|
|
#1081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Little, dobrze że sobie przypomniałam.
Pas sprawdza się dobrze, tylko po jakimś czasie się podwija do góry. Ale zrzucam to na kark mego ogromnego brzuchola, którego on nie ogarnia, bo zwyczajnie kupiłam za mały rozmiar.
|
|
|
|
#1082 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a teściowej daje drugie miejsce za to, ze w ciagu 5 min już była, ojjjj nie ma swojego życia i lubi sie wpier....lać!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od lekarza. To liszajec - gronkowiec skórny. Niegroźny, tworzy jedynie plamki na skórze, które dość długo się goją, ale żadnych skutków ubocznych nie ma. Dostałam maść Bactroban, której nie można stosować podczas karmienia piersią
i mam obserwować paznokietki małej, bo u dzieci to się pojawia najczęściej przy paznokciach właśnie. Oczywiście nie obyło się bez komentarza na temat tego, że nie karmię piersią. Jakby to była, ☠☠☠☠a, moja wina. My z TŻem już 2 razy podchodziliśmy do "pierwszego" razu, ale na razie nici, TŻ w ogóle się nie może tam wcisnąć, jakby zamurowana była...
|
|
|
|
#1084 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Szaja,Aga
za skończone 2 miesiące [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39740214]http://img2.demotywatoryfb.pl/upload...7basxv_600.jpg[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
i też tylko na śpiocha. A właśnie czy wasze maluchy mają tez takie brudne paznokcie?? moja jak ma za długie już to ma normalnie takie brudne jakby w ziemi kopała łapkami ![]() Cytat:
ale drogo. Moja Daria za darmo będzie miała z powodu tej nerki. Za tydzień idziemy na szczepienie. fajnie jakby tak szło pozbierać Nasze dzieciaczki i takie grupowe zdjęcie zrobić Cytat:
Mi też o to właśnie chodzi No i bałabym się że wyślizgnie mi się z ręki. A tż ma jednak większe,pewniejsze ręce My robimy tak że Tż ją podtrzymuje w wanience a ja ją myję ![]() Cytat:
nic tylko się cieszyć ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39743563]Uwaga, na biało: pierwszy raz za sobą, ciasno na początku i piekło, jakbym podrażniona była! ale w sumie... fajnie [/QUOTE]![]() Mam tak samo Mam nadzieję że z czasem będzie coraz lepiej.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-03-13 o 14:51 |
|||||
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz pisalam, mam wrazenie, jakby moja blizna sie nadwyrezyla
boli bardzo, a przy wejsciu jakby mnie rozerwalo..... cwiczyc nie moge, seksu niet, no lipa straszna ![]() ![]()
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, jak dobrze, że z nereczką okej.
Nancy, bardzo fajny opis - widzę, że nie tylko u mnie chwilkę po znieczuleniu trzeba było już rodzić. Dziewczyny, przyszła do mnie dzisiaj chusta. Jest ogromna! Ale jak się nią owinęłam, to niewiele tego materiału z tyłu zostało... Akurat na kokardę. W każdym razie - jest super. Ładnie tkana, grubiutka, dobrze obszyta, jestem zadowolona z samego materiału póki co , właśnie ją piorę.
|
|
|
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki masz pas? ![]() ja dzis wyjelam ze swojego fiszbiny, o rajusiu, od razu lepiej Cytat:
Tylko, gdzie ta prace znalezc ;p
|
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do komentarza na temat karmienia....to lekka przesada
|
|
#1089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A w ogóle też tak szybko rosną paznokcie u Waszych maluchów? Ja swojej muszę przynajmniej raz w tygodniu obcinać ![]() Kurde, zazdroszczę Wam, że macie ochotę na seks. U mnie libido zerowe ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1090 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Lenova;39714060]Witajcie
![]() Korzystam z chwili kiedy jjestem sama w domu a maleństwo ślicznie śpi. Przeleciałam Was z lekka bo ogólnie to nie nadrobie wszystkiego ;/ Cytat:
Super, że z kręgosłupem lepiej! Cytat:
Cytat:
Co do paznokci: taaak, dziś to zauważyłam, dziś będę obcinać pazurki. Ale właśnie mnie to szokuje, skąd to się bierze, czyżbym miała taki syf dookoła siebie? ![]() A może to pot? A mi przyszła chusta! )Szaja: co robiłaś ze swoją nową? Jak prałaś, prasowałaś?? Nie wiem jak z nią postępować zanim zacznę motać. Doradzicie, bo mam torebkowy dylemat: Która? http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0452 http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0384 i ewentualnie mniejsza: http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0337 okazuje się, że moje torebki się nie nadają teraz, kiedy na uczelnię z laktatorem chodzę albo gdy z Małą mam wyjść i zabrać drobiazgi dla niej.Nie było mnie wczoraj bo miałysmy ciężki dzień (i usg bioderek, wyszło ok), Mała nie spała cały dzień i niespokojna jakaś, więc nie miałam czasu zajrzeć do Was. Dziś lepiej, śpi teraz. |
|||
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah- jak dla mnie ta najfajniejsza---> http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0337 nastepnie ta ;p http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0384
|
|
#1093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jak już zbiorowe doradzanie to u mnie na warsztacie sukienka na chrzciny. I teraz pytanie...niebieska czy brudny róż? http://allegro.pl/elegancka-olowkowa...095432332.html Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-03-13 o 15:12 |
|
|
|
|
#1094 |
|
Rozeznanie
|
Deli, pas mam Tummy Trimmer. Ale czy fiszbiny można z niego wyciągać, to nie wiem.
![]() Charlizz, tż się postarał, teraz jego będzie trudno przebić. ![]() W ogóle, co to jest... Zawsze był takim synusiem mamusi? Black, uff, dobrze, że jednak nie jest to takie groźne.:glaszcze: A co do karmienia - bez komentarza. ![]() Silver, ![]() A paznokcie to tak, młoda ma brudne, jakby nimi orała ziemię. A brudne mają dlatego, że pod paznokciami lubi się zbierać wszelki kurz no i pot, i to daje takie połączenie.A jeszcze przecież jak dziecko łapie coś, albo nawet jak Mamę drapie , to nie oszukujmy się, my też się przecież pocimy , na twarzy nieraz podkład czy coś. I dziecko to wszystko paznokciami zbiera.Ewik, takim maluszkom bardzo szybko rosną. I powinno się podobno obcinać nawet co 4 dni. JA bez bicia przyznaję, że do tej pory zrobiłam to tylko 3 razy. Mam stracha, że jej utnę paluchy i tyle.
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-03-13 o 15:15 |
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Hope
I teraz jeszcze ten antybiotyk... A butla to takie wygodne rozwiązanie właśnie w przypadku studiów, no i co najważniejsze, mała mi przybiera ładnie na wadze, nie ma problemów z kupkami i ogólnie nic się z nią nie dzieje, a dodatkowo nie płacze mi podczas jedzenia, nie stresujemy się w ten sposób obie, a nawet we troje, bo TŻ się w sumie też tym karmieniem denerwował... Więc chyba nie ma się co załamywać, kurczę...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-13 o 15:13 |
|
|
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za bioderka A co do torebek to najbardziej podoba mi się ta http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0337 a na drugim miejscu ta http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0384 ale miałam dylemat bo obydwie bardzo ładne
|
|
#1097 |
|
Rozeznanie
|
Black, oczywiście.
Przecież najważniejsze, żeby dzidziuś się najadał, i żeby oboje z mamą (i tatą też ) byli zadowoleni, a nie stresowali się niepotrzebnie. |
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ja ani razu nie obcinalam mlodemu pazurkow
ale nie ma czego w sumie....
|
#1099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wpadłam na to
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, ja mojej też nie.
Wisienko Illusion, śliczna sukienka! Dla mnie najładniejsza czarna - tak dla odmiany , ale z tych dwóch, które się Tobie podobają, to zdecydowanie! brudny róż. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-13 o 15:29 |
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dziwne wogóle mu nie rosną? Ja przez jakiś czas nie obcinałam to tak się strasznie podrapała (w jednym miejscu na policzku prawie do krwi).... ale u nóg nie obcinałam jeszcze bo jakoś nie rosną tak szybko.
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boje sie dnia, kiedy bede musiala ja sama wykapac... Kapiecie codziennie? U mnie tak samo, a w ciazy bylam taka juuurna ![]() Mam nadzieje, ze cos sie zmieni w tej kwestii jak minie polog... charlizz, zachowanie TZ - Nie dziwie sie, ze tesciowa sie wtraca skoro TZ daje jej na to przyzwolenie. |
|
|
|
|
#1103 |
|
Rozeznanie
|
Illusion, a mnie się podoba niebieska! Kocham niebieski!!!
|
|
|
|
#1105 |
|
Lurker ;)
|
Wisienka wlasnie kliknelam jakis najtanszy uniwersalny na allegro ;p tak na sprobowanie, ciekawe czy go dopne
poki co nosze wyszczuplajace legginsy z pasem i push upem na tylek ![]() charlizz sory ale wspolczuje szczerze! Jak moj dzwoni do swojej mamy i tylko wspomni ze sie poklocilismy to juz dostaje o☠☠☠☠☠☠☠ ![]() Black na poczatku tez czulam sie jak wyrodna matka, ale jak dziecko ma sie najesc 30 ml ktore udawalo mi sie sciagac z dwoch cycow, a sutka zlapac dobrze nie potrafila? Piski, krzyki, jej placz, moj placz. Za to teraz, kiedy dostaje butle z mm jest spokojniejsza, bo po prostu najedzona. I chyba to jest najwazniejsze, zeby nie byly dzidzie glodne i zdrowo rosly.
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1107 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39738475]Genialne ![]() Ja w takich sytuacjach olewam kąpiel. Tak naprawdę teraz maluch ani specjalnie brudny, ani spocony - inaczej gdy ciepło na dworze, w upały to czasem i 2 razy dziennie kąpałam Agatkę, zwłaszcza, gdy potówek dostała (chociaż np. cały dzień w samym pampersie była). Powiem ci, co u nas się sprawdza: - w dzień telewizor gra, odsłonięte okna, normalnie rozmawiamy - nawet gdy mała śpi - wieczorem - przygaszam światło (czyli nie zapalam górnego, tylko stojącą lampę), do wieczornego karmienia w ogle wyłączam i tv i światło, a potem kładę się z Dorką i czekam aż uśnie (i taaaak, często pierwsza usypiam )Czasem pomaga też rytm: kąpiel o stałej porze, przebieranie do spania, karmienie w konkretnym miejscu. I rano też - przebranie w dzienne ciuszki. U mnie to odpada, bo i tak po kilka razy przebieram ----------------------------- Wczoraj usnęłam po 20 z Dorotką, karmienie o 4 i następne przed 8 znów. Wyspałam się ![]() no i Dorotka kończy dzisiaj 2 miesiące ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Fajne o rozwoju dziecka z podziałem na miesiące (ruchowo głównie): http://www.oeiizk.edu.pl/informa/ose...i/dzieciak.htm[/QUOTE] No u mnie to samo, trzeba jakoś dziecku dać znać, że to już noc :P Jak po kąpieli karmię, to gaszę światło, a tv zostawiam włączony, tylko mocno przyciszony Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kurde, paznokcie ma zawsze czyste, codziennie łapki myjemy, a on między paluszkami i w zgięciach taki miała czarny brudek
|
|||||
|
|
|
#1108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hmmmm, jedyny minus tej torby http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0384 to to, że czarna, a ja się jakoś nastawiłam na brąz/jaśniejszą jakąś. Czyli ta dwukolorowa Was nie przekonuje?? Ewentualnie może wezmę dwie tą czarną i drugą co wskazałyście.. ale ja nie wiem czy mnie na to teraz stać![]() Malutka śpi nadal. Obudziła się z płaczem, ale ją poprzytulałam, przeniosłam do siebie do pokoju, ułożyłam na brzuszku. Hipotezę miałam dobrą, chodziło o bączki. Poszły w cholerę i dziecko śpi. |
||
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion, brudny roz!!! Piekna
Kuuurka, moze i ja bym se taka sprawila Silver, no jakos nie zauwazylam, zeby mial dlugie, ani razu sie tez nie zadrapal.... Charlizz, wow
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Pas sprawdza się dobrze, tylko po jakimś czasie się podwija do góry. Ale zrzucam to na kark mego ogromnego brzuchola, którego on nie ogarnia, bo zwyczajnie kupiłam za mały rozmiar.

i mam obserwować paznokietki małej, bo u dzieci to się pojawia najczęściej przy paznokciach właśnie.
za skończone 2 miesiące
a mogę to tylko zrobić na śpiocha.
i też tylko na śpiocha.
?? u mnie najtaniej co znalazłam to 285 zł
ale drogo. Moja Daria za darmo będzie miała z powodu tej nerki. Za tydzień idziemy na szczepienie.
Mi też o to właśnie chodzi
boli bardzo, a przy wejsciu jakby mnie rozerwalo..... cwiczyc nie moge, seksu niet, no lipa straszna

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)