|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Cytat:
![]() BED również i ja mam. Wypiłam już herbate imbirową, zaraz zrobie sobie chyba jakąś kawe albo herbatę. Nic mi sie nie chce już. Udało mi sie troche poćwiczyć Na włosy wieczorem nałożę jakiś olej. GP z papryczką czy Sesa....
|
|
|
#632 |
|
Spaceroholiczka
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Mam nieśmiałą propozycję dla Kascysko, ale nie wiem czy wypada, poza tym mam prośbę do Żanety; daj jakoś znać, kiedy puścisz paczkę, to zorganizuję kogoś do siedzenia w domu.
Ciężko mi Was podczytywać, od poniedziałku chodzę na badania, czuję się okropnie, ale niewiadomo, co mi pada... |
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio caly czas mam BHD, jakby nie to, ze nie lubie siebie w spietych wlosach, to w ogole bym ich nie rozczesywala...
|
|
|
|
#634 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć! :kwiatek:
Właśnie was nadrobiłam . Trzymajcie dzisiaj za mnie kciuki . Idę złożyć CV do miejsca gdzie mam spore szansę na pracę ![]() Deszczowy psie czemu rzucasz pracę? Znalazłaś jakąś lepszą czy ta praca jest tak dołująca, że musisz zrezygnować? ![]() SayHello ja też dzisiaj idę do pracy . Teraz przepisuję notatki z lekcji . Niestety dzisiaj mam na 2 zmianę .Dotka dostaniesz ode mnie piosenkę mobilizującą http://raptuss.wrzuta.pl/audio/90zgd...acisnij_dlonie ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze |
|
|
|
|
#635 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Także praca na pewno będzie Twoja bo... http://www.youtube.com/watch?v=uCiuZBUUKIs |
||
|
|
|
#637 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
od czerwca spróbuję się wkręcić do wydawnictwa prawniczego, a jak się nie uda - Coffee Heaven też nie wzgardzę ![]() domiwika kciuki za pracę! Cytat:
|
|
#639 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem . W takim razie śmiało podejmuj kroki by robić w życiu to co chcesz |
|
|
|
|
#640 | ||
|
Zakorzenienie
|
o dżizas. ja na 3 miesiące przed maturą to temat prezentacji zmieniałam na ludzki bardziej, a nie.. Kujony, kurde.
Cytat:
![]() jak tak myślę o mojej maturze ustnej to aż mi się śmiać chce, jaka ja głupia byłam, że się stresowałam. Miałam wykonać plan minimum- celowałam w jakieś 40%, nie interesowało mnie więcej. Ale gacie i tak miałam pełne strachu. ![]() Cytat:
![]() Chyba jednak muszę umyć włosy, bo koleżanka zarządziła popołudniową posiadówę przy Martini czy innym jabcoku. A pff. Idę nałożyć Bingo.
|
|
#641 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale po niczym nie mam tak jedwabistych włosów. W oka mgnieniu pozbyłam się miotły, otoczenie co rusz popadało w zachwyt nad moją czupryną, więc przestałam sobie pluć w brodę, że za tę kasę mogłam kupić milion olejów i odżywek ![]() Cytat:
Fajnie byłoby machnąć na twarz coś, czego nie widać i wyglądać pięknie
|
||
|
|
|
#642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też nienawidze letniej sesji... zimowa, 3 egzaminy i spoko;p letnia? tej sesji 4 egzaminy z całego roku + 1 z tego semestru + pisemny i ustny niemiecki - poziom B2 (to będzie pogrom;p b1 nie wiem czy bym zdała;p ;p ;p ) A żeby było jeszcze ciekawiej;p po sesji 5 dni praktyk z 1 przedmiotu + 7 z drugiego +2 z trzeiego + 6 z czwartego... łącznie 20 dni czyli 4 tygodnie;p No bajka po prostu;p ;p ;p prawie na wrzesień skończę praktyki, tak żeby do sesji poprakowej się pouczyć ;p ;p ;p |
|
|
|
|
#644 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, które używają minerałów, mam pytanie
![]() czy jeśli używam podkładu o najjaśniejszym odcieniu - Bourjous 10 Sleep Hour rose clair (tylko bardzo jasne odcienie z domieszką różu mi pasują) to AM kryjący w odcieniu natural fairest - który na monitorze wygląda na najjaśniejszy - będzie pasował, czy był zbyt jasny? to ten odcień: http://annabelleminerals.pl/sklep/po...acy-4-10g.html I tak na początek zamówiłabym próbkę, ale zanim to zrobię, wolę poznać waszą opinię
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
nie szukaj to sam się znajdzie, ja zawsze tak ma m
![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj wieczorem zrobię mieszankę z oleju nafty i cytryny i maska na godzinkę, a zaolejuję na dłużej w niedzielę
|
|
#646 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym radzę wziąć kilka odcieni (tutaj to chyba Beige i Neutral) w kilku formułach i ponosić. Jak sama wybierałam Lumiere dla siebie to na pierwszy rzut oka pasowały mi trzy odcienie i dopiero w połowie dnia widziałam, że jeden ciemnieje, inny poszarzał twarz. W końcu zrobiłam sobie custom mix ![]() I wcale nie wybrałam teoretycznie pasującej do mojej syfiasto-świecącej się cery kryjąco-matującej formuły tylko właśnie lekką, niezbyt kryjącą, rozświetlającą. Cięższe robiły mi chamską tapetę. Już Ci współczuję testów i wyborów
|
||
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#648 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie, siostro ![]() Cytat:
![]() Przytulam i całuję, przecież muszą Cię w końcu zdiagnozować! Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w te wakacje 3 tygodnie praktyki w szpitalu + 1,5 miesiąca w szkole od września
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
kascysko nic
![]() Wszystko wygląda normalnie, zero swędzenia, czerwonej skory, nic
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kascysko wybrałaś już te lakiery? Bo mnie kusi jak najszybciej zamówić Ja już wiem co chcę od Ciebie ;] Będzie dziś maska na poprawę humoru Nienawidzę mojej szkoły (kto normalny odwołuje Dni Otwarte i zamiast nich każe przyjść na 8h na normalne lekcje?!
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła - cały rok nam wmawiano, że nasz angielski (B1) kończy sie zwykłym zaliczeniem (na podstawie obecności i ocen z kolosów), przez co i my bimbaliśmy i prowadząca olewała. A dziś się dowiaduję, ze piszemy w maju czy czerwcu egzamin na poziomie b2+. To chyba już ten certyfikowany niższy? A my przez cały rok nie mielismy ani jednej lekcji z gramatyki , za to ciągle uczymy się o zdrowym odżywianiu, od zeszłego semestru uczy nas na każdych zajęciach jak są węglowodany i wysokokaloryczny. Na dodatek złego od liceum nie miałam angielskiego aż do teraz, do magisterki, więc w sumie to się cofnęłam 'w rozwoju' dodatkowo. Już mam 2 pewniaki do poprawki z tego semestru heh.
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Chce zrobić psikacz pod olej albo po domu przed myciem - może byc tak? Naturia b/s - 1 łyżka gliceryna - 5 kropel mleczko pszczele - 2 krople jedwab - 4 krople all in one - większa szczypta mocznik - jak wyżej miód - 2 łyżeczki kakao (?) - łyżeczka nie wiem czy to by było wystarczająco płynne. zastanawiam się nad dodaniem soku z aloesu (wtedy i wody), ale mój sok ma już kilka miesięcy i ma intensywny zapach (ne pamiętam czy zawsze tak było) - nada się na włosy czy wyrzucić? |
|
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
odebrałam właśnie zamówienie moje z zsk, dostałam tyyyle gratisików!
chyba zauważyli, że jestem stałą klientką
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja egzaminów mam zwykle 4, zaliczeń w formie półtoragodzinnego pismnego kolokwium z całości materiału wykładowego też 3-4. Ja już w sumie nie ogarniam, który przedmiot kończy się egzaminem, a który kolokwium zaliczeniowym, bo dla mnie te kartki niczym się nie różnią. No, chyba, że różnica polega na tym, że przed egzaminem trza się pochwalić zaliczonym ćwiczeniowcem. ja dostałam opiernicz, że w tym tygodniu nie wysłałam jeszcze żadnego CV. Widzisz, każdy ma swoje guffno do napisania, takie życie. Włosy mam proste, żadnych fal, ale kichać to. Idę pić.
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem
![]() Ale dzisiaj dostałam komplementów dotyczących włosów Mówili że mam ładne loczki, niektórzy pytali jak je robię : D Chyba zacznę na stałe stylizować
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale miałam dziś dobry humor, dopóki nie zobaczyłam próbnej matury z maty http://img2.☠☠☠☠☠☠☠/g/50854_29dd2422a...3ca4bee7d.jpeg
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#657 |
|
Wtajemniczenie
|
Wreszcie Was nadrobiłam...
Mam mojego autorskiego mixa na głowie, Rzepę Joanny i zaraz dołoże jeszcze olejez z papryką GP i jakiś krem... I chyba dzisiaj przemroziłam sobie palce u stóp boli jak cholera a do tego swędzi i piecze... koszmar
|
|
#658 | ||
|
Kuźnia inspiracji
|
Dziekuję Wam
a do włosów niektórych z Was jeszcze duuużo mi brakuje ![]() ale bądź co bądź, mam motywację, żeby naolejować się dziś ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nawet nie wszystko przeczytane mam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz mieć podatne włosy ![]() a ja zamowiłam suszarę w końcu, w piątek odbieram. zasgtanawiam się, czy to nie moje przerzucenie się na suszenie nie jest winowajcą moich BHD ostatnio
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapodałam sobie pod psikacz z Scandica bananowego olej odżywczy babuszki, zmyję i nałożę Biovaksa do ciemnych (od Mooonka i Mooonka ulubiony zestaw ![]() A po zmyciu będzie kropelka arbuzowego i CHI na końce (sprawdza się u mnie ten duet) Jaka ja szprytna, wszystko obmyślone
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

.
. Idę złożyć CV do miejsca gdzie mam spore szansę na pracę 

.
Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze