MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 10:38   #3541
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Witam was dziewczynki

Wiadomość od Klementynki:
Kacper ma podwyższone crp i dostał birubinę dostał antybiotyk i do soboty muszą zostać w szpitalu więc proszą o ogromne trzymanie kciuków i pozdrawiają serdecznie wszystkich

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:44   #3542
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczynki

Kacper ma podwyższone crp i dostał birubinę dostał antybiotyk i do soboty muszą zostać w szpitalu więc proszą o ogromne trzymanie kciuków i pozdrawiają serdecznie wszystkich
ojjj jakas infekcja?
kciuki zacisniete za Kacperka i mame

a Maluda co u Was? szkoda ze sie nie udzielasz na watku ..
Stary 2013-03-13, 10:45   #3543
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Megi-megi i Nestelle to ja wam tylko dodam że różnica między dziećmi jest ja najstarsza rok po mnie brat a jak miałam 4,5 roku to pojawiły się bliźniaki Tak rodzicie chcieli mieć trójkę dzieci że za 3 razem zostali obdarowani podwójnie Aaa i moja mama pracuje 30 lat w przedszkolu z dziećmi we wrześniu będzie 31 rok że ona to wytrzymała i nie zwariowała to ją podziwiam
no to nieżle .... na początku pewnie mega trudno -tyle dzieci i tak mała różnica , ale potem - "jedna drużyna"....
a mama ma widocznie najprawdziwsze powołanie ......
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Hej
Jeszcze jestem..
Po porannym badaniu 2 cm rozwarcia, o 13 mam się stawić na ponowne badanie rozwarcia, ginka kazała pochodzić więc maraton po sklepach zaliczylam..
Krzyże i podbrzusze non stop napierdzielaja, więc liczę ze mnie przyjmą i będzie po mojej myśli.. Czyli bez synka już nie wyjdę
Trzymajcie kciuki
oby to był TWÓJ DZIEŃ
Stary 2013-03-13, 10:48   #3544
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Mi jakoś ostatnio ciężkawo, ręce i nogi puchną coraz bardziej, nawet mąż wczoraj patrzy tak na mnie i mówi, ze jakaś taka spuchnięta jestem nawet na twarzy
ja tez cos zaczelam puchnac.. i zastanawiam sie, dlaczego?
jakos diagnoza lekarza, ze to normalne mnie nie przekonuje.. przeciez musi byc jakas dokladniejsza przyczyna

jeszcze noga mnie tak strasznie boli, zakwasy po wczorajszym skurczu plus jakies bole wewnetrzne, ciagnie mnie strasznie buuuu
Stary 2013-03-13, 10:49   #3545
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-03-13, 10:49   #3546
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
dzieki za bacika a sprzatanie to takie tam - zascielenie lozka, spakowanie zmywary, poscieranie blatu i poukladanie poduszek na kanapie wiec luz ...

ale teraz wlasnie rozwieszalam pranie i w polowie musialam usiasc bo tak mnie kregoslup bolal :/ Pije kefirek teraz, odpoczywa i za chwile bede dalej rozwieszac i sie pakowac ale dzis to nawet mam do tego energie, w koncu ...
no bacik był dla Marii ale skoro lubisz to proszę...do roboty!

rano miałam wielką ochotę na sprzątanie ale juz mi przeszło, kurcze szybko bo tylko lustro i lampy umyłam w łazience, a gdzie reszta??

Cytat:
Hej
Jeszcze jestem..
Po porannym badaniu 2 cm rozwarcia, o 13 mam się stawić na ponowne badanie rozwarcia, ginka kazała pochodzić więc maraton po sklepach zaliczylam..
Krzyże i podbrzusze non stop napierdzielaja, więc liczę ze mnie przyjmą i będzie po mojej myśli.. Czyli bez synka już nie wyjdę
Trzymajcie kciuki
fajnie ze cie wypuscili a nie sleczysz tam w szpitalu i czekasz na zlitowanie, to biegaj kochana!

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

mój za to doprowadził mnie do szału dzisiaj w nocy. Poszedł się kąpać tak ok. pólnocy, bo wrócił z pracy. Ja sobie już fajnie przysnęłam, a ten wpada do pokoju i mówi do mnie "papier toaletowy się skończył w łazience, gdzie dałaś resztę ". Ja na wpółprzytomna, nic się nie odzywam. A ten chyba jeszcze ze 3 razy o tym papierze. W końcu się wnerwiłam, wstałam i mówię, a właściwie się drę " no żesz k***a najważniejsza rzecz o pierwszej w nocy - gdzie jest papier ". Dobił mnie tekstem, że "teraz to on już skorzystał z wc, ale przecież na rano potrzebuje"
dzis oglądałam DD tvn i po nim wiem że się odpowiada w ten deseń: poczekaj, do rana urośnie, bo przecież zawsze sam rośnie w kibelku

a tak poważnie to on nie wie gdzie trzymacie takie rzeczy?
Stary 2013-03-13, 10:52   #3547
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Jeszcze jestem..
Trzymajcie kciuki

akcja pewnie sie jeszcze dzisiaj rozkreci, co?
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
o porodówce najlepiej nie myśl .... - myśl o jedzeniu - tu prawie każda ciągle je i myśli

ale Kasi to nikt nie przebije

to zeby bylo na temat, ugotowalam blyskawiczna jarzynowke
i jarzynki na salatke sie gotuja (ktoras mi takiego smaka zrobila, ze musze ja zrobic )

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
rano miałam wielką ochotę na sprzątanie ale juz mi przeszło, kurcze szybko bo tylko lustro i lampy umyłam w łazience, a gdzie reszta??

sprzatam identycznie od kilku tygodni.. w takim tempie to ja do niczego nie dojde

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 10:53   #3548
wolanin1
Raczkowanie

Mam pytanie, czy wy też macie takie ogromne opuchnięcia w okolicy krocza i ogromny ból, szczególnie przy przekręcaniu się z lewej na prawą stronę?
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:58   #3549
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
nom niestety, ja od początku smaruje Elancylem zielonym , moje te rozstępy sa widoczne najbardziej do lustra, takie czerwone paseczki, bo tak jak patrzy sie oczami na żywca to widać je jeszcze słabo, widac ze dopiero początek , no ale jeszcze do porodu3-4 tygodnie takze moze wywalic prązki wszedzie, noo ale walczymy dalej , teraz 3 razy dziennie bede smarować hii
ja stosowałam emulsje babydream , oliwkę i pharmaceris i d***a poki co jest ich kilka po lewej stronie brzucha tak na dole w okolicach przyszłej blizny po cc. ale nie biore do glowy. Wylazły trudno. I tak w bluzkach z golym brzuchem latac nie bede a na plazę pareo przewiążę i tez bedzie

a ja znowu jestem głodnaaaaaaaaaaaa i czuje jak Mati noga mi szura po prawej stronie ......
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:59   #3550
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
dzis oglądałam DD tvn i po nim wiem że się odpowiada w ten deseń: poczekaj, do rana urośnie, bo przecież zawsze sam rośnie w kibelku
ale ze co urosnie, papier toaletowy?
Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy wy też macie takie ogromne opuchnięcia w okolicy krocza i ogromny ból, szczególnie przy przekręcaniu się z lewej na prawą stronę?
ja nie mam.. a boli mnie ale po zewnetrznej stronie, posladki - tam ciagnie sie ten nerw kulszowy, ktory boli przy zmianie pozycji najczesciej.
Stary 2013-03-13, 11:00   #3551
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

sprzatam identycznie od kilku tygodni.. w takim tempie to ja do niczego nie dojde
Hihi, ja się kładę spać, albo w nocy jak nie mogę spać, planuję co zrobię następnego dnia, co posprzątam - a następnego dnia jak wstaje to już mi się nic nie chce i tak dzien w dzień

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 11:00   #3552
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
a ja znowu jestem głodnaaaaaaaaaaaa i czuje jak Mati noga mi szura po prawej stronie ......
no daje Ci do zrozumienia, ze to pora karmienia
Stary 2013-03-13, 11:00   #3553
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja kobietki tylko na chwilę - właśnie wróciłam od lekarza. Moja dzisiejsza nocka to 40 min. snu choroba mnie połozyła na łopatki - w nocy się dusiłam i musiałam siedzieć na łózku bo o leżeniu nie było mowy
dostałam antybiotyk - jakiś niezbyt mocny , syropy itp
także zaraz spróbuje zasnąc.
Miłego dnia
zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Tak jest!!

Witam się i znikam. O 10-tej ktg, a potem wizyta u dupologa. Aż ciekawa jestem co dziś wymyśli

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Ja po wczorajszej wizycie. Myślałam, że zejdę tam na zawał, mój lekarz jest dziwny! Stwierdził, że mam strasznie mały brzuch (to fakt), no i pyta jak tam wychodziła waga malucha na ostatnim usg, więc mu mówię, że bez szału, ale w normie. No nic, robi mi usg, mierzy, mierzy i mówi, że za małe jakieś to dzieciątko, ja już łzy w oczach, jak za małe, milion pytań co w związku z tym. A ten se bada, bada i mówi, że no tak, grubasek nie będzie, ale zupełnie w normie, 36 tydzień - 2,5kg. Chudzinka z długaśnymi nogami. I tak sobie myślę, że niektóre z Was pisały (chyba Obserwuję Cię), że jej dziecko ma długie nóżki i to może zawyżać wagę, to skoro mój ma długie nóżki to może jest jeszcze chudszy niż pokazuje usg. Wiem, że motam, ale po wyjściu z gabinetu nie wiedziałam czy mam płakać, czy co.
:
nie martw sie wszystko dobrze bedzie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie biało
u mnie też i do tego mróz ja chce już wiosnę w końcu

Cytat:
dziewczyny głosować na Małpkę , do roboty !!!
no własnie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

My idziemy dzisiaj o 12.00 znowu mieszkanie oglądać więc proszę o kciuki (:
Miłego dnia ciężarówki i mamusie (:

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Gracias

Lecę na KTG... oczywiście mam pietra...

i najlepszego

Cytat:
Witam

Jestem całkowitym Świeżakiem i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona.

33 tydzień - synek - Arturek
Torba nie spakowana.
Na myśl o porodówce niemal słabnę...
Nie mam jeszcze w 100% skompletowanej wyprawki i ... ciągle jem
witaj

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Megi-megi i Nestelle to ja wam tylko dodam że różnica między dziećmi jest ja najstarsza rok po mnie brat a jak miałam 4,5 roku to pojawiły się bliźniaki Tak rodzicie chcieli mieć trójkę dzieci że za 3 razem zostali obdarowani podwójnie Aaa i moja mama pracuje 30 lat w przedszkolu z dziećmi we wrześniu będzie 31 rok że ona to wytrzymała i nie zwariowała to ją podziwiam
dla mamy

Cytat:
Hej
Jeszcze jestem..
Trzymajcie kciuki
aby o tej 13 już sie rozkręciło

--------------------
pytanie do świeżych mamuś nie wiem jaka u was pogoda u mnie mróz i śnieg wychodzicie już z maluchami na dwór? Alliw ty też 1.03 jak u ciebie?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:02   #3554
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi, ja się kładę spać, albo w nocy jak nie mogę spać, planuję co zrobię następnego dnia, co posprzątam - a następnego dnia jak wstaje to już mi się nic nie chce i tak dzien w dzień
taaaa... zawsze takie plany, a jak co do czego, to d... i sie nie chce

a jak dziecko sie urodzi, to znowu wymowka, ze zmeczona, ze nie ma czasu ..
Stary 2013-03-13, 11:03   #3555
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam was dziewczynki

K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:09   #3556
Luna0
Zakorzenienie

Question Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Joanna czyli mamy tak samo pobolewania i 2cm hmmm i co tu teraz zrobic, chyba jak do wieczora nie przejdzie to pojadę do szpitala i niech mnie kontrolują

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:12   #3557
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
ale ze co urosnie, papier toaletowy?

ja nie mam.. a boli mnie ale po zewnetrznej stronie, posladki - tam ciagnie sie ten nerw kulszowy, ktory boli przy zmianie pozycji najczesciej.
program był o sprzątaniu w domu, ze faceci myślą ze to się samo wszystko robi, oni oczywiscie ze sa niedoceniani ble ble
ale tekst o papierze ze sam nie rośnie bardzo mi się spodobał
mój tż ostatnio sie dowiedział ze same zakupy się do domu nie przynoszą, bo i owszem jak jade do hipermarketu to mi pomaga władować to wszsytko z bagaznika do domu, ale warzywa, mieso i takie na bieząco rzeczy to kupuje na osiedlu i sie ostatnio zdziwil jak nosi bidula co jakis czas siaty mięsa z masarni;"przecież dopiero nakupowałem tego tyle?" nie mówiąc o kasie.... w czasie ciąży przechodzi uświadamianie poziom hard
Stary 2013-03-13, 11:15   #3558
maria28
Kniaginia

anika_s, zdrówka!!

Dzięki za kopniaki

Cytat:
masz ode mnie też za niespakowanie, nie masz tego sprzątania w pyle komuś odsprzedać?
Nie mam komu. Jesteśmy na lokalnej emigracji. Nikogo w Wawie nie mamy takiego, żeby mógł nam pomóc. Moja mam może przyjedzie, siostra się zadeklarowała do mycia okien itd., ale trzeba to logistycznie zgrać, bo musiałyby przyjechać z innych miast.

Dobra, posegregowałam ubranka, poukładałam część rzeczy, które idą do szpitala, na łóżku. Czekam na TŻ, żeby on wiedział, co, gdzie i jak wkładam. Ale do torby jeszcze nie pakuję.

Czeka nas jeszcze przemeblowanie małego pokoju, żeby tam miejsce dla dziecka zrobić, skoro nie wyrobimy się czasowo do nowego mieszkania.

Małpka, zagłosowane. Dobrze, że przypominasz.

Cytat:
Witam
Cześć

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
ja wczoraj uświadomiłam mężowi, że ma się powoli żegnać z piwkiem a on na to, że przecież to dopiero 36 tydzień to jeszcze czas. Wytłumaczyłam mu jjak krowie na rowie, że teoretycznie jest jeszcze czas, ale wszystko się może zdarzyć
Mój się pożegnał tydzień temu. Sam wyszedł z inicjatywą, ja nawet o tym nie pomyślałam.

Cytat:
Hej
Jeszcze jestem..
Trzymajcie kciuki
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:25   #3559
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Jeszcze jestem..
Trzymajcie kciuki
masz rację, bez Synusia nie wychodż, kciukasy zacisniete, czekamy na dzieciątko

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 11:26   #3560
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
program był o sprzątaniu w domu, ze faceci myślą ze to się samo wszystko robi, oni oczywiscie ze sa niedoceniani ble ble
ale tekst o papierze ze sam nie rośnie bardzo mi się spodobał
mój tż ostatnio sie dowiedział ze same zakupy się do domu nie przynoszą, bo i owszem jak jade do hipermarketu to mi pomaga władować to wszsytko z bagaznika do domu, ale warzywa, mieso i takie na bieząco rzeczy to kupuje na osiedlu i sie ostatnio zdziwil jak nosi bidula co jakis czas siaty mięsa z masarni;"przecież dopiero nakupowałem tego tyle?" nie mówiąc o kasie.... w czasie ciąży przechodzi uświadamianie poziom hard
hehe..
bo to jest tak, ze w domu pracuja krasnoludki
skads to znam.. ale najlepsze teksty, jak mowie, ze jestem zmeczona, a maz mowi, usiadz, zrobisz to jutro .. zadnej inicjatywy: pomoge Ci, albo ja to zrobie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Mój się pożegnał tydzień temu. Sam wyszedł z inicjatywą, ja nawet o tym nie pomyślałam.
a dlaczego zegnaja sie z piwkiem?
Stary 2013-03-13, 11:30   #3561
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
ja puchnę, ale w nóżkach i rączkach, i od ok tygodnia coraz bardziej to widze, dzis robiłam morfologie i mocz , ciekawe jak moje wyniki, a przekręcanie się w nocy to dla mnie zawsze jakis bół, najbardziej boli brzuszek wtedy

Stary 2013-03-13, 11:30   #3562
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, witam i o zdrówko pytam ???

Mamusiom już bez słodkiego "balastu"oczywiście GRATULACJE !!

Nowe Mamusie, które jeszcze w tandemie - WITAM

Mi jakoś ostatnio ciężkawo,tak na samopoczuciu, tak depresyjnie a do tego ręce i nogi puchną coraz bardziej, nawet mąż wczoraj patrzy tak na mnie i mówi, ze jakaś taka spuchnięta jestem nawet na twarzy
Wczoraj byłam zrobić sobie te nieszczęsne wymazy na paciorkowca i pospacerowałam sobie po szpitalu (góra -dół-góra-dół ...) bo niestety ciężarna to cza gonić tam i z powrotem do tego przejażdżka miejskimi liniami, to jak wracałam do domu to myślałam że już nie dojde, tak mnie w dole brzucha bolało na szczęście ustało później.
Do tego dzisiaj rano odebrałam swój samochód od teściów i jak wracałam to o mały włos nie znalazłam się w rowie - no normalnie już miałam serce w gardle

Jednym słowem ręce cycki - opadają
No nic to jakoś trza przeżyć.

Tak czytam te wasze rozmiary hihihi i powiem Wam, że ja - masakra się powiększyłam. Niby bratowa moja twierdzi że brzuszek mam mały, ale co do wagi to oczy mi z orbit wychodzą jak patrzę na nią :/
Przed ciążą było na liczniku 58 a teraz jest 82 przy wzroście 165 cm. No ciężarówka jak nic i to jeszcze z naczepą

Radosnego dnia Wam życzę i słonka choć chwilę!
Ojjjjj, to mierz ciśnienie i badanie ogólne moczu jak najszybciej - na twarzy puchnie się między innymi jak przez nerki białko leci, a tak jest w gestozie....

No i lepiej nie ryzykuj prowadzenia samochodu jak czujesz się tak marnie - ja sobie odpuściłam już dawno z innych przyczyn - ani drętwienie nogi na gazie, ani wymioty jak siedzi się za kierownicą nie są fajne...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:31   #3563
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
domyślam sie ze dlatego, zeby być w stanie trzezwosci gdyby się coś zaczęło

ja mojemu mówie, kup sobie piwko jakies a ten to nie chce, a wczesniej zawsze sobie razem popijaliśmy jakies dobre piwko z sokiem, winko,a teraz sam to nie chce hee

Stary 2013-03-13, 11:35   #3564
joanna200
Rozeznanie

Luna moja gin ma dziś dyżur więcej liczę ze mnie nie odeśle tylko w razie czego wspomoże oxy

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:36   #3565
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry !

No cóż wygląda że na darmo się spakowałam póki co, na ktg wszystko ok - poza tym że praktycznie zero skurczy.. lekarz w szpitalu od razu mnie zbadał i mówi, że nic nie wskazuje że coś ma się dziać brzuch też nie obniżony - no cóż... widzimy się za tydzień. Popołudniu jeszcze wizyta u mojego gina - zobaczymy co on powie

Witam nowe mamusie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba mi wody odchodzą... Albo to, albo sie posikuję
No i brzuch boli i byłam w toalecie- 2 razy... Nigdy tego nie robię w nocy. Myślę, że się zaczyna...

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
No nic, robi mi usg, mierzy, mierzy i mówi, że za małe jakieś to dzieciątko, ja już łzy w oczach, jak za małe, milion pytań co w związku z tym. A ten se bada, bada i mówi, że no tak, grubasek nie będzie, ale zupełnie w normie, 36 tydzień - 2,5kg. Chudzinka z długaśnymi nogami. I tak sobie myślę, że niektóre z Was pisały (chyba Obserwuję Cię), że jej dziecko ma długie nóżki i to może zawyżać wagę, to skoro mój ma długie nóżki to może jest jeszcze chudszy niż pokazuje usg. Wiem, że motam, ale po wyjściu z gabinetu nie wiedziałam czy mam płakać, czy co.
Tak jak mówią dziewczyny, nie przejmuj się wszystko jest w normie ! A co do tych wymiarów, to ostatnio jak byłam na konsultacjach to dowiedziałam się że w zależności od usg są różne programy, które trochę inaczej obliczają masę urodzeniową w jednym to ma znaczenie, w drugim większą coś innego.. więc pewnie zależy od sprzętu wszystko. Głowa do góry, ważne że dziecko przyrasta !

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
a wiesz, że Twój syncio i ja mamy tego samego dnia urodziny
spóźnione najlepszego ! Lekkiego porodu i spełnienia marzeń !

Cytat:
Hej
Jeszcze jestem..
Po porannym badaniu 2 cm rozwarcia, o 13 mam się stawić na ponowne

Trzymajcie kciuki

Cytat:

dla Kacperka !

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2013-03-13 o 11:36 Powód: byk
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:50   #3566
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

a Maluda co u Was? szkoda ze sie nie udzielasz na watku ..[/QUOTE]

A dziękuje u mnie dobrze od dziś zostało mi już równe 31 dni do terminowego roziązania...
A tak po za tym to mały rośnie ja czuję się w miarę nie licząc co nocnej zgagi jak Kasia

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:51   #3567
maria28
Kniaginia

Trzymam kciuki za klementynowego Kacperka!

Cytat:
Cytat:
domyślam sie ze dlatego, zeby być w stanie trzezwosci gdyby się coś zaczęło

OC, Ty masz termin po mnie, co się tak wyrywasz?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:51   #3568
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bry !

No cóż wygląda że na darmo się spakowałam póki co, na ktg wszystko ok - poza tym że praktycznie zero skurczy.. lekarz w szpitalu od razu mnie zbadał i mówi, że nic nie wskazuje że coś ma się dziać brzuch też nie obniżony - no cóż... widzimy się za tydzień. Popołudniu jeszcze wizyta u mojego gina - zobaczymy co on powie
ale cię dziś wymacają obce chłopy, tż wie?
Stary 2013-03-13, 11:52   #3569
Sorceresss
Wtajemniczenie

Joanna

Cytat:
Witam was dziewczynki

za maluszka!!!

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bry !

No to ja mam odwrotnie Wyszły jakieś skurcze... w tym jeden na 70% (nie mam pojęcia kiedy)... Jutro mam się zjawić na wizycie z badaniem ginekologicznym i USG (zła jestem jak szlak, że nie dzisiaj, ale co ja mogę...) i co najbardziej paraliżujące... zabrać torbę na przyjęcie. No to mi TŻ wykrakał... darł się o tą torbę i teraz naprawdę muszę się spakować!
I oczywiście dziewczynki prośba wielka jak kosmos - trzymać kciukory za mnie, żebym jutro z ów torbą wróciła do domu

I wielkie dzięki za życzenia urodzinowe

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:53   #3570
nati_85
Raczkowanie

Witam się w 36 tygodniu (czyli zanczynam 9 miesiąc)

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!!!
Ja wpadłam do Was się tylko na szybko odmeldować że już z Ksawciem jesteśmy w domciu. Dziś nas wypuścili. Pobyt się nieco przedłużył ze względu na mój stan. Miałam dość nieciekawą sytuację podczas porodu, ale o tym opowiem Wam wkrótce.
Mały jest zdrowy i jestem w nim zakochana na zabój On chyba we mnie też, bo z cycem się nie rozstaje
Witaj w domu! I czekamy na opis porodu.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki. Dziekujemy za mile slowa. Nadrobilam was w konu.leze na poporodowej do rana bez synka to mialam czas. Poopowiadam jak wroce do domu te moje przeboje. moj maly spory ale mojakolezanka z pokoju urodzila uwaga 5200 hhe tez cesarka.hihi a usg pokazywalo 4600. witam nowe brzuchatki i gratuluje dzieciaczkow mowm mamusom. a i cala nasz trojka urodzona we wtorek ja tz i syn. i dziewczynki macie racje wszyscy mowia ze synus cala mama
Jeszcze raz wielkie gratulację. A te 5200 to nieźle.

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba mi wody odchodzą... Albo to, albo sie posikuję
No i brzuch boli i byłam w toalecie- 2 razy... Nigdy tego nie robię w nocy. Myślę, że się zaczyna...
Trzymam kciuki, żeby się szybko rozkręciło.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

zapraszam do głosowania
poszło

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
A tak poza tym to czesc dziewczynki Ja tam mam dzis mocne postanowienie, zeby sie juz tak nie lenic. Zaraz wyprasuje wczorajsze pranie, wstawie nowe, sprzatam mieszkanie od rana (w sumie duzo roboty nie ma), pakuje walizki, drukuje plan porodu i ide do biedry i piekarni na zakupki Normalnie aktywnosci wiecej niz przez ostatnie 3 dni

A za Was dziewczynki trzymam dzis mocno kciuki, jak juz pisalam Ahh duuuzo dzieciaczkow przybywa
No to powodzienia w realizacji planu.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja kobietki tylko na chwilę - właśnie wróciłam od lekarza. Moja dzisiejsza nocka to 40 min. snu choroba mnie połozyła na łopatki - w nocy się dusiłam i musiałam siedzieć na łózku bo o leżeniu nie było mowy
dostałam antybiotyk - jakiś niezbyt mocny , syropy itp
także zaraz spróbuje zasnąc.
Miłego dnia
Dużo zdrówka.

Cytat:
Witam

Jestem całkowitym Świeżakiem i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona.

33 tydzień - synek - Arturek
Torba nie spakowana.
Na myśl o porodówce niemal słabnę...
Nie mam jeszcze w 100% skompletowanej wyprawki i ... ciągle jem
Witaj

Cytat:
Hej
Jeszcze jestem..
Trzymajcie kciuki
Kciuki, żebyś już bez synka nie wyszła ze szpitala.

Cytat:
Witam was dziewczynki

Ja dzisiaj dzwoniłam, żeby umówić się na KTG i w przyszły czwartek idę.

Co do urlopu macierzyńskiego to ja w pierwszej ciąży dostałam ze szpitala wypisaną kartkę kiedy urodziłam i do kiedy mam macierzyński i ją przekazałam do pracy i już nie musiałam żadnego wniosku pisać o urlop. Dopiero o ten dodatkowy.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości