Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy. - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 09:58   #781
Krrem
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
AHAHAHAHA poprawiłaś mi humor całkiem skutecznie. Padłam i leżę, i kwiczę.

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:00   #782
deszczowypies
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Chciałabym taką grzywkę klik albo taką klik

Wczoraj rozwalił mnie tekst koleżanki, ona do mnie "śliczne masz te loczki, ale pewnie jak Ci podrosną, to będziesz miała siano, tak jak ja" Ja prawie śmiechem wybuchłam, ale wytłumaczyłam, że jak się dba, to się siana nie ma.. A jak ona uważa że odżywki to 'pierdoły' i niszczą włosy, no to ma włosy jakie ma
druga zdecydowanie na nie, pierwsza bardzo ładna i dziewczęca

a dla koleżanki brawa, podziękuj za dobry lol z samego rana

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
mnie ta druga w ogóle się nie podoba, teraz pełno gimnazjalistów takie nosi, ale szczerze mówiąc nie wiem dlaczego i zastanawiam się, jak to się układa . ta pierwsza grzywka o wiele ładniejsza
o to, takie gimnazjalne-emo skojarzenie poza tym wyobrażam sobie ile tam musi być lakieru, toż to hełm prawdziwy

Cytat:
Nie, nie rozjaśniam, ostatnio rozjaśniałam ponad 1,5 roku temu. Teraz "farbuję" tonerem - ma skład podobny do odżywki + barwnik. Kascysko twierdzi, że składowo świetnie, a ja jej ufam w tej kwestii więc najprawdopodobniej sobie nim włosów nie zarzynam. Zamierzam się pozbyć tych rozjaśnianych, ale nie czułabym się we włosach do ramion, więc jadę po trochę...
no to ufamy kascysko, ścinamy to co rozprostowane i wydobywamy skręt! trzymam kciuki

chyba do kawki włączę sobie top model, nie cierpię się pakować torebka, torba podróżna i laptop, muszę sobie kupić jakąś stylową walizeczkę

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:00   #783
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
A na jaką uczelnię idziesz? Na uniwersytet pedagogiczny czy na zwykły?

Ogólnie powiem tak - nie nastawiaj się na pracę nauczyciela, bo jak skończysz studia to prawdopodobieństwo, że ją znajdziesz będzie podobne do tego, że wygrasz w totka. Dzieci się rodzi coraz mniej, szkoły zamykają, nauczycieli jest od groma, etatów brak. Za 5 lat progresu w tej dziedzinie raczej nie będzie. Poza tym na wielu uczelniach za kurs pedagogiczny sie dodatkowo płaci, a niekoniecznie on jest warty swojej ceny. Ja studiowałam na UJ, na kurs pedagogiczny nie poszłam mimo że był darmowy, bo zajęć było okropnie dużo, a ja pracowałam i ni dałabym rady pogodzić wszystkiego na raz.

Po drugie - jaką specjalizację chcesz wybrać? Geografia fizyczna, społęczno-ekonomiczna czy może tak jak ja gospodarka przestrzenna? Bo szczerze mówiąc studiowanie geografii ma sens tylko i wyłącznie wtedy jeśli interesuje Cię geografia fizyczna i chcesz coś takiego robić w przyszłości. Czyli jeśli chcesz być gleboznawcą, klimatologiem, hydrologiem itp. itd. i zajmować się bardziej pracą naukową, badaniami, to jak najbardziej ten kierunek jest dla Ciebie. Interesuje Cię geografia społeczno - ekonomiczna itp. - idź na jakieś studia ekonomiczne jeśli kręci Cię gosp.przestrz. to idź na taki kierunek, najlepiej na uczelnię techniczną żeby mieć inżyniera.

Ogólnie studia nie są złe, ale pracy w zawodzie po nich raczej nie znajdziesz, no chyba że będziesz miała wielkie szczęście albo pójdziesz wybitnie w stronę geografii fizycznej. Ewentualnie jeśli lubisz zajęcia informatyczne itp. to z całego serca polecam GIS, świetna sprawa i bardzo przyszłościowa.

Wiadomo, że z pracą jest jak jest i po studiach tak na prawdę możesz pracować gdziekolwiek, ale na Twoim miejscu mimo wszystko wybrałabym bardziej przyszłościowe studia, które pozwolą Ci się dostać do pracy do jakiejś dużej firmy z kilkustopniową ścieżką kariery i porządnymi pensjami Czyli zarządzanie, marketing, rachunkowość, ekonomia i pokrewne.

To, czym zajmuje się geograf zostało zdetronizowane przez inne nauki i przez absolwentów wszelakich studiów inżynierskich typu kartografia, ochrona środowiska, inżynieria środowiska itp.
przy łupkach raczej jak się ma inżyniera albo doktorat z jakiegoś gleboznawstwa czy czegoś w tym stylu. Na wszelkie takie posady prędzej przyjmą kogoś po studiach technicznych niż po geografii. Kierunek sam w sobie fajny i ciekawy, ale kompletnie nie przyszłościowy.
Sore, ale coraz mniej dzieci się rodzi? Ja mam wrażenie, że coraz więcej tego Może to śląsk oszalał? ;/
Ale to taka moja dygresja, jak się spojrzy w statystyki to jest tendencja lekko wzrostowa, prawda szału nie ma.

Z pracą to jednym słowem jest do bani i będzie coraz gorzej.

A co do marketingu i zarządzania, to nie byłabym taka pewna. Prędzej może rachunkowość. Tylko teraz nic nie daje pewności.

I masz rację, prędzej zamiast w geografię, to lepiej celować w kartografię, geodezję itp.

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Ja zaraz wcieram kozieradke w skalp, a przy okazji mocze wacik i przecieram twrz

Mi tż '' Tyle dajesz na te włosy, kombinujesz i tak nic nie widać'' ....

Też mam koleżanke z rozjaśnianymi, pięknym blond włosami i prostuje suszy nie robi nic są P I Ę K N E! https://static.wizaz.pl/forum/images...nowe/prosi.gif

Ja mam z kolei na odwrót, wydaje mi się że to co miałam rozjaśnione to się kręci, czyli to co zniszczone a moje włosy się prostują

Włosy rosjaśniane potrzebują protein raczej ?
Weź go palnij za takie teksty

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
dobrze gadasz! polać Ci?

u mnie na kierunku są ludzie, którzy boją się dotknąć pacjenta... jak można pójść na fizjoterapię gdy nie chce się dotykać ludzi
Albo studenci medycyny, którzy boją się krwi

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
To mogę zapytać, po co Ci ta podstawowa historia w ogóle?
Sama na deklaracji swej miałam początkowo rozszerzoną matematykę (matma nie była wtedy obowiązkowa), chemię i podstawową biologię, a potem naszła mnie refleksja, że na wuja mi ona potrzebna

Po co pytasz, polewaj

U mnie są ludzie, którzy się pipety dotknąć boją... na IV roku
Ooo, słyszałam o pewnych dziewuchach na IV czy V roku, na chemii jakiejś tam, z polibudy w Krakowie, które nie rozróżniają pipety od termometra. Co prawda one były z doskoku, bo były na pedagogice i miały nauczać chemii?

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
myślę, że podcięcie co bardziej wyprostowanych rozjaśnianiem pasm to dobry pomysł na odzyskanie i pogłębienie skrętu. Ty teraz farbujesz czym? już ich nie rozjaśniasz, tak?

masz absolutną rację, choć z jednym wyjątkiem - jeśli ktoś po prostu lubi się uczyć to może sobie wybrać dowolny kierunek i będzie zadowolony przykładem jestem ja, zawsze wydawało mi się że jestem artystyczną duszą, wylądowałam na prawie, jestem na drugim roku i znajomi się śmieją, że nie znają drugiej osoby co kocha te studia tak jak ja

konferencja ADMINISTRATYWISTÓW, więc wielki lol mam nadzieję, że wyjdziemy z łóżka chociaż na dwie prelekcje

a teraz muszę zacząć się pakować...

jak prawo na UW, to bierzesz dwa rozszerzenia z puli: polski, matma, geo, historia, wos, filozofia antyczna, łacina. tak przynajmniej było 2 lata temu
Administratywistów. TŻ mój by się porzygał i gdyby w ogóle jakimś cudem się na tym znalazł ze mną, to by mnie w ogóle z pokoju nie wypuścił Ale on kocha cywila

Cytat:
Wczoraj rozwalił mnie tekst koleżanki, ona do mnie "śliczne masz te loczki, ale pewnie jak Ci podrosną, to będziesz miała siano, tak jak ja" Ja prawie śmiechem wybuchłam, ale wytłumaczyłam, że jak się dba, to się siana nie ma.. A jak ona uważa że odżywki to 'pierdoły' i niszczą włosy, no to ma włosy jakie ma
Ładne te włosy razem z Tobą. Cały pakiet udany

A koleżance kij w oko. Niech sobie niszczy mądralińska

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ta druga jak w kasku
Może pozapuszczaj trochę zaczesując na bok, pokażesz nam to ogromne czoło, my ocenimy i najwyżej obetniesz
Dobrze prawisz Miranda pokaż czółko i lekko zapuść.

Włosy dziś nie najgorzej się prezentują. Za to mam dziś stresa, bo będą we mnie rzucać mięsem. Promotorka mi się zmieniła i jakaś czepliwa jest. Ma nam na dzisiaj sprawdzić nasze fragmenty prac i już czuję stresa jak przed obroną
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:11   #784
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
druga zdecydowanie na nie, pierwsza bardzo ładna i dziewczęca

a dla koleżanki brawa, podziękuj za dobry lol z samego rana

o to, takie gimnazjalne-emo skojarzenie poza tym wyobrażam sobie ile tam musi być lakieru, toż to hełm prawdziwy

no to ufamy kascysko, ścinamy to co rozprostowane i wydobywamy skręt! trzymam kciuki

chyba do kawki włączę sobie top model, nie cierpię się pakować torebka, torba podróżna i laptop, muszę sobie kupić jakąś stylową walizeczkę
W takim razie będę próbowała robić pierwszą

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Ładne te włosy razem z Tobą. Cały pakiet udany

A koleżance kij w oko. Niech sobie niszczy mądralińska

Dobrze prawisz Miranda pokaż czółko i lekko zapuść.

Włosy dziś nie najgorzej się prezentują. Za to mam dziś stresa, bo będą we mnie rzucać mięsem. Promotorka mi się zmieniła i jakaś czepliwa jest. Ma nam na dzisiaj sprawdzić nasze fragmenty prac i już czuję stresa jak przed obroną
Dziękuję
No dobraa.. Pokażę Wam zajmujące 1/3 mojej twarzy czoło..
Nie wierzę że to robię
Zdjęcie robione przed chwilą, tak wyglądają moje loki po nocy..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1314.jpg (108,2 KB, 59 załadowań)

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:11   #785
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Administratywistów. TŻ mój by się porzygał i gdyby w ogóle jakimś cudem się na tym znalazł ze mną, to by mnie w ogóle z pokoju nie wypuścił Ale on kocha cywila
w sumie to taki autotrolling, uważam admina za najnudniejszego na świecie i chyba na przekór całemu światu chcę zrobić w nim karierę

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:14   #786
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Nie wierzę że to robię
No dobra, niskie nie jest Ale taka grzywka aż do oczu trochę przytłaczająca, połowa jej długości styknie

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:16   #787
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, niskie nie jest Ale taka grzywka aż do oczu trochę przytłaczająca, połowa jej długości styknie
W takiej krótkiej też nie wyglądam dobrze. Albo ją podetnę, albo będę zaczesywała na bok, żeby była na całym czole

Blog

Stary 2013-03-14, 10:24   #788
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
W takim razie będę próbowała robić pierwszą

Dziękuję
Nie wierzę że to robię
Też mam takie czoło :P I nie mam wgl grzywki

14.02.14

Stary 2013-03-14, 10:29   #789
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

ta koleżanka nienormalna, wyślij jej linka do włosowych historii od anwen, niech zobaczy przed odzywkami i po to może zmądrzeje

śliczne masz włoski!

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:29   #790
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to taki autotrolling, uważam admina za najnudniejszego na świecie i chyba na przekór całemu światu chcę zrobić w nim karierę
Dobra, rozumiem...chyba

Baw się dobrze, wyjdźcie tylko dla przyzwoitości na na 1 czy 2 prelekecje i tyle.

Cytat:
Cytat:
W takiej krótkiej też nie wyglądam dobrze. Albo ją podetnę, albo będę zaczesywała na bok, żeby była na całym czole
Ja bym jednak zapuściła trochę, żeby ją potem zrobić lekko na ukos
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:36   #791
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Też mam takie czoło :P I nie mam wgl grzywki
Jak nie masz od początku to nie ma problemu, ja jakbym teraz bez grzywki przyszła do szkoły, albo gdziekolwiek, to dziwnie by patrzyli i sama czułabym się łyso, czegoś by mi brakowało

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
ta koleżanka nienormalna, wyślij jej linka do włosowych historii od anwen, niech zobaczy przed odzywkami i po to może zmądrzeje

śliczne masz włoski!
Ona myśli że jest we wszystkim najlepsza, śpiewa na każdym apelu, nauczyciele ją wszędzie biorą.. Myśli że zna się na wszystkim Nie przepadam za nią.. I szczerze nie obchodzi mnie jakie ma włosy, niech sobie ma to siano i szopę, przez którą musi mieć cały czas związane włosy, a i tak wyglądają beznadziejnie
A jak wypowiada się o diecie, to już dopiero komedia
Niby tak zdrowo się odżywia i wgl, nie je 'przetworzonych produktów, mrożonek', a wygląda jak... Przytoczę określenie od moich kolegów z klasy 'pączek ze wsi'.. Jest to chamskie, no alee..

+dziękuję!

Cytat:

Ja bym jednak zapuściła trochę, żeby ją potem zrobić lekko na ukos
Tylko co z nią zrobić w tym stanie przejściowym? No bo teraz już jak jest na prosto, to prawie do oczu mi wchodzi, spiąć jej nie mogę, bo czoło wysokie, więc nie wiem

Blog

Edytowane przez miranda122
Czas edycji: 2013-03-14 o 10:38
Stary 2013-03-14, 10:37   #792
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak nie masz od początku to nie ma problemu, ja jakbym teraz bez grzywki przyszła do szkoły, albo gdziekolwiek, to dziwnie by patrzyli i sama czułabym się łyso, czegoś by mi brakowało
Grzywki nie mam od hmmm roku niecałego? Zawsze jakąś miałam. Na skos albo na prosto. Ale że mam tłuste czoło to szybko mi się przetłuszczała więc uznałam że kij z grzywką lepiej mi bez.

14.02.14

Stary 2013-03-14, 10:38   #793
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

;( Billy Talent i P.O.D. w Polsce a ja nie mam z kim jechać. na co mi ten TŻ pytam się??? i tak pojadę, choćby sama

siedzę sobie z maską mini-mixem na głowie tak dobrze wspominałam maskę toskańską i nie sprostała wymaganiom jednak. standardowo chyba brakuje jej humektantów. ale zapach ma taki że solo jednak nim przytłacza, albo ja taka wrażliwa po tylu latach palenia? impossibru

i zbieram się do nauki bo dzisiaj koło z gramatyki praktycznej ;d oczywiście wszyscy od tygodnia już przeżywają i kują a ja tylko od tygodnia pytam się z czego się uczyć i dalej nie wiem za bardzo czego się tu uczyć jak to proste jest (taak a później ledwo 60% zbieram ;d )
Stary 2013-03-14, 10:40   #794
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Ona myśli że jest we wszystkim najlepsza, śpiewa na każdym apelu, nauczyciele ją wszędzie biorą.. Myśli że zna się na wszystkim Nie przepadam za nią.. I szczerze nie obchodzi mnie jakie ma włosy, niech sobie ma to siano i szopę, przez którą musi mieć cały czas związane włosy, a i tak wyglądają beznadziejnie
A jak wypowiada się o diecie, to już dopiero komedia
Niby tak zdrowo się odżywia i wgl, nie je 'przetworzonych produktów, mrożonek', a wygląda jak... Przytoczę określenie od moich kolegów z klasy 'pączek ze wsi'.. Jest to chamskie, no alee..

+dziękuję!

Tylko co z nią zrobić w tym stanie przejściowym? No bo teraz już jak jest na prosto, to prawie do oczu mi wchodzi, spiąć jej nie mogę, bo czoło wysokie, więc nie wiem
Moja koleżanka jak zapuszczała prostą grzywkę to ją rozdzieliłam tak jak przedziałek i tak nosiła. A ja po prostu przesunęłam przedziałek i ją zaczesywałam na bok.

14.02.14

Stary 2013-03-14, 10:42   #795
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Grzywki nie mam od hmmm roku niecałego? Zawsze jakąś miałam. Na skos albo na prosto. Ale że mam tłuste czoło to szybko mi się przetłuszczała więc uznałam że kij z grzywką lepiej mi bez.
Też mam tłuste czoło i do tego taką jakby kaszkę na całej powierzchni..

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Moja koleżanka jak zapuszczała prostą grzywkę to ją rozdzieliłam tak jak przedziałek i tak nosiła. A ja po prostu przesunęłam przedziałek i ją zaczesywałam na bok.
Z tym przesunięciem przedziałka dobry pomysł!

Blog

Stary 2013-03-14, 10:43   #796
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mam tłuste czoło i do tego taką jakby kaszkę na całej powierzchni..

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Z tym przesunięciem przedziałka dobry pomysł!
Też tak miałam. Pozbyłam sie grzywki i czoło wyglada lepiej.

14.02.14

Stary 2013-03-14, 10:45   #797
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
druga sprawa to fakt, że robiąc dwie rzeczy na raz, żadnej nie zrobi się w 100% dobrze. no chyba, że ktoś jest geniuszem jak Leonardo da Vinci
niestety pracodawcy też bardzo dobrze to wiedzą....;p

Cytat:

chciałabym usłyszeć co powie za rok

Cytat:
Sore, ale coraz mniej dzieci się rodzi? Ja mam wrażenie, że coraz więcej tego Może to śląsk oszalał? ;/
Ale to taka moja dygresja, jak się spojrzy w statystyki to jest tendencja lekko wzrostowa, prawda szału nie ma.

Z pracą to jednym słowem jest do bani i będzie coraz gorzej.

A co do marketingu i zarządzania, to nie byłabym taka pewna. Prędzej może rachunkowość. Tylko teraz nic nie daje pewności.

I masz rację, prędzej zamiast w geografię, to lepiej celować w kartografię, geodezję itp.
Wg statystyków za 10 lat w Polsce będzie 18-26 mln obywateli, jeśli nie zmieni się polityka prorodzinna... Więc trochę kiepsko...

A co do kartografii i geodezji - czysta kartografia również nie ma sensu, zupełnie... Przynajniej wg mnie, bo każdy geodeta może być kartografem, a kartograf geodetą niekoniecznie.
Co do geodezji - opłacalna była jakieś 10 lat temu... W tym momencie tak dużo osób każdego roku kończy geodezję, że ceny usług spadły starsznie, narobiło się pełno jednoosobowych firm, a ludzie potem nie mają pracy... Tzn na północy Poslki jeszcze ok, ale na południu jest tragedia - tyle osób po studiach nie ma pracy... ;/ Zresztą np w samym Krakowie jest ponad 200 (!!) firm geodezyjnych, z czego praktycznie wsyztskie to jedno- lub dwu-osobowe firemki...;/ A w Krk rocznie wychodzi tylu geodetów, że nic dziwnego, ze nie każdy znajdzie pracę (ok 150 AGH dzienny + 60 zaoczni + jeszcze UR).. A to sam Kraków;p jeszcze jest technikum geodezyjne;p No i co ludzie mają robić ? Podobnie we Wrocałwiu -geodezja jest na 4 uczelniach...
Ogólnie studia naprawdę pracochłonne, zupełnie nieadekwatne do płacy ( 80% osób po geodezji zarabia mniej niż 2 000) ... Także jeśli chce się mieć później jakiekolwiek szanse na znalezienie pracy nie ma innej opcji niż praca podczas studii...

Nałożyłam pierwszy raz od dawna miksa z miodkiem;p Zobaczymy jak zadziała na moje włoski;p ;p ;p Bo kiedyś strasznie puszył;p Ale skończyły mi się maski i odżywki emolientowe Musze iść na zakupy...;p
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:51   #798
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak miałam. Pozbyłam sie grzywki i czoło wyglada lepiej.
Oooo ciekawe
Ja w domu zawsze spinam grzywkę, tylko jak gdzieś wychodzę do rozpuszczam

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

chciałabym usłyszeć co powie za rok

Nie(stety) nie będę z nią już chodzić do klasy, bo po wakacjach nowa szkoła, ale jak się spotkamy to się zdziwi, jak zobaczy za 1-2 lata że włosy długie mogą być ładne

Blog

Stary 2013-03-14, 11:01   #799
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to nie wiem. Zdam byle zdać może się do czegoś przyda :P
To po co dokładać sobie roboty? Skup się na tym, co masz na rozszerzeniu i na matmie. W "zdawaniu dla zdawania" sensu brak.
Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
No dobra. A teraz pytanie za 100 pkn jak użyć oleju palmowego na włosy? Dostałam od Uśmiechnięte Oczy odlewkę. A nie wiem jak użyć oleju, gdyż jest w stanie stałym
Wsadź do kubka z ciepłą wodą
Cytat:
Próbowałam pianki isany (jest w miarę ok), balsamu do loków z nivei (zlepek), raz glutka lnianego (włosy miękkie, ale końce były odgniecione, nie utrwaliło). Oczywiście na skalp tego nie daję, więc do tego, co odrosło to mało co sięga tego stylizatora. A i bez niego potrafią się milutko sfalować. Cóż, chyba będziem walczyć.
Mocniejszy stylizator potrzebny.
Cytat:
Ooo, słyszałam o pewnych dziewuchach na IV czy V roku, na chemii jakiejś tam, z polibudy w Krakowie, które nie rozróżniają pipety od termometra. Co prawda one były z doskoku, bo były na pedagogice i miały nauczać chemii?
O jasna kufa
Cytat:
Nie wierzę że to robię
Phi, mam większe czoło, nie noszę grzywki i nosić nie zamierzam
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 11:10   #800
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

też mam wielkie czoło i grzywki nie.
Ja się z grzywką czuję za grzeczna i wyglądam na 12 lat jak tapety nie nałożę a tu już w sumie bliżej 30 niż 20

co do geodezji to mój TŻ jest po oceanografii a z geodetą pracuje na budowach itp.
Stary 2013-03-14, 11:10   #801
Kaveri
Spaceroholiczka

Miranda - mam chyba podobne czoło, a obecnie zapuszczam grzywkę Chciałabym loki i przedziałek na środku, ale czarno to widzę, bo mam chyba kwadratowy ryjek.

Kascysko - chyba już wiem co bym ew. chciała, ale pogadamy jak obfocę swoje propozycje. Postaram się dzisiaj!

Versatille - nie wygłupiaj się, autograf mogę Ci podesłać listem i uprzejmie proszę o nie udostępnianie Ver mojego adresu

usmiechnieteoczy - dziś rano zobaczyłam plamę na paczuszce, musiałam otworzyć i oporządzić. Ty po prostu oszalałaś! Dziękuję Ci ślicznie za wszystko

Też dostałam - między innymi - olej palmowy od Żanety... Moja pierwszą myślą było: "Musztarda?"

Edytowane przez Kaveri
Czas edycji: 2013-03-14 o 11:13
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:15   #802
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Kascysko - chyba już wiem co bym ew. chciała, ale pogadamy jak obfocę swoje propozycje. Postaram się dzisiaj!
Spokojnie, przecie poczekam

Wciągnęłam pączka z czekoladą, od razu mi lepiej
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:22   #803
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Phi, mam większe czoło, nie noszę grzywki i nosić nie zamierzam
Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
też mam wielkie czoło i grzywki nie.
Ja się z grzywką czuję za grzeczna i wyglądam na 12 lat jak tapety nie nałożę a tu już w sumie bliżej 30 niż 20
Cytat:
Miranda - mam chyba podobne czoło, a obecnie zapuszczam grzywkę Chciałabym loki i przedziałek na środku, ale czarno to widzę, bo mam chyba kwadratowy ryjek.
Chciałabym w przyszłości takie włosy i tak zaczesywać klik
I cieszę się że nie jestem sama z takim wielkim czołem

Blog

Stary 2013-03-14, 11:26   #804
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:

usmiechnieteoczy - dziś rano zobaczyłam plamę na paczuszce, musiałam otworzyć i oporządzić. Ty po prostu oszalałaś! Dziękuję Ci ślicznie za wszystko

Też dostałam - między innymi - olej palmowy od Żanety... Moja pierwszą myślą było: "Musztarda?"

rozlało się coś?

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
I cieszę się że nie jestem sama z takim wielkim czołem
tez takie chcem

tez mam wysokie czoło, bez grzywki wyglądam źle, ale u mnie dochodzą geny, po dziadku wszyscy bardzo marszczymy czoła i muszę to ukrywać

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:28   #805
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:

rozlało się coś?

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

tez takie chcem

tez mam wysokie czoło, bez grzywki wyglądam źle, ale u mnie dochodzą geny, po dziadku wszyscy bardzo marszczymy czoła i muszę to ukrywać
Ja ciągle unoszę lewą brew

14.02.14

Stary 2013-03-14, 11:31   #806
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:

tez takie chcem

Mhm, no z genami się nie wygra

Blog

Stary 2013-03-14, 11:35   #807
justusia16
Wtajemniczenie

miranda ja też mam takie czoło

Ale już nie nosze grzywki i często nosze koka (wszystkie włosy do góry) i we dupie mam innych zdanie

W tym mojego tż-ta

Ale rozumiem, ja jak wpadłam do szkoły z zaczesana grzywą to np. koledzy klepali się w czoło i takieee tam... wredne bachory :P

ale spróbuj przesunąć przedziałek i zapuszczać grzywę na bok i zobaczysz jak się będziesz w takiej czuła

Dziewczyny da się jakoś ''wyprasować'' eko skajke ?

Edytowane przez justusia16
Czas edycji: 2013-03-14 o 11:45
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:37   #808
Kaveri
Spaceroholiczka

usmiechnieteoczy - niezbyt dużo, ale musiałam wczoraj niezauważyć. Sprawiłaś mi taką radochę...

Krem - ja często przygryzam wargę
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:38   #809
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość

Ale już nie nosze grzywki i często nosze koka (wszystkie włosy do góry) i we dupie mam innych zdanie

W tym mojego tż-ta

Ale rozumiem, ja jak wpadłam do szkoły z zaczesana grzywą to np. koledzy klepali się w czoło i takieee tam... wredne bachory :P

ale spróbuj przesunąć przedziałek i zapuszczać grzywę na bok i zobaczysz jak się będziesz w takiej czuła

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

W tym mojego tż-ta

Mimo wysokiego czoła wszyscy mi mówią że lepiej mi bez grzywki. A najlepiej w koczku. TŻ najbardziej mnie lubi w koczku albo ogółem spiętych włosach.

14.02.14

Stary 2013-03-14, 11:40   #810
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ja tak zaczesuję ale nie mam takich włosów
A grzywkę bierz na bok

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości