|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Na mięśnie brzucha to niestety dopiero 6 miesięcy po. Co do rowerka nie wiem.
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Nina, ehh, niektórzy lekarze to... nie myślą chyba...
Aż szkoda gadać...Ewulka, właśnie te butelki miałam Ci polecić, bo są super - moim zdaniem, ale jeśli Twoja malutka ich nie chce, no to nie wiem, bo one faktycznie sutek przypominają...
|
|
|
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona od pierwszych dni jest dokarmiana, bo nie miałam mleka od początku, karmiłam właśnie tymi butelkami i byłam bardzo zadowolona, bo jadła ładnie, a i jak do piersi przystawiałam, to nie miała żadnego problemu. Teraz mam mleka więcej, nawet wam się chwaliłam, że w nocy już tylko na moim mleku jedziemy, a wdzień dokarmiałam. A teraz nawet w dzień nie chce butelki, tylko pierś i teraz to już zupełnie czuję się jak wyrodna matka, co nawet swojego dziecka nie umie wykarmić... :
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W załączniku dzisiejsze osiągnięcia mojego TRZYMIESIĘCZNIAKA a na drugim zdjęciu mina roku
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2013-03-13 o 22:56 |
|
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieknie,patrze patrze i napatrzec sie nie moge
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zobacz moją dwumiesieczną haha![]() rany, skarby nasze kochane
|
|
|
#1238 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
A jakoś mi się nie chciało
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pięknie Cytat:
A ja sporo mam lidlowych rzeczy, niedawno była genialna szara bluza oversize, po 35zł, cudna. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurka, nie wiem, ja cala bylam wyrzezbiona wiec nie wiem, czemu akurat ten brzuch mi sie ostal nietkniety ![]() Ewulka A moze butla jej sie ze szpitalem kojarzy? Nie wiem, taka pierwsza mysl, jaka mnie naszla..... Nina, wow, jaka silaczka
|
|
#1240 |
|
Konto usunięte
|
Ninagg, mina typu: bożzzzz jak ty mnie irrrytujeszszsz!
cudnie!Deli, sprytna ta twoja mała! |
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Nina, cudna!
A pamiętam, jak dopiero co urodziłaś i otworzyłaś tym samym nasze rozpakowywanie się, ahh. Szaja, dzięki. Miło, że czasem jednak ktoś rozumie. Ewulka, nie mów tak. Nie można się obwiniać. |
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Minka zawzięta i pełne skupienie jak u mojej. Ile szczęścia przynosi taki malutki szkrabek, jego osiągnięcia z dnia na dzien.
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, ależ ona ma rzęsyyyyyy!!!
Szajuś, prosim bardzo http://chusty.info/forum/showthread....cach-16-marca-) ![]() Iiii...kochana, powiedz, Natibaby czy Little Frog? szczerze mówiąc napaliłam się na LF kolor kwarc podobno są cieńsze niż Nati no i ten kolor - a ja typowo potrzebuję na wiosnę/lato?
|
#1244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i nie wiem, jak to zmienić ![]() co do szpitala, to moje dziecko na pewno ma traume - od tygodnia tylko na rączkach, i tylko na moich! u taty, dziadka czy babci jest wrzask... a i u mnie czasem się rozżali, ale wystarczy, że zacznę do nie j mówić czy śpiewać i jest ok. Tak mi się wydaje, że to przez ten samotny pobyt w szpitalu
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie weszłam na oszczędnościówkę swoją
Suma oszczędności 0.61 PLN
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, zaszalałaś.
|
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny!
Jestem z Wami niemal od poczatku pierwszego watku jeszcze w poczekalni i dopiero teraz zwracam sie do Was z ogromna prosba: przyjmiecie mnie do swego grona? Pozdrawiam, lutowa mama. |
|
|
|
#1250 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, jesteśmy w szpitalu z Kubusiem, zapalenie płuc. strasznie mój skarb się męczy trzymajcie za nas kciuki. warunki straszne - komuna, na szczęście mogę być z maluszkiem. jestem zalamana całą tą sytuacją.
|
#1251 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla Kubusia
|
|
|
#1252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz cos wiecej o sobie,skad jestes,ile masz lat,kiedy rodzilas i jak przeszlas porod ![]() Cytat:
: Cytat:
biedna Anulka Cytat:
Jejku czemu te nasze szkraby tak choruja,biedactwa malutkie takie,bezbronne ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- A tak wogole Witam z rana Kobietki Wlasnie karmie Darie a w drugiej rece telefon i wizaz
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Kobietki
![]() Mam pytanko do mam chustujących, czy Wasze dzieciaczki od razu zaakceptowały tą chustę? Bo moja ni w grom nie chce w tym siedziec Nie wiem czy źle wiąże czy co... ![]() ![]() i drugie pytanie, czy wychodzicie już z maluchami w miejsca, gdzie są większe skupiska ludzi typu markety itp. ? Tyle teraz tych zapaleń płuc, przeziebień itp, że boję się, że mała coś złapie, ale z drugiej strony nie mogę jej tak izolować i trzymać pod kloszem. Do tej pory to chodziłyśmy tylko do biedry i do społem, bo mamy niedaleko domu.. A tak bym się chciała wybrać gdzieś dalej, bo już na łeb pada dwa miechy w domu siedziec........ mitabe, trzymam kciuki, żeby maluszek szybko wrocił do zdrowia. Ps. Jesteśmy po pierwszej dawce 6w1 i rota. Mam nadzieje, że przy następnych nie będzie gorzej.. mała tak płakała przy wkłuciu, że ja sama miałam łzy w oczach Straszne są te szczepienia
|
|
#1254 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co tam- polac jej bo dobrze mówi Cytat:
ot, po prostu zmieniła sie figura i trzeba z tym życ ![]() Cytat:
Cytat:
zdróweczka zyczymy Kububniowi a mamusi wytrwałosci Bartus obudził sie w nocy tylko RAZ teraz krzyczy na mnnie z lezaczka a wyrodna matka-czyli ja - wizazuje jedząc sniadanie ![]() NINA, DELI- jakie maluchy |
||||
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka-Kapryśny maluch
Dziecko, które nauczyło się ssać pierś, otrzymuje tą drogą wiele cennych wartości odżywczych. Smak i zapach mleka mamy, poczucie bliskości i ciepła jej skóry jest dla niego bezcennym emocjonalnie skarbem. Kiedy z jakichś względów dziecko dostaje butelkę, może z początku grymasić, złościć się i płakać, tym samym okazując swoje niezadowolenie. Kiedy jednak zorientuje się, że mleko z butelki wypływa bez większego problemu, z czasem może przywyknąć do tego sposobu karmienia. Gdy picie z butelki będzie łatwe, malec może odmówić ssania piersi. Podczas ssania butelki, dziecko powinno się więc natrudzić, podobnie jak przy ssaniu piersi. Dlatego dziurka w smoczku nie powinna być zbyt duża. Niemowlę, które nauczyło się skutecznie ssać pierś, a dostanie butelkę z niewłaściwym smoczkiem, może nie chcieć ssać potem piersi. Są jednak dzieci, dla których nie jest problemem ssanie, tylko to, skąd to mleko płynie. U niechętnych butelkom niemowlaków można zaobserwować trudność z zaakceptowaniem sztuczności samej butelki i smoczka. Takim dzieciom może przeszkadzać twarda materia butelki oraz smak i zapach gumy w smoczku. Stąd pomimo wielu prób karmienia butelką, odrzucają one ten sposób. Warto zwrócić uwagę, czy wymiana smoczka na bezzapachowy, nowoczesny smoczek z silikonu, o odpowiedniej wielkości dostosowanej do wieku dziecka nie poprawi jego komfortu. Inną przyczyną niechęci dziecka do butelki mogą być inne dolegliwości, które są dla dziecka uciążliwe i obfitują w stresogenne czynniki. Takimi dolegliwościami mogą być: kolka jelitowa, ból brzuszka, ulewanie pokarmu, ząbkowanie czy przeziębienie z gorączką. W takich sytuacjach sztuczna materia butelki i smoczka nie łagodzi napięć emocjonalnych dziecka tak dobrze jak pierś mamy, do której dzieci szybko przyzwyczajają się i trudno jest im z tego przyzwyczajenia zrezygnować. A moja sugestia. Warto sprawdzić-daj butle mężowi i niech on spróbuje podać mleko małej. Być może od ciebie nie chce bo wie że możesz jej dać coś lepszego. I kolejną sprawą może być zwyczajny bunt i w tym wypadku nic nie poradzisz. Upór upór i jeszcze raz upór. Podawaj do skutku butelkę aż w końcu ją zaakceptuje. (mówiłaś że bardzo płacze i jest nerwowa więc lepiej robić to przez sen ). Innych opcji nie ma
|
#1257 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczności Długo Wasze dziewczynki trzymają główke ? Bo moja to raz, że nie bardzo na brzuchu chce lezeć, podniesie główkę dosłownie na chwilkę... i zaraz ma nerwa, krzyczy i ją przekładam.. przetrzymywać ją na siłe, żeby te mięśnie ćwiczyła...? :co nfused:
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże i kolejny dzieciaczek w szpitalu
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam, że nie cytuję,tylko odniosę się do tego co pamiętam.
Zakupy na allegro - ja kupuję mnóstwo ubrań, właściwie 90% mojej szafy to allegro ![]() Obcinanie pazurków - ja obcinałam raz jak na razie. Niuni bardzo się kruszą jeszcze, ma dopiero troszkę ponad dwa tygodnie ![]() Blizna na kroczu - Hope,dobrze mówisz. Black masz prawo być rozżalona. Bo poza tym,że zostałyśmy mamami, to nadal jesteśmy KOBIETAMI! I chciałybyśmy się czuć atrakcyjne w każdym calu! Co do pierwszego razu... Myślałam,że po cc nie będzie z tym żadnego problemu,ale widzę,że może być różnie.. |
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
18 lutego urodzilam coreczke - Yae. Zarowno ciaze, jak i porod przeszlam bardzo dobrze. Odzywam sie tak pozno, poniewaz prowadzenie ciazy czy kompletowanie wyprawki zupelnie inaczej tutaj wygladalo i trudno bylo sie w temat wbic. Jednak teraz doswiadczam tego samego, co Wy i z checia sie przylacze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

Aż szkoda gadać...

myślałam, że padnę, chyba maska gazowa by się przydała w takich momentach 
ona od pierwszych dni jest dokarmiana, bo nie miałam mleka od początku, karmiłam właśnie tymi butelkami i byłam bardzo zadowolona, bo jadła ładnie, a i jak do piersi przystawiałam, to nie miała żadnego problemu.

no i nie wiem, jak to zmienić
6 5 4 3 2 1

ekhm, ekhm