|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Cytat:
kasia86bgo a z tym twoim niespaniem może ty się przerzucasz na tryb nocny, pod maluszka będziesz przyzwyczajona ? Nyaa dobrze ci bo u mnie pustki na koncie. Mam zwolnienie od 7 do 28, ciekawe kiedy Zus kasę wypłaci. Pewnie w kwietniu dopiero. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za ostatni tydzieńkwiatuszekkk dużo zdrówka i sił wam życzymy. A synuś śliczny
Tomuś Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2013-03-14 o 08:45 |
|||||
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
a no i jeszcze na szybko się pochwalę, że wyszlam ze szpitala z waga sprzed ciąży
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale też w II i III. Przez całą ciążę naliczyłam 10 dni bez Od miesiąca jestem na lekach przeciwwymiotnych (które gin mi przepisał, mimo że de facto nie powinnam ich brać) no i na ten miesiąc przypadła połowa z nich. No ale niedługo eksmisja pasożytka i mój brzuch będzie znów tylko mój
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Kniaginia
|
Kwiatuszku, szybko dochodź do siebie
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszek - prześliczny synek
|
|
|
|
|
#3728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
,mój Roszek przekracza wszelkie normy ... zasnął o 20.30 do 1 w łóżeczku ,obudził się -przewinęłam i wzięłam do siebie do łóżka , spał do 7 pijąc przez sen , 0 7 wstałam przygot.Kubę do szkoły na 8 , Ninkę do przedszkola na 9 a mały śpi ..... miałam 3 identyczne ciąże ,3 identyczne porody i wygląda na to ,że 3 dzieci też podobna ..... ![]() Mama 3 dzieci w tym noworodka a wysypiam sie jak nigdy !!! tylko ten cholerny pies ujadający pod oknem ..... od 5 ![]() Cytat:
Cytat:
dla koleżanki i jej siostry , świetni znajomi ![]() Cytat:
za szybki i w miarę mało bolesny poród Cytat:
z tym popękaniem to współczuje - ale co za ludzie ,że na to pozwolili .... ![]() a personel szpitala to w ogóle jakaś masakra ... noworodkiem nie umieją się zająć jezu co za ludzie .... a ja rodziłam w tzw."fabryce " ogrom porodów ... (w 2009 liczba porodów 6 415)a dają sobie radę z każdym bobasem..... A ja nie mogę wstawić fotki ,nie wiem co jest.... mam nowy aparat i coś nie tak idzie najwyrażniej ... ![]() Czekamy na położną ....
|
|
|
#3729 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez piore, jednak w nowych rzeczach zawsze moze byc jakas chemia... |
||
|
|
|
|
#3730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, a brzuszek raz dwa się wchłonie no , jej się nie komentuje ..... szkoda czasu .....
|
|
|
#3731 |
|
MBZ♥
|
Scarlett przepraszam Cię bardzo ale albo ze mną i z moim poczuciem humoru jest coś nie tak albo z Twoim:/czemu piszesz o ciąży i o Dziecku w taki sposób
przeszłysmy obie przez najgorsza sprawę dla kobiety jaką są poronienia, a piszesz w tak bezduszny sposób. Nie rozumiem Czasem mam wrażenie, że specjalnie prowokujesz bo łakniesz uwagi...Ale do akceptacji to nie tędy droga:/
|
|
|
|
|
#3732 |
|
Rozeznanie
|
A tak poza tym to witam sie w ten sloneczny i zimny dzien
![]() Jestem generalnie dzis raczej smutna - mezu wczoraj czul sie srednio, a dzis rano to juz w ogole kaszlal troche i wygladal zle. Musial skoczyc do pracy na czesc dnia, ale ja jestem troche podlamana. Boje sie, ze zaczne rodzic i on nie wejdzie na porodowke lub ze mnie zarazi. Juz w sumie spalismy osobno dzis w nocy, na wszeli w, ale i tak ... Ehhh do dupy :/ Poza tym nie moge na fitness jechac, bo mi dokumenty od auta zabral przez przypadek ![]() I ogolnie, wczoraj byl fajny dzien, a dzis jakos do dupy
|
|
|
|
|
#3733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zaraz będziemy![]() Ha ha, u mnie też zaraz będą znowu pustki na koncie ![]() Cytat:
![]() a co do psa - no Kochanieńka, nie możesz mieć za dobrze ![]() Ciekawe, jak tam Zaciążona i Vilga. No i która następna? ![]() Weekend tuż tuż
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-03-14 o 09:15 |
||
|
|
|
|
#3734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A powiedz mi z ciekawosci - on tak slicznie spi, bo spi z Wami, czy w swoim lozeczku? No i jak to jest? Budzisz go na karmienie w nocy, czy tyle godzin po prostu spi? Nam na szkole mowili, ze co 3h budzic ... Ja wiem, ze to juz Twoje 3 i takie samo jak poprzednie, wiec wiesz, ze wszystko ok, ale tak sobie mysle, ze mi jak nawet sie trafi taki aniolek, to pewnie i tak bede go ze strachu budzic, no i w rezultacie juz nei bedzie przesypial nocek :/ Nie wiem czy napisalam to zrozumiale |
|
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak Twój maluszek, ale mój jest bardzo czuły na ciśnienie. Jesli na dworze jest nijako on też jest nie w sosie. Ostatnio jest bardzo aktywny, no ale szykuje się do wyjścia pewnie. Nie panikuj na zapas ![]() No to teraz DDTVN, herbatka, a potem ogarnę mieszkanko i będe udawać, że jestem zajętą panią domu )
|
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie kochana, sama sobie odpowiedziałaś - ona to taki typ , tu się włącza na nia ignora ... bo to tak od dawna bez cienia poprawy .....
Cytat:
jeszcze troszkę ...... a z tymi chorobami to przerąbane - ale w większ
|
|
|
#3737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie tez DDTVN, jak co dzien |
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Ha ha, u mnie tak samo
Myślicie, ze zjedzenie wczorajszego obiadowego kotleta na śniadanie byłoby przesadą?
|
|
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie budzę go .Dziecko po prostu w czasie snu jak zaczyna być głodne to szuka cyca - ja mu na śpiaco wkładam na razie (bo jeszcze nie do końca opanował samoobsługę ... Każde dziecko tak samo karmiłam i wszyscy wyspani ....
|
|
|
#3740 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
Kciuki za Sorce - żeby jej dziś nie zapuszkowali ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale już końcówka i będzie dobrze !Cytat:
![]() A Ciebie nie nacinali, że tak popękałaś, czy pomimo ? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- A coś mi nie zacytowało: Cytat:
za wizytę ! A dzień się jeszcze nie skończył, może będzie super !
|
|
|
#3741 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Podziwiam. I rozumiem, ze jak przyjdzie czas na spanie samemu w lozeczku, to nie bylo problemow wiekszych? No i to, ze spisz z nim, ja mam na razie fobie, ze przycisnelabym mojego malego albo cos, strasznie w nocy sie rzucam... Ciekawe jak to bedzie - matki podobno spia swiadomie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3742 |
|
Rozeznanie
|
Zaciazona
![]() Witam się Małpka zagłosowane )
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już teraz tż mi mówi, że dla naszej trójki to łóżko jest za małe
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-03-14 o 09:36 |
|
|
|
|
|
#3744 |
|
MBZ♥
|
Nestelle fajnie macie to wszystko poukładane
![]() Mi6ka za wizytę![]() O.C, fakt byle do wtorku![]() to miałaś ekstremalnie na światłach Pisałyście o praniu koszule i piżamę do szpitala wyprałam bo były jakieś takie nieprzyjemne jak przymierzałam
|
|
|
|
|
#3745 |
|
Rozeznanie
|
Heheh meczylam i meczylam synusia i na znak, ze zyje, ale ma mnie gdzies, wypial mocno tylek
![]() ![]() I to jest jak na razie jeden, ale znaczacy znak od mojego dzieciecia ![]() ![]() Charakterek po mamusi ![]()
|
|
|
|
|
#3746 | ||
|
Zakorzenienie
|
mówisz i masz
Cytat:
Co do przyciśniecia to nie ma takiej opcji - jako matka mam właczone czuwanie .... nie tylko na niego obok ale i na odgłos dzieci (tż śpi jak kamień ....). Jedynie czasem od pozycji "na boku " jak karmię - tyłek mi cierpnie ..... Cytat:
mój też często wypinał, a my z tżtem masowalismy przez brzuch ..... to niesamowite jak dziecko się już urodzi i dotykajac pupci zamkniesz oczy - i sobie uzmysłowisz,że to naprawdę ta sama pupa co była w brzuchu
|
|
|
#3747 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla koleżankiCytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
ja w szpitalu zostawiłam tylko 7 kg resztę muszę w domu zrzucicCytat:
za złote dziecko mój aż tyle na jednym zjedzeniu nie przesypia i ja w nocy też biorę małego do nas bo mi się same oczy kleją i nie mam siły siedzieć czasem tż go odnosi do łóżeczka jak uśnie i ja też śpię![]() no właśnie i te z dietą po wyrostku ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3748 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Mały jest słodki Cytat:
ogromne za wagę, tylko pozazdrościćCytat:
![]() Cytat:
![]() Nic mi się nie chce, ale samo się nic nie chce zrobić ![]() więc trza spiąć pośladki i ogarnąć nieco... Coś nie słychać żadnych wieści z frontu
|
||||
|
|
|
|
#3749 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wlasnie prasuje pranie malego i ryczec mi sie chce. Z jednej strony z powodu ilosci tego na suszarce i bolu kregoslupa a z drugiej jak pomysle, ze w tych spiszkach niedlugo beda moje stopki, male raczki, pupcia i caly moj maly ksieciu ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Heh najbardziej mnie martwi, ze on potrafi tez byc w stanie "pomiedzy" Czyli zachowuje sie jakby byl trzezwy, ale rano tego nie pamieta ... wiec nie jest :/ i gada czasem glupoty :/ I tak sobie mysle, ze wolalabym, zeby mlodego w takim stanie umyslu nie tykal Pewnie jak nawet zasne, a on by odnosil go do lozeczka - to jednym okiem zawsze sie obudze i skontroluje, czy dobrze odniosl
|
||
|
|
|
|
#3750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak poza tym w Auchan (o ile masz) sisotra mi kupila kilka bodziakow na rozmiar 50 nowe za jakies grosze takze jakby co to mozesz popatrzec. widze ze zacytowalam nie to co trzeba
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

?
ale niektore rzeczy sa z ciucha i za grosze

, jej się nie komentuje ..... szkoda czasu .....
przeszłysmy obie przez najgorsza sprawę dla kobiety jaką są poronienia, a piszesz w tak bezduszny sposób. Nie rozumiem

to zaraz będziemy

05.07.2008