|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Cytat:
dobrze gadasz! polać Ci? u mnie na kierunku są ludzie, którzy boją się dotknąć pacjenta... jak można pójść na fizjoterapię gdy nie chce się dotykać ludzi
|
|
#752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Cytat:
![]() Sama na deklaracji swej miałam początkowo rozszerzoną matematykę (matma nie była wtedy obowiązkowa), chemię i podstawową biologię, a potem naszła mnie refleksja, że na wuja mi ona potrzebna ![]() Cytat:
![]() U mnie są ludzie, którzy się pipety dotknąć boją... na IV roku
|
|
#753 |
|
Wtajemniczenie
|
kascysko mam koleżankę z bardzo skiereszowanymi włosami, codziennie myje, suszy najgorętszym nawiewem, prostuje, trze ręcznikiem
Już wczoraj dałam jej maskę Stapiza, ona nie używa bo jej się przetłuszczają, powiedziałam żeby przed myciem dała łyżkę oleju (może być kuchenny) do maski i nałożyła na włosy później umyła i powiedziałam że sprezentuje jej jeszcze odżywkę po myciu! Jeszcze wczoraj robiłam jej 'ombre' bo chciała tak czy tak by zrobiła, więc nie odmówiłam, i teraz nie wiem co jej polecić, raczej nie namowie jej na olejowanie na noc, raczej jakieś gotowe maski itp nie zrezygnuje na pewno z suszenia i prostowania, juz jej zryłam garnek żeby suszyła chcociaż tym środkowym nawiewem... Co do rozjaśnionych włosów ?
|
#754 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niektórzy mają po prostu ładne włosy. I nie muszą z nimi za dużo się bawić. Cytat:
Myślę, że na prawo się dostaniesz Ode mnie dostali się nawet ci, którym średniawo poszła matura. Na UMK, do Olsztyna, Gdańska.
|
||
|
|
|
#755 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Mam dzisiaj wolne Mirando piękne loczki. ![]() Blackberry wracaj do nas szybko ![]() Uśmiechnięte Oczy Co do cytatu dotyczącego fizjoterapii. Ludzie są po prostu głupi! Wybierają kierunek, który ich nie interesuje. A później narzekają, że praca to katorga. Mam koleżankę, która chodzi na administrację dziennie i na kosmetykę do policealnej. Na administracje non stop narzeka. A na kosmetyce jest zadowolona Co wybierę na kierunek studiów, ale na pewno wybiorę coś co mnie w jakiś sposób interesuje
|
|
|
|
#756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przykładem jestem ja, zawsze wydawało mi się że jestem artystyczną duszą, wylądowałam na prawie, jestem na drugim roku i znajomi się śmieją, że nie znają drugiej osoby co kocha te studia tak jak ja ![]() konferencja ADMINISTRATYWISTÓW, więc wielki lol a teraz muszę zacząć się pakować... ![]() Cytat:
|
|
#759 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dalej suszę gorącym nawiewem, czasem używam męskiego szamponu, jak nie ma żadnego innego.
|
|
|
|
|
#760 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będę próbować się dostać na UW a jak nie wyjdzie to do Wyszyńskiego... Zobaczymy. Poszłam wczoraj spać z mokrymi włosami. Mam szalone locze. A czuje się jakbym mnie walec rozjechał ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Skąd mam wziąc filozofię antyczną albo łacinę Jak do tej pory to widziałam łacinę tylko na biol-chemie ![]() Wiedziałam że można zdawać na maturze wiedzę o tańcu ale filozofie antyczną A wgl udało mi się zdenkowac GP z papryką. Zostały jeszcze dwie buteleczki Jak się pozbędę tych dwóch buteleczek i dwóch buteleczek z olejkiem BD to sobię fundnę khadiego O.
|
|
|
#761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o GIS - jak najbardziej przyszłościowy zawód... Tylko znów dylemat - GIS po geografii? Skoro geodeci mają zajęcia GISowskie przez cały okres trwania studiów i mogą je skończyć ze specjalnością geomatyka, czyli znów niestety osoba jest GISowcem i ma jeszcze dodatkowe umiejętności... I przez cały okres studiów pracowała na programach GISowskich... Jak dla mnie w tym momencie jest ogólnie mega problem z pracą po większości kierunków. Ja np wiem, że po moim kierunku będzie mi ciężko znaleźć pracę (w tym momencie zaczyna ten kierunek 2 razy więcej osób niż gdy ja byłam na 1 roku - przez 3 lata tyle nowych kierunków na różnych uczelniach otworzyli, a niestety zapotrzebowania aż takiego nie ma). I może kogoś urażę, więc od razu przepraszam, ale to tylko moje zdanie. Uważam, że głupotą jest robienie 2 czy 3 kierunków, bo na nic się to nie przyda... Zamiast iść na drugi kierunek - znajdź pracę. Póki jest się na studiach łatwiej znależć pracę, bo pracodawcy mają niższe składki na studentów... Nastomiast jeśli ktoś kończy studia i nie ma żadnego doświadczenia to wtedy zaczyna się problem - znam osoby, które miały stypendium na studiach, ale ie pracowały nigdzie, bo przecież najważniejsze skończyć studia ze średnią 5.0... I teraz już od ponad roku szukają pracy i nic nie mogą znaleźć, bo nie mają doświadczenia... Niestety przekroczą wiek 25 lat i nawet na płatny staż nie mają co liczyć i robią bezpłatne praktyki... Bo dla pracodawcy miesięczne praktyki obowiążkowe na uczelni to żadne doświadczenie - sami wiedzą, że bardzo często na tych praktykach nic się nie robi. Poza tym rozmawiałąm też z kilkoma pracodawcami i mówili, ze jak widzą osobę, która ma 2-3 kierunki w CV a żadnego doświadczenia to ta osoba nie ma w ogóle u nich szans... Bo doświadczenia prak, a studia też są zrobione tak, żeby były... Bo jak ktoś ma kilka kierunków to tak naprawdę jest niewiele osób, które nie opuszczają zajęć i są w stanie opanować materiał na dobrym poziomie... Niestety takie są realia polskiego rynku w tym momencie... No to się rozpisałam;p |
||
|
|
|
#762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Krzyczeć nie będę gdyż: a) sama miałam pikną platynę przez x lat b) raz w miesiącu rozjaśniacz po nim farba c) codziennie mycie - byle czym d) codziennie prostowanie ...itp. ![]() No to przymuszę ją do olei nie ma wyjścia dziewczyna
|
|
#763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo też zależy od osoby ale jesteś zadowolona i właśnie to się liczy.ale prawda jest taka, że jeżeli wszyscy robiliby to, co kochają, świat byłby piękniejszy nie byłoby zrzędzących urzędników robiących wszystko pod górkę, sfrustrowanych fryzjerek obcinających 5cm zamiast 2cm włosów itp ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|
#764 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj zrobię płukankę z gluta
![]() mam dopiero na 14 bo jedne 3 godzinne zajęcia mam odwołane w tym tygodniu
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#766 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dokładnie, czasem ułoży się dobrze, a czasem nawet prostownica nie pomaga.. A z tym zapuszczeniem dobry pomysł ![]() dziękuję! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chciałabym taką grzywkę klik albo taką klik +fajny opis tygodnia ![]() Cytat:
Ale dziękuję A stylizuję w normalny dzień, kiedy nie mam czasu na olej lub maskę tak: myję BDFM+ Radical lub polena eva naturia pokrzywowa odżywka d/s na chwilę: Garnier Oleo, lub Apis z minerałami z Morza Martwego (moja miłość spłukuję odżywkę, odciskam rękami wodę, później nakładam Joaśkę b/s mak i bawełna, ugniatam przez koszulkę z nadmiaru wody, dzielę na partie, nakładam żel (isana męska czarno pomarańczowa), cały czas ugniatam robię plunking na takim czepku klik, siedzę z nim jakiej 15-30min, zdejmuję, i włosy dosychają same, później na noc, robię kitkę na czubku głowy i rano odciskam, to co jeszcze nie odcisnęło się samo, jedwabną chustką ![]() dziękuję Dziękuję I gratuluję pochwały włosków! ![]() Dziękuję Cytat:
Była krótsza, ale już odrosła i zastanawiam się czy ją zapuszczać i zaczesywać na bok, czy podciąć ![]() Cytat:
Próbowałam ze szczotką, ale wtedy podwija mi się tak, a to już nie wygląda fajnie. Też mam taki znajomych, którzy z włosami nie robią nic, a mają takie piękne.. Wczoraj rozwalił mnie tekst koleżanki, ona do mnie "śliczne masz te loczki, ale pewnie jak Ci podrosną, to będziesz miała siano, tak jak ja" Ja prawie śmiechem wybuchłam, ale wytłumaczyłam, że jak się dba, to się siana nie ma.. A jak ona uważa że odżywki to 'pierdoły' i niszczą włosy, no to ma włosy jakie ma
|
|
#767 |
|
Konto usunięte
|
No dobra. A teraz pytanie za 100 pkn jak użyć oleju palmowego na włosy? Dostałam od Uśmiechnięte Oczy odlewkę. A nie wiem jak użyć oleju, gdyż jest w stanie stałym
|
|
|
|
#768 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogrzać bestię w kąpieli wodnej!
|
|
#769 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam wolne, od szkoły Nie opłacało mi się iść, a tak wgl źle się czuję ![]() Dziękuję Muszę spróbować zapuścić, najwyżej lakier pójdzie w ruch ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
|
#771 |
|
Nindżopesz
|
Ta druga jak w kasku
![]() Może pozapuszczaj trochę zaczesując na bok, pokażesz nam to ogromne czoło, my ocenimy i najwyżej obetniesz
|
|
|
|
#772 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
/Co do szkoły ![]() Mam kolegę w klasie, z którego wszyscy się śmieją. Chodzi brudny, śmierdzący i zaniedbany. Mieszka sam. Nie ma prądu. Zarabia też bardzo mało, bo pracuje za bardzo niską stawkę kilka dni w miesiącu. Szkoda mi go, ale nic nie zdziałam. |
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. ta pierwsza grzywka o wiele ładniejsza
|
|
#774 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chyba bez grzywki nie odważę się wstawić zdjęcia ![]() Cytat:
znajome do szkoły noszą lakier nawet mi również ta pierwsza bardziej odpowiada
|
|
#776 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#777 | ||
|
Zadomowienie
|
Próbowałam pianki isany (jest w miarę ok), balsamu do loków z nivei (zlepek), raz glutka lnianego (włosy miękkie, ale końce były odgniecione, nie utrwaliło). Oczywiście na skalp tego nie daję, więc do tego, co odrosło to mało co sięga tego stylizatora. A i bez niego potrafią się milutko sfalować. Cóż, chyba będziem walczyć.
![]() Z tego co wiem to raz, że potrzebują, a dwa, paradoksalnie łatwo je przeproteinować. Cytat:
więc najprawdopodobniej sobie nim włosów nie zarzynam. Zamierzam się pozbyć tych rozjaśnianych, ale nie czułabym się we włosach do ramion, więc jadę po trochę...Cytat:
|
|
|
#778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bierze się pasmo z potylicy i tak mocno lakieruję że się trzyma ![]() W wawie banany takie noszą ![]() Zorbiłam płukankę z lukrecji i toniko-wcierkę. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

jeżeli chodzi o rady, to mogę powiedzieć jedno: ważne, żeby iść na kierunek, który nas interesuje. Wtedy nawet brak wolnego czasu i ciągła nauka/robienie projektów nie jest takie straszne. Czasem rozmawiam z ludźmi, którzy poszli na 'jakiś tam kierunek', nie związany z ich zainteresowaniami i są to po prostu smutni, wypaleni ludzie. Ja z kolei studiuję to co kocham i mimo, że jest ciężko, kocham te studia
dobrze gadasz! polać Ci?

Wybierają kierunek, który ich nie interesuje. A później narzekają, że praca to katorga. Mam koleżankę, która chodzi na administrację dziennie i na kosmetykę do policealnej. Na administracje non stop narzeka. A na kosmetyce jest zadowolona
Co wybierę na kierunek studiów, ale na pewno wybiorę coś co mnie w jakiś sposób interesuje 

Teraz liczę na to, że jak to wszystko pościnam to będą się ładnie kręcić... Ale to jeszcze czasu, a czasu.

/