|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
dzisiaj wyjelam z niego fiszbiny
|
|
|
#1112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja w ogóle jak się urodziła to miała długie paznokcie, więc nie dziwne, że czasami słyszałam pstrykanie w brzuchu Cytat:
![]() No mi połóg się skończył i nic to nie zmieniło, choć sny erotyczne miewam
|
||
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co mam ubrać na Chrzciny chrzcimy 7 kwietnia...nie wiem jaka będzie pogoda...nie mam nic takiego ładnego w szafie i chyba musiałabym coś kupić (jedynie co to kupiłam sobie ładny płaszczyk ostatnio na wiosne to może go ubiore,no ale co pod płaszczyk??)A co Wy ubieracie na chrzciny?
|
|
#1114 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każda kobieta jest inna![]() Cytat:
|
|
|
#1115 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
nancy, ifka - świetne opisy!
Cytat:
i zazdroszczę takiego grzecznego dzieciątka moja ciągle domaga się uwagi, jak poleży sama w łóżeczku 10minut to sukces ![]() Cytat:
kąpię ją zazwyczaj w okolicach 19-20, potem jest karmiona, a jako że ma problemy z zasypianiem trochę nam schodzi - ale zazwyczaj w okolicach 20:30-21 już śpi, i śpi zazwyczaj tak do 3 w nocy! i powiem wam, że już nie kontroluję tych jej pobudek o tej 3 ją przewijam, biorę do nas do łóżka, wywalam cycka i śpię a dziecko sobie je i zasypia poźniej samo się budzi, jako że ja dalej śpię, to ona ma cycka obok siebie, więc tylko szuka, zasysa i wtedy matka się budzi Cytat:
a ja nie mam i nie miałam ciemnego pępka, coś ze mną nie tak za to linia była i jest, mam nadzieję, że nie będzie ![]() co do pięt mam tak samo, porażka kompletna, musiałabym się tym zająć, ale czasu brak ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39740214] Patrzcie: http://img2.demotywatoryfb.pl/upload...7basxv_600.jpg[/QUOTE] dooobreee ![]() Cytat:
jak będziesz miała te ćwiczeia to pliiiz, podziel się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() daaawno temu pytałać, czy moje meble w kuchni są czarne nie, nie są czarne, to ciemnu brąz, tylko na zdjęciu tak wyszło ![]() kurde, my w sobotę kończymy 6 tygodni... i możnaby się zabrać za bunga bunga, ale ja się boję! ja nie chcę! ![]() basia, cieszę się że już w domu! lubcia - trzymamy kciuki ![]() dziewczyny, ja chyba sobie nie radzę... zazdroszczę wam, że tak umiecie sobie wszystko zorganizować, mi ciągle brakuje czasu, mała pochłania całe moje życie, jak zasypia, to staram się cokolwiek zrobić w domu, ale i tak kiepsko to wygląda... nie wiem jak w tym wszystkim się odnaleźć ![]() ps. wiem, że temat już zakończony, ale jakoś mnie to ruszyło i od razu mówię - nie chcę nikogo obrazić, ani urazić!aleee... chyba każda z nas zachodząc w ciążę była świadoma tego, że zostawi to ślad w naszym ciele? nie rozumiem was dziewczyny w związku z narzekaniem na bliznę w kroczu - jak dla mnie normalne następstwo porodu, nie ma się nad czym rozczulać. I tak jak każda inna blizna - piękne to to nigdy nie jest że wyczuwalne pod palcem - trudno, nie wiem czy to wina lekarza, który zszywał, czy po prostu naturalne, ale nic z tym nie zrobię. A TŻ musiałby być totalnym tępakiem, gdyby zaczęła mu przeszkadzać blizna po porodzie, który przeszłam, żeby urodzić jego dziecko... no dajcie spokój, wyśmiałabym go.Trudno, żeby ciąża i poród- ogromne zmiany w organizmie - nie zostawiły w nim śladu. I obojętnie, czy to są nadprogramowe kilogramy, czy rozstępy, czy właśnie blizna w kroczu - no byłam w ciąży, urodziłam dziecko, i to całkiem niedawno, więc nie liczę na to, że będę funkiel nówka nieśmigana jak przed ciążą
|
|
|
#1116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wisienka to już prawie wiosenne porządki Ifwka, Nancy fajne opisy ![]() Silver cieszę się, że z nerką ok ![]() Cytat:
a Wasze dzieciaczki dają sobie rączki myć? Bo u nas łapki co chwile w buzi, potem dotyka kocyków i pełno cicików się przykleja i Ewcia chyba te ciciki zbiera bo łapki zaciśnięte i koniec Zaraz się zbieram z Małą na badanie bioderek, a potem ja do lekarki
|
||
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, już nic nie mówię o tej bliźnie w kroku, bo robicie ze mnie (niektóre) jakąś panikarę, która dba tylko o siebie, a to wcale nie tak...
|
|
|
|
#1118 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
moje dziecie jakies takie podejrzane dzis - tylko je i spiiiiiiiiiiiii
![]() Cytat:
mi sie jeszcze czerwona podoba ![]() a wlasnie, macie juz "stroje" na chrzciny dla siebie? ja juz po nocach nie spie ze nic nie znajde i pojde w tych "naszych" ledzinsach ciazowych Cytat:
![]() u nozek nie rosna jak narazie, naszczescie. bo nie wyobrazam sobie scinac takich mikrusów ![]() Cytat:
nic, i pewnie jeszcze dlugo nic no ale jakos radzimy sobie ![]() Cytat:
ja trzymam malego w kapieli, maz by chyba a zawalca padl jakby mial go wziac bez ubranka ![]() on bez rozka jak ma go wziac to caly spocony a mowa do kapania Cytat:
a jak poznac ten rozstep miesni? ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
matko, czlowiek ze wsi, nawet nie wie co w sklepach teraz jest. dobrez ze chociaz niektore sklepy maja strony internetowe. cos czuje ze jak pojade na zakuppy to mi zejdzie z 48 godzin ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1119 |
|
Rozeznanie
|
Pstryczku, jak napniesz miesnie brzucha i po miedzy nimi w pionowej linii wyczujesz ze masz taki rowek, to wtedy jest rozstep
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się czerwona podoba i czarna oczywiście
Ale z tych dwóch również stawiam na róż
|
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka, swiete slowa
![]() Black, nie panikara, ale tak jak mowisz, ze brzucha nie pokazujesz, tak z piczka tez przeca na wierzchu nie latasz a Twojemu tz chyba nie przeszkadza ze masz blizne po nacieciu, normalna kolej rzeczy![]() Silver, my chrzcimy w maju, chce super hiper fajna i elegancka kiecke (Illusion, chyba se ja kupie ) i ktora by pasowala do moich cielistych 12,5cm szpilek no i zeby sie dalo cyca wyjac bez rozbierania sie do pasa
|
#1122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z paluchami u nóg za to mamy troche problemu, bo przy dużych palcach paznokcie mu wrastają ( nigdy nie były obcinane) taki ma defekt ![]() pytałam i pediatry i położnej co z tym robić, bo są dni kiedy te paluchy zaczerwienione się robią, ale obie kazały jedynie octaniseptem psiukać, ewentualnie okłady z rivanolu i podobno paluchuy same maja przebic skóre, bedziemy obserwować mam nadzieję, że nie będzie go to boleć. Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2013-03-13 o 16:24 |
|
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do szpil mmm piekne cm uwielbiam w takich latac w każdym razie ide zlukam kiecki na allegro a chrzciny jednak robimy w czerwcu jestem w szoku, moja niunia od wczoraj podnosi wysoko glówke, tak to w ogóle nie chciala! hurra!!
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Co do stroju na chrziny to też chciałam dla siebie jakąs sexi kieckę ale kurde nie pomyślałam jak to z karmieniem w niej dam radę
![]() Kapię mała codziennie żeby w niej nawyk wyrobić, że potem jedzenie i spanie Rączki nawet daje umyć sobie, wczoraj sama kąpałam i też jakoś poszło, paznokcie obcinam co chwilę bo szybko rosną ale o dziwo brudnych jeszcze nie miała. Mój Tż tez woli podnosic małą z rożkiem albo poduszką ale przy kąpaniu bieże takiego golaska i się nie stresuje
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, apropos miesni brzucha po porodzie, tydz po maz kazal mi napiac 'miesnie', to jak dotknal napietego brzucha to reka mu wleciala prawie do kregoslupa
Jak cwiczylam te 2 tyg to nawet mi sie gorne miesnie ladnie zaczely ujawniac, ale pierona ta blizna boli jak cholibka i juz nie cwicze
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczek:
Połóż się na plecach. Jedna ręka pod głowę, a druga na brzuchu nad pępkiem. Potem unieś głowę, tak jakbyś chciała zrobić brzuszek. I tą ręką co masz nad pępkiem sprawdź czy..wyczuwasz szczelinę jak naciskasz palcami? Normalna szczelina między jednym mięśniem a drugim. Pionowa, biegnie trochę jak linea nigra, kreska ciążowa nasza.Jeśli szczelina jest - to to jest rozstęp mięśni. |
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i mam ten rostep ![]() groźne to?
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
o, ja pitole. Tez mam
Pstryniu, ale masz słodziaka
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-03-13 o 16:43 |
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze
Po drugie: i pewnie odstaje Ci trochę brzuch na dole? To przez rozstęp, mięśnie nie trzymają brzucha. Często się to robi kobietom, bo mięśnie muszą się rozsunąć jak rośnie brzuch w ciąży. Potem, po połogu się to powinno zejść. Jeśli się nie zejdzie to zalecane są specjalne ćwiczenia (nie wolno klasycznych brzuszków!), żeby mięśnie się zeszły. Jak robisz pozycję jak przy brzuszkach to brzuch jest w taki lekki stożek? (często przy rozstępie jest też przepuklina pępkowa). W skrajnych przypadkach : duży rozstęp + przepuklina, to się robi..operację. Ale chyba w większości ćwiczenia pomagają, jeśli przepukliny nie ma. To przepuklina groźna jest, sam rozstęp nie, no tylko jeszcze dochodzi estetyka, brzuch jest po prostu jakby był nie wiem..wzdęty trochę?? Dawałam tu kiedyś taki fajny linko tym - ale nie mogę go tereaz znaleźć. Tam było ładnie ze zdjęciami pokazane co to jest. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Aa i jeszcze: jak duży macie ten rozstęp? na jeden palec, na dwa? (ile jesteście w stanie wsadzić w szczelinę) |
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie, ma któraś z Was buty tzw Lity? jesli tak to pytanie moje brzmi; czy są wygodne?
![]() Debrah, ja na jeden.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-03-13 o 16:52 |
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale są super wygodne mimo 15 cm obcasa !! ![]() Mam szybkie pytanie ! Hania od rana ma lekko zaczerwenione powieki... i ogólnie marudna drażliwa jakaś taka temp nie ma brzuch nie boli kupy są ładnie nawet śpi... przemyłam jej rano sola fizjologiczną ale nie pierwszy raz a dopiero teaz ma takie zaczerwienione.... miała tak któraś z was? juro ide na szczepienie, ale już się martwię co to moze być:/
|
|
#1136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Beżowy. Ostatnio je reklamowali w tv (były czerwone,granatowe i beżowe).Cytat:
![]() Dziewczyny nie boicie się kupować tych kiecek na allegro?? Ja bez mierzenia bym nie kupiła.
|
|
#1137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kupowalas w necie? bo ja nigdzie indziej nie widzialam w sklepie itd. ajjj chyba kupie.... mam taką ochotę ![]() Cytat:
ja się boje ale pooglądać można
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie może czy jest gdzieś na wizażu wątek etorebki? czy zniknął na zawsze? zobaczyłabym sobie real foty,
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od dawna tak macie? ![]() Rozwalilas mnie |
|
|
|
|
#1140 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, u nas już coraz lepiej, Krzysiu wraca do sił
, ja też już się na nowo odnalazłam w domu. Jest fajnie. Teraz przydała by się jakaś fajna pogoda, bo chciałabym wyjść na spacerek z tym moim szkrabem, a tu się zapowiada nadal zima. Na zewnątrz beznadziejna pogoda, zimno, buu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

to dziwne
wogóle mu nie rosną? Ja przez jakiś czas nie obcinałam to tak się strasznie podrapała (w jednym miejscu na policzku prawie do krwi).... ale u nóg nie obcinałam jeszcze bo jakoś nie rosną tak szybko.

Nie wiem co mam ubrać na Chrzciny
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
A w ogóle też tak szybko rosną paznokcie u Waszych maluchów? Ja swojej muszę przynajmniej raz w tygodniu obcinać 
6 5 4 3 2 1
Później poskakałam 10 minut na skakance (Pstryczku -faktycznie, kolejne małe nie wyleciało
i zazdroszczę takiego grzecznego dzieciątka
moja ciągle domaga się uwagi, jak poleży sama w łóżeczku 10minut to sukces 

no dajcie spokój, wyśmiałabym go.

22.05.2008
14.08.2011