pępowinie. A jak Twój Maluszek przybrał 800g w miesiąc, to całkiem fajnie Myślę, że spokojnie 3kg przekroczy przy porodzie
A co do tego, że Ty przybrałaś tylko 200g a Mały 800g - no to wygląda na to, że Ty schudłaś o 600g (Mały sobie od Ciebie wziął)
Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
to ja podobnie, ten sam termin a 14 kg na plusie, a na dodatek msuze się pochwalic, ze calą ciaże piękny brzuszek , a wczoraj patrze a tu po lewej stronie 3 takie wieksze czerwone rozstępy !!!!!!
toż to sie załamałam aż sie poryczałam, ale juz dziś lepiej, najwazniejsze zeby z dzidziem było wszystko dobrze,a rozstępy fuj fuj, może nie bedzie tak źle,a jak będzie to nic, maż powiedział że mam sie nawet tym nie przejmować aaa KOCHANYYY MÓJ POCIESZYCIEL
ojej... to oby Ci się ich więcej nie namnożyło Ja się dziś rano obudziłam i tak leżałam, bo usnąć juz nie mogłam a na wstawanie to jeszcze za wcześnie bylo... i zaczęłam myśleć o różnych rzeczach... No i na rozstępy też zeszło... I tak się zastanawiam - u mnie tydzień do tp... żadnego rozstępu jeszcze nie widzę i ciekawe czy jestem ślepa czy może sa tak rozciągnięte, że ich nie widać? W każdym razie mam nadzieję, że mi nei wyskoczą w ostatnim tygodniu
Stary 2013-03-13, 09:56   #3507
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ja się witam z moim śpiochem który właśnie wstał .....

Cytat:
hej

zapraszam do głosowania
jest
Cytat:
Miłego dnia
zdrówka , ja w 2 ciąży- sama końcówka- bardzo się rozchorowałam - ostre zapalenie oskrzeli, 2 tyg.pred porodem dostałam antybiotyk (jakiś na Z) i od razu postawił mnie na nogi .

villga - i czekamy ....
oliwka- to dla mamy ,4 dzieci i praca ....
Stary 2013-03-13, 09:57   #3508
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Mokka ja wiem, że niepokój.. ale to jest coś mocno bolącego, ciągnięcie do dołu, i prawie nie chodzę, zdrzemnęłam się, i z lozka ledwo wstalam, nie wiem tak ma byc pewnie, nic mi nie odchodzi tylko ten bol..moze maly mi tak nisko juz zaczal uciskac?? Wczoraj wyszlam do sklepu i troche nadwyrezylam lewy bok, tak kolo pachwiny, moze stad ten bol dodatkowo..

A aktywnosc to mam, leze, malo co robilam to i pisanie mi sie rozkrecilo...

Mariolci to jest nas 3 z podobnym terminem, albo 4
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:04   #3509
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!
Miłego dnia
ohhh ale Cie dopadlo, i to jeszcze tak blisko do porodu.. zdrowka
Cytat:

nie martw sie, przybiera na wadze, i wedlug mnie wazy bardzo fajnie.. bedzie dobrze
a lekarz mogl sobie oszczedzic takich mruczanek podczas badania
Stary 2013-03-13, 10:04   #3510
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
ja dwa tygodnie temu zauwazylam rozstepy na brzuchu mimo smarować róznymi mazidłami takze jak maja wyjsc dzidy to i tak wyjda paskudztwa

Ewkaaa8891, Dragusia88, Kolin wielkie gratulacje dla Was!
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości