|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Przy okazji - dzien dobry
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Witam w 3 wątku- oczywiście wczoraj nadrobiłam ostatnie strony tamtego i pierwsze kilka aktualnego. Wczoraj byłam na USG. Widziałem Małe. Spokojnie sobie leżało i machnęło ręką- chyba cały mój mąż . Ma 3,6 cm. Podobno wszystko w najlepszym porządku, wyniki krwi, moczu. Tylko z cytologii jakaś grzybica wyszła. W sumie dziwne bo nic mnie nie swędzi, szczypie ale dostałam jakieś globulki.Jestem więc happy i oczekuję na genetyczne- 25 marca ![]() I generalnie nic mi się nie przytyło-waga taka sama jak miesiąc temu No i zaczęło mi się chcieć jeść i nie mam mdłości- czuję się jakbym z jakiejś dalekiej podróży wróciła .Pozdrawiam i uściskam.
|
|
#243 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejo o poranku
![]() Ale świetajskie futrzaki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A mi się przytyło już 2kg Tylko jak mi się miało nie przytyć skoro od jakiegoś czasu jem dwa śniadania.Kurcze codziennie wstaję ok.4-4.30 i ok.6tej głodnieje i jem pierwsze śniadanie a potem w pracy ok. 10tej drugie.Zawsze byłam rannym ptaszkiem i normą jest dla mnie pobudka o 6tej ale 4ta to już przegięcie ...Ja chcę spać do 6tej
|
|||
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze zrobiłas, ze ją kupiłaś
od razu widać, żeś w ciąży Byłam w niedzielę w H&M z nadzieją kupienia spodni ciążowych - katowicki H&M na 3 Stawach totalnie rozkopany, działy pomieszane, ciuchy pomieszane i tylko cudem znalazłam bluzeczkę ciążową H&M MAMA przecenioną na 60 zł. Fajniutka jest, cieszę się, że chociaż to mam
|
|
|
|
#245 |
|
BAN stały
|
Obudziłam sie przed 7, myslę, a pójdę na badania,ale jak zobaczyłam -11 stopni na termometrze to zrezygnowałam
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
Dziewczyny czy Wam też pogorszyła się cera? Kurcze czytalam, że kobiety w ciąży pięknieją a ja wyglądam jakbym przechodziła wlaśnie okres dojrzewania- trądzik powrócił A brzuszek u mnie jest ledwo widoczny...ogólnie jakoś mam podły nastrój taki depresyjny. Mam nadzieje, że jutro się polepszy jak zobacze dzidzie
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
hej...
Ladanseuse ja też miałam kiepską noc, mnie sie śniły psy gryzące mnie i spadające z mojego balkonu.................. ... Obudziłam się o 4 i zaczęłam myśleć o naszej sytuacji finansowej i ryczałam i ryczałam... ![]() ![]() nie wiem jak my sobie poradzimy... Tż już nie daje rady, nie wiem ile tak pociągnie... I tez mnie męczy jakśiś ból jakby prawego jajnika od wczooraj wieczora - najbardziej przy kaszlu i niefortunnych zmianach pozycji przy siedzeniu albo leżeniu... ![]() I nie weim co robić...Mattal, widok przecudowny
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja cera to masakra nic niepomaga...wczoraj wykonałam moje misje: zakupy, odśnieżanie, obiad, sałatka, znow zakupy i padłam jak pies pluto o 21, a nocy lekko brzuszek mnie pobolewał... i dobrze ze kupiłam ta mustele bo widze 2 blade kreseczki na piersiach i piersi są corac większe boje się ze tych kreseczek bedzie wiecej ale moja skóra nienadąża się rozciagac
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
TANCERKO, Może Ty wiesz: jak sie zgłasza pracownika do ZUSu to od razu podaje się do kiedy ma umowę? czy termin końca umowy jest gdzieś poza umową widoczny?
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z bebetto fajny jest jeszcze ten:http://allegro.pl/bebetto-nico-plus-...066056465.html jest trochę lżejszy od solarisa, tylko w jednym i drugim zniechęcił mnie trochę bardzo szeroki rozstaw tych dużych kół na zdjęciach tak tego nie widać jak na żywo... boje żebym się na schodach w klatce z tym wózkiem nie zmieściła aha, to bebetto pasują też foteliki maxi cosi, a to plus |
|
|
|
|
#252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#253 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja tam specjalnie nie byłam ciekawa kto, ale baaardzo byłam ciekawa jak "tłum" zareaguje
I się nie zawiodłam... konsternacja na twarzach wiernych i dziennikarzy bezcenna ![]() Futro słodkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Świetnie w niej wyglądasz Kurcze, idę tydzień po Wielkanocy na wesel i totalnie nie mam się w co ubrać Moje kiecki są po pierwsze za małe, po drugie duużo za małe w biuście, a po trzecie maja odkryte plecy i dekolt, a ja mam teraz taką masakrę na ciele, ze musiałabym się olejną machnąć, żeby to pozakrywać ![]() Chyba uruchomię pogotowie przyjaciółkowe i jakąś kiecę pożyczę. Piękne futra Cytat:
![]() Jak wyrosłam z wieku "sztuki bez granic" rodzina zerwała resztki tapet i spokojnie pomalowała chałupkę... do tego czasu znajomi nie mieli raczej wstępu do domu. No, chyba, że sami mieli małe dzieci ![]() Cytat:
Swoja droga, czy Wy też macie takie zamotane sny w ciąży? Ja zawsze śniłam dużo i mocno, w kolorze i w ogóle. Zawsze w sumie "na bogato", ale od kiedy jestem w ciąży, jest szał. Sny mama mega dziwne, baaardzo realistyczne i w sumie jestem sama ciekawa co mi się następnej nocy wyśni ![]() Cytat:
![]() Zima u mnie pełną gębą ![]() Biało, zimno, ale słoneczko świeci i wszystko się pięknie skrzy. I w sumie nie miałabym nic przeciwko temu, gdyby nie fakt, że jest 14 marca |
|||||
|
|
|
#254 |
|
Konto usunięte
|
Hejka!!! ja mam teraz piekną cerę
![]() wczoraj TZ się naprał i dziś rano zdycha i mówi, że niewyobraża sobie kaca z dzieckiem
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
|
|
#256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dobrze, ślicznie w niej wyglądasz.ale słodkie Cytat:
|
||
|
|
|
#257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę - pięknej cery, nie męża z kacem u mnie powoli wypryski schodzą, ale niestety skóra nie regeneruje się jak kiedyś, zostają ślady, więc będę musiała powalczyć z przebarwieniami do tego nie znoszę fluidu ani podkładu, a niestety obecnie nie wychodzę bez niego z domu.
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dodatku nic co mi zawsze pomagało na trądzik, w ciąży używać nie można, wiec chodzę jak ta trędowata.
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym wątku
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
Mi również nic nie pomaga..a nawet wydaje mi się, że zaostrzają się te zmiany.....może jak hormony troche przystopują to cera się poprawi
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
witam w nowym dniu,
[QUOTE Napisane przez agaabuu Witam z rana Dziewczyny czy Wam też pogorszyła się cera? Kurcze czytalam, że kobiety w ciąży pięknieją a ja wyglądam jakbym przechodziła wlaśnie okres dojrzewania- trądzik powrócił A brzuszek u mnie jest ledwo widoczny...ogólnie jakoś mam podły nastrój taki depresyjny. Mam nadzieje, że jutro się polepszy jak zobacze dzidzie ![]() ][/QUOTE] ja przy pierwszej ciazy mialam taki tradzik, ze nawet jako nastolatka takiego nie mialam...poprostu gory i doliny...ba nawet wulkany bywaly...poszlam do dermatologa, przepisal mi antibiotyk ktory biore rowniez teraz ( Erythrocine 250 lub dawka 500-w zaleznosci od zery). powiem ze pomogl prawie natychmist! juz po 2 dniach zaczelo sie wszystko wchlaniac. urodzilam zdrowego synka wiec branie tego antybiotyku przez cala ciaze nic niezaszkodzilo ![]() wczoraj tak mnie brzuch bolal jak dotarlam do domu, kilka godzin tak jakbym miesiaczke miala dostac- bol pierwszego dnia, chodzilam prawie na kolanach , chyba za duzo siedze przed kompem i musze wiecej spacerowac aby brzuch mial sie jak rozsciagac
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam mała to z siostrą (starsza o 5 lat) zawsze miałyśmy głupawki przy śniadaniu. Pamiętam jak miałyśmy do zjedzenia kanapki z serem żółtym, ale gdzie tam my i spokojnie pałaszowanie
. Ściągnęłyśmy ten ser, zaczęłyśmy wykrajać gwiazdki, księżyce i nasze arcydzieła przyklejałyśmy na ścianę
|
|
#263 |
|
czyli Endżi
|
Cudowna fotka!
Moja kicia często leży na mnie i opiera główkę na brzuchu - jak brzuch mi urośnie, to będzie się musiała przestawić na pozycję Edzika ![]() Dziewczyny, nie załamujcie się koszmarami nocnymi. Po prostu we śnie wyłażą wszystkie obawy i stresy, które umysł tak nam podkoloruje, że najlepszy reżyser, by tego nie wymyślił Jak coś takiego człowieka obudzi, to trzeba się przytulić do najbliższej osoby obok (nawet kota ), powiedzieć sobie, że to tylko sen i obrócić się na drugi bok ![]() Podpytam mamę o ten przepis na dukanowski chlebek jej wyrobu i dam znać - naprawdę magiczny środek na zaparcia
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się cera najpierw pogorszyła a potem polepszyła. Teraz jest bardzo dobrze jak na to z czym walczyłam całe lata choć koleżanka z pracy uszczypliwie stwierdziła, ze chyba jednak urodzę dziewczynkę bo dziewczynki odbierają matką urodę
![]() Jednak największe problemy z cerą miałam gdy przez tydzień brałam po 2 tabletki Duphastonu na podtrzymanie - koszmar, tak mnie wysypało na buzi i plecach. Jak zeszłam do jednaj to się zaczęło uspokajać a teraz nie biorę i jest najlepiej. |
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu nasza macica powiększa się, więzadła rozciągają .
|
|
|
#266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez śniadania na pewno nie przytyłaś Ja pierwsze śniadanie jem w domu o 7, a drugie w pracy o 11. Zanim wyjdę z pracy jeszcze zjadam jakieś owoce lub jogurt. Później obiad i kolacji przeważnie nie jem, gdy późny obiad, a jak wczesny to coś jeszcze chrupnę lekkiego. Kobieta w ciąży powinna jeść od 5-6 małych posiłków. Przyglądnęłabym się lepiej kaloryczności tych posiłków a wgl to 2kg to pikuś:PO której chodzisz spać jak tak wcześnie wstajesz? zazdroszczę braki chęci do spania, bo ja znowu ciągle bym spała. Zasypiam przed 22 i rano przed 7 zwlec się z łóżka nie mogę :/ Cytat:
![]() Można, można. Z ostrożności można zrezygnować, ale ja używam tych samych kosmetyków co przed ciążą. Wiadomo, że kwasów, sterydów, czy antybiotyków bym się bała bez konsultacji, ale zwykłe kremy przeciwtrądzikowe nie powinny zaszkodzić. |
||
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mogą też was nerki boleć, szczególnie prawa - u mnie się to sprawdza w 100%
|
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ale wy ranne ptaszki jestescie. Ja nawet teraz ledwo sie zbieram z lozka!!!
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Ja duphaston biorę już od około 3 miesięcy w dawce 2x1 (naliczyłam 9 opakowań, gdzie jedno starcza na 10 dni) i nie wykluczone, że to właśnie po nim źle się czuje.
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Zaglądnęłam do poprzedniego wątku i Susanna pytała ile pić oleju lnianego. Podobno minimum dwie łyżki dziennie jak syrop. Można bezpośrednio i na czczo, ale ja chyba bym nie przełknęła, więc ja dodaję do twarożku sporą ilość i smaruję chlebek ziarnisty
zaraz właśnie zjem takie śniadanie ale nie wiem, nie próbowałam. Jedząc z serkiem efekt jest łagodniejszy. Nie leci się od razu do kibelka Mam nadzieje, że pomogłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

Drańcio przytula matal i Edzika

A brzuszek u mnie jest ledwo widoczny...ogólnie jakoś mam podły nastrój taki depresyjny. Mam nadzieje, że jutro się polepszy jak zobacze dzidzie 

nic niepomaga...
z bebetto fajny jest jeszcze ten:
na zdjęciach tak tego nie widać jak na żywo... boje żebym się na schodach w klatce z tym wózkiem nie zmieściła 

do tego nie znoszę fluidu ani podkładu, a niestety obecnie nie wychodzę bez niego z domu.