|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Ponad to trzymam kciuki za chore dzieciaczki.
Moja Blanka też nie lubi na brzuszku leżeć ![]() Dziewczyny co ja wczoraj przeżyłam! Od 12 ciągły płacz, histeria ;( I takie straszne ulewanie...Raz mam wrażenie że zwymiotowała,bo to była taka jakby serwatka,ale miałam całe ciuszki mokre, mogłam z nich wyciskać mleko ;( Dzisiaj od rana to samo,ciągłe marudzenie... Jak mam pomóc Niuni?? Złapałam doła, że nie jestem dobrą matką.Nie potrafię zrozumieć o co chodzi mojemu dziecku ;( ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i by chciała tą głowę cały czas trzymać w górze, nie położy żeby na chwilę odpocząć. Przecież to dla niej nie lada wysiłek i organizm odmawia posłuszeństwa i wtedy się denerwuje za którymś tam razem, że nie ma już siły i nie może podnieść do góry. Daję smoczka i się uspokaja i odpoczywa czasem przyśnie na chwilę albo uśnie na dłużej. Wczoraj prawie cały czas poświęcony na zabawę spedziła na brzuchu. A widzę, ze jej to sprawia nielana przyjemność . Dziś jak chciałam zapiać sukienkę i ja na bok przewrciłam to ta chyc na brzuch i głowa już w górze.A co do czasu to zależy od wieku dziecka moja od wczoraj to już na dlugo utrzymuje, musze zmierzyć czas ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak rozpoznac u dziecka karmionego piersia rozwolnienie? Ps. Witajcie! Dzieki za mile przyjecie! |
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałam dziś siły wstać do Małej w nocy. Mąż ją przewijał, podał dokarmienia i odłożył do łóżeczka. Nie wiem co mi się stało |
|
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia, Tobie też polewam!
O to właśnie mi chodzi. ![]() Dzisiaj jadę z TŻem na zakupy znowu. Wkurza mnie ta pogoda, mogłoby być ciepło, żebym mogła zabrać ze sobą małą - mieszkamy pod miastem, do miasta jeździmy samochodem, a nie chcę jej przewiać. Co innego z wózkiem, choć też z nią nie wychodzę w te mrozy. Ehh... Smaruję się od wczoraj tą maścią na liszajec, no i działa, dziś już nie ropieje, tylko zrobiła się z niego gładka, płaska plama. Mam nadzieję, że zejdzie mi w miarę szybko i nie zostanie po nim ślad, bo mam go na brodzie. |
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Japonii moj mąż kocha Japonie a ja od niego sie tym zarazilam i bardzo bardzo ciekawi mnie japonska kultura. Od dawna tam mieszkasz? Fajnie ze do nas dolaczylas Moglas juz dawno napisac
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-03-14 o 09:24 |
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja
![]() Noc marzenie dzis, calkiem inaczej niz wczoraj ![]() Maly zasnal o 20 po kapaniu, obudzil sie o 23, zjadl, pospal do 3:30 (!!), znow jedzonko i spanie do 7:30 ![]() Wlasnie, wychodzicie w taki lekki mroz na dwor? meneq, witamy ![]() Dzis mamy miec gosci, takze zabieram sie za ogarnianie chalupy
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-03-14 o 09:49 |
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, zrobiła się u mnie zima
Dziś idziemy na szczepienie, pneumokoki sie kłaniają |
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd Ty sie tam wzięłaś? tak z czystej ciekawosci pytam ![]() Bartulo tez nie przepada za lezeniem na brzuszku toleruje lezenie u mnie na klacie, ale wtedy nie podnosi głowki tylko rece mu zwisają po moich bokach i wisi jak leniwiec ale jak go trzymam na zabke to sie nie opiera tylko wlasnie na prosto "stoi" takze mam nadzieje, że mięsnie mu pracują mimo tego nieleżenia na brzuszku
|
|
|
|
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też już marzę o ładnej pogodzie, chciałabym wyjść w końcu z Małą z domu, a tu śnieg i mróz non stop... :/ Czyli maść dobrze dobrana skoro schodzi.
|
||
|
|
|
#1271 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
moj dziec od wczoraj jakis zaczarowany jest chyba! wczoraj spal mi 2x po rawie 3 godz, i padł jak zwykle ok 19. nocka bez zmian, pieknie przespana! i teraz od 15 min pienkie spi! cos mi tu nie pasuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Maluszka!a zserduszkiem bedzie wszystko ok Cytat:
![]() Przepiekne są! a powiedz mi, ile kosztowalby taki najtanszy aparat ktory robily takie cudne zdjecia? no bo nie moge sie napatrzec sie na te twoje fotki. a dzieciatka tak szybko rosna, warto by zachowac wspomnienia w takiej pieknej formie... Cytat:
jejku, nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje! ![]() hm, ja czuje ze szzeline mam ale palca tam nie wsadze ![]() czyli moge czaekac az sie samoistnie zejdzie? jak długo? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieknie, pieknie. A co dokladnie Ciebie interesuje? Na stale mieszkam od roku, ale w sumie spedzilam tutaj nieco wiecej czasu. Zgadza sie, moglam, ale jakos tego nie zrobilam i teraz bede nadrabiac. Sylwietta strzala Amora mnie tu ugodzila. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-03-14 o 09:42 |
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie mnie zainteresowalas Poznalas tam meza? ciekawa jestem jak Twoja coreczka wyglada
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-03-14 o 09:43 |
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idziecie na te warsztaty? Ja bym sie przeszla! Pstryczku napisze Ci potem pw
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yae z dnia na dzien sie zmienia i jak sie urodzila, to wygladala jak kazdy inny japonski noworodek, a teraz jakbys nie wiedziala, ze ma geny japonskie, to moze i bys sie nie domyslila. Sami jestesmy ciekawi jak bedzie wygladala... Czy buzki Waszych dzieci tez sie tak bardzo zmieniaja? |
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, witaj.
Co do pytania, to tak - moja córeczka się BARDZO zmieniła od urodzenia.
|
|
|
|
#1278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
aleście się rozpisały od wczoraj!!!
ja mam ogólną niemoc ![]() w nocy miałam drgawki, było mi zimno, do tego prawa pierś mnie boli a jak do niej mleko napływa to aż mam łzy w oczach Czyzby zator jakiś? albo ją przeziębiłam ? Sama nie wiem
|
#1280 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
on jest tak niesamowicie zafiksowany na punkcie Japonii, że na bank będzie chciał poznać Twojego męża, żeby z nim pisać po japońsku Witaj Cytat:
kurujcie się tam i dużo siły dla Was ![]() Cytat:
mój co godzinę, połtora ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Bokeh ja bym z wieeeeeeeeeeeeeeeelką chęcią na te warsztaty pojechała i pewnie pojadę, bo już męża nakręciłam, ale fajnie by było, gdyby któraś z was też tam była napisałam do tej babeczki czy są jeszcze wolne miejsca i czekam na odp ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Uuuuu... Niedobrze ![]() Cytat:
|
|
#1281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Bierz się za kapustę do stanika
|
||
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
mojej Darii od urodzenia bardzo sie juz buzka zmienila ![]() Ja wychodze. Chyba ze by bylo wiecej niz -5 to bym nie szla.
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Lady kolejny?
Zaczyna sie robic goraco... Ktoras jeszcze ma meza fana Japonii? |
|
|
|
#1284 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
im nas wiecej tym lepiej!!![]() Cytat:
ojojojj biedny Kubusiolek, trzymam kciuki;* Cytat:
w ogole moja chyba przechodzi ten skok rozwojowy, bo normalnie takie postepy u niej widze no i cos mi sie budzi w nocy ;p ale czy to jest ten skok hmmmm ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[ Cytat:
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie.
Jak przystawiam Małą do piersi, np lewej i zaczyna ssać, to momentalnie zaczyna boleć mnie druga i leje się z niej jak z cysterny Czy to normalne? Ustabilizuje się? To tak jakby jedna i druga dostawały sygnał "brać się do roboty, produkować!!"
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ktoras sie orientuje jak sprawa wyglada z rozwolnieniem? |
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak mam
|
#1288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i zabiera się za N3
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie jak kładziesz na brzuchu to najlepiej koc na ziemię (dziecku lepiej bo twarda powierzchnia) i na brzuch. No i smoczek jak się denerwuje to spoczek w paszcze i niech się uspokoi. Musisz z tym walczyć, ale zostanie Ci to wynagrodzone jak zobaczysz jak twój siłacz robi postępy. I on zobaczy, że sprawia mu to przyjemność to będzie próbował jeszcze więcej. Jak go nie będziesz kłaść to opóźnisz raczkowanie (albo wcale nie będzie raczkował, siedzenie i chodzenie. A najgorszym dla mamy skutkiem jest jezdzenie potem po lekarzach i rehabilitacja dziecka Wiesz jaki ja opierdziel dostałam w poniedziałek od lekarza, jak powiedziałam ze mała się denerwuje jak już głowy nie może podnieść ze zmęczenia i ja przekładam na plecki. Lekarz mi mówił, żeby dziecko zaciekawić na koc np. żółty i jakieś zabawki i niech próbuje jak się znudzi to na koc zielony i inne zabawki. Dziecko umie skupić uwagę na 2-3 min a jak potrafi skupić na 45 to idzie do szkoły ( tekst lekarza - no chłop ma rację).Kazał każdą moją wolną chwilę poświęcać na leżenie na brzuchu i dopingować małą.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2013-03-14 o 10:32 |
|
|
|
|
#1290 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a dzis to juz zupelna byla tragedia nie spaniowa w nocy, maly przez zatkany nos budzil sie co pol godziny - jestem wykonczona ;/ biedaczysko moje Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

:co nfused:
i by chciała tą głowę cały czas trzymać w górze, nie położy żeby na chwilę odpocząć. Przecież to dla niej nie lada wysiłek i organizm odmawia posłuszeństwa i wtedy się denerwuje za którymś tam razem, że nie ma już siły i nie może podnieść do góry. Daję smoczka i się uspokaja i odpoczywa czasem przyśnie na chwilę albo uśnie na dłużej. Wczoraj prawie cały czas poświęcony na zabawę spedziła na brzuchu. A widzę, ze jej to sprawia nielana przyjemność . Dziś jak chciałam zapiać sukienkę i ja na bok przewrciłam to ta chyc na brzuch i głowa już w górze.

O to właśnie mi chodzi. 

? Jutro wybieramy się do poradni rehabilitacyjnej w sprawie stópki Poli. Już wiem, że będzie ciężko, bo będzie ją badała babka, do której chodziłam z kolanami moimi. Powiem tyle - ☠☠☠☠a straszna.