Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 20:46   #571
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
rybcia jest ok

ja tak sobie mysle jeszcze ze jak by byla ta lista, to moze by na zmiane czarne i szare literki zrobic, zeby sie nie zlewalo, o cos takiego:

Ryba91 Ewelina 22l OM 10.01.13 3CS TP 18.10.2013 - dz/ch

ale to już tzw pierdo.ła
No wiem o co chodzi... żeby było wyraźnie to może zrobmy tak: Jak ktoś ma jakieś pomysły ( nawet same "tematy" to niech wyśle mi na pw i ja to ładnie poszukam wkleje "pokoloruję,wytuszuję " zeby ładnie było i postram się na gotowo w pt to dać, bo jutro moge nie miec za duzo czasu ..
Stary 2013-03-13, 20:54   #572
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
tak sobie pomyślałam dzisiaj rano ze jak bedzie ok i bedzie chłopiec to dostanie imie takie jak przyjmię nowy papież....Franciszek? Ładnie dobrze że nie Benedykt
U nas to samo, ale od kilku dni juz mówilismy, obs. Jan, Leon i Franciszek, więc jak synio to tak. Mój brat ma Paweł po Jan Paweł II.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:01   #573
rojku
Rozeznanie

No ja mówiłam do mojego E., że mógłby być papież Leon
Franio też ładnie

A dla chłopca mi się też Mieszko podoba

Edytowane przez rojku
Czas edycji: 2013-03-13 o 21:06
rojku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:10   #574
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Przeczytałam

kasiunka8998 gondola przyda Ci się co prawda mój maluszek z marca więc krócej czekaliśmy na wiosnę ale nawet i zimą na pewno trafią się pogodne bezwietrzne dni, w które można wyjść na spacer z maluszkiem

samopoczucie ok,
mężczyźni też na swój sposób przeżywają ciążę a czasami nawet bardziej niż kobiety
mój TZ strasznie się ucieszył a po chwili dodał "to już wiem dlaczego tak nam jest ciasno w łóżku - śpimy w czwórkę"

kasiuha my planujemy powiedzieć w maju, czyli troszkę później

koala19 straaaaasznie jestem senna... w pracy ledwo wytrzymuję, najchętniej bym zamknęła oczy przynajmniej na chwilkę
my mamy wózek Tako Jumper jeszcze z tymi mneijszymi kółkami - i to jest jedyny mały minusik więc myślę, że aktualne modele są już fajne polecam, nam przy drugiej dzidzi również będzie służyć

dziumdzidziumdzia doskonale Cię rozumiem, odczucia przy drugim dziecku są inne, też brak czasu ale i więcej cierpliwości. Fajnie mi się czyta "pierworódki" (jakie słowo ) bo udziela mi się ich entuzjazm i podekscytowanie tak jakbym patrzyła na siebie 4,5 roku temu

ja uwielbiałam być w ciąży, cudowny stan mówię Wam dziewczyny - będzie super!

Santom kciuki za mocną krechę!
edit: właśnie doczytałam strasznie mi przykro wiem, że nic Cię teraz nie pocieszy ale trzymaj się jakoś

Agatkaa, Koocur, Mystiquee i wszystkie dziewczyny, które potrzebują kciuków a których niechcący nie wymieniłam

Pomadka super, że beta przyrasta

nadrobiłam pierwsze 10 stron oj chyba będzie mi ciężko być na bieżąco

u nas to już jest trzecia ciąża, pierwsza niestety bardzo szybko się zakończyła, o drugą staraliśmy się kilka miesięcy a teraz "niechcący" wyszło za pierwszym razem a mieliśmy tylko "poćwiczyć"

miłego wieczoru życzę dziewczynki

P.S. Dzastin08 dane wyślę po wizycie u gina

Edytowane przez e.m.i.l.k.a
Czas edycji: 2013-03-13 o 21:19
e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 22:04   #575
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, można się do Was przyłączyć ? Bo na mamusie wrześniowo-październikowe trudno, a ja mam termin na koniec października.
Witaj

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
,,,
dzidzia
teraz dopiero zauważyłam że Twoja córcia ma na imię Alisa strasznie mi się podoba to imię
Ma. I pasuje do niej doskonale. Poza tym jest wielonarodowościowe , więc gdyby kiedyś miała wyjeżdżać, to nie będzie problemów z wymową

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Kochana ja nie wiem teraz co ja chce
Bo to by nie było planowane...zreszta jak cos bedzie wiadomo napisze wiecej.
Generalnie co moge powiedziec...studiuje i nie wiem jak dałąbym rade...choc nie jestem pierwszego młoduMam 24 lata, rocznikowo jestem 88 (czyli 25).
I przeraza mnie ewentualna ciaza a studia...balabym sie
W poprzedniej ciąży zaczynałam mgr uzupełniającą. Da się, bywają problemy z głową, np. przestawianie literek, trudności w kojarzeniu, ale się da . Obroniona w terminie, praca napisana szybko i solidnie.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
to normalne...pocieszę Cię że ja swojego syna urodziłam jak miałam 19 lat w grudniu, w maju zdawałam mature z dzieckiem przy cycku ( zaliczyłam bardzo dobrze)w tym czasie moja mama chorowała na raka,więc dodatkowo zajmowałam sie 13letnia siostra i tatą....ojciec dziecka okazal sie bydlakiem dla ktorego nie byliśmy ważni.....i poradziłam sobie....skonczyłam studia, mam cudownego męża i synka a teraz mam nadzieje po cichu na małą kobitkę planowałam od pażdziernika zacząc studia na kosmetyce ale chyba bede musiała przełożyc na za rok. nie łąm się, takie fora są po to żeby się wyżalić spytac wesprzeć itp....
Piękna wiadomość, taka wspierająca. Gratuluję sił!
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą w 100% .. banda niewychowanych gówniarzy. Wiem wiem, ostre słowa ale tak to jest.. ja widzę co się u mnie dzieje na placu jeszcze kiedyś "zabaw" dzisiaj to jakaś masakra.. ;/
Jak dla mnie to jest efekt "bezstresowego" wychowania i rodziców karierowiczów. Widzę różnicę między dziećmi już w piaskownicy. Moja córa wie, że zabawek się nie zabiera lub jeśli się daną nie bawi, to może ktoś inny skorzystać; że trzeba zapytać czy wolno i uważać, żeby komuś krzywdy nie zrobić bla bla. Takie pierrrrdołki, ale jak to zsumować, to okazuje się, że mamy dzieci albo wychowane albo nie. Nie znoszę, kiedy np. małe dziecko zjeżdża na zjeżdżalni, potem wchodzi na nią kolejne i nie patrzy, tylko śmiga jak długie. Nie zważa, że małe dziecko potrzebuje więcej czasu, żeby opuścić to miejsce. Trafia mnie...%^&*%^&, zwłaszcza jak obok stoi/siedzi rodzic.

Można dziecko wychować jak "przyjaciela" i niekoniecznie dawać mu samowolkę. Wychodzenie z założenia, że dziecku wszystko wolno daje takie efekty.

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Czyli jednak sie zdarza po jedym razie
a, czyli za 11 dni. A kto ma tyle cierpliwosci czekac jak nerwy są

Dziewczyny jak mialam @ 22 lutego a cykle nieregularne strasznie 26-32 dniowe (choć zazwyczaj mam w sumie 30 dni) to kiedy moge robic bete? Bo zrobiona teraz nic nie pokaze. Albo przynajmniej test sikany.
Czy czekac na @?
Powinna byc 24 marc

edit-pisze ze @ ma byc 24 marca bo takie coś mi pokazuje te informacje taki pi razy oko
Wszystkie 4 moje ciąże były trafione w pierwszym cyklu starań. Można.

Betę co najmniej 10 dni od stosunku. Moja wyszła pozytywna w 14 dniu od owulacji, bo beta zaczyna rosnąć po zagnieżdżeniu. Czyli stosunek, plus 3-10 dni max na zagnieżdżenie, plus kilka dni na wzrost po poziomu pozytywnego. Niestety długo ;/.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 22:48   #576
koala19
Raczkowanie

a ja już jutro mam wizyte u gina na 20:15
dam znać jak wróce trzymajcie kciuki
Stary 2013-03-13, 22:55   #577
emylkaZ
Raczkowanie

Santom bardzo mi przykro Trzymaj się...

Cytat:
Witam z rana

Przybliżony termin porodu mam na 18 października

Antibia86 ja też na wcześniejszej wizycie nie widziałam nic i nie słyszałam też serduszka. Teraz idę w poniedziałek i pewnie już wszystko będzie, chociaż mam lekkie obawy. Jakoś nie mogę się doczekać tego poniedziałku.. Chociaż też czeka mnie kolejna wizyta u dentysty- nie wiem czy też tak miałyście, że nagle zaczęły was boleć zęby/krwawić dziąsła itd?
Mi w poprzedniej ciąży często krwawiły dziąsła. Dentystka kazała płukac szałwią.

Cytat:

nie sądziłam, że kobieta ma tyle praw w ciąży oO
Słyszałam właśnie że lewatywę trzeba robić, bo potem pielęgniarki nie chcą sprzątać i myslałam ze jest to konieczne przed porodem, a jak się okazuje to wcale nie :O
"Niestety w wielu polskich szpitalach bezpłatne znieczulenie nadal nie jest normą, a luksusem. Bardzo rzadko daje się też rodzącej prawo do rezygnacji z obecności studentów przy porodzie, do wybrania pozycji do porodu oraz do odmowy bardzo w Polsce popularnych, a niepotrzebnych zdaniem Światowej Organizacji Zdrowia zabiegów przygotowawczych: golenia łona, lewatywy.
Teraz można sobie przygotowac tzw Plan Porodu i tam się to wszystko zawiera, tzn. czy chcesz lewatywę, czy chcesz byc aktywna w I fazie porodu, czy zgadzasz się na nacięcie i tak dalej.
Jak ja rodziłam to i tak z lewatywą bym nie zdążyła bo zaraz na łóżko porodowe trafiłam z prawie pełnym rozwarciem. Natomiast studenci przy porodzie to jak dla mnie fajna sprawa, ja miałam studentkę i bardzo mi pomagała

Ja dzisiaj padam, miałam pierwsze spotkanie z porcelaną blee... Do tego Mikołaj ząbkuje i jest marudny cały dzień. Padam

Co do objawów to ja na razie mam identyczne jak w I ciąży, płaczliwośc z byle powodu, tkliwe piersi, brak apetytu, latanie co chwile siku.
emylkaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 22:58   #578
rojku
Rozeznanie

koala
Stary 2013-03-14, 00:19   #579
Trele_Morele
Zakorzenienie

Santom- kochana jestem z Toba calym sercem !! Trzymaj sie

U mnie tez bylo za pierwszym razem . Za kazdym razem a ostatnio nawet po jednym razie
We wrzesniu zeszlego roku odstawilam antykoncepcje po 5 latach a w listopadzie bylam juz w ciazy . W grudniu niestety poronilam , ale ze obylo sie bez zabiegu lekarz kazal odczekac do pierwszego okresu i dzialac. Ale nie doczekalam , moze ze dwa razy nam sie zapomnialo ale trafnie

Co do smakow mam obsesje na punkcie kefiru

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 08:41   #580
misia332
Zakorzenienie

Witam się z rana.

Oj ale miałam ciężką noc, wstałam co chwilę jak opętana, śniły mi się jakieś głupoty, i co chwilę to siku, to pić, tragedia.

Czekam na kuriera z sukienką.

Ja jedyne na co mam smaki to na wszystko co kwaśne.

Stary 2013-03-14, 08:58   #581
maomami
Wtajemniczenie

Witam się i ja
Dzisiaj mi się tak dobrze spało, zwłaszcza jak mój bezczelny budzik zadzwonił o 6 ściągając mnie z łóżka.
Dziewczyny czy Wy też czujecie takie kłucie w okolicach jajnika/jajników. Ja czasami w ciągu dnia czuje takie kłucie coś jak przy owu.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 09:00   #582
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Dzisiaj mi się tak dobrze spało, zwłaszcza jak mój bezczelny budzik zadzwonił o 6 ściągając mnie z łóżka.
Dziewczyny czy Wy też czujecie takie kłucie w okolicach jajnika/jajników. Ja czasami w ciągu dnia czuje takie kłucie coś jak przy owu.
Ja czuję np. dzisiaj w nocy

Stary 2013-03-14, 09:11   #583
maomami
Wtajemniczenie

Bo zastanawiałam się czy to normalne, ale w sumie nie boli tylko raz na jakiś czas kłuje. A na różnych forach czytałam że macica się rozrasta i ogólnie miejsce się robi i chyba nic strasznego to nie jest.

Stary 2013-03-14, 09:15   #584
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

cześć dziewczynki!
jak tam z rana? w pracy się roluźniło, więc pewnie będę tutaj częściej.
moje rano jak zwykle ciężko, mdłości....

wiecie może, czy my w ciąży możemy zdejmować kamień z zębów?
i czy też macie problemy trawienne i z przemianą materii?
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 09:18   #585
misia332
Zakorzenienie

Dokładnie tak jest. Widać już u Was dziewczyny z października jakiś brzuszek ?

Ja sie znów zaczęłam martwić, bo cycki mnie mnie bolą, mdłości przeszły.. i tak dziwnie. A Usg dopiero 12.04

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuha Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki!

Ja mam problemy z trawieniem, woda z cytryną na czczo, albo sliwki suszone na całą noc do wody, a rano wypić wodę i zjeść śliweczki.

Stary 2013-03-14, 09:21   #586
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuha Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki!

Ja nie wiem czy ze względu na kwas foliowy czy zamiast wymiotów jestem w kibelku 2-3 razy dziennie jak nic, a dużo się naczytałam że na początku sporo dziewczyn ma zaparcia.
Co do dentysty to szczerze nie wiem, sama idę na wizytę 03.04 więc zobaczymy do mi lekarka będzie mogła poradzić, teoretycznie idę na wizytę kontrolną.

Stary 2013-03-14, 09:31   #587
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
a ja już jutro mam wizyte u gina na 20:15
dam znać jak wróce trzymajcie kciuki
Kciuki zaciśnięte.

Stary 2013-03-14, 09:38   #588
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

misia332 dzięki za rady! jutro z rana wypróbuję! mam nadzieję, że tylko dla odmiany mnie nagle nie popędzi do toalety

maomami chyba zadzwonię dziś do swojego stomatologa i podpytam. jak będę coś wiedzieć dam znać
Stary 2013-03-14, 09:57   #589
24Kasiula24
Raczkowanie

Ciężko sie tu do was wbić! Jesteście szybkie jak burza A mialyscie biegunkę, bo mnie sie zdarza

Moja fasolinka <3 <3 <3

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

To może napiszę coś o sobie Mam na imię Kasia, mam 24 lata i mieszkam w Poznaniu ) Z Tż mieszkamy razem juz prawie 6 miesięcy, a na początku stycznia zamarzyliśmy o bobasku ) Nooooo i zaczeły sie starania, od 1 do 8 lutego mialam dni plodne, w dniu spodziewanej miesiączki czyli 20 lutego zrobilam test i dwie krechy!!! Na usg bylam 1 marca, byl pecherzyk 9mm w dobrym miejscu Nastepna wizyta 27 marca, wiec bedzie serduszko, mam nadzieje... bo cos wszystkie objawy oprócz sennoscu ustaly

Termin porodu 29.10 <3

Pozdrawiam Was )
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:02   #590
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Ciężko sie tu do was wbić! Jesteście szybkie jak burza A mialyscie biegunkę, bo mnie sie zdarza

Moja fasolinka <3 <3 <3

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

To może napiszę coś o sobie Mam na imię Kasia, mam 24 lata i mieszkam w Poznaniu ) Z Tż mieszkamy razem juz prawie 6 miesięcy, a na początku stycznia zamarzyliśmy o bobasku ) Nooooo i zaczeły sie starania, od 1 do 8 lutego mialam dni plodne, w dniu spodziewanej miesiączki czyli 20 lutego zrobilam test i dwie krechy!!! Na usg bylam 1 marca, byl pecherzyk 9mm w dobrym miejscu Nastepna wizyta 27 marca, wiec bedzie serduszko, mam nadzieje... bo cos wszystkie objawy oprócz sennoscu ustaly

Termin porodu 29.10 <3

Pozdrawiam Was )
Hej Nie martw się, wszystko bedzie dobrze. Ja mimo, że już widziałam jak serduszko bije, to też się boję następnego USG. Czym się zajmujesz na codzień ?

Stary 2013-03-14, 10:06   #591
24Kasiula24
Raczkowanie

Mam nadzieję...Aż ze strachu zrobiłąm bete i byla ponad 14ooo, wiec akurat na 7tc, ale kobiety chyba tak mają przejmują sie za bardzo Mój Tż cay czas mi powtarza, ze mam przestac wymyslac bo napewno jest wszystko ok

Ja pracuje w Telekomunikacji Polskiej Jeszcze, od kwietnia uciekam sobie na słodkie lenistwo

Jesli bedzie córeczka to bedzie Kornelka <3
Stary 2013-03-14, 10:08   #592
agi_82
Wtajemniczenie

hej kobitki
omg nie nadążam za Wami pędzicie jak szalone
ja wczoraj szybko padłam i jeszcze w pidżamie jestem

nie dam rady napisac do każdej z osobna bo jakoś mnie muli napiszę więc tylko że propozycje do listy super wszystkie
odnośnie objawów ciążowych to ja mam straszne zaparcia i big cycole

odnośnie testowania to mi w 2 przypadkach II krechy wyszły 11 dni po owulce tylko że ja miałam cykl praktycznie już jak w zegarku

misia
nie wiem czy coś przeoczyłam ale czekasz na ślubną sukienke??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:13   #593
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
hej kobitki
omg nie nadążam za Wami pędzicie jak szalone
ja wczoraj szybko padłam i jeszcze w pidżamie jestem

nie dam rady napisac do każdej z osobna bo jakoś mnie muli napiszę więc tylko że propozycje do listy super wszystkie
odnośnie objawów ciążowych to ja mam straszne zaparcia i big cycole

odnośnie testowania to mi w 2 przypadkach II krechy wyszły 11 dni po owulce tylko że ja miałam cykl praktycznie już jak w zegarku

misia
nie wiem czy coś przeoczyłam ale czekasz na ślubną sukienke??
dokładnie tak, dzisiaj ma przyjść kurierem , a ja oszaleję z radośći.

Stary 2013-03-14, 10:19   #594
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dokładnie tak, dzisiaj ma przyjść kurierem , a ja oszaleję z radośći.
hm a to będziesz przerabiała ją czy jak??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:41   #595
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

24Kasiula24 witamy!!
Stary 2013-03-14, 10:48   #596
ajek78
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Wygląda na to, że dołączę do Waszego grona chociaż strasznie zawiłą sytuację miałam. Dzisiaj 51 dc i dopiero 2 dni temu teścior pokazał dwie kreseczki w ubiegłym tyg byłam nawet u lekarza, ale nic nie widział i stwierdził, że raczej nie mam się spodziewać ciąży bo taki długi cykl może być wynikiem karmienia piersią (mam 6-miesięcznego szkraba) A tu jednak niespodzianka Co prawda potwierdzę dopiero 25.03. przy kolejnej wizycie, (tym razem u mojego lekarza ) ale myślę, ze załapię się na listopad
ajek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:16   #597
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
hm a to będziesz przerabiała ją czy jak??
Nie, zamawiałam jak już wiedziałam, że jestem w ciąży, mam taką typową grecką, zaraz wstawię linka
http://www.jenjenhouse.com/es/Corte-...2012661-g12661

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ajek78 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Wygląda na to, że dołączę do Waszego grona chociaż strasznie zawiłą sytuację miałam. Dzisiaj 51 dc i dopiero 2 dni temu teścior pokazał dwie kreseczki w ubiegłym tyg byłam nawet u lekarza, ale nic nie widział i stwierdził, że raczej nie mam się spodziewać ciąży bo taki długi cykl może być wynikiem karmienia piersią (mam 6-miesięcznego szkraba) A tu jednak niespodzianka Co prawda potwierdzę dopiero 25.03. przy kolejnej wizycie, (tym razem u mojego lekarza ) ale myślę, ze załapię się na listopad
Witamy. Również chciałabym mieć taką przerwę między jedną ciążą o a drugą

Stary 2013-03-14, 11:27   #598
24Kasiula24
Raczkowanie

Witam Witam ))

Super taka przerwa miedzy szkrabami! )
Stary 2013-03-14, 11:37   #599
ajek78
Przyczajenie

No nie będzie łatwo, ale jestem tego świadoma Na szczęście mój Piotrek to bardzo grzeczny Maluszek i raczej nie mam z nim kłopotów Narazie...heh
ajek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:44   #600
kasiunka8998
Raczkowanie

witam i ja jaki śliczny słoneczny dzień dziś u nas
idę dziś na wizytę to też 3majcie kciuki żeby w końcu coś było widać

maomami ojej z tymi zaparciami to koszmar. Mnie bardzo to męczy ale szczeze mówiąc nie wiązałam tego z ciążą (bo nie wiedziałam)

ajek78 ooo jak fajnie że bobas za bobaskiem udał się
kasiula24 Kornelka ślicznie

koala i za Twoją wizytę trzymam kciuki
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości