|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
tylko kurde mam wrażenie ze jej trochę źle pokazałam to miejsce i mi za wysoko trochę nakleiła
|
|
|
|
|
#3452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=5979 myślę, że te plastry spokojnie mogłabyś sobie przykleić. dziecku to na pewno nie zaszkodzi, a Tobie może pomóc |
|
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do dyzurow to ja mam neta i takiego i takiego wiec nie ma problemu moge dyzurowac dostep do netu ma 24/h
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj dzień przesyłek
![]() Dostałam zamówienie ze smyka - bonifacy miauczy przyszła próbka sudokremu ![]() i próbki enfamil 2 Jakbyście zamawiały enfamil to poczekajcie, bo ja dostałam 2 od 6-go miesiąca z datą do września więc dałam koleżance ![]() w dronce kupiłam jeszcze jedną koszulę i mam już 3 do szpitala
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3456 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam jeszcze na chwilę, bo dostałam info od Diabli:
"Od poniedziałku wieczorem jesteśmy w szpitalu. Miałam plamienie i wolałam to sprawdzić. Wszystko wygląda ok, nie wiedzą skąd to, więc już dziś miałam iść do domu. Niestety wczoraj wieczorem znów kilka plam... więc leżymy nadal. Ktg idealne, tętno też. Dzisiaj i jutro kolejne badania i być może, że jutro mnie puszczą albo w piątek. Niestety nie mam neta" "Na porodówce tłok. Rodzice czekają w kolejce. Brakuje łóżek na patologii. Położne śmieją się, że teraz jest sezon dzieci wakacyjnych (lipiec-sierpień), więc dlatego taki ruch. Jedzenie całkiem niezłe, mam dla Was fotki. Dostałam 2 zastrzyki na płucka - wszystkie profilaktycznie. Ktg codziennie, 3-4 razy dziennie tętno. Fotel codziennie, usg jeśli uznają, że trzeba. Mój lekarz jest tu ordynatorem, więc naprawdę jest mi tu dobrze. Jeszcze trochę i wracamy na forum Koleżanki w pokoju świetne - jedna po założeniu krążka, druga 36tc poszła właśnie na wywołanie porodu, bo ma za mało wód. Najbardziej szkoda mi tych, które kulają się 2 tyg po terminie i nic. Kroplówki... Aaa i mam jeden z mniejszych brzuchów buziaki dla dziewczyn i dzidziusiów. Bardzo mi miło, że zauważyłyście naszą nieobecność."
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-13 o 16:22 |
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
O kurcze, początek mnie troszkę zmroził, na szczęście dalej już bardziej optymistycznie. Najważniejsze, że wszystko gra i humor też widać dopisuje.
|
|
|
|
#3459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jenny, dzięki za informację od Diabli 3mam kciuki za nią i dzidziusia
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
ooo to dobrze że z diabli wszystko ok
![]() u mnie na patologii taki sajgon był 2 tyg temu. i też się śmiały pielęgniarki że wysyp dzieci wakacyjnych
|
|
|
|
#3462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio nawet dopytywał czy mam coś nowego i żebym mu pokazała jak teraz Wiktorek wygląda wieczorkiem na pewno obejrzymy ten filmik razem. Dzięki Cytat:
Ale widzę, że u niej wszystko ok, to silna babeczka ![]() Diabli kochana- trzymam za Was kciuki, wracajcie szybciutko |
||
|
|
|
#3463 |
|
Raczkowanie
|
DIABLI wracajcie do zdrówka jak najszybciej
U mnie też niewiadomo skąd było krwawienie, ale juz prawie 2 tygodnie minęło i spokój. |
|
|
|
#3464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
diabli wracajcie do zdrowia i do nas
|
|
#3465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to co mi na szybko przychodzi to zrobić : -fale, takie jakby fale morskie..czyli od dołu równo malować niebieskim i gdzieś w połowie ściany zamiast skonczyć równą linią zrobić takie trochę trójkąty, ewentualnie tak okrągło: http://www.google.pl/imgres?q=pok%C3...w=1173&bih=556 to nei najlepsza fota ale nic lepszego nie moglam znaleźć.. albo tu trochę widać: http://www.google.pl/imgres?q=pok%C3...w=1173&bih=556 - Zamiast równą linią obrąbać cały pokój, zrobić linię na jednej wysokości później prostopadle w góre i zrobić linie na kolejnej wysokości prostopadle w góre i na następnej wysokości - czyli takie schody.. |
||
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
ale miałam zachciankę na marchewkę z jabłkiem
![]() natarkowałam sobie całą miskę, z myślą że będzie też dla Tż, ale chyba zjem wszystko zanim wróci
|
|
|
|
#3467 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciliśmy z wizyty
pessar jeszcze się trzyma i dwa tygodnie powinien potrzymać, 29 ściągamy i mogę rodzić ![]() i coś co mnie niesamowicie cieszy - jestem zdrowa, nie mam wzw c ale żeby nie było tak różowo mam ślad białka w moczu i za 2-3 dni muszę powtórzyć bo to może być początek zatrucia ciążowego. ciśnienie mam niskie jak zawsze. no i pobrała mi wymaz na paciorka
|
|
|
|
#3468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tym rodzeniem to może sie jeszcze trochę wstrzymaj bo ja zaraz po Tobie
|
|
|
|
|
#3469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do białka w moczu- oby to było jakieś zafałszowanie
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
haloo
byłam dziś na ciuchach. W sumie poszłam po jakiś materiał do obszycia szkatułki i nie wiem jak to się stało że spędziłam tam półtorej godziny o dziwo dobrze mi się szperało bo było mało ludzi i nawet nie wiem kiedy to zleciało bo w ogóle nie czułam zmęczenia. Kupiłam mojej małej piękne rajtuzki fioletowe w serduszka, takie eleganckie + 5 par skarpet. A dla 4 letniej bratanicy kupiłam taką elegancką bluzeczkę i sukienkę z next i różowe leginsy. Za wszystko zapłaciłam niecałe 7 zł.Było dużo fajnych bodów i spodni no ale ja nie potrzebuję więcej. Później poszłam na zakupy, bo w końcu wyszłam z domu po rybę no i w efekcie wróciłam do domu po 2 godz![]() karotka ja mam bez baldachimu- nie podoba mi się to i jak dla mnie to zbieracz kurzu. |
|
|
|
#3471 | |
|
Wtajemniczenie
|
zmartwiły mnie wiadomości od Diabli ... ale dobrze że wszystko w porządku.
Nuna ja do tej pory miałam tylko raz mokrą koszulkę od siary, jakoś w 27 tc, od tego czasu już nic ![]() Cytat:
ale sam fakt że będzie już bezpiecznie i będę mogła zacząć coś robić jest super ![]() chociaż też nie wiem jak to będzie bez tabletek ... teraz wróciliśmy i mam co chwila skurcze a w aucie myślalam że zejdę tak mnie brzuch bolał ;/ |
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nuna mi na plecki pomaga brzuchol TŻta Ada mi się Gabriel bardzo podoba metropolitam no nie wykluczam że mi laktator też cyce uratuje. No ale w szpitalu jest apteka, niedaleko jest całodobowa więc jak co to TŻ może podskoczyć i coś kupić. Justi za 31 tc
|
|
|
|
|
#3473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale one sie troche roznia ten tanszy ma ladniejszy ksztalt i z tego co mi sie wydaje to jest nowszy model ![]() wiec tym bardziej nie czaje tego cennika mysle ze za 2,6 to warto by bylo nabyc tego mc z fotelikiem
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
(soczek oczywiście )Cytat:
kalka za 33 tccolor właśnie się dzisiaj zastanawiałam co tam u Ciebie |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę. i oby to białko w moczu było fałszywym alarmem
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
--- My jednak nie pojechaliśmy na Bezpiecznego Malucha, nie dałabym rady wysiedzieć Ale jestem mega zadowolona z wizyty w szpitalu |
||
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
ja maści w końcu nie kupiłam. Bo rozmawiałam z babką z apteki i ona mówiła żeby się wstrzymać bo maść dość droga a może się w ogóle nie przydać (np. mogę nie mieć pokarmu).
anka za 31 tcMysia za wizytęmetropolitam ja bym pomalowała tak mniej niż do połowy na niebiesko i jakieś drzewa, chmurki, zwierzaki. Dużo jest wzorów na necie. Fajnie to powinno wyglądać. |
|
|
|
#3479 |
|
Wtajemniczenie
|
Obejrzałam trochę "Z porodówki" na TLC i załamała mnie jedna jehowa ...Miała jakieś mięśniaki w brzuchu i była w ciąży i lekarze jej powiedzieli, że jak to usuną to będzie się wykrwawiać, więc muszą jej krew przetoczyć, a ona stwierdziała,że bóg za nią decyduje i ona nie może i się nie zgadza
:sciana: chore.... Idiotka by świadomie umarła i zostawiła dziecko, nienawidzę takich obłąkanych ludzi. Oczywiście przy cesarce dużo krwi traciła, ale potem już tego nie oglądałam.
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro chyba pojadę zrobić sobie biocenozę, bo mnie coś ciągle podpieka a ile można używać clotrimazol W nastepny tydz odebrałabym wyniki i podeszła na oddział do mojego gina to bym podpytała co i jak...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

Nigdy czegoś takiego nie jadłam, ale czułam , że muszę. Reszta ma,,flaczki" bo raczej mojej paćki by nie zjedli

za 32 tydzień już bliżej niż dalej

(soczek oczywiście