Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 19:46   #691
Darkoz
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Dziękuję

Zastanawiam się nad zmianą kolorku, bo już mam lekkie odrosty i chciałabym odświeżyć kolor.. Ale nie wiem na jaki zmienić
No i mam problem z grzywką.. Mam ją na prosto, wywija mi się, więc muszę prostować, prostuję=niszczy się i końcówki podnoszą się do góry.. A grzywkę muszę mieć, bo wyglądam brzydko bez i mam wysokie czoło..
W załączniku możecie zobaczyć o co mi chodzi. I nie patrzcie na niewyjściową minę i brzydką twarz, ale niestety urodą pochwalić się nie mogę
Ty głupia jakaś jesteś, masz bardzo ładną twarz. I włosy oczywiście. A myślałaś, żeby grzywkę odrobinę zapuścić i podpinać na bok, ale tak, żeby zasłaniała czoło? Wtedy nie trzeba jej codziennie prostować.
Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Wpadłam własnie na szalony pomysł zdawania jeszcze biologii na podstawie i spróbowac dostać sie na dietetykę na sggw...
Nie wiem czy to jest mądry pomysł czy totalna bzdura która ktoś ma mi z głowy wybić...
Daj sobie trochę czasu na przemyślenie, przetrząśnięcie internetu w poszukiwaniu informacji itd. Jak dalej będzie to za Tobą chodzić, zdawaj!
Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
w skrócie napiszę - na moje włosy ostatnio nie działa NIC. Są brzydkie, bez życia, bez blasku, wypadają, końcówki się rozdwajają, skóra na głowie się przetłuszcza, ogólnie totalna masakra Nie daję sobie z nimi rady, ostatnio używam więc odżywek z silikonami na maks minutę i wtedy włosy wyglądają jako tako. Wszelkie próby stosowania takiej pielęgnacji jak dotychczas czyli oleje, maseczki, pierdółeczki - wszystko powoduje efekt NIC

Nie mam już zdrowia dla swoich włosów, serio...
Może kiepsko na zimę reagują. Jak na wiosnę się nie poprawią, zakładaj bloga.

Poniedziałek. Dzisiaj nałożyłam olej kokosowy. Puch.
Wtorek. Dzisiaj nałożyłam sezama. Przyklap.
Środa. Dzisiaj użyłam Pottersa z jedwabiem i szamponu z keratyną. Przeproteinowanie.
Czwartek. Dzisiaj umyłam włosy Barwą ze skrzypem i użyłam Joanny b/s z pokrzywą. Susza.
Piątek. Dzisiaj nałożyłam Alterrę z aloesem i miód. Przenawilżenie.
Sobota. Dzisiaj wtarłam napar z kozieradki. Przetłuszczenie.
Niedziela. Dzisiaj użyłam kosmetyków z silikonami. Obciążenie.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 19:51   #692
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
usmiechnieteoczy - powiem tylko tyle, że paczka doszła... I zgłupiałaś! Urodzinowe COŚ jeszcze czeka, nic się nie wylewa

Jeśli kiedykolwiek uda mi się spotkać dziewczyny z wątku - szczególnie dzieciątka od paczek - to po gołych stopach wycałuję
cieszę się bardzo że wszystko całe doszło, mam nadzieję ze to cos też ci się spodoba
trzymaj się maleńka, cały czas trzymam mocno kciukasy za Ciebie!

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

A i chciałam powiedzieć że padam na pyszczek a dopiero środa
ale za to umiem zrobić masaż pleców i wiecie co wam powiem? Widzę się w masażu

Darkoz rozwaliłaś mnie tym tygodniem

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 19:52   #693
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Przechowywałam w PP jest cały i zdrowy, ma się dobrze
Kiełbasy mi brakuje chyba będę musiała jeszcze coś kupić do matury
W sensie nie masz kiełbasy?
My musieliśmy kupić, bo nie korzystamy z podręczników(no, raz na miesiąc otworzymy, żeby przeczytać jak "trywialne są te zadania"), a właśnie z kiełbas, oraz ruskich i niemieckich zbiorów zadań dla samouków... i jak tu nie kochać Nowaka

Edytowane przez moooniek
Czas edycji: 2013-03-13 o 20:03
moooniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 19:54   #694
201607231719
Konto usunięte

Vision - może przystopować i nie robić NIC ?

Kozieradki wcierania ciąg dalszy
Nawet na twarz dość działa

Jutro bhringraj na skalp, macerat na długość i na to isana różowa.
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 19:55   #695
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
My musieliśmy kupić, bo nie korzystamy z podręczników(no, raz na miesiąc otworzymy, żeby przeczytać jak "trywialne są te zadania"), a właśnie z kiełbas i ruskich i niemieckich zbiorów zadań dla samouków... i jak tu nie kochać Nowaka
Swoje się nasłuchałam jaki on to...specyficzny

Włosy mi dosychają, ale jeszcze szału nie ma.

Kurka, a tak chcę przywitać nowego papieża z piknymi herami
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 19:56   #696
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Nigdy nie używałam AM a i koloru Bourjois nie kojarzę ale niekoniecznie musi być podobny i na dwoje babka wróżyła - może być za ciemny albo za jasny Poza tym radzę wziąć kilka odcieni (tutaj to chyba Beige i Neutral) w kilku formułach i ponosić.
Jak sama wybierałam Lumiere dla siebie to na pierwszy rzut oka pasowały mi trzy odcienie i dopiero w połowie dnia widziałam, że jeden ciemnieje, inny poszarzał twarz. W końcu zrobiłam sobie custom mix
I wcale nie wybrałam teoretycznie pasującej do mojej syfiasto-świecącej się cery kryjąco-matującej formuły tylko właśnie lekką, niezbyt kryjącą, rozświetlającą. Cięższe robiły mi chamską tapetę.
Już Ci współczuję testów i wyborów
Wybór ideału będzie ciężki.
Nie lubię ciemnych odcieni i jasnych, które potem ciemnieją oraz tego efektu tapety, o którym piszesz. Na początek celowałam w kryjący, bo koleżanka mi powiedziała, że minerały ledwo co kryją, ale wolałabym właśnie coś lekkiego i rozświetlającego.

Cytat:
jak z domieszka rozu to strzelalabym w beige fairest, lub beige fair, mam zarowno te dwa, jak i natural fairest, wieczorem moge zrobic swatche, choc na blogach idzie je znalezc
beige fairest i natural fairest na moim monitorze wyglądają niemal identycznie ale sam "beige" kojarzy mi się jako ciemniejszy (jak w wersji podkładu), ale skoro mówisz, że te odcienie mają domieszkę różu... Chyba będę musiała zamówić kilka próbek.

Jak oceniasz te odcienie beige i natural, jakoś znacznie się od siebie różnią? I jaką masz formułę? Najbardziej mnie kusi ta rozświetlająca.

Cytat:
Dziękuję

Zastanawiam się nad zmianą kolorku, bo już mam lekkie odrosty i chciałabym odświeżyć kolor.. Ale nie wiem na jaki zmienić
No i mam problem z grzywką.. Mam ją na prosto, wywija mi się, więc muszę prostować, prostuję=niszczy się i końcówki podnoszą się do góry.. A grzywkę muszę mieć, bo wyglądam brzydko bez i mam wysokie czoło..
W załączniku możecie zobaczyć o co mi chodzi. I nie patrzcie na niewyjściową minę i brzydką twarz, ale niestety urodą pochwalić się nie mogę
Gdzie Ty masz tu brzydką twarz?
Wyglądasz uroczo!
Włosy cudne - uwielbiam połączenie takich fal z prostą grzywką. I kolor mi się bardzo podoba, więc bym nie farbowała.

Jak stylizujesz?
Wybacz, jeśli już gdzieś opisywałaś stylizację, ale musiało mi umknąć.

Cytat:
Napisane przez sanlan Pokaż wiadomość
też zamowilam ten odcien, mam nadzieje, że jutro bedzie nie brałam wiecej, bo 1) nie wiem czy wgl mineralki mi podpasują, 2) z kasa krucho juz w tym miesiacu a tu jeszcze 2tyg do wyplaty ;D
Jak już dostaniesz w łapki i wypróbujesz to proszę o relację, czy faktycznie jest taki jasny, jak się wydaje
Stary 2013-03-13, 20:02   #697
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
beige fairest i natural fairest na moim monitorze wyglądają niemal identycznie ale sam "beige" kojarzy mi się jako ciemniejszy (jak w wersji podkładu), ale skoro mówisz, że te odcienie mają domieszkę różu... Chyba będę musiała zamówić kilka próbek.

Jak oceniasz te odcienie beige i natural, jakoś znacznie się od siebie różnią? I jaką masz formułę? Najbardziej mnie kusi ta rozświetlająca.
Nie widzę zbyt wielkiej różnicy w jasności, tylko beige jest właśnie bardziej różowy, ale także bardzo jasny

http://www.alinarose.pl/2013/03/ciem...em-lioele.html Chyba kupię na lato. Przestanę używać retinoidów, więc i łuszczyć się nie będę, przez co będę mogła używać podkładu w płynie, a ten ma taki wysoki filtr

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 20:02   #698
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
Próbuj. Matura z bio otwiera wiele drzwi.
Ale na podstawie?

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 20:07   #699
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Poniedziałek. Dzisiaj nałożyłam olej kokosowy. Puch.
Wtorek. Dzisiaj nałożyłam sezama. Przyklap.
Środa. Dzisiaj użyłam Pottersa z jedwabiem i szamponu z keratyną. Przeproteinowanie.
Czwartek. Dzisiaj umyłam włosy Barwą ze skrzypem i użyłam Joanny b/s z pokrzywą. Susza.
Piątek. Dzisiaj nałożyłam Alterrę z aloesem i miód. Przenawilżenie.
Sobota. Dzisiaj wtarłam napar z kozieradki. Przetłuszczenie.
Niedziela. Dzisiaj użyłam kosmetyków z silikonami. Obciążenie.
Ojejjj biedna
Cytat:
My musieliśmy kupić, bo nie korzystamy z podręczników(no, raz na miesiąc otworzymy, żeby przeczytać jak "trywialne są te zadania"), a właśnie z kiełbas, oraz ruskich i niemieckich zbiorów zadań dla samouków... i jak tu nie kochać Nowaka
Mam, ale zostało mi 19 zadań z logarytmów i trygonometria z I części a zaczęłam w zeszły poniedziałek robię tylko rozszerzone, ale one są banalne w porównaniu z tymi ze sprawdzianów

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 20:08   #700
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Ale na podstawie?
Nie wiadomo jak będzie w przyszłym roku, ale zawsze było wiele kierunków z bio, nawet na podstawie.
Stary 2013-03-13, 20:14   #701
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Mam pytanie
jak zrobiłam sobie macerat, to taki juz zrobiony mam przechowywać w lodówce dopóki nie zużyje?

Blog!
Uśmiech nie boli!
Stary 2013-03-13, 20:18   #702
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

jesteś bardzo ładna i to spojżenie

Cytat:
Wpadłam własnie na szalony pomysł zdawania jeszcze biologii na podstawie i spróbowac dostać sie na dietetykę na sggw...
Nie wiem czy to jest mądry pomysł czy totalna bzdura która ktoś ma mi z głowy wybić...
próbuj, no risk no fun
Cytat:
w skrócie napiszę - na moje włosy ostatnio nie działa NIC. Są brzydkie, bez życia, bez blasku, wypadają, końcówki się rozdwajają, skóra na głowie się przetłuszcza, ogólnie totalna masakra Nie daję sobie z nimi rady, ostatnio używam więc odżywek z silikonami na maks minutę i wtedy włosy wyglądają jako tako. Wszelkie próby stosowania takiej pielęgnacji jak dotychczas czyli oleje, maseczki, pierdółeczki - wszystko powoduje efekt NIC

Nie mam już zdrowia dla swoich włosów, serio...
nie moge sobie wyobrazić twoich włosów brzydkich, to napewno przejsciowy okres

ale mi seboradin śmierdzi, na serio okropność

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 20:18   #703
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
Mam pytanie
jak zrobiłam sobie macerat, to taki juz zrobiony mam przechowywać w lodówce dopóki nie zużyje?
Zawsze zapominam, napisz mi proszę na PW czy maila, co lubisz w kwestii biżuterii (kolory, wielkości, co nosisz, styl itp.)
Stary 2013-03-13, 20:19   #704
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widzę zbyt wielkiej różnicy w jasności, tylko beige jest właśnie bardziej różowy, ale także bardzo jasny

http://www.alinarose.pl/2013/03/ciem...em-lioele.html Chyba kupię na lato. Przestanę używać retinoidów, więc i łuszczyć się nie będę, przez co będę mogła używać podkładu w płynie, a ten ma taki wysoki filtr
tylko ciekawa jestem jak ze składem

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-03-13, 20:22   #705
dilula
Rozeznanie

Cytat:

Dzięki za opinię! Przekonałaś mnie do beige
Ale minerałki zamówię i tak dopiero na lato.

Idę naciapać kokosa. Potem dorzucę chyba isanę kakaową.
Stary 2013-03-13, 20:23   #706
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ale mi seboradin śmierdzi, na serio okropność
wcierka? A skąd

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 20:27   #707
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Cześć! :kwiatek:

Właśnie was nadrobiłam .

Trzymajcie dzisiaj za mnie kciuki . Idę złożyć CV do miejsca gdzie mam spore szansę na pracę

Deszczowy psie czemu rzucasz pracę? Znalazłaś jakąś lepszą czy ta praca jest tak dołująca, że musisz zrezygnować?

SayHello ja też dzisiaj idę do pracy . Teraz przepisuję notatki z lekcji. Niestety dzisiaj mam na 2 zmianę .

Dotka dostaniesz ode mnie piosenkę mobilizującą

http://raptuss.wrzuta.pl/audio/90zgd...acisnij_dlonie

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Dzięki
Cytat:
Wiem

Ale dzisiaj dostałam komplementów dotyczących włosów
Mówili że mam ładne loczki, niektórzy pytali jak je robię : D
Chyba zacznę na stałe stylizować
Mają potencjał!
Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Właśnie ostatnio rozmyślałam, czy praca Cię tak wciągnęła, że czasu nie masz?

Czemu nie robicie dni otwartych ?

Ale miałam dziś dobry humor, dopóki nie zobaczyłam próbnej matury z maty http://img2.☠☠☠☠☠☠☠/g/50854_29dd2422a...3ca4bee7d.jpeg

Cytat:
mam to samo, też myślałam nad rzuceniem tym wszystkim w pisdu, ale w czerwcu musze wywalic na ubezpieczenie auta 900zl, wiec jak nie znajde nowej roboty to z kieszeni nie wytrzepie takiej kasy no nic, pomecze sie troche dalej, najwyzej czeka mnie psychiatryk...

właściwie to nie mam zadnych niespodzianek, raz na miesiac jedna się znajdzie, wiec nie potrzebuje krycia, za to matowienie jak najbardziej. a wlasnie jak z matownieniem ?

oj kochana było było, paskudne wiec może nie zauważyłaś nawet
a tak na serio, to moze jutro rano odgniotę na lnianym i wrzucę fotki, bo tamte to był nie ogar

eii, jak ty to robisz ? malujesz się 3 razy dziennie ??

też zamowilam ten odcien, mam nadzieje, że jutro bedzie nie brałam wiecej, bo 1) nie wiem czy wgl mineralki mi podpasują, 2) z kasa krucho juz w tym miesiacu a tu jeszcze 2tyg do wyplaty ;D
Matowić to on zdecydowanie nie matowi, zachowuje się raczej jak lekki krem nawilżający z kolorem. Ale przyprószam twarz skrobią ziemniaczaną i ładnie się trzyma cały dzień

Serdecznie dziękuję za trzymanie kciuków Chyba wszystko się udało, w tym wizyta u fryzjera - pozbyłam się zniszczonych końców i zeszłam z cieniowania, ale nawet z długości tak dużo mi nie ubyło I fryzjerka wychwaliła moje włosy
Stary 2013-03-13, 20:28   #708
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Vision - może przystopować i nie robić NIC ?

Kozieradki wcierania ciąg dalszy
Nawet na twarz dość działa

Jutro bhringraj na skalp, macerat na długość i na to isana różowa.
własnie teraz robię NIC, bo tylko myję i nakładam na chwilkę odzywkę silikonową ale już postanowiłam, że w okolicach Wielkanocy radykalne cięcie... czyli nie jak zawsze 2cm tylko więcej
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 20:29   #709
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiadomo jak będzie w przyszłym roku, ale zawsze było wiele kierunków z bio, nawet na podstawie.
Celowałabym w dietetykę, bo w sumie nic innego mi nie pasowałoby.
A ze zdanym wosem na rozszerzeniu i bio na podstawie to na co b można było iść?

14.02.14

Stary 2013-03-13, 20:31   #710
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
tylko ciekawa jestem jak ze składem
no ja właśnie też, a nie potrafię znaleźć
Stary 2013-03-13, 20:32   #711
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
własnie teraz robię NIC, bo tylko myję i nakładam na chwilkę odzywkę silikonową ale już postanowiłam, że w okolicach Wielkanocy radykalne cięcie... czyli nie jak zawsze 2cm tylko więcej
Cięcia są dobre Włosy odżyją. Może to już ich czas

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
oj, to ciężko będzie coś znaleźć. chyba nie od tej strony patrzysz. najpierw kierunek, potem wybierasz przedmioty
Stary 2013-03-13, 20:32   #712
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
wszystko zależy od uczelni, popatrz sobie w wymagania

u mnie na um byś na fizjoterapie i dietetykę mogła iść...
i jeszcze zdrowie publiczne (ale na to nie warto)

Blog!
Uśmiech nie boli!
Stary 2013-03-13, 20:52   #713
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

oj, to ciężko będzie coś znaleźć. chyba nie od tej strony patrzysz. najpierw kierunek, potem wybierasz przedmioty
Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
wszystko zależy od uczelni, popatrz sobie w wymagania

u mnie na um byś na fizjoterapie i dietetykę mogła iść...
i jeszcze zdrowie publiczne (ale na to nie warto)
Generalnie to mam zamiar iśc na prawo. Ale wiadomo jak wyjdzie tak będzie. Mam zamiar zdawać na rozszerzeniu WOS i angielski a na podstawach polski, matme, historię no i dumam nad tą biologią.
Na fizjoterapię na pewno nie pójdę (o nie nie przy moich stawach, predzej ja bd potrzebowac fizjoterapeuty.) i o tej dietetyce myślę. Prawo albo dietetyka. Boże co za skrajności.

Zmyłam sesę i zobaczymy co będzie. Wgl się przeraziłam bo strasznie dużo włosów mi wypadło podczas mycia. Ale doszło do mnie że przecież cały dzień miałam związane włosy....

14.02.14

Stary 2013-03-13, 21:01   #714
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Ja się zastanawiam, czy by nie iśc na chemię kosmetyczną, ale to będzie hardkor, tym bardziej że w międzyczasie chcę robić jeszcze szkołę wokalną
Stary 2013-03-13, 21:02   #715
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
wcierka? A skąd
nie wcierka, odzywka z olejkiem cytrynowym

ale nie powiem działanie jest fajne

Cytat:
no ja właśnie też, a nie potrafię znaleźć
:P

pewnie zeby sie dowiedzies znów będe musiała pisac do asianstore, juz kiedys ich obsypałam mailami o składy kosmetyków , moim zdaniem skład powiniem być dostepny na stronie w opisie produktu :P

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-03-13, 21:04   #716
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie masz rację... w 2012 roku ścinałam je 3 razy - w styczniu, czerwcu i grudniu i za każdym razem 2-3cm... teraz chyba pora je skrócić jakoś porządniej i może lekko wystopniować... kurde, sama nie wiem
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:14   #717
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie masz rację... w 2012 roku ścinałam je 3 razy - w styczniu, czerwcu i grudniu i za każdym razem 2-3cm... teraz chyba pora je skrócić jakoś porządniej i może lekko wystopniować... kurde, sama nie wiem
moze wystopniuj, ja ostatnio jestem za bo równie ścięte włosy jak dla mnie wyglądaą ciężko
i zawsze to jakaś zmiana i urozmaicenie

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-03-13, 21:15   #718
deszczowypies
Zakorzenienie

Właśnie wysmarowałam całą twarz kozieradką - ale jutro jadę z TŻtem na dwudniową konferencję, to muszę być piękna zrobiłam też ćwiczenia na nogi, a zaraz idę uprawiać orkę - jak to mawiała Bridget Jones, 'życie kobiety jest cięższe niż życie rolnika' powinnam się spakować, ale chyba przede wszystkim zacznę wybierać bieliznę...

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:21   #719
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:

eii, jak ty to robisz ? malujesz się 3 razy dziennie ??

Cytat:
omg to nie wiem ile Ty go nakładasz na buzię, strasznie szybko Ci się kończy... ja maluję się codziennie, nawet w weekendy jak siedzę w domu, a czasami potrafię się malować dwa razy (wracam z pracy, biorę prysznic, zmywam całkiem makijaż, nakładam jakąś maseczkę itp. później robię makijaż drugi raz tego samego dnia, bo przykładowo idę na imprezę) i nigdy nie miałam go krócej niż 4-5 miesięcy
eh nie wiem maluję cała twarz i szyję, potem jeszcze dociapiam i wklepuję miejsca do ukrycia i jest. Jak wezmę za mało to mi prześwitują czerwone plamy/krosty, a jak tylko je dociapię mocniej, to jest za duża różnica.

Cytat:
też kiedyś miałam taki plan

Cytat:

btw który kolor z Anabelle jest bez domieszki różu? Bo chciałam te co wymieniałyście, ale skoro jest różowy to dam sobie spokój

Kupiłam Isanę granatową masło i krem do rąk Isany kakaowy i nie wiem czy zuzyć na ręce czy włosy na ręce chyba szkoda, skoro balsam ma podobny skład, a taniej wychodzi
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:22   #720
sanlan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Najczęściej polecany jest balsam z aloesem i jedwabiem

Cytat:
Też go polecam, jest super.
uwierzyłam Wam na słowo i kupiłam potrzebowałam czegoś w przystępnej cenie, zeby napaćkać na 2-3 minutki po myciu, kiedy nie mam rano czasu np. bo Garniera AiK miałam chyba na 5 razy więc moze ten będzie na dłuzej.
bo masek jakoś mi szkoda na chwile, tym bardziej, ze musze czuc, ze mam cos na glowie ;D wiec sobie nie załuje

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość

a weź, ja tak się cieszę że rzucam, a nie wzięłam pod uwagę, że równa się to co najmniej dwa miesiące bez kilku stów do których przywykłam
no na początku będzie ciężko się przyzwyczaić, moze tak jak mi teraz, jak byłam za granicą to na nic sobie nie załowałam, a teraz oglądam bluzkę za 50 zł i się zastanawiam czy mi kasy do konca miesiąca starczy. ale cóż, życie...

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Jak już dostaniesz w łapki i wypróbujesz to proszę o relację, czy faktycznie jest taki jasny, jak się wydaje

oki dam znac jakos sie zraziłam bo podkłady do tej pory zdazało mi sie kupowac za ciemne, chociaz w drogerii niby idealne. mozliwe ze potem ciemniały na twarzy, nie wiem ;/ wiec wzielam jasniejszy, najwyzej dokupie próbkę ciemniejszego i pomieszam. ale moze nie bedzie zle, mam taka nadzieje

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość

Matowić to on zdecydowanie nie matowi, zachowuje się raczej jak lekki krem nawilżający z kolorem. Ale przyprószam twarz skrobią ziemniaczaną i ładnie się trzyma cały dzień
kurde najlepiej to chyba kupić tez jakąs mniejszą próbkę i wytestowac czy przypasuje ;x bo tak kupić w ciemno, tyle pieniedzy i taka pojemnosc

o6.11. - Jantar I
15.o4 Jantar II
sanlan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości