Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 08:32   #1441
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39736971]Hehe Ja choćbym zjadła pół torebki siemienia lnianego, to i tak miałabym problem :P Ale póki co żadnych kapsułek nie mam Pewnie standardowo pogadam dzisiaj o tym z ginem.[/QUOTE]

Na siemienie lniane uważaj i nie jedz czasem surowego. Zalewają wrzatkiem. Najlepiej je jedz mielone z jogurtem.

Ja jem suszone morele i to działa u mnie. Mozna tez śliwki. Tyle,ze ja nie znalazłam takich sliwek co by nie zawierały konserwantu potassium sorbate,ktory nie jest dobry dla nas.
Ja odżywiam sie super naturalnie i tak żyje tzn.probuje

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:33   #1442
katarzynkajg
Zadomowienie

Dzień Dobry

Napadało śniegu . Nie mam jak was nadrobić wczoraj nasamarowałyście prawie 1000 postów a dziś tez wychodzę prawie na cały dzień i jestem w czarnej dupie bo mało mnie tu ostatnio i nie wiem co się u was słychać

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i życzę miłego dnia.

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:35   #1443
czarownica1
Zakorzenienie

GOTOWE:
nowa dyskusja w Klubie: WAŻNE INFORMACJE.
Tylko tam już nie plotkujemy, tylko wpisujemy ważne informacje..... reszte przeczytacie, jak tam zajrzycie

zaraz wstawię tam to co o cukrzycy pisałam.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:35   #1444
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A co do placuszków. To zrobiłam je wczoraj na obiad. Mężowi tak smakowały, że w trakcie horroru wstawał po nie żeby sobie jeszcze podjeść
Moje zrobilas, moje???
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
PS> witams ie w 20 tygodniu łooooo jak to zleciało

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Kiedy wykonuje się usg połówkowe? 18tc to chyba za wcześnie, no nie?
Ja mialam w 18 wlasnie 19 wg USG
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:37   #1445
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Moje zrobilas, moje???
Wyszły przepyszne, tylko nie chciało mi się robić żadnego sosu, a z sosem byłyby na pewno znacznie lepsze
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:39   #1446
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
ja też jestem w 18 tc i dziś mam wizytę, ale pewnie dopiero na następnej będzie połówkowe czyli 22-23 tc. No zobaczymy.....
Ale masz na głowie teraz, matura, ślub. Wow silna kobietka z ciebie
Pomijając fakt, że strasznie się tym wszystkim denerwuje i nieraz wymiękam
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:45   #1447
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Dzień dobry

Trzymam kciuki zaciśnięte za wszystkie wizytujące

Cytat:
A w ogóle to nie uwierzycie co jem na śniadanie placuszki ziemniaczane z przepisu Oliath no ale co poradzę jak tak mi smakują

No i proszę o kciuki: dzisiaj o 17:00 wizyta u gina
może dowiem się kto siędzi w brzuszku u mamusi....Ale najważniejsze żeby wszystko było ok. Czy też macie zawsze cykora przed wizytą??
Placki ziemniaczane

ja tez zawsze się nerwam przed wizytą mimo że gina mam młodziutkiego i bardzo fajnego

Misiaczka czytałam o Twoich planach karmienia, uważam że jest to absolutnie Twoja decyzja jak będziesz karmić i nikt nie powinien się wtrącać między wódkę a zakąskę puki nie lejesz do buzi coli z wódką 3miesięcznemu dziecku ja karmiłam moją córcię pełne 9mcy laktatorem (nie miałam innego wyjścia bo bardzo chciałam karmić a mam problem z brodawkami), długo miałam bolesne piersi i poranione, wstawałam w nocy do ściągania kiedy moje dziecko spało w najlepsze, kiedy wracałam moja córa się budziła więc chodziłam wiecznie nieprzytomna, w ciągu dnia każda chwila wolna to podpięcie się pod laktator... zero snu kiedy dziecko śpi bo ściągałam, chcąc utrzymać pokarm musisz ciągle ściągać... za takie karmienie należy się medal bo to ogromny wysiłek a ja i tak czułam się jak nie matka... jak będziesz karmić i potrzebować jakiejś porady pisz do mnie jeśli będę umiała postaram się pomóc i nie słuchaj ludzi dookoła bo Ty matka będziesz wiedzieć najlepiej sie wygadałam teraz mogę iść na śniadanie

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:46   #1448
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamy
Miałam dziś iść na glukoze i badania, ale mnie w nocy olśniło, że jej nie kupiłam :banghead:
Wyleguje się jeszcze w łóżku po Euthyroxie i czekam na porę śniadania
Ja wczoraj robiłam i też zapomniałam kupić więc z samego rana leciałam do apteki, zakupiłam glukozę i biegiem do laboratorium w połowie drogi przypomniało mi sie że nie wzięłam z domu cytryny a bez cytryny nie dałabym rady. Więc biegiem poleciałam na stragan w poszukiwaniu cytryny godz 8 rano a ja szukam otwartego straganu, znalazłam i zakupiłam, musiałam prosić o przecięcie jej na połówkę, kobieta miała dziwną minę jak ją o to poprosiłam ale była tak miła że mi pomogła

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:47   #1449
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, niby-bąkami sie nie przejmuj, to od jelitek raczej. Kiedy kurczy sie macica, na brzuszku robi sie twarda kula - i to nie ma bolec, a jak boli to szybciorem do lekarza. A wszelkie wzdecia, skrety kiszek, zaparcia i obolaly po nocy pecherz to - no coz - uroki stanu blogoslawionego

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

O Kochana, jak sie ciesze, ze Ci smacznie wyszly .
Wiem, juz cie wyczailam przed chwila i SURKA jeszcze ma USG dzis (), i jeszcze ktoras co przeniosla z innego dnia chyba
my z Itą też wizytujemy ale późno o 19...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:49   #1450
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Na siemienie lniane uważaj i nie jedz czasem surowego. Zalewają wrzatkiem. Najlepiej je jedz mielone z jogurtem.

Ja jem suszone morele i to działa u mnie. Mozna tez śliwki. Tyle,ze ja nie znalazłam takich sliwek co by nie zawierały konserwantu potassium sorbate,ktory nie jest dobry dla nas.
Ja odżywiam sie super naturalnie i tak żyje tzn.probuje
Dlaczego nie surowe? Czasami wsypuję łyżeczkę do jogurtu.
Ale czasami też mielę

A suszone morele... ostatnio mi zrobiły jazdę na 3 dni I wiem, wszystkie są konserwowane albo siarkowane... Też się staram dobrze odżywiać, chleby pełnoziarniste, warzywa, owoce, dużo wody... Ale nie zawsze zdaje to egzamin
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:52   #1451
Samantha7
Zakorzenienie

Dziewczyny, ktory byście wózek wybrały http://www.toysrus.com/family/index....stem-Strollers nie wiem jaki byłby dobry ?

Czy te wózki z takimi budami,które tu wstawialyscie maja jakas nazwę?

Takie łóżeczko wybrałam z przewijakiem od razu.http://www.toysrus.com/product/index...ductId=4489412 Podoba mi sie pomysłowość. Baby bedzie z nami w sypialni i mimo,ze jest duża to nie lubie zagracania więc bedzie przestrzeń

Dostałam kilka ubranek ,ale dla chłopaka. Duzo jest neutralnych tez więc fajnie. Tylko nie lubie tych w malpki. Tu w USA dla chłopca jest wszystko w malpki i to jest strasznie nudne.
Ja na moj brzusio mowie pszczolka lub kaczuszka

Stary 2013-03-13, 08:56   #1452
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez brałam tabletki, ale zaszlam bez ich brania bo z nich zrezygnowalam
Najgorsze co ona może zrobić to sie zalamac. Najlepiej dać na luz. Nie wiem jak to nazwać. Myśleć o tym bedzie,ale z dystansem. Ja sobie dałam czas do 35lat, a potem bym dumala nad in vitro. Moja ciotka urodziła pierwsze dziecko w wieku 41lat i jest szczęśliwa.
Najgorzej to iść do łóżka z Tz i myśleć tylko o zapłodnieniu. Może gdyby moj Tz nie był taki wyrozumiały i pomocny to bym tez zeswirowala.

Współczuje jej,ale dla jej dobra niech da na luz

Dodam jeszcze,ze ja kocham zwierzęta i temu sie poswiecilam. Pomocy im. Zmieniłam tez moj styl życia na bardziej pozytywny i zdrowszy. Może to tez mi pomogło.

Ja tak mam, podobno to miesnie sie rozciagaja. Sikanie mnie wykancza.
Często tez tak mam, ze jakby mi sie na bąka zbierało i brzuch mi pecznieje i towarzyszy temu ból jakby na okres,ale to nie bączek i odpuszcza.
Ciotka mi mówiła,ze to norma i nic złego, ze macica ma skurcze i ze jeśli nie ma sie ich w ciagu godziny wiecej niż kilkanaście to nic złego.

W pt mam wizytę u gina to go zapytam. Do tego od dziecka mam chroniczny kaszel,ale tera to sie dusze az. Ciagle mnie cos w gardle drapie.
Tez muszę go zapytać. I zastanawiam sie czy skoro mam astygmatyzm i widze takiego juz pajaczka to czy powinnam zrobić badania na to czy moge rodzic drogami naturalnymi zeby potem nie było.

Mojej mamie ucisk na nerw odebrał mowę na kilka godzin.
Ale moja mama to twarda sztuka 5nas urodziła.
Jak ona to zrobiła. Ja mam taki stres jak pomyśle o porodzie,ze masakra. Ciagle mi sie przypomina jak mi w Pl dentystka sadystka nerw w zebie bez znieczulenia chciała usunąć 3lata temu jak byłam w Pl
Mało zem nie zeszła z bólu na krześle i jej nie zabiłam. Dobrze, ze siostra ze mną była bo ja nie mogłam sie z bólu wyprostować.
Masz rację, najważniejszy jet dystans..jak za dużo się myśli i bardzo chce to wtedy nic nie wychodzi. Tylko czasami trudno jest wyluzować, zwłaszcza gdy ileś razy nie wychodzi
A w jaki sposób pomagasz zwierzętom? Jesteś weterynarzem? Wolontariuszką?
Zwierzęta działają jak balsam na duszę, uspokajają, normują ciśnienie. Więc wierzę, że to, zdrowszy tryb życia i pozytywne nastawienie pomogły Wam przy staraniach o dzidzię

O jej to miałaś przeboje z dentystą..i jak tu po takich przeżyciach znowu iść i zaufać

Czyli to może być przez rozciąganie się mięśni? Dziękuje za wyjaśnienie Jak się dowiesz czegoś w piątek, to daj znać Ja postaram się w czwartek zapytać na usg prenatalnym, obym nie zapomniała A masz tam jakiegoś polskiego lekarza? czy chodzisz do amerykańskiego

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:57   #1453
lachryma
Zakorzenienie

jak dobrze wstać sporo świt
dawno sama z siebie nie wstałam przed 9tą i normalnie jasno już jest

wczoraj byliśmy z mężem wybrać kolor Bartatiny i ta wizyta wszystko popsuła. pomijając fakt, że zdjęcia na stronie www nie mają za dużo wspólnego z rzeczywistością (pani pokazała nam próbniki), to jeszcze doszliśmy do wniosku, że Bartatina Alu Plus (na paskach) może być zbyt miękka, bo cały wózek z łatwością ostro buja się na prawo i lewo. dziś jedziemy do kolejnego sklepu oglądać wózki Tako i Roany. mam już dość, myślałam, że ten temat mamy za sobą...
Stary 2013-03-13, 08:58   #1454
czarownica1
Zakorzenienie

Samantha, czemu surowe siemię nie? Zaciekawiło mnie
Stary 2013-03-13, 08:59   #1455
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ktory byście wózek wybrały http://www.toysrus.com/family/index....stem-Strollers nie wiem jaki byłby dobry ?

Takie łóżeczko wybrałam z przewijakiem od razu.http://www.toysrus.com/product/index...ductId=4489412 Podoba mi sie pomysłowość. Baby bedzie z nami w sypialni i mimo,ze jest duża to nie lubie zagracania więc bedzie przestrzeń

Dostałam kilka ubranek ,ale dla chłopaka. Duzo jest neutralnych tez więc fajnie. Tylko nie lubie tych w malpki. Tu w USA dla chłopca jest wszystko w malpki i to jest strasznie nudne.
szczerze...to mi się te małe kółka nie podobają:/

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:

w łóżeczku się zakochałam też chce takie!!!!!!!!!!!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:59   #1456
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

wczoraj byliśmy z mężem wybrać kolor Bartatiny i ta wizyta wszystko popsuła. pomijając fakt, że zdjęcia na stronie www nie mają za dużo wspólnego z rzeczywistością (pani pokazała nam próbniki), to jeszcze doszliśmy do wniosku, że Bartatina Alu Plus (na paskach) może być zbyt miękka, bo cały wózek z łatwością ostro buja się na prawo i lewo. dziś jedziemy do kolejnego sklepu oglądać wózki Tako i Roany. mam już dość, myślałam, że ten temat mamy za sobą...
Nie chciałam tego pisać, bo co ja tam mogę wiedzieć o wózkach, ale niejako potwierdziłaś moje obserwacje - dla mnie Bartatina nie jest zbyt stabilna. Tako i Roan są równie "bujające się", ale przy tym bardzo solidne, takie czołgi prawdziwe.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:00   #1457
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze...to mi się te małe kółka nie podobają:/
mi też nie, ani trójkołowce.
malutkie kółka na polskie zimy mogą okazać się niefunkcjonalne. wszystko zależy gdzie mieszkasz. u mnie na wiosce muszą być duże pompowane koła.
Stary 2013-03-13, 09:01   #1458
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:

Lachryma to już pisałam tutaj, ale napiszę jeszcze raz:
w Bartatinie miałąm wrazenie, że jakby dziecko w sklepie w tym wóżku siedziało to by się bujneło na boki. On jest dla mnie do przesady miękki i już go nie chcę, nawet jeśli się paski ściągnie to i tak już nie mam zaufania do niego
Kolory faktycznie na zdjęciach inne niż na próbnikach, ale zwykle tak jest że zdjęcia nie oddają koloru, ale tu już przesada dlatego trzeba najpierw probniki zobaczyć najlepiej przy dziennym świetle
Stary 2013-03-13, 09:02   #1459
lachryma
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39737457]Nie chciałam tego pisać, bo co ja tam mogę wiedzieć o wózkach, ale niejako potwierdziłaś moje obserwacje - dla mnie Bartatina nie jest zbyt stabilna. Tako i Roan są równie "bujające się", ale przy tym bardzo solidne, takie czołgi prawdziwe.[/QUOTE]
no widzisz, trzeba było walić od razu prosto w oczy
mąż wczoraj zachwycił się Tako Acoustic i czymś tam jeszcze. dziś jedziemy na polowanie
Stary 2013-03-13, 09:04   #1460
czarownica1
Zakorzenienie

Samantha, wózek 3-kołowy tak średnio
łóżeczko zapisałąm sobie w zakładkach bo my mamy możliwości żeby zrobić łóżeczko więc może Twoje nas troszkę zainspiruje
Stary 2013-03-13, 09:04   #1461
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Trzymam kciuki zaciśnięte za wszystkie wizytujące

Placki ziemniaczane

ja tez zawsze się nerwam przed wizytą mimo że gina mam młodziutkiego i bardzo fajnego

Misiaczka czytałam o Twoich planach karmienia, uważam że jest to absolutnie Twoja decyzja jak będziesz karmić i nikt nie powinien się wtrącać między wódkę a zakąskę puki nie lejesz do buzi coli z wódką 3miesięcznemu dziecku ja karmiłam moją córcię pełne 9mcy laktatorem (nie miałam innego wyjścia bo bardzo chciałam karmić a mam problem z brodawkami), długo miałam bolesne piersi i poranione, wstawałam w nocy do ściągania kiedy moje dziecko spało w najlepsze, kiedy wracałam moja córa się budziła więc chodziłam wiecznie nieprzytomna, w ciągu dnia każda chwila wolna to podpięcie się pod laktator... zero snu kiedy dziecko śpi bo ściągałam, chcąc utrzymać pokarm musisz ciągle ściągać... za takie karmienie należy się medal bo to ogromny wysiłek a ja i tak czułam się jak nie matka... jak będziesz karmić i potrzebować jakiejś porady pisz do mnie jeśli będę umiała postaram się pomóc i nie słuchaj ludzi dookoła bo Ty matka będziesz wiedzieć najlepiej sie wygadałam teraz mogę iść na śniadanie
Dodam,ze jeśli jakieś ciotki czy inne madrale truja matce jak karmi to ojciec dziecka Tz powinien to stanowczo uciąć i matka powinna nawet uciąć kontakt dla dobra karmienia. Tak nam mówiła położna , a moj Tz sobie to wziął do serca i jak tesciowa mi zaczęła gledzic o tym jak jem bo ja nie jem mięsa i o tym jak mam sie ubierać i w ogóle milion innych cudownych porad to Tz ja scial od razu

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Ja wczoraj robiłam i też zapomniałam kupić więc z samego rana leciałam do apteki, zakupiłam glukozę i biegiem do laboratorium w połowie drogi przypomniało mi sie że nie wzięłam z domu cytryny a bez cytryny nie dałabym rady. Więc biegiem poleciałam na stragan w poszukiwaniu cytryny godz 8 rano a ja szukam otwartego straganu, znalazłam i zakupiłam, musiałam prosić o przecięcie jej na połówkę, kobieta miała dziwną minę jak ją o to poprosiłam ale była tak miła że mi pomogła
Hehe

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39737318]Dlaczego nie surowe? Czasami wsypuję łyżeczkę do jogurtu.
Ale czasami też mielę

A suszone morele... ostatnio mi zrobiły jazdę na 3 dni I wiem, wszystkie są konserwowane albo siarkowane... Też się staram dobrze odżywiać, chleby pełnoziarniste, warzywa, owoce, dużo wody... Ale nie zawsze zdaje to egzamin [/QUOTE]

http://www.primanatura.pl/czy-siemie...est-toksyczne/ nie wiem na ile to prawda, a na ile nie,ale strzezonego Pan Bóg strzeże

Stary 2013-03-13, 09:05   #1462
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
my z Itą też wizytujemy ale późno o 19...

Ale dzis agresywna jestem
oczywiście
Cytat:
Bartatina Alu Plus (na paskach) może być zbyt miękka, bo cały wózek z łatwością ostro buja się na prawo i lewo. dziś jedziemy do kolejnego sklepu oglądać wózki Tako i Roany. mam już dość, myślałam, że ten temat mamy za sobą...
No to chyba git, ze sie buja Atlantic sie NIE buja i dopiero mlodsze piecioletnie dziecko z powazna minka mnie poinstruowalo, ze "Mamusiu, nie wiesz? to sie tak robi, zeby Lilę uspac: (tu prezentacja wozenia przod-tyl) - no wiesz, zebym ja Cie wszystkiego musiala uczyc..."
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:05   #1463
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
w Bartatinie miałąm wrazenie, że jakby dziecko w sklepie w tym wóżku siedziało to by się bujneło na boki. On jest dla mnie do przesady miękki i już go nie chcę, nawet jeśli się paski ściągnie to i tak już nie mam zaufania do niego
ściągnięcie pasków nic prawie nie da, wczoraj zaproponowałam to w sklepie, mąż zaczął działać i kombinować i stwierdziliśmy, że ten wózek mimo wszystko to istna karuzela
Stary 2013-03-13, 09:06   #1464
Konto usunięte

Cytat:
no widzisz, trzeba było walić od razu prosto w oczy
mąż wczoraj zachwycił się Tako Acoustic i czymś tam jeszcze. dziś jedziemy na polowanie
Ale ja Jedo tylko raz widziałam w sklepie i ciężko mi tak określić. Roana i Tako mam przeanalizowane od a do z, w sklepie, w necie. Ale pierwsze wrażenie z Jedo było dużo gorsze niż z tych dwóch.
I ja również jestem zakochana w Tako. Jeśli będę miała wybór między tymi dwoma, wybiorę go właśnie. Ale to temat do omówienia z mamą.
Stary 2013-03-13, 09:09   #1465
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
No to chyba git, ze sie buja Atlantic sie NIE buja
jak się okazuje wózek może jednak być zbyt miękki i zbyt łatwo się bujać na wszystkie strony. Bartatina delikatnie ruszona dłonią cała chodzi na prawo i lewo, nie jest stabilna wg mnie.
Stary 2013-03-13, 09:20   #1466
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Masz rację, najważniejszy jet dystans..jak za dużo się myśli i bardzo chce to wtedy nic nie wychodzi. Tylko czasami trudno jest wyluzować, zwłaszcza gdy ileś razy nie wychodzi
A w jaki sposób pomagasz zwierzętom? Jesteś weterynarzem? Wolontariuszką?
Zwierzęta działają jak balsam na duszę, uspokajają, normują ciśnienie. Więc wierzę, że to, zdrowszy tryb życia i pozytywne nastawienie pomogły Wam przy staraniach o dzidzię

O jej to miałaś przeboje z dentystą..i jak tu po takich przeżyciach znowu iść i zaufać

Czyli to może być przez rozciąganie się mięśni? Dziękuje za wyjaśnienie Jak się dowiesz czegoś w piątek, to daj znać Ja postaram się w czwartek zapytać na usg prenatalnym, obym nie zapomniała A masz tam jakiegoś polskiego lekarza? czy chodzisz do amerykańskiego
Wylapuje bezdomne i sterylizuje, czipuje, karmie, lecze. Same koty. Psy do nas nie przychodzą.
Pomagam tez mojej koleżance z Pl z koło Wawy z kotami. Ratuje konie z rzeźni. Nie jem mięsa,nie zabijać much o pajakow. Ogolnie kocham każde zwierze.
Zwierzęta sa najlepsze na świecie i szkoda, ze w wielu przypadkach sa złe traktowane.

Dzieci,które żyją wsród zwierząt lepiej sie rozwijają i mniej chorują. Oczywiście nie mozna przeginac z ilością zwierząt w domu i trzeba dbać o higienę i badać zwierzęta tak samo jak my sie badamy

Cytat:
mi też nie, ani trójkołowce.
malutkie kółka na polskie zimy mogą okazać się niefunkcjonalne. wszystko zależy gdzie mieszkasz. u mnie na wiosce muszą być duże pompowane koła.
Mi te trojkolowe tez sie nie podoba,ale odkrycie mi sie podoba
Ja głownie sie autem poruszam bo nie ma innej obcji. W USA odległości sa duże. W zimę to nie ma obcji na jazdy wózkiem, wtedy to se chyba sanki jakieś kupie czy wózek na plozach
Wózek będę używać na spacerki do parku.
Podoba mi sie, ze ten wózek jest z siedzonkiem do auta odrazu i, ze moge widzieć dziecko przodem.
Takich wózków jak Wy wybieracie tutaj nie ma :/

Cytat:
Samantha, wózek 3-kołowy tak średnio
łóżeczko zapisałąm sobie w zakładkach bo my mamy możliwości żeby zrobić łóżeczko więc może Twoje nas troszkę zainspiruje
Super. W tym sklepie sa tez inne podobne http://www.toysrus.com/category/inde...t-Out-of-Stock może cos Cie zainspiruje

Stary 2013-03-13, 09:25   #1467
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Po tygodniu bezczelnego obijania się wracam dziś do rzeczywistości studenckiej i to dość brutalnie (2 zaliczenia) Trzymajcie mocno kciuki za te testy i za późniejsze USG! To będzie długi dzień, pewnie nadrobię Was dopiero jutro rano (to będzie dłuuugie odrabianie) może uda mi się wpaść wieczorem i zdać relację

Miłych dzionków i kopniaków
Trzymamy

Cytat:
wczoraj mi pępek wydeło i jakieś dziwne rzeczy mi się działy typu napięcie, jakiś lekki ból, ale mimo że lekki to myślałam że mnie rozerwie. Wzięłam espumisam w granulkach i przeszło, czyli gazy się zebrały. Przy siusianiu też mam czasem tak, że myślę że dużo jest, idę siusiać ledwo ciurkam a brzuch obkurcza mi się jakbym miała litry w pęcherzu. Myślę, ze to sprawa ułożenia bebechów bo w końcu Lokatorek zajmuje już trochę i wszystko bezczelnie rozsuwa, przestawia
ostatnio w pracy koleżankę żołądek bolał jak go dotykała..ona do mnie 'Aśka sprawdź czy jak naciśniesz na żołądek, to też Cię boli'..a ja "ale ja nie wiem, gdzie jest teraz mój żołądek'

Cytat:
Joan, to dziwne, ten bol... jestes pewna, ze nie jakis piasek na nerkach nie daj Boze? Zbadaj siuski migiem i do lekarza, moze Cie podwialo, co?
Nie mam pojęcia.. zobaczę czy dzisiaj się to powtórzy.. póki co od rana kilka razy byłam w toalecie i nic podobnego się nie działo.. W czwartek idę na połówkowe, to może gin mi wyjaśni czy to normalne..Nie chciałabym panikować tak od razu

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
nie wiem nie miałam, ale pierwsze głupie skojarzenie, wyrostek
Wyrostek jest chyba bardziej pod prawym biodrem, a mnie przy wcięciu talii bardziej bolało..to sporo ponad biodrem..

Cytat:
ja mam tak co rano, mam wrażenie że to ma związek z pęcherzem, jak w nocy się nie obódze na siku to rano idę jak babcia półzgięta do wc. Ale odczuwam ulgę po paru minutach jak chyba pęcherz dojdzie do siebie ale to tylko moje domysły....
Ale ja właśnie ulgę czułam na początku sikania i im bliżej końca tym ból się wzmagał i wracałam z wc połamana

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39736958]
Uwierzymy
Odrzucenie od kawy jest bardzo częste w ciąży.

Mnie w poprzedniej odrzuciło jeszcze przed testem. Koleżanka zasugerowała, że może jestem w ciąży? A ja - skąd, niemożliwe. No i za kilkanaście dni II.

Dzięki za kciuki! [/QUOTE]
Mnie odrzuciło od kawy w pierwszym trymestrze Ale odkąd mdłości nie mam piję niemal codziennie i znowu smakuje

Cytat:
Łóżeczko prześliczne i te szufladki..super pomyślane..

Dziewczynki za wszystkie ukończone tygodnie i te nowo rozpoczynające się
I za wszystkie dzisiejsze wizyty

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:26   #1468
Samantha7
Zakorzenienie

Wybrałam jeszcze taka huśtawke http://www.toysrus.com/product/index...uctId=13039765 Jak patrzę na zdjęciach na te Aniolki to bym je zjadla normalnie z miłości

Padlam z tym zoladkiem. Dobre

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-03-13 o 09:28
Stary 2013-03-13, 09:31   #1469
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam z rana!!

wpadam tylko na chwilkę, powiedzieć, że za godzinę idę do położnej i zdam Wam relację po

a tymczasem, ktoś pisał o spaniu na wznak i na prawej stronie.
TO JA TAK MAM, wiem, ż eponoć na lewy bok lepiej się obracać, ale co jak mi wygodnie na prawym zasnąć, a póżniej spać na wznak?? i jak tak leżę to chyba wygodniej mi .

poza tym wieczorem wczoraj chyba dostałam kopniaka. najpierw takie jakby bulgotanie, położyłam rękę i za chwilę kopniak w rękę. tylko raz ale to był kopniaczek delikatny. długo się naczekałam bo od 2 tygodni prawie nic nie czułam. a tu taka niespodzianka wczoraj przed snem

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Wybrałam jeszcze taka huśtawke http://www.toysrus.com/product/index...uctId=13039765 Jak patrzę na zdjęciach na te Aniolki to bym je zjadla normalnie z miłości

piękna huśtawka, ale cena mnie odpycha, niestety.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:32   #1470
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
jak się okazuje wózek może jednak być zbyt miękki i zbyt łatwo się bujać na wszystkie strony. Bartatina delikatnie ruszona dłonią cała chodzi na prawo i lewo, nie jest stabilna wg mnie.
Cytat:

Babo Kochana, jakie Ty śliczne rzeczy wynajdujesz
cudna ta hustawka, ale zastanawiam się czy u nas dziecko czy koty by się bujały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości