|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
hehe calkiem sympatiko ten nasz nowy Papiez Franciszek
i pomimo wieku - zywotny , nie widac ze zaraz 90 dobije ...Cytat:
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() własnie jak wychodziłam po ćwiczeniach z sr, włączyłam dym i usłyszałam że leci biały dym
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Może i tak ale według mnie to powinni kogoś młodszego wybrać, żeby znów nie było jak z benedyktem...
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rok urodzenia 1936
|
|
|
#3546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-03-13 o 20:40 |
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ciągłe drętwienie nóg i takie wrażenie jakbym była nie rozciągnięta i muszę się porozciągac, poobracać stopą w koło.. czasami mi wzdrga całą nogą, że podskakuje. Coś tam biorę magnez ale nie widzę poprawy... |
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
No to popieprzylam lata hehe no wlasnie dziwne bo dobrze wyglada hehe napewno nie na 90 hihi
|
#3551 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() u nas leci 29 tydzień, 200 dni za nami, 80 to go!!!! ![]() Cytat:
![]() Byłam wczoraj na tym BEZPIECZNYM MALUCHU i było SUPER!! Na warsztatach było kilka różnych prezentacji, fajne dali próbki i gadżety: dostałam smoczek NUKa różowy akurat sie trafił , 2 śliniaczki, taki bajer co można dziecku dłoń lub stopkę odbić na pamiątkę Także sporo wiedzy nt ratowania dziecka jak ma bezdech lub sie zakrztusi, była prezentacja o fotelikach maxi cosi, jak sie montuje itd, sporo praktycznych rad, położna gadała o karmieniu piersią i pozycjach, było o komórkach macierzystych z pępowiny, o tych żelach antybakteryjnych, o mleku Infamil, reklama reklama reklama..ale dużo prezentów więc spoko aha jeszcze był poczęstunek, dawali wode mineralną, batoniki crunchy, cukiereczki, jabłka.. brzuchate kobitki jak sie rzuciły, masakra![]() POLECAM! Cytat:
ja chyba w końcu kupie od tego sprzedawcy-oszusta te ubranka, trudno mój błąd.. w sumie wyjdzie po 7 zł z hakiem za sztuke a w tym 3 rzeczy są jak nowe, sukienka nówka z Disneya.. ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Cytat:
a brzuchem jakby lepiej..już nie tak często twardnieje albo nie zwracam uwagi sama nie wiemłykam Aspargin- Mg +potas, 2-3 razy dziennie i pije wapń w syropie i dupa;/ czytalam, że to może byc od słabego krążenia np od leżenia na plecach.. kręgosłup mnie napierdziela w lędźwiach ..takie odczucie jakby sie jego krzywizna zmieniała.. Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-03-13 o 21:24 |
||||
|
|
|
#3552 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no, a jak kończyła karmić już to czym sobie ściągała nadmiar pokarmu, ręką? bo to przecież nie jest tak, że jak się odstawia dziecko od piersi w pewnym momencie to ten pokarm znika z dnia na dzień...no a z kupowaniem to masz całkowitą rację, ja teraz kupuję tylko daltego bo wiem, że mi się raczej przyda, ale i tak kupuję ten za 10 złotych z gruszką przy pierwszym porodzie nie miałam i tez mi mąż kupił w szpitalnej aptece, po co kupować nie wiedząc czy sie będzie używało.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jezu, powiedzcie mi, jak można wyglądać i ubierać się jak ta horodyńska i ta druga pani i jeszcze komentować ciuchy innych??? ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- na tvn style gadaja właśnie o mięśniach kegla... |
||||||||
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Po Bezpiecznym Maluchu ... padam na nos. Jutro was nadrobię, albo i nie
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Zapisałam sobie w ulubionych.
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tego, że chciała naturalnie to ogólnie o podejście mi chodzi, nie samo zzo mam nadzieję, że już tuli swojego maluszka do piersi
|
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaskoczenie dla wszystkich Ale ludzie to na wszystkim chcą kasę zbijać, bo przecież szły zakładyMi wiek Papieża nie przeszkadza. Oby tylko dobrze prowadził Kościół a w tych czasach wiadome jak jest... I jednak według mnie trudne zadanie, bo wszyscy wspominają Błogosławionego Jana Pawła II... I porównują. Ale uważam, że będzie ok
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
oj tak, wiem coś o tym... i nie rozumiem tego. Chyba robią to dla własnej wygody. Człowiek przy pierwszym porodzie jest zielony totalnie, ja bym teraz się nie zgodziła na żadną oksytocynę, a za masaż szyjki to bym chyba lekarzowi zrobiła podobny "masaż" jąder. Sorry za dobitność, ale to jest dla kobiety naprawdę bolesne i często zupełnie niepotrzebne. Naprawdę w tym szpitalu jakieś super podejście mają.
|
|
|
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
Oho
niedługo nowy wątek
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dodatkowo uspokaja mnie fakt, że z tych osób, które znam tak "na żywo", też nikt nie szaleje z wyprawką... jakoś miesiąc przed porodem pojawiają się mebelki i wózek, żeby się wietrzyć, no i ciuszki się zbiera po drodze z różnych źródeł... ale cała reszta to potem, w razie potrzeby ![]() a w efekcie będzie pewnie tak, że urodzisz przede mną ja coś czuję, że przenoszę...za sen przepraszam, ale ... sama nie wiem, skąd takie głupoty mi się w resztkach mózgu potworzyły ![]() nic was dzisiaj nie nadrobię! padam na nos, młody się wierci, a jutro ważne terminy w pracy... ech, trza spróbować się wyspać
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wróciliśmy po 22 ale najpierw musiałam coś zjeść ![]() Dziś na SR położna mówiła o porodzie w wodzie i zzo, a potem było o pielęgnacji maluszka: zmiana pieluszek, kąpiel w wanience, kąpiel w wiaderku, pielęgnacja pępka, masaż noworodka, jak nosić dziecko - najpierw trochę teorii, a potem ćwiczyliśmy Za tydzień będzie o karmieniu piersią i mamy się przypomnieć, żeby powiedziała o szczepieniach.Jeśli chodzi o kąpiel to położna polecała i wanienkę i wiadro. W wiadrze wiadomo, że dziecko ma ciaśniej, nam łatwiej go przytrzymać i umyć, a on sam bardziej się rozluźnia i jest zanurzony po samą szyję. Jakiś pan zapytał czy trzeba koniecznie kupować specjalne wiadro (pokazowe były 2: http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...028873635.html i http://allegro.pl/prince-lionheart-w...083378753.html ). Może być zwykłe wiadro (mój mąż zaraz pomyślał o jakimś budowlanym ![]() U Bonifratrów mają 3 sale porodowe z wannami, ale tylko w jednej sali jest wanna do porodu w wodzie, te 2 to po prostu do imersji wodnej. Jeśli chcemy mieć poród w wodzie to po przyjeździe na IP informujemy o tym. Aha: dodatni wynik GBS (albo jego brak np. bo się zapomniało) oraz inne wyniki dodatnie np. anty HBS powodują, że możemy skorzystać z imersji wodnej, ale poród w wodzie odpada! No i z ciekawostek: Miesięcznie mają ok 150-200 porodów Na 200 porodów: ok 50 to cc, reszta to sn; a na tych 150 porodów sn tylko ok 10 jest z zzo. Oczywiście zzo bezpłatne, ale trzeba się udać (ok 3 tyg przed porodem) na konsultację.Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-13 o 23:32 |
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żarcik na miły początek dnia mi zapodałaś hehe ![]() Tż poszedł do pracy a ja mam woooolneee dziś ![]() Więc teraz Wam opowiem co i jak z piesem hehe. W poniedziałek tż miał ją odwieźć o czym wiem ja,wie on i wiecie Wy. sam tak powiedział,a ja wiedziałam,że będzie kombinoał skoro pon/wt/śr ma wolne no i poszłam na pocztę rano,wracam i juz widzę że tż nie w sosie BARDZO myślę sobie "oho,będzie wojna" no i faktycznie tż zaraz wyskakuje z super mądrością "ja poczekam na właściciela mieszkania i go spytam czy pies może być" (taaa,w umowie jest zakaz tak po prostu?) a ja miałam na twarz mine pod tytułem WTF?! no i mówię,że mało mnie obchodzi czy pies być może i cała gadka o tym,dlaczego psa być nie może.. ogólnie to zaczęłam płakać na wstępie i byłam wściekła na siebie,że dałam się wyprowadzić z równowagi przez kundla.. no i właśnie jak powiedziałam słowo "kundel" tż pokazał mi się od strony od jakiej go nie znałam aż sie popluł jak wrzeszczał,był tak zimny,tak wściekły że szok.. jeszcze przekazał,że jego znajomi z pracy twierdzą,że jestem dziwna (o nie... przejme sie opinia palącej w ciąży laski, non stop skacowanego kolesia i gówniarza który robi zdjecia w kiblu )miałam serdecznie dość tej całej sytuacji,ja już nie miałam sił powtarzać setny raz co i jak,złapałam go za szmaty,przyparłam do ściany i powiedziałam,że może wybrać,ale musi zrobić to TERAZ. Ja albo pies. I że nie może dzwnić do mamusi po radę ( musiałam dodać) I jesli wybiera psa to ma 5minut by wyjść. Myślał cały czas,że jednak ulegnę ale zostawilam go z tą myslą.. wyszłam do kuchni,wyłam i trzęsłam się straszniedługo trawił co zrobić.. no i werdykt: W ŚRODĘ i znów gadka jak mu cieżko bla bla bla,a ja nie mówiłam nic bo temat psa dla mnie już nie istniał. Wczoraj jeszcze prbował mnie brać na emocje,że biedny piesio,że zobacz jaka grzeczna ale ja ją spakowałam i nawet pomogłam odwieźć ![]() Pewnie temat psa znów wróci,tym bardziej,że bedzie do niej jezdzil zawsze jak konczy o 15, ale niech jezdzi, jego pies-jego obowiazek,ale psa juz nigdy nie chce tu widzieć. Choć teściówa chce ja zabrac jak bedzie wpadac na wizyte (chyba sobota). No cóż.. Ale ogólnie jest spokój..może w końcu wszystko wróci do normy.. ![]() Wybaczcie ze tak sie rozpisałam ale musiałąm się wygadac.. i tematu KONIEC. JENNY POPROSZĘ O WPISANIE WIZYTY NA 20.03 ![]() lece nadrabiać |
|
|
|
|
#3561 |
|
Rozeznanie
|
axella - brawo za nieustępliwość.
Widzę, że nie tylko u mnie było ostatnio nerwowo. Musieliśmy pożegnać się z 2 najlepszymi kucharkami - a jak wiadomo restauracja kuchnią stoi - i powiem szczerze, że byłam tak zdenerwowana, że aż mi nogi latały. Powód b.prozaiczny - już od jakiegoś czasu zastanawiałam się gdzie wyparowuje nasze mięso.. tzn. niby wiedziałam, bo tam się wytopiło, tam wykroiło, tam coś.. ale na litość boską tak ogromne zakupy w porównaniu do sprzedaży - resztę możecie sobie same dopowiedzieć☠- koniec końców wiem, że Panie prócz poborów miały dodatek funkcyjny równowartości przynajmniej 50% poborów w postaci produktów spożywczych. Mam nadzieję szybko znaleźć nowych. I jesteśmy zbyt ufni - już kiedyś znajomy nam podpowiadał, żeby zamontować kamery w kuchni, teraz zamontuję Ale, czytam Was codziennie i: marchewka - wózek rewelacyjny! fotelik zreszta rownież! vil - no to ja już czekam na Twojego szkraba, pewnie będzie pierwszy na wątku papież - bardzo mi się podoba, chciałam kogoś z Ameryki bo po dość pochmurnym Benedykcie chciałam kogoś z uśmiechem na ustach. I zażartował, i uśmiechnął się i prosił o błogosławieństwo.. i wzbudza we mnie bardzo dobre emocje. Temat pościeli - kupię dopiero na zimę, teraz wystarczą kocyki bo lato, a mam już kilka i lżejszych i cieplejszych na wszelki wypadek |
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obys szybko kogos znalazla ![]() ja posciel kupilam taka leciutenka, sliczny wzor choc polowa marca zaraz a za okem zaspy sniegu i -8 ![]() chcialam spac ale nie moge ![]() mam duuzo rzeczy do zrobienia ale poki co na wszystko za wczesnie.. wiec jem sniadanko
|
|
|
|
|
#3563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też prasuje na stojąco, przeraża mnie trochę jak będzie trzeba poprasować ubranka synka Cytat:
żel do mycia i krem przeciwko odparzeniom- na razie tyleNam położna odradzała wszelkie kremy typu Emolium, Olineum bo one są do skóry atopowej Cytat:
Cytat:
bo moje są troszkę pełniejsze, ale w porównaniu z innymi ciężarówkami to mam małe ![]() od 5.30 nie mogę spać
|
||||
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam projekt plakatu
![]() jest 7:07 a ja mam to z głowy Aaaa! wybierałam z tż naklejki na ściany na all http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...093825356.html no i ja wypisalam swoje pomysy,on swoje,nawet jedno sie pokrywa ale najlepsze jest to,że sprawdzam co wybrał i jedną z naklejek jest CZOŁGdziewczynce do pokoju..wśród kotków,lwów, ptaszków.. czołg ![]() i zamóiłam liście malin.. podobno niesmaczne :P może dziś będą Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-14 o 07:15 |
|
|
|
#3565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby było dobrze ![]() Cytat:
na ból żeber bo wczoraj pytałam na sr - leżenie, ewentualnie wyciągnięcie się do góry (z rękami) żeby mięśnie międzyżebrowe się rozciągnęły. i za konsekwencję, dobrze że psa masz już z głowy ![]() i dzień dobry wszystkim
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam takie same odczucia. Zaskoczył mnie totalnie tym że poprosił o modlitwę za siebie i nagle cisza i skupienie zapanowały na placu Paulina, czy te warsztaty sa za darmo? Dziewczyny , troche się martwię bo mam powyżej normy leukocyty, aż babeczka w labo podkreśliła wynik. Mam 14 tyś/ul a norma niby jest 10, a u ciężarnych niby (tak piszą w necie) 15 Dodam że nie jestem przeziębiona, nie boli mnie pęcherz, no nic miała tak któras z Was?
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Rozeznanie
|
gold - aż zerknęłam na swoje wyniki, mam 15,4 i mój lekarz uważa, że to jest w normie, więc tym bardziej ty nie masz się czym martwić
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Niestety nie bardzo mam czas z Wami posiedzieć - o nadrobieniu czegokolwiek nie ma mowy... axella - twarda z Ciebie kobieta i tak trzymaj - żeby Ci TŻ na głowę nie wszedł z mamusią i psem![]() szczęsliwa-wyrazy współczucia. Okropne są takie sytuacje
|
|
#3569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
witam idę czytac
|
||
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam udział, bo fajne rzeczy mówią ![]() co do wyników - mi w laboratorium zawsze podkreślają to co odbiega choćby trochę od normy, a gin mówi że jest OK. po prostu normy dla ciężarnych są trochę inne, więc nie ma co się zamartwiać nieptrzebnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

od razu zaznaczam że magnezu nie łykam
Ślub 27. X. 2012

a brzuchem jakby lepiej..już nie tak często twardnieje albo nie zwracam uwagi sama nie wiem

za 31 tc
:sciana: chore.... Idiotka by świadomie umarła i zostawiła dziecko, nienawidzę takich obłąkanych ludzi. Oczywiście przy cesarce dużo krwi traciła, ale potem już tego nie oglądałam.