Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 20:11   #4141
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Saba - dziękuję za doradztwo, kupiłam tego triumpha trophy i rzeczywiście ten obwód 75 pasuje
Stary 2013-03-13, 20:19   #4142
margo50100
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Dobry wieczór
przyznaje się dzisiaj troszkę mało tu zaglądam, przygotowania mnie pochłąneły...

... jutro o tej pozre bede miała wmontowany co najmniej jeden cycuch
nie, nie dociera to do mnie... momentami tylko nogi mi się robią jak z galarety... jaaaaaa...!!!
no teraz jak zaczełam o tym pisać i myśleć to mi sie słabo zrobiło...
Trzymajcie proszę za mnie kciuki...
Stary 2013-03-13, 20:28   #4143
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
a jakie tabletki bierzesz?
yasmin
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 20:33   #4144
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Saba - dziękuję za doradztwo, kupiłam tego triumpha trophy i rzeczywiście ten obwód 75 pasuje
Miło mi to "słyszeć" cieszę się, że mogłam pomóc

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Margo oczywiście, że wszystkie będziemy mocno trzymać kciuki dr jest fachowcem, więc będzie pięknie
Stary 2013-03-13, 20:34   #4145
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

marguś kochana trzymam kciukaski ale fajnie dołączysz jutro do cycolinek nic się nie martw myśl tylko pozytywnie bierz przykład ze mnie bo bólu nie miałam więc można przejść przez op gładko ściskam Cię mocniutko
Stary 2013-03-13, 20:35   #4146
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margo50100 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
przyznaje się dzisiaj troszkę mało tu zaglądam, przygotowania mnie pochłąneły...

nie, nie dociera to do mnie... momentami tylko nogi mi się robią jak z galarety... jaaaaaa...!!!
Będziemy trzymać

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Miło mi to "słyszeć" cieszę się, że mogłam pomóc
Stary 2013-03-13, 20:39   #4147
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
[scieQUOTE=horo_2;39749403]a dlaczego karalne?
Lekow na recpte nie wolno sprzedawac bez koncesji to chyba logiczne, ze nie wolno ot tak sobie lekow sprzdawac a, Ze rozne rzeczyy mozna Zalatwic To Tez wiadomo. Nie rozumem Tez kombinowania gdy piilna sytuacja, podbramkowa, zeby raz nie pojsc i normalnie niie kupic tabletek tam gdzie sie mieszka. Mowi sie trrudno i kupujje to co wazniejsze, nawyzej kilka piw czy czegos innnego sie nie kupi. To Nie jest roznica ze W pl 40zl a Tam 400zl[/QUOTE]

piwa nie pije)))mieszkalas w holandii??mowie ci ze zawsze mam zapas a teraz po prostu mi sie skonczylytakze nie denerwuj sie
mysle ze nikomu krzywdy nie zrobilam tymi nie pamietam 3 opakowaniami:co nfused:
i sorki ze poruszylam temat

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
[ojQUOTE=kasikkk87;3974892 3]hm a ja mam taki problemkurcze koncza mi sie tabletki anty
a do pl dopiero w czerwcu nie chce przestac brac ...
no to szukalam na necie
kiedys
sama w ten sposob sprzedalam tabletki ktore mi nie odpowiadalyno ale ja sprzedalam je tanieja tu kurde ceny z kosmosuu90 zl na przyklad ja za tabsy place nie cale 40 no haloo
i nie wiem co mam z tym fantem zrobic
mam cycki nie chce teraz dzidzi
Ja nie chwytam, mieszkasz w Hoolandii a do gina i tabletki jezdzisz do Pl? Dlaczego nie pojdziesz do lekarza po recepte tam gdzie mieszkasz tylko w neecie chcesz kupowac i Jestem w Szoku, ze swoje tabletki sprzedawalas. Wiesz, ze to karalne?[/QUOTE]

hm jezdze do Pl dosc regularnie wtedy odwiedzam wszystkich lekarzy...moje ubezpieczenie jest troche inne niz sobie wyobrazasza prywatnie nie zamierzam jezdzic do gina w tym po tabletki
leki sa tu koszmarnie drogie taki przyklad masc cynkowa kosztuje u nas 2 zl a w holandii 60 ZAWSZE mam recepte z pl ale ona ma okreslona ilosc opakowan- skonczyly mi sie...
hm co do tabletek to mialam moze ze 2,3 opakowania sprzedalam je po nizszej cenie i tyle
no wlasnie nie ma kto mi teraz zalatwic
a poza tym niby lekow tez nie mozna przesylac heheh
bede jezdzic do pl co CHWILA

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

MARGO powodzenia
Stary 2013-03-13, 20:40   #4148
kicia_nh
Zadomowienie

Margoo powodzonka jutro Będę trzymać kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z Twoim życzeniem i byś obudziła się z wymarzonymi cycuszkami:kciuki : Stresik jest??

A swoją drogą to ciekawe co z Malach, nie widziałam, żeby się jeszcze odezwała, chyba że przeoczyłam

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 20:45   #4149
kasikkk87
Zadomowienie

a konczac temat tabletek to znalazlam nawet strone gdzie niby mozna sie skonsultowac z lekarzem i oni jak cos wysylaja tabletki
moze to nielegalna stronano ale istnieje
Stary 2013-03-13, 20:47   #4150
Saba08
Zadomowienie

nieźle ale cuda mozna znaleźć jak się szuka
Stary 2013-03-13, 20:51   #4151
kicia_nh
Zadomowienie

Amorcio prawda jest taka, że nawet stanie kilkuosobową grupką jest nielegalne w naszych czasach i może zostać ukarane Takie głupie przepisy a tabletki anty powinny być dostępne bez recepty tylko z jakąś "wizytówką" od lekarza, że dana pacjentka ma zażywać takie a nie inne tabletki (jak chyba, któraś z dziewczynek już napisała).

Stary 2013-03-13, 20:54   #4152
Saba08
Zadomowienie

Tabletki anty to nie dropsy, to są hormony, które muszą być zażywane we właściwy sposób i kontrolowane. Dlatego też są konieczne częste wizyty u lekarza. Pani w aptece patrząc komuś w oczy nie stwierdzi czy np nie ma torbieli w jajniku czy czegokolwiek.
Stary 2013-03-13, 20:57   #4153
Kachuula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Margoo powodzonka jutro Będę trzymać kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z Twoim życzeniem i byś obudziła się z wymarzonymi cycuszkami:kciuki : Stresik jest??

A swoją drogą to ciekawe co z Malach, nie widziałam, żeby się jeszcze odezwała, chyba że przeoczyłam
Amorcio wczoraj pisała że jest ok. Z Malach

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Dobry wieczór

Będziemy trzymać mocno kciuki a o której masz mieć operacje?
Kachuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:04   #4154
Olivkaa200
Zakorzenienie

Dziewczyny juz nie przesadzajmy..zyjemy w takim państwie gdzie praktycznie wszystko jest karalne. Ludzie zabijają sie na ulicach zabijaja swoje dzieci i potrafia chodzic po wolnosi a tutaj afera o tabletyki anty Amorcio dzis jest dostepne wszystko wszędzie nawet larwy tasiemca sa sprzedawane w tabletkach przez internet. Wiec moze niech z tym ktos zrobi porządek jezeli komus nie pasuja tabletki to czemu ich komus np nie sprzeac jak wykupiło sie powiedzmy 3 opakowania ktore kosztuja 50zl. Jezeli ktos bierze takie tabletki nie widze w tym zadnego problemu.

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:06   #4155
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
a konczac temat tabletek to znalazlam nawet strone gdzie niby mozna sie skonsultowac z lekarzem i oni jak cos wysylaja tabletki
moze to nielegalna stronano ale istnieje
kasiczku,
jeśli potzrebujesz naprawdę pilnie i nikt si,e nie doczepi do wysyłania tabletek, to dla mnie żadnym problemem nie jest ich kupienie i przeslanie Tobie

Cytat:
Tabletki anty to nie dropsy, to są hormony, które muszą być zażywane we właściwy sposób i kontrolowane. Dlatego też są konieczne częste wizyty u lekarza. Pani w aptece patrząc komuś w oczy nie stwierdzi czy np nie ma torbieli w jajniku czy czegokolwiek.
dziewczyny,
nie oszukujmy się... który lekarz kontroluje to, jakie tabletki zażywamy? Nigdy, przenigdy nie mialam robionych badań poziomu hormonów, a lekarze pigułki przepisywali (pewnie takie, jakie preferowali, albo takie, które akurat były nowością ).
A jak kiedyś wyjechałam na wakacje i zapomniałam tabletek, to babka w aptece poprosiła tylko, zebym pokazała nawet baaaarszo starą receptę w książeczce, ze właśnie takie kiedyś tam mialam przepisywane... i to jest zażywanie hormonów pod kontolą???

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:08   #4156
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Amorcio prawda jest taka, że nawet stanie kilkuosobową grupką jest nielegalne w naszych czasach i może zostać ukarane Takie głupie przepisy a tabletki anty powinny być dostępne bez recepty tylko z jakąś "wizytówką" od lekarza, że dana pacjentka ma zażywać takie a nie inne tabletki (jak chyba, któraś z dziewczynek już napisała).
ja biore juz dlugo jedne,stale
no np w Angli tabsy sa bezplatne i nawet gumki daja tez daja
duzo rzeczy jest nielegalnych dopki nie robie nic zlego innym osobom to mysle ze to jest ok

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
ja mam kolezanke ktora w ogole lekarza nie odwiedza a tabsy bierze
oczywiscie ja nie popieram tego wrecz zawsze na nia krzycze
ja chodze regularnie,wykonuje wszystkie badania
Stary 2013-03-13, 21:10   #4157
horo_2
Zadomowienie

a tak nie na temat... odlądacie top model?
]dzisiaj Tyszka jakąś laskę będzie odsyłal do chirurga plastyka

ja bym wszystkie odesłala... po nowe biusty

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:14   #4158
edzia1985
Raczkowanie

Witam sie kochane wieczorem

Cytat:
Dobry wieczór

Będziemy trzymać kciuki bedzie dobrze,jutro juz będziesz mieć cudnie cycuszki

Widzę ze temat łóżeczek i psiakow.
Co do łóżeczek jeszcze troszkę mam czasu do wymiany bo mały śpi w swoim a pózniej z nami.

Co do piesków rownież mam yorka. Najbardziej rozszczekany pies na świecie. Szczeka jak ktoś wchodzi,wychodzi,wstaje,a jak zbliża sie do mojego syna to dostaje szału,a młody teraz go gania po domu Ale kocham ta psine nie dobra heheh nie wyobrażam sobie domu bez psiaka tym bardziej jak jest dziecko.

Dzięki za słowa wsparcia wczoraj pomogły

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
a tak nie na temat... odlądacie top model?
]dzisiaj Tyszka jakąś laskę będzie odsyłal do chirurga plastyka

ja bym wszystkie odesłala... po nowe biusty
Tak, właśnie czekam jestem ciekawa tej akcji

11.o5.2013 Anatomki Mentor 395 cc Dr. M.K
Poznań
edzia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:22   #4159
scheherezade
Raczkowanie

GG do scheherezade

Cytat:
[IenipimawQUOTE=schehereza de;39739582]Bardzo mnie cieszy co piszecie,że atmosfera w okół rasy się oczyszcza bo tak naprawdę to nie pies jest urodzony zły tak kształtuję go przewodnik,są też choroby jak i u ludzi a moda na rasę tylko stawia kropkę nad i.
Te psy nigdy nie były hodowane aby zrobić krzywdę człowiekowi,to są psy hodowane do walk z inną zwierzyną tacy psi gladiatorzy miały walczyć na ringach z innymi psami/bykami itp nie gryźć człowieka który notabene musiał je rozdzielać,podburzać wkraczać w tą rzeźnie i wyjść bez szwanku także mit o kilku tonowych szczękach (realnie nawet nie u krokodyla ) albo wyhodowanej agresji do ludzi to bujda.
Za to dziś odnoga pit bulla popularny amstaff to nic innego jak ułagodzony pit bullterier u którego stawia się na wygląd/proporcje/odwagę nie na krwiożerczość to taka psia modelka z odwagą teriera
ps. dlatego pan yorkshire terrier jest taki odważny w końcu to jedna rodzina

dziękuje bardzo jusi,ja za to w przyszłości chciałabym synka ale jak ma być taki niedobry jak nasza córka to jeszcze przemyśle
jaka mawia moja kolezanka "nie ma zlych, niedobrych dzieci, sa za to glupi rodzice. Dzieci To plastelinki i od rodzicow zalezy Co uformuja wiec preetensje do siebie"
Duzo razy to slyszalam zanim wlasne DDzieci mialam i.....teraz cZasem sama na siebie jesstem zla[/QUOTE]

moje dziecko jest jeszcze malutkie i jej niedobrość polega na tym że jest małym furiatem
już od maleńkości lubi sobie pobuczeć jeszcze jest za mała na to aby była wychowana dopiero wkraczamy w ten czas i obyśmy podołali
znajome małżeństwo takie dwie spokojne osoby mają syna również rocznego,nasze dzieci od pierwszych miesięcy są zupełnie inne moje jako niemowlę wyło w niebogłosy kiedy była głodna,ich popiskiwał niczym świnka morska także dzieci jak najbardziej mają swoje charakterki różnie okazują zniecierpliwienie,złość itd różne temperamenty

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Ja mam taka panienke w domu lobuziara straszna) odnoscie Twoich pieskow ja uwielbiam ta rase zawszse jak widze te pieski popadam w zachwyt ale uwazam ze pies to tylko pies nikt nie we co mu siedzi w glowie. Oczywiscie to czlowiek kształtuje to jak bedzie sie zachowywal, ale kazdy ma swoja cierpliwość nawet pies i piszac ze corka go ciaga za uszy itp to az mnie ciary przeszly wybacz
i masz pani rację
pies musi mieć swój azyl i czas dla siebie,dziecko nie może do bólu robić z nim co chce to nie zabawka od tego są rodzice trzeba pilnować aby nie zamęczyły kotka
jednakże są rasy cierpliwe i mniej cierpliwe tylko o to chodziło,tym co pozwalają czy to dzieciom czy psom na wsio to życzę powodzenia bo może skończyć się źle.
Cytat:
Napisane przez gawisz Pokaż wiadomość
Amorcio fajny ten Wasz rowerek. Ja na taki niestety nie trafiłam gdy szukaliśmy czegoś dla dwulatka. Ten model, który kupiliśmy mimo pedałów na przednim kole jest dość stabilny i nie zdarzyło sie nam żeby mały się przewrócił. Teraz na szczęście jeździ już ładnie na swoim "normalnym" rowerze i jak tylko zrobi się cieplej to pewnie ruszymy na jakąś wycieczkę

Scheherezade a czy jak wychodzicie z psami w miejsca, gdzie są ludzie zakładacie im kagańce, smycze?
Smycze zawsze,w lesie czy miejscach gdzie jest więcej swobody jak łąki itp. korzystamy ze smyczy typu flexy giant dla ras dużych rozciąganych na dośc spore odległości żeby psy miały trochę frajdy są też miejsca jak np. nie używane stare lotnisko pod Dąbiem gdzie nikt nie chadza tam jeździmy ze znajomymi i ich psami gdzie są puszczoneluzem wtedy trzeba pilnować ich najbardziej bo jeden pies czy dwa psy na smyczy to co innego jak grupa puszczona w stadzie.
Takie zgrane stado pójdzie w ciemno za psem który coś sobie upatrzy,w dodatku nakręca się jedno od drugiego.
Z rzadka pojawiają się tam ludzie z reguły jak już to z psami ,znają już nasze auta i znikają zresztą my robimy to samo kiedy na lotnisku bawią się już jakieś psy jedziemy dalej albo gdzie indziej.
Co do kagańców to nie jest rasa z listy psów groźnych,nie ma takiego obowiązku za to smycz zawsze i wszędzie to jest nakaz.
Nie pcham się z psami w tłumy,nie ciągnę ich do innych zwierząt/ludzi/dzieci psy są zrównoważone i mają otoczenie głęboko w czterech literach skupiają się na przewodniku na treningu albo zabawie czy zapachach niemniej szanuję to że nie każdy po pierwsze lubi być w pobliżu psów a po drugie może się bać przecież nie zna,może mieć uprzedzenia itp.

a tak btw przypomniało mi się jak nasz gruby był jeszcze młody gubił mleczaki i wysmyknął się przez szczelinę w drzwiach kiedy odbierałam jakieś pisemka,oblizał panu buty zanim wgramoliłam go z powrotem za drzwi a facet do mnie z grobową miną że on bardzo psów nie lubi,ma teraz brudne buty które pastował przed wyjściem i jest obrzydzony sytuacją
ale się wstydu najadłam trzeba szanować zdanie innych nawet jak samemu psy się kocha.
York i Ast czy Pit ,Bullek to wszystko teriery więc charakterki podobne

17/01/13 r 360 Nagor okrągłe Dr. A.D Szczecin
160 cm , 46, kg --> w trakcie utuczenia się

Edytowane przez scheherezade
Czas edycji: 2013-03-13 o 21:31
scheherezade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:22   #4160
kasikkk87
Zadomowienie

glowna ocena lekarza co do tabsow jest samopoczucie pacjentki
jezeli ma jakies problem zdrowotny to wiadomo bierze sie to pod uwage
ogolnie mysle ze robi sie standardowe badania jak podczas kazdej wizyty
ja sie badam czy biore tabsy czy nie nie ma to znaczenia ale nie ukrywajmy jakiejs super opieki bo bierzesz tabsy tak jak pisze horo nie ma
i zgadzam sie z oliwkajak cos ma sie zmarnowac to chyba lepiej to sprzedac
oj burze wywolalam nie chcialam
Stary 2013-03-13, 21:24   #4161
tomatti
Raczkowanie

Dobry wieczór

Margo, to już jutro!! Powodzenia

Jusi, co do łóżka dla małego mężczyzny wg. mnie podstawa to dobry materac, a rama to już kwestia estetyki; jeśli Twoj synek ma tendencje do "wędrowania" po łóżku, to obowiązkowo barierka zabezpieczająca.
Ikeowski Kritter bądź Gulliver to fajne, proste łóżka, do tego materac, fajna pościel, i jest ciacialo bombello

Kasikkk, 3mam kciuki, że ktoś Ci pomoże w potrzebie
ja się zastanawiam nad spiralą, ale musze się w temacie rozeznać jeszcze; wiele z Was zachwalało Mirenę, ale na chwilę obecną zbytnio obciążyła by nasz budżet a widzę, że są inne, spooooro tańsze hmm....

uciekam załadowac zmyware, szałer i nyny, bo lece dziś z nóg
Stary 2013-03-13, 22:02   #4162
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
Dobry wieczór

Bede trzymac mocno kciuki jutro bedziesz juz cycolinka super
Stary 2013-03-13, 22:15   #4163
gawisz
Raczkowanie

Oj widzę, że tematy róznorodne - łóżeczka, psy i antykoncepcja.. a w tle cycki
Zadzwoniła do mnie asystentka mojego dr i prosiła o potwierdzenie terminu op. Powiedziałam jej o tym, że do niedzieli brałam leki bo miałam zapalenie gardła i czy powinnam to skonsultować jeszcze z anestezjologiem. A pani na to, że na 95% anestezjolog nie wyrazi zgody na zabieg I będzie możliwość przełożenia go o tydzien - na 26 marca. Mam się jutro skontaktować z lekarzem i porozmawiać... ehhh załamałam się, bo jestem z tych, którzy jak się nastawią to ciężko pogodzić się ze zmianą planów... W sumie nie wiem czy większym problemem mogłyby być leki, które brałam (przeciwzapalny z naproxenem, paracetamol, tabl. do ssania na ból gardła) czy fakt, że infekcja była niedawno i może być po niej ślad?? Czy któraś z Was orientuje się w sytuacji?
gawisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 22:22   #4164
iloona79
Zadomowienie

Jeju,jaka dziś burza mózgów tu była...hehe,a ja "Dzień Kobiet" sobie dziś zrobiłam-najpierw fryzjer a potem spotkanie babskie

Amorcio,
i jak tak u lekarza z małą??
Widzę,ze ostatnio "ocieramy" się o siebie na mieście
A wiesz,że ja o Tobie dziś myślała,-zanim do mnie zadzwoniłaś

Moje maluchy niby lepiej,ale przed chwilą było małe rzyganko,bo chyba marchewka z groszkiem zaszkodziły na obiadek...a wylazło dopiero teraz

Aniu,
zaintrygowało mnie to co napisałaś,ze trzeba podać właściwą wagę anestezjologowi,to wówczas nie obudzimy się podczas operacji-znaczy ryzyko jest dużo mniejsze...a skąd Ci to wiedzieć?Mnie temat interesuje,wiec rozwiń jeśli możesz...

A'propos ciuchów co tu piszecie to jestem przerażona tym,ze tak Wasze dzieciaki gubią różne rzeczy-mój synek póki co zgubił "tylko"szalik i oby się na tym skończyło,choć co chwilę widzę ze u niego przedszkolu walają się rózne rzeczy luzem...
Ja też uważam-jak chyba Kachuula?,ze to bez sensu kupować firmowe ciuchy dzieciom a nawet w zwykłych sieciówkach po regularnych cenach...moja przyjaciółka kupuje tak rzeczy a potem ma problem odsprzedac,bo kupujac spodnie za 120pln chce je potem odsprzedac za 50-60 a dla mnie to dalej drogo i to za używane!!,bo w przecenie jak sie znajdzie to mozna kupic nawet taniej i są nadal to nowe spodnie!!
Dzieci tak szybko rosną,ze niektóre ciuchy to miały założone po razie czy dwóch...

Amorcio,
a Twoje spostrzeżenie,ze dzieci to jak plastelinka i wszystko zależy od rodzica to święta prawda,choć jak mój synek zrobił mi parę razy "zjazd" na podłoge bo na coś nie pozwoliłam to oczy mi wyszły na wierzch,bo nie wiedziałam jak reagowac no i skąd mu się to wzięło?!
Niektóre "odruchy" sa chyba silniejsze od samych dzieci i od nas rodziców

A z zabawkami to tez nie mozna przeszkadzac-mamy tego masę a i potem okazuje się,ze dziecko się nudzi...te które były "małe" w latach 80-tych to wiedza jak było...jedna rzecz i cieszyła przez następny rok jak nie dłużej a teraz?! Masakra jakaś z tym wszystkim!!
Nie mozna dać się zwariować,bo na głowę nam dzieci wejdą!!!
Stary 2013-03-13, 22:32   #4165
Kachuula
Zadomowienie

Widzę że dużo z was ma yorki, ja je uwielbiam są cudne. Kiedyś gdy miałam 18 lat miałam amstaffa w kolorze szarym a jak słoneczko na niego padało był błękitny. Komuś się jednak spodobał i ukradł go z mojego podwórka. Gdy byłam z corcia w ciąży dostałam od tz yorczkę. Śliczniutka,spokojniutka drobinka , uwielbiała leżeć na wielkim brzuchuNiestety kiedyś na działce znajomych amstaff uciekł z samochodu i ja dopadłTeraz mam sunie owczarka niemieckiego ,taka długowłosa damę . Piesek jest na podwórku i uwielbia bawić się z moja córka.

Ja już mykam , nadrobiłam ,poczytałam , idę śpiewać kołysanki młodej .
Dobrej nocki dziewczynki
Kachuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 22:43   #4166
Amorcio
Wtajemniczenie

[o dppea xkaQUOTE=kicia_nh;3975240 6]Amorcio prawda jest taka, że nawet stanie kilkuosobową grupką jest nielegalne w naszych czasach i może zostać ukarane Takie głupie przepisy a tabletki anty powinny być dostępne bez recepty tylko z jakąś "wizytówką" od lekarza, że dana pacjentka ma zażywać takie a nie inne tabletki (jak chyba, któraś z dziewczynek już napisała).[/QUOTE]

BBo to sa przeciez cukierki zapomnialam ja uwazam inaczej, Chyba lubie komplikowac sobie zycie
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 22:43   #4167
gawisz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scheherezade Pokaż wiadomość
Smycze zawsze,w lesie czy miejscach gdzie jest więcej swobody jak łąki itp. korzystamy ze smyczy typu flexy giant dla ras dużych rozciąganych na dośc spore odległości żeby psy miały trochę frajdy są też miejsca jak np. nie używane stare lotnisko pod Dąbiem gdzie nikt nie chadza tam jeździmy ze znajomymi i ich psami gdzie są puszczoneluzem wtedy trzeba pilnować ich najbardziej bo jeden pies czy dwa psy na smyczy to co innego jak grupa puszczona w stadzie.
Takie zgrane stado pójdzie w ciemno za psem który coś sobie upatrzy,w dodatku nakręca się jedno od drugiego.
Z rzadka pojawiają się tam ludzie z reguły jak już to z psami ,znają już nasze auta i znikają zresztą my robimy to samo kiedy na lotnisku bawią się już jakieś psy jedziemy dalej albo gdzie indziej.
Co do kagańców to nie jest rasa z listy psów groźnych,nie ma takiego obowiązku za to smycz zawsze i wszędzie to jest nakaz.
Nie pcham się z psami w tłumy,nie ciągnę ich do innych zwierząt/ludzi/dzieci psy są zrównoważone i mają otoczenie głęboko w czterech literach skupiają się na przewodniku na treningu albo zabawie czy zapachach niemniej szanuję to że nie każdy po pierwsze lubi być w pobliżu psów a po drugie może się bać przecież nie zna,może mieć uprzedzenia itp.
Jestem pod wrażeniem takiej postawy! Ja niestety jako dziecko zostałam zaatakowana przez psa... pogryzł mnie na tyle dotkliwie, że trafiłam do szpitala. Trauma po tym wydarzeniu i przerażenie na widok psa towarzyszyło mi całe życie i szczerze powiedziawszy to nawet teraz mijając dużego psa czuję strach. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie mogę podejrzewać każdego psa o agresję. Rozumiem też, że ludzie kochają duże psy, ale... kiedy mijam na ulicy czy w parku człowieka z puszczonym luzem dużym psem - to od razu się spinam i zdarzyło mi się zwrócić takiej osobie uwagę. Ale niestety wyrozumiałych jest niewiele. A takich co zbierają kupy swoich pupili jeszcze mniej także polskie parki, skwery niestety nie nadają się na piknik czy zabawę dzieci na trawie - spotkanie z psią kupą murowane.
gawisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 23:02   #4168
Amorcio
Wtajemniczenie

[ieQUOTE=kasikkk87;3975323 9]glowna ocena lekarza co do tabsow jest samopoczucie pacjentki
jezeli ma jakies problem zdrowotny to wiadomo bierze sie to pod uwage
ogolnie mysle ze robi sie standardowe badania jak podczas kazdej wizyty
ja sie badam czy biore tabsy czy nie nie ma to znaczenia ale nie ukrywajmy jakiejs super opieki bo bierzesz tabsy tak jak pisze horo nie ma
i zgadzam sie z oliwkajak cos ma sie zmarnowac to chyba lepiej to sprzedac
oj burze wywolalam nie chcialam[/QUOTE]

Kassiku to wyymiana pogladow a Nie burzA.
Ludzie sa rozni, Jeedni kupia bo w nazwie antykoncepcyjne maaja a nie dlatego, ze lekarz takie zalecil

Ogladajcie tvn style

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Margo mam 21cm
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 23:07   #4169
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
BBo to sa przeciez cukierki zapomnialam ja uwazam inaczej, Chyba lubie komplikowac sobie zycie
Nie uważam, że to są cukierki tylko jak napisałam jak dana osoba bierze jedne tabletki cały czas (tak jak Kasik) to powinna mieć bezproblemowy dostęp do nich nie martwiąc się o to, że nie ma recepty i nie ma możliwości np zajrzeć do lekarza a to bardzo duża różnica.
Co innego dziewczyna, która wpadła by do apteki po jakies tam tabletki, których nigdy nie używała, bo takie ma widzi mi się. To są dwie różne sprawy i powinnaś też na to zwrócić uwagę.

Ilonko ja może odpowiem za Anię Wyznacznikiem odpowiedniej dawki narkozy jest nasza waga. Jeżeli ją zaniżymy, może okazać się niewystarczająca dla naszego organizmu, co może nieść za sobą przykre konsekwencje. Dlatego też lepiej jest nawet dodać sobie nawet ze 3 kg, dla pewności, że nic takiego nie będzie mieć miejsca

Ja dzisiaj się bardzo źle czuję W końcu byłam u dentysty (tyle czasu czekałam na wizytę) i zrobił mi te ząbki, od których miałam stan zapalny. Nie wiem dokładnie co mi robił, ale powiedział, że przez 3 dni może się utrzymywać bardzo silny ból, zawroty głowy i mdłości. Przyćmiona chodzę od rana i cokolwiek nie zjem czy się nie napije to mnie na wymioty zbiera Następna wizyta za miesiąc a w piątek idę na chirurgię stomatologiczną, pierw muszą ocenić sytuację a mam operacyjnie 6 zębów to usunięcia (w tym 4 ósemki). Uff chcę mieć ten zabieg już za sobą, bo coś czuję, że będzie kiepsko po nim No i kolejna narkoza przede mną.

Miłej nocki Wam życzę

Stary 2013-03-13, 23:17   #4170
iloona79
Zadomowienie

[QUOTE=kicia_nh;39755842]Ilonko ja może odpowiem za Anię Wyznacznikiem odpowiedniej dawki narkozy jest nasza waga. Jeżeli ją zaniżymy, może okazać się niewystarczająca dla naszego organizmu, co może nieść za sobą przykre konsekwencje. Dlatego też lepiej jest nawet dodać sobie nawet ze 3 kg, dla pewności, że nic takiego nie będzie mieć miejsca

Hm no w sumie racja...zawsze się przecież wagę podaje,ale to chyba nie my powinnyśmy ją zawyżać a raczej anestezjolog,bo jeszcze jak on cos dodaje od siebie(kg) i my cos dodamy to wyjdzie końska dawka..hehe

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości