MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 14:09   #3631
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Art.31.1 Ustawy o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa
dziękuję
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 14:11   #3632
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki badań i leukocyty mam 10-20 (norma pisze 0-5) miała któraś z Was taki wynik? Co mówił lekarz?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 14:13   #3633
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

a wiesz, że Twój syncio i ja mamy tego samego dnia urodziny
Spełnienia marzeń Sorce

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Hej
Jeszcze jestem..
Po porannym badaniu 2 cm rozwarcia, o 13 mam się stawić na ponowne badanie rozwarcia, ginka kazała pochodzić więc maraton po sklepach zaliczylam..
Krzyże i podbrzusze non stop napierdzielaja, więc liczę ze mnie przyjmą i będzie po mojej myśli.. Czyli bez synka już nie wyjdę
Trzymajcie kciuki

doczytałam że cię odesłali, no cóż lepiej w domciu niż darmo w szpitalu leżeć

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczynki

Wiadomość od Klementynki:
Kacper ma podwyższone crp i dostał birubinę dostał antybiotyk i do soboty muszą zostać w szpitalu więc proszą o ogromne trzymanie kciuków i pozdrawiają serdecznie wszystkich

Cytat:

Miałam dziś 2 wizyty: u gina i okulisty. U gina wszystko ok, gorzej u okulisty. Dostałam skierowanie do poradni siatkówkowej, bo zobaczyła w lewym oku nietypowe zmiany, które mogą być wskazaniem do cc Trzymajcie kciuki, żebym jednak mogła cisnąć
Najlepsze jest to, że to moja druga konsultacja okulistyczna, poprzedni lekarz nic nie zauważył Dobrze, że mnie coś tknęło i zapisałam się do innego.

Idę dalej nadrabiać.
oby było po twojej myśli

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

tytuł na nowy wątek powinien brzmieć :
"NAJEDZCIE SIĘ DZIEWCZYNY ,NIE ZNACIE DNIA ANI GODZINY "
o tak

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
wstawiam wam mojego Michasia
Ale słodziachny

A już myślałam że jakieś nowe dzieci mamy na forum bo tyle żeście stron nastukały
Ja wróciłam z hurtowni, przywiozłam nosidełko dla maluszka
i prześcieradełko nieprzemakalne kupiłam.
A jutro na KTG , oj ciekawa jestem co się będzie pisało

No i witam wszystkie nowe Mamusie
Stary 2013-03-13, 14:34   #3634
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
rewelacyjne zdjęcie i model !
dzięki

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
cudne

no juz sie tutaj dowiedzialam

wow, respect

hehe, 3 cytaty Strippi wyszly smiesznie to wyglada ... ehhh chyba sie kimne albo cos porobie, jedno z dwoch, od patrzenia w monitor same oczy mi sie zamykaja
DDD
też mi się zamykają, ale mój cycuś uwieszony na mnie cały dzień, więc nie ma mowy o spaniu taki mamisynek z niego hehe

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Yhmmm Pyszny Burgerek yhmmm a fryteczki yhmm 1wsza klasa.
Jak ja kocham miec "znajomosci" zawsze lepiej ci zrobia znaczy sie wiecej dadza niz powinno byc.

Mlodemu smakuje bo rusza sie ooo.
Oczywiscie wszyscy zachwycaja sie Brzuszkiem a tu tylko min 2 tyg i go nie bedzie hahaha
ale robisz smaka
ja za to gotowany schab (na parze), parowańce i gotowana marchewka heh

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Po raz nie wiem który zakochałam się w Michasiu Boooziu jaki on jest śliczny

niedługo zakochasz się w swoim synku )))

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Ale słodziachny
dzięki
Stary 2013-03-13, 14:47   #3635
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki badań i leukocyty mam 10-20 (norma pisze 0-5) miała któraś z Was taki wynik? Co mówił lekarz?
ja raz miałam. dostałam monural saszetke i po sprawie

Cytat:
bosssski!!!!!!! juz nie moge sie doczekac kiedy moja Mati takie fociaki miec bedzie

Cytat:

Miałam dziś 2 wizyty: u gina i okulisty. U gina wszystko ok, gorzej u okulisty. Dostałam skierowanie do poradni siatkówkowej, bo zobaczyła w lewym oku nietypowe zmiany, które mogą być wskazaniem do cc Trzymajcie kciuki, żebym jednak mogła cisnąć
Najlepsze jest to, że to moja druga konsultacja okulistyczna, poprzedni lekarz nic nie zauważył Dobrze, że mnie coś tknęło i zapisałam się do innego.

Idę dalej nadrabiać.
kochana jak ci wyjdzie ze masz miec cc to trudno. lepiej by cie pocieli niz podczas porodu sn miala ci sie np odkleic siatkówka tak czy siak bedziwe dobrze

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Nie wiem dziewczyny czy to normalne podejście, czy tylko ja tak mam.
Boję się porodu jak chyba każda ale... niby mam umówiona cesarkę na życzenie jednak nie mogę w nocy zasnąć ze strachu. Boję się, że zacznę wcześniej rodzić i będzie za późno na cc. Boję się ogromnego bólu (a mam niski próg wytrzymałości). Boję się bolesnego badania przy tabunie studenciaków. Boję się, że nie będę wiedziała jak się maluszkiem odpowiednio zająć, Boję się, że coś pójdzie nie tak.... i z tym strachem nie mogę sobie poradzić.
jak masz planowane cc to tak czy siak ci ja zrobia. wiem bo sama tak mam i rozmawialam o tym z ginem. na studentow nie musisz wyrazac zgody, a z maluszkiem dasz rade, jak kazda z nowych mam masz obawy ale to normalne
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 15:04   #3636
Agnjeska
Zadomowienie

Dziewczyny tak na szybko tylko wpadłam się pochwalić że zdecydowaliśmy się na te mieszkanie (;

Joanna piątek niedługo (:
Strippi te zdjęcia Miśka są cudaśne, naprawdę!
No i oczywiście za Kacperka...

No ponadrabiam Was dokładnie pod wieczór jak będę mieć więcej wolnego (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 15:18   #3637
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
no sama słodycz myśliciela

Cytat:
Sto lat!!!!! Co się wcześniej nie chwaliłaś?
W tym wieku już się nie ma czym chwalić :P

I jeszcze raz dziękuję za życzenia dziewczyny

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Odnośnie ręczniczka, tak - mam ten http://www. i k e a.com /pl/pl/catalog/products/30194836/

Wd mnie spoko po praniu, moja teściowa szarpnęła się na jakiś za 70 zł, a szczerze mówiąc w dotyku nie widzę różnicy... nie wiem jak po prasowaniu, bo znasz moje zdanie
O ten mi chodziło właśnie! Ciekawiło mnie czy po praniu się ... nie zeszmacił Bo o ile jeden z ręczniczków dla dzieciątka wygląda względnie po praniu tak kilka pieluch jest w stanie opłakanym! Byłam w szoku! Pranie na 60 stopni co prawda, ale bez przesady - mam ochotę iść do sklepu i im tym rzucić na ladę. A co śmieszne kupiłam ostatnio na all pieluszki (o największej jakiej znalazłam gramaturze) i nie ma porównania. NIEBO a ZIEMIA! Mało tego, te kupione w sieci są nie tylko grube, nie wyglądają jak gaza, ale i kolor mają biały jak się okazuje

A co do prasowania... powiem Ci w tajemnicy, że ja ręczniczków, prześcieradełek itp też nie prasuję (bo są miłe w dotyku i wyglądają normalnie - to są wyznaczniki do mojego "PRASUJĘ" albo "NIE PRASUJĘ" )

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Sorce, kciuki żebyś wróciła z torbą do domu ale wiesz, nawet jak ci pozwolą wrócić to nie jest powiedziane że za dzień dwa się zacznie u mnie tak było...
ale ja mam jeszcze 16 days to go więc już tak nie porównujmy

Cytat:

Sorce - trzymam kciuki za powrót z torbą, bez dziecka
obiorę jutro strategię Albo wracam do domu z torbą bez dziecka, albo z dzieckiem bez torby!

Cytat:

Ah, w pierwszej chwili myślałam, że piszesz o krwi! Ale to jest mocz...
Miałam podobnie i lekarz kazał się tym w ogóle nie przejmować. A miałam jeszcze bakterie Ja sobie więcej piłam wody, żeby dziadostwo przepłukać i po 2 tyg wyniki idealne

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 15:26   #3638
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Pojedzone Zakupy zrobione
Siedze w busie i wracam do domku
Ciekawe czy ten zlom sie wlaczy

agus za mieszkanie by sie do rze mieszkalo .. Kiedy mozna na wpasc hahah...???

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 15:32   #3639
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ah, w pierwszej chwili myślałam, że piszesz o krwi! Ale to jest mocz...
Miałam podobnie i lekarz kazał się tym w ogóle nie przejmować. A miałam jeszcze bakterie Ja sobie więcej piłam wody, żeby dziadostwo przepłukać i po 2 tyg wyniki idealne
Faktycznie w pośpiechu nie sprecyzowałam Zadzwoniłam do położnej (bo nie chciałam lekarzowi przeszkadzać bo teraz przyjmuję pacjentki) i powiedziała to samo żeby się nie przejmować, ze takie mogą być.
A Ty jeszcze coś z żurawiną brałaś tak zapobiegawczo? O ile dobrze kojarze?

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

[QUOTE=Agnjeska;39746512]Dziewczyny tak na szybko tylko wpadłam się pochwalić że zdecydowaliśmy się na te mieszkanie (;/QUOTE]
Stary 2013-03-13, 15:41   #3640
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
boska fotka !!!!!!!!
(też się zastanawiam jak to jest z tymi rączkami ??? )
Cytat:
Mojej znajomej wypisali dla męża przy wypisie ze szpitala na 10 dni opieke nad żoną. Pani sama pytała czy potrzebują.
u nas też ....
Cytat:
Odesłali mnie do domu.. Mam się zgłosić w piątek więc
na razie lipa..
, tak jak dziewczyny piszą - lepiej w domku poczekać .... a kto wie może nie będziesz musiała do piątku czekać ....
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak na szybko tylko wpadłam się pochwalić że zdecydowaliśmy się na te mieszkanie (;
gratuluje !!!
Stary 2013-03-13, 15:42   #3641
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
A Ty jeszcze coś z żurawiną brałaś tak zapobiegawczo? O ile dobrze kojarze?
Ostatecznie nie. Poczekałam na wizytę i tylko chlałam więcej Aż sama byłam zaskoczona bo dla mnie zapalenie pęcherza to chleb powszedni i myślałam, że trzeba będzie użyć zmasowanego ataku lekarstwami

Terry Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 15:51   #3642
czarny flamaster
Zadomowienie

Strippi
Kochany ten Twój szkrab

Mam dziś jakiś Światowy Dzień Jedzenia. Ciągle chodzę i szukam czegoś dobrego do wszamania. A mieszam sobie różnie- banan, grejpfrut, potem bułka z Nutellą, parówka, bułka z dżemem truskawkowym Mały siedzi grzecznie więc może jest w szoku, że mama tyle je skoro ostatnio na nic nie miała ochoty. Zjadłabym jeszcze MacFlurry`ego... Ciekawe czy udałoby mi się męża namówić

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 16:04   #3643
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
U nas remont się skończył. Teraz czekamy na meble i drzwi, wiec mieszkać się jeszcze nie da.
Najchetniej bym pojechala do tamtego mieszkania, żeby zacząć sprzątać po tym remoncie, wszystko jest w pyle. No ale...muszę się wreszcie spakować. Dlaczego mi to tak wolno idzie? Kopnijcie mnie w tyłek.
Super, my jeszcze daaaleko w polu, ale juz sie z tym pogodzilismy.
Przeprowadzimy sie po narodzinach malej.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja kobietki tylko na chwilę - właśnie wróciłam od lekarza. Moja dzisiejsza nocka to 40 min. snu choroba mnie połozyła na łopatki - w nocy się dusiłam i musiałam siedzieć na łózku bo o leżeniu nie było mowy
dostałam antybiotyk - jakiś niezbyt mocny , syropy itp
także zaraz spróbuje zasnąc.
Miłego dnia
Kuruj sie kurcze, bo jak tu cisnac w chorobie.
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
No i na rozstępy też zeszło... I tak się zastanawiam - u mnie tydzień do tp... żadnego rozstępu jeszcze nie widzę i ciekawe czy jestem ślepa czy może sa tak rozciągnięte, że ich nie widać? W każdym razie mam nadzieję, że mi nei wyskoczą w ostatnim tygodniu
Ciii ja na brzuch tez rozstepow nie mam i mam nadzieje, ze tak pozostanie. Przytylam 23kg. Pare malych rozstepow mi na czyczkach wyskoczylo i tak mysle, ze niezle biorac pod uwage, ze biust mi 3 rozmiary urusl i mam teraz F

Ok ide dalej nadrabiac, fajnie, ze tyle dzis naprodukowalyscie bo czekam z porodem na cisnij dziolcha Ja dzis po mega aktywnym dniu latania po urzedach padam na twarz.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 16:14   #3644
bmma
Zadomowienie

Hej
Gratuluję tygodni i wizyt.
Gratulacje
Ewkaaa8891 Tomuś

Dragusia88 Florian Miłosz Duży facet

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 16:31   #3645
maria28
Kniaginia

Cytat:
Świetne zdjęcie!! I brawa za cierpliwość. Nie wiedziałam, że takie ustawianie może zająć i godzinę.

Cytat:
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mam dziś jakiś Światowy Dzień Jedzenia. Ciągle chodzę i szukam czegoś dobrego do wszamania. A mieszam sobie różnie- banan, grejpfrut, potem bułka z Nutellą, parówka, bułka z dżemem truskawkowym
Ja od lat nie jem syfu w postaci chipsów, ale dziś nie wiem co mi się stało i wtranżoliłam całą paczkę serowo-ziemniaczanych.
A u TŻ sobie zamówiłam czekoladę z orzechami z Grycana na wynos, tylko nie mam pojęcia, jak on mi to dowiezie w tym nieprzykrywanym kubeczku...
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 16:47   #3646
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

O ten mi chodziło właśnie! Ciekawiło mnie czy po praniu się ... nie zeszmacił Bo o ile jeden z ręczniczków dla dzieciątka wygląda względnie po praniu tak kilka pieluch jest w stanie opłakanym! Byłam w szoku! Pranie na 60 stopni co prawda, ale bez przesady - mam ochotę iść do sklepu i im tym rzucić na ladę. A co śmieszne kupiłam ostatnio na all pieluszki (o największej jakiej znalazłam gramaturze) i nie ma porównania. NIEBO a ZIEMIA! Mało tego, te kupione w sieci są nie tylko grube, nie wyglądają jak gaza, ale i kolor mają biały jak się okazuje
O kurcze dorwalas gdzies dobra tetre?!?! Podeslalabys linka ?? Moje to pozal sie boze, mama kupila jakas inna (choc prosilam i blagalam zeby wziela jedna na probe do prania, to wziela 8), ale tez kicha, troche mniejsza kicha niz moja, ale kicha - wiec bylabym baaaardzo wdzieczna za link do czegos ludzkiego
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 16:58   #3647
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
cześć
a ja urodziłam wczoraj

GRATULUJĘ
Zdrówka życzę dla Ciebie i maluszka

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!!!
Ja wpadłam do Was się tylko na szybko odmeldować że już z Ksawciem jesteśmy w domciu.
za powrót do domku

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba mi wody odchodzą... Albo to, albo sie posikuję
No i brzuch boli i byłam w toalecie- 2 razy... Nigdy tego nie robię w nocy. Myślę, że się zaczyna...
To zaciśnięte!

Cytat:
Witam....
Niech mi ktoś wytłumaczy co takiego fascynującego jest w godzinie 3 rano, że co noc się o tej budzę? Zwariować można!
To samo miałam odpisać

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja kobietki tylko na chwilę - właśnie wróciłam od lekarza. Moja dzisiejsza nocka to 40 min. snu choroba mnie połozyła na łopatki - w nocy się dusiłam i musiałam siedzieć na łózku bo o leżeniu nie było mowy
dostałam antybiotyk - jakiś niezbyt mocny , syropy itp
także zaraz spróbuje zasnąc.
Miłego dnia
bidna, zdrówka życze

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Witam się i znikam. O 10-tej ktg, a potem wizyta u dupologa. Aż ciekawa jestem co dziś wymyśli
Eeee że u kogo ?

Cytat:
Witam

Jestem całkowitym Świeżakiem i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona.
33 tydzień - synek - Arturek
Torba nie spakowana.
Na myśl o porodówce niemal słabnę...
Nie mam jeszcze w 100% skompletowanej wyprawki i ... ciągle jem
Witaj zapraszamy do udzielania się
Na kiedys masz TP ? Pewnie podobnie jak ja
Ja też mam ogromny apetyt ostatnio, nie wiem co się dzieje Na początku zakładałam, że przytyję max 10 kg, a tu już 9 na plusie, a jeszcze 1,5 miesiąca zostało

Cytat:
Mam pytanie, czy wy też macie takie ogromne opuchnięcia w okolicy krocza i ogromny ból, szczególnie przy przekręcaniu się z lewej na prawą stronę?
Opuchnięcia nie mam, może trochę nabrzmiałe narządy
Ale przewracanie się z boku na bok to tragedia, wiele dziewczyn z forum tak ma - maluszki nam uciskają na narządy

Cytat:
Kacper ma podwyższone crp i dostał birubinę dostał antybiotyk i do soboty muszą zostać w szpitalu więc proszą o ogromne trzymanie kciuków i pozdrawiają serdecznie wszystkich
Jasne, że zaciśnięte!

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Witam się w 36 tygodniu (czyli zanczynam 9 miesiąc)
za 9 miesiąc!

Cytat:
No to ja mam odwrotnie Wyszły jakieś skurcze... w tym jeden na 70% (nie mam pojęcia kiedy)... Jutro mam się zjawić na wizycie z badaniem ginekologicznym i USG (zła jestem jak szlak, że nie dzisiaj, ale co ja mogę...) i co najbardziej paraliżujące... zabrać torbę na przyjęcie. No to mi TŻ wykrakał... darł się o tą torbę i teraz naprawdę muszę się spakować!
I oczywiście dziewczynki prośba wielka jak kosmos - trzymać kciukory za mnie, żebym jutro z ów torbą wróciła do domu

Cytat:
"NAJEDZCIE SIĘ DZIEWCZYNY ,NIE ZNACIE DNIA ANI GODZINY "
jestem za!
Ostatnio podczytywałam styczniówki na Odchowalni, marzą sobie o zjedzeniu kebaba albo innego fast fooda
Co do Coli to mi podchodzi bardziej Fanta, Mirinda, choć ostatnio ciągnie mnie do Pepsi, więc sobie podpijam, a później nici

Cytat:
Mam paraliż teraz dosłownie! Jestem w 33 tygodniu ciąży. 1,5 tyg. temu obniżył mi się brzuszek a tydzień temu (dopiero teraz sprawdziłam na internecie jak to ma wyglądać) jestem w 100?% pewna, że na mojej bieliźnie widniało to co nazywają "czopem śluzowym"... a od 2/3 dni ciągle napina mi się brzuszek..

Nie wspomnę o biegunce...

Mam w piątek wizytę u gina to chyba się wstrzymam z dzwonieniem do niego, sama nie wiem
Kurcze, nie chcę Cie straszyć, ale na naszym forum Ewka urodziła ostatnio w 33 tygodniu bodajże - też wspominała, że brzuch się obniżył, później odszedł czop, pojechała do szpitala i w tym tygodniu urodziła synka. No i jak Cię przeczyszcza to też może być przed P.
Ja bym na Twoim miejscu, jak masz możliwość zadzowniła do gina dla świętego spokoju.

Cytat:
Prze-cu-dne foto

Cytat:
A mieszam sobie różnie- banan, grejpfrut, potem bułka z Nutellą, parówka, bułka z dżemem truskawkowym
Ooo tak, ostatnio Nutella to mój hit
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 16:58   #3648
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
No to chyba tyle (;
My idziemy dzisiaj o 12.00 znowu mieszkanie oglądać więc proszę o kciuki (:
Miłego dnia ciężarówki i mamusie (:
Trzymam
Cytat:
Witam

Jestem całkowitym Świeżakiem i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona.

33 tydzień - synek - Arturek
Torba nie spakowana.
Na myśl o porodówce niemal słabnę...
Nie mam jeszcze w 100% skompletowanej wyprawki i ... ciągle jem
Witaj

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

mój za to doprowadził mnie do szału dzisiaj w nocy. Poszedł się kąpać tak ok. pólnocy, bo wrócił z pracy. Ja sobie już fajnie przysnęłam, a ten wpada do pokoju i mówi do mnie "papier toaletowy się skończył w łazience, gdzie dałaś resztę ". Ja na wpółprzytomna, nic się nie odzywam. A ten chyba jeszcze ze 3 razy o tym papierze. W końcu się wnerwiłam, wstałam i mówię, a właściwie się drę " no żesz k***a najważniejsza rzecz o pierwszej w nocy - gdzie jest papier ". Dobił mnie tekstem, że "teraz to on już skorzystał z wc, ale przecież na rano potrzebuje"
No chyba bym ubila. I lacze sie w bolu co do kopniakow w psitke

Cytat:
Hej
Jeszcze jestem..
Po porannym badaniu 2 cm rozwarcia, o 13 mam się stawić na ponowne badanie rozwarcia, ginka kazała pochodzić więc maraton po sklepach zaliczylam..
Krzyże i podbrzusze non stop napierdzielaja, więc liczę ze mnie przyjmą i będzie po mojej myśli.. Czyli bez synka już nie wyjdę
Trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość

Tak czytam te wasze rozmiary hihihi i powiem Wam, że ja - masakra się powiększyłam. Niby bratowa moja twierdzi że brzuszek mam mały, ale co do wagi to oczy mi z orbit wychodzą jak patrzę na nią :/
Przed ciążą było na liczniku 58 a teraz jest 82 przy wzroście 165 cm. No ciężarówka jak nic i to jeszcze z naczepą

Radosnego dnia Wam życzę i słonka choć chwilę!
Jeszcze troche JA juz tez przekroczylam magiczne 80, startowalam z 57kg.
Cytat:
Witam was dziewczynki

Cytat:
Mam pytanie, czy wy też macie takie ogromne opuchnięcia w okolicy krocza i ogromny ból, szczególnie przy przekręcaniu się z lewej na prawą stronę?
Jezeli chodzi o opuchlize krocza to pojecia nie mam dawno swojego krocza nie widzialam a przy przerecaniu sie tez boli i w nocy strasznie stekam, tz juz 2 razy sie obudzil i myslal, ze rodze

Cytat:
Trzymajcie kciuki, żebym jednak mogła cisnąć

Cytat:
Ow my GOD!!! Zjadlabym!

[QUOTE=Anies06;39745121]
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dziwne widać wiele teorii jest. mi położna mówiła, że normalnie jak nic się nie dzieje tzn nie ma paciorkowca to po odejściu wód mogę czekać max 2-3 godz pod warunkiem, że czuję ruchy dziecka.

No własnie u mnie w szpitalu jest 6 godzin, chyba, że zielone wody to lepiej od razu, ale też są 4 godziny na dojechanie. Nie wiem jak ja wytrzymam te 6 godzin, panikara ze mnie Te 6 godzin to po to żeby w domu się jeszcze zrelaksować i żeby skurcze się zaczęły, bo przyjazd do szpitala może je zatrzymać..
Sorki, ale glupia ta polozna. A potem sie gada, ze ten pacior taki straszny... W zyciu bym 6 godzin nie czekala. Serio jedz do szpitala zaraz jak wody odejda. Jezeli mi nie wierzysz zadzwon do jakiegos ginka albo innen poloznej. Bo takie teorie to juz przegina, naprawde.

Cytat:
Ale gdzie te leukocyty? W moczu? Jak posiew ujemny, to nie masz infekcji.

Cytat:
Strippi
Kochany ten Twój szkrab

Mam dziś jakiś Światowy Dzień Jedzenia. Ciągle chodzę i szukam czegoś dobrego do wszamania. A mieszam sobie różnie- banan, grejpfrut, potem bułka z Nutellą, parówka, bułka z dżemem truskawkowym Mały siedzi grzecznie więc może jest w szoku, że mama tyle je skoro ostatnio na nic nie miała ochoty. Zjadłabym jeszcze MacFlurry`ego... Ciekawe czy udałoby mi się męża namówić
Serio Swiatowy Dzien Jedzenia??? Suuuper Moj mnie dzis na pizze zaprosil, to poswietujemy

Agnjeska-gratulacje!

Sorcess-najlepszego!
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 17:06   #3649
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Jak malowany, tylko w ramki włożyć

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 17:08   #3650
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze dorwalas gdzies dobra tetre?!?! Podeslalabys linka ?? Moje to pozal sie boze, mama kupila jakas inna (choc prosilam i blagalam zeby wziela jedna na probe do prania, to wziela 8), ale tez kicha, troche mniejsza kicha niz moja, ale kicha - wiec bylabym baaaardzo wdzieczna za link do czegos ludzkiego
Ja polecam te;
http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-p...096837859.html
Podwójnie tkane, po pierwszym praniu wyglądają identycznie jak przed, natomiast zwykłe wyglądają dużo gorzej już po pierwszym praniu.
Stary 2013-03-13, 17:10   #3651
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

jestem w domku ... Lapek sie zalaczyl w sumie nie mial wyjscia haha

ale ide sie zdrzemnac na sekunde ( tak pewnie ze 2h mi zejdzie )

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 17:16   #3652
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Strippi
Kochany ten Twój szkrab

ja dziś w Mc Donaldzie widziałam shaka jablkowo-karmelowego - aż mi ślinka pociekła
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 17:32   #3653
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
to ja polecam te: http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...047766075.html
Są grube, mocne, po praniu wyglądają równie dobrze. Mam też jakieś niby podwójnie tkane ale szkoda się rozpisywać jakie dziadostwo!
A te polecam

Terry Pratchett
Stary 2013-03-13, 17:35   #3654
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Witam was dziewczynki

za szybciutką poprawę i powrót do domku..

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Joanna czyli mamy tak samo pobolewania i 2cm hmmm i co tu teraz zrobic, chyba jak do wieczora nie przejdzie to pojadę do szpitala i niech mnie kontrolują
w szpitalu masakra na patologi, łóżek brakuje, nie mają gdzie kłaść..
za to na porodówce cisza.. jedna babeczka tylko rodziła..

Cytat:
piękne..

Cytat:

dzięki dziewczyny..
wiem, że lepiej w domu niż w szpitalu i też jestem tego zdania, ale tak się jakoś nakręciłam, że mi było źle, że mnie odesłali..
moja ginka powiedziała, że w każdej chwili może się zacząć coś dziać, ona jest całą noc na dyżurze.. zobaczymy..
a jak nie to byle do piątku..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 17:49   #3655
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
bosssski!!!!!!! juz nie moge sie doczekac kiedy moja Mati takie fociaki miec bedzie
też będziecie robić sesję??

Cytat:
Strippi te zdjęcia Miśka są cudaśne, naprawdę!
za mieszkanie! super nowina

dzięki

[QUOTE=Sorceresss;39746745]no sama słodycz myśliciela

/QUOTE]
oj to fakt!

Cytat:
boska fotka !!!!!!!!
(też się zastanawiam jak to jest z tymi rączkami ??? )
ja też zawsze się zastanawiałam, a teraz już wiem

Cytat:
Strippi
Kochany ten Twój szkrab
dzięki

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Świetne zdjęcie!! I brawa za cierpliwość. Nie wiedziałam, że takie ustawianie może zająć i godzinę.
akurat do tej fotki tak
powiem że cała sesja trwała od 11:00 do 17:00

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Prze-cu-dne foto

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość

Ow my GOD!!! Zjadlabym!
nie dam! hehe

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

Jak malowany, tylko w ramki włożyć
no właśnie będę wywoływać na pół ściany do antyramy DD
Stary 2013-03-13, 18:25   #3656
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

Monica ja mialam wiecej i lekarz mowil, ze to w ciazy tak moze byc, wiec sie nie martw.. mialam nawet pozniej usiane pole widzenia, ale bralam antybiotyk.. przeszlo i bylo mniej.. chyba nie masz co panikowac.. bialka w moczu nie powinno byc w badaniach!

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Nie wiem dziewczyny czy to normalne podejście, czy tylko ja tak mam.
Boję się porodu jak chyba każda ale... niby mam umówiona cesarkę na życzenie jednak nie mogę w nocy zasnąć ze strachu. Boję się, że zacznę wcześniej rodzić i będzie za późno na cc. Boję się ogromnego bólu (a mam niski próg wytrzymałości). Boję się bolesnego badania przy tabunie studenciaków. Boję się, że nie będę wiedziała jak się maluszkiem odpowiednio zająć, Boję się, że coś pójdzie nie tak.... i z tym strachem nie mogę sobie poradzić.
Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
ja tak samo sie boje, bo mój mały jeszcze nie zrobił fikołka, i tez moze bede miała cesare. A jakz aczniesz rodzić to po prostu zrobią Ci szybko cesarke chyba. A na studentów nie musisz sie zgodzic, pytaja się zawsze lub trzeba coś podpisać. A jak sie zajmowac małym to ja jestem przerazona ale mówie sobie ze jakos to przyjdzie, sama nie bede, to też męża dziecko, wiec razem nie zginiemy na pewno
A znasz termin umowionej cesarki?
dziewczyny ja tez mam stracha, ale damy rade ) :cmo k:
Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, własnie wróciłam z zakupów w pepco kupiłam 2 pojemniki na ubranka Michałka. przy okazji wstąpiłam do E.Leclerca i zobaczyłam 5kg proszku Lovela za 29.99 czy sądzicie, że to dobra cena?
fajna promocja naprawde super, u mnie nie ma tego sklepu, a szkoda.. w lidlu jakos byla ale slaba promocja, a pojemniki sama planuje kupic, jutro mam nadzieje tz zamontuje polki i bedziemy ukladac wszytsko.. jakos ogarneimy pokoj i miejsce dla malego

Cytat:
ale cudoo super takie sesje..my tez mielismy plan ale zobaczymy, kocham zdjecia maluchow
Cytat:
Odesłali mnie do domu.. Mam się zgłosić w piątek więc
na razie lipa..
trzymam kciuki zeby bylo ok do piatku moze sie rozkreci..

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Yhmmm Pyszny Burgerek yhmmm a fryteczki yhmm 1wsza klasa.
Jak ja kocham miec "znajomosci" zawsze lepiej ci zrobia znaczy sie wiecej dadza niz powinno byc.

Mlodemu smakuje bo rusza sie ooo.
Oczywiscie wszyscy zachwycaja sie Brzuszkiem a tu tylko min 2 tyg i go nie bedzie hahaha

my z tz robilismy domowe burgery ostatnio objadlam sie.. waga skoczyla i woda sie zatrzymala tyle soli bylo ale niezdrowo )

Cytat:
Strippi
Kochany ten Twój szkrab

Kochana tutaj masz przepis moze w domu zrobicie )) http://przepisy.smartigo.pl/tag/mcflurry/

a ja polezalam, zrobilam z tz obiad i dalej tak boli ale skurczy nie ma raczej.. chodze jak kaczka.. no nic dzis lezymy, naciska mi maluch, tak pewnie ma byc.. obnizyl sie i jest glowka w dol..

co do tztow to czasem zabojcze teksty maja... ja to mojego staram sie szkolic.. jak maly sie urodzi musi dzialac, chociaz ciagle praca, ale nie ma co.. obowiazki beda podzielone

Agnjeska brawo za mieszkanko )

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
to ja polecam te: http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...047766075.html
Są grube, mocne, po praniu wyglądają równie dobrze. Mam też jakieś niby podwójnie tkane ale szkoda się rozpisywać jakie dziadostwo!
A te polecam

oo moze skorzystam, jutro maja przyjs rzeczy koncowe pod wyprawke m.in. laktator

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja dziś w Mc Donaldzie widziałam shaka jablkowo-karmelowego - aż mi ślinka pociekła
ale mam smaka

Wybrali papieza

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-03-13 o 18:23
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 18:32   #3657
bmma
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie będę wywoływać na pół ściany do antyramy DD

aż kusi zrobić Kindze

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 18:45   #3658
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ja tez cos zaczelam puchnac.. i zastanawiam sie, dlaczego?
jakos diagnoza lekarza, ze to normalne mnie nie przekonuje.. przeciez musi byc jakas dokladniejsza przyczyna

jeszcze noga mnie tak strasznie boli, zakwasy po wczorajszym skurczu plus jakies bole wewnetrzne, ciagnie mnie strasznie buuuu

naczynia krwionosne sa uciskane kochana, przez tkanke tluszczowa tak nam woda sie zatrzymuje, mi puchna rece, konce konczyn.. wypytalam gina, malo co pomaga..

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

dzis oglądałam DD tvn i po nim wiem że się odpowiada w ten deseń: poczekaj, do rana urośnie, bo przecież zawsze sam rośnie w kibelku
dobry tekst )) powiem mojemu jakby kiedys pytal..

dziewczyny kupowalyscie octenisept do pepuszka??
co jeszcze z apteki sie moze dla malego przydac..sobie to nie wiem czy tantum rosa kupowac bo nie wiem jak porod bedzie wygladal...
torby, ktore pakowalam rano dzisiaj przejze na spokojnie, ale mobilizacja hehe

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

powiem Wam coś.. w tajemnicy dziś sutka ścisnelam i leci tam cos.. z drugiego tez...
zauwazylyscie ze skora jest taka jakasmieciutka i delikatna pod koniec ciazy..ja mam gladka jak pupa niemowlaczka, dziwna w dotyku, ah te nasze zmiany hormonalne

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-03-13 o 18:34
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 19:08   #3659
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ostatnio podczytywałam styczniówki na Odchowalni, marzą sobie o zjedzeniu kebaba albo innego fast fooda
Co do Coli to mi podchodzi bardziej Fanta, Mirinda, choć ostatnio ciągnie mnie do Pepsi, więc sobie podpijam, a później nici
nie dziwię się. ja sobie zawsze lubiłam podjadać niezdrowe rzeczy. nie jakoś często, ale co jakiś czas owszem. a tu trzeba się z dnia na dzień przerzucić na zdrowsze jedzenie, uważać na to co się je i nie można zrealizować swoich żywieniowych zachcianek. podejrzewam, że mi będzie ciężko, nigdy nie byłam na żadnej diecie, zawsze jadłam co chciałam.

Cytat:
Ja polecam te;
http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-p...096837859.html
Podwójnie tkane, po pierwszym praniu wyglądają identycznie jak przed, natomiast zwykłe wyglądają dużo gorzej już po pierwszym praniu.
też je mam, niestety tylko kilka, bez porównania do tych zwykłych, które po jednym praniu wyglądają jak zniszczony bandaż.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
dziewczyny kupowalyscie octenisept do pepuszka?? co jeszcze z apteki sie moze dla malego przydac..sobie to nie wiem czy tantum rosa kupowac bo nie wiem jak porod bedzie wygladal...
jeszcze nie. czytałam o pielęgnacji pępka wodą z mydłem, octeniseptem i gazikami nasączonymi spirytusem i sama nie wiem co lepsze jak octenisept to chyba i gaziki jałowe by się przydały. ja tantum rosa nie brałam, strasznie drogie jest. położna kazała przemywać się tylko szarym mydłem/białym jeleniem po porodzie, ale w razie czego mąż kupi.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 19:10   #3660
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej kochane...nadal nie mam czasu poczytac na spokojnie watku...

pytanie mam...czy karmiac piersia mozna korzystac z solarium?? zakryje brodawki to nic nie powinno sie stac? co myslicie?? ide na wesele 31.03 i troszke bym sie podkoloryzowala...
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości