|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
MAMAD. Chyba tak jutro wyprobuje na laptopie. Dziekuje
*TELIK Sante generalnie ma dobre produkty. Ostatnio zrobilam pasztet ktory kiedys dawalas z piersi indeks, nie jadlam w sumie ale maz zachwycony a tesciowa zdziwiona E pasztet moze byc z ziolami prowansalskimi
|
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
|
|
#4233 |
|
Raczkowanie
|
Jak mówię, że idę do łazienki to Hela biegnie i mi papier wydziela
wc babcia moja kochana
|
|
|
|
#4234 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumciu
Ale Tymon woła kupka po "fakcie" tak? może to już ten moment macie nocnik czy będziesz sadzała na nakładkę? na fitness chodzę 3 razy w tygodniu ale nie mogę się doczekać pogody żeby pobiegać i chodzić 1-2 razy tylko na pilates na plecki a jak Twój kręgosłup? Iwa jeszcze na ospę chce zaszczepić szczepiłaś swoje dziewczyny na ospę? zanetka też lubię sante choć skład płatków typu crunch czy granola średnia a mój mąż też prosi o pasztet, teraz zrobię z warzywkami, bo z rosołu zostały z bulionem ostatnio w ogóle pasztet robiłam z takiego mięsa z rosołu całkiem fajne wyszło zmykam spać...
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta papier też hit no i spuszczanie wody
|
|
#4236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Świetlaną przyszłość dla niej widzisz ![]() Cytat:
A ja pękam z dumy ![]() -Nocnika na razie nie mamy. Za to mamy nakładkę na sedes, bo to taka podówjna deska i jeszcze przed urodzeniem Tymcia sobie "przyszłościowo" zamontowaliśmy. Ale nigdy z niej jeszcze nie korzystał. Poza dzisiejszą zabawą. - Skąd Ty bierzesz zapała do tego, zdradź mi? Ja jestem z tych paskudnych leniuchów, którym się nie chce. Okropnie nie chce... - Dziękuję, nieco lepiej. Są dni, że jest naprawdę nieźle, ale sa i takie, że boli bardzo. Generalnie do normy nie wrócił i sporo mu brakuje, ale zaczęłam normalnie funkcjonować i nawet podbiec czy podskoczyć mi się czasem udaje ![]() A wiesz, że ja jutro się idę na ospę szczepić Zobaczę, jak to jest na własnej skórze.---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- A u nas hit to wsadzanie łapek do sedesu i mokrymi rączkami mycie głowy nawet mam filmik z tego, ale wstydziłabym się pokazać Zresztą jeszcze nie zgrany. No i wrzuca tam też coś od czasu do czasu chętnie
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
hehe Brumku no filmik musi być niezły
![]() Telik ja dziewczyny oprócz tych obowiązkowych to szczepiłam tylko na rota.
|
#4238 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio wykorzystuję pieluchy tetrowe do sprzątania - jednym z takich kawałków sprzątała Heluta. i co? skończyła "czyścić" i fruuu do wc
![]() Hela nauczyła się mówić trzy i wszystko, czego chce musi być właśnie "trzi" dobranoc, kolorowych snów
|
|
|
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolinko gratuluję serdecznie!!! Damianku witaj
dziękujemy dziewczyny za kciuki. jakoś poszło. powinno być ok, ale wyniki z badań przyślą dopiero pocztą (pewnie znów ok. 2 miesięcy na nie poczekamy). póki co mamy już nie przyjeżdżać do nich, tylko być pod stałą kontrolą naszej gorzowskiej pani kardiolog Hanka jak Hanka - była nawet dzielna. pierwsze badanie zniosła super, ale każde kolejne było coraz gorzej...przy czwartym już nawet podnieść koszulki nie dała i ryk nieziemski... miłego dnia życzę wracam do pracy |
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
hej
my pędzimy zaraz do Urzędu Pracy a później prosto do przychodni nie wiem czy Ala zap. krtani nie złapała tak chyrla, że na to mi wygląda.... :/ do później!
|
#4241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
usun tylko spacje ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
), dymkę, pietruszka, koperek, majeranek, troche innych ziol wieloletnich z zeszlego roku, kupie jeszcze pora i selera sadzonki (chyba mozna?) bo mi zeszloroczne nic nie wyszły. dosadzilam 3 krzaczki porzeczek (wiec mam 6), dokupie jeszcze z 4-5 borówek, 2-3 pigwy i mam ochote pobawic sie w poziomki żeby nie plewić cagle mam zamiar polozyc na wiekszosci warzywniaka i w malinach i krzaczkach agrowłóknine to przytlumi mi chwasty---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
). sama chce sobie tyłek podcierac i bardzo ja tnteresuje sikanie artura ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- kinga trzy i cztery mowi. najlepsze ze jej rysuje wierszyk "poszla pani do miasteczka i kupila dwa..." a kinga TRZY! |
||||
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Monia, a mówiłaś Arturowi, że będzie miał rodzeństwo? Zareagował jakoś? Kolina cieszę się, że Damianek ( nowe imię na naszym forum, nowe literki - inaczej się pisze ) ssie cyca i w ogóle ze jest dobrze.U nas mega śnieg. qrwa mać. Ja zdycham. Jutro idę do poradni chorób płuc, oczywiście małego muszę tachać. Jak ja pojadę, jak taki śnieg na moich letnich ;/ ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- monia zerknęłam na Twój 3 wątek. Są chyba dziewczyny ( dziewczyna ? ) z majówek nawet. W ogóle patrzyłam kiedyś na majówki, tam duuużo dziewczyn w ziąćy z 2 dzieckiem, jak i u nas.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Spanie od 21 do 8.00. Hurra Za to śnieg tak sypie, że A i tak bardzo dużo go leżało.Cytat:
![]() Moja koleżanka urodziła w listopadzie bliźniaczki i 21 jedna z nich ma operację serca. Podejrzewam, że to dokładnie to samo, co u Hani było. Cytat:
![]() Żadnych zapaleń! Cytat:
I cukinii bardzo dużo. I ogórków. A takich warzyw włoszczyznowych to po trochu.A z krzewów mamy pigwy oczywiście (bo naleweczki), borówkę amerykańską (moja mama ma już w kwietniu dosadzić więcej, bo Tymek bardzo lubi), jest tez aronia i porzeczki czerwone. No i pojawią się też drzewka: jabłonie i gruszki
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze arturowi nie mowilam. chociaz on sie chyba domysla bo nie pozwalam mu np. przez brzuch przehodzic itp. raz sie nawet zapytał "a co? masz dzidzie w brzuszku?"
skubany! ale poczekam az bede miala wiekszy brzuch.o wlasnie, moze aronię jeszcze posadzę... i jedna jabłon mamy zamiar posadzic zamiast czeresni (czeresnie rosna takie wielkie ze zacieni mi cała działkę... juz wycielismy dwa drzewka - jedno zdechło samo (sliwka) a drugire jakies niemrawe (druga czeresnia!). mamy trzy duze stare drzewa: gruszke, orzecha i jabłon (jablon miala 5 jablek taka zdziczała robimy jej ostra przycinkę), małą wiśnię, troche malin, jeżynę, agrest i te porzeczki. artur uwielbia sok porzeczkowy a kinga maliny z krzaka. ja za to lubie sok i mus jablkowy
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-03-13 o 09:23 |
|
|
|
#4245 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Głupio mi tak się wtrącać nie udzielając się na bieżąco.... Przede wszystkim Kolinko ogromne gratulacje!!!! Dziewczyny pytanie odnośnie rowerków biegowych!!! Macie godne polecenia modele, jakieś spostrzeżenia, rady, chyba kupowanie po wymiarach przez net jest ryzykowne, lepiej udać się do sklepu z dzieciem, "poprzymierzać"??? |
|
|
|
#4246 | ||
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() śliczne! super, że tak się czujesz!I cieszę się że masz taką opiekę ![]() powiedz mi, ne robią problemu żeby Dawidek wszedł w odwiedziny? ![]() Cytat:
Cytat:
zdrówka! Brumek, ty o tej porze na wizażu? ![]() Przyszło łóżeczko Tym razem szybko, bo sprzedawca wysłał drugą paczkę w poniedziałek po południu i dostałam wczoraj w południe Dzwonił do mnie że wyśle drugie, a o tamto będzie się sam z kurierem użerał. Wyobraźcie sobie, że jednak tą paczkę zgubili ![]() Odebrałam wyniki badań moczu Adasia, zrobiłam kontrolnie za radą pediatry, i jedyne co mnie zastanawia, to "bakterie - liczne" Ciekawe, czy nie przez to, że nasikał do nocnika i z niego dopiero przelałam....Nie pytałam lekarki jeszcze ale na pewno muszę powtórzyć.A dziś mamy iść wreszcie na jedno ze szczepień... ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- A w ogóle to moje dziecko mnie rozbraja. W niedzielę, w drodze powrotnej swojego misia Bibisia przez pół trasy przystawiał do szyby bocznej i "opowiadał" mu, co widzi na drodze, a dziś przyniósł misia, przystawia do brzucha i słyszę "Bibiś, tam dzidzi"
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam.
Czuje się jako tako. Szwy ciągną, słaba jestem. W szpitalu masakra. Tyle cierpienia... Jednej nocy przywieźli nam na sale kobiete z rakiem płuc. W agonii. W nocy zmarła. Na łóżku obok. Leżałam też z babunią 99 lat. Ale jak na ten wiek to zdrowa. Nigdy więcej... |
|
|
|
#4248 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja znów z doskoku. Siedze w krzaczorach i jakos mi tam dobrze...
BRUMKU fajnie, ze udało sie pospac AUDREY u mnie tez na pytanie ile? odpowiedź to "tci" PIELSZKO wyniki Hani na pewno bede wzorowe ANIA Adas jest rozbrajający ![]() IW cudne te twoje czapeczki ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- SCIO dobrze ze juz cie wypuścili....współczuje przeżyc ze szpitala |
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupowalam jakis no name za 100 zl i juz 2 dzicko na nim jezdzi, w nastepnym roku dostanie kinga (teraz jeszcze nie) |
|
|
|
|
#4250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki! Biorę pod uwagę włąsnie ten PUKY, drewniane też mi się podobają ![]() Ala jest bardzo wysoka więc te wszystkie rowerki z siedziskiem od 30cm spokojnie będa dla niej dobre. Przymierzam się do zakupu już teraz w ramach prezentu na zająca, tak by może całą wiosnę i lato mogła "przejeździć"
|
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba nie dam jeszcze kingi na rowerek, jakos za mala mi sie wydaje. bedzie na nastepna wiosne. artur tez jako 3latek ganial dopiero. mam zamiar kupic hulajnoge, ale bardziej arturowi, chociaz moze i kinga pojezdzi... no i rower arturowi na urodziny... a kindze to jakies akcesoria dla lalki i wozek bo matkuje ostatnio swojej "ali"
|
|
|
|
#4252 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
Cytat:
![]() Monia W tamtym roku miałam i pora i seler z flanców-urosły piekne Seler miałam przysypany piachem i korzystam z niego cała zimeMam 3 krzaczki poziomek, udało sie nawet zamrozic całe pudełeczko i jemy z lodami pyszne!Bor ówki tez chce dokupic.Jak Ty ogarniesz ten ogródek?????????????? Cytat:
Mógłby miec tylko to w ogródku. Ja w tym roku planuje posadzic duzo fajnej sałaty...ciekawe czy wyrosna![]() Cytat:
Cytat:
Sniegu nasypało, wyciagnęłam sanki-Ewka przeszczesliwa a chodniki czyste!Jakos bokami udało nam sie dojsc do sklepu, bo nie było mowy o zejściu z sanek a ja spocona jak mysz
|
|||||
|
|
|
#4253 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrzyłam na granolę, ale doszłam do wniosku, że wolę zrobić ją sama.. Cytat:
Kolega Emilie w żłobku ma taki Klik i mnie się wydaje bardzo solidny. Emilie jak siadła to od razu wiedziała co się z tym robi, oczywiście trzeba ją było jeszcze asekurować. Ja czekam właśnie na taki drewniany, bo mąż od koleżanki ma mi przywieźć jak znajdzie w De. Cytat:
Jak nie to raczej z nocnika. Cytat:
![]() DObrze, że już jesteś w domu |
||||
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem
maz mowi ze bedzie mi pomagał bo teraz nie bedzie juz zbyt wiele naprawial i budowal na dzialce. poza tym do wrzesnia jakos sie bede kulac ![]() a poziomki to wysiewałas czy tez mozna flance kupic? Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-03-13 o 11:01 |
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Monika Ja aronie zasadziłam rok temu, ale ktoś mi ją skosił
Chce maliny, ale nikt nie chce bo to chwast Mój tato tak ma i maliny rosną tylko w jednym miejscu. |
|
|
|
#4256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupowałam na zwykłym miejskim targuŻanetaWidze, że imie wybrane a maliny to chyba nawet styropianem "5" mozna odgrodzic
|
|
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
mam maliny i nie sa jakies chwastowe. chyba sobie posadze jedna aronię
matko,z torbami w ogrodniczym ode ![]() morwa jeszzce pienna mi się marzy...
|
|
|
|
#4258 |
|
Wtajemniczenie
|
Alibany Antek ma taki: http://sklep.pilchr.pl/188,-goralek-...la-dzieci.html dostal na roczek, nic wiecej Ci nie napisze poki co, bo schowany.
Pieleszko dobrze, ze badania juz za Wami i jest ok. Telik no coz, szczepienia nie naleza do przyjemnosci. Ale dobrze, ze to juz za Jasiem. Myha Ty jeszcze pracujesz? Monia A Ty jak dlugo planujesz? W pracy juz wiedza? Ania mysle, ze te bakterie moga byc z nocnika, aczkolwiek ja robilam tak samo i nic Antkowi nie wyszlo. Iwa tylko nie krtan! A kysz chorobo! Brumku brawa dla Tymcia. Ja bym wykorzystala to, ze sygnalizuje. Scio dobrze, ze juz w domu. Wracaj do sil Antek tez mowi "trzy", zwlaszcza jak sie go pytam "ile ma lat", a pokazuje 2 paluszki ![]() A jak Wasze dzieci mowia o sobie? Czytam, ze Tymek "dzidzi", tak? U nas po imieniu "Atek" Zuzka zadbala dzis o to, zeby matka sie nie nudzila. Powiedziala: "Mamo nie sadzisz, ze te firanki sa juz brudne?" Niestety nie mogla sie z nia nie zgodzic, wiec dopoludnie mialam wypelnione praniem i prasowaniem. No ale teraz juz wisza czyste. Dodam, ze okna ogarnal w zeszlym tygodniu maz, wiec ta zmiana firan i tak nade mna wisiala. |
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
aga - planuje od czerwca. jestem wpisana w plan restrukturyzacji firmy nawet
znaczy sie ciesza sie bo na pensje brakuje w tym roku, a dwie beda na macierzynskim to troche zaoszczedzą... ale wie szef i babki z mojego biura 2, reszta nie. chociaz wydaje mi sie ze poczta pantoflową poszło... ![]() kinga na siebie mowi "inia". ogolnie duzo rzeczy na litere i jest: isiu (misiu), inia (kinia), iko (mleko), ikaika (jogurcika ), iciu (piciu)
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-03-13 o 11:55 |
|
|
|
#4260 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czemu tak mówią. U nas malin kilkanaście jest, bo są przecież tak pyszne, że w każdych ilościach schodzą ![]() Cytat:
![]() Jak tam Ala, jak praca? Cytat:
![]() Też obstawiam, że to przez to. Nawet wyszorowany nocnik nie będzie czysty zupełnie... Cytat:
![]() Straszliwe rzeczy opowiadasz ![]() Jak Agatka zniosła rozłąkę? Cytat:
![]() - Zuzka-terrorysta ![]() I jeszcze a propos słów, to Tymek ma dwa kontrowersyjen wyrazy w swoim słowniku Pipa i cipka Pipa to piłka, a cipka to śrubka
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-03-13 o 12:10 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

zapraszam
*

wc babcia moja kochana 

nawet mam filmik z tego, ale wstydziłabym się pokazać 

I cukinii bardzo dużo. I ogórków. A takich warzyw włoszczyznowych to po trochu.
skubany! ale poczekam az bede miala wiekszy brzuch.
Ciekawe, czy nie przez to, że nasikał do nocnika i z niego dopiero przelałam....Nie pytałam lekarki jeszcze ale na pewno muszę powtórzyć.

Chce maliny, ale nikt nie chce bo to chwast