MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 19:16   #3661
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

no to mamy papieża Franka

w sumie az taka zbytnio wierząca nie jestem ... Lecz liczyłam po ciuchu na kogos ciut młodszego niz 76 lat
no ale coz Włoch z pochodzenia ... no i zaskakujące Jezuita

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 19:28   #3662
corka_rosy
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki badań i leukocyty mam 10-20 (norma pisze 0-5) miała któraś z Was taki wynik? Co mówił lekarz?
Ja miałam, ale jeszcze z białkiem, więc lekarz przypisał mi furagin.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak na szybko tylko wpadłam się pochwalić że zdecydowaliśmy się na te mieszkanie (;

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
obiorę jutro strategię Albo wracam do domu z torbą bez dziecka, albo z dzieckiem bez torby!
Albo z dzieckiem w torbie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jeszcze nie. czytałam o pielęgnacji pępka wodą z mydłem, octeniseptem i gazikami nasączonymi spirytusem i sama nie wiem co lepsze jak octenisept to chyba i gaziki jałowe by się przydały.
Ostatnio o tym czytałam w różnych źródłach i octenisept jest zalecany tylko jak coś się dzieje, a jak wszystko wygląda ok, to nie trzeba niczym przemywać.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 19:31   #3663
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

w sumie az taka zbytnio wierząca nie jestem ... Lecz liczyłam po ciuchu na kogos ciut młodszego niz 76 lat

Nie Argentyńczyk- cos mi tak wpadło w ucho.

Sorce- Babo- życzę Ci wszystkiego najlepszego!

heloł

Tyram tylko do piątku, więc mam kołowrót w pracy żeby wszystko skończyć....plus kończe w domu - ech....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 19:38   #3664
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Ostatnio o tym czytałam w różnych źródłach i octenisept jest zalecany tylko jak coś się dzieje, a jak wszystko wygląda ok, to nie trzeba niczym przemywać.
w którymś z ostatnich m jak mama jak nie w ostatnim był artykuł o pielęgnacji pępka. oni polecali wodę z mydłem, octenisept tylko jak coś się dzieje, albo warunki nie są sprzyjające typu jakiś grzyb w mieszkaniu (?), a spirytus wg nich to już przeszłość. zgłupieć można. w szpitalach chyba octeniseptu używają.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 19:42   #3665
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
zauwazylyscie ze skora jest taka jakasmieciutka i delikatna pod koniec ciazy..ja mam gladka jak pupa niemowlaczka, dziwna w dotyku, ah te nasze zmiany hormonalne
i włosy nie wypadają i w ogóle są w boskiej kondycji. Ale niestety to wszystko mija po ciąży

Aga gratuluję mieszkania

Muszę przepakować torbę, bo przypomniało mi się, że mam taką dość sporą, to wpakuję do niej rzeczy swoje i małego, bo w tej co mam teraz to ledwo moje upchałam

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 19:44   #3666
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
pytanie mam...czy karmiac piersia mozna korzystac z solarium?? zakryje brodawki to nic nie powinno sie stac? co myslicie?? ide na wesele 31.03 i troszke bym sie podkoloryzowala...
pomijając aspekty zdrowotne, większą możliwość przebarwień(hormony ) i inne tego typu rzeczy bo nie zamierzam Ci szczelać wykładu ... to można .

w szpitalu używają octeniseptu . ja teraz też używam ,położna twierdzi ,że jednak fiolet lepszy ale zobaczymy.....
Stary 2013-03-13, 19:56   #3667
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

jeszcze nie. czytałam o pielęgnacji pępka wodą z mydłem, octeniseptem i gazikami nasączonymi spirytusem i sama nie wiem co lepsze jak octenisept to chyba i gaziki jałowe by się przydały. ja tantum rosa nie brałam, strasznie drogie jest. położna kazała przemywać się tylko szarym mydłem/białym jeleniem po porodzie, ale w razie czego mąż kupi.

tez o szarym mydle słyszałam, zobaczymy cos sie kupi..
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Jest według mnie otwarty, raczej symaptyczny i emanuje taka dobrocia wedlug mnie...dla mnie te wybory i kosciol to tez slugi temat..ale w sumie ciesze sie, ze jest ten, nasz papiez mial z nim kontakt, i jezuita wiec moze cos wniesie swiezego, nowego, zdrowego...
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
i włosy nie wypadają i w ogóle są w boskiej kondycji. Ale niestety to wszystko mija po ciąży

Muszę przepakować torbę, bo przypomniało mi się, że mam taką dość sporą, to wpakuję do niej rzeczy swoje i małego, bo w tej co mam teraz to ledwo moje upchałam
Jak bede miala takie akcje jak dzis to bede przepakowywala non stop
Wlosy mi urosly, paznokcie tez..choc skora najbardziej mi sie podoba..i taka gladka na twarzy nawet
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 19:59   #3668
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

O ten mi chodziło właśnie! Ciekawiło mnie czy po praniu się ... nie zeszmacił Bo o ile jeden z ręczniczków dla dzieciątka wygląda względnie po praniu tak kilka pieluch jest w stanie opłakanym! Byłam w szoku! Pranie na 60 stopni co prawda, ale bez przesady - mam ochotę iść do sklepu i im tym rzucić na ladę. A co śmieszne kupiłam ostatnio na all pieluszki (o największej jakiej znalazłam gramaturze) i nie ma porównania. NIEBO a ZIEMIA! Mało tego, te kupione w sieci są nie tylko grube, nie wyglądają jak gaza, ale i kolor mają biały jak się okazuje
Ja prałam w 40 więc nie wiem jak tam po 60, ale na stronie ikei jest napisane, że można, więc pewnie nic się nie dzieje.

Aaa dziś mi podali moją wartość AFI po raz pierwszy - 11.

Cytat:
w którymś z ostatnich m jak mama jak nie w ostatnim był artykuł o pielęgnacji pępka. oni polecali wodę z mydłem, octenisept tylko jak coś się dzieje, albo warunki nie są sprzyjające typu jakiś grzyb w mieszkaniu (?), a spirytus wg nich to już przeszłość. zgłupieć można. w szpitalach chyba octeniseptu używają.
Już wklejałam, ale jeszcze raz.

http://www.klr.pl/index.php?id=3&art=2259
Stosowanie alkoholu etylowego do odkażenia kikuta pępowinowego zarówno w warunkach szpitalnych, jak i w domu jest nieuzasadnione. Spośród przebadanych i dostępnych w Polsce preparatów antyseptycznych najszerszym spektrum przeciwbakteryjnym oraz największym bezpieczeństwem stosowania charakteryzuje się oktenidyna z fenoksyetanolem (preparat Octenisept). Wydaje się, że preparat ten jest szczególnie wskazany do odkażania kikuta pępowinowego w warunkach szpitalnych.
Do pielęgnacji kikuta pępowinowego u zdrowych noworodków urodzonych o czasie i wypisanych do domu należy zalecać jedynie mycie czystą wodą i mydłem oraz osuszanie (tzw. sucha pielęgnacja). Zastosowanie preparatu antyseptycznego jest wskazane tylko w wyjątkowych przypadkach, wymagających ścisłego przestrzegania zaostrzonych zasad higieny.
Rodziców należy koniecznie przeszkolić w zakresie stosowania suchej pielęgnacji kikuta pępowinowego oraz rozpoznawania objawów zapalenia pępka, zwracając szczególną uwagę na potrzebę zachowania odpowiedniej higieny

Reasumując, z badań wynika, że smarowanie czyś wydłuża cały proces a nie skraca, a Octeniseptu używają w szpitalach ze względu na specyficzne szpitalne warunki ( dużo ludzi, choroby ble ble )

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2013-03-13 o 20:01
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 20:01   #3669
achna79
Rozeznanie

W końcu udało mi się Was nadrobić.

vilga
klementynka

Sorceresss najlepszego

wolanin1 witaj

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Dostałam skierowanie do poradni siatkówkowej, bo zobaczyła w lewym oku nietypowe zmiany, które mogą być wskazaniem do cc Trzymajcie kciuki, żebym jednak mogła cisnąć

kurczaki, a miałaś przed ciążą jakieś problemy z siatkówką? Czy teraz Ci to wyszło? Ja też okularnica i muszę iść na kontrolę

Dziewczynki, a pierzecie swoje nowe koszule? Dziś przyszły i tak się właśnie zastanawiam czy wrzucić je do prania czy nie.

No i po wizycie.... z 0,5 cm rozwarcia zrobił się centymetr. Szyjka długa i twarda. Zapis ktg w porządku, żadnych skurczy. Jeszcze przez dwa tygodnie mam leżeć, a potem mogę już spokojnie rodzić Trochę zdziwiona jestem no ale co tam. Myślałam, że donoszona ciąża to skończony 38 tydzień.
Stary 2013-03-13, 20:03   #3670
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Nie Argentyńczyk- cos mi tak wpadło w ucho.
hihi - ''Bergoglio urodził się w Buenos Aires, 76 lat temu w rodzinie włoskich emigrantów....''

wiec po krotce kazda z nas ma racje

boshe zjadlam 3 Banany ... popilam herbata i Pekam haha

aaa no i zapomnialam sie wam pochwalic .. ze jak weszlam na zaplecze w pracy to kolega powiedzial mi
'' jak ty slicznie wygladasz ''
yhmm od razu mi sie samoocena podniosla

CO do starchu przy porodzie KULEZANKO nie jestes sama
SAMA MAM minimalny prog bolowy .... wiec zobaczymy jak to bedzie - byle tylko w domu wytrzymac do 6cm .. bo zdarzylo sie tak kolezance ze ja z 4cm chcieli odeslac do domu ... no ale jak srednio co dzien rodzi sie ok 10-15 dzieckow jak sie nie dziwie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 20:03   #3671
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ja prałam w 40 więc nie wiem jak tam po 60, ale na stronie ikei jest napisane, że można, więc pewnie nic się nie dzieje.

Aaa dziś mi podali moją wartość AFI po raz pierwszy - 11.

Już wklejałam, ale jeszcze raz.

http://www.klr.pl/index.php?id=3&art=2259
Stosowanie alkoholu etylowego do odkażenia kikuta pępowinowego zarówno w warunkach szpitalnych, jak i w domu jest nieuzasadnione. Spośród przebadanych i dostępnych w Polsce preparatów antyseptycznych najszerszym spektrum przeciwbakteryjnym oraz największym bezpieczeństwem stosowania charakteryzuje się oktenidyna z fenoksyetanolem (preparat Octenisept). Wydaje się, że preparat ten jest szczególnie wskazany do odkażania kikuta pępowinowego w warunkach szpitalnych.
Do pielęgnacji kikuta pępowinowego u zdrowych noworodków urodzonych o czasie i wypisanych do domu należy zalecać jedynie mycie czystą wodą i mydłem oraz osuszanie (tzw. sucha pielęgnacja). Zastosowanie preparatu antyseptycznego jest wskazane tylko w wyjątkowych przypadkach, wymagających ścisłego przestrzegania zaostrzonych zasad higieny.
Rodziców należy koniecznie przeszkolić w zakresie stosowania suchej pielęgnacji kikuta pępowinowego oraz rozpoznawania objawów zapalenia pępka, zwracając szczególną uwagę na potrzebę zachowania odpowiedniej higieny

Reasumując, z badań wynika, że smarowanie czyś wydłuża cały proces a nie skraca, a Octeniseptu używają w szpitalach ze względu na specyficzne szpitalne warunki ( dużo ludzi, choroby ble ble )

myślę, że tak jest te warunki szpitalne wymuszają stosowanie..no nie wiem czy kupimy Octenisept.. sie okaze..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 20:07   #3672
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a pierzecie swoje nowe koszule? Dziś przyszły i tak się właśnie zastanawiam czy wrzucić je do prania czy nie.
Ja prałam, wszystko ze sklepu piorę hihi ale już lepiej nic nie mówię, bo to kontrowersyjny temat tutaj
Cytat:
No i po wizycie.... z 0,5 cm rozwarcia zrobił się centymetr. Szyjka długa i twarda. Zapis ktg w porządku, żadnych skurczy. Jeszcze przez dwa tygodnie mam leżeć, a potem mogę już spokojnie rodzić Trochę zdziwiona jestem no ale co tam. Myślałam, że donoszona ciąża to skończony 38 tydzień.
No ale jak wiemy Twój gin jest dziwny A jak u diabetologa, czy coś źle skojarzyłam, że też się wybierałaś ?

Cytat:
myślę, że tak jest te warunki szpitalne wymuszają stosowanie..no nie wiem czy kupimy Octenisept.. sie okaze..
Niom, w tym artykule naukowym wszystko jest opisane, dlaczego, kiedy i po co
Stary 2013-03-13, 20:12   #3673
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
zawsze piorę wszystkie swoje nowe ciuchy, koszule też poprałam.

co myślicie o takim laktatorze? ma któraś? http://allegro.pl/laktator-reczny-ak...062974682.html
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 20:24   #3674
Zaciazona
Raczkowanie

[QUOTE=moni_ka.g;39752961]zawsze piorę wszystkie swoje nowe ciuchy, koszule też poprałam.

A ja nigdy nic nowego nie pralam wiec moich koszulek tez nie piore
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 20:26   #3675
Sorceresss
Wtajemniczenie

Wiecie co? Spakowałam torbę w wersji minimum Zakładam, że jutro ją będę wypakowywać Coli mi się chce... o jak mi się chce takiej puszeczki coca-coli... mmm.... muszę ją zastąpić malinką

OC
, jak po wizycie u gina? Coś więcej niż AFI wiesz?

Papież Franek - fajne imię przybrał sobie

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-03-13 o 20:27
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 20:35   #3676
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:

dziewczyny kupowalyscie octenisept do pepuszka??
co jeszcze z apteki sie moze dla malego przydac..sobie to nie wiem czy tantum rosa kupowac bo nie wiem jak porod bedzie wygladal...
torby, ktore pakowalam rano dzisiaj przejze na spokojnie, ale mobilizacja hehe

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Ja jeszcze nie kupiłam, ale zamierzam to zrobić w najbliższych dniach.
Zasięgałam opinii kilku mamuś i bardzo sobie go chwalą. Nawet moja ciocia co jest pielęgniarką na noworodkach, polecała mi octanisept.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 20:39   #3677
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Witam!
Ja też mam ogromny apetyt ostatnio, nie wiem co się dzieje Na początku zakładałam, że przytyję max 10 kg, a tu już 9 na plusie, a jeszcze 1,5 miesiąca zostało
A u mnie 11 na plus jest na pierwszej wizycie ginek mi powiedział że w moim przypadku to najlepiej tak koło 12 było by przytyć, ale jak więcej będzie to też spoko. Dobrze że wyrozumiały jest bo chyba przekroczę tą 12stke Miejmy nadzieję że te ostatnie 1,5 miesiąca już tak bardzo się nie tyje

Cytat:
powiem Wam coś.. w tajemnicy dziś sutka ścisnelam i leci tam cos.. z drugiego tez...
zauwazylyscie ze skora jest taka jakasmieciutka i delikatna pod koniec ciazy..ja mam gladka jak pupa niemowlaczka, dziwna w dotyku, ah te nasze zmiany hormonalne
To siara leci, ja ją zauważyłam gdzieś w 7 miesiącu ale tylko jak mocniej ścisnęłam. Fajnie że macie miękką i gładką skórę bo w moim przypadku to na odwrót. Na nosie strasznie się łuszczy a na policzkach przebarwienia i krostki, qrwa mać a miało być tak pięknie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
pytanie mam...czy karmiac piersia mozna korzystac z solarium?? zakryje brodawki to nic nie powinno sie stac? co myslicie?? ide na wesele 31.03 i troszke bym sie podkoloryzowala...
Ja tam zwolenniczką solarium nie jestem i nie byłam. Jak na weselicho się szykowałam to balsamów brązujących używałam. Zawsze to mniejsza ingerencja w skórę. Ale to już wg uznania, jak kto lubi

Cytat:
Ja prałam, wszystko ze sklepu piorę hihi ale już lepiej nic nie mówię, bo to kontrowersyjny temat tutaj
Też wolę wyprać czy to nowe czy z ciucholandu. Nigdy nie wiadomo kto to przymierzał, albo czyje ręce dotykały. A nie wszyscy jednak o higienę dbają i nie wiadomo gdzie tymi swoimi łapami wcześniej grzebali no i lubię jak rzeczy są wyprane i tak miło czystością pachną

Dziewczyny w piątek ma przyjść pierwszy raz położna środowiskowa. Nie wiem czy coś trzeba przygotować czy nie? Miałyście takie wizyty przedporodowe. W ogóle to nie wiem jak się zachować, może jakieś ciasto upiekę. Zawsze to milej będzie przy herbacie i ciachu pogadać
Stary 2013-03-13, 20:42   #3678
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie kupiłam, ale zamierzam to zrobić w najbliższych dniach.
Zasięgałam opinii kilku mamuś i bardzo sobie go chwalą. Nawet moja ciocia co jest pielęgniarką na noworodkach, polecała mi octanisept.
Eh, kolejny temat rzeka... i kolejny do dyskusji. Ja się nasłuchałam o tym jak to się nie goi pępuszek, ile potem operacyjnych zabiegów itp. itd.....

Ja nie kupuję nic - stara szkoła - pilnowanie żeby było w tej newralgicznej strefie sucho... Dopiero jak się będzie coś dziać (odpukać) pomyślę nad jakimś specyfikiem

W ogóle mam wrażenie, że ja jakoś tak mam kupione minimum z minimum... Większość rzeczy mam zapisane "W RAZIE POTRZEBY KUPIĆ"

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 20:45   #3679
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Podobno można go stosować na rany itd.. nie wiem, ja sie do tej pory wstrzymywalam wiec zobaczymy moze kupie ten octe..może w szpitalu cos powiedza .. najpierw urodzic - mam misje... jeszcze troszkę, ale dzis mialam stracha to sobie wyobrazam co bedzie jak BEDZIE

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 20:48   #3680
achna79
Rozeznanie

Cytat:

No ale jak wiemy Twój gin jest dziwny A jak u diabetologa, czy coś źle skojarzyłam, że też się wybierałaś ?

W zeszłym tygodniu byłam. Wszystko generalnie ok, ale cukry na czczo jej się trochę nie podobały. Doradziła żeby jeść zamiast np jednej suchej wasy i jogurtu to dwie tekturki. No i jak na razie skutkuje (odpukać) Poza tym chyba też doszłam do tego etapu, że cukry maleją bo w dzień mam dwucyfrowe wyniki ... i oby tak już zostało

Okej, przekonałyście mnie i wypiorę koszulinki
Stary 2013-03-13, 20:53   #3681
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
A u mnie 11 na plus jest na pierwszej wizycie ginek mi powiedział że w moim przypadku to najlepiej tak koło 12 było by przytyć, ale jak więcej będzie to też spoko. Dobrze że wyrozumiały jest bo chyba przekroczę tą 12stke Miejmy nadzieję że te ostatnie 1,5 miesiąca już tak bardzo się nie tyje

To siara leci, ja ją zauważyłam gdzieś w 7 miesiącu ale tylko jak mocniej ścisnęłam. Fajnie że macie miękką i gładką skórę bo w moim przypadku to na odwrót. Na nosie strasznie się łuszczy a na policzkach przebarwienia i krostki, qrwa mać a miało być tak pięknie

Też wolę wyprać czy to nowe czy z ciucholandu. Nigdy nie wiadomo kto to przymierzał, albo czyje ręce dotykały. A nie wszyscy jednak o higienę dbają i nie wiadomo gdzie tymi swoimi łapami wcześniej grzebali no i lubię jak rzeczy są wyprane i tak miło czystością pachną

Dziewczyny w piątek ma przyjść pierwszy raz położna środowiskowa. Nie wiem czy coś trzeba przygotować czy nie? Miałyście takie wizyty przedporodowe. W ogóle to nie wiem jak się zachować, może jakieś ciasto upiekę. Zawsze to milej będzie przy herbacie i ciachu pogadać
u mnie na plusie ok. 15 kg.. ale mi sie rozlozylo raczej .. no nic mam nadzieje, ze spadnie dzis pojadlam pryncypalki maz kupil, i niedawno pomarancza i kanapke z pomidorem.. i najwyzej jablko zjem, na obiad byla kura z surowka ziemniaczkami i zupa piecarkowa, taki zesmy obiad zrobili...

Tak siara, od miesiaca mam czesciej, wkladki beda potrzebne... to prawda ze przy cc troche sie laktacja moze opóźnić czy cos w tym stylu

Do mnie nie przychodzi polozna a chcialabym, mam mame znajomej i nie wiem moze zaprosic.. nie wiem jak z tym jest czy to sie jakos zalatwia..

ja piore ciuchy ze sklepu (choc pare razy mi sie zdarzylo, ze nie pralam) dla malego wszystko pralam.. z ciucha to 2 razy, maja taki zapach.. a troche w ciucholoandii nabylam rzeczy, mam nawet zdjecia niektore super rzeczy
Stary 2013-03-13, 20:54   #3682
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Eh, kolejny temat rzeka... i kolejny do dyskusji. Ja się nasłuchałam o tym jak to się nie goi pępuszek, ile potem operacyjnych zabiegów itp. itd.....

Ja nie kupuję nic - stara szkoła - pilnowanie żeby było w tej newralgicznej strefie sucho... Dopiero jak się będzie coś dziać (odpukać) pomyślę nad jakimś specyfikiem

W ogóle mam wrażenie, że ja jakoś tak mam kupione minimum z minimum... Większość rzeczy mam zapisane "W RAZIE POTRZEBY KUPIĆ"
No tak to już jest ze wszystkim. Jedni chwalą inni nie. Ja się spotkałam tylko z dobrymi opiniami na ten temat, dlatego stwierdziłam, że kupię. Ale zdaję sobie sprawę, że jak wszystko to i to ma swoich zwolenników i przeciwników.
Wiadomo, jak najmniej chemii - to jest najlepsze dla maluszka.

Stary 2013-03-13, 20:55   #3683
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co? Spakowałam torbę w wersji minimum Zakładam, że jutro ją będę wypakowywać Coli mi się chce... o jak mi się chce takiej puszeczki coca-coli... mmm.... muszę ją zastąpić malinką

OC
, jak po wizycie u gina? Coś więcej niż AFI wiesz?

No to musisz zaliczyć colunie w drodze do szpitala

A poza tym na wizycie wszystko ok, przepływy, wody, łożysko.. no i prawie 3700 - obstawiam wynik finalny ok 4100

Cytat:
Jak kto woli, z jednej strony milej, z drugiej strony ja z zasady nie karmię robotników budowlanych i innych takich gościu z przypadku - którzy wykonują dla mnie jakieś tam usługi i za które płacę. Ciasto mogę upiec przy okazji wizyty przyjaciół. Ale z drugiej - na pewno jest to miłe wytłumaczenie dla jakiegoś małego grzechu kulinarnego

Cytat:
W zeszłym tygodniu byłam. Wszystko generalnie ok, ale cukry na czczo jej się trochę nie podobały. Doradziła żeby jeść zamiast np jednej suchej wasy i jogurtu to dwie tekturki. No i jak na razie skutkuje (odpukać) Poza tym chyba też doszłam do tego etapu, że cukry maleją bo w dzień mam dwucyfrowe wyniki ... i oby tak już zostało

super

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2013-03-13 o 20:56
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 20:56   #3684
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Dziewczynki pralyscie cos w koncentratach dla dzieci mleczkach, zmiekczaja materialy???
Stary 2013-03-13, 20:57   #3685
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:

A pytanie moje, czy ta tzw. siara powinna się pojawić przed porodem, czy nie ma reguły ?? Bo u mnie nic, posucha w tym temacie i nie wiem czy jest się czym przejmować ??
Lekarz jakoś nigdy mnie o to nie pytał, więc może nie mam co panikować ?? jak To jest u Was??

Stary 2013-03-13, 21:01   #3686
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
No tak to już jest ze wszystkim. Jedni chwalą inni nie. Ja się spotkałam tylko z dobrymi opiniami na ten temat, dlatego stwierdziłam, że kupię. Ale zdaję sobie sprawę, że jak wszystko to i to ma swoich zwolenników i przeciwników.
Wiadomo, jak najmniej chemii - to jest najlepsze dla maluszka.
Mamy podobny termin... dopiero zauwazylam albo mnie olsnilo

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
A pytanie moje, czy ta tzw. siara powinna się pojawić przed porodem, czy nie ma reguły ?? Bo u mnie nic, posucha w tym temacie i nie wiem czy jest się czym przejmować ??
Lekarz jakoś nigdy mnie o to nie pytał, więc może nie mam co panikować ?? jak To jest u Was??
nie wiem, pierwszy raz sie z tym spotykam, ale mamusie moze wiedza
Stary 2013-03-13, 21:02   #3687
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Mamy podobny termin... dopiero zauwazylam albo mnie olsnilo

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

nie wiem, pierwszy raz sie z tym spotykam, ale mamusie moze wiedza
Hihih wiem, właśnie też to zauważyłam dopiero niedawno, że termin mamy baaardzo podobny

Stary 2013-03-13, 21:04   #3688
wolanin1
Raczkowanie

Ja mam siare od ... 4 miesiaca!!
Dzwonilam do gina, kazal duzo lezec i w piatek przyjechac chyba, ze bede miec jakies skurcze to szybciej. Ale na razie leze i jest w miare ok. Maly sie strasznie naciaga ale idzie wytrzymac. Nie mam na nic smaku z tych nerwow.
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 21:07   #3689
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

Okej, przekonałyście mnie i wypiorę koszulinki

ciesze sie.. nie znam sie na wynikach ale pewnie trzeba bardziej dbac o to co sie je..

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Hihih wiem, właśnie też to zauważyłam dopiero niedawno, że termin mamy baaardzo podobny
My czekamy na Pawełka..
Stary 2013-03-13, 21:13   #3690
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:

Do mnie nie przychodzi polozna a chcialabym, mam mame znajomej i nie wiem moze zaprosic.. nie wiem jak z tym jest czy to sie jakos zalatwia..

ja piore ciuchy ze sklepu (choc pare razy mi sie zdarzylo, ze nie pralam) dla malego wszystko pralam.. z ciucha to 2 razy, maja taki zapach.. a troche w ciucholoandii nabylam rzeczy, mam nawet zdjecia niektore super rzeczy

Dziewczynki pralyscie cos w koncentratach dla dzieci mleczkach, zmiekczaja materialy???
Bo to jest pielęgniarka środowiskowa (w moim przypadku akurat jest też położną w szpitalu). Masz jakąś wybraną? Jak nie masz to pewnie w szpitalu każą ci jakąś wybrać. A warto wcześniej samej jednak jakaś poszukać i zapytać czy odwiedzi też przed porodem. Później też będzie cię nawiedzać i doradzać jak pielęgnować maluszka. Za to się nie płaci bo to na NFZ jest.

Jak masz fotki ciuszków to dawaj na forum my lubimy pooglądać

Miałam próbki Loveli do prania i nie widzę różnicy czy to proszek czy płyn.

Cytat:
Jak kto woli, z jednej strony milej, z drugiej strony ja z zasady nie karmię robotników budowlanych i innych takich gościu z przypadku - którzy wykonują dla mnie jakieś tam usługi i za które płacę. Ciasto mogę upiec przy okazji wizyty przyjaciół. Ale z drugiej - na pewno jest to miłe wytłumaczenie dla jakiegoś małego grzechu kulinarnego
No w sumie jak by nie było to jej praca jest bo z NFZ kasę dostaje za ciężarne. Ha ha, z tym ciachem dobrze piszesz, jak nie będzie chciała jeść to zostanie dla mnie

Cytat:
Na to raczej reguły nie ma. U niektórych się pojawia u niektórych nie. U mnie była w 7 miesiącu a teraz nie widzę wcale żeby coś ciekło.

Idę spać kobitki miłych i przespanych nocek życzymy z Tomaszkiem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości