|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
i ja gratuluję nowych tygodni
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
#2104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przejrzalam Cie Moj maz tak mowi i mam slabosc
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2106 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja juz w domu
jednak mi z żyły pobierali teraz opycham się śniadaniem, a potem jadę do zusu wyjaśnić co z moją kasa ![]()
|
|
#2107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby doba miala ze 40 godzin, moze przeprosilabym sie z szydelkiem Cytat:
moja poranna towarzyszko szybko pisz co i jak i dawaj focie
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
O matko jak mi krew poszła z nosa
Mam takie skrzepy czasema,ale teraz to masakra i tez wyplulam krew czuje krew w buzi ciagle.Ide spać. Chować sie od Tz bo mnie ochrzani. Miłego spamowania
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Wam, że ja nigdy wcześniej nie chciałam mieć dzieci. Nigdy jakoś dzieci mnie nie zachwycały, nie rozczulałam się nad nimi i wcale nie wywoływały we mnie uczucia czułości, a raczej odpychały mnie.
Dobre parę lat temu (miałam wtedy coś koło 23 lat) mieliśmy z moim mężem (wtedy jeszcze chłopakiem) kryzys, bo on chciał mieć dzieci kiedyś tam, a ja ciągle powtarzałam, że to nie dla mnie i nie potrzebuje dzieci do szczęścia. Mimo wszystko nadal byliśmy razem, bo nie wyobrażaliśmy sobie inaczej... Latka mijały i coś się zaczęło we mnie zmieniać. Nie mówię, że obecnie jestem miłośniczką dzieci i ochy i achy jak widzę jakieś dziecko, ale poczułam potrzebę posiadania swojego. Chyba instynkt macierzyński czy jakoś tak Sądzę, że to dużo zasługa czasu jak i mojego męża, który był cierpliwy, nie naciskał, czekał i trwał przy mnie z miłością i nadzieją
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te nasze "jo"
|
|
|
#2112 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2113 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bright cośtam? Tyle, że za 200zł używany... i nie wezmęCytat:
Cytat:
Cytat:
Eryk to też mój typ ![]() Norberta mam synka ![]() Robert to mąż ![]() Cytat:
Przyjechał kurier z łóżeczkiem jak je skręcę to mąż mnie zabije (miejsca nie ma...), ale taaaak mnie kusi pooglądać
|
|||||
|
|
|
#2114 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
O matko ile Wy naprodukowały spamu przez jeden wieczór i jeden ranek.. ogarnąc nie moge i tyle wieści i ujawnionych same wrażenia ![]() Nie zacytowało mi się wszystko więc zbiorowo musze odpisać. Gratuluję wizyt i ujawnionych maleństw i coraz bardziej kolorowo się robi na naszej liście Trzymam kciuki za dzisiejsze badania i Tymuś też ![]() Enlevee - jestem z Ciebie bardzo dumna z osiągów na siłce ![]() Cytat:
Moja mama to jest niewypłacalna, więc nawet nie liczę, aby coś grubszego mogła pomóc z wydatkami. Tak, że jesteśmy ze wszystkimi wydatkami zdani sami na siebie... Ale jakoś przecież damy radę, przynajmniej mamy komfort, że nikt się nie wtrąca ![]() Cytat:
Wow jaki już duży !!!Szyjką się nie przejmuj, ważne, że gin szybko wypatrzył, dzięki odpowiedniej reakcji napewno wszystko będzie ok Cytat:
![]() Fajntastycznie ![]() Cytat:
Za wizytację, duży Twój Maluch mój w 18tc miał 187 g.Ja też mam takie rozmazane fotki zawsze i zazdroszczę tych wyraźnych, a mój gin też ma nowy sprzęt. Cytat:
Cytat:
![]() zmykam do pracy bo mam naprawdę duuuzo dziś. Będę zaglądac
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A malusie to wszystkie fajne i ładne i naj, naj. Ale tak jak pilnowałam chłopców i dziewczynki to uważam, że nawet małe dziewczynki są delikatniejsze niż chłopcy. Taki sposób bycia. Nie na darmo są rożne hormony. Testosteron robi z chłopów bardziej twardymi, mniej empatycznymi. Zależy co kto lubi. Ja chciałabym mieć taki kontakt z dziećmi jak moja mama z nami. Pomimo, że ma dobry to jednak ze mną (jedyną dziewczynką, hehe) najlepszy. I ja to widzę i inni. Ale też ja do niej lgnę bardziej niż brat np. Tylko nie pomyślcie, że jestem taką maminą córeczką, My po prostu mamy taki dobry kontakt, gadamy o wszystkim. Tż ostatnio mi się przyznał, że bał się, że go zapędzimy w kozi róg. Okazało się jednak, że jest dobrze, mają też ze sobą super kontakt. Najśmieszniejsze jest to, że w wielu kwestiach mają takie samo zdanie, a ja jedna inne |
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Edytuję moje posty po 5 razy i już mi się nie chce - bardzo Was przepraszam, ale mam zwaloną klawiaturę w lapku i żeby wszystkie literki się kliknęły muszę w nie walić siłowo - więc jeśli widzicie literówki, to nie dlatego, że pisać nie umiem... Wybaczcie
|
|
|
|
#2117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla ciebie i wszystkich wizytujących![]() Lecę. Najpierw do ZUSu a potem do pracy Będę później
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w końcu się doczekałam i to najważniejsze, na każdego kiedyś przychodzi właściwy czas na macierzyństwo
|
|
#2120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj u mnie paliło się. Delikatnie, ale jednak, ugasiłam, wieczorem śmieliśmy się z tego. Narzuta z łóżka do kosza idzie. Nie pytajcie co się konkretnie stało, bo za dużo by pisać. Ważne ze dobrze się skończyło. Dziś poparzyłam się herbatą, teraz trzymam rękę w misce zimnej wody. |
||
|
|
|
#2121 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wzieliśmy się do akcji i udało się w 1 cyklu Ale jednak urojona nie była
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Napaliłam w piecu, w kominku i tak przyjemnie ciepło, miło się zrobiło, że się rozleniwiłam
|
|
|
|
#2123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale u mnie też dzieje się tak dla tego, że to jest pierwsze Wnusiątko u moich rodziców (a pierwszemu zawsze jakoś tak więcej się "daje" takie mam wrażenie )Teściowa co prawda ma już jedną Wnusię, ale 20-letnią więc tak jakby też pierwsze I mimo, że bardzo chcą nam pomóc nie wtrącają się i wszystko wybieramy sami Cytat:
Mogę rozmawiać nawet na głupie tematy![]() A znów mój Tż ma identyczne zdanie jak moja siostra... Normalnie zawsze uważają to samo, zawsze im się podoba to samo Jak idziemy kupić jej jakiś prezent to Tż jej wybiera bo mają takie same gusta
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on chyba lepiej mnie zna niż ja siebie samą zrobiłam test i 2 kreseczki
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale raczej na odległość. Bałam się dziecka dotknąć, bo połamię, podnieść, bo upuszczę. Uważałam, że wszystkie dzieci są cudne, ale nie dla mnie, bo ja nie potrafiłabym się takim maleństwem zająć, bo jak wykąpać, jak ubrać, co zrobić kiedy płacze i choruje. Uważałam, że te lęki dyskwalifikują mnie jako potencjalną matkę. Do tego stopnia bałam się macierzyństwa, że i unikałam ślubu z narzeczony. Byliśmy razem 10 lat. Mieszkaliśmy razem, ale o ślubie jakoś nie chciałam słyszeć. Wszystko zmieniło się z dnia na dzień. Tak po prostu nagle zapragnęłam wszystkiego naraz. Sama zarezerwowałam dla nas sale weselną. Nie chciałam już z niczym czekać. Nawet miałam do siebie pretensje, że za późno się za to wszystko zabrałam. Musiałam chyba dojrzeć do tego i ciesze się, że dojrzałam i za niedługo zostanę mamusią.
|
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wredna ze mnie matka ![]() Kot mnie zdenerwował... Już jest zapisany do kastracji
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() człowiek niby dorosły, a jednak nadal durny ![]() Margosia ja też kilka testów robiłam, żeby zobaczyć czy się nie odciążyłam
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-14 o 11:04 |
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

zdam relację popołudniu bądź wieczorkiem 

moja poranna towarzyszko 

Mam takie skrzepy czasema,ale teraz to masakra i tez wyplulam krew
czuje krew w buzi ciagle.

. Jak ja sie z tym czulam okropnie... ze wybrakowana jakas jestem, nienormalna i w ogole... choc pamietam jak dzis, jak 16 lat temu lekarz polozyl mi na brzuchu Ize, ktora przez 9 miesiecy byla dla mnie wytesknionym i wymarzonym Kubusiem, i huknela mi wtedy w glowie tylko jedna mysl - mylilam sie, pomimo oczekiwania na chlopca ja przeciez caly ten czas chcialam dziewuszke!! - no odmiana w jednej setnej sekundy
ile Wy naprodukowały spamu przez jeden wieczór i jeden ranek.. ogarnąc nie moge i tyle wieści i ujawnionych same wrażenia