|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Cytat:
|
|
#2942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję! od samego początku mam problem z zamkiem na 3 mam wrażenie, że któregoś dnia w końcu się odklei. wczoraj tak mi się tam szczoteczka zamotała, że myślałam, że jej nie wyciągnę bez zamka
|
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za tydzień wizyta zobaczymy co powie orto Z łukiem bywa ciężko, to fakt, ale wszystko da się przeżyć. Mój już jest dawno zdjęty i zapomniałam, że go nosiłam.
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przepraszam, że jeszcze o tych ósemkach... Ale mam pytanie do anakazar. Długo Ciebie bolało dziąsło po zabiegu? Jestem piąty dzień po dłutowaniu i zamiast mnie co raz mniej boleć, to mam wrażenie, że boli co raz bardziej.Tylko teraz czuję, że boli mnie dziąsło, jest to taki ostry i kłujący ból. A wcześniej ból jakby rozlewał się na pół szczęki, ale nie był aż tak ostry.Nie chcę ciągle brać ketonalu, więc może dlatego też teraz to inaczej odczuwam, ale przecież ile można się faszerować...
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2946 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Nie wiem czy gdzieś już te pytanie było zadane (jak tak to przepraszam). Czy za stripping zębów orto pobiera dodatkową opłatę czy jest on wliczany w cenę normalnej wizyty?
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2948 |
|
Raczkowanie
|
A miałaś piłowane ząbki tymi paseczkami ściernymi?
|
|
|
|
#2949 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
tak i pózniej wiertłem.
|
#2951 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
Grrrr.... Brrrr....
Mi raz, jedyny, w życiu, dentystka piłowała zęby. Z bólu prawie zemdlałam na fotelu.... Od tamtego czasu mam taki uraz do dentystów, że ho ho! w każdym widziałam sadystę
|
#2952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro mam wizytę. Jestem ciekawa co postanowi orto - wstrzymujemy przesuwanie zębów czy jednak kończymy, bo zostało niewiele, i jak najszybciej ściągamy aparat. I co powie na tę zanikającą kość. Też mnie boli szczena przy otwieraniu buzi, ale nie mam innej opcji jak to wytrzymać Dzisiaj cały dzień przechodziłam bez ketonalu. Miło nie było, ale do przeżycia, jutro powinno być lepiej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2953 |
|
Raczkowanie
|
Ej...nie straszcie mnie:O Dość trochę tych zębów mam do piłowania;( A że jestem trochę wrażliwa na ich punkcie to zaczynam się bać:O
Edytowane przez spranka Czas edycji: 2013-03-12 o 22:50 |
|
|
|
#2954 |
|
Raczkowanie
|
aaaj i nadszedł WIELKI DZIEŃ!
Dzisiaj zakończę przygodę ze swoim metalowym koleżką! Kurka, tak długo nie mogłam się doczekać, a teraz jakoś żal mi się z nim rozstawać... W dodatku na sobotniej imprezie dowiedziałam się, że aparaty są sexy od nowo poznanego (interesującego) kolesia
|
#2955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać jak z aparatem. Może skonsultuj jeszcze z innym dentystą tą zanikającą kość?
|
|
#2958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haha, no proszę Trudno, teraz go zaskoczysz hollywoodzkim uśmiechem Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
Cytat:
jak mi piłowała, to pamiętam, że na sucho, bez niczego, żadnych ceregieli - sprzęt w dłoń i jazda, a Ty siedź cicho!
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz bym chciala zdjac, choc w tym momencie w ogole mi nie przeszkadza, nawet jablko gryzę. Tylko wkurza mnie ze od kilku miechow zadnych zmian a kasa idzie. Teraz musze do muru orto postawic, bo prawdopodobnie bede wyjezdzac do Anglii i zeby sie nei bawil tylko dzialal :/
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że nie obrazicie się, jak się tu trochę wtrącę
![]() Otóż już od jakiś 2 lat ( jak nie lepiej ) noszę się z założeniem aparatu, już kilka razy nawet odwiedzałam wizażowy wątek aparatek, mówiąc że założę aparat, ale zawsze mi wypadało coś... a najbardziej to chyba przeszkadzała mi myśl " jak ja będę wyglądać, co ludzie powiedzą"... Wiem, doskonale wiem, że głupie myślenie. Ale do rzeczy. Byłam u ortodonty, skierował mnie na usunięcie 3 ósemek, z czego dwóch chirurgicznie, to na szczęście mam już za sobą. W połowie czerwca mam zamiar w końcu odważyć się i iść go założyć, skoro już się tyle wycierpiałam z wyrywaniem ósemek. Chciałabym się dowiedzieć jak to jest z kosztami, najlepiej od którejś, która przygoda z aparatem ma już za sobą. Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że u każdego ortodonty cenny są różne, po prostu chciałabym tak mniej więcej wiedzieć. U mojej ortodontki koszt jednego łuku to 1500zł ( co już mam odłożone), wizyta miesięczna- 50, dokręcanie łuku ( czy jak to się tam nazywa ) co 3 miesiące- 150. Są jeszcze jakieś koszty dodatkowe? Czytam tak o piaskowaniu, o piłowaniu i robię tak " :O " bo boję się, że mogę w pełni na takie koszta nie być gotowa. Jeszcze raz przepraszam za takie głupie pytanie, chciałabym po prostu tak wstępnie się zorientować w kosztach. I trzymajcie kciuki, żebym w tym roku nie wymiękła i w końcu założyła ten aparat.
|
|
#2962 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wybierz się na kilka konsultacji i wtedy zdecyduj u którego lekarza chcesz się leczyć PowodzeniaMam jeszcze pytanie do dziewczyn, które miały jakieś łuki na podniebienie. Miałyście robione wyciski do niego w trakcie noszenia aparatu i musiałyście płacić za nie jeszcze raz? Bo tak się zastanawiam czemu nie można wykorzystać tych już zrobionych wcześniej. A jeśli nie to mam płacić jeszcze raz ?
Edytowane przez misz_masz Czas edycji: 2013-03-13 o 19:38 |
||
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam na pewno wyciski robione jeszcze raz, ale nie pamiętam już czy za nie płaciłam.
|
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do osób, które używają szczoteczek elektrycznych. Używacie do nich końcówek "Ortho"? Czy zwykłe końcówki też dają radę? Bo mam w zapasie jeszcze kilka zwykłych końcówek i nie wiem czy sobie zamówić taką specjalną czy nie. Może to zbędny wydatek?
|
|
#2965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak woda. Cytat:
ja używam normalnej,tzn.sensitive,m iałam ortho,ale jak dla mnie nie ma między nimi znaczącej różnicy?
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć aparatki
Dzisiaj wstałam prawie bez bólu ![]() Łańcuszek zadziałał na tyle, że już nie dostałam kolejnego. W dodatku ortodontka powiedziała, że za 3-5 miesięcy ściągamy aparat Tylko jedna rzecz mnie zmartwiła i zdziwiła. Na zdjęciu, które ortodontka wypożyczyła mi do periodontologa, również nie mam kości przy szóstce. To oznacza, że orto musiała to widzieć przy planowaniu leczenia ortodontycznego, nie rozumiem dlaczego mi nie powiedziała o tym ? Czy to możliwe żeby tego nie zauważyła? Pokazałam jej dzisiaj moje nowe zdjęcie i powiedziałam, że doktor, u którego usuwałam ósemkę, zauważył brak kości, a ona stwierdziła "Rzeczywiście, nieładnie to wygląda". No to wcześniej też musiało wyglądać nieładnie, bo różnica jest niewielka? Przynajmniej wiem, że aparat u mnie nie spowodował tej paradontozy... Jutro idę na wizytę do periodontologa, zobaczymy co dr powie. Chociaż dla mnie to dziwne, kamienia jakoś dużo nie mam, szyjki zębowe są odsłonięte tylko trochę, a tu brak kości ![]() Katiusia, proponuję zajrzeć na cennik swojej ortodontki Ja zapłąciłam jak dotąd u mojej ortodontki tyle: ruchome aparaty i wizyty z nimi - 1600zł ,aparat stały i wizyty - 4420zł, czyli razem 6020 zł. Usuwanie ósemki wraz ze zdjęciem po wyrwaniu 310 zł. A jeszcze robiłam zdjęcie przez zrobieniem ruchomych apratów to kolejne 50 zł i przed wyrwaniem ósemki kolejne 50. Przede mną jeszcze ok. 3-5 wizyt i koszty retainterów oraz demontażu aparatu, ok. 860-1060zł oraz jeszcze jedna ósemka do usunięcia. Kamień usuwałam na NFZ, ponieważ raz w roku można z funduszu Piłować u mnie nie trzeba było.Tak naprawdę to co ortodonta to inne ceny, dodatkowo jest różny czas leczenia u różnych osób, różne wady... Niemniej jednak jest to kosztowna sprawa. |
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was
Co do kosztów: ja płaciłam za górę 999 zł (groupon), rentgen 50, wyciski 60 i dół ceramiczny 2500. Za wizyty będę płacić 200 zł Vinnga: super, że już ból ustępuje |
|
|
|
#2968 | |
|
Zaczytana w wizażu
|
Cytat:
). Jak wrócisz od perio to daj znać, co powiedział.
|
|
|
|
|
#2969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze kojarzę, że Ty do ślubu niedługo idziesz i będziesz wymieniała łuk na biały ?Cytat:
Imponująca nazwa bakterii Proszę, powiedz mi, zapalenie przyzębia to paradontoza czy nie? Nie chciałabym się sugerować wikipedią ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Pisałam na wątku o paradontozie, ale nikt mi jeszcze nie odpisał, więc może mogłabyś tam zajrzeć, żeby tutaj nie offtopować, i napisałabyś mi co o tym wiesz ? Ewentualnie na PW
Edytowane przez Vinnga Czas edycji: 2013-03-13 o 22:08 |
||
|
|
|
#2970 |
|
Zadomowienie
|
Ja też używam zwykłych końcówek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

mam wrażenie, że któregoś dnia w końcu się odklei. wczoraj tak mi się tam szczoteczka zamotała, że myślałam, że jej nie wyciągnę bez zamka
Nie wiem czy gdzieś już te pytanie było zadane (jak tak to przepraszam). Czy za stripping zębów orto pobiera dodatkową opłatę czy jest on wliczany w cenę normalnej wizyty?

I nie płaciłam za to dodatkowo.
w każdym widziałam sadystę

jak mi piłowała, to pamiętam, że na sucho, bez niczego, żadnych ceregieli - sprzęt w dłoń i jazda, a Ty siedź cicho!

? Ewentualnie na PW