|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
nie ma Black Papy, trochę się rozczarowałam.. Ale Señor Papa from the end of the world też dobry. Sympatyczny z twarzy.
![]() Cytat:
![]() miranda122- ładna jesteeeeeeeś! ![]() Naebałam się troszeczkę, ale ogarniam sprawę, pacnełam Isanę i miejmy nadzieję, że moich włosów jutro nie dotknie kac.
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Cytat:
|
|
|
|
|
#723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I co Ci z trego planu wyszło?
|
|
|
#724 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
btw widziałam dzisiaj piękne włosy
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mówisz... to ja nie wiem, co będę w życiu robić... Siedzieć na kasie w Biedronce chyba
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja podejrzewam, że sama skończę na kasie w supermarkecie ![]() Gra
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wybrałam goldeny, problemem było tylko czy 2 czy 3 próbasy i... zaczęłam się zastanawiać nad beige używam revlona 180 co prawda (kiedyś 250 był na mnie dobry, nie wiem jak to się stało, że już nie jest ) , ale wszystkie pudry mam w odcieniach złota/beżu w nazwie i jestem w kropce. Czy beż czy złoto ![]() aaa podkłady mineralne też się pudruje? chyba nie?
|
|
|
|
|
#730 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jeszcze może kilka dojdzie i wyjdzie liczba trzycyfrowa ![]() Ale raz się żyje i ile obdarowanych duszyczek ;]Cytat:
Cytat:
![]() I nasza vision jest po geo
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
a te goldeny nie są za żółte?
Bo mi nie pasi ani taki żółty, ani taki różowy, ani zielonawy (wyglądam jak chinczyk/świnka/trup) Czekam na zwrot podatku i zaszaleję (u mnie szaleństwo to wydanie np. 100zł na siebie ale tak to jest jak się nie pracuje, a TŻ też kokosów nie ma, zima nie odpuszcza grzać trzeba )
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
|
#733 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), szału nie było, ale za to skręt.. Mam też wersję z kolagenem i lotosem.. i nie wiem jak to działa, ale w połączeniu z oliwką BD działa genialnie.. Może to bardziej zasługa oliwki niżeli balsamu, ale on w każdym razie nic nie psuje, pomaga wręcz.. Takich włosów jak teraz, to nigdy nie miałam, przez 4 mycia, za każdym razem ten sam zestaw (tylko inny sposób olejowania ) i za każdym razem efekty super, zero puchu, gładkość, miękkość i w ogóle WOW. W końcu znalazłam coś, co robi u mnie efekt WOW. Natomiast Balsam z arnika i kompleksem z wit. H sprawił, że włosy były szorstkie i się spuszyły, ale użyłam go cały jeden raz, może teraz byłoby lepiej ![]() Czuję stres.. Robiliśmy z TŻ prezentację na temat historii szkoły, na jakiejś bardzo ważnej konferencji miał omawiać ją dyrektor.. Konferencja już jutro, a oni dzisiaj nas poprosili, żebyśmy my to poprowadzili. Przed różnymi starostami, burmistrzami, szefami różnych firm i nie wiem kim jeszcze. :O Już widzę tego mojego buraka za każdym razem jak zaczynam mówić.. Trzymajcie kciuki! ![]() Miranda, ale pięknaś Ty ![]() Mam już 22 obserwatorów bloga, cieszę się jak głupia Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2013-03-13 o 23:11 |
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczaki czyli też będę zapierniczać autobusami
Liczyłam, że to w Kato jest. Dzięki, że mnie uświadomiłaś Za granicą będę studiować - zawsze coś..Edit. Noł, jeszcze lepiej. Chyba se nawet w zagraniczym akademiku zamieszkam ![]() Albo pójdę na inny kierunek. Albo do Cze-wy na geo. Albo w ogóle nigdzie nie pójdę. Trudne sprawy.
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2013-03-13 o 23:26 |
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
mozna, jak kto lubi
![]() chwile się nad tym zastanawiałam, i w sumie mam przy twarzy troche wystopniowane przez cięcie w V
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale spoko- moja kuzynka tam geyografię studiowała, chwaliła sobie. Znajomi z liceum, którzy tam poszli też.
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie ten z arniką robił to samo.
złożyłam zamówienie Ann - wzięłam beige light, golden fair i tyle. Chciałam golden fairest jeszcze, ale nie mają. Chyba nie ma sensu nic więcej zamawiać(?) ale mam zakwasiory w d... a jutro z rana mam wf z gościem, który lubi się pastwić eh. Póki co kucanie mi problem sprawia jutro pewnie będzie gorzej idę robić psikacz, nie wiem tylko jak wlać wode i sok w taką małą dziurę, a nie mam lejka hahahaha
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a po geografii to i przy łupkach można pracować, przyszłościowe
|
|
#741 | |
|
Nindżopesz
|
1. grom wie, w Lumiere jest osobno beige i osobno golden
![]() 2. jak czeba to się pudruje, ja co najwyżej nos i czoło. Cytat:
![]() Ciekawa tylko jestem jak wyglądałyś w krótszej, żeby było trochę widać brwi? ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Te Anabelle są takie super? Macie porównanie do innych firm? |
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
hehe a ja zawsze pudruję albo tylko policzki albo je mocniej, a czoło tylko muskam - mi się policzki przetłuszczają (dziwne, wiem)
Powiem Wam, że długo się wzbraniałam przed minerałami, bo wydawało mi się, że na moją cerę nie mają szans zadziałać, ale widziałam parę zdjęć lasek z podobną straszną cerą i im to zakrywało, więc jestem pełna nadziei tylko nie wiem na ile mi taki maleńki proszek starczy hahaha.czekam az piana opadnie w moim psikaczu (chciałam wymieszać i się mega piana zrobiła i tak stoi ) i będzie próbowanko na noc
|
|
|
|
#743 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja się z moimi wredziorami męczę codziennie i dupa blada. Myślę, że to rozjaśnianie zniszczyło mi skręt totalnie. Całość rozjaśnianych końców jest złośliwie prosta jak druty, każda stylizacja doprowadza do tego, że co najwyżej się powyginają i wsio, na dodatek prostują się w ciągu kilku godzin, niezależnie od stylizatora i jego ilości. Za to z czasem (i dbaniem) widzę, że to co odrosło od głowy ma tendencje do bycia typem 2, i to spokojnie! Całe życie myślałam, żem książkowa jedynka, a tu takie buty. Znaczy, kiedyś ewidentnie była jedynka, ale jak pierwszy raz odstawiłam tabletki anty to zaczęła mi się dziwacznie falować grzywka. Nie wiedziałam, o co chodzi i tak już zostało. Całość włosów po czasie bardziej zaczęła przypominać 1b/c niż 1a. Ale żem dwójeczka to nigdy by mi do głowy nie przyszło. Teraz liczę na to, że jak to wszystko pościnam to będą się ładnie kręcić... Ale to jeszcze czasu, a czasu.Dobrze myślę, mogło tak być? Dorzucam poglądowo zdjęcie włosów podczas naturalnego suszenia, bez stylizacji - tu były jeszcze wilgotne, po wyschnięciu góra została prawie taka jak widać, ciut się rozprostowała, a dół rozprostował się całkowicie. Czy to wygląda na typ 2, czy przesadzam? ![]() A dzisiaj na skalpie GP z papryczką, na długości ukochana oliwa z oliwek i bingo z błotkiem. Lecę myć.
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
tak rozmawiacie o tych studiach, aż mi się przypomniały czasy mojej matury
jeżeli chodzi o rady, to mogę powiedzieć jedno: ważne, żeby iść na kierunek, który nas interesuje. Wtedy nawet brak wolnego czasu i ciągła nauka/robienie projektów nie jest takie straszne. Czasem rozmawiam z ludźmi, którzy poszli na 'jakiś tam kierunek', nie związany z ich zainteresowaniami i są to po prostu smutni, wypaleni ludzie. Ja z kolei studiuję to co kocham i mimo, że jest ciężko, kocham te studia Cytat:
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie powiem tak - nie nastawiaj się na pracę nauczyciela, bo jak skończysz studia to prawdopodobieństwo, że ją znajdziesz będzie podobne do tego, że wygrasz w totka. Dzieci się rodzi coraz mniej, szkoły zamykają, nauczycieli jest od groma, etatów brak. Za 5 lat progresu w tej dziedzinie raczej nie będzie. Poza tym na wielu uczelniach za kurs pedagogiczny sie dodatkowo płaci, a niekoniecznie on jest warty swojej ceny. Ja studiowałam na UJ, na kurs pedagogiczny nie poszłam mimo że był darmowy, bo zajęć było okropnie dużo, a ja pracowałam i ni dałabym rady pogodzić wszystkiego na raz. Po drugie - jaką specjalizację chcesz wybrać? Geografia fizyczna, społęczno-ekonomiczna czy może tak jak ja gospodarka przestrzenna? Bo szczerze mówiąc studiowanie geografii ma sens tylko i wyłącznie wtedy jeśli interesuje Cię geografia fizyczna i chcesz coś takiego robić w przyszłości. Czyli jeśli chcesz być gleboznawcą, klimatologiem, hydrologiem itp. itd. i zajmować się bardziej pracą naukową, badaniami, to jak najbardziej ten kierunek jest dla Ciebie. Interesuje Cię geografia społeczno - ekonomiczna itp. - idź na jakieś studia ekonomiczne jeśli kręci Cię gosp.przestrz. to idź na taki kierunek, najlepiej na uczelnię techniczną żeby mieć inżyniera. Ogólnie studia nie są złe, ale pracy w zawodzie po nich raczej nie znajdziesz, no chyba że będziesz miała wielkie szczęście albo pójdziesz wybitnie w stronę geografii fizycznej. Ewentualnie jeśli lubisz zajęcia informatyczne itp. to z całego serca polecam GIS, świetna sprawa i bardzo przyszłościowa. Wiadomo, że z pracą jest jak jest i po studiach tak na prawdę możesz pracować gdziekolwiek, ale na Twoim miejscu mimo wszystko wybrałabym bardziej przyszłościowe studia, które pozwolą Ci się dostać do pracy do jakiejś dużej firmy z kilkustopniową ścieżką kariery i porządnymi pensjami Czyli zarządzanie, marketing, rachunkowość, ekonomia i pokrewne.To, czym zajmuje się geograf zostało zdetronizowane przez inne nauki i przez absolwentów wszelakich studiów inżynierskich typu kartografia, ochrona środowiska, inżynieria środowiska itp. przy łupkach raczej jak się ma inżyniera albo doktorat z jakiegoś gleboznawstwa czy czegoś w tym stylu. Na wszelkie takie posady prędzej przyjmą kogoś po studiach technicznych niż po geografii. Kierunek sam w sobie fajny i ciekawy, ale kompletnie nie przyszłościowy. |
|
|
|
|
#746 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet jeśli za pierwszym razem się nie uda, można startować drugi raz. A na prawo nie ma taki wielkich progów. Kolega startował na poli na architekturę, poległ na rysunku. I poszedł na prawo na UMK. Zdawał rozszerzoną matmę i angielski. Edytowane przez 201607231719 Czas edycji: 2013-03-14 o 09:27 |
|
|
|
|
#747 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zaraz wcieram kozieradke w skalp, a przy okazji mocze wacik i przecieram twrz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
https://static.wizaz.pl/forum/images...nowe/prosi.gifJa mam z kolei na odwrót, wydaje mi się że to co miałam rozjaśnione to się kręci, czyli to co zniszczone a moje włosy się prostują ![]() Włosy rosjaśniane potrzebują protein raczej ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a włosowo: jestem w szoku, bo moje włosy rano nie były nic a nic przetłuszczone zawsze myje je co rano.
|
|
#749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Włosy rozjaśniane są zwykle bardziej porowate i mogą (ale oczywiście nie muszą) nie lubić zbytnio protein.
|
|
#750 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Musi być zdana albo historia albo WOS na rozszerzeniu. Na początku chciałam to i to ale sobie z historią na rozszerzeniu nie poradzę to chociaż na podstawie zdam. Kurde. Ja dopiero druga klasa a mój TŻ dopiero w tym roku się zdecydował na co chce iść Pocieszacz ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.

maluję cała twarz i szyję, potem jeszcze dociapiam i wklepuję miejsca do ukrycia i jest. Jak wezmę za mało to mi prześwitują czerwone plamy/krosty, a jak tylko je dociapię mocniej, to jest za duża różnica. 

)

Za granicą będę studiować - zawsze coś..![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jeśli kręci Cię gosp.przestrz. to idź na taki kierunek, najlepiej na uczelnię techniczną żeby mieć inżyniera.