Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 11:08   #3361
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

JennyAniołek dopisz mi wizytę 27.03 bo się zorientowałam, że nie ma
Stary 2013-03-13, 11:09   #3362
kalka
Zadomowienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość

o kurcze Ty masz jeszcze bliżej, stres?
Mieszanka stresu, radości, łez i niepewności. A wogóle to mi się już nudzi to "bycie w ciąży". Chętnie przeobraziłabym się już z wieloryba w jakąś nimfę wodną

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:10   #3363
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Witam w 33 tygodniu. Jak już tak piszecie to mi zostało 55 dni
To już tak blisko. Mam nadzieję ze tym razem to będzie mniej niz 55 dni

U mnie śnieg, śnieg, śnieg, ale po niedzieli ma już wiosna wrócić na dobreTylko że ja nie mam kurteczki, płaszczyka wiosennego A tu święta i jakoś trza się prezentować.

Acha : Wymieniłam się numerem z HUMPBACK, ale wszystkim dziękuję za odzew
Z hump. raczej razem rozdić nie będziemy

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wiesz, masz ten problem co ja, mąż problemu nie widzi ... Niby mieszkanie duże, ale remont mi się przeciąga więc mam wycięty największy pokój z użytkowania. Jeden pokój to praktycznie same pudła (ponad 3 lata a ja mebli nie mam wszystkich) a meble też w pudłach czekają na skręcenie. Wszelkie narzędzia też tam są. No i puste pudła też chyba będziemy musieli gdzieś w mieszkaniu poupychać, bo ostatnio były włamania do piwnic, niby nic nie zginęło, ale chyba do reklamacji trzeba w oryginalnych pudłach ... No i wiertarki, wkrętarki i inne zabawki męża do piwnicy już nigdy nie trafią. Opony po włamaniu zostawiliśmy bo to są mężowe, używane. Moje na felgach wylądowały u kuzyna w garażu.
Muszę przemeblować (poprzesuwać) sypialnię i moją szafę, bo na razie z Młodą będziemy mieć jedną i wymyśliłam worki próżniowe na to w co nie wchodzę i wrzucić pod łóżko.
Ja mam takiej średniej wielkości sypialnie, a TV w sumie robi za ozdobę szafki, bo odpalony był 2 razy, raz żeby sprawdzić czy kabel cały i raz jak byli moi rodzice a to spiochy do 10 rano, więc my o 8 na nogach to się TV włączyło. Teraz tylko zbiera kurz
oj to podziwiam kwestia przyzwyczajenia napewno, ale jak maż na noc na służbę idzie, to ja tylko przy tv usypiam, inaczej bym się wsłuchiwała w cisze

Ale już fajnie brzmi 47 dni
A ja po tym jak w tym tygodniu śnił się mój taki łagodny poród, to juz tak się nastawiałam że i dzisiaj mogłabym iść
mi tez sie snił hehheh i tez byl mega .łątwy, szybki heheh
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no ja też mam z tym problem, ty jesteś chuchro takie jak ja i wydaje mi się, że dużo osób szczupłych w ciąży ma problemy +plus ja miałam jeszcze przed ciążą, przeciążenie, noszenie małej no i skrzywienie kęgosłupa dodatkowo.... ja jak dłużej poleżę albo posiedzę, to mam problem ogromny ze wstaniem, nieraz już sie osunęłam na podłogę....

za to my jak najbardziej możemy razem rodzić

włąśnie byłam oddać mocz i krew, jezu jak się cieszę, że w tej ciąży nie muszę się stresować i wkur.... w kolejkach w labach.... tam u mnie cisza spokój, może kawki może herbatki.... wręcz relaks

no i dzwoniłam do przedszkola, bo mała kaszlała rano ale pani powiedziała, że wygląda ok i nic się nie dzieje, więc odetchnęłam z ulgą. Nie chcę żeby mała już chorowała do porodu... potem zresztą też nie, bo kto będzie ze mną i z Kubusiem chodził na spacerki???

Banka, a jak twój potomek? jak tam te oczyska?

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

kalka, moja babcia ostatnio w nocy zbierała truskawki. Tylko, że ona ma początki demencji starczej
ja nie naleze do szczuplych i tez kregoslup odczuwamm hehehe
a mlody dziaij lepiej oko nawet bialawe dziaij heheh ale jesc dalej nie chce hehe musze go szantazowac heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:10   #3364
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

to też masz cukrzycę?
za wizytę
nie nie, że mam bardzo dobry wynik po 2h czyli spalam cukier czyli nie mam
Stary 2013-03-13, 11:19   #3365
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Mieszanka stresu, radości, łez i niepewności. A wogóle to mi się już nudzi to "bycie w ciąży". Chętnie przeobraziłabym się już z wieloryba w jakąś nimfę wodną
heh no ja dopiero robię sie wielorybkiem
Mąż ma przyjechać na świeta z pracy i pytał się mnie czy już mam duży brzuszek bo nie wie czy mnie pozna a ja mu mówiłam żeby się rozglądał za słoniem to będę ja

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a chyba że tak
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:25   #3366
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
ja juz po wizycie

gin mnie wychwalił:P
-ze pięknie przytyłam (2,8 kg w miesiąc )
-że super spalam cukier
-szyjka super
-tętno młodego super

Nie wiem czy urósł, bo gin mówi, że ma słabe usg w gabinecie. Mam juz nr do położnej, skierowanie na kolejne usg i mocz przed kolejną wizytą i to tyle widzimy się za miesiąc:0

proszę o wpisanie mi wizyty na 10.04 i usg III trym na 18.04
Super, że wszystko ok!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:26   #3367
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Próbuję znaleźć coś o sposobach na zgagę, nie mam imbiru, skończyły mi się migdały, zaraz skończy mi się mleko, więc czytam co jeszcze i trafiam na perełki :
"moze to smiszne ale mialam w ciazy okrona zgage pod koniec ciazy to nawet kwas mi podchodzil do gory, blee i ciotka mi mowila ze jak kobieta ma tak dokuczliwa zgage w ciazy to dziecko bedzie mialo dlugie wlosy jak sie urodzi, smialam sie z tego ale moja Maja zaraz po urodzeniu miala wlosy czarne do ramion hehe"

Ja słyszałam o tym przesądzie
Ale dla odmiany u mnie zgagi ani razu nie było a lekarz na USG w 36t mówi do mnie "ale ma długie włosy". Szkoda, ze koloru mi nie powiedział
I rzeczywiście młody miał długie, czarne włosy jak się urodził a zgagi nie miałam
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:32   #3368
kalka
Zadomowienie

Kupowała któraś z was biustonosze do karmienia i może polecić. Zależy mi na tym aby:
* był w miarę tani
* wygodny
* choć troszkę formował biust
PLEASE

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
heh no ja dopiero robię sie wielorybkiem
Mąż ma przyjechać na świeta z pracy i pytał się mnie czy już mam duży brzuszek bo nie wie czy mnie pozna a ja mu mówiłam żeby się rozglądał za słoniem to będę ja

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:33   #3369
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam
Nie śpię od 4, a wstałam o 5:30. Eh kiedy ja się wyśpię

no właśnie nie wiem czy kupić już teraz jakiś zwykły czy jak będzie potrzeba to wysłać TŻta do apteki jak będę w szpitalu. Bo w gruncie rzeczy to ja nie znam NIKOGO komu by się laktator przydał
Współczuje z tą bezsennością ja ostatnio śpię po 9 godzin, z przerwą na sikanie w nocy, choć nie zawsze, i nie mam problemu z zaśnięciem...
Ja tam wolę coś mieć przy sobie w razie czego, ale w sumie racja z tym, że zawsze można kogoś też wysłać, aptek koło szpitali zawsze pełno, a nie ma co panikować przed czymś co nie jest do końca "must have"
Stary 2013-03-13, 11:43   #3370
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
gratulejszyn! ja dzisiaj zaczynam 29ty a propos, śniło mi się, że do mnie dzwoniłaś, chyba w związku z cukrzycą ciążową... i się okazało, że byłaś facetem przepraszam, nie wiem skąd... miałaś męski głos i nagle cię widziałam przez ten telefon. i se myślę: to facet się podszywa pod naszą Jenny, czy faktycznie nasza Jenny to facet i zaszła (a raczej zaszedł) w ciążę??? co na to jej (jego...) mąż???????
Ale sen! Dajecie czadu ostatnio laski

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś materiały do uszycia kotka sensorka
ale miałam dzis chore sny, śniło mi się że zamiast brzucha ciążowego miałam półprzezroczysty balon i mały się tak wypinał rączkami, nózkami, buzią przez ten balon i było wszystko widać, taki przerażający sen, obudziłam się a w brzuchu faktycznie dyskoteka. Od dwóch dni tak strasznie mocno kopie, nie wiem czy to normalne bo czasami aż zaboli tak się wierci.
Lecę do robótek ręcznych
To czekam z niecierpliwością na efety Twojej pracy

Cytat:
ja juz po wizycie

-że super spalam cukier
-szyjka super
-tętno młodego super

Nie wiem czy urósł, bo gin mówi, że ma słabe usg w gabinecie. Mam juz nr do położnej, skierowanie na kolejne usg i mocz przed kolejną wizytą i to tyle widzimy się za miesiąc:0

Cytat:
Oj ja też już mam powoli dość ciążowego stanu Chciałabym już maj ciepełko i Sofcie przy cycu ewentualnie na spacerku
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:46   #3371
lonely_lady
Zakorzenienie

któraś ostatnio pytała o piłki do ćwiczeń..
dzisiaj w NETTO widziałam takie z kolcami o średnicy 55cm za 29,99

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
JennyAniołek dopisz mi wizytę 27.03 bo się zorientowałam, że nie ma
oo to prawdoodobnie będziemy wizytowały razem mam zamiar umówić się na 27 na USG IIItrymestru, dzisiaj lub jutro zadzwonię

Cytat:
Kupowała któraś z was biustonosze do karmienia i może polecić. Zależy mi na tym aby:
* był w miarę tani
* wygodny
PLEASE [COLOR="Silver"]
ja na razie nie kupuję, troszkę mnie przerażają te staniki no i nie wiem jakie będę miała cycochy po porodzie. Może kupię jeden na próbę, a jak nie to na początek chyba wystarczy sportowy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:48   #3372
maarchewka
Zakorzenienie

Miałam cieżką noc. TZ poszedł wcześniej spac... no i położył się na kołdrze i zawinął w kokon w narzutę.. Potem pół nocy próbowałam tą kołdrę spod niego wyciągnąć, ale kłoda wielka przygniotla i się nie dało.. Przykryłam się jakoś kawałkiem kołdry ale ledno staraczało..
Niech on tylko z roboty wróci...
A rano wstałam cała napuchnięta.. ledwno zginam palce u rąk, ciężko mi się chodzi..ehh

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:52   #3373
xal
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj mi gin mówił, że mleko nie jest dobre:/ że pomaga na chwilę ale, że ma dużo białka to potem jest jeszcze gorzej ja mam kwas w gardle co wieczór jak sie tylko położe :/
Spróbuj nie jeść słodkiego na noc, jeść najpóźniej 2h przed snem.
Ja zauważyłam, że jak mam głoda wieczorem to jest masakra w nocy, a jak się pohamuję to jest lepiej.
Cytat:
To u mnie ja spalam, a pchełka zajada resztę co zostaje

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Miałam cieżką noc. TZ poszedł wcześniej spac... no i położył się na kołdrze i zawinął w kokon w narzutę.. Potem pół nocy próbowałam tą kołdrę spod niego wyciągnąć, ale kłoda wielka przygniotla i się nie dało.. Przykryłam się jakoś kawałkiem kołdry ale ledno staraczało..
W takich przypadkach kradzieży kołdry to ja męża budzę i dopominam się zwrotu kołdry Chociaż ja tak długo wyciągam kołdrę aż sama wyjdzie, albo chłop się sam budzi i mi oddaje.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:52   #3374
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do numerów, to ja kilka Waszych mam
Mam też do Justi co ma termin jak ja (może parę dni różnicy) to sobie popiszemy najwyżej na porodówkach
no to może zgodziłabyś się byc jedną z dyżurujących dla potrzeb tylko i wyłącznie do powiadamiania wątku o porodach
nie będziemy nadużywac Twojego numeru telefonu bez potrzeby
Ja też mam do ciebie już numer..

Cytat:
ja juz po wizycie

-że super spalam cukier
-szyjka super
-tętno młodego super

za wizytę...super że wszystko ok!

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:54   #3375
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
no to może zgodziłabyś się byc jedną z dyżurujących dla potrzeb tylko i wyłącznie do powiadamiania wątku o porodach
nie będziemy nadużywac Twojego numeru telefonu bez potrzeby
Ja też mam do ciebie już numer..
Ja mam termin na połowę maja, jak wrócę po porodzie to mogę przejąć pałeczkę od jakiejś czerwcowej, ale może na początek lepiej ktoś z końca czerwca bo ja nie mam internetu w komórce, mam tylko stacjonarny w domku.
Jak coś to możesz do mnie pisać, nie ma problemu

Stary 2013-03-13, 11:58   #3376
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj nie jeść słodkiego na noc, jeść najpóźniej 2h przed snem.
Ja zauważyłam, że jak mam głoda wieczorem to jest masakra w nocy, a jak się pohamuję to jest lepiej.
To u mnie ja spalam, a pchełka zajada resztę co zostaje
słodkiego w ogóle unikam i pilnuje tych 2h niestety bez skutku
Stary 2013-03-13, 12:03   #3377
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam termin na połowę maja, jak wrócę po porodzie to mogę przejąć pałeczkę od jakiejś czerwcowej, ale może na początek lepiej ktoś z końca czerwca bo ja nie mam internetu w komórce, mam tylko stacjonarny w domku.
Jak coś to możesz do mnie pisać, nie ma problemu
ja też mam stacjonarny tylko i dlatego właśnie ktoś kto często jest w necie mógłby się zając powiadamianiem....nawet ze stacjonarnego.....
Ja przy moim małym dziecku raczej odpadam ..ponieważ nie chciałabym... aby przez jakiś brak czasu.... nie mogłabym podejsc z informacją od jakieś nowej mamy ..po prostu sumienie by mnie gryzło..

W

G
Stary 2013-03-13, 12:08   #3378
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
moskitiera jest super latem dla maleństwa..Ja mam na stałe w wózku w kieszonce i folie też..i gdyby nie byłoby jej to nie wiedzial nawet jaka super sprawa z tym jest...np. na tarasie jak zostawialam maluszka do spania a sama w ogródku sobie "grzebałam" pewnośc miałam że ani komar..mucha czy osa małego nie ugryzie...

miałam raz przeżycie z maluszkiem..jak małego szczypawica kąsała pod koszulką...darł sie i panicznie płakał a ja nie wiedziałam co się działo
w końcu rozebrałam do nagusia mojego małego coby sprawdzic skąd płacz jak nic nie pomagało..i wtedy zauważyłam "wiedźmę"...zabijałam ją nogą 10 razy ze złości i żalu za mojego synka
no ale tu akurat moskitiera nie ma znaczenia ale w innych latających przypadkach (groźnych os) to świetne zabezpieczenie
A to po to są te kieszonki w wózku!! Zastanawiałam sie bo ani komórka ani nic sensownego..

Cytat:
ja juz po wizycie

-że super spalam cukier
-szyjka super
-tętno młodego super

Ash, orientujesz sie czy w DH Smyku są wózki i foteliki?? Muszę pooglądać kolor fotelika bo chyba zmienię.. Jakoś mi sie gryzie z moim wózkiem:/

Wojtek
Stary 2013-03-13, 12:08   #3379
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
A rano wstałam cała napuchnięta.. ledwno zginam palce u rąk, ciężko mi się chodzi..ehh
My mamy dwie kołdry i nie ma problemu. Zawsze któreś było poszkodowane, ale ostatnio zdarza mi się nawet tę drugą mężowi podwędzić

Pisałyście o rożkach i śpiworkach. Ja mam już 3 rożki. Wszystkie dostałam. Jeden na bank wrzucę do wózka jako kołderkę, jak będzie się robić zimno. Śpiworek kupię. Dużo spotykam w lumpach, więc nie ma problemu.

U nas tyle śniegu, że dach zaczął przeciekać I wszystko topnieje i chlupa totalna.

Robię dzisiaj kopytka, ciekawe, czy znów się poryczę na garami, jak mi nie wyjdą
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:08   #3380
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
dzisiaj mi gin mówił, że mleko nie jest dobre:/ że pomaga na chwilę ale, że ma dużo białka to potem jest jeszcze gorzej ja mam kwas w gardle co wieczór jak sie tylko położe :/

robię co mogę ale mleko chyba ostatni raz piłam, bo mi to nawet na chwilę nie pomaga. a nie mówił co jest dobre? w moim przypadku np jest problemem to, że leżenie wzmaga to cholerstwo..a leżę nie tylko wieczorem, ale fakt, w nocy jest masakra. od paru nocy zasypiam koło 3 wymęczona. no, niefajnie. chyba nie trzeba było się tak obnosić z tym "ja nawet nie wiem co to za uczucie, ta zgaga" do 26 tygodnia. mi się pojawiło to w szpitalu, więc wiążę to z leżeniem głównie.
Stary 2013-03-13, 12:08   #3381
karolina2121
siedzę i myślę

Hej

Jak nigdy od rana na nogach Pogrzebałam w necie i znalazłam super materiał na kocyk Wyciągam maszynę, żeby sobie przypomnieć jak się szyję, a tu kurde nie ma szpulki i innych części do maszyny Zostawiłam chyba w garażu razem z nićmi i innymi pierdołami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3080870120.jpg (64,4 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-03-13, 12:09   #3382
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
* był w miarę tani
* wygodny
ja kupiłam sobie na teraz staniki sportowe i w takowe mam zamiar zabrać jako staniki do karmienia

Wojtek
Stary 2013-03-13, 12:12   #3383
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
robię co mogę ale mleko chyba ostatni raz piłam, bo mi to nawet na chwilę nie pomaga. a nie mówił co jest dobre? w moim przypadku np jest problemem to, że leżenie wzmaga to cholerstwo..a leżę nie tylko wieczorem, ale fakt, w nocy jest masakra. od paru nocy zasypiam koło 3 wymęczona. no, niefajnie. chyba nie trzeba było się tak obnosić z tym "ja nawet nie wiem co to za uczucie, ta zgaga" do 26 tygodnia. mi się pojawiło to w szpitalu, więc wiążę to z leżeniem głównie.
leżenie pogarsza to zauważyłam,a le mnie męczy też w ciągu dnia, trzymaj głowę jak najwyżej to trochę pomoże. Mi pomagają migdały i rennie
Stary 2013-03-13, 12:14   #3384
xal
Zakorzenienie

Na zgagę była mowa o siemieniu lnianym mielonym i migdałach. Nie pamiętam która to siemię polecała, ale chyba też sobie poszukam. Na pewno było przed 26 luty bo wtedy byłam u rodziców i miałam testować, a zapomniałam.

Stary 2013-03-13, 12:16   #3385
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
moskitiera jest super latem dla maleństwa..Ja mam na stałe w wózku w kieszonce i folie też..i gdyby nie byłoby jej to nie wiedzial nawet jaka super sprawa z tym jest...np. na tarasie jak zostawialam maluszka do spania a sama w ogródku sobie "grzebałam" pewnośc miałam że ani komar..mucha czy osa małego nie ugryzie...

miałam raz przeżycie z maluszkiem..jak małego szczypawica kąsała pod koszulką...darł sie i panicznie płakał a ja nie wiedziałam co się działo
w końcu rozebrałam do nagusia mojego małego coby sprawdzic skąd płacz jak nic nie pomagało..i wtedy zauważyłam "wiedźmę"...zabijałam ją nogą 10 razy ze złości i żalu za mojego synka
no ale tu akurat moskitiera nie ma znaczenia ale w innych latających przypadkach (groźnych os) to świetne zabezpieczenie
Raz założyłam Leosiowi moskitierę i się rozwył... Ale teraz zamierzam używać. Może trochę odpocznę. Na taras wózek, a ja za Leosiem jogging po ogrodzie będę uprawiać
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dzien doberek z ranca , ale naskrobalyscie przez nocke hehhe
My z Michasiem witamy sie w 32 tc !!!!!!!!!!
za oknem -9 i piekna biala sceneria....
Mlody spi jeszcze ide go obudzic , mam nadzieje ze oczy dzisiaj beda w lepszym stanie
za 32 tydzień.

[QUOTE=Mysia mysz;39737010]Witam Was z nad płatków na 9.20 lecę do gina
/QUOTE] Powodzenia na wizycie

Cytat:
----- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------
do cholery z tą zgagą francowatą
Mi Malox pomaga. Czasami....

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

ada, ja też nie kładłam małej na podusi. Potem dopiero.... ale ta poduszka moja z nino jest tak płaska, że prawie wcale jej nie ma. A teraz to śpi na normalnej.
Ja też taką płaską teraz daję, Leoś nie chce bez niej spać.
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Kciuki za dziś wizytujące

Dziewczyny nie można chyba plastrów na plecy przeciwbólowych nie??
Przed chwilą dzwoniłam do gina, bo mnie plecy bolą od poniedziałku....ciągle i leżenie nie pomaga. Kazał smarować amolem, smaruję też balsamem końskim. POzwolił lekko ciepły termofor przykładać. A w razie czego apap na noc. Mi apap nie pomaga...ogólnie wygrzać się, bo stwierdził, że musiałam przeziębić plecy.

Cytat:
mój tż wczoraj oglądał jakiś film i oznajmił mi że podoba mu się imię Gabriel..
nie wiem czy mam się przyzwyczajac czy jednak się odwidzi
mi tak średnio ..choc przypasowuję powiem szczerze imiona do moich synów..nawet pasuje...
ale takiego na 100% imiona nie mamy jeszcze
Całkiem fajnie, Gabryś. My też nie mamy imienia...czuję, że zaraz urodzę i dalej bez imienia będziemy...

Cytat:
Witam w 33 tygodniu. Jak już tak piszecie to mi zostało 55 dni
To już tak blisko. Mam nadzieję ze tym razem to będzie mniej niz 55 dni
Ah jak Ci dobrze 55 dni to już nie dużo.

Cytat:
ja juz po wizycie

-że super spalam cukier
-szyjka super
-tętno młodego super
za wizytę.

Ja już mam dość ciąży, jak pisałam wyżej od poniedziałku bolą mnie plery. W nocy spać nie mogę, żadna pozycja nie jest dobra. Już się bałam, że to od szyjki, ale ból wyżej się przeniósł. Leżę z termoforem. Synek poszedł spać, niania poszła, chyba też się walnę spać zaraz.
Miłego dnia i udanych wizyt!

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:17   #3386
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Jak nigdy od rana na nogach Pogrzebałam w necie i znalazłam super materiał na kocyk Wyciągam maszynę, żeby sobie przypomnieć jak się szyję, a tu kurde nie ma szpulki i innych części do maszyny Zostawiłam chyba w garażu razem z nićmi i innymi pierdołami

Bardzo fajny, coś w stylu pościeli z IKEI

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:22   #3387
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Bardzo fajny, coś w stylu pościeli z IKEI
Chce Antośkowi zrobić pokój w leśnym klimacie Zielone ściany, liski, zające, jeże i sowy
Stary 2013-03-13, 12:22   #3388
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
A to po to są te kieszonki w wózku!! Zastanawiałam sie bo ani komórka ani nic sensownego..

Ash, orientujesz sie czy w DH Smyku są wózki i foteliki?? Muszę pooglądać kolor fotelika bo chyba zmienię.. Jakoś mi sie gryzie z moim wózkiem:/

no właśnie po to
tylko że mój wózek ma to w wyposażeniu i jest na stałe do tych kieszonek przyszyte..że otwieram tylko zamek i rozkładam np..folię jak deszczyk pada
ale ogólnie to wszystkie kieszonki do czegoś dodatkowo używam to na portfel bo nie lubię za bardzo torebek jak wózek prowadzę.. to na pieluszkę czy chusteczki ..i pierdołki przeróżne.. klucze ..butelka z piciem..no wszystko mam pod ręką jak wychodzę na spacer czy zakupy ..i nie muszę brac plecaka

W

G
Stary 2013-03-13, 12:24   #3389
vil84
Wtajemniczenie

Mysia za wizytę

Cytat:

W takich przypadkach kradzieży kołdry to ja męża budzę i dopominam się zwrotu kołdry Chociaż ja tak długo wyciągam kołdrę aż sama wyjdzie, albo chłop się sam budzi i mi oddaje.
dlatego my mamy dwie ... i to każdy swoją ogromną, 160x200

Cytat:
ja też mam stacjonarny tylko i dlatego właśnie ktoś kto często jest w necie mógłby się zając powiadamianiem....nawet ze stacjonarnego.....
Ja przy moim małym dziecku raczej odpadam ..ponieważ nie chciałabym... aby przez jakiś brak czasu.... nie mogłabym podejsc z informacją od jakieś nowej mamy ..po prostu sumienie by mnie gryzło..
ja jak urodzę mogę powiadamiać - jedna z pierwszych więc potem raczej będę od neta jestem uzależniona więc nie sądzę żebym po porodzie miała nagle zniknąć

poszłam się kąpać. wylazłam z wanny, rozglądam się za kotem. gdzie był kot? zdobywał nowe terytorium
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130313_120649.jpg (75,7 KB, 38 załadowań)

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:25   #3390
nuna2
Zakorzenienie

Biedne jesteście z tą zgagą...

lonely ja jak najbardziej mogę z Tobą wizytować

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości