Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 08:37   #3571
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nic was dzisiaj nie nadrobię! padam na nos, młody się wierci, a jutro ważne terminy w pracy... ech, trza spróbować się wyspać
A nie miałaś sobie wziąć wolnego na glukoze? Czy to nie dziś badanie? W każdym razie trzymam kciuki i za badanie i za terminy w pracy! Dasz radę!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

żarcik na miły początek dnia mi zapodałaś hehe

Tż poszedł do pracy a ja mam woooolneee dziś
Więc teraz Wam opowiem co i jak z piesem hehe.
Axella, aż z wypiekami na twarzy czytałam Twoją opowieść! za nieugiętość! Mam nadzieję, że to wszystko zaprocentuje i zaznasz wreszcie trochę spokoju!

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko u mnie było ostatnio nerwowo. Musieliśmy pożegnać się z 2 najlepszymi kucharkami - a jak wiadomo restauracja kuchnią stoi - i powiem szczerze, że byłam tak zdenerwowana, że aż mi nogi latały. Powód b.prozaiczny - już od jakiegoś czasu zastanawiałam się gdzie wyparowuje nasze mięso.. tzn. niby wiedziałam, bo tam się wytopiło, tam wykroiło, tam coś.. ale na litość boską tak ogromne zakupy w porównaniu do sprzedaży - resztę możecie sobie same dopowiedzieć☠- koniec końców wiem, że Panie prócz poborów miały dodatek funkcyjny równowartości przynajmniej 50% poborów w postaci produktów spożywczych.

Mam nadzieję szybko znaleźć nowych.
I jesteśmy zbyt ufni - już kiedyś znajomy nam podpowiadał, żeby zamontować kamery w kuchni, teraz zamontuję
Wygląda na to, że kamery to dobre wyjście.... Mam nadzieję, że znajdziecie dobre zastępstwo, bo kuchnia jaky nie było jest najważniejsza w restauracji. Trzymam kciuki!

Cytat:
skończyłam projekt plakatu
jest 7:07 a ja mam to z głowy

Aaaa! wybierałam z tż naklejki na ściany na all
http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...093825356.html bo chcemy dużo roznych ponaklejac,by bylo "bajkowo" no i ja wypisalam swoje pomysy,on swoje,nawet jedno sie pokrywa ale najlepsze jest to,że sprawdzam co wybrał i jedną z naklejek jest CZOŁG
dziewczynce do pokoju..wśród kotków,lwów, ptaszków.. czołg i się uparł i ma być i już
czołg jak nasz rożek w czachy

Dzień dobry! Dziś nawet powitało nas słoneczko! Mam nadzieję, że to dobry znak

Dla nas dziś wielki dzień bo po raz pierwszy od 10 tygodni zobaczymy się z Sofcią Co prawda USG mamy dopiero o 18, ale już jestem w super nastroju.

Zdałam sobie sprawę, że nie pójdę jutro na Zawitkowskiego Umówiliśmy się ze znajomymi na kolację bo zupełnie zapomniałam, że jutro jest to spotkanie. Mam nadzieję, że doczłapię się jakoś za miesiąc jak będzie kolejne
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 08:37   #3572
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
gold - aż zerknęłam na swoje wyniki, mam 15,4 i mój lekarz uważa, że to jest w normie, więc tym bardziej ty nie masz się czym martwić
dzięki, trochę mnie uspokoiłaś

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 08:38   #3573
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Tż poszedł do pracy a ja mam woooolneee dziś
Więc teraz Wam opowiem co i jak z piesem hehe.
(...) aż sie popluł jak wrzeszczał,był tak zimny,tak wściekły że szok.. jeszcze przekazał,że jego znajomi z pracy twierdzą,że jestem dziwna (o nie... przejme sie opinia palącej w ciąży laski, non stop skacowanego kolesia i gówniarza który robi zdjecia w kiblu )
(...)Choć teściówa chce ja zabrac jak bedzie wpadac na wizyte (chyba sobota). No cóż..
jestem ciekawa, co on tym marginesom opowiadał... w sumie to uśmiałam się, ale jak sama miałabym taką sytuację, to facet leciałby na zbity pysk już dawno
a teściówka to po co z psem ma wpadać? myślałam, że ona w ogóle taka biedna i zmęczona, że sobie rady nie da, a teraz to nawet z psem na "wyjścia" się wybiera?

no i witam się porannie - wyspana!!! co ważne, bo muszę jako tako funkcjonować dzisiaj w pracy. no i tak sobie jem śniadanie... być może ostatnie takie jutro glukoza......
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 08:41   #3574
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
mam identycznie!!!! jak sie chce przeciągnąć! od jakiś 2 tygodni strasznie mnie skurcze łapią w nogach. 4 dni temu jak spałam nad ranem, taki ból jakby mi żywcem nogę kroili... a potem ledwo chodziłam i kulałam na jedną nogę, dzisiaj mi zaś w prawej złapało ale mniej i na szczęście nie boli.. do tego powieka mi czasem drga i w uchu szumi czasem, no masakra a brzuchem jakby lepiej..już nie tak często twardnieje albo nie zwracam uwagi sama nie wiem
łykam Aspargin- Mg +potas, 2-3 razy dziennie i pije wapń w syropie i dupa;/ czytalam, że to może byc od słabego krążenia np od leżenia na plecach.. kręgosłup mnie napierdziela w lędźwiach ..takie odczucie jakby sie jego krzywizna zmieniała..
Kiedyś wyczytałam, że nie powinno się przyjmować razem magnezu i wapnia. Teraz na szybko znalazłam takie coś: Magnezu nie przyjmować jednocześnie z antybiotykami (np. tetracykliną). Jeżeli równocześnie zażywamy preparaty wapnia – spożyć magnez w innym czasie dnia. Środki zobojętniające sok żołądkowy, preparaty celulozy, błonnika, węgiel leczniczy, alkohole mocne (np. wódki, koniak) – upośledzają przyswajanie magnezu.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Paulina, czy te warsztaty sa za darmo?

Dziewczyny , troche się martwię bo mam powyżej normy leukocyty, aż babeczka w labo podkreśliła wynik. Mam 14 tyś/ul a norma niby jest 10, a u ciężarnych niby (tak piszą w necie) 15 Dodam że nie jestem przeziębiona, nie boli mnie pęcherz, no nic miała tak któras z Was?
1) Bezpieczny Maluch jest za darmo.
2) Ja miałam leukocyty długo podwyższone, teraz są w normie. Mam jednak ciągle podwyższone erytrocyty, a to już mnie martwi.

Siemka.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 08:45   #3575
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

pani z poradni laktacyjnej przestrzegała nas przed stanikami z fiszbinami podobno fiszbiny mogą uciskać kanaliki w piersiach i może się zrobić zastój pokarmu. polecała albo typowe mięciutkie albo sportowe bezszwowe. Co mnie zaskoczyło to jej przekonanie, ze najlepiej przez parę pierwszych dni wcale nie nosić stanika żeby brodawki były odsłonięte i oddychała skóra
ja nie zamierzam nosić bez fiszbinów, moje koleżanki które karmiły nosiły normalne staniki z fiszbinami nawet nie do karmienia

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Kiedyś wyczytałam, że nie powinno się przyjmować razem magnezu i wapnia. Teraz na szybko znalazłam takie coś: Magnezu nie przyjmować jednocześnie z antybiotykami (np. tetracykliną). Jeżeli równocześnie zażywamy preparaty wapnia – spożyć magnez w innym czasie dnia. Środki zobojętniające sok żołądkowy, preparaty celulozy, błonnika, węgiel leczniczy, alkohole mocne (np. wódki, koniak) – upośledzają przyswajanie magnezu.
jasne, dlatego nie wolno popijać leków mlekiem, kawą, sokami itp. bo to wpływa na wchłanianie, zawsze wodą, a w takiej sytuacji to lepiej w innej porze dnia brać

cześć
Stary 2013-03-14, 08:46   #3576
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A nie miałaś sobie wziąć wolnego na glukoze? Czy to nie dziś badanie? W każdym razie trzymam kciuki i za badanie i za terminy w pracy! Dasz radę!

Dzień dobry! Dziś nawet powitało nas słoneczko! Mam nadzieję, że to dobry znak

Dla nas dziś wielki dzień bo po raz pierwszy od 10 tygodni zobaczymy się z Sofcią Co prawda USG mamy dopiero o 18, ale już jestem w super nastroju.

Zdałam sobie sprawę, że nie pójdę jutro na Zawitkowskiego Umówiliśmy się ze znajomymi na kolację bo zupełnie zapomniałam, że jutro jest to spotkanie. Mam nadzieję, że doczłapię się jakoś za miesiąc jak będzie kolejne
ano dobrze kojarzysz, miałam dzisiaj walczyć z glukozą, ale w pracy wyszło, że te terminy... jeden to już od miesiąca ustawiany był - i albo któryś z kluczowych chłopów nie miał już luki w kalendarzu, albo ja byłam chora. i tak się termin przekładał i przekładał, aż wylądował dzisiaj. więc łatwiej było przełożyć glukozę na jutro i jako że mam jeszcze sporo do zrobienia, a do urlopu praktycznie tylko tydzień mi został, to może nawet pojadę po glukozie do roboty. tylko że najpierw sobie na spokojne coś dobrego zjem i poczekam, aż będę się czuła okej

ale fajnie masz z tym USG... ja jeszcze trochę poczekam... ale damy radę! kopniaczki pocieszają mamusię w międzyczasie, no! i słoneczko też mamy, pięęęęękne słoneczko!
zawitkowskiego napadniesz za miesiąc
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 08:50   #3577
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
mam takie same odczucia. Zaskoczył mnie totalnie tym że poprosił o modlitwę za siebie i nagle cisza i skupienie zapanowały na placu

Paulina, czy te warsztaty sa za darmo?

Dziewczyny , troche się martwię bo mam powyżej normy leukocyty, aż babeczka w labo podkreśliła wynik. Mam 14 tyś/ul a norma niby jest 10, a u ciężarnych niby (tak piszą w necie) 15 Dodam że nie jestem przeziębiona, nie boli mnie pęcherz, no nic miała tak któras z Was?
Szczesliwa mowi ze norma wiec nie ma co sie martwic gdyby cos bylo nie tak to lekarz napewno by powiedzial i cos by dal ....

Cytat:
skończyłam projekt plakatu
jest 7:07 a ja mam to z głowy

Aaaa! wybierałam z tż naklejki na ściany na all
http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...093825356.html bo chcemy dużo roznych ponaklejac,by bylo "bajkowo" no i ja wypisalam swoje pomysy,on swoje,nawet jedno sie pokrywa ale najlepsze jest to,że sprawdzam co wybrał i jedną z naklejek jest CZOŁG
dziewczynce do pokoju..wśród kotków,lwów, ptaszków.. czołg i się uparł i ma być i już

i zamóiłam liście malin.. podobno niesmaczne :P może dziś będą
brawo za projekt naklejki sliczne ....
Cytat:
dzięki Banka teraz chodzę już jak ostrożny żółw
też prasuje na stojąco, przeraża mnie trochę jak będzie trzeba poprasować ubranka synka

kupiłam Mustellę żel do mycia i krem przeciwko odparzeniom- na razie tyle
Nam położna odradzała wszelkie kremy typu Emolium, Olineum bo one są do skóry atopowej

pani z poradni laktacyjnej przestrzegała nas przed stanikami z fiszbinami podobno fiszbiny mogą uciskać kanaliki w piersiach i może się zrobić zastój pokarmu. polecała albo typowe mięciutkie albo sportowe bezszwowe. Co mnie zaskoczyło to jej przekonanie, ze najlepiej przez parę pierwszych dni wcale nie nosić stanika żeby brodawki były odsłonięte i oddychała skóra

to mnie pocieszyłaś bo moje są troszkę pełniejsze, ale w porównaniu z innymi ciężarówkami to mam małe

od 5.30 nie mogę spać
no wlasnie ja sie czuje coraz gorzej przez cisnienei i jak uda mi si eunormowac to mozliwe ze na poczatku kwietnia juz posegreguje i popiore , bo cholera wie co to bedzie pozniej
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 08:52   #3578
karolina2121
siedzę i myślę

Hej

Wczoraj na SR gadaliśmy o laktacji... dużo ciekawych informacji, jak je sobie wszystkie ogarnę to spróbuję coś napisać
Znowu dostałam reklamówkę różnych próbek... Na pewno będę miała kilka do oddania, jakieś chętne do przygarnięcia ?

Dostaliśmy też próbkę witaminy K dla bobasa, ale termin ważności tylko do maja 2013... może znacie kogoś komu się przyda?

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-03-14 o 08:53
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 08:54   #3579
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche
a teściówka to po co z psem ma wpadać? myślałam, że ona w ogóle taka biedna i zmęczona, że sobie rady nie da, a teraz to nawet z psem na "wyjścia" się wybiera
byle zabrała psa z porotem jak już wpadnie coś mi się wydaje że to jeszcze nie koniec akcji z psem i TŻ axelli będzie dążył żeby pies wrócił..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 08:56   #3580
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
gold - aż zerknęłam na swoje wyniki, mam 15,4 i mój lekarz uważa, że to jest w normie, więc tym bardziej ty nie masz się czym martwić
Cytat:

też rozkminiałam te leukocyty i normy dla ciężarnych - na jednych stronach piszą, że normą jest 10 - 15 czegoś tam, a gdzie indziej że one w ciąży przyrastają o 3,5 czegoś tam.

Ja np. zawsze miałam dość niskie leukocyty, ale w granicach normy (bliżej 4, przy normach 4 -10), a ostatnio miałam 8 (7,99) i zaczęłam się martwić, że ja mam z kolei za niskie leukocyty, a to też nie dobrze. No, ale przy przyjęciu że w ciąży powinny przyrastać o 3,5 jest ok. Mój lekarz nic nie mówił.

Poza tym nie liczy się tylko ilość samych leukocytów, ale ich zawartość w krwince - musi być ich tam ileś w krwince żeby było ok. Sorry za takie enigmatyczne wskazówki, ale nie jestem lekarzem i nie pamiętam dokładnie, a te info dokładniejsze można znaleźć w necie.

Cytat:

też mam usg zawsze wieczorem i cały się dzień ciężko mi się doczekać kciuki za spotkanie z Sofcią.

Wczoraj tylko podczytywałam, bo znowu pochłonęła mnie gra komputerowa rzadko gram, ale jak już zaczynam, to trochę mi to zajmuje.
Poza tym byłam u dentystki, która mnie pochwaliła, że mam zdrowe zęby w dobrym stanie - miałam tylko jedną plombę do poprawienia i trochę kamienia do usunięcia. Dentysta zaliczony chyba jeszcze muszę się zapisać do okulisty.
I pochwalę się jak Veronic - też wysłałam swojego pita przez net dla samej siebie z niewielką pomocą TŻ-ta, bo coś mi się tam zacinało w programie. I mam 350 zł do zwrotu
Mam też pierwsze zajęcia w sr w poniedziałek, ale są o 11, więc idę sama. Podobno zajęcia, na których fajnie być z mężem są popołudniami.
To chyba tyle w skrócie u mnie.

Kciuki za diabli trzymam, żeby było wszystko dobrze.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 08:59   #3581
xal
Zakorzenienie

Witamy się z rana
Mojego dziecka nie da się oszukać, obudziłam się o 7, popatrzyłam na zegarek, obróciłam na 2gi bok żeby pospać dalej, a ta wyczuła, że mama nie śpi i dawaj fikać. Parę razy dostałam po żebrach to miałam po spaniu. Coś jeszcze się zdrzemnęłam do 8, ale to nie to.
Idę nadrabiać resztę z wczoraj.
Aha, wózek najprawdopodobniej kupujemy Jedo Fyn, z mniejszym prawdopodobieństwem Tako Alive. Dlaczego Jedo a nie Tako? Bo model sprawdzony i ma opinie w internecie, a Alive to nowość w tej firmie jeśli chodzi zarówno o misę i stelaż i jakoś tak się boję. Podpytam jeszcze kuzynkę jak jej się widzi po miesiącu uzytkowania. Może uda mi się kupić uzywany, chcę freeline, ale jeszcze chyba zadzwonię do Jedo podpytać o Memo bo mnie intryguje co tam zmienili, bo stelaż ten sam na pewno.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 09:02   #3582
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink
Wczoraj tylko podczytywałam, bo znowu pochłonęła mnie gra komputerowa rzadko gram, ale jak już zaczynam, to trochę mi to zajmuje.
w co grasz?
i za dentystę
Stary 2013-03-14, 09:03   #3583
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam czwartkowo
zostało mi 50 dni do porodu

Dziewczyny ile byście dały kasy za takie obrazki: http://allegro.pl/haft-krzyzykowy-za...095980280.html http://allegro.pl/haft-krzyzykowy-sl...095980272.html ?

I w ogóle mam mały dylemat Bo w końcu kupujemy do łazienki białą komodę ikeowską. Na razie stoi tam taka biała zamykana szyrafka ale nie mogę w niej wszystkiego pomieścić więc po przewertowaniu wszelakich szafek zdecydowałam się na komodę. Tylko że tam gdzie ona stanie to teraz wisi półka której chce się pozbyć. No i zostaną 2 haki w ścianie. I chciałam coś tam powiesić tak dla dekoracji. Ogólnie łazienkę mam dużą i wysoką ale bardzo nieustawną. Myślałam o takich serduszkach http://allegro.pl/zawieszka-dekoracy...023541982.html ale zawieszonych w takiej formie http://allegro.pl/serduszka-wiszace-...066140889.html czy może lepiej jakiś obrazek. Wilgoci w łazience nie mam, para się nie zbiera więc nie martwię się że coś może się zniszczyć.
No i też się zastanawiam co można dekoracyjnego położyć na komodzie. Wszelakie sole i żele kolorowe odpadają - nie używam bo mam uczulenie no i prysznic zamiast wanny.
Stary 2013-03-14, 09:15   #3584
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wróciliśmy z wizyty
pessar jeszcze się trzyma i dwa tygodnie powinien potrzymać, 29 ściągamy i mogę rodzić wtedy też odstawiam fenoterol. z Młodym wszystko ok, niziutko leży jak zawsze łebkiem w dół. waży ok. 2300
i coś co mnie niesamowicie cieszy - jestem zdrowa, nie mam wzw c specjalistyczne badanie wyszło ujemnie, więc mam po prostu przeciwciała w organiźmie jestem przeszczęśliwa bo było tylko jakieś 5% szans że te przeciwciała nie świadczą o chorobie i się udało ale żeby nie było tak różowo mam ślad białka w moczu i za 2-3 dni muszę powtórzyć bo to może być początek zatrucia ciążowego. ciśnienie mam niskie jak zawsze. no i pobrała mi wymaz na paciorka
No to super wieści Na pewno będzie wszystko ok A może mały jeszcze posiedzi trochę

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Obejrzałam trochę "Z porodówki" na TLC i załamała mnie jedna jehowa ...Miała jakieś mięśniaki w brzuchu i była w ciąży i lekarze jej powiedzieli, że jak to usuną to będzie się wykrwawiać, więc muszą jej krew przetoczyć, a ona stwierdziała,że bóg za nią decyduje i ona nie może i się nie zgadza :sciana: chore.... Idiotka by świadomie umarła i zostawiła dziecko, nienawidzę takich obłąkanych ludzi. Oczywiście przy cesarce dużo krwi traciła, ale potem już tego nie oglądałam.
Też mnie wkurzają tacy "fanatycy"...

Cytat:
Widzę, że nie tylko u mnie było ostatnio nerwowo. Musieliśmy pożegnać się z 2 najlepszymi kucharkami - a jak wiadomo restauracja kuchnią stoi - i powiem szczerze, że byłam tak zdenerwowana, że aż mi nogi latały. Powód b.prozaiczny - już od jakiegoś czasu zastanawiałam się gdzie wyparowuje nasze mięso.. tzn. niby wiedziałam, bo tam się wytopiło, tam wykroiło, tam coś.. ale na litość boską tak ogromne zakupy w porównaniu do sprzedaży - resztę możecie sobie same dopowiedzieć☠- koniec końców wiem, że Panie prócz poborów miały dodatek funkcyjny równowartości przynajmniej 50% poborów w postaci produktów spożywczych.
Eh, no u nas w firmie też przekręty robią, ale żeby przyłapać to trzeba być wszędzie i ciągle stać nad ludźmi, a to niemożliwe...

diabli zdrówka dla Ciebie! Obyś szybko wyszła ze szpitala i było wszystko ok.
sharpnowaja ja dostałam od sąsiadki 3 takie obrazki. Są czasochłonne bardzo i ona je sprzedaje też za min 100 zł, niektóre nawet po 200-300...

Ja dzisiaj nawet się wyspałam, ból pleców przeszedł, ale od wczoraj czuję w jednym miejscu taki ból na brzuchu jakby mnie ktoś kopnął... No nic, może przejdzie...
Miłego dnia!

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2013-03-14 o 09:17
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 09:16   #3585
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogłaby mi któraś pomóc??? Jestem na zwolnieniu od 10 tc. Dostaje wypłatę co miesiąc. Mam umowę na pół etatu i liczą mi tak jakby za godziny. Jak jest tam 80 godzin to mi płacą za 80h. I tu mam pytanie. czy dochodzą do tego premie nadgodziny???
tak Tzn mi wyliczyli średnią z ostatniego roku i teraz taką kwotę dostaję + premie jeśli placówka akurat wyrobi. I ja dostaję co miesiąc inna kwotę - nie wiem od czego to zależy ale raz miałam różnicę 200 zł a przy mojej marnej wypłacie to bardzo dużo.

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no, a jak kończyła karmić już to czym sobie ściągała nadmiar pokarmu, ręką? bo to przecież nie jest tak, że jak się odstawia dziecko od piersi w pewnym momencie to ten pokarm znika z dnia na dzień...
nie wiem nie pytałam ale na pewno zapytam. Ona odstawiała stopniowo małego. To był raczej proces długotrwały

axella Ty to masz zdrowie do tego faceta ale grunt że sprawa "załatwiona".
Stary 2013-03-14, 09:16   #3586
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
ja bym wolała znaleźć wzór w internecie, kupić kanwę i mulinę i sama sobie wyszyć. trochę to czasu zajmuje, ale pomijając czas to koszt materiałów będzie ok. 30 zł max (przynajmniej mulina kosztuje ok 1,5 zł, a kanwa bez nadrukowanego wzoru niewiele więcej)
Stary 2013-03-14, 09:19   #3587
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam czwartkowo

Dziewczyny ile byście dały kasy za takie obrazki: http://allegro.pl/haft-krzyzykowy-za...095980280.html http://allegro.pl/haft-krzyzykowy-sl...095980272.html ?
ja wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale ja bym ich nie kupiła bo nie mój styl a jak już coś to pewnie 20-30 zł, ale nie wiem ile są warte dla kogoś kto coś takiego lubi
Stary 2013-03-14, 09:24   #3588
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wpadłam jeszcze na chwilę, bo dostałam info od Diabli:

"Od poniedziałku wieczorem jesteśmy w szpitalu. Miałam plamienie i wolałam to sprawdzić. Wszystko wygląda ok, nie wiedzą skąd to, więc już dziś miałam iść do domu. Niestety wczoraj wieczorem znów kilka plam... więc leżymy nadal. Ktg idealne, tętno też. Dzisiaj i jutro kolejne badania i być może, że jutro mnie puszczą albo w piątek. Niestety nie mam neta"

"Na porodówce tłok. Rodzice czekają w kolejce. Brakuje łóżek na patologii. Położne śmieją się, że teraz jest sezon dzieci wakacyjnych (lipiec-sierpień), więc dlatego taki ruch. Jedzenie całkiem niezłe, mam dla Was fotki. Dostałam 2 zastrzyki na płucka - wszystkie profilaktycznie. Ktg codziennie, 3-4 razy dziennie tętno. Fotel codziennie, usg jeśli uznają, że trzeba. Mój lekarz jest tu ordynatorem, więc naprawdę jest mi tu dobrze. Jeszcze trochę i wracamy na forum Koleżanki w pokoju świetne - jedna po założeniu krążka, druga 36tc poszła właśnie na wywołanie porodu, bo ma za mało wód. Najbardziej szkoda mi tych, które kulają się 2 tyg po terminie i nic. Kroplówki... Aaa i mam jeden z mniejszych brzuchów buziaki dla dziewczyn i dzidziusiów. Bardzo mi miło, że zauważyłyście naszą nieobecność."
ojej..dobrze że z małym wszystko dobrze
skąd te plamienia?
diabli trzyma kciuki za szybki powrót do domku

Cytat:
wróciliśmy z wizyty
pessar jeszcze się trzyma i dwa tygodnie powinien potrzymać, 29 ściągamy i mogę rodzić wtedy też odstawiam fenoterol. z Młodym wszystko ok, niziutko leży jak zawsze łebkiem w dół. waży ok. 2300
i coś co mnie niesamowicie cieszy - jestem zdrowa, nie mam wzw c specjalistyczne badanie wyszło ujemnie, więc mam po prostu przeciwciała w organiźmie jestem przeszczęśliwa bo było tylko jakieś 5% szans że te przeciwciała nie świadczą o chorobie i się udało ale żeby nie było tak różowo mam ślad białka w moczu i za 2-3 dni muszę powtórzyć bo to może być początek zatrucia ciążowego. ciśnienie mam niskie jak zawsze. no i pobrała mi wymaz na paciorka
za wizytę
wszystko widac w porządku....
pierwsze nasze wątkowe dziecie lada chwila na świecie
niesamowite już za dwa tygodnie możesz urodzicwow......a le będzie napięcie..ale trzymam jednak kciuki coby jak najdłużej w brzuszku jednak dziecie zostało i dużo siły nabrało

axella...Ty wojowniczko

szczęśliwa przykro mi..że taka u Was paskudna sprawa z tymi kucharkami..ale dobrze że zauważyliście ten problem ..w końcu to przestępstwo
na pewno szybko uda Wam się znaleźć kogoś bardziej godnego zaufania..teraz dużo jest szukających "na prawdę " pracy ..którym zalezy na zarobku a nie na... "dorobku czyimś kosztem"

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 09:26   #3589
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
koniec końców wiem, że Panie prócz poborów miały dodatek funkcyjny równowartości przynajmniej 50% poborów w postaci produktów spożywczych.
no masakra oj nieźle bym się wkurzyła na takie coś

axella zamówiłaś już te naklejki? czekam na relacje, bo kurcze też czegoś szukałam ale wszytsko wydaje mi się takie MAŁE

cloche za WYSPANIE się, ja ostatnio mogę jedynie o tym pomarzyć, w ogóle mam ostatnio wrażenie że z dnia na dzień wstaję coraz bardziejj zmęczona

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale ja bym ich nie kupiła bo nie mój styl a jak już coś to pewnie 20-30 zł, ale nie wiem ile są warte dla kogoś kto coś takiego lubi
nie nie ja kupować nie mam zamiaru bo właśnie takie mam. Ale przez przypadek trafiłam wczoraj na taką aukcję i szoku doznałam że ktoś aż tyle chce za takie coś. Za większy obrazek to jeszcze ok ale nie za to. No i ja mam sporo do sprzedania takich obrazów większych i się zastanawiam czy tego nie wystawić.
Stary 2013-03-14, 09:29   #3590
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wpadłam jeszcze na chwilę, bo dostałam info od Diabli:
Oby wszystko się szybko wyjaśniło i wróciła do domu.
Cytat:

ja będę walczyć jak lwica o znieczulenie dziś już w aucie myślałam że umrę a to było nic pewnie w porównaniu z bólami porodowymi.
Ja też, bo boję się bóli krzyzowych, a że już w ciąży były to szanse są duże.
Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogłaby mi któraś pomóc??? Jestem na zwolnieniu od 10 tc. Dostaje wypłatę co miesiąc. Mam umowę na pół etatu i liczą mi tak jakby za godziny. Jak jest tam 80 godzin to mi płacą za 80h. I tu mam pytanie. czy dochodzą do tego premie nadgodziny???
Nadgodziny jeszcze sprawdzę, ale premie na pewno wchodzą. Nadgodziny wydaje mi się, że też, tylko tutaj nie jestem na 100% pewna czy z ostatnich 3, 6 czy 12 miesięcy się to liczy, ale chyba 12. Jak Magiusa napisała, wypłaty się uśrednia i ustala kwotę na dany miesiąc. Jak miałaś L4 po drodze z tych 12 to nie jest aż tak skomplikowane, bo po prostu nie daje się kwoty L4 tylko kwotę jakby tego L4 nie było.
Wypłaca ci pracodawca bo duża firma.
Jak masz jakieś wątpliwości co do kwoty to najlepiej pozbieraj wszystkie swoje "paski" czy inne naliczenia wypłat i zadzwoń do PIPu, będziesz mieć informację z pierwszej ręki i na 100% pewną. W ZUSie mogą Ci nie podać informacji co i jak, bo im liczy program według wytycznych z ZUS RCA czy RCX.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wczoraj na SR gadaliśmy o laktacji... dużo ciekawych informacji, jak je sobie wszystkie ogarnę to spróbuję coś napisać
To ja mam pytanie, w sumie od kuzynki, bo co szkoła rodzenia to inaczej mówią i ona się zastanawia kogo teraz słuchać, stosować herbatki na laktację czy nie? Jedni mówią tak, bo poprawia się ilośc pokarmu, a drudzy absolutnie nie, bo to przenika do mleka, do dziecka i dziecko jest bardziej drażliwe czy coś.

Własnie powiedzieli w TVP2 że w pytaniu na śniadanie będzie dzisiaj o wyborze wózka. Ciekawe jakie firmy będą się reklamować

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 09:36   #3591
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie ja kupować nie mam zamiaru bo właśnie takie mam. Ale przez przypadek trafiłam wczoraj na taką aukcję i szoku doznałam że ktoś aż tyle chce za takie coś. Za większy obrazek to jeszcze ok ale nie za to. No i ja mam sporo do sprzedania takich obrazów większych i się zastanawiam czy tego nie wystawić.
no w zasadzie takie gotowe wyszyte duże obrazy kosztują ponad 100 zł bo dużo czasu się poświęca na ich zrobienie. także jak nie potrzebujesz to wystawiaj, po co mają kurz zbierać
Stary 2013-03-14, 09:39   #3592
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

widzialam ostatnio w pasmanterii wzory z disneya i samo to na czym sie wyszywa kosztowąło 20 zł:/ więc pewnie stąd cena
Stary 2013-03-14, 09:44   #3593
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

To ja mam pytanie, w sumie od kuzynki, bo co szkoła rodzenia to inaczej mówią i ona się zastanawia kogo teraz słuchać, stosować herbatki na laktację czy nie? Jedni mówią tak, bo poprawia się ilośc pokarmu, a drudzy absolutnie nie, bo to przenika do mleka, do dziecka i dziecko jest bardziej drażliwe czy coś.
Można pić herbatkę z kopereka, ale nie przesadzać - 1-2 szkl. dziennie. Koperek wzmaga laktację i pomaga dziecku na wzdęcia. Natomiast mięta i szałwia hamują laktację.

Dziewczyny pytały się też o picie Karmii - ogólnie chmiel wzmaga laktację, ale w Karmii jest więcej chemii niż chmielu
Stary 2013-03-14, 09:45   #3594
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ano dobrze kojarzysz, miałam dzisiaj walczyć z glukozą, ale w pracy wyszło, że te terminy... jeden to już od miesiąca ustawiany był - i albo któryś z kluczowych chłopów nie miał już luki w kalendarzu, albo ja byłam chora. i tak się termin przekładał i przekładał, aż wylądował dzisiaj. więc łatwiej było przełożyć glukozę na jutro i jako że mam jeszcze sporo do zrobienia, a do urlopu praktycznie tylko tydzień mi został, to może nawet pojadę po glukozie do roboty. tylko że najpierw sobie na spokojne coś dobrego zjem i poczekam, aż będę się czuła okej
Oj to będziesz jutro miała ciężki dzień... Dobrze, że to piątek, może jakoś przetrwasz

Cytat:
Witam czwartkowo

I w ogóle mam mały dylemat Bo w końcu kupujemy do łazienki białą komodę ikeowską. Na razie stoi tam taka biała zamykana szyrafka ale nie mogę w niej wszystkiego pomieścić więc po przewertowaniu wszelakich szafek zdecydowałam się na komodę. Tylko że tam gdzie ona stanie to teraz wisi półka której chce się pozbyć. No i zostaną 2 haki w ścianie. I chciałam coś tam powiesić tak dla dekoracji. Ogólnie łazienkę mam dużą i wysoką ale bardzo nieustawną. Myślałam o takich serduszkach http://allegro.pl/zawieszka-dekoracy...023541982.html ale zawieszonych w takiej formie http://allegro.pl/serduszka-wiszace-...066140889.html czy może lepiej jakiś obrazek. Wilgoci w łazience nie mam, para się nie zbiera więc nie martwię się że coś może się zniszczyć.
No i też się zastanawiam co można dekoracyjnego położyć na komodzie. Wszelakie sole i żele kolorowe odpadają - nie używam bo mam uczulenie no i prysznic zamiast wanny.
Takie serduszka są fajne, ale ja bym się zdecydowała raczej na drewniane pomalowane białą farbą albo decoupage (może axella Co coś fajnego doradzi). A na komodę możesz postawić takie patyczki zapachowe w wazoniku i np. kamienie na jakimś szkle, albo bezpośrednio na komodzie. Bedziesz miała taki troszkę klimat SPA w łazience
Stary 2013-03-14, 09:48   #3595
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121
Dziewczyny pytały się też o picie Karmii - ogólnie chmiel wzmaga laktację, ale w Karmii jest więcej chemii niż chmielu
karmi mi nie smakuje, za to bavarię będę pić z przyjemnością. no chyba że znów zmienią mi się smaki
Stary 2013-03-14, 09:54   #3596
Ashyshqa
Zakorzenienie

Zapomniałam, że chciałam Wam napisać, że odkryłam fajną drogerię internetową. Trochę off topic bo nie mają chyba kosmetyków dla dzieci (nawet nie patrzyłam ) ale generalnie dość fajne ceny. Mnie interesowały suche szampony batiste, bo nie są dostępne w stacjonarnych sklepach, a tam mają za 15pln więc spoko, ale zobaczyłam też że np mają lakiery essie za 15pln, gdzie regularna cena to ponad 30 i inne dość ciekawe ceny, do tego można u nich kupić moje ulubione pędzle hakuro, więc przy jednej przesyłce (która jest taka sama bez względu na kg) można się zaopatrzyć w fajne rzeczy. Tu link:

http://www.ekobieca.pl/
Stary 2013-03-14, 09:58   #3597
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Takie serduszka są fajne, ale ja bym się zdecydowała raczej na drewniane pomalowane białą farbą albo decoupage (może axella Co coś fajnego doradzi). A na komodę możesz postawić takie patyczki zapachowe w wazoniku i np. kamienie na jakimś szkle, albo bezpośrednio na komodzie. Bedziesz miała taki troszkę klimat SPA w łazience
dzięki za rady o kamieniach myślałam, o tych zapachowych patyczkach nie a w sumie fajny pomysł muszę coś wykombinować.
Myślałam o tych serduszkach bo w podobnych kolorach obszyłabym sobie szkatułki (3 szt) z biżuterią
Stary 2013-03-14, 10:02   #3598
gosiulka22
Wtajemniczenie

kupiłam wczoraj pierwszą rzecz dla naszego dziecka łapki niedrapki i czapeczkę jestem z siebie dumna że się przemogłam, myślę że teraz już jakoś pójdą zakupy
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:03   #3599
karolina2121
siedzę i myślę

Porównałam skład kremu Nivea z tego Sroczego bloga z opakowaniem... od tamtego czasu zmienili trochę skład- nie ma parabenów, alkoholu ani barwników, więc chyba nie ma tragedii.
Stary 2013-03-14, 10:03   #3600
nuna2
Zakorzenienie

Witam Wróciłam z biocenozy, obrałam ziemniaczki i teraz leżenie<3

Ash dodałam sobie tą stronkę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości