|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
za nieugiętość! Mam nadzieję, że to wszystko zaprocentuje i zaznasz wreszcie trochę spokoju!Cytat:
Cytat:
Dzień dobry! Dziś nawet powitało nas słoneczko! Mam nadzieję, że to dobry znak ![]() Dla nas dziś wielki dzień bo po raz pierwszy od 10 tygodni zobaczymy się z Sofcią Co prawda USG mamy dopiero o 18, ale już jestem w super nastroju.Zdałam sobie sprawę, że nie pójdę jutro na Zawitkowskiego
|
||||
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teściówka to po co z psem ma wpadać? myślałam, że ona w ogóle taka biedna i zmęczona, że sobie rady nie da, a teraz to nawet z psem na "wyjścia" się wybiera? ![]() no i witam się porannie - wyspana!!! co ważne, bo muszę jako tako funkcjonować dzisiaj w pracy. no i tak sobie jem śniadanie... być może ostatnie takie
|
|
#3574 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
2) Ja miałam leukocyty długo podwyższone, teraz są w normie. Mam jednak ciągle podwyższone erytrocyty, a to już mnie martwi. ![]() Siemka. |
||
|
|
|
#3575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
cześć
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jako że mam jeszcze sporo do zrobienia, a do urlopu praktycznie tylko tydzień mi został, to może nawet pojadę po glukozie do roboty. tylko że najpierw sobie na spokojne coś dobrego zjem i poczekam, aż będę się czuła okej ![]() ale fajnie masz z tym USG... zawitkowskiego napadniesz za miesiąc
|
|
#3577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby cos bylo nie tak to lekarz napewno by powiedzial i cos by dal ....Cytat:
naklejki sliczne ....![]() ![]() Cytat:
|
|
#3578 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Wczoraj na SR gadaliśmy o laktacji... dużo ciekawych informacji, jak je sobie wszystkie ogarnę to spróbuję coś napisać ![]() Znowu dostałam reklamówkę różnych próbek... ![]() Dostaliśmy też próbkę witaminy K dla bobasa, ale termin ważności tylko do maja 2013... może znacie kogoś komu się przyda?
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-03-14 o 08:53 |
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś mi się wydaje że to jeszcze nie koniec akcji z psem i TŻ axelli będzie dążył żeby pies wrócił..
|
|
#3580 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja np. zawsze miałam dość niskie leukocyty, ale w granicach normy (bliżej 4, przy normach 4 -10), a ostatnio miałam 8 (7,99) i zaczęłam się martwić, że ja mam z kolei za niskie leukocyty, a to też nie dobrze. No, ale przy przyjęciu że w ciąży powinny przyrastać o 3,5 jest ok. Mój lekarz nic nie mówił. Poza tym nie liczy się tylko ilość samych leukocytów, ale ich zawartość w krwince - musi być ich tam ileś w krwince żeby było ok. Sorry za takie enigmatyczne wskazówki, ale nie jestem lekarzem i nie pamiętam dokładnie, a te info dokładniejsze można znaleźć w necie. Cytat:
kciuki za spotkanie z Sofcią. Wczoraj tylko podczytywałam, bo znowu pochłonęła mnie gra komputerowa rzadko gram, ale jak już zaczynam, to trochę mi to zajmuje. Poza tym byłam u dentystki, która mnie pochwaliła, że mam zdrowe zęby w dobrym stanie - miałam tylko jedną plombę do poprawienia i trochę kamienia do usunięcia. Dentysta zaliczony chyba jeszcze muszę się zapisać do okulisty. I pochwalę się jak Veronic - też wysłałam swojego pita przez net dla samej siebie z niewielką pomocą TŻ-ta, bo coś mi się tam zacinało w programie. I mam 350 zł do zwrotu ![]() Mam też pierwsze zajęcia w sr w poniedziałek, ale są o 11, więc idę sama. Podobno zajęcia, na których fajnie być z mężem są popołudniami. To chyba tyle w skrócie u mnie. Kciuki za diabli trzymam, żeby było wszystko dobrze.
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się z rana
Mojego dziecka nie da się oszukać, obudziłam się o 7, popatrzyłam na zegarek, obróciłam na 2gi bok żeby pospać dalej, a ta wyczuła, że mama nie śpi i dawaj fikać. Parę razy dostałam po żebrach to miałam po spaniu. Coś jeszcze się zdrzemnęłam do 8, ale to nie to. Idę nadrabiać resztę z wczoraj. Aha, wózek najprawdopodobniej kupujemy Jedo Fyn, z mniejszym prawdopodobieństwem Tako Alive. Dlaczego Jedo a nie Tako? Bo model sprawdzony i ma opinie w internecie, a Alive to nowość w tej firmie jeśli chodzi zarówno o misę i stelaż i jakoś tak się boję. Podpytam jeszcze kuzynkę jak jej się widzi po miesiącu uzytkowania. Może uda mi się kupić uzywany, chcę freeline, ale jeszcze chyba zadzwonię do Jedo podpytać o Memo bo mnie intryguje co tam zmienili, bo stelaż ten sam na pewno.
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za dentystę
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Witam czwartkowo
![]() zostało mi 50 dni do porodu ![]() Dziewczyny ile byście dały kasy za takie obrazki: http://allegro.pl/haft-krzyzykowy-za...095980280.html http://allegro.pl/haft-krzyzykowy-sl...095980272.html ? I w ogóle mam mały dylemat No i też się zastanawiam co można dekoracyjnego położyć na komodzie. Wszelakie sole i żele kolorowe odpadają - nie używam bo mam uczulenie no i prysznic zamiast wanny. |
|
|
|
#3584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno będzie wszystko ok A może mały jeszcze posiedzi trochę![]() Cytat:
Cytat:
diabli zdrówka dla Ciebie! Obyś szybko wyszła ze szpitala i było wszystko ok. sharpnowaja ja dostałam od sąsiadki 3 takie obrazki. Są czasochłonne bardzo i ona je sprzedaje też za min 100 zł, niektóre nawet po 200-300... Ja dzisiaj nawet się wyspałam, ból pleców przeszedł, ale od wczoraj czuję w jednym miejscu taki ból na brzuchu jakby mnie ktoś kopnął... No nic, może przejdzie...Miłego dnia! Edytowane przez Tity Czas edycji: 2013-03-14 o 09:17 |
|||
|
|
|
#3585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn mi wyliczyli średnią z ostatniego roku i teraz taką kwotę dostaję + premie jeśli placówka akurat wyrobi. I ja dostaję co miesiąc inna kwotę - nie wiem od czego to zależy ale raz miałam różnicę 200 zł a przy mojej marnej wypłacie to bardzo dużo.Cytat:
ale na pewno zapytam. Ona odstawiała stopniowo małego. To był raczej proces długotrwały![]() axella Ty to masz zdrowie do tego faceta |
||
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3588 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..dobrze że z małym wszystko dobrze![]() skąd te plamienia? diabli trzyma kciuki za szybki powrót do domku Cytat:
![]() wszystko widac w porządku.... pierwsze nasze wątkowe dziecie lada chwila na świecie niesamowite już za dwa tygodnie możesz urodzic wow......a le będzie napięcie..ale trzymam jednak kciuki coby jak najdłużej w brzuszku jednak dziecie zostało i dużo siły nabrałoaxella...Ty wojowniczko ![]() szczęśliwa przykro mi..że taka u Was paskudna sprawa z tymi kucharkami..ale dobrze że zauważyliście ten problem ..w końcu to przestępstwo na pewno szybko uda Wam się znaleźć kogoś bardziej godnego zaufania |
||
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj nieźle bym się wkurzyła na takie coś ![]() axella zamówiłaś już te naklejki? czekam na relacje, bo kurcze też czegoś szukałam ale wszytsko wydaje mi się takie MAŁE cloche za WYSPANIE się, ja ostatnio mogę jedynie o tym pomarzyć, w ogóle mam ostatnio wrażenie że z dnia na dzień wstaję coraz bardziejj zmęczona ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- nie nie ja kupować nie mam zamiaru bo właśnie takie mam. Ale przez przypadek trafiłam wczoraj na taką aukcję i szoku doznałam że ktoś aż tyle chce za takie coś. Za większy obrazek to jeszcze ok ale nie za to. No i ja mam sporo do sprzedania takich obrazów większych i się zastanawiam czy tego nie wystawić. |
|
|
|
|
#3590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oby wszystko się szybko wyjaśniło i wróciła do domu.
Cytat:
Cytat:
Wypłaca ci pracodawca bo duża firma. Jak masz jakieś wątpliwości co do kwoty to najlepiej pozbieraj wszystkie swoje "paski" czy inne naliczenia wypłat i zadzwoń do PIPu, będziesz mieć informację z pierwszej ręki i na 100% pewną. W ZUSie mogą Ci nie podać informacji co i jak, bo im liczy program według wytycznych z ZUS RCA czy RCX. Cytat:
Własnie powiedzieli w TVP2 że w pytaniu na śniadanie będzie dzisiaj o wyborze wózka. Ciekawe jakie firmy będą się reklamować
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dużo czasu się poświęca na ich zrobienie. także jak nie potrzebujesz to wystawiaj, po co mają kurz zbierać
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3593 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Dziewczyny pytały się też o picie Karmii - ogólnie chmiel wzmaga laktację, ale w Karmii jest więcej chemii niż chmielu
|
|
#3594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam, że chciałam Wam napisać, że odkryłam fajną drogerię internetową. Trochę off topic bo nie mają chyba kosmetyków dla dzieci (nawet nie patrzyłam
) ale generalnie dość fajne ceny. Mnie interesowały suche szampony batiste, bo nie są dostępne w stacjonarnych sklepach, a tam mają za 15pln więc spoko, ale zobaczyłam też że np mają lakiery essie za 15pln, gdzie regularna cena to ponad 30 i inne dość ciekawe ceny, do tego można u nich kupić moje ulubione pędzle hakuro, więc przy jednej przesyłce (która jest taka sama bez względu na kg) można się zaopatrzyć w fajne rzeczy. Tu link:http://www.ekobieca.pl/ |
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kamieniach myślałam, o tych zapachowych patyczkach nie a w sumie fajny pomysł muszę coś wykombinować. Myślałam o tych serduszkach bo w podobnych kolorach obszyłabym sobie szkatułki (3 szt) z biżuterią |
|
|
|
|
#3598 |
|
Wtajemniczenie
|
kupiłam wczoraj pierwszą rzecz dla naszego dziecka
łapki niedrapki i czapeczkę jestem z siebie dumna że się przemogłam, myślę że teraz już jakoś pójdą zakupy
|
|
|
|
#3599 |
|
siedzę i myślę
|
Porównałam skład kremu Nivea z tego Sroczego bloga z opakowaniem... od tamtego czasu zmienili trochę skład- nie ma parabenów, alkoholu ani barwników, więc chyba nie ma tragedii.
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wróciłam z biocenozy, obrałam ziemniaczki i teraz leżenie<3Ash dodałam sobie tą stronkę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

za nieugiętość! Mam nadzieję, że to wszystko zaprocentuje i zaznasz wreszcie trochę spokoju!
no i ja wypisalam swoje pomysy,on swoje,nawet jedno sie pokrywa
Co prawda USG mamy dopiero o 18, ale już jestem w super nastroju.

)
co ważne, bo muszę jako tako funkcjonować dzisiaj w pracy. no i tak sobie jem śniadanie... być może ostatnie takie

a brzuchem jakby lepiej..już nie tak często twardnieje albo nie zwracam uwagi sama nie wiem
miała tak któras z Was?

:sciana: chore.... Idiotka by świadomie umarła i zostawiła dziecko, nienawidzę takich obłąkanych ludzi. Oczywiście przy cesarce dużo krwi traciła, ale potem już tego nie oglądałam.

) ale generalnie dość fajne ceny. Mnie interesowały suche szampony batiste, bo nie są dostępne w stacjonarnych sklepach, a tam mają za 15pln więc spoko, ale zobaczyłam też że np mają lakiery essie za 15pln, gdzie regularna cena to ponad 30
i inne dość ciekawe ceny, do tego można u nich kupić moje ulubione pędzle hakuro, więc przy jednej przesyłce (która jest taka sama bez względu na kg) można się zaopatrzyć w fajne rzeczy. Tu link: