|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
) Musisz to przeczekać i im minie ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Kropka w kropke sie z tobą zgadzam
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Jeszcze 3h pracy...
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() Cytat:
![]() Mortadella witaj! karoolecka nie przejmuj się Jak to jest w pewnym polskim filmie: "a niech gadają!"
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdy czynsz zawiera w sobie to samo, dlatego zapytałam co macie w czynszu. Np niektóre czynsze są niższe, ale nie ma w nim ogrzewania i potem przychodzi po rozliczeniu np. 2000 do zapłacenia, także też trzeba na to zwracać uwagę. A ja Ci powiem, że musisz patrzeć na pozytywy. Niestety, ale młodzi ludzie teraz mają wciąż pod górkę i muszą sobie radzić. Cieszcie się, że macie siebie nawzajem i że macie szansę na wspólne mieszkanie, bo niektórzy muszą wynajmować, bo kredytu nie dostaną... A koszty. Wiadomo kredyt kosztuje. Ale albo wspólne mieszkanie, odpowiedzialność i raty albo użalanie się nad sobą, że jak nam to źle i nie stać nas na nic. |
|
|
|
|
#2016 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry choć zimowy, oficjalnie do wiosny jeszcze kilka dni więc pewnie stąd ten śnieg...
wczoraj z TŻ mieliśmy oboje cały dzień wolny i świętowaliśmy równe 3 miesiące od zaręczyn missmalezji wszystkie suknie, które wkleiłaś piękne (chociaż w 3 dla mnie tylko góra ładna i bez żadnego koła!!! uwielbiam takie zwiewne tylko co do tego typu gorsetów to ja się boję, że będę źle wyglądać, bo same przyznacie, że zdarza się, że PMka ma za luźno w biuście albo za ciasno i tak i tak źle to wygląda... wiem, że nawet przy sukience z ramiączkami można osiągnąć taki niechciany efekt jak gorset jest usztywniany.... no wiem, grunt to dobre dopasowanie...ja mam swoją faworytkę od dłuższego czasu i nie mogę się doczekać, aż zobaczę jak wygląda na żywo http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4597.html fakt, że skromna, bez trenu i udziwnień, ale mi się bardzo podoba... (btw. do tej sukni to pewnie bardziej frezje będą pasować niż kwiaty cantedeskii, co? a ja chciałam czerwone cantedeskie pod kolor przewodni )witam oczywiście nowe PMki! |
|
|
|
#2017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
Cytat:
uwielbiam takie kawowe wariacje. A jeszcze przez kogoś zrobione, smakują podwójnie.Może też sobie dzisiaj jakąś pycha kawkę strzelę, tylko nie wiem czy się nią nacieszę, bo przez ten kaszel, katar i wszystko inne chyba kubki sakowe mi się popsuły i większość rzeczy smakuje tak samo. ![]() Cytat:
To okropne, że musisz się tak męczyć. A może chociaż wyjdź wcześniej, przecież chyba widzą w jakimś jesteś stanie. Żebyś nie przepłaciła tego jakimś zapaleniem płuc. ![]() Witam się po śniadaniu. ![]() U mnie dzisiaj trochę lepiej. W każdym razie jest progres. ![]() Straszliwie mi dzisiaj za to gorąco i pocę się fatalnie, ale to w sumie dobrze - wzięłam sobie z szafy zapas koszulek i się przebieram co pół godziny.
|
|
|
#2018 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle to gdzie Ty pracujesz jeśli można wiedzieć? za takie pieniądze... pewnie u jakiegoś prywaciarza....;/ Cytat:
moja mama ciągle mnie namawia, abym się zakręciła wokół jakiegoś lekarza czy prawnika....
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
karoolecka Ja też się nasłuchałam po rozwodzie że 1,5 roku po rozstaniu a ja już się zaręczam?! Głupia jestem powinnam się już nie pakować w małżeństwo! Trochę zaczęłam się zastanawiać czy nie za wcześnie, czy ludzie nie mają racji. Wsparcie miałam w mojej siostrze, która mówiła, że skoro jestem pewna, że z tż chce spędzić resztę życia to po co mam czekać i że to maż mnie zostawił a nie ja jego i mam prawo sobie ułożyć życie a mam 26 lat więc kiedy będę o tym myśleć jak nie teraz? Za mnie odpowiadała na te głupie komentarze. Nawet mamie tłumaczyła, że to nie za wcześnie bo też miała wątpliwości czy się nie pocieszam tżcikiem po eks mężu. Teraz jest nim zauroczona
|
#2020 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Moja siostra też ma przekichane, sama jest na farmacji, a faceta ma bez studiów, w dodatku są tego samego wzrostu, to sobie wyobraźcie jak ją dręczy moja matka "Studiujesz na medycznej, czemu się wokół jakiegoś wysokiego lekarza nie zakręcisz" Cokolwiek robimy zawsze się znajdzie ktoś, komu się to nie będzie podobało I nie ma się tym co przejmować, wpuszczać jednym uchem, wypuszczać drugim, ważne, żebyśmy były szczęśliwe i pewne, że idziemy dobrą drogą
|
|
#2021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam Was na szybko
Witam nowe PM'ki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
więc Twoja opłata wdaje mi się bardzo mała ![]() Cytat:
Jak teraz pomyślę, że miałabym być z gościem, z którym byłam w wieku 20 lat to No ale ja w tym wieku byłam strasznie nieogarnięta
|
||||
|
|
|
#2022 | ||
|
Blond forever!
|
Cześć i czołem
![]() Słońce mi bije po oczach, od razu chce się żyć ![]() Cytat:
Cytat:
Karoolecka, na Twoim miejscu właśnie bardziej by mnie irytowały takie komentarze na temat dzieci - a bo to od razu po ślubie trzeba je mieć? Małżeństwo jest poważną decyzją, ale tak jak dziewczyny już wcześniej pisały - metryka nie ma tu nic do rzeczy ![]() Nasi znajomi ohajtali się w zeszłym roku z czerwcu po 4 roku studiów i u nich żadnych zmian - studiują, mieszkają z jego rodzicami, nie pracują (nawet w wakacje!). Inna moja koleżanka ze szkoły policealnej wychodzi teraz za mąż we wrześniu i na pytanie na temat dalszych planów odpowiada, że wybiera się na 5 lat na studia dzienne... Inna koleżanka też ślubowała w czerwcu zeszłego roku i do dziś nie mieszka ze swoim mężem! Każde mieszka ze swoimi rodzicami - bo budują dom, może w przyszłym roku się tam wprowadzą...Dla mnie to są przypadki kiedy o małżeństwie powinno się zastanowić, bo ja w tym przypadkach partnerstwa nie widzę. TŻ wczoraj poinformował swoją kuzynkę (ta co ma się hajtać 5 dni przed nami) o tym, że my daty już nie zmieniamy to odpisała mu tylko, że dziękuje za informacje, ale nic nie obiecuje W sensie chyba przyjścia. Czyli jednak ma pretensje do nas, a początkowo się tak zarzekała...
|
|
|
#2023 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
dobra, nareszcie, 11.000 postów
|
|
#2024 |
|
Przyczajenie
|
karoolecka kompletnie się nie przejmuj tą całą gadką "życzliwych" ludzi. Najważniejsze, że jesteście pewni siebie i tak na prawdę nie ma odpowiedniego wieku na wzięcie ślubu. To co napisała mala_czarna_21 zgadzam się z tym w 100%
Ja mam za to inną sytuację, która mnie wxxxxxa ze strony rodziny Tż najpierw jak się zaręczyliśmy to w kółko pytanie kiedy ślub?, jak podjęliśmy decyzję, że wesele w przyszłym roku to już coraz częściej słyszę, że "no to po ślubie dziecko by się przydało zrobić". Już wiem, że po weselu będę gnębiona o dziecko
|
|
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
karoolecka ludzie gadali, gadają i gadać będą
kompletnie się tym nie przejmuj jesteś pewna, że to ten, więc po co czekać a koleżanki żyją w jakimś innym świecie (mam takie wrażenie) bo teraz i bez ślubu jest mnóstwo wpadek, więc dziecko można mieć i tak nieślubne na studiach, a tak poza tym to kto powiedział, że ślub od razu wiąże się z dzieckiem można się o dziecko starać po studiach przecież przepraszam za masakryczną stylistykę, ale zawsze irytują mnie takie sytuacje. Po co się wcinać w młodych... Rozumiem, że się martwią Twoją przyszłością, ale skoro raz i porządnie powiedziałaś, że chcesz, to powinno to do nich w końcu dotrzeć....!Ja w 2014 będę mieć 25l a Tż 26, wcześniej o ślubie nie myśleliśmy, bo dzienne studia... Edit: tzn. myśleliśmy, ale ze względu na dzienne studia to wszystko było takie nierealne, o tak powinnam się wyrazić Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-03-13 o 11:42 |
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj trochę. ![]() U mnie ponuro i NON-STOP pada śnieg! ![]() Zjadłabym coś dobrego. Tylko nie wiem co.
|
|
|
#2027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn. nie nachalnie, tak właśnie wszystko jest umiarkowane mi się te pytania nawet podobają, bo się interesują, cieszą się ślubem, że wybrałam Tż a nie kogoś innego i że chcieliby mieć wnuka ale sama chciałabym mieć dziecko przed 30
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Blond forever!
|
|
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
łłłłłłooooo jaka gaduła
|
|
|
|
#2030 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
strasznie mnie to denerwuję, bo to nasza sprawa kiedy zdecydujemy się na dziecko... na szczęście Tż myśli podobnie do mnie i w sumie to jest najważniejsze![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
ze względu na moje dzienne studia odłożyliśmy ślub na później
|
||
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-03-13 o 12:25 |
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli tyle płacicie z wynajem?
To jest w takim układzie zupełnie inna sytuacja bo część z tego idzie do spółdzielni, a część do kieszeni właściciela.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-03-13 o 12:28 |
|
|
|
#2034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2036 |
|
Wtajemniczenie
|
jeżeli nigdzie podobnej nie znajdę to zaryzykuję, żeby mi krawcowa uszyła... choć pewnie znajdę jeszcze milion, które mi się spodobają
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Tak w ogóle dziewczyny założyłam sobie wczoraj, że od dzisiaj się zdrowo odżywiam (idąc Waszym tropem) a tu na śniadanie zapiekanka, na uczelni bułka słodka, no i teraz chipsy cebulowe |
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z TŻ przestaliśmy kupować śmieciowe jedzenie, bo jak by było to byśmy zjedli, a tak nie ma, to trzeba zjeść coś co jest. Ja jestem potworem chipsowym, słodycze też bardzo lubię, ale na prawdę staramy się nie kupować. Jak mnie już przyciśnie na maksa, że o niczym inny myśleć nie mogę to kupię tą najmniejszą paczkę chipsów (28g chyba), zjem i znów mam spokój na ileś tygodni. ![]() Słodycze jak kupujemy to ewentualnie takie za którymi nie przepadamy strasznie np. gorzką czekoladę, albo jakieś ciasteczka owsiane, albo lody - to lubimy oboje, ale nie da się też ich zjeśc nie wiadomo ile. Stoi to wtedy i raz na jakiś czas skubniemy kawałeczek. A jak byśmy kupili coś co lubimy to pół dnia i nie ma - nie ważne w jakiej ilości. ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
No to, to jest porównywalne z tym co pisała Misia
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Dla tych co robią poprawiny: http://www.zaslubiny.pl/artykuly/suk...-2w1/zdjecie:2
Suknia dwa w jednym - weselicho dluga, a na poprawiny krótka. ![]() Chociaż jakieś średnie te kiecki, tylko ten numer 2 mi się podoba.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

Ja się nie przejmowałam tym do pewnego momentu.. Na początku to było tak niewinnie, znajomi i rodzina opowiadali mi coś o nieszczęśliwej miłości a na końcu dodawali 'więc jeszcze to przemyśl' - ja to miałam głęboko, bo wiem, że mój Tż to właśnie TEN
Ale gdy koleżanki zaczęły codziennie wręcz mówić o moim ślubie i o tym jak ja na mgr bd z dwójką maluchów przychodziła niewyspana po nocy, a one niewyspane po imprezie, a później głupie uśmiechy w moją stronę.. powiedziałam im co o nich myślę i że nie życzę sobie takich komentarzy, to przeprosiły i powiedziały, że zwyczajnie się o mnie martwią i nie chciały mnie urazić.. 

wczoraj z TŻ mieliśmy oboje cały dzień wolny i świętowaliśmy równe 3 miesiące od zaręczyn
a ja chciałam czerwone cantedeskie pod kolor przewodni
uwielbiam takie kawowe wariacje. 
zresztą po tej wypłacie, którą dostałam za luty, muszę sporo nadrobić, bo jestem na minusie w tym miesiącu 

No ale ja w tym wieku byłam strasznie nieogarnięta 

Każde mieszka ze swoimi rodzicami - bo budują dom, może w przyszłym roku się tam wprowadzą...
ze strony rodziny Tż najpierw jak się zaręczyliśmy to w kółko pytanie kiedy ślub?, jak podjęliśmy decyzję, że wesele w przyszłym roku to już coraz częściej słyszę, że "no to po ślubie dziecko by się przydało zrobić". Już wiem, że po weselu będę gnębiona o dziecko